Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-29, 09:13   #4591
omikrona
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Byliśmy ostatnio w macro i rzeczywiście lepiej czekać na jakieś promocje, czasem zdarzają się bardzo korzystne. Jest jeden rodzaj wódki np w bardzo ładnych weselnych butelkach. tylko cena poza promocją trochę duża. może ktoś kupował w hurtowni i wie czy tam bywają takie?

Katia gratuluje niezwykłego dnia. Piękna i wzruszająca relacja.
Ja przed swoim weselem obeszłam hipermarkety (oprócz makro) i obdzwoniłam hurtownie alkoholi. Wynik: hurtownia Lumar - najtańsza wódka (kupowaliśmy Polską Wódkę ale Soplica też była najtańsza w tej hurtowni), można kupić także wino, napoje, które później można oddać jeśli są w nierozpakowanych zgrzewkach. Warto podzwonić bo możesz kupić taniej alkohol a zaoszczędzone parę zł wydac ewentulanie na etykiety na butelki zeby było bardziej weselnie
Stary 2008-09-29, 13:29   #4592
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Witam
Na samym początku gorące życzenia dla dzisiejszych ślubujacych-niech szczęście,ktore was spotkało emanuje od dziś przez całe wasze wspólne życie

A ja obiecałam,ze naiszę co i jak było w dniu mojego slubu,więc obietnicę spełniam,zwłaszcza,ze mam troche wolnego,bo małż z teściem na działke pojechali trawę kosic

No więć tak...
Rewelacyjny opis Gratuluje porannego spokoju bo to faktycznie chyba nie czesto sie zdarza Mi tez sie łezka w oku zakręciła jak czytałam.. a szczególnie pierwsze spotkanie z TZ w domu ahhhhh I oczywiscie wszytskiego naj najlepszego

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
My z Tztem przymierzamy się po mału do kupna alkoholu na wesele,mamy gdzie go trzymać,a podobno ma podrożeć...

Wkurzyłam się bo spodobały mi się na allegro zaproszenia ale aukcja się skończyła a ja nie mam żadnych namiarów na gościa...
My juz po zakupach alkoholu jestesmy. Tzn kupilismy wódkę bo nie wiem jakie winko Ale faktycznie trzeba szukac promocji bo to jak wiatr zawieje. My kupowalismy w Eldorado chociaz ceny nei specjalnie sie roznia od Makro.

A co do zaproszen to sie nie martw na pewno wystawia aukcje jeszcze raz Albo przeszukaj historie odwiedzanych stron to moze jeszcze Ci sie otworzy

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Lubelskie Panny Młode!!!Czy któraś z Was widziała w akcji, lub też miała na swoim przyjęciu zespół Basta???Jeśli coś o nim wiecie, to proszę o opinie
No ja niestety w tym temacie nie wiem nic

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No i po zaręczynach...piękny bukiet z wielkich 7 róż, Równie piękny z wielkich różowych anturium dla Mojej Mamy, Wspólny obiad, miła atmosfera, a przede wszystkim prześliczny pierścionek Tż spisał sie na 6+. Ciesze sie, że rodzinki nasze sie dobrze dogadywały, popiły i było bardzo wesoło. Mam nadzieję, ze przed weselem, a przede wszystkim po, te relacje sie nie popsują, bo słszałam że przy podziałach, rozliczeniach itp to różnie bywa...Ale będę dobrej myśli Na razie jestem podekscytowana dzisiejszym dniem
Jak to przeczytałam to sama zaczęłam żałować że i u mnie tak nie było. Ale TŻ oświadczył mi sie po mojemu. Czyli oswiadcza sie mi a dopiero pozniej przychodzi sam do rodzicow. A spotkanie rodzicow to tez inna kwestia.. Jego mama byla tym niepocieszona i dlugi czas nie wierzyla ze my juz ten etap mamy za sobą

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
ok, dziewczyny my idziemy się zapisywać na kurs:

http://www.jezuici.pl/dakul/index.php?id=28

mocno polecany, przez znajomych co byli,

czuje że potrzebujemy teraz czegoś mądrego i poważnego, w sam raz się mi to złożyło
No i my chyba zaczniemy chodzic juz na kurs tylko właśnie zastanawialam sie gdzie wiec dziekuje za podpowiedz
PS. To prowadzą księża czy osoby świeckie?

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 14:02   #4593
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość
No i my chyba zaczniemy chodzic juz na kurs tylko właśnie zastanawialam sie gdzie wiec dziekuje za podpowiedz
kurcze szkoda, chetnie bym sie wybrała na taki kurs z tżcikiem ale niestety nie możemy się zapisać, bo nie mieszkamy w LBN, chyba ze spróbuję znaleźć coś takiego w WAW
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 14:14   #4594
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Rewelacyjny opis Gratuluje porannego spokoju bo to faktycznie chyba nie czesto sie zdarza Mi tez sie łezka w oku zakręciła jak czytałam.. a szczególnie pierwsze spotkanie z TZ w domu ahhhhh I oczywiscie wszytskiego naj najlepszego

My juz po zakupach alkoholu jestesmy. Tzn kupilismy wódkę bo nie wiem jakie winko Ale faktycznie trzeba szukac promocji bo to jak wiatr zawieje. My kupowalismy w Eldorado chociaz ceny nei specjalnie sie roznia od Makro.

A co do zaproszen to sie nie martw na pewno wystawia aukcje jeszcze raz Albo przeszukaj historie odwiedzanych stron to moze jeszcze Ci sie otworzy

No ja niestety w tym temacie nie wiem nic

Jak to przeczytałam to sama zaczęłam żałować że i u mnie tak nie było. Ale TŻ oświadczył mi sie po mojemu. Czyli oswiadcza sie mi a dopiero pozniej przychodzi sam do rodzicow. A spotkanie rodzicow to tez inna kwestia.. Jego mama byla tym niepocieszona i dlugi czas nie wierzyla ze my juz ten etap mamy za sobą

hmm, kiedy minie te 9 miesięcy... ja też już chcę!
suuuper opis KAtia dziękujemy!

troszkę mi też żal że zaręczyny były bez rodziny... hmm już raczej przepadło...

co do spotkań przed małżeńskich:
prowadzą małżeństwa i księża, zalezy od tematu, psycholog,itp.

ale to zasadniczo polega na pracy warsztatowej ze sobą , tzn. dostaje się temat, problem, krótkie wprowadzenie i pracuje się z Narzeczonym, rozmawia itd.
dochodzi się do wspólnych rozwiązań, chodzi głównie żeby sprawdzić czy ma się takie same myślenie na różne trudne tematy, które przychodzą w życiu małżeńskim i się uczyć je rozwiązywać. Przykłąd: OPIEKA NAD RODZICAMI czy oboje mamy takie same zdanie o opiece nad rodziną: gdy będą chorzy, czy oboje chcemy ich w domu czy jedno jest zdania ze są domy opieki i to nie jest problem...
zasadniczo chodzi o prace ze sobą
oczywiście jest tam wykład o planowaniu rodziny itp. wszystko co potrzebne do zaliczenia nauk w parafii.

Joasiu*** w wawie polecam kursy w kościele akademickim zwłaszcza prowadzone przez ks. Pawlukiewicza
na pewno takie są,
szukaj też 'wieczorów dla zakochanych" u dominikanów

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 14:19   #4595
Itenka
Raczkowanie

Wlasnie dlatego pytam ze u mnie w parafii akceptowane są tylko te nauki gdzie prowadzą je księża. Ale mimo wszystko chcialabym skorzystac z tego kursu I moze takie glupie pytanie: kurs jest odpłatny czy niet?

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 14:29   #4596
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie dlatego pytam ze u mnie w parafii akceptowane są tylko te nauki gdzie prowadzą je księża. Ale mimo wszystko chcialabym skorzystac z tego kursu I moze takie glupie pytanie: kurs jest odpłatny czy niet?
jest płatny, ok 100zł od pary, ale wszyscy znajomi mówią że warto, bo dał im dużo, i cena w porównaniu z całym budżetem weselnym niewielka,
w sumie to inwestycja w siebie.

a jeśli chodzi o to czy jest akceptowany to jak najbardziej ma wszystkie pozwolenia od biskupa itp.

nie akceptują weekendowych, takie jest odgórne zarządzenie,
była jakaś afera z jakimś małżeństwem co prowadziło kursy nie do końca zgodne z nauką kościoła i dlatego księża są nieufni i dopytują, a oprócz tego chyba jest im przykro że nie chce sie ich słuchać i chodzić do parafii na spotkania mniej lub bardziej ciekawe...

Stary 2008-09-29, 14:38   #4597
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Joasiu*** w wawie polecam kursy w kościele akademickim zwłaszcza prowadzone przez ks. Pawlukiewicza
na pewno takie są,
szukaj też 'wieczorów dla zakochanych" u dominikanów
dzięki za info, już zajrzałam na stronke dominikanów i kurs zaczyna się pod koniec listopada, jeszcze tylko pogadam z tżtem co on na to.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, uczestnictwo w takim kursie zwalnia z nauk? ewentulanie trzebaby pójśc na zajęcia w poradni? tak?
Stary 2008-09-29, 15:42   #4598
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
jest płatny, ok 100zł od pary, ale wszyscy znajomi mówią że warto, bo dał im dużo, i cena w porównaniu z całym budżetem weselnym niewielka,
w sumie to inwestycja w siebie.

a jeśli chodzi o to czy jest akceptowany to jak najbardziej ma wszystkie pozwolenia od biskupa itp.

nie akceptują weekendowych, takie jest odgórne zarządzenie,
była jakaś afera z jakimś małżeństwem co prowadziło kursy nie do końca zgodne z nauką kościoła i dlatego księża są nieufni i dopytują, a oprócz tego chyba jest im przykro że nie chce sie ich słuchać i chodzić do parafii na spotkania mniej lub bardziej ciekawe...
Nie zgodzę się z Tobą Owszem nie akceptują tych weekendowych prowadzonych przez to małżeństwo, ale w Lublinie są także nauki weekendowe prowadzone przez księży w parafii przy ulicy Staszica. My właśnie w nich uczestniczyliśmy, fakt trzeba wcześniej mieć zgodę proboszcza, ale w większości parafii nie ma z tym problemu. Są to nauki tzw. w wyjątkowych przypadkach gdy z jakiegoś powodu nie możecie uczestniczyć w tradycyjnych konferencjach. Mogę je osobiście polecić, bo były prowadzone bardzo ciekawie no i w ciągu 2 weekendów ma się z głowy nauki, poradnię i skupienie.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 15:45   #4599
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z Tobą Owszem nie akceptują tych weekendowych prowadzonych przez to małżeństwo, ale w Lublinie są także nauki weekendowe prowadzone przez księży w parafii przy ulicy Staszica. My właśnie w nich uczestniczyliśmy, fakt trzeba wcześniej mieć zgodę proboszcza, ale w większości parafii nie ma z tym problemu. Są to nauki tzw. w wyjątkowych przypadkach gdy z jakiegoś powodu nie możecie uczestniczyć w tradycyjnych konferencjach. Mogę je osobiście polecić, bo były prowadzone bardzo ciekawie no i w ciągu 2 weekendów ma się z głowy nauki, poradnię i skupienie.
czyli sama wyjaśniasz, że w wyjątkowych sytuacjach,
ja pisze o normalnych sytuacjach
i te warsztaty o których pisze są po to żeby skorzystać a nie mieć z głowy.
ale też miałaś 2 weekendy a to nie jeden, a bywały takie właśnie w 1 weekend i z głowy.

Joasiu*** musisz zapytać czy są tam zajęcia z paradni, jak nie to trzeba pójść.

Stary 2008-09-29, 16:04   #4600
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
czyli sama wyjaśniasz, że w wyjątkowych sytuacjach,
ja pisze o normalnych sytuacjach
i te warsztaty o których pisze są po to żeby skorzystać a nie mieć z głowy.
ale też miałaś 2 weekendy a to nie jeden, a bywały takie właśnie w 1 weekend i z głowy.
Fakt, chcieliśmy mieć z głowy te nauki Ale muszę przyznać, że sporo skorzystałam i ja i mój Tż parę rzeczy sobie uświadomił. A te wyjątkowe sytuacje bywają bardziej i mniej wyjątkowe- my na przykład nie mieliśmy możliwości chodzić razem na nauki ze względu na pracę i studia, a oddzielnie to już nie to samo.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 17:26   #4601
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Fakt, chcieliśmy mieć z głowy te nauki Ale muszę przyznać, że sporo skorzystałam i ja i mój Tż parę rzeczy sobie uświadomił. A te wyjątkowe sytuacje bywają bardziej i mniej wyjątkowe- my na przykład nie mieliśmy możliwości chodzić razem na nauki ze względu na pracę i studia, a oddzielnie to już nie to samo.
czyli warto, tym bardziej warto szukać takich jakiś wyjątkowych, dobrych,
nie wyobrażam sobie chodzić oddzielnie na nauki!

Stary 2008-09-29, 19:50   #4602
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez khirali Pokaż wiadomość
Właśnie jestem z nimi umówiona na rozmowę jutro, szczerze mówiąc nie wiem jak grają ale polecił mi ich pewien fajny zespół i mówili że naprawdę warto.
Jak będziesz już po spotkaniu, to proszę napisz, co myślisz o tym zespole, oki?Domyślam się,że Wam również polecił zespół salsa band ten zespół, oraz dwa inne, które nie wpadły nam w ucho.
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:14   #4603
pokropce
Raczkowanie

Dziewczyny co to za fajne nauki, które tak zachwalacie?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html
pokropce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:51   #4604
katia0117
Zadomowienie

Bardzo,ale to bardzo dziękuję za miłe komentarze
Dziś bylismy na sesji plenerowej-tory i stare miasto...ciekawe jak wyjdzie.Okaze sie za jakies 2 tygodnie,ale wydaje mi sie,ze bedzie fajnie
Stary 2008-09-29, 22:09   #4605
khirali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Jak będziesz już po spotkaniu, to proszę napisz, co myślisz o tym zespole, oki?Domyślam się,że Wam również polecił zespół salsa band ten zespół, oraz dwa inne, które nie wpadły nam w ucho.
Dzwonił dzisiaj do mnie pan z zespołu Basta i spotkanie mamy przełożone na środę więc jak tylko wrócimy to zdam relacje. Ale my jesteśmy już zdecydowani na ten zespół bo po pierwsze nie mamy już czasu a po drugie podoba mi się ich granie i najważniejsze że nie grają z playbacku.

szczęśliwa żonka
13.06.2009

szczęśliwa mamuśka
24.07.2010
khirali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 09:37   #4606
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokropce Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to za fajne nauki, które tak zachwalacie?
są to wieczory dla zakochanych u Dominikanów, bardzo fajne zajęcia, w lublinie zapisy sa podobno od 6tego października. Rozmawiałam wczoraj z moim tżtem i zdecydowaliśmy że wybierzemy się na takie zajęcia, w Warszawie są pod koniec listopada, także Miira czy Amira_2007 może wybierzecie się z nami, co?
Stary 2008-09-30, 10:28   #4607
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
są to wieczory dla zakochanych u Dominikanów, bardzo fajne zajęcia, w lublinie zapisy sa podobno od 6tego października. Rozmawiałam wczoraj z moim tżtem i zdecydowaliśmy że wybierzemy się na takie zajęcia, w Warszawie są pod koniec listopada, także Miira czy Amira_2007 może wybierzecie się z nami, co?
Jak nam termin będzie odpowiadał to chętnie Nam we dwoje z TŻem, dośc trudno będzie zgrać sie czasowo z powodu róznych godzin pracy. W którym kościele te nauki będą?
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 10:46   #4608
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Jak nam termin będzie odpowiadał to chętnie Nam we dwoje z TŻem, dośc trudno będzie zgrać sie czasowo z powodu róznych godzin pracy. W którym kościele te nauki będą?
niestety coś źle spojrzałam albo na jednej ze stron było źle napisane, bo teraz znalazłam że te Wieczory są już od października:

"Jesienią 2008 w ośrodku warszawskim Spotkań Małżeńskich odbędą się następujące serie spotkań "Wieczorów dla Zakochanych":
  • u Dominikanów (Służew, Dominikańska 2), początek 15 października (środa) godz 18:30
    zgłoszenia (od 1 września) - kancelaria parafialna - patrz sluzew.dominikanie.pl.
  • u Dominikanów (Nowe Miasto, Freta 4), początek 9 października (czwartek) godz. 18:30
    zgłoszenia - o. Mirosław Pilśniak OP (sposób i termin zapisów należy sprawdzić na stronie freta.dominikanie.pl, pojawi się tam po 15 sierpnia)
  • u św. Anny (Krakowskie Przedmieście 68) początek 20 października (poniedziałek) godz. (prawdopodobnie) 18:30
    zapisy od 8 września - X. Michał Muszyński, wyłącznie osobiście - w kancelarii kościoła lub w zakrystii po mszy (swanna.waw.pl)
Zapisów dokonują kancelarie parafialne lub duszpasterstwa akademickie w/w miejsc, ewentualnie konkretni duszpasterze - wg spisu powyżej."

Doczytałam się też że jeśli zacznie się w którymś z tych wybranych, trzeba chodzić do końca w to samo miejsce a zapisy już dawno się zaczęły więc wątpie czy będa jeszcze miejsca....poza tym dość wczesne godziny na pewno nam nie będą pasowały a tak się cieszyłam na te 'Wieczory'. Chyba nam nic innego nie zostanie jak uczestnictwo w 'zwykłych' naukach wtedy kiedy czas na to pozwoli
Stary 2008-09-30, 14:12   #4609
klementyna1
Zakorzenienie

No i kupiliśmy wódeczkę MAximus-a podobno dobra znajomy nam wziął na koncesje w Macro i wyszła butelka 19.95 a jeśli chodzi o inne wódki to np Bols jest o 1zł tańszy w Biedronce niż w Eldorado czy Macro więc warto najpierw pojeździć i popytać Dziś także spisaliśmy umowę w videostudio w Kraśniku wydaje sie, że fajnie kręcą i maja dobre ceny No to tyle z moich przygotowań na dzisiejszy dzien
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 14:58   #4610
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
niestety coś źle spojrzałam albo na jednej ze stron było źle napisane, bo teraz znalazłam że te Wieczory są już od października:

"Jesienią 2008 w ośrodku warszawskim Spotkań Małżeńskich odbędą się następujące serie spotkań "Wieczorów dla Zakochanych":
  • u Dominikanów (Służew, Dominikańska 2), początek 15 października (środa) godz 18:30
    zgłoszenia (od 1 września) - kancelaria parafialna - patrz sluzew.dominikanie.pl.
  • u Dominikanów (Nowe Miasto, Freta 4), początek 9 października (czwartek) godz. 18:30
    zgłoszenia - o. Mirosław Pilśniak OP (sposób i termin zapisów należy sprawdzić na stronie freta.dominikanie.pl, pojawi się tam po 15 sierpnia)
  • u św. Anny (Krakowskie Przedmieście 68) początek 20 października (poniedziałek) godz. (prawdopodobnie) 18:30
    zapisy od 8 września - X. Michał Muszyński, wyłącznie osobiście - w kancelarii kościoła lub w zakrystii po mszy (swanna.waw.pl)
Zapisów dokonują kancelarie parafialne lub duszpasterstwa akademickie w/w miejsc, ewentualnie konkretni duszpasterze - wg spisu powyżej."

Doczytałam się też że jeśli zacznie się w którymś z tych wybranych, trzeba chodzić do końca w to samo miejsce a zapisy już dawno się zaczęły więc wątpie czy będa jeszcze miejsca....poza tym dość wczesne godziny na pewno nam nie będą pasowały a tak się cieszyłam na te 'Wieczory'. Chyba nam nic innego nie zostanie jak uczestnictwo w 'zwykłych' naukach wtedy kiedy czas na to pozwoli
Ojj... to chyba nam też zostanie chodzenie na tradycyjne nauki Pewnie w kościele na ul. Popularnej ( ale jeszcze tam nie byliśmy i nie wiemy czy są prowadzone ) Bo w kościele najbliżej nas niestety nie będzie nauk .

Ja siedzę chora a w dodatku do lekarza pójdę dopiero w sobotę w Lublinie o ile dotrwam do soboty, jak nie to wsiadam do pociągu i jadę
Stary 2008-09-30, 15:56   #4611
magda44a
Przyczajenie

GG do magda44a

[quote=lenka79;9149794]

2. makijaż - Anna Hajduk - bardzo bardzo polecam,

4. fotograf - Jacek Zaim - rewelacja,

5. Dj Delegat - super, polecam, pełny profesjonalizm,

8. restauracja esencja- rewelacja, pelny profesjonalizm, dostosowanie do potrzeb klienta, przemila dyskretna obsluga, przepyszne jedzonko, polecam,

Lenka79 mogłabyś mi napisać gdzie ma swój salon p. Anna Hajduk i ceny robiłaś wcześniej próbny czy odrazu na ślub?

To samo z fotografem u mnie tez nie będzie kamerzysty dlatego chciałabym jak najwięcej mieć zdjęć na pamiątkę z tego dnia jeśli możesz to poproszę o namiary i cennik

I restauracja oglądałam ją sobie w necie bardzo ładnie się prezentuje, mam takie pytanie czy zajmowałaś się strojeniem sali czy tym zajmowali się właściciele - napisz mi jak to wyglądało i jak mieliście ustawione stoły (może masz jakieś fotki), na ile osób było przyjęcie, i co chyba najważniejsze ile płaciliście od osoby?

To chyba tyle pytań, póki co

wrzesień 2009!
magda44a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 16:03   #4612
Joasia***
Rozeznanie

a mi się chce płakać... godzine temu zadzwonił do mojego tżcika właściciel mieszkania które wynajmujemy że za miesiąc mamy sie wyprowadzić bo on chce w nim zamieszkać.....najgorsze jest to że nie wiem co teraz mamy zrobić, bo byliśmy na etapie szukania mieszkania do kupienia(a jeszcze nic sensownego nie znaleźliśmy), a mieszkanie do wynajęcia to umowa na pół roku lub rok przynajmniej bez możliwości wcześniejszej rezygnacji a to za długo gdyż w ciągu 3-4 miesięcy to myśmy chcieli już we własnym zamieszkać......
i nie wiem już co zrobić
Stary 2008-09-30, 16:16   #4613
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
a mi się chce płakać... godzine temu zadzwonił do mojego tżcika właściciel mieszkania które wynajmujemy że za miesiąc mamy sie wyprowadzić bo on chce w nim zamieszkać.....najgorsze jest to że nie wiem co teraz mamy zrobić, bo byliśmy na etapie szukania mieszkania do kupienia(a jeszcze nic sensownego nie znaleźliśmy), a mieszkanie do wynajęcia to umowa na pół roku lub rok przynajmniej bez możliwości wcześniejszej rezygnacji a to za długo gdyż w ciągu 3-4 miesięcy to myśmy chcieli już we własnym zamieszkać......
i nie wiem już co zrobić
Joasia nie martw się na zapas. Może akurat znajdziecie mieszkanko w którym będziecie mogli zamieszkać na krócej? Trzymam kciuki.
Stary 2008-09-30, 16:33   #4614
Amira_2007
Rozeznanie

Joasiu, nie wszyscy wynajmują na minimum pół roku, a zamieszkanie w nowym lokum często zabiera więcej czasu niż mamy w planie. Na pewno znajdziecie jakieś inne mieszkanie do wynajęcia i równie szybko to docelowe, własne. Ściskam.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:06   #4615
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez khirali Pokaż wiadomość
Dzwonił dzisiaj do mnie pan z zespołu Basta i spotkanie mamy przełożone na środę więc jak tylko wrócimy to zdam relacje. Ale my jesteśmy już zdecydowani na ten zespół bo po pierwsze nie mamy już czasu a po drugie podoba mi się ich granie i najważniejsze że nie grają z playbacku.
Wynajmujecie tan zespól na jeden czy dwa dni?I jeśli można wiedzieć ile płacicie?
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:32   #4616
froggie
Zakorzenienie

A wiecie co, mnie jakiś stres opanował. Dotąd myslałam że mam duuuzo czasu na wszystko, a tu zmiana sali terminu i okazalo się że wcale nie ma tyle czasu.
Mamy juz
-sale
-foto
-video
-zespół

Teraz muszę sprawy kościelne załatwić
Stary 2008-09-30, 22:28   #4617
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
A wiecie co, mnie jakiś stres opanował. Dotąd myslałam że mam duuuzo czasu na wszystko, a tu zmiana sali terminu i okazalo się że wcale nie ma tyle czasu.
Mamy juz
-sale
-foto
-video
-zespół

Teraz muszę sprawy kościelne załatwić
a na jaką salę się zdecydowaliście w końcu?
Stary 2008-09-30, 22:52   #4618
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
a na jaką salę się zdecydowaliście w końcu?
na Kmicica
bo najbliżej domu i kościola
i termin mieli wolny
Stary 2008-09-30, 22:58   #4619
martuko
Wtajemniczenie

zajrzałam tu na cwhwilkę i co widzę - Joasiu, prześpij się z ta myślą o mieszkaniu i zobaczysz ze będzie dobrze. Czasem ktoś chce wynająć na krócej, moi znajomi tak ostatnio wynamowali. Poza tym - zalezy jakie mieszkanie chcecie kupić. My wynajmowalismy mieszkanie i zaplanowaliśy pod koniec wynajmowania reemont w docelowym. Remont się przeciągnął i całe szczęście że mieliśy gdzie mieszkać. Tak że pomysl czy nie okae sie że potrzebujesz mieszkania na te pół roku...

pozdraawiam NArzeczone i życze owocnych przygotowań
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 23:04   #4620
SELKA*
Zakorzenienie

[quote=magda44a;9191039]
Cytat:
Napisane przez lenka79 Pokaż wiadomość
Lenka79 mogłabyś mi napisać gdzie ma swój salon p. Anna Hajduk i ceny robiłaś wcześniej próbny czy odrazu na ślub?
Nie do mnie to pytanko, ale z chęcią odpowiem Pani Ania ma salon przy ul. Ułanów, za makijaż ślubny płaciłam w czerwcu 80 zł, już z dojazdem do domu. Wcześniej widziałam jak maluje, więc zaryzykowłam beż próbnego. Mam nadzieję,że pomogłam
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości