![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Weszłam na ten wątek z czystej ciekawości - chciałam przeczytać wypowiedzi osób, które patrzą na życie zupełnie inaczej niż ja i dostałam tu to, czego szukałam
![]() ![]() Co do rzekomego zakazu cięcia cesarskiego na życzenie, to nie panikujmy, bo na razie jest w fazie projektu i najprawdopodobniej zostanie porzucony równie prędko, jak genialne pomysły LPR-u za poprzedniego rządu. Prywatnie uważam, że jak kobieta chce koniecznie rodzić przez cesarskie cięcie, to niech rodzi, ale więcej pożytku byłoby z bezpłatnych znieczuleń niż refundowanych cesarek na życzenie. Co innego oczywiście operacja z konieczności. Edit: Awia, czy Twój kotek to rosyjski niebieski? Jeśli tak, to też mam takiego, ale mój to już stary grubas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
W daawnych czasach posiadanie dziecka było presją, ponieważ to czy kobieta miała dzieci było wyznacznikiem jej kobiecości i wartości.
Jestem kilka miesięcy po ślubie, mam 20 lat a mąż 29.wydawać by się mogło, że on już by chciał i nawet powinien chcieć mieć dzieci, ale tak nie jest.Mąż nie odczuwa potrzeby posiadania dzieci.Podobnie ja - mam 20 lat i czuję że jeszcze wiele chciałabym zrobić, sama, bez dziecka.Np chcę skończyć studia, realizować się w ciekawej pracy, a nie zostać mamusią.Nie wiem czy kiedykolwiek zmienię zdanie.Prawda jest taka, że wszystko co maultkie jest słodkie - dzidziuś jest słodziutki.Ale jak popatrzeć na relację dorosłe dzieci - rodzice, to czasem robi się niedobrze.Dzieci nie raz nie potrafią docenić tego co rodzice dla nich robią.Boję się że mnie to spotka. Może kiedyś zmienię zdanie.Teraz jestem na nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
znalazlam przypadkiem artykuł:
http://kobieta.interia.pl/psychologi...e,1179461,1655 w sumie nic odkrywczego, ale jakos tak... "Najlepsze" sa komentarze pod spodem. My egoistki, dziwaczki i lesbijki ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
W Twoim Stylu jest artykuł o kobietach, które nie chca dzieci.
Ale wiecie co wam powiem Awia i Hihi? Wy właśnie powinniście mieć dzieci. Widac, że madre z was kobity i tylko swój materiał genetyczny marnujecie, zamiast wychować jakiegoś wspaniałego faceta albo znającą swoją wartośc kobietę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wlasnie dlatego swojego materiału genetycznego nie zamierzam zmarnować. Chociaż dzisiaj przeczytałam ten artykuł: http://wyborcza.pl/1,76842,5693212,J..._z_idiota.html Groza powiało.. i czasem to nie wiem, co zrobic zeby normalne i madre dzieci mieć. Ja nie wiem, jak je wychować, żeby im sie gary nie zryły jak dzieciom z tego artykułu. W kazdym razie po tym artykule utwierdzilam sie w przekonaniu, ze telewizji na oczy nie zobacza. Ale to sie pewnie tylko tak łatwo mówi. ![]() Dlatego hihi rozmnażaj się, moje dzieci muszą miec inteligentnych równieśnikow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
No jakby na to nie patrzeć, to wszyscy socjologowie mówią, że ludzie świadomi, dobrze wykształceni, żyjący na jakimś tam powiedzmy przyzwoitym poziomie dzieci planują świadomie, jedno, dwójka, trójka nieczęsto, a czasami zestaw 2+pies/kot, natomiast w środowiskach będących, że się tak wyrażę w zakresie zainteresowania szeroko pojętej opieki społecznej zdarzają się rodziny, w których dzieci jest naprawdę dużo.... rodzinę z 13rgiem dzieci "znam" sama. I próby uświadamiania o antykoncepcji, bezpiecznym seksie kończą się oczywiście zawsze tak samo "a daj Pani spokój, mój chłop to nic nakładać nie będzie, mnie nie stać na jakies tabletki, bo co to...?"
I co tu duzo mówić? Z faktami dyskutować to nie bardzo jest sens ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak teraz o nim piszę to samej mi sie nie chce wierzyć, że takie to to małe istnieje i... ma kolegów do siebie podobnych. Ale chyba najważniejszy jest tutaj fakt, że rodzice to ludzie świadomi, inteligentni, którzy dziecko wychowują mądrze, z miłością, ale i ogromem rozsadku...
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek egoistką i dziwaczką na pewno jestem, hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
BAN stały
|
Ja tam juz nie wiem, aktualnie dobre wychowanie dziecka, wydaje mi sie wyczynem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
W dzisiejszym wypaczonym świecie bycie dziwakiem to conajmniej komplement, więc jakby mnie tak mieli okreslać, to proszę bardzo
![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Oglądałaś SuperNianię Jak patrzę na to co tam się dzieje, to wiesz co widzę? Odnoszę wrażenie, że niemal wszystkie problemy tych rodzinek z tego programu wynikaja z braku konsekwencji (!!!) i braku jakiejkolwiek wiedzy na temat rozwoju dziecka, ktorą... tak choćby z szacunku dla tego małego człowieka weypadałoby nabyc w zakresie podstawowym, jak już się go do tego życia powołało i podjęło decyzje i wychowaniu nowego członka spoleczeństwa...
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole - kto sobie będzie zawracać głowę nauką i wykształceniem, i wiedzą? Ludzie generalnie coraz mniej wiedzą, coraz mniej chcą się uczyć, coraz mniej uważają, że wiedza do czegokolwiek się przydaje. I to przecież też ma wpływ na wychowanie, czy też jego brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla dobra ludzkości oczywiście ![]() Patologia się mnoży jak szalona, a inteligentnym kobitom się w głowach poprzewracało i one "dzieci nie chcą". Phi. To jak równowaga w środowisku ma być utrzymana? Za niedługo bedziemy sie bali na ulice wychodzic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale dlaczego Wy się skupiacie na tych dzieciach "diabełkach"? Przecież macie tez z pewnościa w swoim otoczeniu dzieci normalnie, dobrze wychowane, no nie wierze, że nie (hihi pisała o jednym). Ja tam w swoim otoczeniu jestem w stanie ładnych parę fajnych dzieci wyliczyć.
Wychowanie dziecka moze i nie jest łatwe, ale tez nie jest jakimś wyczynem który mogą "popełnić" tylko najlepsi ![]() Co do telewizora, to ja jestem przeciwna wszelkim przesadom ![]() Jakby sie kto jeszcze tak bardzo nie zniechecił do dzieci, to zapewniam, że wychowanie dziecka nie jest ponad siły przecietnie inteligentnego i myślacego człowieka, więc warto sie skusić ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Lubo chyba piszesz z perspektywy mamy ??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale coś "na obronę" swoją muszę napisać jeszcze ![]() Uważam, a nawet wiem, po sobie i Mężu, że nie zawsze niechęć wobec posiadania dziecka wynika ze strachu przed jego wychowaniem, bo ja wiem, że byłabym do tego zdolna, jeśli bym musiała, bo jestem w końcu odpowiedzialną, świadomą kobietą, która jednak bądź co bądź totalnie aspołecznym typem nie jest, ale... nie chciałabym stanąć przed taka koniecznością, nie czuję potrzeby, chęci posiadania dziecka, nie ma we mnie matki pełnej miłości i ciepła, które tylko czeka aby przelać je na dziecko i... właśnie dlatego uważam, że to lepiej dla tego malucha, żebym go nie miała ![]()
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
Mi się najbardziej podobają teksty o ew. zmarnowaniu materiału genetycznego.
Ja sobie z 6- tkę natrzaskam-na takie geny świat czeka ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Jak Krasnal? ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję ,że ok !!
dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
A nie widać?
![]() Cytat:
![]() Czasem taką chęć posiadania dziecka ma się do lat najmłodszch, czasem przychodzi późno, czasem wcale, czasem człowiekowi sie zmienia i najpierw chce mieć a potem mu sie odwidzi (jest też na odwrót)... Różnie się ludziom układa i czasem organizm i psychika nas zaskakują. Dlatego ja nie napisze, że "jeszcze wole bożą poczujesz" ![]() A tłumaczyc się z tego nikomu nie trzeba. Cytat:
![]() Ale z drugiej strony... już tylko ta szóstka... to wiesz ile to czasu w ciąży bys była?! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szok,nie? I dala radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem mówisz: Jaka gruba, nie jestem gruba, tylko jestem całe życie w nieustającej ciąży ![]() I przy takiej ilosci ciąż kto tam dojdzie czy jesteś akutualnie "przy nadziei" czy nie, a odchudzac się nie trzeba ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
powiem to mojej kuzynce ktora ma problemy z tuszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisze tego, zeby mowic, ze ktos ta "wole boza" itd. poczuje czy nie, tylko zeby wyrazic poglad, ze jesli juz sie chce miec te dzieci, to chyba lepiej przed ta 50tka...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Instynkt macierzynski powoduje,ze po urodzeniu dziecka diametralnie zmienia sie charakter,.Dziecko jest najwazniejsze i tylko to sie liczy.Przykladem moze byc wokalstka z dawnego O.N.A Chylinska.Dawniej ordynarna,wrecz chamska nie do zaakceptowania.Obecnie ma 2-letniego synka i jest calkowicie inna osoba.W programie"Mam talent" pokazala siebie z bardzo pieknej strony.Okazalo sie,ze to jest bardzo ciepla i sympatyczna osoba.Tak wlasnie odmienilo ja macierzynstwo.Tak,ze wszystko jest mozliwe.Pozdrawiam Prymulka55.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.