|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
|
|
#4592 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje porannego spokoju bo to faktycznie chyba nie czesto sie zdarza Mi tez sie łezka w oku zakręciła jak czytałam.. a szczególnie pierwsze spotkanie z TZ w domu ahhhhh I oczywiscie wszytskiego naj najlepszego ![]() Cytat:
Ale faktycznie trzeba szukac promocji bo to jak wiatr zawieje. My kupowalismy w Eldorado chociaz ceny nei specjalnie sie roznia od Makro.A co do zaproszen to sie nie martw na pewno wystawia aukcje jeszcze raz Albo przeszukaj historie odwiedzanych stron to moze jeszcze Ci sie otworzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. To prowadzą księża czy osoby świeckie? |
|||||
|
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
suuuper opis KAtia dziękujemy! troszkę mi też żal że zaręczyny były bez rodziny... hmm już raczej przepadło... co do spotkań przed małżeńskich: prowadzą małżeństwa i księża, zalezy od tematu, psycholog,itp. ale to zasadniczo polega na pracy warsztatowej ze sobą , tzn. dostaje się temat, problem, krótkie wprowadzenie i pracuje się z Narzeczonym, rozmawia itd. dochodzi się do wspólnych rozwiązań, chodzi głównie żeby sprawdzić czy ma się takie same myślenie na różne trudne tematy, które przychodzą w życiu małżeńskim i się uczyć je rozwiązywać. Przykłąd: OPIEKA NAD RODZICAMI czy oboje mamy takie same zdanie o opiece nad rodziną: gdy będą chorzy, czy oboje chcemy ich w domu czy jedno jest zdania ze są domy opieki i to nie jest problem... zasadniczo chodzi o prace ze sobą oczywiście jest tam wykład o planowaniu rodziny itp. wszystko co potrzebne do zaliczenia nauk w parafii. Joasiu*** w wawie polecam kursy w kościele akademickim zwłaszcza prowadzone przez ks. Pawlukiewicza na pewno takie są, szukaj też 'wieczorów dla zakochanych" u dominikanów
|
|
#4595 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie dlatego pytam ze u mnie w parafii akceptowane są tylko te nauki gdzie prowadzą je księża. Ale mimo wszystko chcialabym skorzystac z tego kursu
I moze takie glupie pytanie: kurs jest odpłatny czy niet?
|
|
|
|
#4596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to inwestycja w siebie. a jeśli chodzi o to czy jest akceptowany to jak najbardziej ma wszystkie pozwolenia od biskupa itp. nie akceptują weekendowych, takie jest odgórne zarządzenie, była jakaś afera z jakimś małżeństwem co prowadziło kursy nie do końca zgodne z nauką kościoła i dlatego księża są nieufni i dopytują, a oprócz tego chyba jest im przykro że nie chce sie ich słuchać i chodzić do parafii na spotkania mniej lub bardziej ciekawe...
|
|
#4597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, uczestnictwo w takim kursie zwalnia z nauk? ewentulanie trzebaby pójśc na zajęcia w poradni? tak?
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pisze o normalnych sytuacjach ![]() i te warsztaty o których pisze są po to żeby skorzystać a nie mieć z głowy. ale też miałaś 2 weekendy a to nie jeden, a bywały takie właśnie w 1 weekend i z głowy. Joasiu*** musisz zapytać czy są tam zajęcia z paradni, jak nie to trzeba pójść.
|
|
#4600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale muszę przyznać, że sporo skorzystałam i ja i mój Tż parę rzeczy sobie uświadomił. A te wyjątkowe sytuacje bywają bardziej i mniej wyjątkowe- my na przykład nie mieliśmy możliwości chodzić razem na nauki ze względu na pracę i studia, a oddzielnie to już nie to samo.
|
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie chodzić oddzielnie na nauki!
|
|
#4602 |
|
Rozeznanie
|
Jak będziesz już po spotkaniu, to proszę napisz, co myślisz o tym zespole, oki?Domyślam się,że Wam również polecił zespół salsa band ten zespół, oraz dwa inne, które nie wpadły nam w ucho.
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co to za fajne nauki, które tak zachwalacie?
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo,ale to bardzo dziękuję za miłe komentarze
Dziś bylismy na sesji plenerowej-tory i stare miasto...ciekawe jak wyjdzie.Okaze sie za jakies 2 tygodnie,ale wydaje mi sie,ze bedzie fajnie
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
Dzwonił dzisiaj do mnie pan z zespołu Basta i spotkanie mamy przełożone na środę więc jak tylko wrócimy to zdam relacje. Ale my jesteśmy już zdecydowani na ten zespół bo po pierwsze nie mamy już czasu a po drugie podoba mi się ich granie i najważniejsze że nie grają z playbacku.
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
są to wieczory dla zakochanych u Dominikanów, bardzo fajne zajęcia, w lublinie zapisy sa podobno od 6tego października. Rozmawiałam wczoraj z moim tżtem i zdecydowaliśmy że wybierzemy się na takie zajęcia, w Warszawie są pod koniec listopada, także Miira czy Amira_2007 może wybierzecie się z nami, co?
|
#4607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam we dwoje z TŻem, dośc trudno będzie zgrać sie czasowo z powodu róznych godzin pracy. W którym kościele te nauki będą?
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jesienią 2008 w ośrodku warszawskim Spotkań Małżeńskich odbędą się następujące serie spotkań "Wieczorów dla Zakochanych":
Doczytałam się też że jeśli zacznie się w którymś z tych wybranych, trzeba chodzić do końca w to samo miejsce a zapisy już dawno się zaczęły więc wątpie czy będa jeszcze miejsca....poza tym dość wczesne godziny na pewno nam nie będą pasowały a tak się cieszyłam na te 'Wieczory'. Chyba nam nic innego nie zostanie jak uczestnictwo w 'zwykłych' naukach wtedy kiedy czas na to pozwoli
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
No i kupiliśmy wódeczkę
MAximus-a podobno dobra znajomy nam wziął na koncesje w Macro i wyszła butelka 19.95 a jeśli chodzi o inne wódki to np Bols jest o 1zł tańszy w Biedronce niż w Eldorado czy Macro więc warto najpierw pojeździć i popytać Dziś także spisaliśmy umowę w videostudio w Kraśniku wydaje sie, że fajnie kręcą i maja dobre ceny No to tyle z moich przygotowań na dzisiejszy dzien
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie w kościele na ul. Popularnej ( ale jeszcze tam nie byliśmy i nie wiemy czy są prowadzone ) Bo w kościele najbliżej nas niestety nie będzie nauk . Ja siedzę chora ![]() a w dodatku do lekarza pójdę dopiero w sobotę w Lublinie o ile dotrwam do soboty, jak nie to wsiadam do pociągu i jadę
|
|
#4611 |
|
Przyczajenie
|
[quote=lenka79;9149794]
2. makijaż - Anna Hajduk - bardzo bardzo polecam, 4. fotograf - Jacek Zaim - rewelacja, 5. Dj Delegat - super, polecam, pełny profesjonalizm, 8. restauracja esencja- rewelacja, pelny profesjonalizm, dostosowanie do potrzeb klienta, przemila dyskretna obsluga, przepyszne jedzonko, polecam, Lenka79 mogłabyś mi napisać gdzie ma swój salon p. Anna Hajduk i ceny robiłaś wcześniej próbny czy odrazu na ślub? To samo z fotografem u mnie tez nie będzie kamerzysty dlatego chciałabym jak najwięcej mieć zdjęć na pamiątkę z tego dnia jeśli możesz to poproszę o namiary i cennik I restauracja oglądałam ją sobie w necie bardzo ładnie się prezentuje, mam takie pytanie czy zajmowałaś się strojeniem sali czy tym zajmowali się właściciele - napisz mi jak to wyglądało i jak mieliście ustawione stoły (może masz jakieś fotki ), na ile osób było przyjęcie, i co chyba najważniejsze ile płaciliście od osoby?To chyba tyle pytań, póki co
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
a mi się chce płakać... godzine temu zadzwonił do mojego tżcika właściciel mieszkania które wynajmujemy że za miesiąc mamy sie wyprowadzić bo on chce w nim zamieszkać.....najgorsze jest to że nie wiem co teraz mamy zrobić, bo byliśmy na etapie szukania mieszkania do kupienia(a jeszcze nic sensownego nie znaleźliśmy), a mieszkanie do wynajęcia to umowa na pół roku lub rok przynajmniej bez możliwości wcześniejszej rezygnacji
i nie wiem już co zrobić
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Joasiu, nie wszyscy wynajmują na minimum pół roku, a zamieszkanie w nowym lokum często zabiera więcej czasu niż mamy w planie. Na pewno znajdziecie jakieś inne mieszkanie do wynajęcia i równie szybko to docelowe, własne. Ściskam.
|
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co, mnie jakiś stres opanował. Dotąd myslałam że mam duuuzo czasu na wszystko, a tu zmiana sali terminu i okazalo się że wcale nie ma tyle czasu.
Mamy juz -sale -foto -video -zespół Teraz muszę sprawy kościelne załatwić
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
a na jaką salę się zdecydowaliście w końcu?
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
na Kmicica
![]() bo najbliżej domu i kościola ![]() i termin mieli wolny
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
zajrzałam tu na cwhwilkę i co widzę - Joasiu, prześpij się z ta myślą o mieszkaniu i zobaczysz ze będzie dobrze. Czasem ktoś chce wynająć na krócej, moi znajomi tak ostatnio wynamowali. Poza tym - zalezy jakie mieszkanie chcecie kupić. My wynajmowalismy mieszkanie i zaplanowaliśy pod koniec wynajmowania reemont w docelowym. Remont się przeciągnął i całe szczęście że mieliśy gdzie mieszkać. Tak że pomysl czy nie okae sie że potrzebujesz mieszkania na te pół roku...
pozdraawiam NArzeczone i życze owocnych przygotowań
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=magda44a;9191039]
Cytat:
Pani Ania ma salon przy ul. Ułanów, za makijaż ślubny płaciłam w czerwcu 80 zł, już z dojazdem do domu. Wcześniej widziałam jak maluje, więc zaryzykowłam beż próbnego. Mam nadzieję,że pomogłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Mi tez sie łezka w oku zakręciła jak czytałam.. a szczególnie pierwsze spotkanie z TZ w domu ahhhhh
I oczywiscie wszytskiego naj najlepszego 
za 4 dni

a w dodatku do lekarza pójdę dopiero w sobotę w Lublinie
flejksy