|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() W ogóle nauczyciele jakoś się uparli, że od M-F to można więcej wymagać i nie powiem, żebym była z tego tytułu jakoś specjalnie zadowolona ![]() Cytat:
![]() Mam podobnie, nie umiem się zmobilizować, kiedy nie mam nad soba ponurej wizji noża na gardle... Im mniej czasu tym lepiej mi się uczyło Cytat:
A buty fajne |
|||
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Jestem ciekawa jak wyglądają te rozmowy przy śniadaniu ? Będę dziś na mieście, wstąpię do Rossman. Ale się nie skuszę. Udaję, ze potrafię być oszczędna ![]() W imieniu butków; dziękuję
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowy przy śniadaniu
![]() Tak po krótce wszystko przez jedzenie ![]() Rodzice lubią sobie dobrze zjeść (co po nich widać) i jedzą często typowo angielskie śniadanie typu kiełbasa, jakieś grzanki z masłem i serem, jajecznica na boczku itp. Mimo nadciśnienia i wielu innych zdrowotnych problemów nie są w stanie z pewnych rzeczy zrezygnować, albo je chociaż ograniczyć. Ja gustuje w innych potrawach. Jak tylko wejdę do kuchni słyszę, że jestem blada i anemiczna. A później w zależności od nastroju różne rzeczy zdarza im się wygadywać, nie oszczędzając przy tym i włosów, które fakt, były kiedyś gęstsze. Ja oczywiście muszę się jakoś odgryźć i atmosfera pryska ![]() Irytuje mnie to, że czasem za bardzo starają się ograniczyć moje prawo do decydowania o sobie samej. Nawet głupie jedzenie śniadania: masz zjeść to i tamto Edit: Udwać oszczędność - mam nadzieję, że Ci się to uda
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Miałam dziś zajrzeć do Was i niestety okazało się, że brat zamienił się z kims i zamiast na popołudnie idzie do pracy na noc ![]() No i nici z wizazowania ![]() Przyszłam tylko się przywitać |
|
|
|
|
#3215 |
|
|
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja Ci tu dam starość!!
Moja kolezanka załozyła sobie konto (inna) no coż, sama opowiadałam jej o wizażu w samych superlatywach i że to kopalnia wiedzy - wprawdzie nie napisała jeszcze żadnego posta ale poczytuje - oby tylko nie czytała moich ![]() Niee, tylko nie lubi kiedy siedzę u nich na necie ![]() Tak jakbym tam często przychodziła ![]() Tzn w tym tygodniu byłam codziennie bo nikt nie wiedział - tylko moja mama ![]() Cytat:
![]() To będe puszczać częściej Nie mam pojęcia o jakich okazjach mówisz, ale koniecznie muszę nadrobić ![]() Czyli nie tylko ja to zauwazyłam! A się Dorotka zdziwi jak zajrzy do nas ![]() |
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skąd ta pewność, że bratowa nie lubi
Da się to potwierdzić jakimiś namacalnymi dowodami![]() ![]() BTW: Podoba mi się to "miałam dziś do Was zajrzeć" znaczy miałaś zajrzeć, ale w końcu nie zajrzałaś Ciekawe
|
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby się usmiechnie i udaje, że jest miła, kiedy zapytam czy mogę skorzystać z netu ale widać, ze to się jej nie podoba ![]() Cytat:
I nie martwić się tym czy brat mnie nakryje... ![]() Brat pojechał teraz do sklepu i w każdej chwili może wrócić
|
||
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zmięknie![]() A daleko ten sklep
|
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia ![]() Jesli o mnie chodzi to może być daaaleko, daaaleko stąd Taka myśl - tzn miałam to napisać już wcześniej ale skleroza oczywiście dała o sobie znać Wiecie co mnie rozwala? Kiedy dziewczyny wchodzą na wizaż, chcą dowiedziec się czegos o pielęgnacji włosów i zadają pytania tutaj Ja rozumiem, że przy wyszukiwaniu czegoś na temat włosów nasz wątek wyskakuje jako pierwszy - z czego jesteśmy strasznie dumne - ale one nie zadają sobie trudu przeczytania choćby kilku postów - bo jakby je przeczytały to od razu by się zorientowały, ze my tu nie o włosach (głównie ) rozmawiamy Co ja mówię kilka postów - jakby zadały sobie trud przeczytania pierwszego posta, w którym Marzenka bardzo ładnie i wyczerpująco napisała o czym będzie nasz wątek ![]() Mam tylko nadzieję, że nikt mnie tu nie zje za to co napisałam ![]() Zaraz będę jechała z TZ'em do jego ucznia, któremu daje korki z angielskiego, obejrzeć ich kota - tego niebieskiego rosyjskiego Strasznie mi się te koty podobają TZ i ja już w zeszłym roku (szkolnym) dostalismy zaproszenie, że jak będziemy w poblizu (drugi koniec miasta, totalne zadupie, ale oczywiście, ze będziemy ) to mamy zaproszenie na herbatę i zapoznanie koteczka - bo TZ opowiedział im jaka ze mnie kociara
|
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mykam na obiad Muszę sobie jakąs kawę zaserwować. Jest tak szaro, pada deszcz; zaraz chyba zasnę. Nic mi się nie chce
|
|
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, żaden człowiek nie wmówi mi, że muszę działać według jakiegoś schematu, co właśnie próbuję wyegzekwować u mojego kochanego księdza ![]() Cytat:
) jakbyś od czasu do czasu coś napisała ![]() Swoją drogą, jak tam sprawuje się Bebi? WEEEEKEEEEEND!
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj pedzicie
![]() ojej, mam dosc pociagow!! ![]() potem was odwiedze, narazie bezczelnie podczytuje cichaczem
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3226 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Ładne. Ale ja byłam przekonana, że jesienne to takie kozakowe nieocieplane. Przynajmniej u mnie to tak jest . Cytat:
.Cytat:
![]() Kiedyś przy jakimś rodzinnym święcie to byłam już tak zdenerwowana, że powiedziałam, że nie chce wyglądać tak jak cała rodzina (z 40-60 kilogramów nadwagi), więc mają się odczepić. Teraz już się przyzwyczaili, że jem normalnie. Od małego krzyczałam jak mi mama smarowała kanapki masłem, że za dużo. Ona w końcu zrezygnowała z tego i powiedziała "a rób sobie sama". No i robię
|
||||
|
|
|
|
#3227 |
|
|
Na szybko...
Wpadam na fryzjerskie, zadlądam po nowych postach i co widzę? Wypowiedź http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1620 Zgadnijcie o czym pomyślałam to już jakaś obsesja PS. Camm, dlaczego nas podglądasz ? EDIT: O, już uciekła |
|
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu, nie strasz
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
Wpadłam na momencik, właśnie wróciłam z miasta [a miałam nigdzie dzisiaj nie wychodzić ] . Kupiłam sobie buty w CCC , choć bardziej szukałam czarnych rurek i płaszczyka, no ale co tam.Właśnie się zastanawiam lepszy płaszczyk czy kurtka a la skórzana ? Motam się między jednym a drugim ![]() No dobra nie zanudzam Was moimi wypocinami...
Edytowane przez paprif Czas edycji: 2008-09-12 o 20:10 |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie- litości nie macie
Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić- właśnie wróciłam do domu po pogrzebie- jestem od 3rano na nogach. Pogrzeb był koło katowic- prawie 6godzin w jedną stronę W szoku jestem- wiem co ta choroba potrafi zrobić z człowiekiem bo przeżywałam to przy moim dziadku- ale nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam- nie poznałam własnego kuzyna - okropnie go ta choroba zniszczyła. Łzy w oczach stanęły momentalnie. Ehhhh co tu gadać- ciężki i do d**y dzień
|
|
#3232 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dawaj numer to popuszczam
Mój mąż jest dowodem, że system ten działa na mało zazdrośnikowatych Cytat:
A biorąc pod uwagę fakt, jak dobry łapiesz kontakt z dziećmi (co widziałam na przykładzie mojej córci), wiem, że będziesz wspaniałą mamą Cytat:
Hmmm wiesz co, muszę się zastanowić jak Ci to opisać, ale pamiętam, że cały czas po tym kiedy znieczulenie przestało działać "Jezusowałam" Kazali się często obracać z boku na bok, żeby nie leżeć w jednym miejscu, to każdy taki obrót to pamiętam było "o Jezu, Jezu" . Nie da się normalnie zasnąć, bo przez "niby" sen czujesz jak Cię boli, więc automatycznie nie śpisz, ciężko to nazwać snem, bardziej letargiem Trudno mi ten ból porównać do czegokolwiek (tak obrazowo). Tak Cię bardzo mocno "ciągnie", nie umiem tego opisać. A na drugi dzień już chodziłam po schodach Ale jakbyś widziała jak szłam, to niedołężne 90 letnie staruszki przy mnie pewnie wyglądałyby jak biegnące nastolatki Cytat:
Będę wdzięczna za info Cytat:
Cytat:
Hi hi, ciekawe co mąż będzie wymyślał ![]() Dobrze wiesz, skoro chcesz nadrobić Cytat:
) jest w I części wątku, a obawiam się, że tam już nikt nie zagląda Miło wiedzieć, że ktoś go przeczytał i docenił Nadrobiłam i witam wszystkich
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sądzę, że postawa moich rodziców z czasem ewoluuje. Ciężko nad tym pracuje Już są widoczne jakieś postępy. Mama kupiła patelnie teflonową - co prawda do smażenia i tak używa kilku centymetrowej warstwy oleju, ale ten zakup patelni to już cośA i tata ostatnio bardzo polubił jogurty naturalne ![]() Jeszcze jak by nie zaglądali mi do talerza - to byłaby już pełnia szczęścia ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mają
właśnie siedziałam i pół godziny klepałam odpowiedzi ![]() Cytat:
W takiej sytuacji nie wiem czy nie byłoby lepszym rozwiązaniem nie otwieranie trumny (kiedy człowiek jest tak bardzo zmieniony...) Czy nie lepiej zachować Go w pamięci takim jakim był za życia...Ale prawdą jest, że ta choroba zmienia ludzi okropnie. Wiadomo, że jak byłam z Mamą codziennie, to nie widziałam różnicy, ale np. jak pojechałam na pogrzeb Cioci, którą widziałam ostatni raz zdrową, a później w trumnie (po nowotworze), to miałam wrażenie, że to jakaś obca kobieta...Nie do poznania, całkowicie inna.
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kurteczka "skórzana" mi się marzy chociaż to to samo![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Przeglądnęłam tylko z grubsza co pisałyście i chciałam się odnieść do postu Heroldin- już dziewczyny wyjaśniły o co chodzi z tym "podglądaniem"- ale ja też dorzucę od siebie- wątek jest jak najbardziej otwarty a to było w formie żartu - serdecznie zapraszamy do czynnego udziału- mamy tu przyjazną atmosferę, która przekłada się też na fryzjerskie- fajnie jest się lepiej poznać- pożalić, pośmiać, pożartować. "Podglądaj" częściej ale i dorzucaj coś od siebie. Jeśli możesz to wklej zdjęcia psiaków- mamy tu już małe zoo- kolejne zwierzaki będą mile widziane
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, strasznie Ci współczuje
Jednak warto zachować w pamięci obraz kuzyna przed chorobą, kiedy cieszył się pełnią życia.
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie wlosomaniaczki
Nie bylam w stanie podczytywac na biezaco watku, bo - sesja. Wpadalam na wizaz zmeczona, przegladalam "po omacku" posty o pielegnacji, kladlam sie spac, wstawalam i tak na okraglo. Teraz znikne na dluzej - w ciagu najblizszych 2 dni czekaja mnie zakupy przedwyjazdowe (uciekam odpoczac od smogu do Zakopanego), w poniedzialek przyjemny egzamin, we wtorek wyjazd. Ludzie ze studiow sa w szoku, ze wszystko mi sie udalo - sama sie tego nie spodziewalam. Przeslizgnelam sie przez najtrudniejsze egzaminy z dobrymi ocenami - nie uczac sie prawie nic. To jakas metafizyka i gdyby nie to, ze egzaminy mialam z tak swiadomymi i interesujacymi postaciami, ktore ocenialy mnie za rzeczy inne, niz tzw. wiedza obowiazkowa - oblalabym na pewno. Jestem bardzo zaskoczona, bardzo dowartosciowana i dzieki temu co sie stalo zmienilam ciut nastawienie do tych studiow. Nie moge opisac co sie dokladnie przytrafilo, bo jednak to forum publiczne Ale istne jaja - zaprawde powiadam wam![]() Zostaly mi na koniec same *******y, w dodatku juz po powrocie, wiec mam nadzieje, ze i z tym sobie poradze ![]() Widze, ze tu atmosfera pogrzebowa. Moje wyrazy wspolczucia dla tych, ktorym sie naleza. Wybaczcie brak skupienia, jednak nadmiar emocji zrobil swoje. Przebrnelam przez 2 kolosy i 5 egzaminow, z czego czesc (gramatyczną) jednego musze poprawic po powrocie. Gwoli scislosci: zrobilam to w ciagu 5 dni ![]() To ja obecnie: ![]()
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-09-12 o 22:57 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3239 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym udawaniem-też mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będą może jakieś zdjątka? Cytat:
Nauka?Cytat:
![]() Cytat:
Kasia, tuli tuli na dobranoc po ciężkim dniu. Trzymaj się ![]() Cytat:
U mnie reagują dziwnie na dzieci. Bo rozumieją chęć związania sie z kimś naprawdę-zamieszkania razem, na poważnie. Ale w rodzinie młodym mężatkom zazwyczaj jakoś sie do dzieci nie śpieszyło.Z ta pępowiną to Dobrze, że lekarz miał głowę na karku. A Ty na pewno też byłaś w stanie zrezygnować z przeciwbólowych bo Ci Julcia skrzydeł dodała... ![]() (I wiem, że to nic wesołego, ale buzia mi sie sama uśmiecha jak sobie wyobrażam Cienie Jezusującą i te żwawe babcie w porównaniu do Ciebie Tulip-gratuluję Zazdroszczę Zakopca, udanego odpoczynku!
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||||||
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
"Bezsenność" - odcinek 2
Nie wiem co się ze mną dzieje. Obudziłam się o 3 (poszłam spać po 23) i czułam się wyspana. Wierciłam się w łóżku do 4. O 4 się poddałam, poszłam umyć, wykremować, dopieścić włosy i teraz czuję się świeżo, mięciutko i pachnąco niczym poranny, krakowski obwarzanek Czuje się też niczym Robinson Cruzoe na bezludnej wyspieTulip gratulacje ![]() Emilio mnie jak ktoś ogranicza zachowuje się niczym dziecko, znaczy robie wszystko na przekór, często ze szkodą dla samej siebie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

. 

A i utratę włosów widać. Moja mama uwielbia zwracać uwagę na moj wygląd zewnętrzny i co drugie śniadanie zaczyna się od tematu mojej aparycji

"