| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… | 
| Pokaż wyniki sondy: Czy potrzebne jest miejsce dla tematu "szkoła" ?? Nowy dział czy podforum? | |||
| Tak, należy założyć nowy dział |      | 125 | 45,29% | 
| Tak, należy założyć nowe podforum |      | 109 | 39,49% | 
| Nie, trzeba wymyślić coś innego |      | 32 | 11,59% | 
| Nie wiem |      | 10 | 3,62% | 
| Głosujący: 276. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-09-18, 12:52 | #271 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: Pomysł - podforum EDUKACJA

Cytat: 
  A pozatym nie tylko takie tematy o szkole ludzie zakładaja. I co i co?byłoby?   
				__________________ Pomóżmy Madzi.a pokonać raka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619 To ja Mercy! | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 13:07 | #272 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  . Wołami mozna napisać, a i tak pojawiają się wątki o sprzedaży na Targowisku czy 20 postów reklamujących zarabianie w Necie. Jak ktoś będzie bardzo zdesperowany, to i tak poprosi o odrobienie lekcji, licząc na to, że a nuż ktoś zdąży odpowiedzieć... | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 13:29 | #273 | |
				 | 

Cytat: 
 Ech...no racja.. no ale w takim razie myslę ze jak tylko przez to ze beda pojawiac się te niechciane watki typu: odrób za mnie lekcje, ma nie powstac podforum Edukacja, to to troche jest nie fair bo wiadomo ze w kazdym dziale znajda się jakies watki których wolelibysmy zeby ich nie było, ale oprocz nich powstaja dzięsiatki innych fajnych przydatnych wątkow i mysle ze tak samo byłoby na podforum Edukacja.Więc moze warto byłoby dac szanse takiemu pomysłowi?   
				__________________ Pomóżmy Madzi.a pokonać raka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619 To ja Mercy! | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 13:52 | #274 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Cytat: 

__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 13:56 | #275 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

Ale o czym Wy chciałybyście debatować?  O różnych kierunkach studiów? Takie wątki żyją na Społecznościach i mają się całkiem nieźle. O tym, że panie w sekretariacie są niemiłe, a woźne robią o wszystko awantury? To wątki na Plotkowe, tam zagląda więcej osób. No i o czym jeszcze... ? Chyba o niczym więcej. Każdy, naprawdę każdy z tych wątków pasuje albo na Plotkowe, albo na Społeczności, albo mieści się w granicach Businesswoman. Nie widzę konieczności tworzenia osobnego forum. Zresztą, decyzja już zapadła. Po co to ciągle roztrząsać? 
				__________________ żartowałam! | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 14:18 | #276 | |||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 
  . Naprawdę czasem wystarczy jedno zdanie, żeby wszystko stało się jasne. Masz rację, zrobienie za kogoś zadania w niczym nie pomoże i z założenia jest niezgodne z regulaminem. Cytat: 
 Cytat: 
 | |||
|     |   | 
|  2008-09-18, 14:25 | #277 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

To temat na Plotkowe.  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) A chętni do dyskusji, to może i by się znaleźli, ale właśnie na Plotkowym. A nie na nowym podforum, które, chcąc - nie chcąc, stałoby się drugą ściągą.pl dla leniwych dzieciaków. 
				__________________ żartowałam! | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 15:19 | #278 | |||
				 | 

Cytat: 
  niektórzy widza koniecznosc utworzenia nowego podforum. Codziennie powstaje duzo wątkow, które nadały by się na podforum edukacja i nie mowie tu o wątkach dotyczących odrabiania zadan-więc mysle ze byłoby o czym pisać. Cytat: 
  wiem wiem ze tak jest niestety... Cytat: 
 Ja wiem ze niektórych takie tematy o szkole moga juz nie interesowac ale przeciez sa osoby, które chodza do szkoły i je to zaciekawi. Oczywiscie swiat się nie zawali jesli takie podforum nie powstanie, ale mimo wszystko fajnie by było gdyby jeszcze raz rozpatrzono ten pomysł, tym bardziej ze tyle osob jest za... 
				__________________ Pomóżmy Madzi.a pokonać raka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619 To ja Mercy! | |||
|     |   | 
|  2008-09-18, 15:20 | #279 | |
				 | 

Cytat: 
 Problem leży w tym, że większość uczniów [w tym i ja kiedyś] porywa się z motyką na słońce i zabiera od razu do robienia zadań- co jest zupełnie bezowocne i totalnie bez sensu. A wynika to z wygodnictwa/lenistwa. Wizaż nie powstał w tym celu. Są inne portale, które pomagają w zadaniach domowych. A wszelkie wątki w stylu "maturzystki", "studentki marketingu" czy "piszę pracę mgr" mają charakter społecznościowo-plotkowy [bo jaki inny mogły by mieć skoro zadan się na forum nie rozwiązuje  ] i tam też są zakładane. Jeśli chodzi o mnie to ja chętnie mogłabym pomagać nawet w zadaniach z przedmiotów ścisłych- ba- nawet kilka razy mi się zdarzyło [przez gg, skypa]. Problem w tym, że mnie bardziej zależało na wytłumaczeniu zagadnienia a odbiorcom na "odbębnieniu" zadania. Stąd moje mało optymistyczne nastawienie do całego projektu. to jest nieco odmienna kwestia- edycja ma umożliwić dopiski, eliminować zjawisko post pod postem, poprawiać literówki czy orty. Nie służy zaś do niszczenia zawartości wątków- a jednak jest często do tego celu wykorzystywana [mimo informacji i karania punktami]. Natomiast wątki szkolne/żakowskie już istnieją i też nikt ich nie wywala- a są tam gdzie być powinnny- czyli na społecznościach/plotkowym/biznesowym bo taki też mają charakter. A jak wiadomo okazja czyni.......leniuszka. Po co tworzyć ku temu warunki? Skoro mowa o edukacji w sensie "towarzyskim" to czemu nie zostawić tego tak jak jest teraz? 
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 15:24 | #280 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

A Wizażowe Społeczności od czego są?   A od tego, żeby się tam łączyły studentki i uczennice, tam też należałoby zadawać pytania w stylu "co sądzicie o tej szkole?", "co sądzicie o tym kierunku?", bo akurat idealnie pasują do definicji WS ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zgadzam się w sumie z Dziewczynami, że dział o nazwie Edukacja byłby wabikiem dla leniuszków, bo tak to w sumie nie wiadomo, gdzie założyć konkretnie wątek z zadaniem domowym  , bo reszta tematów pasuje albo na WS albo na Plotki. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 15:51 | #281 | |
				 | 

Cytat: 
 A wiesz ze masz troche racji w tym co piszesz   moze rzeczywiscie nie warto wsadzac wszystkiego do jednego worka  ale z drugiej strony te moje wczesniejsze przemyslenia, które pisałam tez sa słuszne  mogłoby wyjsc z tego pomysłu cos fajnego-szkoła, nauka to przeciez obszerny, jednolity temat-w sumie to ja juz w tamtym roku sie dziwiłam dlaczego na wizazu nie ma miejsca gdzie mozna by było pisac o szkole, o uczelniach o kierunkach-a plotkowe wydawało mi się takie zagracone... i moze nie trzeba się tak bac tych leniuszkow...  No nie wiem...zalezy jak na to spojrzec-kazda strona ma po częsci racje   
|     |   | 
|  2008-09-18, 15:57 | #282 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 A więc miejsce dla uczniów i studentów jest i nie ma co się sugerować, że jest napisane "do tej samej szkoły", bo inne szkoły też się mogą łączyć   
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2008-09-18, 16:54 | #283 | |
				 | 

Cytat: 
  jeśli o mnie chodzi to takie forum/dział może powstać. Jajkami rzucac nie planuję  . Zgadzam się, że każda ze stron ma trochę racji (jak to zresztą w życiu bywa). Jednak mam pewne obawy i je przedstawiłam. Znając życie i ludzi można z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością przpusczać, że wątki z pracami domowymi pojawiać się będą. Będą osoby, które nie przeczytają regulaminu bądź informacji, że zadań rozwiązywać nie można. Będą spory z modami takiego forum w związku z przyznanień punktów karnych za złamanie takiej zasady. Problemem będzie też wytyczenie granicy między "zdrób za mnie zadanie" a "czy mogę prosić o srpawdzenie" bo nie zawsze jest to takie oczywiste. Poza tym to jednak WIZAŻ a nie wortal edukacyjny. Oczywiście łatwiej byłoby dotrzeć do wątku w osobnym dziale niż na zatłoczonym plotkowym- ale takie wątki naprawdę mają się gdzie podziać. Dyskusję można toczyć długo a przykłady mnożyć w nieskończoność (zarówno za jak i przeciw) a i tak nie uda się podjąć jednogłośnej decyzji   
|     |   | 
|  2008-09-18, 17:22 | #284 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  no troche pracy trzeba by było w to włozyc  Niby wszystko było by uporzadkowane-wszystkie wątki dotyczace edukacji w jednym miejscu-przejrzyscie i tak dalej...no ale..powiem tak: jak takie forum powstanie będe zadowolona ale ono do pełni szczescia nie jest mi potrzebne   
				__________________ Pomóżmy Madzi.a pokonać raka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619 To ja Mercy! | ||
|     |   | 
|  2008-09-18, 17:28 | #285 | |
				 | 

Cytat: 
  , bo są WS a wątki społecznościowe nadal są porozrzucane po innch działach   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2008-09-18, 17:48 | #286 | |
				 | 

Cytat: 
 a no to tego to nie uniknie się chyba nigdy i na zadnym dziale   
|     |   | 
|  2008-09-18, 18:05 | #287 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

Bylam i nadal jestem zwolennikiem takiego podforum, ale kompletnie nie rozumiem sposobu walki o podforum ani reakcji na decyzje   Byc moze tu wlasnie jest klucz do odpowiedzi dlaczego taka a nie inna decyzja. | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 18:06 | #288 | 
| Zakorzenienie | 

ja też byłam i jestem za, ale jakoś bez tego podforum przeżyjemy   
				__________________ "Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy."  Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC]  | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 18:30 | #289 | |
				 | 

Cytat: 
  ale decyzje juz i tak podjęto mimo ze więcej głosow było za forum. no troche szkoda, ale przezyjemy  Chyba ze redakcja jeszcze raz to przemysli?   
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-09-18, 21:13 | #290 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Podsumawując nie skoczę z mostu, jeśli tego podforum nie będzie, ale szkoda mi trochę  . Bo na plotkowym brak mi sił żeby sie przedzierać przez stosy tematów poświęconych Magdzie M. by znaleść coś co mnie interesuje. Trudno. | |||
|     |   | 
|  2008-09-19, 00:01 | #291 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2008-09-19, 11:27 | #292 | ||
				 | 

Cytat: 
  [w sensie wieku] żeby nie orientować się w sytuacji jaka ma miejsce w szkolnictwie. Sama nie tak dawno udzielałam korków, do tego mam młodszego brata i mamę nauczycielkę- więc wiem jak się to kręci. I nadal uważam, że praca na własną rękę jest konieczna przy przyswajaniu przedmiotów ścisłych [podręczniki+szkoła+ ew. korki- bo tłumaczenie komuś zadania w sieci raczej mija się z celem- trzeba wyćwiczyć w sobie tą umiejętność logicznego myślenia i analizowania] Cytat: 

__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | ||
|     |   | 
|  2008-09-19, 14:21 | #293 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 
 Ja bylem za powstaniem takiego forum w ramach businesswoman czy plotkowego, ale administracja zadecydowala i wydaje mi sie, ze rozumiem motywacje ich decyzji... tupanie nozkami nic nie da w tym momencie   
				__________________ Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-09-19, 14:32 | #294 | ||
				 | 

Cytat: 
  Edit: Cytat: 
 Forum nie będzie, ale pogadać sobie możemy, zwłaszcza że z jednej i drugiej strony są chętni do dyskusji. | ||
|     |   | 
|  2008-09-19, 15:49 | #295 | |
				 | 

Cytat: 
 Wracając do tematu- jak sama zauważyłaś wizaż ma inny charakter- a wątki o studiach czy szkole mają się gdzie podziać  oj nie zgodzę się- teraz znaczenie ma umiejętność czytania ze zrozumieniem, umiejętność wyszukiwania ważnych informacji- na maturze z pol. masz prezentację, którą prygotowuje się w domu a nie wypracowanie na 10stron pisane na sali pełnej ludzi. Zamiast egzaminów masz test wyboru. To jest duże uyłatwienie dla kogoś komu zależy. Reszta i tak zawali- żeby nawet było jak w milionerach [koła ratunkowe czy tel do przyjaciela  ] 
|     |   | 
|  2008-09-19, 16:12 | #296 | |
				 | 

Cytat: 
  . Podaję to jako ciekawostkę, bo nie zgłębiałam tematu. Oj i chyba rozgadałyśmy się na temat, który właśnie w tym dziale powinien się znajdować  . Ale myślę, że nam wybaczą OT. | |
|     |   | 
|  2008-09-19, 17:17 | #297 | |
				 | 

Cytat: 
 Za off-top przepraszamy  - jak coś to dostaniemy po nosie  Z mojej strony EOT- dzięki za miłą konwersację   
|     |   | 
|  2008-09-19, 17:37 | #298 | 
				 | 

Hm, ale jak mozesz sie wypowiedziec o nowej w porownaniu do starej, jesli starej nie zdawalas?    
				__________________ Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. | 
|     |   | 
|  2008-09-19, 22:25 | #299 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2008-09-20, 18:13 | #300 | 
				 | 

Takie odnioslem wrazenie, najwyrazniej mylne.

__________________ Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Techniczne forum | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.