A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-03, 13:54   #4381
dziewczyna
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Jejuś, jak ja wam zazdroszczę znajdywania ciekawych pozycji w jeszcze lepszych cenach Ja od jakiegoś czasu mam kompletną posuchę. Jak zachodzę na antykwariatu, taniej książki itp to nie ma nic co mnie interesowało
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:49   #4382
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
Twoje nabytki!Toż to ogromniaste dwa stosy! Gratulacje
O "Wielkim Gatsbym" i "Kamieniach przodków" właśnie coś tam naskrobałam Ciekawa jestem, jakie wrażenie na Tobie zrobią te książki.
Dziękuję, niestety na wrażenia będziesz musiała trochę poczekać. "Kamienie..." zaadoptowała babcia i czyta w tempie 50 stron na miesiąc, a na Gatsby'ego jakoś nie mam póki co ochoty.
Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Smakowite stosiki, nie powiem
Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Elsha napatrzec się nie mogę.... zazdroszczę
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;8860820]Elsha, piękne stosiki. [/quote]
Cytat:
Napisane przez Kissi Pokaż wiadomość
Elsha, z odrobiną zazdrości spoglądam na Twoje nabytki, u mnie trwa kilkumiesięczna posucha.
Szczególnie mam ochotę na Marqueza
Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
no to teraz jak mąż stwierdzi że mam bzika to będę wiedziała co mu pokazać
Służę przykładem. Wprawdzie to nabytki z ostatnich trzech miesięcy, i to poprzedzone długim postem, ale nie musisz tego mówić mężowi.
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość

Elsha!!!!

I widzę, że mamy podobny gust czytelniczy
Też to zauważyłam.
Stary 2008-09-05, 14:03   #4383
magrat16
Zakorzenienie

W końcu mam czas wkleić moje nabytki sierpniowe. Jednej książki tylko na zdjęciu brakuje- siostra podebrała.
No i ten zaległy egzamin ustny jakoś przebrnęłam.
Chociaż zastanawiam się nad zmianą kierunku...
No nic, pozostaje wkrótce wydębić ostatnie wpisy i zaszaleję na wyprzedaży Świata Książki w nagrodę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizi.jpg (86,1 KB, 84 załadowań)
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:06   #4384
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
No dobrze, nacytowałam się jak głupia, to teraz może podsumuję moje letnie nabytki. "Fado" i "Nazywam się Czerwień" to prezenty, Forna i Axelsson są z allegro, 4 od dołu na pierwszej fotce z KDC, 10 od dołu na drugim zdjęciu z podaja, a resztę kupiłam w przeróżnych tanich księgarniach, na kiermaszach.
Elsho, ciekawa jestem, jak Ci się spodoba "Wieżowiec" Ballarda.
Nasłuchałam się wszelkich psów na nim powieszonych przez ludzi oczekujących kolejnego "ogrodu czasu", ale moim zdaniem to bardzo przyzwoita książka.
Skrobnij parę słów, kiedy przeczytasz - widzę, że nie tkwisz po uszy w fantastyce, więc Twoja opinia będzie dla mnie bardzo interesująca.

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A jak już jesteśmy przy temacie poczty, to ja tak teraz trochę bardziej pozytywnie... Właśnie kochana rodzina odebrała mi z poczty przesyłkę (bo znowu pakiet i znowu duży I... Się pochwalę Zaległy Pamuk + nowości A, że nie wiedziałam co dziś zacząć czytać, to od razu zabiorę się za 'Betonowy ogród'
Anahtasio, skrobniesz trzy słowa na temat "Inrterpretacji i nadinterpretacji"? Ciekawa jestem, w jakim stopniu jest to bicie kasy na nazwisku Eco, a w jakim stopniu przyzwoity projekt.

Przepraszam, że tak się wcinam jak swoja, ale pisałam w tym wątku niegdyś kilka razy i teraz mam go w subskrypcjach i podglądam.
Nie bardzo mam odwagę się tu wywnętrzać, bo większość książek dostaję (do recenzji, z egzemplarzy autorskich lub od znajomych) albo, tak jak ostatnio, wygrywam w konkursach wiedzy o innych książkach (środowisku miłośników fantastyki za wygrany konkurs dostaje się punkty, które można wymienić na książki wedle własnego wyboru ) i, dla przykładu, oto plon ostatniego weekendu.
Najlepsze jest to, że nie kosztowały mnie ani godziny pracy i ani złotówki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg książki Polcon.JPG (128,9 KB, 92 załadowań)
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:24   #4385
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Przepraszam, że tak się wcinam jak swoja, ale pisałam w tym wątku niegdyś kilka razy i teraz mam go w subskrypcjach i podglądam.
Nie bardzo mam odwagę się tu wywnętrzać, bo większość książek dostaję (do recenzji, z egzemplarzy autorskich lub od znajomych) albo, tak jak ostatnio, wygrywam w konkursach wiedzy o innych książkach (środowisku miłośników fantastyki za wygrany konkurs dostaje się punkty, które można wymienić na książki wedle własnego wyboru ) i, dla przykładu, oto plon ostatniego weekendu.
uzbieranie takiego stosu bez wydawania złotówki to powód do dumy i można się tym chwalić
a ja będę uprzejmie zazdraszczać środowiska i okazji

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 18:20   #4386
egwene6
Rozeznanie

Hej

Ja też nie mogę się powstrzymac jak wejdę do księgarni i widzę książkę która mnie interesuję - muszę kupic, nie ma bata! Na nieszczęście w Londynie, gdzie aktualnie mieszkam pełno secondhandów z cenami które kuszą jeszcze lepszymi cenami. I skutek jest taki że jak przeprowadzaliśmy się z TŻ rok temu to mieliśmy walizkę, plecak i jakieś tam drobiazgi. W przyszłym tygodniu przeprowadzamy się znowu i na finiszu pakowania moje książki zajmują trzy ogromniaste pudła, plecak i jeszcze kilka plącze się luzem Inne kobiety muszą ukrywac zakupy jeśli chodzi o ubrania - ja cichaczem dodaje kolejne tytuły do zbioru

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 22:08   #4387
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Sabbath, wow!

Jadę dzisiaj w nocy do Warszawy. A tu ostatnio pustki jakieś.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 14:25   #4388
OliFka1
Rozeznanie

Hej, witam wszystkie stare i nowe książkomaniaczki, po miesięcznej przerwie. Połowę tego czasu spędziłam na uroczych Mazurach, a połowę poświęciłam bez reszty na dokończenei pracy magisterskiej (nareszcie!).

Zaległości wątkowe nadrobione, wszystkim gratuluję (i zazdroszczę) nowych stosików

niv_ - pozazdrościć Pratchettów w takiej dawce
Ana - same ciekawe tytuły
Amber - piękne zdjęcia, najpiękniejszy bociek, ale... wiesz co to znaczy
Germini - widzę u Ciebie moje dwie "must have" - "Spotkajmy się pod drzeewem Ombu" i "Smażone zielone pomidory"
Alvesta - jak pięknie komponuje się Twój Moore
elsha - ile książek! "Historie cmenstarne" na "Córce grabarza", coż to za trend cmentarny ostatnmio na wątku zainstniał?

Cytat:
Napisane przez dziewczyna Pokaż wiadomość
Jejuś, jak ja wam zazdroszczę znajdywania ciekawych pozycji w jeszcze lepszych cenach Ja od jakiegoś czasu mam kompletną posuchę. Jak zachodzę na antykwariatu, taniej książki itp to nie ma nic co mnie interesowało
ja również jestem w tej dziedzinie kompletnym beztalenciem. W księgarniach drogie, bo promowane tytuły, nie zawsze dobre. A w tanich księgarenkach, takie zatrzesięnie, i na pewno trafiłoby się coś dobrego, ale nie wiem, za co się łapać Dlatego nałogowo podglądam dziewczyny tu, co czytają i co chwalą (taka cfaniara, o!)

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Tym fajniej, że z TŻtem, który całkowicie niespodziewanie mi się oświadczył, a na razie nie mówiliśmy nikomu i cieszymy się tą naszą wspólną tajemnicą
... już nie tajemnicą, poszło w sieć Gratulacje! Kiedy Ten Ważny Dzień?

Wklejam mój niziutki stosik To na górze to "Martwe dusze", nie lubię wydań kieszonkowych (ze względu na małą czcionkę i brak marginesów), ale nie chciałam wyjść bez Gogola.

Z nowinek - Rzeczpospolita wydaje nową serię książkową Ian Fleming dla wielbicieli Bonda - , zacznie się w czwartek (11.09) od "Żyj i pozwól umrzeć" jeszczez gazetą, a 12.09 następny tom "Moonracker", i tak co piątek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowe książki.jpg (87,8 KB, 70 załadowań)
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 20:56   #4389
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Hej, witam wszystkie stare i nowe książkomaniaczki, po miesięcznej przerwie. Połowę tego czasu spędziłam na uroczych Mazurach, a połowę poświęciłam bez reszty na dokończenei pracy magisterskiej (nareszcie!).

Zaległości wątkowe nadrobione, wszystkim gratuluję (i zazdroszczę) nowych stosików

niv_ - pozazdrościć Pratchettów w takiej dawce
Ana - same ciekawe tytuły
Germini - widzę u Ciebie moje dwie "must have" - "Spotkajmy się pod drzeewem Ombu" i "Smażone zielone pomidory"
Alvesta - jak pięknie komponuje się Twój Moore
elsha - ile książek! "Historie cmenstarne" na "Córce grabarza", coż to za trend cmentarny ostatnmio na wątku zainstniał?
hej hej witaj

do mojego stosiku z Moorem dołącza pozycja o której wspominałam - zamówienie w Empiku złożone! jeszcze czekam tylko na premierę Pratchetta
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 21:51   #4390
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

Sabbath, w tym wątku nigdy nie chodziło o wyliczanie ileż to fortuny jesteśmy w stanie przewalić i chwalenie się tym. No może tytuł jest troszkę mylący - ale traktuj ten wątek coś w stylu jaką książkę ostatnią zdobyłaś i co polecacie myślę że dziewczyny się ze mną zgodzą.
I podziwiam świetny stosik - fantastyka także wywnętrzaj się do woli
Stary 2008-09-06, 23:49   #4391
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
W końcu mam czas wkleić moje nabytki sierpniowe. Jednej książki tylko na zdjęciu brakuje- siostra podebrała.
No i ten zaległy egzamin ustny jakoś przebrnęłam.
Chociaż zastanawiam się nad zmianą kierunku...
No nic, pozostaje wkrótce wydębić ostatnie wpisy i zaszaleję na wyprzedaży Świata Książki w nagrodę.
Gratuluję nowych nabytków i zdania egzaminu Miłych szaleństw w ŚK

Cytat:

Anahtasio, skrobniesz trzy słowa na temat "Inrterpretacji i nadinterpretacji"? Ciekawa jestem, w jakim stopniu jest to bicie kasy na nazwisku Eco, a w jakim stopniu przyzwoity projekt.

Wow! Taki stos i nieszkodliwy dla portfela Gratulacje. Wywnętrzniaj sie jak najbardziej.
Ana napisała recenzję "Interpretacji i nadinterpretacji", link do strony jest w jej podpisie Gorąco polecam
Mam nadzieję, że nie Ana nie będzie miała mi za złe tej promocji jej strony

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Hej

Ja też nie mogę się powstrzymac jak wejdę do księgarni i widzę książkę która mnie interesuję - muszę kupic, nie ma bata! Na nieszczęście w Londynie, gdzie aktualnie mieszkam pełno secondhandów z cenami które kuszą jeszcze lepszymi cenami. I skutek jest taki że jak przeprowadzaliśmy się z TŻ rok temu to mieliśmy walizkę, plecak i jakieś tam drobiazgi. W przyszłym tygodniu przeprowadzamy się znowu i na finiszu pakowania moje książki zajmują trzy ogromniaste pudła, plecak i jeszcze kilka plącze się luzem Inne kobiety muszą ukrywac zakupy jeśli chodzi o ubrania - ja cichaczem dodaje kolejne tytuły do zbioru
Miałam podobnie kiedy wracałam z Anglii do Polski Zazdroszczę tych tanich sklepików, kiedyś kupiłam "Dumę i uprzedzenie" w twardej oprawie i ładnym wydaniu za 50p

Cytat:

Wklejam mój niziutki stosik To na górze to "Martwe dusze", nie lubię wydań kieszonkowych (ze względu na małą czcionkę i brak marginesów), ale nie chciałam wyjść bez Gogola.
Nie taki znow niziutki Jaki by nie był i tak cieszy oko Gratuluję napisania pracy magisterskiej. Kiedy obrona?
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 17:59   #4392
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Nie taki znow niziutki Jaki by nie był i tak cieszy oko Gratuluję napisania pracy magisterskiej. Kiedy obrona?
23 września, o ile zdąże! niby wszystko napisane, a ciągle coś - to zły podpis pod rysunkiem, to bibliografia całkiem na opak, to word nie chce współpracować i wszystko się przesuwa (on żyje własnym życiem?!).

Zakupiłam wczoraj na aukcji charytatywnej na kocim forum "Wielkiego kota w małym mieście" http://merlin.pl/Dewey-Wielki-kot-w-.../1,609854.html
I want a perfect soul..

Stary 2008-09-07, 18:00   #4393
Alvesta
Zakorzenienie

odebrałam Głupiego Anioła. Kartek nie brakuje zresztą z tego co widziałam chyba z okazji premiery rzucili ich trochę na sklep - a jeszcze niedawno były niedostępne

Cytat:
do mojego stosiku z Moorem dołącza pozycja o której wspominałam
i tak to teraz wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9070003.jpg (72,6 KB, 49 załadowań)
Stary 2008-09-07, 18:15   #4394
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
23 września, o ile zdąże! niby wszystko napisane, a ciągle coś - to zły podpis pod rysunkiem, to bibliografia całkiem na opak, to word nie chce współpracować i wszystko się przesuwa (on żyje własnym życiem?!).

Zakupiłam wczoraj na aukcji charytatywnej na kocim forum "Wielkiego kota w małym mieście" http://merlin.pl/Dewey-Wielki-kot-w-.../1,609854.html
W takim razie powodzenia!
"Wielki kot w małym mieście" - wydaje się dobrą pozycją do sfilmowania jako kino familijne Ale charytatywny udział w aukcji chwali się, oj chwali

Cytat:
odebrałam Głupiego Anioła. Kartek nie brakuje zresztą z tego co widziałam chyba z okazji premiery rzucili ich trochę na sklep - a jeszcze niedawno były niedostępne

i tak to teraz wygląda
Wygląda bardzo ładnie Alvesto, czy w avatarze to Ty? I czy wcześniej to też byłaś Ty? Pozytywna zmiana
Stary 2008-09-07, 18:25   #4395
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda bardzo ładnie Alvesto, czy w avatarze to Ty? I czy wcześniej to też byłaś Ty? Pozytywna zmiana
tak, to cały czas jestem ja cieszę się że tak mówisz bo ja tak na codzień wyglądam poprzedni av był w prostowanych włosach, normalnie jestem lokata

Edytowane przez Alvesta
Czas edycji: 2008-09-07 o 21:23
Stary 2008-09-07, 20:53   #4396
gasta18
Wtajemniczenie

Alvesto tak mi narobiłaś smaka na książki Moore'a, że aż miałam ochotę kupić... ale jak obeszłam ze trzy polskie księgarnie i w każdej jakaś panienka wzrusza ramionami, że nie ma pojęcia o co chodzi, druga się pyta "a może Murakami?" to już zwątpiłam i nie miałam siły szukać więcej... więc... mój tata leci do polski za tydzień więc go naciągnę, żeby mi kupił i przywiózł oj mam smaka
Stary 2008-09-07, 21:52   #4397
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Alvesto tak mi narobiłaś smaka na książki Moore'a, że aż miałam ochotę kupić... ale jak obeszłam ze trzy polskie księgarnie i w każdej jakaś panienka wzrusza ramionami, że nie ma pojęcia o co chodzi, druga się pyta "a może Murakami?" to już zwątpiłam i nie miałam siły szukać więcej... więc... mój tata leci do polski za tydzień więc go naciągnę, żeby mi kupił i przywiózł oj mam smaka
Stary 2008-09-08, 11:58   #4398
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
ale jak obeszłam ze trzy polskie księgarnie i w każdej jakaś panienka wzrusza ramionami, że nie ma pojęcia o co chodzi, druga się pyta "a może Murakami?"
wiadomo o kogo ludzie najczęści pytają w ostatnim numerze "Poiltyki" jest arykuł o Murakamim, i napisano, że pan Murakami wstaje o 4 rano, pisze przez 3 godziny, a następnie przebiega 10 kilometrów...
I want a perfect soul..

Stary 2008-09-08, 15:06   #4399
Mariah
Zakorzenienie

OliFko, a na jaki temat piszesz? I w jakim języku, bo mniemam po podpisie, że nie po polsku? Jeśli już była o tym mowa, to przepraszam, ale tu się wymienia za dużo informacji i część mi umyka
Stary 2008-09-08, 16:55   #4400
poprostuewa
Przyczajenie

Obejrzalam zdjecia Waszych nabytkow widze ze powieksza sie Wam kolekcja A mnie czekaja narazie lekturki tlyko Potop, Dziady, Pan Tadeusz itp itd ale planuje kupic ,,Sztuka mowienia nie" czytal ktos z Wam moze ta ksiazke? Moja kolezanka czytala w tamtym roku iu mowi ze calkiem niezla, ciekawi tych co interesuja sie psychologia pozdrawiam
poprostuewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:55   #4401
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
OliFko, a na jaki temat piszesz? I w jakim języku, bo mniemam po podpisie, że nie po polsku?
będziesz rozczarowana, bo nie ma nic wspólnego z literaturą, studiuję zarządzanie, a pracę mam na temat współpracy banku i klientów z sektora małych i średnich przedsiębiorstw po angielsku, a streszczenie po polsku, bo jak się okazuje dziekan nie jest zbyt biegły
I want a perfect soul..

Stary 2008-09-09, 04:14   #4402
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
uzbieranie takiego stosu bez wydawania złotówki to powód do dumy i można się tym chwalić
a ja będę uprzejmie zazdraszczać środowiska i okazji
Dziękuję i doceniam uprzejme zazdraszczanie.
Mam szczęście znakomita większość książek zdobywać bez wydatków. Choć dopiero od kilku lat. Wsześniej kupowałam, oczywiście.

Cytat:
Sabbath, w tym wątku nigdy nie chodziło o wyliczanie ileż to fortuny jesteśmy w stanie przewalić i chwalenie się tym. No może tytuł jest troszkę mylący - ale traktuj ten wątek coś w stylu jaką książkę ostatnią zdobyłaś i co polecacie myślę że dziewczyny się ze mną zgodzą.
I podziwiam świetny stosik - fantastyka także wywnętrzaj się do woli
No tak, fantastyka to jeden z moich patatajów.
Dla odmiany z literatury zwanej kobiecą jestem niedokształcona totalnie.

Cytat:
Martwe dusze to jedyna z książek na twoim stosiku, które czytałam. Rozwalił mnie i pomysł, i poziom. Gratuluję!

Cytat:
Wow! Taki stos i nieszkodliwy dla portfela Gratulacje. Wywnętrzniaj sie jak najbardziej.
Ana napisała recenzję "Interpretacji i nadinterpretacji", link do strony jest w jej podpisie Gorąco polecam
Mam nadzieję, że nie Ana nie będzie miała mi za złe tej promocji jej strony
Dziękuję Ci pięknie Lilithin. Znalazłam.

Cytat:
i tak to teraz wygląda
Bardzo fajne wydania. Dla wielbicieli nie lada gratka.

Cytat:
będziesz rozczarowana, bo nie ma nic wspólnego z literaturą, studiuję zarządzanie, a pracę mam na temat współpracy banku i klientów z sektora małych i średnich przedsiębiorstw po angielsku, a streszczenie po polsku, bo jak się okazuje dziekan nie jest zbyt biegły

Ironia losu, ale tak to właśnie zwykle bywa. Pozostaje mieć nadzieję, że dziekan biegły jest w czym innym... To znaczy w tym, w czym powinien.

Życzę Ci powodzenia.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 16:27   #4403
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Gratuluję wszystkim pięknych zdobyczy, a szczególnie Sabath, bo uzbieranie takiego stosu bez straty pieniędzy to wieeelka sztuka.
Cytat:
Elsho, ciekawa jestem, jak Ci się spodoba "Wieżowiec" Ballarda.
Nasłuchałam się wszelkich psów na nim powieszonych przez ludzi oczekujących kolejnego "ogrodu czasu", ale moim zdaniem to bardzo przyzwoita książka.
Skrobnij parę słów, kiedy przeczytasz - widzę, że nie tkwisz po uszy w fantastyce, więc Twoja opinia będzie dla mnie bardzo interesująca.
Nie ma sprawy, chociaż nie sądzę, żeby moja opinia dużo wniosła, bo "Ogrodu czasu" nie czytałam, a z fantastyką, jak zauważyłaś, niewiele mam wspólnego.
Cytat:
Stosik stosikiem, ale ta kolekcja NG w tle!
Cytat:
Uważaj, bo jeszcze chrzestną zostaniesz.
OliFko, trzymam kciuki za ukończenie i bronę pracy.
Stary 2008-09-10, 00:00   #4404
Germini
Zakorzenienie

Ja standardowo tylko tak krótko

Cytat:
i tak to teraz wygląda
Oddawaj!
No, "Krwiopijców" możesz sobie ewentualnie zatrzymać
Ueee, cienkie to "Ssij, mała, ssij"

Cytat:
Alvesto tak mi narobiłaś smaka na książki Moore'a, że aż miałam ochotę kupić... ale jak obeszłam ze trzy polskie księgarnie i w każdej jakaś panienka wzrusza ramionami, że nie ma pojęcia o co chodzi, druga się pyta "a może Murakami?" to już zwątpiłam i nie miałam siły szukać więcej...
No tak, to prawie to samo

I moje njusy. Pion od TŻa, poziom z Podaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.09 001.jpg (44,7 KB, 67 załadowań)
Stary 2008-09-10, 09:36   #4405
shachownica
Zakorzenienie

ger, piękny stos
ja wzbogaciłam się ostatnio o trzy książki janet evanovich, leci też do mnie kilka pozycji z empik.com. literatury po polsku ostatni nie kupuję, mój zakupoholizm sabotuję koleżanka, która mi pożycza to co mam ochotę kupić:/

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:26   #4406
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Moje wrześniowe zakupy.
3 na dole - z ŚK, Fleming z Rzeczpospolitej za 8,9zł.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:20   #4407
amber2046
Zakorzenienie

OliFka1 nie miałam wcześniej bladego pojęcia, że z boćkami wiąże się więcej przesądów. Znałam tylko jeden o dzieciach z kapusty.

Magrat16 rewelacyjna kocia kolekcja. Chętnie bym ci ja podebrała, bo czytałam tylko pierwszy tom.

Sabbath piękna piramida i do tego darmowa nic tylko gratulować.

Alvesta
fajna ta twoja pólka z Moorem. Zaraziłaś mnie sympatią do Prachetta pożyczyłam sobie od kolegi cykl o czarownicach i czytam.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
I moje njusy. Pion od TŻa, poziom z Podaja
Fajne njusy.
Daj znać jak się z Mao rozprawisz, bo mam go zamiar od Bożego Narodzenia przeczytać i tak odkładam to w czasie. Jak napiszesz, że jest równie ciekawa co "Dzikie łabędzie" to w pierwszy wolny weekend go pochłonę.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;8962116]Moje wrześniowe zakupy.
3 na dole - z ŚK, Fleming z Rzeczpospolitej za 8,9zł. [/quote]

Sunprince dziękuje, że przypomniałaś mi o Flemingu. Przed chwilką wyskoczyłam do kiosku. Załapałam się na egzemplarz bez gazety, więc już w ogóle szczęśliwie.

Tak poza tym to jestem od początku tygodnia chora i chyba jutro zajrzę wreszcie do przychodni, bo moja amolowa terapia zupełnie nie podziałała.

Do tego sprzedałam już 50 książek i odzyskałam tym samym 450zł. Z racji urodzin przybyło mi też parę tytułów, jak dorwę aparat to się pochwalę.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 18:22   #4408
Ondine
Rozeznanie

Cytować nie będę, zbyt zmęczona jestem.
Elsha, ale stosy !! na jakis czas Ci wystarczy.
OliFka, gratulacje , miłej lektury. Kiedyś przyglądałam sie tej "Dzikiej lawendzie". Napisz, gdy przeczytasz.
Magrat , ależ piękna kocia kolekcja!
Sabbat nic tylko gratulowac , ale i zazdrościć. Ciekawa jestem , jak spodoba Ci sie "Religia' , czytałam w zeszłym roku. Chętnie bym Ci podebrała serię"Troja".
Alvesta , gartuluję. U mnie w ksiegarni stoi sobie ten Moore, muszę kiedys przejrzeć.
Germini , Ty ostatnio jak do pożarugratuluję. Miłej, frapujacej lektury. A cóż to za 'Klub idiotek"? tytuł idiotyczny mi sie wydaje.
Sunprice , gratuluję .
Mam nadzieję,że nikogo nie opuściłam.
Moje ostatnie nabytki jeszcze fotek nie mają i nie wszystko mam , czekam na 3 książki.
Jednak nie chwaliłam sie nabytkami końca sierpnia.Lubię mieć mały zapas.Mam nadzieję,że radość czytania dadzą mi właśnie te powieści:"F.M" Akunina, "Mistrzyni przypraw"Ch.Divakaruni oraz "Sól i szafran" K.Shamsie. Książki , które może trochę poczekają,aż nadejdzie ich kolej to "Sprawiedliwe wyroki sędziego Baogonga"-anonim z XVI wieku, "Tajemnice Kopernika" J.P. Luminela, "Zuchwała koronacja" jest I tomem cyklu "Tebanki"(będą łącznie 4 tomy), bohaterką jest Hatszepsut ,kobieta -faraon. Ostatnia z książek jest biografią Hatszepsut autorstwa Ch.Desroches.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1261.1.jpg (46,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1267.2.jpg (70,8 KB, 31 załadowań)
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 23:54   #4409
lilithin
Wtajemniczenie

Germini, gratuluję "P.S. Kocham cię" widziałam w wersji filmowej. Nie wiem jak się przedstawia kwestia zgodności z książką, ale trochę ckliwy był

Sunprince, Ondine - również gratuluję

Amber - czekam na zdjęcia w takim razie. Można prosić na privie linka do Twoich książek na allegro? Może się załapię na jakąś
Stary 2008-09-12, 03:50   #4410
gasta18
Wtajemniczenie

Ger, Sunprince, Ondine gratuluje zakupów

Ja sama się szykuję, żeby zlozyc zamowienie w ksiegarni w Chicago, bo widze troche ksiazek przecenionych tak po 6$-10$,, to i tak lepiej niz w ksiegarni normalnie 20$-30$ niestety ksiazki polskie tutaj drogie... ale na szczesnie "Najgłupszego anioła" tam mają wiec chyba na dniach zamówię bo jestem strasznie ciekawa tej ksiazki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości