Singielki 25+ cz. XVI - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-09-13, 12:35   #4861
MyEyesHurt
Raczkowanie

Dot.: Singielki 25+ cz. XVI

Cytat:
Napisane przez werka89 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Przykro mi, że takie przykrości Cie spotkały. Ja sie nie spotkałem jeszcze z żadną dziewczyną, ktora by wychodzila z inicjatywą... wszystkie chca byc zdobywane i nie wyjda z propozycja same z siebie. Ba, jak sie milo rozmawia, ale ja sie przestane odzywac, to nie bedzie rozmowy. Sama sie nie odezwie Tak wyglada Tinder...
MyEyesHurt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 15:30   #4862
rybeczkawizaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez werka89 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
werko,,twoje posty czytam najczesciej--stukrotnie powodzenia w wszystkim ;]]
rybeczkawizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 20:38   #4863
Agnek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MyEyesHurt Pokaż wiadomość
Przykro mi, że takie przykrości Cie spotkały. Ja sie nie spotkałem jeszcze z żadną dziewczyną, ktora by wychodzila z inicjatywą... wszystkie chca byc zdobywane i nie wyjda z propozycja same z siebie. Ba, jak sie milo rozmawia, ale ja sie przestane odzywac, to nie bedzie rozmowy. Sama sie nie odezwie Tak wyglada Tinder...
Może zrażone tak jak ja. Ja starać się już nie zamierzam. Widocznie jak facet poczuje że sie spodobał to traci zainteresowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Agnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 21:18   #4864
CwiercMotyla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnek Pokaż wiadomość
Może zrażone tak jak ja. Ja starać się już nie zamierzam. Widocznie jak facet poczuje że sie spodobał to traci zainteresowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja się z tym nie zgadzam. Byłem ostatnio na całkiem fajnej randce (mogłoby być nieco lepiej, ale dziewczyna mi się od początku podobała i nie było aż takiej swobody z mojej strony). Dodam, że to ja zainicjowałem spotkanie. Chętnie bym się z nią spotkał, gdyby się odezwała. Ja kolejnego spotkania nie zainicjuje - nie chce już ryzykować kolejnym koszem albo (co gorsza) ghostingiem.
CwiercMotyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 21:28   #4865
Sylia166
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CwiercMotyla Pokaż wiadomość
Ja się z tym nie zgadzam. Byłem ostatnio na całkiem fajnej randce (mogłoby być nieco lepiej, ale dziewczyna mi się od początku podobała i nie było aż takiej swobody z mojej strony). Dodam, że to ja zainicjowałem spotkanie. Chętnie bym się z nią spotkał, gdyby się odezwała. Ja kolejnego spotkania nie zainicjuje - nie chce już ryzykować kolejnym koszem albo (co gorsza) ghostingiem.
To cię oleje, nawet jakby była chętna, chcesz czy nie chcesz przyjęło się już od dawna, że to facet robi pierwszy krok na początku relacji, jakby mi facet nie proponował kolejnego spotkania to bym usunęła parę, bo uznałabym, że się nie spodobałam więc nara
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 21:30   #4866
aninudy
Rozeznanie

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że jedynie 5-10% osób znajduje partnera przez apki. Myślę, że ludzie ogólnie są do tego zrażeni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aninudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 21:37   #4867
CwiercMotyla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylia166 Pokaż wiadomość
To cię oleje, nawet jakby była chętna, chcesz czy nie chcesz przyjęło się już od dawna, że to facet robi pierwszy krok na początku relacji, jakby mi facet nie proponował kolejnego spotkania to bym usunęła parę, bo uznałabym, że się nie spodobałam więc nara
Do tego do zmierza. Ale po pierwsze, jak się żadne z nas nie odezwie, to nie wiadomo kto kogo tutaj właściwie olał A po drugie jest sporo takich, które same wychodzą z propozycjami i w sumie to z taką wolę się spotykać.
CwiercMotyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 22:16   #4868
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aninudy Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że jedynie 5-10% osób znajduje partnera przez apki. Myślę, że ludzie ogólnie są do tego zrażeni.

Skąd takie dane? W moim środowisku jest wiele osób, które poznały się w taki sposób.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 23:42   #4869
herbata_z_miodem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aninudy Pokaż wiadomość
Myślę, że pewnie część osób nie korzysta z takich apek, np. ja sama nigdy nie używałam ani też nie zamierzam korzystać z apek randkowych. Nie do końca jestem przekonana, jeśli chodzi o ich ideę. Już zdecydowanie bardziej wolę formę speed datingu, ale na razie nie wybieram się tam. Odczekam parę miesięcy od rozstania i wtedy może zacznę się rozglądać. Przykładowo na Facebooku jest grupa zrzeszająca osoby grające w planszówki w danym mieście, myślałam o tym, by poznać ludzi w ten sposób. Kilka moich samotnych koleżanek też nie korzystało, więc chyba nie jestem jedyna.
herbata_z_miodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-13, 23:48   #4870
lolek9000
Zakorzenienie

Kiedyś te aplikacje randkowe nie były aż takie złe, teraz to jakaś masakra więc się nie dziwię, że ludzie rezygnują
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-14, 10:05   #4871
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Do tego do zmierza. Ale po pierwsze, jak się żadne z nas nie odezwie, to nie wiadomo kto kogo tutaj właściwie olał A po drugie jest sporo takich, które same wychodzą z propozycjami i w sumie to z taką wolę się spotykać.
No dokładnie. Do tego to zmierza. Po prostu laski na Tinderze mają opory z zangaażowaniem się w te relację, żeby dać coś od siebie. Do wszystkiego trzeba sie dopraszać, a jeszcze jak widzisz, że nie jest trudno się zrazić, to mamy efekt taki, że pogarsza się jakość tych rozmów i zarazem szans na poznanie kogoś fajnego.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez herbata_z_miodem Pokaż wiadomość
Myślę, że pewnie część osób nie korzysta z takich apek, np. ja sama nigdy nie używałam ani też nie zamierzam korzystać z apek randkowych. Nie do końca jestem przekonana, jeśli chodzi o ich ideę. Już zdecydowanie bardziej wolę formę speed datingu, ale na razie nie wybieram się tam. Odczekam parę miesięcy od rozstania i wtedy może zacznę się rozglądać. Przykładowo na Facebooku jest grupa zrzeszająca osoby grające w planszówki w danym mieście, myślałam o tym, by poznać ludzi w ten sposób. Kilka moich samotnych koleżanek też nie korzystało, więc chyba nie jestem jedyna.
W te niedziele wybieram sie na speed dating w koncu i bardzo sie ekscytuje na myśl tego, bo to będzie coś kompletnie nowego dla mnie. Nie mam też pojęcia jaki typ ludzi tam chodzi, kogo tam sie spotka. Mam nadzieje, że będą fajne singielki i uda sie kogoś poznać z podobnymi celami, a nie jak na tinderze większość niezdecydowana/zrażona do zaangażowania.
Stary 2023-09-14, 10:45   #4872
werka89
Zakorzenienie

Treść usunięta

Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili
Maria Czubaszek

M&W.
werka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-14, 13:36   #4873
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Skąd takie dane? W moim środowisku jest wiele osób, które poznały się w taki sposób.
Akurat te dane mogą byc calkiem prawdziwe, tez bym tak obstawial, ze to by byla raczej niska liczba osob. Wsrod moich znajomych wielu uzywa i nic z tego nie ma, a ja sam juz troche czasu spedzilem na tinderze i tez nici.
Stary 2023-09-14, 13:48   #4874
Sylia166
Raczkowanie

Cytat:
Ja np. po pierwszym spotkaniu pisałam, że dziękuję za miłe spotkanie (jeśli serio mi się podobało), jak facet coś tylko odburknął i nie było propozycji kolejnego to uznawałam, że ok, nie spodobałam się trudno więc usuwałam parę. Parę razy wyszłam z inicjatywą i zawsze miałam racje, facet nie proponował, bo byłam co najwyżej jakąś opcją w rezerwie. Tutaj też dziewczyny pisały o podobnych doświadczeniach

Co do znalezienia partnera/ki na apkach teraz jest chyba trudniej, nawet mój znajomy to zauważył, bo wrócił po kilku latach, kiedyś faktycznie miał więcej tych spotkań, teraz mówi, że tragedia, ale tak ogólnie to sporo znam osób, które poznały kogoś w necie, niektórzy już zaręczeni, no, ale właśnie to było dawniej, teraz ciężej choć ja nie mam porównania, bo moich poprzednich poznałam przypadkowo w realnym życiu

Edytowane przez Sylia166
Czas edycji: 2023-09-14 o 13:56
Stary 2023-09-14, 19:17   #4875
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat te dane mogą byc calkiem prawdziwe, tez bym tak obstawial, ze to by byla raczej niska liczba osob. Wsrod moich znajomych wielu uzywa i nic z tego nie ma, a ja sam juz troche czasu spedzilem na tinderze i tez nici.
Dlatego ciekawi mnie metodologia takiego badania - czy badaną całą populację, czy tylko osoby w określonym wieku (wiadomo, że im starsze tym mniejsze prawdopodobieństwo poznania przez Internet), w jakich krajach, w dużych miastach czy w różnej wielkości miasteczkach i wsiach też. Bo sam wynik może brzmieć chwytliwie, ale trudno się odnieść do jego wiarygodności.

Edytowane przez PumpkinEyes
Czas edycji: 2023-09-14 o 19:21
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-14, 21:32   #4876
Malinowanuta
Raczkowanie

Co u Was dziewczyny? Dawno mnie tu nie było. U mnie trochę zmian. Zapisałam się na kurs językowy, podjęłam terapię, zaczęłam uprawiać sport. A wy jak tam, randkujecie?
Malinowanuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-14, 22:34   #4877
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowanuta Pokaż wiadomość
Co u Was dziewczyny? Dawno mnie tu nie było. U mnie trochę zmian. Zapisałam się na kurs językowy, podjęłam terapię, zaczęłam uprawiać sport. A wy jak tam, randkujecie?
Hejka! Super, że u Ciebie takie pozywtyne zmiany Jakiego języka się uczysz?

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-15, 10:05   #4878
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Dlatego ciekawi mnie metodologia takiego badania - czy badaną całą populację, czy tylko osoby w określonym wieku (wiadomo, że im starsze tym mniejsze prawdopodobieństwo poznania przez Internet), w jakich krajach, w dużych miastach czy w różnej wielkości miasteczkach i wsiach też. Bo sam wynik może brzmieć chwytliwie, ale trudno się odnieść do jego wiarygodności.
Już troche siedze na Tinderze, a w niedziele ide po raz pierwszy na speed dating i liczę, że to będzie ciekawsze. Ciągłe wymienianie wiadomości online przed spotkaniem jest już nużące dla mnie skoro i tak na żywo wychodzi co innego. Ostatnio serio czułem jakąś chemię i podobny klimat (online) z drugą osobą, a potem i tak na spotkaniu okazało się coś zupełnie innego. Więc speed dating powinien być lepszy pod tym względem, a przynajmniej bardziej miarodajny.
Stary 2023-09-15, 12:05   #4879
Malinowanuta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość
Hejka! Super, że u Ciebie takie pozywtyne zmiany Jakiego języka się uczysz?

Generalnie jest pozytywnie, ale życie uczuciowe stoi w miejscu:p co do języka to klasyczny angielski, wstyd się przyznać, ale nie umiem komunikatywnie w nim rozmawiać pomimo przewijania się tego języka od czasów szkolnych. Dodatkowo czasem robię duolingo z hiszpańskiego, ale muszę popracować nad systematycznością. Z plusów szykuje się jeszcze jeden wyjazd w tym roku.
Co do tindera sama się waham czy tam wracać, z drugiej strony to ciagle skrollowanie, rozczarowania. Nie wiem czy teraz nie żyje mi się spokojniej :p
Malinowanuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 11:05   #4880
lolek9000
Zakorzenienie

No ja usunąłem definitywnie tinder - znikoma liczba matchow, a to przecież początkowy etap . Nie mam pojęcia czy to wiek, czy wyglad mi się tak pogorszył , czy może jakiś shadowban ale znalezienie w tam kogoś graniczy z cudem
Choć skoro jest tam duża przewaga mężczyzn nad kobietami to na Waszym miejscu bym spróbował, przynajmnirj matematycznie macie duzo wieksze szanse .

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Już troche siedze na Tinderze, a w niedziele ide po raz pierwszy na speed dating i liczę, że to będzie ciekawsze. Ciągłe wymienianie wiadomości online przed spotkaniem jest już nużące dla mnie skoro i tak na żywo wychodzi co innego. Ostatnio serio czułem jakąś chemię i podobny klimat (online) z drugą osobą, a potem i tak na spotkaniu okazało się coś zupełnie innego. Więc speed dating powinien być lepszy pod tym względem, a przynajmniej bardziej miarodajny.
Daj znać jak wrażenia
Stary 2023-09-17, 13:17   #4881
Wiolaa97
Przyczajenie

Chyba coś w tym jest. Ani ja ani moje koleżanki singielki nigdy nie korzystały z aplikacji randkowych. Chociaż ja akurat jestem na takim etapie, że rozważam założenie tindera.
Wiolaa97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 14:24   #4882
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowanuta Pokaż wiadomość
Generalnie jest pozytywnie, ale życie uczuciowe stoi w miejscu:p co do języka to klasyczny angielski, wstyd się przyznać, ale nie umiem komunikatywnie w nim rozmawiać pomimo przewijania się tego języka od czasów szkolnych. Dodatkowo czasem robię duolingo z hiszpańskiego, ale muszę popracować nad systematycznością. Z plusów szykuje się jeszcze jeden wyjazd w tym roku.
Zatem powodzenia w nauce języków i fajnego wyjazdu!

Mi się wczoraj udał wypad w sumie w dość bliską okolicę, ale nigdy tam nie byłam. Pogoda była iście letnia. Do tego spotkałam się z koleżankami poznanymi przez internet. To był super czas

A wieczorem piękny mecz

Wszystko wskazuje na to, że niedługo zostanę chrzestną, pierwszy raz w życiu. Cieszę się

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 20:47   #4883
taka_sobie32
Przyczajenie

Hej, można dołączyć?

32 lata, singielka od 2 lat, już chyba bez nadziei na ułożenie życia prywatnego, chyba sama siebie próbuję przekonać, że jestem pogodzona z tym, że będę sama do końca życia. Chociaż nadal boli, czasem jeszcze poleje się łza w poduszkę.

Moja samotność ma obraz samotnych kolacji gotowanych od 2 lat - każdy taki posiłek, przy którym myślę, że chciałabym tej drugiej połówce go ugotować i z nim zjeść - jest jak wypalanie znamienia na sercu. Czasem jak coś gotuję/piekę, zadaję sobie pytanie "czy kiedyś ugotuję/upiekę to mojej połówce/rodzinie?".

Kiedyś też, jak gdzieś jechałam i byłam w pięknych miejscach, miałam w sercu żal, że nie buduję tego wspomnienia pobytu w tym miejscu z "tą osobą". Ostatnio to mi te myśli przeszły. W swoim mieszkaniu nie ubieram też choinki, nie cieszę się grudniowym klimatem świąt, po prostu nie chce mi się "tylko dla mnie samej".

Zawsze chciałam mieć partnera takiego, z którym się zestarzeję i z którym w fajnym, ciepłym domu, we wzajemnym szacunku, przyjaźni i wsparciu, wychowamy dzieciaki. Chyba jednak trzeba pożegnać się z tymi planami.

W zasadzie nie wiem, czemu jestem sama. Mam wrażenie, że jestem niewidoczna, przezroczysta dla facetów, ale fakt też jest taki, że nie do końca mam możliwość spotykać dużą liczbę nowych facetów a dodatkowo, żeby byli wolni. Nie korzystam z SM, więc omówiony przez Was Tinder w ogóle by odpadał, wiem, że to nie dla mnie. Mam wrażenie, że ludzie dzisiaj są bardzo zamknięci, niechętni do rozmowy i na poznanie nowych ludzi. Nigdy nie liczył się dla mnie wygląd faceta - to, co mnie pociągało to intelekt i pasja, reszta była nieistotna (co czasem było błędem, bo mój najdłuższy związek był z człowiekiem co prawda o dużym intelekcie i pasji, ale za to na dłuższą metę toksykiem bez empatii). Jestem też niezależna finansowo, mam dobre wykształcenie, zawód, zarobki, własne M (hipoteka już spłacona), podróżuję, dużo czytam, uprawiam sport, korzystam z dóbr kultury, ponoć też jestem niebrzydka. A jednak chyba nie spełniam oczekiwań współczesnych mężczyzn w wieku 28-35 lat, bo tak jakby ich wokół mnie w ogóle nie było
taka_sobie32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 21:13   #4884
rybeczkawizaz
Raczkowanie

takasobie
czyli speed dating raczej ofdpadają ??
rybeczkawizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 21:21   #4885
taka_sobie32
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rybeczkawizaz Pokaż wiadomość
takasobie
czyli speed dating raczej ofdpadają ??
Raczej nie miałabym problemu, żeby rozmawiać z obcymi ludźmi. Miałabym raczej problem z tym, żeby tam pójść i wystawić się na czyjąś ocenę po 5 minutach rozmowy...
taka_sobie32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-17, 21:55   #4886
Sylia166
Raczkowanie

Spróbuj portali randkowych, nie musi być tinder, są inne opcje, wiadomo potrzeba cierpliwości i jest tam też masa frustratów i panów szukających przygód, ale jednak istnieją związki gdzie ludzie poznali się przez tego typu portale/apki, trzeba czasem pomóc szczęściu Nie ma co się zamykać, bo szansa, że "książę" pojawi się w drzwiach jest znikoma.
Stary 2023-09-17, 22:52   #4887
lolek9000
Zakorzenienie

Pomimo, że samemu zrezygnowałem z tindera też uważam,że powinnaś spróbować.
Jeżeli Ci się nie spodoba to zawsze możesz usunąć - warto dać sobie szanse by kiedyś żałować, że się czegoś nie zrobiło...
Stary 2023-09-18, 08:32   #4888
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie32 Pokaż wiadomość
Raczej nie miałabym problemu, żeby rozmawiać z obcymi ludźmi. Miałabym raczej problem z tym, żeby tam pójść i wystawić się na czyjąś ocenę po 5 minutach rozmowy...
Zawsze mając kontakt z kimkolwiek "wystawiasz sie" na jego ocenę. Każdy z nas widząc inna osobę ma jakąś myśl odnośnie tego człowieka, nawet najmniejsza. Tylko... co z tego? Czemu czyjes myśli miałyby mieć znaczenie? To tylko myśl...
Znaczenie ma to, co Ty sama o sobie myślisz. Jak oceniasz swoje zachowanie gdy nie próbujesz kogoś poznać? A jak się czujesz z myślą, że jednak podejmiesz jakieś działania? Ile tracisz nie próbując, a ile możesz zyskać próbując?
Laief jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-18, 09:40   #4889
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolek9000 Pokaż wiadomość
Daj znać jak wrażenia
Speed dating wydaje sie okej, tylko niestety nie trafiłem w przedział. Musze sie wybrać ponownie na przedział 20-29 jak taki sie pojawi u mnie w Gliwicach, bo 25-37 oznaczał głównie kobiety po 30-ce, a jednak liczyłem, że będzie więcej takich 25-30. Wrażenia fajne, nie mam jeszcze wyników, ale nawet nie liczę na nie, bo wiem, że te najfajniejsze były sporo starsze i raczej nie interesują ich tacy młodzi goście jak ja.

Te 5 minut rozmowy wydawało się bardzo mało i następnym razem będę lepiej tym zarządzał, bo uciekanie w dygresje nie pomaga i nagle sie okazuje, że mało co wiem o osobie po tych 5 minutach...Ale na plus zaliczam to doświadczenie i wybiore sie ponownie na niższy przedział. Tam są zupełnie inni ludzie co na Tinderze.
Stary 2023-09-18, 20:24   #4890
herbata_z_miodem
Raczkowanie

Cytat:
Speed dating wydaje sie okej, tylko niestety nie trafiłem w przedział. Musze sie wybrać ponownie na przedział 20-29 jak taki sie pojawi u mnie w Gliwicach, bo 25-37 oznaczał głównie kobiety po 30-ce, a jednak liczyłem, że będzie więcej takich 25-30. Wrażenia fajne, nie mam jeszcze wyników, ale nawet nie liczę na nie, bo wiem, że te najfajniejsze były sporo starsze i raczej nie interesują ich tacy młodzi goście jak ja.
O, dzięki za relacje, byłam ciekawa, jak tam u Ciebie. Może rzeczywiscie lepiej wybrać nastepnym razem przedział 20-29, jeśli chcesz miec kogoś przed 30. Z ciekawości zapytam, ile osób zaznaczyłeś? Czy te najfajniejsze mówiły Ci wprost albo można było tak zrozumieć, ze by wolały starszych? Btw jaka była srednia wieku facetów, wiesz może?

Cytat:
Te 5 minut rozmowy wydawało się bardzo mało i następnym razem będę lepiej tym zarządzał, bo uciekanie w dygresje nie pomaga i nagle sie okazuje, że mało co wiem o osobie po tych 5 minutach...Ale na plus zaliczam to doświadczenie i wybiore sie ponownie na niższy przedział. Tam są zupełnie inni ludzie co na Tinderze.
Ciesze się, ze traktujesz całe doświadczenie dośc pozytywnie i zgadzam się, 5 minut to bardzo mało, ale przynajmniej dziewczyny miały okazję wiecej Cię posłuchać. Praktyka czyni mistrza, ciekawa jestem, czy spotkasz może te same dziewczyny na kolejnych speed datingach
herbata_z_miodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości