|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
ja zazwyczaj wypożyczam książki,a nie kupuję, ale dzisiaj dorwałam " żonę podróżnika w czasie" Audrey Niffenegger za 7 zł
(cena regularna 29,90zł)
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś będzie zainteresowany:
od dziś w kioskach jest nowe Zwierciadło z książką "Chcę być kochana tak jak chcę" (rozmowy terapeutyczne Katarzyny Miller i Ewy Konarowskiej). Cena z gazetą 11,90. Ja już oczywiście nabyłam ![]() A na podaju udało mi się ustrzelić Płeć wiśni Jeanette Winterson, mojej ukochanej pisarki I nawet powiadomienie doszło na czas ...
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
dorwałam się do tej promocji z Merlina i bardzo się ograniczając wybrałam 5 książek. teraz tylko muszę mamę ubłagać, bo coś czuję, że po ostatnich wydatkach nie będzie tak łatwo.
|
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
wow gdzie dorwałaś?
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
W księgarni na dworcu głównym w Poznaniu
teraz mają sporo książek w wyprzedaży w podobnych cenach
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Witam, bibliofilki
Dawno nie pisałam tutaj, ale dziś zdecydowałam sie pochwalic moimi dzisiejszymi zdobyczami - 7 książek, nabytych w mojej ukochanej księgarni w Dublinie za niecałe 16 euroZałączam fotki. Ten stosik klasyki to wpływ "nowego wyzwania czytelniczego - kobieta w zwierciadle literatury" do którego zaraz dołączę
|
|
#4447 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;-)
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;9146281]oo dobrze wiedzieć.
gdzie konkretnie jest ta księgarnia?[/QUOTE] wchodzisz wejściem głównym i idziesz cały czas prosto, na końcu (bardziej po prawej stronie) zobaczysz wielki szyld rossmanna , pod szyldem jest jedno wejście ,wchodzisz, na prawo masz rossmanna, na wprost jakiś sklep z prasą, na lewo księgarnia
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
nowe pozycje:
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolmanka
gratuluję Czyżbyś się zapisała do ŚK?
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie, ale zamierzam
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Kolmanka, czaje sie już jakis czas na te ksiązki, poza Ciotką Julią... bo tę już mam
)gratuluję zakupów
|
|
|
|
#4454 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Warto? ![]() W Krakowie widziałam tę książkę za 8 zł w dwóch różnych tanich książkach, może u Ciebie też będzie?
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem warto, tym bardziej, że cena jest zachęcająca. Osobiście bardzo sobie cenię Katarzynę Miller i chciwie chłonę wszelkie jej psychologiczne porady. Zresztą uważam ją za jedną z lepszych i naprawdę mądrze prawiących psycholożek w Polsce
Tytuł może być trochę mylący i kierować nasze oczekiwania głównie na aspekt miłości pomiędzy kobietą i mężczyzną, ale jest tu też poruszana kwestia miłości rodzicielskiej czy pokochania i akceptowania samego siebie. Warto, Zwierciadło jest pismem, które nie dodaje jakiś bzdurnych czytadełek byle tylko wyciągnąć od czytelnika forsę.
|
#4456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jakieś babskie czytadło
No, tytuł niezbyt fajny. Ale cóż, nie samym Kunderą i Ishiguro człowiek żyje ![]() Cytat:
Filmu jeszcze nie widziałam, ale planuję po przeczytaniu książki. Relacja będzie Ale nie wiem, kiedy się zabiorę za tę książkę - muszę mieć odpowiedni nastrój do tego typu lektury.Ooo, i jak? (Wybacz, jeśli już pisałaś o wrażeniach, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam w "Jaką książkę obecnie..." )To był mój jedyny jak dotąd kontakt z Murdoch, niebyt udany. "Jednorożec" nie przypadł mi zbytnio do gustu. Cytat:
![]() Szału nie ma, ale podobała mi się. Wciąż nie mogę się tylko drugiej części dorobić ![]() Cytat:
Trzymaj się i zdrowiej, cokolwiek Ci dolega. Mam nadzieję, że już jest dużo lepiej i nie piszesz z czystego lenistwa, a nie dlatego, że jesteś w szpitalu ![]() Cytat:
![]() A teraz opowiem Wam moją historię ![]() Czekałam na paczkę - książkę z Podaja. Książka opasła, więc wiadomo, że listonosz nie wrzuci do skrzynki. Wrzucił za to awizo (przesyłka zwykła, nie polecona), z którym wysłałam TŻa w zeszłą sobotę na pocztę. Na poczcie okazało się, że, cytuję, "listonosz coś pomieszał, więc proszę przyjść w poniedziałek". W pon. nie miałam czasu, poszłam więc we wtorek. Paczka się nie znalazła, nic nie zostało wyjaśnione. Spieszyłam się, więc nie drążyłam tematu i poszłam ponownie w środę. Wymusiłam na babce z okienka, żeby porozmawiała przy okazji z listonoszem i dowiedziała się, o co dokładnie chodzi no i jak mógł cokolwiek pomieszać. Skserowała awizo i miałam czekać dalej ![]() W końcu w sobotę (wczoraj) przyszła do nas kobieta, która omyłkowo dostała przesyłkę i "uczciwie" oddała mi książkę. Dlaczego "uczciwie"? Bo paczka była rozpakowana. Cóż, okazało się, że w środku była tylko książka, nic ciekawego, więc można oddać właścicielowi. Fascynuje mnie to. Na kopercie był mój adres. Dlaczego baba w ogóle odebrała to na poczcie, skoro chciała być taka uczciwa? No i czy, do jasnej, nie legitymowali jej przy wydawaniu przesyłki? Przecież i nazwisko i adres w jej dowodzie były zupełnie inne niż te na kopercie. Szlag mnie normalnie trafił. Kupiłam też ostatnio na Allegro fajną kiecko-tunikę z H&M, a na Truskawie Lancome Fatale. Jestem ciekawa, czy gdyby listonosz "pomieszał coś" w tym przypadku, to czy ta babka by mi je zwróciła. Wiadomo, że na książkę (w dodatku starą ) mało kto się połasi, ale drogi kosmetyk to już inna bajka.No ale grunt, że zwróciła. Zastanawiam się, czy zrobić awanturę na poczcie ![]() (To się wygadałam )Btw: od tego posta jestem zakorzeniona! ![]()
|
|
#4457 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Pierwotnie planowałam zostawienie kilku pólek na inne drobiazgi, ale juz "zarosły" papierem. ![]() Cytat:
To jest niewątpliwa zaleta. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lubię ludzi, którzy dają książki w prezencie. Są znacznie bardziej przydatne, niż kwiatki. Nie mówiąc juz o jakichś durnostojkach... Cytat:
Nowe wyzwanie pochwalam, piękny pomysł Cytat:
I oczywiście gratuluję nabytków. Całej trójce. ![]() Cytat:
Choć Pratchett do moich ulubieńców nie należy (nie prywatnie - prywatnie jest przeuroczym rozmówcą), a Gaiman sprawia wrażenie, jak gdyby zjadał własny ogon. No zobaczymy...
|
|
#4458 |
|
po prostu Em :)
|
Germini, nie chciałabym za bardzo usprawiedliwiać tej kobiety, ale wiesz.. Jak poczta dostarcza Ci list to raczej z góry zakładasz, że jest on do Ciebie.
Ja tam nigdy nie sprawdzam adresu. Pewnie nie odbierała go na poczcie, tylko listonosz zaniósł jej do domu, przez przypadek.Do mnie kiedyś trafiła pocztą przesyłka, w środku był pluszowy misiek i jakaś ognista walentynka. Nie dość, że otworzyłam, to jeszcze przeczytałam tę kartkę ze sto razy próbując docieć o co tu chodzi. Dopiero potem sprawdziłam kopertę, nie zgadzało się nic poza moim imieniem i nazwiskiem ( dodam tylko, ze przesyłka dotarła na adres pod którym nie jestem zameldowana, nie mam pojęcia jak to się stało ). Wiesz jak się czułam, kiedy pojechałam zawieźć tego miśka i kartkę właściwej osobie i dawałam jej to, otwarte oczywiście, głupio się tłumacząc? A walentynka była bardzo niegrzeczna.
|
|
#4459 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku pragnę pogratulować wszystkim Bibliofilkom nowych skarbów
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Olu w wątku! ![]() Gratuluję zakupów! Na 'Magiczny ogród' sama się czaję, po tym jak Shach narobiła mi na niego niewyobrażalnej ochoty Napisz później proszę jak Ci się podobał ![]() Cytat:
Ja bym zrobiła, bo to aż ręce opadają. Ludzka uczciwość naprawdę nie zna granic Dawniej na mojej poczcie, aby wydać przesyłkę potrzebowali mojego dowodu, więc jak odbierał np. mój brat, musiał mieć i swój, i mój dokument tożsamości. A teraz? Odbiera na swój dowód, a pani w okienku pyta się tylko kim jest dla niego osoba, dla której przesyłkę odbiera. Czyli każdy może wmówić, że jest ciocią/wujkiem/siostrą/kuzynem i przejdzie. Paranoja ![]() Cytat:
Zaglądaj do nas w wolnych chwilach, będzie nam bardzo miło ![]() A do na moich półkach zagościła kolejna porcja książek. Szlag mnie tylko chciał trafić, jak zobaczyłam, że w zapowiedziach na kolejny katalog ŚK są 'Wichrowe wzgórza' w twardej oprawie z obwolutą. Ich seria o kobietach miała liczyć 5 tomów, a tu nagle zapowiedź 6. Niepoważne to to (Aczkolwiek, jak się znam, to i tak go kupię, bo wydania ŚK są ładne, a Zielonej Sowy... No cóż, będę mieć dwa 'Wichrowe wzgórza', a co
|
|||||||
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Takiego pięknego posta wysmarowałam w domu, a tu net padł a wraz z nim mój post. A teraz jestem w pracy i nadrabiam zaległości
![]() Odpowiadając na pytanie sabbath mój synek ma 10 lat i pochłania książki w ilościach hurtowych ![]() Absolutna czołówka to: 1. Feliks, Net i Nika (cała seria) 2. Ulisses Moore (cała seria) 3. Koszmarny Karolek 4. Jacek Dubois i seria Koty pustyni (to są trzy książki wydane przez SK) 5. Obie części Eragona Ja zwykle idę z nim do księgarni i pozwalam mu samemu buszować po półkach i coś tam zawsze sobie znajdzie. Generalnie książki przygodowe i troszkę fantastyki. Ale Harry Potter mu nie podszedł. Mój syn ma cudowną cechę czytelnika, której ja nie posiadam - przeczyta zawsze książkę do końca i wtedy mówi - nie podoba mi się, a nie rzuca książki w kąt, jak to ma w zwyczaju jego mamusia ![]() a ja w sobotę zakupiłam sobie Niańka i Mamuśki gotowe na wszystko - babskie czytadełka, ale na jesienne wieczory jak znalazł. I dokonałam pierwszej w swoim żyviu wymianki na wizażu, moje książki pojechały do Krakowa, czekam na paczkę zwrotną.
|
#4461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(I jeszcze ten barek... Cytat:
)Zakładam, że awizo było wypisane na mnie, tylko wrzucone nie tam, gdzie trzeba. No i co, nie spojrzała, na kogo jest to awizo? (Sama miałam w tym czasie sytuację, że dostałam awizo na poprzedniego właściciela mieszkania - chcieli na poczcie, żebym wzięła tę przesyłkę, w końcu adres taki sam, ale odmówiłam - więc widać można, jak się chce )No ale kij z kobietą, jej "wina" w stosunku do winy poczty to pikuś. Nie powinni jej tego wydać i tyle ![]() Cytat:
Oho, znowu "Efekty świetlne" widzę Zdasz relację, prawda?
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej
Aż strach pomyśleć, co się będzie ze mną działo po kolejnych siedmiu miesiącach romantycznego czytania Jak najbardziej ![]() Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-09-29 o 13:48 |
|
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co obserwuję to obecnie dzieci nie da się odciąnąć od internetu, od gier, od TV, ale żeby od książek??? brawo ![]() Germini, panią zżerała ciekawość. A wina lezy ewidentnie po stronie poczty! Możliwe, że perfumy już nie wróciłyby do Ciebie. Mnie też zdarza się zamówić perfumy z Allegro, i wtedy zawsze podają adres TŻta, bo tam listonosz zostawia zawsze awizo. Niby nie powinien, ale wolę żeby TŻ pofatygował się na pocztę, niż martwić się czy moja listonoszka nie zaniosła perfum sąsiadce . Od lat prenumeruję National Geographic. W tym roku postanowiłam zrezygnować - nowa listonoszka zanosi do sąsiadów. Numery wracają, ale wydanie z kalendarzem już nie. I to trzykrotnie - bo tyle razy prosiłam w redakcji o ponowne wysłanie. Ktoś się zaopiekował. To ja już wolę kupować w kiosku, niż płacić z góry za coś, czego nie otrzymuję. Ana - szalona! A cóż to za seria "o kobietach"? Czy to ona była inspiracja do wyzwania?
|
|
|
#4464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co? Wychodzi na to, że można kraść sąsiadom ze skrzynek awiza i odbierać wszystkie polecone i paczki, a w razie czego powiedzieć, że to listonosz źle wrzucił Cytat:
|
|
#4465 |
|
Przyczajenie
|
moje regały (z resztą i tak juz dokupione dodatkowo ) są przepełnione. obecnie nie pochłaniam tak książek jak jeszcze do nie dawna a to ze wzgledu na 3 kl. maturalna i duuuuzo nauki.Aczkolwiek 1,2 książki w miesiącu zawsze kupuje
|
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Awanturę bym urządziła na poczcie koncertową
Bo to przegięcie - i potem Ty masz żal do sprzedawcy, że coś do Ciebie nie dotarło, a tymczasem sąsiad zaciera ręce![]() A dzieci uczy się miłości do książek własnym przykładem i czytaniem od pierwszych dni życia. Chyba - bo szczerze mówiąc nie wiem jak mi się to udało
|
#4467 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Jako zasłużony Libroholik i Merlinoholoik.... moje zakupy w tym miesiącu.
· Bóg nie jest urojeniem. Złudzenie Dawkinsa, Joanna Collicutt · Friszta. Opowieść kabulska, Petra Procházková · Gringo wśród dzikich plemion , Wojciech Cejrowski · Kryptonim Jawbreaker. Atak na Osamę Bin Ladena i Al Kaidę, Gary Berntsen, Ralph Pezzullo · Księżycowa klatka, Linda Holeman · Nie mów nikomu, Harlan Coben · Rozmowy nad Nilem, Nadżib Mahfuz · Tylko jedno spojrzenie, Harlan Coben · W cieniu płonących świec, Tabitha King, Michael McDowell · Zmuszona do milczenia, Doris Gluck · Boska komedia, Dante Alighieri · Cierpienia młodego Wertera, Johann Wolfgang Goethe · Pieśń o Rolandzie · Życie snem, Pedro Calderon de la Barca · The Complete Works of William Shakespeare, William Shakespeare · Akwarium, Wiktor Suworow · Dziecko Estery, Jean Sasson · Gargantua i Pantagruel, François Rabelais
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Podczytuję Was i podziwiam Wasze aktualizacje. Ja kupuję falami. Ostatnio taka fala przypływu książek dotarła do mnie a jej efekt widzicie na fotce. W drodze jeszcze kilka sztuk z allegro. Nie jestem typem zbieracza, głównie dlatego, że brak mi miejsca na książki. Często po przeczytaniu książki wędrują dalej, część do znajomych a część sprzedaję.Najczęściej biorę książki z biblioteki - moja kochana kuzynka jest bibliotekarką i jej biblioteka zawsze zaopatrzona jest w nowości wydawnicze. Ilekroć przyznam się jej, że kupiłam jakąś książkę, to krzywo na mnie patrzy, bo przecież powinnam ją wypożyczyć
|
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Eva ID, gratuluję zakupów. "Gringo.." czytałam i podobało mi się
Miłej lektury!droga A gratuluję stosiku A wzrokiem kuzynki-bibliotekarki się nie przejmuj
Edytowane przez lilithin Czas edycji: 2008-09-30 o 11:13 Powód: literowka |
|
|
|
#4470 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Potter akurat mu podszedł, więc na mam kilka tygodni, zanim skończy serię, ale potem skorzystam z Twoich rad. Choć Eragona mu oszczędzę - wolę, żeby czytał twardą fantastykę, czyli Cyberiadę, Opowieści o pilocie Pirxie czy później troszkę Dzienniki Gwiazdowe.W zapasie czekają jeszcze książeczki o Hodźy nasredinie. Pierwsza, którą czytał mu się spodobała. Za to nie mogę nakłonić go do czytania książek Szklarskiego. Nie to pokolenie, czy co? W sumie, nie wiem dlaczego nie podetknęłam mu jeszcze serii Kosika. ![]() Cytat:
A jak to robimy? Samo sie robi. Dziecko widzi, że w domu są książki, że się je czyta, że jest to cos atrakcyjnego. Wystarczy podsuwać mu odpowiednie dla jego wieku i zainteresowań, a po jakimś czasie zacznie szukac samodzielnie. My raz w miesiącu robimy wyprawę do Empiku po jakiś prezent ksiązkowy, a poza tym syn korzysta z biblioteki klubu, do którego należę. Cytat:
Mam nadzieję, że nie byłabyś rozczarowana zawartością półek.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

(cena regularna 29,90zł)

I nawet powiadomienie doszło na czas ...

Maniaaa wizazowaniaaa

;-)

No, tytuł niezbyt fajny. Ale cóż, nie samym Kunderą i Ishiguro człowiek żyje 
Więc nie wiem, czy z moją pocztą jest coś nie tak, czy podaj nawala?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dodam tylko, ze przesyłka dotarła na adres pod którym nie jestem zameldowana, nie mam pojęcia jak to się stało
ileż mozna czekać .To stresuje dodatkowo. Zycze Ci wiele zdrowia, dobrego samopoczucia.