|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Rozterko, śliczny płaszczyk i nie tylko on sam - Ty bajecznie w nim wyglądasz. Nie rozumiem dlaczego miałaś jakiekolwiek opory - doskonały zakup
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie zaległości w Scent Barze, że chyba w życiu tego nie nadrobie.
Muszę usiąść i porządnie przeczytać ostatnie strony, bo chcialam porządnie pogratulowac kilku osobom, a muszę się dokładnie wczytać...Dziś po raz pierwszy od wielu miesięcy spalam w dzień. Położylam się i przespalam przy filmie kilka godzin. Wylazi ze mnie zmęczenie - ta sobota była SZÓSTĄ, ktorą bylam w pracy. Szef już poinformowany, że ochodzę, próbuje wydusic ze mnie obietnicę, że zostanę do 18-tego. Mnie to nie urządza, chcę odejść pod koniec przyszłego tygodnia (umowę mam do 30 wrzesnia, więc gdybym bylą świnią, odeszłabym już we wtorek). Oczywiście podczas rozmowy w sobote usłyszalam, że jak zostanę do 18-tego, to będę mogla wychodzić kiedy chcę aby pozałatwiac swoje sprawy na uniwerku i dostanę 3 dni urlopu. Przypomniałam więc szefowi, że jak z nim rozmawialam w sierpniu odnosnie wolnej soboty, to usłyszałam "Byłaś 2 tygodnie na urlopie, w tym 2 soboty", więc więcej do tematu nie wracałam. A teraz mi wpiera, że wystarczyło powiedzieć, że chcę wyjśc albo miec wolną sobotę. Tyle, że przy takim huku roboty nie da się ot tak sobioe wyjśc na 1,5 godzinki - zwłaszcza, że to nie jest jednorazowe wyjście i wszystko załatwione, czeka mnie przespacerowanie się do kilku osób w celu uzyskania wszystkich informacji odnośnie punktów (czy przypadkiem nie polegnę na róznicach programowych). Jestem dumna z tego, że udało mi sie nie obiecać "dobrze, zostanę do 18-tego". Jutro pewnie będzie kolejna rozmowa z tego cyklu, musze się pilnowac i nie palnąć jakiejś głupoty, której potem będę żałować. Wspieram się teorią z jednego poradnika, aby nie odpowiadac od razu, tylko wtedy, kiedy się przemyśli sprawę. Dziekuję serdecznie za 3 dni urlopu w momencie, kiedy ja chce odejść, teraz mnie to nie urządza, szkoda, że szef "zapomniał" o tych cholernych wolnych sobotach. Przez ostatni tydzień nawet nie szukał nikogo innego na moje miejsce, bo nie wziął moich słów na poważnie. Kurka, czy ja wyglądam na osobę, która dowcipkuje mówiąc, że odchodzi...? ![]() Właśnie się obudziłam i nie wiem, czy już się wyspałąm czy jeszcze nie. Zmęczona jestem, nawet pachniec mi się nie chce. Siedzę i oglądam na kompie "Morderstwa w Midsomer"... |
|
|
|
#4203 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Rozterko, co Ty pleciesz o wieku? Płaszczyk śliczny i świetnie w nim wyglądasz
Też przespałam pół dnia, drugie pół czytałam i jadłam. Jadłam stanowczo za dużo. I wkurza mnie niesamowicie wścibstwo ludzkie, a jeszcze bardziej to, ze oddpowiednia riposta przychodzi mi do głowy już po fakcie, we właściwym momencie potrafię się tylko zdobyć na grzecznie wymijajaącą odpowiedź ![]() A chodzi o to, ze przyszła do mnie sąsiadka z prośbą, zeby jej zrobić french manicure - ok, zrobiłam, no problem. Tylko oczywiście nie mogła się powstrzymac,zeby nie spytać, a któż to do mnie przyjeżdza takim to a takim samochodem i kto też u mnie ostatnio nocował. A co ją to, u licha, obchodzi?! Kochanek był, jeden, drugi i następny - tylko tak jej akurat nie odpowiedziałam, i żaluję.
|
#4204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ROZ-ter-ko, bardzo ładny płaszczyk i świetnie do Ciebie pasuje
Cytat:
![]() I obawiam się, że nic już z tym nie dam rady zrobić. Poddałam się, szczerze mówiąc. Nie każdy musi być w kimś, w związku itd. No i nie każdy potrafi ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to chcę napisać, że odkryłam kolejną korzyść płynącą z posiadania empetrójki - otóż dzięki niej po raz pierwszy od kilku lat udało mi się nie przypalić chilli wyłącznie dzięki temu, że przezornie zabrałam empetrójkę i słuchałam sobie Ironów w czasie nudnego mieszania w garnku. Zazwyczaj zwiewałam stamtąd, żeby np. forumować, więc chilli się przypalało i musiałam z dwa razy przekładać je z garnka do garnka, dzisiaj - nie było takowej potrzeby ![]() Margot - ja też tak mam z tymi odpowiedziami po fakcie, ech... Aggie, trzymam kciuki, żeby wszystko udało się pozałatwiać
|
||
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko, świetny zakup i świetnie w nim wyglądasz
Aggie, ja czuję sie dzisiaj podobnie jak Ty, spałam dwie godziny po południu, łeb mnie boli i czuję się jakoś dziwnie Ehh, ale masz przeboje z Tym szefem - wariatem...
|
#4206 |
|
Rozeznanie
|
Rozterko płaszczyk jest fajny i Tobie w nim do twarzy. No cóż może się narażę, ale napiszę co ja myślę o homeopatach
![]() Jak dla mnie to szarlatani. O ile irydologię jestem jeszcze w stanie uznać za jakąś naukę, o tyle homeopatia to totalna bzdura.
|
#4207 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Pisałam, że czasem nie ma wyjścia. Albo weźmiesz się w garść, albo wyeliminuje cię ewolucja... ![]() Często w konfrontacji z sytuacją ekstremalną (albo tylko trudną) ludzie znajdują w sobie siłę i wolę walki, której nie odkryliby, gdyby się w tej sytuacji nie znaleźli. Bo to jest trochę tak, że nasze zachowania kształtuje potrzeba. Jesli nie musisz, to zwykle nie walczysz. A tak serio - są ludzie, szczególnie kobiety i szczególnie piękne kobiety, które potrafią funkcjonować jako osoby słabe, którymi ludzie się zaopiekują, jako osoby, które mogą sobie pozwolić na chandry, dołki, na nieporadność i na to, żeby wie walczyć o swoje. To też swego rodzaju umiejętność, która pozwala przetrwać. A w ogóle to bredzę. Cytat:
Gdzie kupiłaś i za ile? Cytat:
Wiem, że trudno jest w tym tkwić, ale przyznaj, że to trochę groteskowe. No i gratuluję konsekwencji. Będziesz miała kawał satysfakcji kiedy to się wreszcie skończy. Cytat:
No, ja też żałuję. A najbardziej niech żałuje sąsiadka - tyyyle materiału do przemyślań straciła. Cytat:
To jest jak u Schoppenhauera: W samotności człowiek marny czuje całą swoją marność, człowiek wielki - swą wielkość, krótko mówiąc, każdy czuje, ile sobą naprawdę przedstawia. Wymaga dojrzałości uświadomienie sobie, że lepiej być samemu, niż z byle kim. To takie poczucie bycia kompletną osobą, a niepełnowartościową połową "czegoś". Nie wygrasz. Cytat:
Popsułam Aragonte! Coś jeszcze poza Ironami Ci podeszło? I czy nadal wolisz Blaze'a?
|
|
#4208 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Brzmi groźnie ![]() Mama używa 5th Avenue i LB, a podoba jej się wszystko, co podetknę jej pod nos Czy to Smok, czy Avignon, czy Opium No mało wybredna kobita ![]() Rozterko, super ![]() Ja też się piszę! Cytat:
|
||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie w nim wyglądasz, dodaje wyrazu. ( nie, żebyś nie miała - ale jest charakterny ... super ) ja tez taki kcem |
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w tej chwili, tak jak jest - nie, na pewno nie nie chcę związku za wszelką cenę. Musiałabym sobie pranie mózgu zrobić ![]() Zdaję sobie, że sporo straciłam, dalej tracę i prawdopodobnie nigdy nie zdobędę, a to dość gorzka świadomość. I samotność nie sprawia, że czuję się kimś szczególnym, raczej dość często uświadamiam swoje błędy, usterki i braki. Na pewno zmusza do samodzielności. Najkompletniej i najwspanialej czuję się, kiedy wychodzi mi pisanie, bo wtedy czuję się co najmniej pięcioma kompletnymi osobami jednocześnie. Żartuję sobie, że to rodzaj schizofrenii, ale cóż... przeżyję ![]() Cytat:
Wiesz co, po namyśle stwierdzam, że Bruce ma większe możliwości, ale to nie zmienia faktu, że jakoś podejrzanie często słucham właśnie Virtual XI, pewnie z uwagi na The Clansman Nie przesłuchałam jeszcze za dużo, bo nie lubię łykać muzyki za szybko, wolę poznawać powoli, więc teraz wgryzam się w pojedyncze zespoły czy płyty. Na razie w przypadku Ironów jestem na tak , Helloween to dla mnie muzyka lekka, łatwa i przyjemna , co do Bathory to nadaje się jak dla mnie jako tło muzyczne, ale entuzjazmu nie obudził. A w tempie Rammstein dość często chodzę do pracy - inna sprawa, że dla mnie to normalne tempo, szybka jestem ![]() A niedawno, kiedy byłam koszmarnie rozstrojona, udało mi się, ekhm, wyciszyć, słuchając całej płytki Pantery, The Great Southern Trendkill
|
||
|
|
|
#4211 |
|
BAN stały
|
Wylazłam z wyra, nic nie ma w tv oprócz beznadziejnego tańca z "gwiazdami" tylko Marte Żmudę- Trzebiatowska tam lubię, na innach kanałach tez papka.
Popijam tyskie a łeb boli dalej ![]() Sab wyobraź sobie że ludzie patrząc na mnie od razu uważają mnie za słaba osobę, to jest irytujące, bo wyglądam niewinnie i dziewczęco...wkurza mnie to tylko że czasem taka postawa którą inni przedstawiają przekłada się na życie. Ja jestem opanowana do momentu....do pewnej granicy, po przekroczeniu tej granicy wszystko w okół lata, nawet telefon w moim posiadaniu staje się niebezpieczny, już jedna osoba się przekonała ![]() W każdym bądz razie będę robić tak żeby nie być tylko ładną laską, ale osobą z charakterem..bo uroda to jedno, a to jak sie wyrażasz i w jaki sposób to drugie... Nie chce żeby traktowano mnie ciągle jak matke miłosierdzuia, problem to do kogo..oczywiście do Zuzki...bo kto najlepiej doradzi i wesprze... |
|
|
|
#4212 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi to slyszec. wiem ze dodatkowo jeszcze zorganizowalas dla wizazanek zakupy Lutkow, za ktore Ci przy okazji bardzo chcialam podziekowac Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy po Twojemu i nie dasz sie przekabacic szefowi aby zostac w pracy dluzej La Gata PS. przy okazji polecam inny poradnik - "Sila pozytywnego NIE" |
|
|
|
|
#4214 |
|
BAN stały
|
Może i mi by sie przydał, ale ja nie wierze w poradniki
Zresztą u mnie wszystko ok, nareszcie od kilku m-cy mam jako taki spokój wewnętrzny, nic mnie nie boli (oprócz głowy), powolutkimi kroczkami zbliżam się do tego do czego dążę. Już nie mogę sie doczekać wyjazdu...nareszcie odpocznę, zmienię otoczenie... odwiedzę rodzinkę i nie tylko |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się wtrącę jeśli można. Zuziuniu - kiedy czytam co napisałaś, to tak jak bym czytała o sobie. Mnie wszyscy wokół uważają za cierliwą osobę. I generalnie jestem baaardzo cierpliwą osobą ( mimo nerwicy ) wśród obcych ludzi. Mogę słuchać, pomóc - kiedy jestem w stanie. Kiedy nie jestem - staję na głowie, zeby sięjednak udało. Kiedy sytuacja jest stresujące - gryzę się wśrodku ale nie wybuchnę .... tak jak teraz. Ale wszystko ma swoje granice..... kiedy wkurzę się maksymalnie ... myślę, ze byłabym równie skuteczna co niewielkie tronado.Szklanymi paterami juz rzucałam, kubki, piloty fruwały. A ciskanie telefonem po wkurzającej rozmowie nie jest w moim przypadku niczym dziwnym. Dlatego boję się np. zaczynac rozmowę w pracy na temat obecnej sytuacji - bo mogłabym stracić cierpliwość ... i pewnie szklane drzwi by były do wymiany. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4216 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nerwica jest stąd że tłumimy emocje, nie ma nic gorszego, ja jakos byłam ostatnio maksymalnie wkurzona, nawet nie wiem juz o co poszło, nawet nie miałam siły płakać, choc wiem jakby mi to pomogło zrzucić ten emocjonalny ciężar. Nie jest to dobre, ja po przekroczeniu granicy dostaje białej gorączki....staram sie jednak panować. Zazdroszcze osobom wygadanym, bo przez samą rozmowe jak można sie rozładować...a jeśli do mnie ktos rzuca oskarżenia za to ja mam w sobie taki ładunek ale nie wiem jak go wypuścić. Kiedy miałąm poinad 2 lata temu sytacje z tż nie ciekawą, trwała pół roku, po czym przestałam jeść, emocje nadal we mnie tkwiły...odeszłam...niby wszystko ok a dopiero rok temu, może pamietacie wszystko ze mnie uszło, płakałam codziennie, byłam nie do zniesienia, wszystko było do kitu. Tż tego ni jak nie umiał pojąć. Dlatego osobom któe to co mysla to mówia jest łatwiej, zazdroszcze im tego. |
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Raczej to, że są ludzie, którzy nie potrafią znieść siebie samych, nie potrafią być bez kogoś. To dziwne, bo ja akurat uwielbiałam mieszkanie samej i żadna, najcudowniejsza nawet rodzina nie da mi tego komfortu, jakim było życie włansym rytmem i na własny sposób. Cytat:
Rammsteina używam tak samo. ![]() Co zaś do Panery, to moja najmniej ulubiona ich płyta. Nie wiem dlaczego w sumie... Za to wiem, że Sałatka tę właśnie preferuje. Cytat:
Choć ważne jest to, dlaczego im pomagasz. czy dlatego, że nie potrafisz odmówić (to rodzi złośc i frustrację), czy dlatego, że świadomie i odpowiedzielnie chcesz to robić (taki wybór daje siłę). Co zaś do rzucania przedmiotami i tracenia kontroli - to słabość. ![]() Już pędzę! Choć żeby cokolwiek przesłuchać będę mysiała wyłączyć moje ulubione Forever Will Burn... ![]() Mendosito.
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wielką nadzieję,ze tka będzie
![]() Rozterko,świetny płaszcz Ja dziś wypatrzyłam sobie w H&M boski płaszcz w kolorze ultramarynowo-niebieskim.Muszę go mieć,jako typowa zima uwielbiam takie kolory
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, ale macie tempo pisania w Scent Barze...
![]() Po przekopaniu się przez kilka stron gratuluję Ivannie zdanego egzaminu
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
Zwykle morduję tylko 3 kawałki Pantery: cementary gates, walk i this love
Może pora wyszperać coś więcej bo już mi się zawartość mp3 znudziła. O pozostając w klimatach muzycznych to ostatnio strasznie się ucieszyłam widząc 15 letniego chłopaka w bluzie Samaela bo jak patrzyłam na średnią wieku na koncercie w sierpniu w stodole (25 lecie vadera było, ale mnie interesował samael) to wydawało się że chyba jestem tam jedną z najmłodszych osób i tak mi przyszło do głowy że to będzie muzyka jednego pokolenia. Pojechałam dziś pomóc rodzicom w uporządkowaniu placu budowy- przewaliłam stertę drewna, wyzbierałam kilka wielkich worów śmieci walających się po działce (folie, styropian, pianki)...coś czuję że jutro ciężko mi się będzie podnieść z łóżka, a to koniec urlopu i jutro do pracy, a we wtorek pierwszy dzień na uczelnie.
|
#4221 |
|
Czekam na Ragnarok
|
No więc właśnie. Kupiłam Nurofen Forte i działa, nawet szybko.
Że czerwona bawarska. Babę pogięło poprostu. Rozterko - bardzo Ci do twarzy w tym kolorze. Wróciłam niedawno z pracy, nogi mi odpadają. W Street'cie znalazłam ładne buty (mimo że nie skórzane), takie botko-kowbojki, ale nie ma mojego rozmiaru w całym Wrocławiu A takie tanie.
|
|
|
|
#4222 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi to zdarzenie, jakie spotkało moją siostrę kilka tygodni temu w szpitalu. Leżała na sali z jakąś starszą kobietą. Starasza pani narzeka na zapalenie jeslit i trudności z leczeniem. Na to moja siostra ,że tez niedawno miała zapalenie jelit i homeopata przepisał jej lekarstwo. W odpowiedzi starsza pani mowi : toż to szarlatani , w radio maryja ksiądz ostrzegał przed tą homeopatią. I ja mu wierzę ! Na co moja siostra stwierdziła : Pani wierzy , a ja już jestem zdrowa. Cytat:
A, co do płaszczyka , kupiłam wczoraj go na 3-Maja , na odcinku pomiędzy estakadą a Placem Wolnośći. Po prawej stronie idąc od rynku . Były tez wrzosowe ( czy jakoś tak ) i czarne. Z czerwonych był jeszcze rozm. 36,38,42 po jednym egzemplarzu. kosztował tylko 299 złotych ![]() . Cytat:
Ale czerwony płaszczyk marzył mi się od zawsze
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko bardzo ładnie wyglądasz w tym płaszczyku
|
|
|
|
#4225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właściwie do kościoła nie wchodzę bo się boję kontaktu ze święconą wodą;P Wystarczy zerknąć na mój avatar, żeby przekonać się, że propaguję coś niezgodnego z naukami kościoła. Za to mam wykształcenie medyczne i wiem że jeśli komuś homeopatia pomaga to musi być to tylko siła sugestii Proszę przeczytaj to, co wkleiłam poniżej.W Polsce Rada Naczelnej Izby Lekarskiej, w oficjalnym oświadczeniu NR 7/08/V z dnia 4 kwietnia 2008, negatywnie oceniła zjawisko stosowania homeopatii oraz pokrewnych metod przez niektórych lekarzy i lekarzy dentystów, a także organizowanie szkoleń w tym zakresie dla personelu medycznego. Rada wyraziła zaniepokojenie zaangażowaniem części lekarzy, niektórych organizacji lekarskich i uczelni medycznych w popularyzowanie i promocję homeopatii. Rada uważa, że działania takie stoją w sprzeczności z art.57 Kodeksu Etyki Lekarskiej i wezwała swoich członków do przeciwstawiania się ww. tendencjom oraz do propagowania medycyny opartej na przesłankach racjonalnych. Ja nie mam nic przeciwko medycynie naturalnej, wielowiekowemu doświadczeniu, ziołom itd ale nikt mi nie wmówi że "cząsteczka wody ma pamięć" i te ogromne rozcieńczenia w "lekach" mogą przynieść jakikolwiek skutek. To tak jakby wlać jakąś substancję u źródeł Wisły i potem połknąć te wodę z Wisły w pobliżu jej ujścia do morza.
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2008-09-28 o 23:55 |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Jutro znów cały dzień mnie nie będzie. W pracy nie mam co marzyc o Forum.
Odezwę się jak wrócę do domu. Dobrej Nocki wszystkim |
|
|
|
#4227 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
za spokojny dzienDobrej Nocy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
A co do ostatniej jego części. To nie kwestia przewidywalności. Ty po prostu masz dobry gust. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Po cyklu artykułów w Polityce na ten temat podrążyłam trochę i coż... Wiem już dlaczego leki homeopatyczne nigdy mi nie pomagały. Wedle badań ich skuteczność jest taka sama jak placebo. To znaczy, że w sumie względnie skuteczne są. Dobry homeopata to rodzaj psychoterapeuty. Pyta o sny, o ulubione kolory, o potrawy, które lubisz, analizuje temperament, to jakie kobiety i mężczyźni ci się podobają... I na podstawie tego dobiera lek. I ja myślę, że to jest skuteczne w taki sam sposób, jak ci wszyscy "nakładacxze rąk" i woda mineralna naenergetyzowana za pomocą telewizji. Im bardziej w to wierzysz - tym bardziej pomaga. Bo wielka jest kontrola umysłu nad ciałem. O poziomie stężenia typu kropelka na basen olimpijski czy o pamięci cząsteczkowej pisać nie będę. Kto che - poczyta sam. Kto nie chce - oby mu pomagało Cytat:
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, cóż są na świecie rzeczy o jakich się folozofom nie śniło ( i nauce też, przynajmniej tej oficjalnej ). Kopernik też kiedyś miał problemy
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
HM.. nie powinnam pochwalac homeopatii (zreszta rozum mowi NIE) bo mi prawo do wykonywania zawodu odbiora
ale...Homeopatia dziala na mojego psa I jak tu mowic o placebo? Zadne inne krople nie przynosza wiekszej ulgi moim oczom niz homeopatyczne => http://www.nokaut.pl/oferta/boiron-h...-minimsow.html a wszytkie dostepne na rynku cuda-wianki przetestowalam. Rozterko, swietnie wygladasz w tym plaszczu. Chodz w nim smialo. Bardzo swiezo i promiennie Ci w czerwonym |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Muszę usiąść i porządnie przeczytać ostatnie strony, bo chcialam porządnie pogratulowac kilku osobom, a muszę się dokładnie wczytać...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wyłącznie dzięki temu, że przezornie zabrałam empetrójkę i słuchałam sobie Ironów w czasie nudnego mieszania w garnku. Zazwyczaj zwiewałam stamtąd, żeby np. forumować, więc chilli się przypalało i musiałam z dwa razy przekładać je z garnka do garnka, dzisiaj - nie było takowej potrzeby

to taki kwiatowy zapach w stylu retro, jak Mama lubi kwiatki to może jej się spodobac
Brzmi groźnie 

) wśród obcych ludzi. Mogę słuchać, pomóc - kiedy jestem w stanie. Kiedy nie jestem - staję na głowie, zeby sięjednak udało. Kiedy sytuacja jest stresujące - gryzę się wśrodku ale nie wybuchnę .... tak jak teraz. Ale wszystko ma swoje granice..... kiedy wkurzę się maksymalnie ... myślę, ze byłabym równie skuteczna co niewielkie tronado.

za spokojny dzien