|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Singielki 25+ cz. XVI
Przykro mi, że takie przykrości Cie spotkały. Ja sie nie spotkałem jeszcze z żadną dziewczyną, ktora by wychodzila z inicjatywą... wszystkie chca byc zdobywane i nie wyjda z propozycja same z siebie. Ba, jak sie milo rozmawia, ale ja sie przestane odzywac, to nie bedzie rozmowy. Sama sie nie odezwie
Tak wyglada Tinder...
|
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
Ja się z tym nie zgadzam. Byłem ostatnio na całkiem fajnej randce (mogłoby być nieco lepiej, ale dziewczyna mi się od początku podobała i nie było aż takiej swobody z mojej strony). Dodam, że to ja zainicjowałem spotkanie. Chętnie bym się z nią spotkał, gdyby się odezwała. Ja kolejnego spotkania nie zainicjuje - nie chce już ryzykować kolejnym koszem albo (co gorsza) ghostingiem.
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Rozeznanie
|
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że jedynie 5-10% osób znajduje partnera przez apki. Myślę, że ludzie ogólnie są do tego zrażeni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A po drugie jest sporo takich, które same wychodzą z propozycjami i w sumie to z taką wolę się spotykać.
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że pewnie część osób nie korzysta z takich apek, np. ja sama nigdy nie używałam ani też nie zamierzam korzystać z apek randkowych. Nie do końca jestem przekonana, jeśli chodzi o ich ideę. Już zdecydowanie bardziej wolę formę speed datingu, ale na razie nie wybieram się tam. Odczekam parę miesięcy od rozstania i wtedy może zacznę się rozglądać. Przykładowo na Facebooku jest grupa zrzeszająca osoby grające w planszówki w danym mieście, myślałam o tym, by poznać ludzi w ten sposób. Kilka moich samotnych koleżanek też nie korzystało, więc chyba nie jestem jedyna.
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś te aplikacje randkowe nie były aż takie złe, teraz to jakaś masakra więc się nie dziwię, że ludzie rezygnują
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
Akurat te dane mogą byc calkiem prawdziwe, tez bym tak obstawial, ze to by byla raczej niska liczba osob. Wsrod moich znajomych wielu uzywa i nic z tego nie ma, a ja sam juz troche czasu spedzilem na tinderze i tez nici.
|
|
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do znalezienia partnera/ki na apkach teraz jest chyba trudniej, nawet mój znajomy to zauważył, bo wrócił po kilku latach, kiedyś faktycznie miał więcej tych spotkań, teraz mówi, że tragedia, ale tak ogólnie to sporo znam osób, które poznały kogoś w necie, niektórzy już zaręczeni, no, ale właśnie to było dawniej, teraz ciężej choć ja nie mam porównania, bo moich poprzednich poznałam przypadkowo w realnym życiu
Edytowane przez Sylia166 Czas edycji: 2023-09-14 o 13:56 |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ciekawi mnie metodologia takiego badania - czy badaną całą populację, czy tylko osoby w określonym wieku (wiadomo, że im starsze tym mniejsze prawdopodobieństwo poznania przez Internet), w jakich krajach, w dużych miastach czy w różnej wielkości miasteczkach i wsiach też. Bo sam wynik może brzmieć chwytliwie, ale trudno się odnieść do jego wiarygodności.
Edytowane przez PumpkinEyes Czas edycji: 2023-09-14 o 19:21 |
|
|
|
#4876 |
|
Raczkowanie
|
Co u Was dziewczyny? Dawno mnie tu nie było. U mnie trochę zmian. Zapisałam się na kurs językowy, podjęłam terapię, zaczęłam uprawiać sport. A wy jak tam, randkujecie?
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiego języka się uczysz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tindera sama się waham czy tam wracać, z drugiej strony to ciagle skrollowanie, rozczarowania. Nie wiem czy teraz nie żyje mi się spokojniej :p |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja usunąłem definitywnie tinder - znikoma liczba matchow, a to przecież początkowy etap . Nie mam pojęcia czy to wiek, czy wyglad mi się tak pogorszył , czy może jakiś shadowban ale znalezienie w tam kogoś graniczy z cudem
Choć skoro jest tam duża przewaga mężczyzn nad kobietami to na Waszym miejscu bym spróbował, przynajmnirj matematycznie macie duzo wieksze szanse . ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Przyczajenie
|
Chyba coś w tym jest. Ani ja ani moje koleżanki singielki nigdy nie korzystały z aplikacji randkowych. Chociaż ja akurat jestem na takim etapie, że rozważam założenie tindera.
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajnego wyjazdu!Mi się wczoraj udał wypad w sumie w dość bliską okolicę, ale nigdy tam nie byłam. Pogoda była iście letnia. Do tego spotkałam się z koleżankami poznanymi przez internet. To był super czas ![]() A wieczorem piękny mecz ️![]() Wszystko wskazuje na to, że niedługo zostanę chrzestną, pierwszy raz w życiu. Cieszę się ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4883 |
|
Przyczajenie
|
Hej, można dołączyć?
32 lata, singielka od 2 lat, już chyba bez nadziei na ułożenie życia prywatnego, chyba sama siebie próbuję przekonać, że jestem pogodzona z tym, że będę sama do końca życia. Chociaż nadal boli, czasem jeszcze poleje się łza w poduszkę. Moja samotność ma obraz samotnych kolacji gotowanych od 2 lat - każdy taki posiłek, przy którym myślę, że chciałabym tej drugiej połówce go ugotować i z nim zjeść - jest jak wypalanie znamienia na sercu. Czasem jak coś gotuję/piekę, zadaję sobie pytanie "czy kiedyś ugotuję/upiekę to mojej połówce/rodzinie?". Kiedyś też, jak gdzieś jechałam i byłam w pięknych miejscach, miałam w sercu żal, że nie buduję tego wspomnienia pobytu w tym miejscu z "tą osobą". Ostatnio to mi te myśli przeszły. W swoim mieszkaniu nie ubieram też choinki, nie cieszę się grudniowym klimatem świąt, po prostu nie chce mi się "tylko dla mnie samej". Zawsze chciałam mieć partnera takiego, z którym się zestarzeję i z którym w fajnym, ciepłym domu, we wzajemnym szacunku, przyjaźni i wsparciu, wychowamy dzieciaki. Chyba jednak trzeba pożegnać się z tymi planami. W zasadzie nie wiem, czemu jestem sama. Mam wrażenie, że jestem niewidoczna, przezroczysta dla facetów, ale fakt też jest taki, że nie do końca mam możliwość spotykać dużą liczbę nowych facetów a dodatkowo, żeby byli wolni. Nie korzystam z SM, więc omówiony przez Was Tinder w ogóle by odpadał, wiem, że to nie dla mnie. Mam wrażenie, że ludzie dzisiaj są bardzo zamknięci, niechętni do rozmowy i na poznanie nowych ludzi. Nigdy nie liczył się dla mnie wygląd faceta - to, co mnie pociągało to intelekt i pasja, reszta była nieistotna (co czasem było błędem, bo mój najdłuższy związek był z człowiekiem co prawda o dużym intelekcie i pasji, ale za to na dłuższą metę toksykiem bez empatii). Jestem też niezależna finansowo, mam dobre wykształcenie, zawód, zarobki, własne M (hipoteka już spłacona), podróżuję, dużo czytam, uprawiam sport, korzystam z dóbr kultury, ponoć też jestem niebrzydka. A jednak chyba nie spełniam oczekiwań współczesnych mężczyzn w wieku 28-35 lat, bo tak jakby ich wokół mnie w ogóle nie było
|
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
takasobie
czyli speed dating raczej ofdpadają ?? |
|
|
|
#4885 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj portali randkowych, nie musi być tinder, są inne opcje, wiadomo potrzeba cierpliwości i jest tam też masa frustratów i panów szukających przygód, ale jednak istnieją związki gdzie ludzie poznali się przez tego typu portale/apki, trzeba czasem pomóc szczęściu
Nie ma co się zamykać, bo szansa, że "książę" pojawi się w drzwiach jest znikoma.
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Pomimo, że samemu zrezygnowałem z tindera też uważam,że powinnaś spróbować.
Jeżeli Ci się nie spodoba to zawsze możesz usunąć - warto dać sobie szanse by kiedyś żałować, że się czegoś nie zrobiło... |
|
|
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znaczenie ma to, co Ty sama o sobie myślisz. Jak oceniasz swoje zachowanie gdy nie próbujesz kogoś poznać? A jak się czujesz z myślą, że jednak podejmiesz jakieś działania? Ile tracisz nie próbując, a ile możesz zyskać próbując? |
|
|
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
Speed dating wydaje sie okej, tylko niestety nie trafiłem w przedział. Musze sie wybrać ponownie na przedział 20-29 jak taki sie pojawi u mnie w Gliwicach, bo 25-37 oznaczał głównie kobiety po 30-ce, a jednak liczyłem, że będzie więcej takich 25-30. Wrażenia fajne, nie mam jeszcze wyników, ale nawet nie liczę na nie, bo wiem, że te najfajniejsze były sporo starsze i raczej nie interesują ich tacy młodzi goście jak ja.
Te 5 minut rozmowy wydawało się bardzo mało i następnym razem będę lepiej tym zarządzał, bo uciekanie w dygresje nie pomaga i nagle sie okazuje, że mało co wiem o osobie po tych 5 minutach...Ale na plus zaliczam to doświadczenie i wybiore sie ponownie na niższy przedział. Tam są zupełnie inni ludzie co na Tinderze. |
|
|
|
#4890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Tak wyglada Tinder...

Jakiego języka się uczysz?
️