|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to wygląda na "wygaszanie" znajomości z jego strony?
O to może jednak coś z tego będzie
No i fajnie Bo u mnie to totalny fail a ten niemiec mnie zablokował po jednej wiadomości w której mu powiedziałam że żałuje że tak wyszło, poszłam na terapię i życzę mu wszystkiego dobrego i niczego nie oczekuję a chciałam mu tylko to powiedzieć xD Chyba rzeczywiście mu chodziło o jedno bo normalny człowiek by raczej docenił taką wiadomość i tyle a ten mnie bloknal. Przynajmniej mam jasność sytuacji i już nawet nie czuję się winna |
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to nie była Twoja pierwsza wiadomość tylko były wcześniej inne, wysyłanie emotek itp - nie odczytałaś dość jasnych sygnałów o braku zainteresowania i dalej się narzucałaś, to takiego zablokowania można się było spodziewać. No i też tylko na seks się umawialiście, więc tu wszystko do siebie pasuje |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
O to może jednak coś z tego będzie
No i fajnie Bo u mnie to totalny fail a ten niemiec mnie zablokował po jednej wiadomości w której mu powiedziałam że żałuje że tak wyszło, poszłam na terapię i życzę mu wszystkiego dobrego i niczego nie oczekuję a chciałam mu tylko to powiedzieć xD Chyba rzeczywiście mu chodziło o jedno bo normalny człowiek by raczej docenił taką wiadomość i tyle a ten mnie bloknal. Przynajmniej mam jasność sytuacji i już nawet nie czuję się winna ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Chyba bardziej to było dla mnie niż dla niego ta ostatnia wiadomość .. Blokada świadczy raczej źle o nim i że podejrzenia wasze w wątku były słuszne prawdopodobnie Moja mama powiedziała że to taki kochaś romantyk który co tydzień szczerze kocha inną kobietę xD Tak czy inaczej ta sytuacja wiele mnie nauczyła więc w sumie niczego nie żałuję Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-11-02 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie obraź się ale brzmisz jak taka zawistna somsiadka spod piontki co niby jest miła ale obrzydza i deprecjonuje. Taka co to lubi jechać niby chwaląc oraz krytykuje bezpośrednio. I zwykła zazdrośnica. To jest cholernie toksyczne. Schogetten_, nie przejmuj się, jeszcze nikogo nie zabiło, że zainwestował w relację z kimś pare dni życia by przekonać się, w którą stronę coś idzie. Ludzie nie są tacy sami, to, że komuś coś się w głowie nie mieści, nie znaczy, że nie istniej. U Ciebie akurat wszystko w miarę się prostuje, ale tak samo jak miałaś prawo czuć się zawiedziona, że było go mniej, tak sporo intensywnej pracy może zepchnąć nawet randkę i teksting na dalszy plan. Zresztą, jaką tu niby ponosisz stratę, po prostu musiałaś trochę wystudzić głowę i zająć się swoim życiem w większym stopniu niż wgapianie się w telefon. A na tym etapie to nawet nie macie powodu by nie móc spotykać się z innymi. Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2025-11-02 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robicie sobie ze mnie kozła ofiarnego z jakiegoś powodu (bo opisałam nieudaną relację z facetem i to jest chyba powodem tej pogardy..) i ja jestem wyszydzana nieustannie a potem nazywana toksyczna i obrzydliwa Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-11-02 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli wszyscy zwracają uwagę na te same cechy to może nie wszyscy są źli a Ty niesłusznie obwiniana/pogardzana itp. tylko może coś jednak jest w tych komentarzach i warto to przemyśleć? Że może w Twoich wypowiedziach i co za tym idzie charakterze rzeczywiście jest chociaż ziarno z tego na co Ci zwracają uwagę komentarze? Bo mi by się już zapaliło światełko, gdybym tylko ja uważała że nie ma problemu, że wszyscy są źli i uprzedzeni a ja dobra i bezproblemowa. |
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że u mnie dużo dało właśnie wystudzenie głowy i emocji, dałam mu przestrzeń i nie robiłam totalnie żadnych aluzji. Absolutnie nie sądzę zeby to był jakis jego test czy sprawdzanie mnie, natomiast myślę, że mimo wszystko podświadomie pewnie obserwował moje reakcje. Być może gdybym reagowała dużo bardziej impulsywnie to straciłabym szanse na bardzo wartościową relację. Jeśli chodzi o Ciebie, mysle, że bardzo chciałbyś kochac i byc kochaną, bardzo to czuć, czytajac Twój wątek, gdy tylko ten facet okazał Ci jakieś współczucie i troskę, to u Ciebie podziałało jak pstryknięcie palców i natychmiast przestawiło Ci sie i zacząłeś widzieć w nim coś więcej. Pewnie to wynika z tego, że dawno od żadnego faceta tego nie doświadczyłaś. Warto to tez sobie przepracować, bo o ile ta potrzeba bliskości i miłości nie jest niczym złym, tak, nie powinna brac nad nami góry i wyłączać racjonalnego myślenia. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że coś z tego będzie Tak bardzo mi sie podoba, że jest zupełnie inny niż faceci, z którymi zwykle czułam flow. Zazwyczaj z takimi spokojnymi, wyważonymi trochę nieśmiałymi nie czułam tej iskry, a tutaj coś kliknęło i naprawdę czuję potencjał na bardzo dobrą relację. Tylko jeszcze do końca nie znam instrukcji obsługi
Edytowane przez schogetten_ Czas edycji: 2025-11-02 o 19:47 |
||
|
|
|
|
#98 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma jednego uniwersalnego mózgu kobiecego ani męskiego, wzorca spod Paryża. Co do reszty zwyczajnie nie siedzisz w głowie tego chłopaka. Jeśli ją robi w balona to dojście do wiedzy zajmie jej zaledwie kilka dni. To jest wielkie nic jeśli chodzi o inwestycję w coś co może będzie udaną relacją na lata. Wkręciła się i chciałaby tu i teraz żeby pisał jak wcześniej, stąd wątek, ale zupełnie naturalne jest, że można ściśle skoncentrować się na zadaniach i odłożyć prywatne sprawy na drugi plan. Przykład przytoczony przez Ciebie jakiegoś faceta, który prowadził firmę, miał dużo pracy ale zawsze znalazł czas by pisać i zarywać do Ciebie nie jest adekwatny. Gdy żyjesz w systemie intensywnej pracy od świtu do nocy to tak zarządzasz czasem, by wpleść wątki prywatne, inaczej latami nie mógłbyś się z kimś spotkać, umówić, itp. Wtedy też należałoby uściślić, czy ktoś pracując 15 godzin na dobę naprawdę tyle pracuje, czy pracuje 11-12h a 3-4 zajmuje mu prywata. Nie tylko mowa o tym, że należy kiedyś zjeść czy wpaśc do domu (i tu znowu - jadąc tramwajem możesz pisać esemesy, jadąc autem już nie), wykąpać się i przebrać, wstawiając po drodze pranie, ale możesz pracować od 7 do 23, a tak być zorganizowanym, że po drodze o 16 lub 18 np. wpadasz do kumpla na 2 godziny albo wyskakujesz na ściankę czy na siłownię. Albo np. jedziesz gdzieś w delegację a zabierasz partnera, bo czas spędzony w drodze razem w samochodzie to też wspólny czas. Z kolei jeśli pracujesz w takich godzinach, że po pracy masz czas na życie prywatne i aktywności, to zajmujesz się tym po pracy, większość ludzi tak, ma, ale gdy przychodzi np. okres intensywnej orki bo masz terminy itp. to wtedy rzeczywiście lecisz te 12-20 godzin na dobę wypychając tematy - i wtedy przerwa na posiłek jest trudna do wygospodarowania, a tym bardziej rozpraszanie się na gadki o pupie maryni z potencjalną dziewczyną. I o tej różnicy dziewczyny mówiły. Są tez ludzie którzy naprawdę harują po 16 godzin na dobę, mocno skupieni na zadaniach, ale o ile wcześniej nie zbudowali jakiejś relacji, raczej odkładają związki na później bo nie da się kogoś poznać i oczarować nie mając dla niego czasu w ogóle. Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2025-11-03 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie uświadomiłam że ten Niemiec za zasłonka i poza miłego wrażliwego faceta ciągle przekraczał moje granice i ciągle chciał âwięcejâ. Przed tym sławetna akcja w łóżku przez którą wróciły wspomnienia , mu powiedziałam âbe carefulâ - a teraz sobie uświadomiłam że powiedział âi donât know if i can be carefulâ- facet wiedział co robi wiedział że nie chce takiej mocnej akcji.
Bolało mnie potem gardło nawet nie zapytał jak się czuję Seks bez zabezpieczenia i to wszystko ⌠to wszystko jego pomysły. Chciał też seks analny ale nie chciałam się zgodzić. Pytał mnie o trójkąty i to dwa razy :/ Sam mówił że szuka fun a potem był wielce zraniony jak powiedziałam że też szukałam fun. Uśpił całkowicie moją czujność ta poza wrażliwca wielce we mnie zakochanego a chodziło tylko o jedno. Tylko po co te wszystkie pozy? Jak sama chciałam fun? Zdobycie mnie fizycznie to było za mało i musiał zdobyć mnie też emocjonalnie? Zignorowałam jakieś znaki ostrzegawc że jak brak imienia na apce itd bo bardzo mi się spodoc i stwierdziłam że chce się zabawić i w sumie jego życie m ni e nie obchodzi i na bank ma kogoś ale żyje się raz. Niemcy bardzo mi się podobają i popłynęłam . Nie musiał mi tak mieszać w głowie bo i tak byłam chętna⌠więc naprawdę tego nie rozumiem Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-11-04 o 09:55 |
|
|
|
|
#101 |
|
uparta chmura
|
Misiek, możliwe ze on ma poprostu taki vibe podrywu, lecz przede wszystkim takie bajerowanie ma na celu wzbudzić zaufanie partnerki, żeby pozwoliła na więcej i więcej
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie. Opuszczasz gardę przy takim „nice guy” i usypia to czujność , chcesz go zadowolić bo jest taki miły itd ;/
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Ale to by pasowało bardziej do Twojego wątku, nie wątku innej autorki bo z nim nie ma wiele wspólnego.
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- No i tam byłby lepszy kontekst, bo mi się to gryzie z tym co wcześniej pisałaś: że było super, niczego nie żałujesz, że wolisz reakcje tego niemca od reakcji faceta z tego wątku. Więc mam wrażenie, że przechodzisz z jednej skrajności w skrajność, facet Cię zranił i teraz zmieniasz narrację o 180 stopni. Więc żadna z nas nie będzie miała pojęcia jak jest naprawdę, bo pisałaś wcześniej dokładnie coś przeciwnego. |
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A że woke ghosting niż żeby mi pisał co chwila cos orzypominajac o sobie I robiąc nadzieję.. to zdecydowanie prawda |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gwoli ścisłości pisałaś, że wolisz ghosting niż żeby facet “wyznaczał termin” po którym znowu będzie dostępny z powodu nawału pracy
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po czasie widzę że i mnie za bardzo poniosło z tym wszystkim bo miałam ochotę na fun a on myślał że już zrobię z nim wszystko co tylko zechce bo taka jestem wyzwolona .. W ogóle co za głupota z tym dopatrywaniem o trójkąt. Niech idzie do klubu pozna jakieś dwie wariatki i będzie miał trójkąt a zaczynacie relacji od trójkąta to strasznie kiepski pomysł A może miał nadzieję że koleżankę przeprowadzę xD kto go tam wie Bo on nigdy nie miał i to jego marzenie. Ja mu odpowiedziałem że chętnie ale z innym facetem to zamilkł xD Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-11-04 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Facet ewidentnie chciał się tylko miło zabawić "w delegacji" klasyka gatunku...w domu pewnie jest przykładnym mężem i ojcem
Ta jego czułość i troska pod konie, która Cię tak w nim ujęła pewnie też była trochę podyktowana strachem, że możesz mu narobić problemów. Totalnie gość do zapomnienia i zablokowania żeby Cię nie kupiło więcej pisać. Jeśli o mnie chodzi to jest nieźle, chyba jednak trochę też się wkręcił wbrew moim przypuszczeniom, że jest na zupełnie innym etapie. Pisaliśmy i jest teraz w Krakowie na spotkaniu z klientami i ze wieczorem wraca do Łodzi i będzie już wolniejszym człowiekiem tylko z jednym projektem. Pisał mi cos o uśmiechaniu jak ze mną pisze. Ja się zaśmiałam, żeby uważał, bo takie uśmiechanie do telefonu bywa niebezpieczne i skutki uboczne moga być nieodwracalne. I zaskoczył mnie dosć odpowiedzią, bo odpisał, że za późno i skutki uboczne już wystąpiły
Edytowane przez schogetten_ Czas edycji: 2025-11-05 o 16:39 |
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam facet jest wolny zazwyczaj proponuje kontakt przez Facebook a on o tym nie wspomniał Wolni często chcą messenger bo też chcą kogoś zweryfikować Ta niechęć do dzwonienia usuwanie par brak imienia odpowiadanie głównie w ciągu dnia mi też śmierdzi że nie jest singlem Teraz nawet zdjęcie usunięte na whatsapp albo mnie bloknal .. nie wiem bo już nie pisałam Fajnie ze u ciebie idzie do przodu relacja Ja byłam prawie pewna ze on ściemnia a tu proszę
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Matko po tym pierwszym zdaniu miałam oczy jak 5 zł bo myślałam, że piszesz o tym swoim ![]() I super, aż zazdroszczę randkowania teraz!
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpisał mi dzisiaj dopiero, ze późno wrócił, dzisiaj jeszcze jakieś sprawy załatwiał i że liczy, ze w weekend się zregeneruje i pyta jakie ja mam plany na weekend. I to chyba nie brzmi jednak, jakby chciał sie spotkać i pewnie planuje faktycznie dopiero tego 11/11... Raczej mam odpowiedź z tematu, ale chyba musze sie przygotować, że to będzie szło jakims żółwim tempem i przestaje mnie dziwić, ze miał w życiu tak mało relacji. Edytowane przez schogetten_ Czas edycji: 2025-11-06 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Facet skupia się na sobie pracy i swoim życiu i swoim komforcie z tego co mówiłaś on łódź ty Warszawa to nie jest tak daleko chyba.. a cały weekend się będzie âregenerował â znowu to dziwnie dla mnie brzmi że po paru dniach pracy teraz potrzebny tydzień âregeneracji â hihi Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-11-06 o 16:34 |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Myślicie, że mu zasugerować jakoś niewinnie to spotkanie w odpowiedzi na moje plany i zobaczyć czy podchwyci, czy wywalone, bo to w sumie on "dał ciała" ostatnio i w ogole powinnam się zdystansować
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jego zostawiła w zapasie |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze? Skupiłam sie na nim i lekko już się zaangażowałam w ta relację i aktualnie to raczej chce mi sie tylko ta apke odinstalować i dać sobie spokój niz teraz znowu zaczynać gadki szmatki z nowymi
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasugerowanie nic nie kosztuje, a ja jestem zwolenniczką jasnej komunikacji. Jak nie podchwyci tematu to raczej nie rokuje dobrze. Spotkanie jest najważniejsze, fajnie tak sobie żartobliwie popisać i poflirtować, ale tak naprawdę liczy się spędzony razem czas.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to oleje, to daje se spokój. Nie mam już 18 lat, żeby sie tak bujac miesiącami
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
I elegancko, bardzo dobrze sformułowane - jasne, ale bez proszenia się. Nie ma sensu czekać niewiadomo ile, aż pan się namyśli i zregeneruje. Ty też wydajesz się być rozsądną, sympatyczną osobą więc gdyby jednak zaczął kręcić to szkoda Twojego czasu.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłałam mu to, będzie chwila prawdy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (1 użytkowników i 2 gości) | |
| MisiekBydyniowy |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

fajnie czytać pozytywny update!
Mam nadzieję, że coś z tego będzie
Tak bardzo mi sie podoba, że jest zupełnie inny niż faceci, z którymi zwykle czułam flow. Zazwyczaj z takimi spokojnymi, wyważonymi trochę nieśmiałymi nie czułam tej iskry, a tutaj coś kliknęło i naprawdę czuję potencjał na bardzo dobrą relację. Tylko jeszcze do końca nie znam instrukcji obsługi