Czy to wygląda na "wygaszanie" znajomości z jego strony? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary Dzisiaj, 11:52   #301
rejczeI
Wtajemniczenie

Dot.: Czy to wygląda na "wygaszanie" znajomości z jego strony?

Taki trochę żuraw i czapla okraszony fochem.
Dobrze, że trochę straciłaś do tego serce bo to zmienia to co tkwiło do tej pory w twojej głowie -€“ przestałaś się fiksować i zostawiłaś to naturalnemu biegowi.
To co mniej fajne i względem tego, że może on rzeczywiście jest taki ślamazarny, to tak jak napisała wyżej Aleora -€“ teraz dostałaś to co chciałaś, to już ci nie zależy, bo nakręcona byłaś 2 tygodnie temu.

2 tygodnie w skali życia to jest nic i myślałam, że, zwłaszcza w okresie końcówki roku gdzie w wielu firmach z uwagi na zbliżający się okres świąteczny ruch może być większy niż normalnie, w czasach gdy dość trudno trafić na fajną osobę, a potem jeszcze stworzyć związek, mądrzy ludzie jeśli rzeczywiście chcą wyhaczyć kogoś wartościowego, nie będą zrażać się tak łatwo pierdołami jak to, że sypnęło się jedno spotkanie, a w ogóle to przez 2-3 tygodnie było trudniej o kontakt (chociaż nawet wymawiał się natłokiem pracy).
Ja wiem, że teraz są czasy instant w miłości, ale kiedyś relacje tworzyły się dłużej, niż po 2 tygodniach albo w jedną albo w drugą i dziwne to nie było.
Chociaż w pełni się zgadzam, że brak odpowiedzi to jest odpowiedź, tak samo jak odpowiedzi inne niż by się chciało uzyskać.

Bardziej mnie tu uderzało w tym wszystkim, że należało się zastanowić czy jeśli rzeczywiście to wartościowy fajny facet, żaden kłamca, dupek i pełen ukrytych niefajnych intencji, to ogólnie może mieć takie rozlazłe podejście do życia w całokształcie. I to, że kupił mieszkanie albo ma zagranicznych współpracowników nic nie wnosi.
Dziś jest irytacja o randki i komunikaty, a za parę miesięcy będzie tak samo długo załatwiał wakacje. Na przykład.
Ale może faktycznie z takim podejściem, że stracił punkty bo wystudził na 3 tygodnie relację to dobrze dla niego -€“ nie pasujecie do siebie, po co komuś, kto nie ukrywa, że związki buduje z rozwagą i w małych w życiu ilościach, ktoś narwany, kto potem będzie wiecznie go zmieniał pod siebie. Może delikwent jest spokojny i nie ma aż takiego ciśnienia, żyje sobie takim a nie innym tempem, a potem będzie wysłuchiwał od wulkanu energii, który we wszystkim jest akuratny, opierniczania, że się ze wszystkim tak guzdra.

Zupełny deal breaker to gadki o wyglądzie innych panienek, dla mnie to wystarczający powód by szybko przestać idealizować faceta i doszukiwać się ukrytych zalet przy takiej wadzie. Faktycznie miło z jego strony, że wygląda na to, że jest szczery, na tyle głupi, że nawet się nie ukrywa z takimi zamiłowaniami, a zachowuje się jak jakiś niedorealizowany pies na baby.

Edytowane przez rejczeI
Czas edycji: Dzisiaj o 11:53
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 11:52   #302
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez schogetten_ Pokaż wiadomość
On się zdecydowanie zaangażował, napisałam mu, wczoraj, ze obudziłam się z gorączką i sporą cześć dnia przespałam i ze w takich chwilach żałuje, że jestem samodzielna i niezależna
Odpisał, że jak chce to zrezygnuje z kursu trenerskiego w weekend i przyjedzie żeby mnie doglądać
Nie ma takiej opcji w ogóle, ale przyznam, trochę mnie zaskoczył

Ciekawe, co by zrobił gdybyś się zgodziła! Ale to bardzo miłe z jego strony
Camillie32 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 13:09   #303
schogetten_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Taki trochę żuraw i czapla okraszony fochem.
Dobrze, że trochę straciłaś do tego serce bo to zmienia to co tkwiło do tej pory w twojej głowie -€“ przestałaś się fiksować i zostawiłaś to naturalnemu biegowi.
To co mniej fajne i względem tego, że może on rzeczywiście jest taki ślamazarny, to tak jak napisała wyżej Aleora -€“ teraz dostałaś to co chciałaś, to już ci nie zależy, bo nakręcona byłaś 2 tygodnie temu.

2 tygodnie w skali życia to jest nic i myślałam, że, zwłaszcza w okresie końcówki roku gdzie w wielu firmach z uwagi na zbliżający się okres świąteczny ruch może być większy niż normalnie, w czasach gdy dość trudno trafić na fajną osobę, a potem jeszcze stworzyć związek, mądrzy ludzie jeśli rzeczywiście chcą wyhaczyć kogoś wartościowego, nie będą zrażać się tak łatwo pierdołami jak to, że sypnęło się jedno spotkanie, a w ogóle to przez 2-3 tygodnie było trudniej o kontakt (chociaż nawet wymawiał się natłokiem pracy).
Ja wiem, że teraz są czasy instant w miłości, ale kiedyś relacje tworzyły się dłużej, niż po 2 tygodniach albo w jedną albo w drugą i dziwne to nie było.
Chociaż w pełni się zgadzam, że brak odpowiedzi to jest odpowiedź, tak samo jak odpowiedzi inne niż by się chciało uzyskać.

Bardziej mnie tu uderzało w tym wszystkim, że należało się zastanowić czy jeśli rzeczywiście to wartościowy fajny facet, żaden kłamca, dupek i pełen ukrytych niefajnych intencji, to ogólnie może mieć takie rozlazłe podejście do życia w całokształcie. I to, że kupił mieszkanie albo ma zagranicznych współpracowników nic nie wnosi.
Dziś jest irytacja o randki i komunikaty, a za parę miesięcy będzie tak samo długo załatwiał wakacje. Na przykład.
Ale może faktycznie z takim podejściem, że stracił punkty bo wystudził na 3 tygodnie relację to dobrze dla niego -€“ nie pasujecie do siebie, po co komuś, kto nie ukrywa, że związki buduje z rozwagą i w małych w życiu ilościach, ktoś narwany, kto potem będzie wiecznie go zmieniał pod siebie. Może delikwent jest spokojny i nie ma aż takiego ciśnienia, żyje sobie takim a nie innym tempem, a potem będzie wysłuchiwał od wulkanu energii, który we wszystkim jest akuratny, opierniczania, że się ze wszystkim tak guzdra.

Zupełny deal breaker to gadki o wyglądzie innych panienek, dla mnie to wystarczający powód by szybko przestać idealizować faceta i doszukiwać się ukrytych zalet przy takiej wadzie. Faktycznie miło z jego strony, że wygląda na to, że jest szczery, na tyle głupi, że nawet się nie ukrywa z takimi zamiłowaniami, a zachowuje się jak jakiś niedorealizowany pies na baby.

Mi aż trochę przykro, ze się tak trochę" wystudziłam", to było z jednej strony bardzo miłe uczucie, chociaż męczące

Ja nie jestem wcale wulkanem energii w życiu, po prostu mnie totalnie zbiło z tropu to, że po drugiim baardzo udanym spotkaniu nastąpiło całkowite zastopowanie a nawet cofnięcie znajomości, po prostu nigdy się z tym nie spotkałam. Tzn. oczywiscie bywali tacy co mnie po prostu olali, ale wszystko było klarowne
Nie chce już wnikać czy faktycznie AŻ do tego stopnia miał urawnie z robotą, czy miał może wątpliwości, czy może jednak to wszystko go przerosło. Już nie mam sensu tego rozmieniać

Co do tego gadania o wyglądzie, to tak, od razu tez mi się to nie spodobało o czym tu napisałam. I teraz tak, do tej pory moje przeczucia względem niego były w miarę słuszne i teraz też mi sie wydaje, że to kwestia u niego jakiejś niepewności, kompleksów i braku obycia w budowaniu relacji. Może rozmawia tak z kolegami, siostrami i w swojej głowie ma mnie za pewną siebie i dojrzałą i nie zastanowi się, ze to jednak nie na miejscu. Myślę, że dla niego to po prostu jakieś suche stwierdzenie faktu bez podtekstów.

Generalnie z tego co mi bardzo krótko opowiadał, to trafiał na okropne cwaniary, które go wykorzystywały. Nie, nie użył ani jednego takiego określenia ani nawet synonimu, ale z opisanych sytuacji ja tak wnioskuje. Wdaje mi się, ze on nigdy nie był w takiej naprawdę poważnej, dojrzałej, głębokiej partnerskiej relacji.
Myślę, że tutaj tez moze tkwić powód tej jego niepewności, po prostu żadna relacja mu tego nigdy nie dała, nie czuł się w niej bezpiecznie, nie czuł się najlepszy dla swojej partnerki itd.

I nie chce zaraz znowu podśmiechujek, ze się bawie w psychologa i robie mu analize, a go przecież nie znam...wydaje mi się, że na pewno jest to zasadny trop.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Camillie32 Pokaż wiadomość
Ciekawe, co by zrobił gdybyś się zgodziła! Ale to bardzo miłe z jego strony
Trochę kusi sprawdzić Ale nie no, myslę, ze by nie rzucał takiej deklaracji na wiatr i faktycznie byłby skłonny to zrobić.
Sama propozycja przyjazdu specjalnie spoko, ale że jeszcze rezygnacja ze swoich jednak ważnych planów, no to już dość grube jest.
schogetten_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 14:53   #304
Aelora
Wtajemniczenie

Skoro sam zaoferował że zrezygnuje z kursu trenerskiego to zależy od Ciebie. To jego zajęcia, skoro jest gotów z nich zrezygnować to znaczy że podjął taką decyzję i po jego stronie leży załatwienie tego. To właśnie pewność siebie, której chciałaś - rezygnuję ze swoich planów i jestem gotowy do przyjazdu, aby Ci pomóc.
Ale Ty już tego nie chcesz bo nie był zdecydowany wtedy. Przykro się czyta że trafiał na cwaniary, ale niestety z tego co piszesz z Tobą też nie ma szans zbudować dojrzałego i partnerskiego związku, skoro już straciłaś do niego entuzjazm i jesteś rozczarowana ale dalej trzymasz się tej relacji.
Nie ma co oceniać, że jest nieogarniętym ciapciakiem. Między byciem spokojnym, żyjącym swoim rytmem a rozlazły człowiekiem jest wiele odcieni. Moim zdaniem gdyby w tym wątku chodziło o kobietę (ostrożną, spokojną, być może po przejściach, ale bez wątpienia zaradną i samodzielną życiowo) nikt nie widziałby w tym nic złego.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 15:12   #305
skara
Zakorzenienie

Ja tak do końca w trafianie na same cwaniary nie wierzę. To jest już dorosły facet, nie żaden dzieciak, swoje lata i swój rozum ma. Może on sam wcale nie jest takim nieoszlifowanym diamentem, jakim chcesz go widzieć?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 15:24   #306
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Skoro sam zaoferował że zrezygnuje z kursu trenerskiego to zależy od Ciebie. To jego zajęcia, skoro jest gotów z nich zrezygnować to znaczy że podjął taką decyzję i po jego stronie leży załatwienie tego. To właśnie pewność siebie, której chciałaś - rezygnuję ze swoich planów i jestem gotowy do przyjazdu, aby Ci pomóc.
Ale Ty już tego nie chcesz bo nie był zdecydowany wtedy. Przykro się czyta że trafiał na cwaniary, ale niestety z tego co piszesz z Tobą też nie ma szans zbudować dojrzałego i partnerskiego związku, skoro już straciłaś do niego entuzjazm i jesteś rozczarowana ale dalej trzymasz się tej relacji.
Nie ma co oceniać, że jest nieogarniętym ciapciakiem. Między byciem spokojnym, żyjącym swoim rytmem a rozlazły człowiekiem jest wiele odcieni. Moim zdaniem gdyby w tym wątku chodziło o kobietę (ostrożną, spokojną, być może po przejściach, ale bez wątpienia zaradną i samodzielną życiowo) nikt nie widziałby w tym nic złego.

W sumie racja - już rzadko się wypowiadam w wątku bo ciągle się z Tobą zgadzam i nie mam nic do dodania. Autorka już zapał straciła, ale mimo to się spotyka dalej i to ciągnie… chyba, że czegoś nie rozumiem w jej uczuciach
Camillie32 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (1 użytkowników i 7 gości)
skara

Zasady wysyłania wiadomości