|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Ja też 18 tydzień. Czasem takie puknięcia delikatne czuję, od tygodnia. W ogóle brzuch to już mega duży mam ale i waga leci szybko w górę mimo że się nie objadam. +4 kg już...
|
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie.....na 100% dziewczynka 🥲🥲🥲🥲
Poza tym z dzieckiem wszystko ok ![]() Ze mną gorzej tzn lekarz podejrzewa, że mam dyskopatię lędzwiową, Zaniepokoiło go ze juz w 15tyg taki ból. Mam czekać co mi powie fizjo i czy ćwiczenia czy inne zalecenia pomogą. Na razie kazał chodzić i dużo spacerować, ale mam szlaban na basen bo z punktu ginekologa-położnika basen jest super, to jednak mam poczekać bo może mi to też szkodzić na ten obecny ból 🤷🏻☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z kręgosłupem to ciężko, mam nadzieję że fizjo Ci pomoże. |
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że los nam zesłał dziewuchę 🤷🏻☠♀️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogłam się już doczekać usg i przyspieszyłam wizytę - nieprenatalną tylko zwykłą
) dawno nie widziałam synka i chociaż kopie już regularnie przez cały dzień i spać czasami nawet nie daje przez to, to jestem i tak ciekawa co u niego <3 bilansu wagowego u mnie też jestem ciekawa, ale to w przyszłym tygodniu się dowiem ![]() kurcze wpadłam w wir zakupów.. dorwałam nosidło i wanienkę ze stelażem, przystopowałam z ubraniami na szczęście :P ale jak tak dalej pójdzie to masakra, czuje tykający zegarek z tyłu głowy, tygodnie lecą w pracy jeden po drugim i boję się że z czymś nie zdążę
|
|
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy wyjeżdżacie w podróż, czy może już byliście? Ja mam kupione tylko trochę ubranek, dwa kocyki i nic poza tym. Pokój dziecka to jeden wielki pierdzielnik i dopiero w drugiej połowie października się nim zajmiemy i wtedy też będę mogła kupować większe rzeczy jak meble, wózek itp. A jeszcze jakieś rzeczy higieniczne, laktatory i inne... Nawet nie wiem co z czym i o co w tym chodzi, a teoretycznie mogę zacząć rodzic nawet w połowie stycznia tak więc luzik arbuzik, jest sporo czasu
|
||
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Ja wam zazdroszczę tych dziewczynek
️ Ja bym tak bardzo chciała, ale to nie koncert życzeń Pocieszam się, że w sumie już mam wprawę w obsłudze chłopca i już wiem co robić by mnie nie obszczał przy przebieraniu No i fajnie że starszak będzie miał brata, kompan do psot. - dla nich fajnie, dla mnie gorzej ![]() Ruchy już czuję od 15 tygodnia,(chociaż takie pojedyncze i delikatne zaczęłam czuć w 14 i mąż się śmiał że niemożliwe, ale ja serio czułam już ruchy i to nie były moje jelita ) jutro zaczynam 17 tydzień i już ładnie kopie ale brzuch mam tylko taki wzdęty, choć dołem czasem twardnieje (to chyba brakuje mi magnezu?)Witaminy wzięłam feminovit, też bierze się jedną a są wit z grupy B też, chociaż chyba wielkością to nie są niestety małe ale już trudno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie czuję ruchów jeszcze.
Ale Grażyna we mnie książkowa, 130 gramów i tylko to mnie cieszy, bo płeć jeszcze mam żalobe i żadne imię mi się nie podoba 🤷🏻☠♀️ ![]() My mamy wózek i Fotelik do odbioru w lutym a tak to NIC. czekałam na płeć, żeby coś kupować i chyba dam sobie jeszcze czasu, żeby się oswoic, że nie będę jedyna kobieta w domu ![]() Mąż za to niebawem chce ruszyć z malowaniem pokoiku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Z imieniem też mam problem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Jak się wybiera imię to nagle sobie zdajesz sprawę ilu osób nie lubisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla chłopca miałam jedno takie top top moje i męża, ale podobały nam się jeszcze 4 inne. Dla dziewczynki mi nic nie siedzi, a chłopu się Julia podoba. Czuję że będzie debata nad imieniem do samego końca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z reszty podobały nam się Cezary, Witek, Tomek i RafałWczoraj przed snem czytałam na necie listę damskich imion i kurde klęska 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie mamy wybranego imienia dla córki. Mamy jakieś typy, ale nic takiego na 100%. Dla chłopca też miałam więcej takich, że byłam pewna, że tak bym chciała nazwać synka. A teraz każde imię mi nie leży.
Co do ruchów to ja zaczęłam czuć od 18 tygodnia jakieś takie delikatne. Teraz 23 tydzień i młoda kopie po jedzeniu i wieczorami jak kładę się spać. Jednego dnia zrobiła sobie imprezkę około 1-2 w nocy i nie dała mi spać. Ja już się oswoiłam z płcią, ale chyba nigdy nie będę tak na 100% z tego zadowolona. I trochę się boję żeby to nie wpłynęło negatywnie na moje relacje z dzieckiem po porodzie, no ale zobaczymy... Najwyżej będę szukać wtedy pomocy specjalistów |
|
|
|
|
#764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj jechałam autem i na chodniku mijałam kobietę z 2 synkami, jeden taki fajny, że mogłabym go porwać 🤣i tak sobie myślę "ona ma dwa, a ja nawet jednego nie trafiłam" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio spotkałam fajnego chłopaczka podczas spaceru z psem, zagadywał mnie i zaczepiał psiaka, też mi się trochę szkoda zrobiło. Więc I feel you sister
|
|
|
|
|
|
#766 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój lekarz nic mi nie przepisał, powiedział, żebym lepiej do końca I trymestru nic nie brała. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
14 września jeszcze leżałam, ale czułam się dużo lepiej, od piątku mogłam wstawać, a teraz mogę jechać na zakupy- niedługie- iść z sunią do parku Chodzę do mamy na herbatę, jest o wiele lepiej. W ciągu tego czasu 3 razy jeszcze zwymiotowałam, ale ogólnie jest lepiej. Czasem mnie brzuch boli jak za długo chodzę, tj. zakupy, do parku, po ogródku, ale już dawkuję sobie ruch ![]() Na pewno boli mnie brzuch jak stoję w kolejce A jak idę do siebie do Dino to mam takiego pecha, że zawsze stoję Wczoraj poszłam z mamą, garstka ludzi, stanęłam na mięsnym za babką- i masakra! Moja mama myślała, że już wyszłam ze sklepu. Dopiero druga przyszła obsługiwać i jak zaczęłam kupować, to ta przede mną sobie poszła ![]() Wiem, że każdy ma prawo kupować wszystkiego ile potrzebuje i nie neguję tego, tylko zawsze jak się mi spieszy czy tak jak teraz jestem w ciąży to tak trafię A naprawdę bardzo rzadko chodzę tu do sklepu, najczęściej proszę tatę i robi mi zakupy. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() O, dzięki, coś poszukam dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Odkąd zaczęłam wstawać to rwa sobie przypomniała o mnie Właśnie też mam silny ból w lewym pośladku, idzie do kolana.
|
|||||
|
|
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
Mieszko
![]() Nimfa, a wiesz, że Tobie w ciąży przysługuje pierwszeństwo? Ja w pierwszej ciąży potulnie stałam wszędzie w kolejkach, ale teraz już mówię i idę naprzód kolejki, przepraszam jestem w ciąży i idę Perfidne, ale nam się należy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie za mnie kciuki, udało mi się umówić do fizjo na jutro na 8 rano
minus że muszę wyjechać o świcie bo u nas na Śląsku takie korki do Katowic że ech i... Pan fizjoterapeuta to niezle ciasteczko a ja będę musiała się przedstawić mu jako ciężarna-połamaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() On podobno dobrym specjalistą jest i wiele młodych dziewczyn do niego chodzi ale ja nie mogę i mój gin ma chyba 70 lat ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój ginekolog jest w moim wieku lub ciut młodszy nie mój typ urody, ale taki uroczy blondasek. Ale najważniejsze, że czuję, że jest moim lekarzem, w sensie że nie naciska na nic (mówiłam mu o karmieniu mm i zatrzymaniu laktacji), nie traktuje mnie jak inkubator tylko na jestem ważna i ja mam być szczęśliwa i to się niby ma przełożyć na bobo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#772 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w pracy już się pytają mojego ojca czy to prawda, że dziadkiem zostanie, ale on nie udziela żadnych informacji. Mówiłam, że jak pójdzie zwolnienie B to tylko kwestia czasu jak ludzie będą wiedzieć Ciotka też chyba coś podejrzewa, ale póki nie pyta to nic sama nie mówię. Mogę coś powiedzieć ewentualnie w grudniu jak ktoś się będzie dopytywał. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Na pewno skorzystam przed zakupami bożonarodzeniowymi ![]() Miałam kiedyś krwotok, brat zawiózł mnie na SOR i tam badał mnie taki przystojny, młody lekarz ... Ale ja nie czuję się skrępowana Dla mnie lekarz to lekarz.
Edytowane przez Nimfa20Melman Czas edycji: 2023-10-06 o 11:25 |
|||
|
|
|
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój brzuch, moja sprawa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Ja się mocno zbieram i musze wreszcie mamę i siostry poinformować w ten weekend, bo nie raz wpadają do mnie do pracy i póki nie widzą to luz, ale głupio żeby ktoś się przypadkiem dowiedział z najbliższej rodziny jednak.
|
|
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wie najbliższa rodzina i znajomi i sąsiedzi
ale to dlatego że robiliśmy sąsiedzkiego grilla na koniec lata, ale to też inaczej bo mamy ich mało i w naszym wieku![]() Dostałam ćwiczenia które mam robić co 2h, zobaczymy co z tego będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, rodzice, brat z bratową, koleżanka z pracy. No i 2 koleżanki z byłej pracy dorywczej i 2 koleżanki ze szkoły policealnej. One się niedawno dowiedziały, ale fajnie jest z kimś pogadać co i jak
|
|
|
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Jak się czujecie, co u was?
Ja mam jutro wizytę i chyba coś mnie swędzi, nie wiem czy nie jakaś infekcja, mam nadzieję że zrobi mi cytologię i wymaz bo mnie to niepokoi ️Teraz grypy szaleją, też się boję coś złapać ale raczej będzie to nieuniknione cała jesień i zima przed nami ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#780 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja mam we wtorek wizytę, to 19 tydz. Stresuje się jak zawsze, jeszcze nic nie czuję, żadnych ruchów..Za mną już 2 infekcje intymne...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

tzn lekarz podejrzewa, że mam dyskopatię lędzwiową, Zaniepokoiło go ze juz w 15tyg taki ból. Mam czekać co mi powie fizjo i czy ćwiczenia czy inne zalecenia pomogą. Na razie kazał chodzić i dużo spacerować, ale mam szlaban na basen bo z punktu ginekologa-położnika basen jest super, to jednak mam poczekać bo może mi to też szkodzić na ten obecny ból 🤷🏻☠♀️

że los nam zesłał dziewuchę 🤷🏻☠♀️
) dawno nie widziałam synka i chociaż kopie już regularnie przez cały dzień i spać czasami nawet nie daje przez to, to jestem i tak ciekawa co u niego <3 
ale jak tak dalej pójdzie to masakra, czuje tykający zegarek z tyłu głowy, tygodnie lecą w pracy jeden po drugim i boję się że z czymś nie zdążę
tak więc luzik arbuzik, jest sporo czasu
️ Ja bym tak bardzo chciała, ale to nie koncert życzeń
Pocieszam się, że w sumie już mam wprawę w obsłudze chłopca i już wiem co robić by mnie nie obszczał przy przebieraniu
No i fajnie że starszak będzie miał brata, kompan do psot. - dla nich fajnie, dla mnie gorzej
ale brzuch mam tylko taki wzdęty, choć dołem czasem twardnieje (to chyba brakuje mi magnezu?)

a naprawdę mało osób rozumie rozczarowanie płcią. Traktują to jak fanaberie i zawsze leci tekst "najważniejsze że zdrowe".
i tak sobie myślę "ona ma dwa, a ja nawet jednego nie trafiłam"
A jak idę do siebie do Dino to mam takiego pecha, że zawsze stoję
Wczoraj poszłam z mamą, garstka ludzi, stanęłam na mięsnym za babką- i masakra! Moja mama myślała, że już wyszłam ze sklepu. Dopiero druga przyszła obsługiwać i jak zaczęłam kupować, to ta przede mną sobie poszła 

Perfidne, ale nam się należy! 
️