Włosomaniaczki :D - część III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 12:37   #3211
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
No ale nie będę przejmować się na zapas, choć szczęście w nieszczęściu zawsze trafiali mi się wymagający n-le, bo w klasie biol-chem uczyć się rozszerzonej matmy, geografii i historii to już niezła przesada, prawda ?
Ja w M-F miałam program z biol-chemu
W ogóle nauczyciele jakoś się uparli, że od M-F to można więcej wymagać i nie powiem, żebym była z tego tytułu jakoś specjalnie zadowolona

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma zwolnień z egzaminów, a z wszystkich ćwiczeń miałam 4 plus i 5 :/. A szkoda .
No to chyba odpocznę, tylko mnie odpoczynek strasznie rozleniwia. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, bo 2 kierunki a ja dodatkowo jeszcze praca, ale licencjacka. Ale ja znów mam tak, że w natłoku zajęć motywuję się i próbuję wykorzystać każdą minutę. A znów jak mam dużo wolnego to odkładam "jutro, jutro, jutro" i w końcu czas się kończy a ja nic nie zrobiłam :/.
"Jutro" to moja ulubiona pora na sprzątanie
Mam podobnie, nie umiem się zmobilizować, kiedy nie mam nad soba ponurej wizji noża na gardle... Im mniej czasu tym lepiej mi się uczyło

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Bryy
Xyoko-sytuacja z TŻ bez zmian. Co kilka dni dostawałam sms na dobranoc, raz jeszcze inny, ale nie wnosiły nic nowego do sprawy... Tak mi jakoś ciężko, jak pomyślę, że On wytrzymuje taką sytuację, to milczenie i brak kontaktu Dziękuję, że pytasz

Zdjęcia butków dołączam. potrzebowałam jedne płaskie, do biegania na uczelnie.

A buty fajne też muszę się za czymś rozejrzeć, bo jak znam życie, to z letnich wskoczę od razu w zimowe "buciory" i tyle będzie z noszenia przejściówek.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 12:39   #3212
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Nie mam grubych włosów Mają tendencję do puszenia się i dlatego wizualnie wygląda, że jest ich nawet dużo, ale tak naprawdę to ani grube ani dużo. Wystarczy zrobić warkocza i nie ma za co pociągnąć A i utratę włosów widać. Moja mama uwielbia zwracać uwagę na moj wygląd zewnętrzny i co drugie śniadanie zaczyna się od tematu mojej aparycji

Edit: Śliczne butki

Szminka to już moja kolejna z miss sporty - perfect colour lipstick.

Chyba dzisiaj tą paletkę z szminkami dopiero co wystawili, bo miałam problem z wyjmowaniem testerków, a i testerki nie używane. W tutejszym rossmannie jeśli chodzi o testery to są naprawdę bardzo zniszczone i nawet mam opory, żeby się po ręce czymś takim maznąć, a i dużo z nich gdzieś się zapodziało.

? Jestem ciekawa jak wyglądają te rozmowy przy śniadaniu ?

Będę dziś na mieście, wstąpię do Rossman. Ale się nie skuszę. Udaję, ze potrafię być oszczędna

W imieniu butków; dziękuję ( z nimi jeszcze nie rozmawiam )

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 12:53   #3213
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Rozmowy przy śniadaniu

Tak po krótce wszystko przez jedzenie

Rodzice lubią sobie dobrze zjeść (co po nich widać) i jedzą często typowo angielskie śniadanie typu kiełbasa, jakieś grzanki z masłem i serem, jajecznica na boczku itp. Mimo nadciśnienia i wielu innych zdrowotnych problemów nie są w stanie z pewnych rzeczy zrezygnować, albo je chociaż ograniczyć. Ja gustuje w innych potrawach.

Jak tylko wejdę do kuchni słyszę, że jestem blada i anemiczna. A później w zależności od nastroju różne rzeczy zdarza im się wygadywać, nie oszczędzając przy tym i włosów, które fakt, były kiedyś gęstsze. Ja oczywiście muszę się jakoś odgryźć i atmosfera pryska

Irytuje mnie to, że czasem za bardzo starają się ograniczyć moje prawo do decydowania o sobie samej. Nawet głupie jedzenie śniadania: masz zjeść to i tamto

Edit: Udwać oszczędność - mam nadzieję, że Ci się to uda
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 13:53   #3214
Finlora
Zakorzenienie

Hej

Miałam dziś zajrzeć do Was i niestety okazało się, że brat zamienił się z kims i zamiast na popołudnie idzie do pracy na noc
No i nici z wizazowania

Przyszłam tylko się przywitać
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 14:01   #3215
'Estelle'

Aga
Stary 2008-09-12, 14:07   #3216
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
jak to mówią "starość nie radość"
Ja Ci tu dam starość!!

Cytat:
Mnie już siostry namierzyły, więc muszę uważać co piszę
Moja kolezanka załozyła sobie konto (inna) no coż, sama opowiadałam jej o wizażu w samych superlatywach i że to kopalnia wiedzy - wprawdzie nie napisała jeszcze żadnego posta ale poczytuje - oby tylko nie czytała moich

Cytat:

A co bratowa zaraz po powrocie z pracy ma chcice na laptopa
Niee, tylko nie lubi kiedy siedzę u nich na necie
Tak jakbym tam często przychodziła

Tzn w tym tygodniu byłam codziennie bo nikt nie wiedział - tylko moja mama

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Puściłaś sygnałka, a mój mąż:
"Co ty ostatnio jakieś takie dziwne telefony dostajesz "
Ja mówię - od koleżanki (myślę sobie nie tłumaczę, bo i tak nie zrozumie ), a On "ja MU puszczę sygnałka..."

To będe puszczać częściej

Cytat:
Wiesz jak mówią, że każdy siwy włos, to stracona okazja
Nie mam pojęcia o jakich okazjach mówisz, ale koniecznie muszę nadrobić

Cytat:
Tak. Dorotka ma coś z Heleny
Czyli nie tylko ja to zauwazyłam!
A się Dorotka zdziwi jak zajrzy do nas

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Aga
Stary 2008-09-12, 14:21   #3217
Milka19
Zakorzenienie

Ale skąd ta pewność, że bratowa nie lubi Da się to potwierdzić jakimiś namacalnymi dowodami

BTW: Podoba mi się to "miałam dziś do Was zajrzeć" znaczy miałaś zajrzeć, ale w końcu nie zajrzałaś Ciekawe
Stary 2008-09-12, 14:25   #3218
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ale skąd ta pewność, że bratowa nie lubi Da się to potwierdzić jakimiś namacalnymi dowodami
Da się odczuć
Niby się usmiechnie i udaje, że jest miła, kiedy zapytam czy mogę skorzystać z netu ale widać, ze to się jej nie podoba

Cytat:
BTW: Podoba mi się to "miałam dziś do Was zajrzeć" znaczy miałaś zajrzeć, ale w końcu nie zajrzałaś Ciekawe
Bo miałam zajrzeć na dłuuużej - tzn na godzinkę I nie martwić się tym czy brat mnie nakryje...
Brat pojechał teraz do sklepu i w każdej chwili może wrócić
Stary 2008-09-12, 14:34   #3219
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Da się odczuć
Niby się usmiechnie i udaje, że jest miła, kiedy zapytam czy mogę skorzystać z netu ale widać, ze to się jej nie podoba
Może użyj jakiejś psychologicznej zagrywki. Przyjdź kiedyś z jakimś kwiatkiem (jak lubi kwiaty) albo czekoladą, bombonierką etc. i podziękuj za to, że zawsze nie ma nic przeciwko, żebyś mogła sobie trochę na necie posiedzieć i że jest taka wyrozumiała, wspaniałomyślna i takie tam Może zmięknie

A daleko ten sklep
Stary 2008-09-12, 14:43   #3220
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Może użyj jakiejś psychologicznej zagrywki. Przyjdź kiedyś z jakimś kwiatkiem (jak lubi kwiaty) albo czekoladą, bombonierką etc. i podziękuj za to, że zawsze nie ma nic przeciwko, żebyś mogła sobie trochę na necie posiedzieć i że jest taka wyrozumiała, wspaniałomyślna i takie tam Może zmięknie
To jest myśl - będę musiała spróbować

Cytat:
A daleko ten sklep
Nie mam pojęcia
Jesli o mnie chodzi to może być daaaleko, daaaleko stąd

Taka myśl - tzn miałam to napisać już wcześniej ale skleroza oczywiście dała o sobie znać
Wiecie co mnie rozwala? Kiedy dziewczyny wchodzą na wizaż, chcą dowiedziec się czegos o pielęgnacji włosów i zadają pytania tutaj
Ja rozumiem, że przy wyszukiwaniu czegoś na temat włosów nasz wątek wyskakuje jako pierwszy - z czego jesteśmy strasznie dumne - ale one nie zadają sobie trudu przeczytania choćby kilku postów - bo jakby je przeczytały to od razu by się zorientowały, ze my tu nie o włosach (głównie ) rozmawiamy
Co ja mówię kilka postów - jakby zadały sobie trud przeczytania pierwszego posta, w którym Marzenka bardzo ładnie i wyczerpująco napisała o czym będzie nasz wątek

Mam tylko nadzieję, że nikt mnie tu nie zje za to co napisałam

Zaraz będę jechała z TZ'em do jego ucznia, któremu daje korki z angielskiego, obejrzeć ich kota - tego niebieskiego rosyjskiego
Strasznie mi się te koty podobają
TZ i ja już w zeszłym roku (szkolnym) dostalismy zaproszenie, że jak będziemy w poblizu (drugi koniec miasta, totalne zadupie, ale oczywiście, ze będziemy ) to mamy zaproszenie na herbatę i zapoznanie koteczka - bo TZ opowiedział im jaka ze mnie kociara
Stary 2008-09-12, 14:53   #3221
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
To jest myśl - będę musiała spróbować

Nie mam pojęcia
Jesli o mnie chodzi to może być daaaleko, daaaleko stąd

Taka myśl - tzn miałam to napisać już wcześniej ale skleroza oczywiście dała o sobie znać
Wiecie co mnie rozwala? Kiedy dziewczyny wchodzą na wizaż, chcą dowiedziec się czegos o pielęgnacji włosów i zadają pytania tutaj
Ja rozumiem, że przy wyszukiwaniu czegoś na temat włosów nasz wątek wyskakuje jako pierwszy - z czego jesteśmy strasznie dumne - ale one nie zadają sobie trudu przeczytania choćby kilku postów - bo jakby je przeczytały to od razu by się zorientowały, ze my tu nie o włosach (głównie ) rozmawiamy
Co ja mówię kilka postów - jakby zadały sobie trud przeczytania pierwszego posta, w którym Marzenka bardzo ładnie i wyczerpująco napisała o czym będzie nasz wątek

Może niektóre z tych osób podobnie jak Ty z duszą na ramieniu wysłuchują czy czasem brat z zakupami nie wraca i tak im się śpieszy, że nie czytają żadnego postu

Mykam na obiad

Muszę sobie jakąs kawę zaserwować. Jest tak szaro, pada deszcz; zaraz chyba zasnę. Nic mi się nie chce
Stary 2008-09-12, 15:14   #3222
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Pisząc szablonowe miałam na myśli ten układ narpierw wygląd zewnętrzny, potem cechy charakteru itd. Nie pamiętam dokładnie jak to leciało, bo było to już ponad 4 lata temu, ale Ty z pewnością jesteś na bieżąco U nas było to rygorystycznie przestrzegane, a mnie zawsze to irytowało Dlaczego akurat wygląd zewnętrzny ma być ważniejszy niż usposobienie i cechy charakteru
U nas jest pełna dowolność, tzn. w charakterystyce muszą znaleźć się poszczególne elementy, ale w dowolnej kolejności
Poza tym, żaden człowiek nie wmówi mi, że muszę działać według jakiegoś schematu, co właśnie próbuję wyegzekwować u mojego kochanego księdza

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Niejako, ze zostalam personalnie wywolana do tablicy, wypada odpowiedziec. Sorry, blad semantyczny : nie "podgladam" , tylko "podczytuje". To roznica. Watek jest chyba ogolnie dostepny ?! Byc moze cos przeoczylam ?! Jesli tak, jest mi przykro i przepraszam za niestosowne zachowanie. Podczytuje Wasze posty {wypowiedzi}, bo mysle, ze i na tym watku moge chapnac jakies rady. To tak gwoli wyjasnienia.
Pisac, niestety chyba nie bede . Dla Was to zadna strata. Nie mam zbyt duzo do powiedzenia. Chociaz musze przyznac, ze palce czasami swierzbia,oj - swierzbia, zeby cos wystukac. Ale biorac pod uwage moja ostatnio dziwnie krewka nature { dlaczego [???], zawsze bylam spolegliwa}, nie wiem jaki odniosloby to skutek...
A tak dla zachowania konwenansow : mam na imie Katarzyna, mieszkam w pare kilometrow od Wejherowa, na wsi sielskiej, anielskiej, jestem mezatka, bezdzietna, mam cztery psy : Maltanczyk, Akita Inu, Doberman i
szczeniak {sunia} dla odmiany : Shikoku. Kocham koty, lecz niestety nie mam.
Mam nadzieje, ze moje wyjasnienia zostana przez Was przyjete , jak to sie dawniej mowilo : do akceptujacej wiadomosci i nie bedzie mi wiecej przypisywane niegodne osoby {nie "osobki"} zachowanie : podgladactwo.
Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie rady.
P.S.
Przepraszam za brak polskich liter, ale komputer pracuje na obcojezycznym programie.
Kasiu, przecież my nie zarzucamy Ci podglądania naszego wątku, jest otwarty dla wszystkich, ale milej by było nam(i myślę, że Tobie ) jakbyś od czasu do czasu coś napisała
Swoją drogą, jak tam sprawuje się Bebi?

WEEEEKEEEEEND!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 15:47   #3223
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ja wiem o tym, ale jednak jakiś stresik jest
Do liceum w mojej mieścinie dostanę się nawet, jak będę miała poniżej 10 punktów
A to co się przejmujesz

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
WEEEEKEEEEEND!
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 18:21   #3224
blonndee
Wtajemniczenie

ale dzisiaj pedzicie
ojej, mam dosc pociagow!!
potem was odwiedze, narazie bezczelnie podczytuje cichaczem
Stary 2008-09-12, 18:43   #3225
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
ale dzisiaj pedzicie
ojej, mam dosc pociagow!!
potem was odwiedze, narazie bezczelnie podczytuje cichaczem
A czemu? Ja bardzo lubię podróżować pociągami

A dzisiaj chyba aż tak bardzo nie pędzimy, a raczej dziewczyny nie pędzą, bo ja się mało udzielałam
Stary 2008-09-12, 19:01   #3226
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Korzystaj póki możesz z wypoczynku.
jeju, jak ja tęsknię za tymi dłuuuugimi 3 miesiącami wakacji
W sumie faktycznie, dlaczego ja mam wyrzuty sumienia. W końcu przez ostatnie 9 miesięcy uczyłam się jak głupia, czasem po 13 godzin dziennie .

Cytat:

A to takie baletki ! . Ładne. Ale ja byłam przekonana, że jesienne to takie kozakowe nieocieplane. Przynajmniej u mnie to tak jest .

Cytat:
"Jutro" to moja ulubiona pora na sprzątanie
Mam podobnie, nie umiem się zmobilizować, kiedy nie mam nad soba ponurej wizji noża na gardle... Im mniej czasu tym lepiej mi się uczyło
no, szczególnie w sesji to było widać. Im mniej czasu między jednym a drugim egzaminem tym bardzo efektowna nauka .
Cytat:

Rodzice lubią sobie dobrze zjeść (co po nich widać) i jedzą często typowo angielskie śniadanie typu kiełbasa, jakieś grzanki z masłem i serem, jajecznica na boczku itp. Mimo nadciśnienia i wielu innych zdrowotnych problemów nie są w stanie z pewnych rzeczy zrezygnować, albo je chociaż ograniczyć. Ja gustuje w innych potrawach.

Jak tylko wejdę do kuchni słyszę, że jestem blada i anemiczna. A później w zależności od nastroju różne rzeczy zdarza im się wygadywać, nie oszczędzając przy tym i włosów, które fakt, były kiedyś gęstsze. Ja oczywiście muszę się jakoś odgryźć i atmosfera pryska

Irytuje mnie to, że czasem za bardzo starają się ograniczyć moje prawo do decydowania o sobie samej. Nawet głupie jedzenie śniadania: masz zjeść to i tamto
Moja babcia też tak ma, Z dziadkiem są otyli, mają kłopoty z krążeniem, stawami itp :/. No, ale ja się źle odżywiam bo nie chce zjeść pączka, który babcia przynosi
Kiedyś przy jakimś rodzinnym święcie to byłam już tak zdenerwowana, że powiedziałam, że nie chce wyglądać tak jak cała rodzina (z 40-60 kilogramów nadwagi), więc mają się odczepić. Teraz już się przyzwyczaili, że jem normalnie. Od małego krzyczałam jak mi mama smarowała kanapki masłem, że za dużo. Ona w końcu zrezygnowała z tego i powiedziała "a rób sobie sama". No i robię
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 19:03   #3227
'Estelle'

Na szybko...
Wpadam na fryzjerskie, zadlądam po nowych postach i co widzę?
Wypowiedź http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1620
Zgadnijcie o czym pomyślałam
to już jakaś obsesja

PS. Camm, dlaczego nas podglądasz ?
EDIT: O, już uciekła
Stary 2008-09-12, 19:14   #3228
blonndee
Wtajemniczenie

Asiu, nie strasz
Stary 2008-09-12, 19:32   #3229
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Na szybko...
Wpadam na fryzjerskie, zadlądam po nowych postach i co widzę?
Wypowiedź http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1620
Zgadnijcie o czym pomyślałam
to już jakaś obsesja

PS. Camm, dlaczego nas podglądasz ?
EDIT: O, już uciekła
Stary 2008-09-12, 19:36   #3230
paprif
Zakorzenienie

Czeeeeść
Wpadłam na momencik, właśnie wróciłam z miasta [a miałam nigdzie dzisiaj nie wychodzić ] . Kupiłam sobie buty w CCC , choć bardziej szukałam czarnych rurek i płaszczyka, no ale co tam.
Właśnie się zastanawiam lepszy płaszczyk czy kurtka a la skórzana ?
Motam się między jednym a drugim
No dobra nie zanudzam Was moimi wypocinami...

Edytowane przez paprif
Czas edycji: 2008-09-12 o 20:10
paprif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 21:02   #3231
Jolie2601
Zakorzenienie

ale pędzicie- litości nie macie Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić- właśnie wróciłam do domu po pogrzebie- jestem od 3rano na nogach. Pogrzeb był koło katowic- prawie 6godzin w jedną stronę
W szoku jestem- wiem co ta choroba potrafi zrobić z człowiekiem bo przeżywałam to przy moim dziadku- ale nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam- nie poznałam własnego kuzyna- okropnie go ta choroba zniszczyła. Łzy w oczach stanęły momentalnie. Ehhhh co tu gadać- ciężki i do d**y dzień
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 21:17   #3232
virka
Zakorzenienie

Cytat:

To ja też poproszę bo coś mój ostatnio mało zazdrośnikowaty
Dawaj numer to popuszczam Mój mąż jest dowodem, że system ten działa na mało zazdrośnikowatych

Cytat:
Eh, to takie przyjemne wojny. Ja wiem,że dzieci przysparzają dużo problemów. Ale... jak czytam possty zmartwionych wizażanek-mam, np. na Perfumach dużo ostatnio pisze o sytuacji (podobnej do Twojej) -pierwszy fdzień dziecka w szkole to i tak... im zazdroszczę Nie mówię tego często, bo wszyscy patrzą wtedy na mnie dziwnie, ale bardzo chciałabym mieć już swoja rodzinę. I dzieci.
Ale to, że masz ochotę na założenie rodziny i posiadanie własnych dzieci to nic dziwnego. Jesteś już w takim wieku, że masz prawo mieć takie chęci A biorąc pod uwagę fakt, jak dobry łapiesz kontakt z dziećmi (co widziałam na przykładzie mojej córci), wiem, że będziesz wspaniałą mamą

Cytat:
'Obcy 7. Powrót Koko'

Cytat:
Miałaś cesarkę? Możesz spróbować opisać ten ból po? Dzielna z Ciebie mamusia
Miałam cesarkę z powodu miednicowego położenia płodu I szczęście wielkie, że tak się stało, bo jak się okazało Julcia była cała owinięta pępowiną (lekarz powiedział, że juz nie pamięta kiedy widział tak długą pępowinę), więc wolę nie myśleć, jak by się to skończyło przy normalnym porodzie...
Hmmm wiesz co, muszę się zastanowić jak Ci to opisać, ale pamiętam, że cały czas po tym kiedy znieczulenie przestało działać "Jezusowałam" Kazali się często obracać z boku na bok, żeby nie leżeć w jednym miejscu, to każdy taki obrót to pamiętam było "o Jezu, Jezu" . Nie da się normalnie zasnąć, bo przez "niby" sen czujesz jak Cię boli, więc automatycznie nie śpisz, ciężko to nazwać snem, bardziej letargiem Trudno mi ten ból porównać do czegokolwiek (tak obrazowo). Tak Cię bardzo mocno "ciągnie", nie umiem tego opisać. A na drugi dzień już chodziłam po schodach Ale jakbyś widziała jak szłam, to niedołężne 90 letnie staruszki przy mnie pewnie wyglądałyby jak biegnące nastolatki

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Wszyscy, którzy wiedzą, że marzę o 5 mówią mi to samo Ale jak wygram w totka i będę miała możliwość zapewnienia wszytskiego takiej bandzie, to nie będę się zastanawiać

Po wizycie u deramtologa zdam relację, co mi przepisał Ale jeszcze muszę trochę poczekać..
Ciekawe czy nie zmienisz zadania przy 1, 2, 3 ....dziecku

Będę wdzięczna za info

Cytat:
Bardzo łądne

Cytat:

To będe puszczać częściej

Nie mam pojęcia o jakich okazjach mówisz, ale koniecznie muszę nadrobić
Hi hi, ciekawe co mąż będzie wymyślał

Dobrze wiesz, skoro chcesz nadrobić

Cytat:
Tylko mój pierwszy post (płodzony przy głupawce o północy ) jest w I części wątku, a obawiam się, że tam już nikt nie zagląda Miło wiedzieć, że ktoś go przeczytał i docenił

Nadrobiłam i witam wszystkich

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 21:18   #3233
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Moja babcia też tak ma, Z dziadkiem są otyli, mają kłopoty z krążeniem, stawami itp :/. No, ale ja się źle odżywiam bo nie chce zjeść pączka, który babcia przynosi
Kiedyś przy jakimś rodzinnym święcie to byłam już tak zdenerwowana, że powiedziałam, że nie chce wyglądać tak jak cała rodzina (z 40-60 kilogramów nadwagi), więc mają się odczepić. Teraz już się przyzwyczaili, że jem normalnie. Od małego krzyczałam jak mi mama smarowała kanapki masłem, że za dużo. Ona w końcu zrezygnowała z tego i powiedziała "a rób sobie sama". No i robię

Sądzę, że postawa moich rodziców z czasem ewoluuje. Ciężko nad tym pracuje Już są widoczne jakieś postępy. Mama kupiła patelnie teflonową - co prawda do smażenia i tak używa kilku centymetrowej warstwy oleju, ale ten zakup patelni to już coś

A i tata ostatnio bardzo polubił jogurty naturalne

Jeszcze jak by nie zaglądali mi do talerza - to byłaby już pełnia szczęścia

Cytat:
ale pędzicie- litości nie macie Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić- właśnie wróciłam do domu po pogrzebie- jestem od 3rano na nogach. Pogrzeb był koło katowic- prawie 6godzin w jedną stronę
W szoku jestem- wiem co ta choroba potrafi zrobić z człowiekiem bo przeżywałam to przy moim dziadku- ale nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam- nie poznałam własnego kuzyna- okropnie go ta choroba zniszczyła. Łzy w oczach stanęły momentalnie. Ehhhh co tu gadać- ciężki i do d**y dzień
Stary 2008-09-12, 21:21   #3234
virka
Zakorzenienie

Cytat:
ale pędzicie- litości nie macie
Nie mają właśnie siedziałam i pół godziny klepałam odpowiedzi

Cytat:
Kasiu wyobrażam sobie...Ciężko cokolwiek napisać W takiej sytuacji nie wiem czy nie byłoby lepszym rozwiązaniem nie otwieranie trumny (kiedy człowiek jest tak bardzo zmieniony...) Czy nie lepiej zachować Go w pamięci takim jakim był za życia...
Ale prawdą jest, że ta choroba zmienia ludzi okropnie. Wiadomo, że jak byłam z Mamą codziennie, to nie widziałam różnicy, ale np. jak pojechałam na pogrzeb Cioci, którą widziałam ostatni raz zdrową, a później w trumnie (po nowotworze), to miałam wrażenie, że to jakaś obca kobieta...Nie do poznania, całkowicie inna.

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 21:30   #3235
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeeść
Wpadłam na momencik, właśnie wróciłam z miasta [a miałam nigdzie dzisiaj nie wychodzić ] . Kupiłam sobie buty w CCC , choć bardziej szukałam czarnych rurek i płaszczyka, no ale co tam.
Może się pochwalisz butkami? A kurteczka "skórzana" mi się marzy taka czarna taka trochę jakby śliska, błyszcząca, ale nie jakaś lateksowa w stylu rUsHoFffych crazy panienek, czy też Jolanty R. chociaż to to samo

Cytat:
...
Stary 2008-09-12, 21:44   #3236
Jolie2601
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
Cytat:
Kasiu wyobrażam sobie...Ciężko cokolwiek napisać W takiej sytuacji nie wiem czy nie byłoby lepszym rozwiązaniem nie otwieranie trumny (kiedy człowiek jest tak bardzo zmieniony...) Czy nie lepiej zachować Go w pamięci takim jakim był za życia...
Ale prawdą jest, że ta choroba zmienia ludzi okropnie. Wiadomo, że jak byłam z Mamą codziennie, to nie widziałam różnicy, ale np. jak pojechałam na pogrzeb Cioci, którą widziałam ostatni raz zdrową, a później w trumnie (po nowotworze), to miałam wrażenie, że to jakaś obca kobieta...Nie do poznania, całkowicie inna.
oj zmienia- zdołowałam się tym strasznie....ehhh.....życ ie

Przeglądnęłam tylko z grubsza co pisałyście i chciałam się odnieść do postu Heroldin- już dziewczyny wyjaśniły o co chodzi z tym "podglądaniem"- ale ja też dorzucę od siebie- wątek jest jak najbardziej otwarty a to było w formie żartu- serdecznie zapraszamy do czynnego udziału- mamy tu przyjazną atmosferę, która przekłada się też na fryzjerskie- fajnie jest się lepiej poznać- pożalić, pośmiać, pożartować. "Podglądaj" częściej ale i dorzucaj coś od siebie. Jeśli możesz to wklej zdjęcia psiaków- mamy tu już małe zoo- kolejne zwierzaki będą mile widziane
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 22:20   #3237
Narek
Zakorzenienie

Kasiu, strasznie Ci współczuje Jednak warto zachować w pamięci obraz kuzyna przed chorobą, kiedy cieszył się pełnią życia.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 22:57   #3238
tulipanna.
Zakorzenienie

Witam wszystkie wlosomaniaczki Nie bylam w stanie podczytywac na biezaco watku, bo - sesja. Wpadalam na wizaz zmeczona, przegladalam "po omacku" posty o pielegnacji, kladlam sie spac, wstawalam i tak na okraglo.
Teraz znikne na dluzej - w ciagu najblizszych 2 dni czekaja mnie zakupy przedwyjazdowe (uciekam odpoczac od smogu do Zakopanego), w poniedzialek przyjemny egzamin, we wtorek wyjazd.
Ludzie ze studiow sa w szoku, ze wszystko mi sie udalo - sama sie tego nie spodziewalam. Przeslizgnelam sie przez najtrudniejsze egzaminy z dobrymi ocenami - nie uczac sie prawie nic. To jakas metafizyka i gdyby nie to, ze egzaminy mialam z tak swiadomymi i interesujacymi postaciami, ktore ocenialy mnie za rzeczy inne, niz tzw. wiedza obowiazkowa - oblalabym na pewno. Jestem bardzo zaskoczona, bardzo dowartosciowana i dzieki temu co sie stalo zmienilam ciut nastawienie do tych studiow. Nie moge opisac co sie dokladnie przytrafilo, bo jednak to forum publiczne Ale istne jaja - zaprawde powiadam wam

Zostaly mi na koniec same *******y, w dodatku juz po powrocie, wiec mam nadzieje, ze i z tym sobie poradze

Widze, ze tu atmosfera pogrzebowa. Moje wyrazy wspolczucia dla tych, ktorym sie naleza. Wybaczcie brak skupienia, jednak nadmiar emocji zrobil swoje. Przebrnelam przez 2 kolosy i 5 egzaminow, z czego czesc (gramatyczną) jednego musze poprawic po powrocie. Gwoli scislosci: zrobilam to w ciagu 5 dni

To ja obecnie:

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-09-12 o 22:57 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 00:28   #3239
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Rozmowy przy śniadaniu

Tak po krótce wszystko przez jedzenie

Edit: Udwać oszczędność - mam nadzieję, że Ci się to uda
Ojj, znam to aż za dobrze. Z jednej strony rozumiem, że rodzice chcą dla mnie dobrze i za bardzo mną się przejmują. z drugiej, gdy czuję, że ktoś krępuje moją niezależność potrafię zareagować zbyt ostro.

A z tym udawaniem-też mam nadzieję

Cytat:

A daleko ten sklep
Oh przebiegłości! Szelma, genialne!

Cytat:

Zaraz będę jechała z TZ'em do jego ucznia, któremu daje korki z angielskiego, obejrzeć ich kota - tego niebieskiego rosyjskiego
Strasznie mi się te koty podobają
TZ i ja już w zeszłym roku (szkolnym) dostalismy zaproszenie, że jak będziemy w poblizu (drugi koniec miasta, totalne zadupie, ale oczywiście, ze będziemy
) to mamy zaproszenie na herbatę i zapoznanie koteczka - bo TZ opowiedział im jaka ze mnie kociara

Będą może jakieś zdjątka?

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A czemu? Ja bardzo lubię podróżować pociągami

A dzisiaj chyba aż tak bardzo nie pędzimy, a raczej dziewczyny nie pędzą, bo ja się mało udzielałam
Też lubię jeździć pociągami. Najlepiej gdzieś zagranicę, daleko, zawsze takie dreszczyk - nieznane. Coś ostatnio rzadziej do nas zaglądasz Nauka?

Cytat:
Czeeeeść
Płaszczyk chyba będzie cieplejszy niż kurtka. Ale kurtki są skórzane są ponadczasowe... Może skórzany płaszczyk ?

Cytat:

Kasia, tuli tuli na dobranoc po ciężkim dniu. Trzymaj się

Cytat:

Ale to, że masz ochotę na założenie rodziny i posiadanie własnych dzieci to nic dziwnego. Jesteś już w takim wieku, że masz prawo mieć takie chęci A biorąc pod uwagę fakt, jak dobry łapiesz kontakt z dziećmi (co widziałam na przykładzie mojej córci), wiem, że będziesz wspaniałą mamą

Miałam cesarkę z powodu miednicowego położenia płodu I szczęście wielkie, że tak się stało, bo jak się okazało Julcia była cała owinięta pępowiną (lekarz powiedział, że juz nie pamięta kiedy widział tak długą pępowinę), więc wolę nie myśleć, jak by się to skończyło przy normalnym porodzie...
Hmmm wiesz co, muszę się zastanowić jak Ci to opisać, ale pamiętam, że cały czas po tym kiedy znieczulenie przestało działać "Jezusowałam" Kazali się często obracać z boku na bok, żeby nie leżeć w jednym miejscu, to każdy taki obrót to pamiętam było "o Jezu, Jezu" . Nie da się normalnie zasnąć, bo przez "niby" sen czujesz jak Cię boli, więc automatycznie nie śpisz, ciężko to nazwać snem, bardziej letargiem Trudno mi ten ból porównać do czegokolwiek (tak obrazowo). Tak Cię bardzo mocno "ciągnie", nie umiem tego opisać. A na drugi dzień już chodziłam po schodach Ale jakbyś widziała jak szłam, to niedołężne 90 letnie staruszki przy mnie pewnie wyglądałyby jak biegnące nastolatki
Dziękuję za bardzo miłe słowa... Jedna z najmilszych U mnie reagują dziwnie na dzieci. Bo rozumieją chęć związania sie z kimś naprawdę-zamieszkania razem, na poważnie. Ale w rodzinie młodym mężatkom zazwyczaj jakoś sie do dzieci nie śpieszyło.

Z ta pępowiną to Dobrze, że lekarz miał głowę na karku. A Ty na pewno też byłaś w stanie zrezygnować z przeciwbólowych bo Ci Julcia skrzydeł dodała...

(I wiem, że to nic wesołego, ale buzia mi sie sama uśmiecha jak sobie wyobrażam Cienie Jezusującą i te żwawe babcie w porównaniu do Ciebie )

Tulip-gratuluję Zazdroszczę Zakopca, udanego odpoczynku!

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 04:50   #3240
Milka19
Zakorzenienie

"Bezsenność" - odcinek 2 Mam nadzieje, ze nie zrobi się z tego "Moda na sukces"

Nie wiem co się ze mną dzieje. Obudziłam się o 3 (poszłam spać po 23) i czułam się wyspana. Wierciłam się w łóżku do 4. O 4 się poddałam, poszłam umyć, wykremować, dopieścić włosy i teraz czuję się świeżo, mięciutko i pachnąco niczym poranny, krakowski obwarzanek Czuje się też niczym Robinson Cruzoe na bezludnej wyspie

Tulip gratulacje Odpoczni sobie - należy Ci się

Emilio mnie jak ktoś ogranicza zachowuje się niczym dziecko, znaczy robie wszystko na przekór, często ze szkodą dla samej siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości