|
|
#4441 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Scent Bar V
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byloby Ci milo, gdybym tak zareagowala na Twojego nicka? Nie napisalam przeciez nic o Tobie ![]() Ja uwazam, ze tak napisac nie powinnam, bo to cyt. "po prostu nieladnie". |
|
|
|
|
#4443 | |||||
|
Wiedźma
|
Nic konkretnego Myszko. Po prostu nie potrafię olać, kiedy powinnam...
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą - dziewczyna chce być zauważana - i jest. Cytat:
Cytat:
Pożaliłam się Kattarinie i poradziła mi używanie kremów Clinique i Clarins, do czego skwapliwie się zastosowałam i od tego czasu (czyli od dość dawna w sumie) nie mam żadnych problemów z podrażnieniami. Nawet zmieniłam wpis w profilu na brak skłonności do alergii. ![]() Cytat:
A'propos, Sabbath nazywam sobie jedną taką dziewczynę z mojego osiedla, która ma włosy jak czarownica i chodzi na czarno - to czy miałabym uznać to za obgadywanie? Kogo? Abstrachując od tego, że o ile w porównaniu do Sabbath Lady Dior jest określeniem szalenie miłym.
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - obiecuję się przerzucić ( a przynajmniej popróbować) na Clarinsy i "Kliniki" jak tylko znajdę pracę
Słowo Madziczki![]() Szczególnie mi się marzy poużywanie Clarinsów ![]() Póki co cieszę się z istnienia Iwostinu.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Vichy, czy LRP tez można na Allegro kupić taniej - właśnie takie próbkowe słoiczki, czy nawet saszetki. Niby więcej kłopotu, ale jeśli się człowiek nie chce rujnować na kremy, to warto się potrudzić trochę. A znalezienia pracy życzę szczerze. edit: Mskładaczku, rozumiem, oczywiście. Ale dla mnie to nadal nie powód, żeby na kogoś tak z góry wsiadać.
|
|
#4448 |
|
Czekam na Ragnarok
|
mskladaczku - chyba nie zrozumiałaś. Dziewczyny się obruszyły, że Zuziunia "wyzywa" koleżankę, która obwiesza się złotem i głównie o to im chodziło. Że się wyśmiewa niby za plecami.
Dla mnie to normalne, jak ktoś idzie w czymś co jest śmieszne to też się z niego śmieję. Czy to niedojrzałe? Nie uważam tak. A żeby ktoś się na mnie rzucał z tego powodu, to już za wiele. Podam przykład, który mi się kojarzy z tematem - czyli czepianie się o pierdoły, których ktoś nie miał na myśli. Siedziałam w knajpie z towarzystwem, była jedna nowa osoba, gość, nie znałam jej. Widziałam, że pali waniliowe papierosy i stwierdziłam, że wcale nie pachną wanilią. Gadałam sobie z kumplem, który siedział obok i on powiedział, że coś tu rybą wali, doszliśmy do wniosku, że może papierosy - ale był to żart, bo ja lubię wanilię. Ktoś obok to usłyszał i jak wyszłam to poszła fama, że obrażam gościa, bo jest z nad morza i powiedziałam, że śmierdzi rybą (w sensie że to niby aluzja, że z nad morza i mi się nie spodobał). Ogólnie rzecz biorąc nie wiedziałam skąd jest ta osoba (bo niby skąd), to nie była żadna aluzja odnośnie pochodzenia, a żart nie wyszedł ode mnie tylko od kolegi, ja się zaśmiałam też i nie miało to na celu obrażania nikogo, szczególnie że zwracam się uprzejmie i przyjaźnie do gości. Towarzystwo strzeliło na mnie focha, że im gościa obrażam i tak to się skończyło. Do teraz mówią, że robiłam aluzje do tej dziewczyny... To świadczy o nich, nie o mnie, ale mimo wszystko było mi tak przykro, że pomyśleli, że ja mogłam tak o kimś powiedzieć. Cierpiałam przez to z miesiąc czy półtora. |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tym nie wiedziałam. Tzn. wiem, że na all sprzedaje się próbki firm aptecznych czy luksusowych. Po prostu wcześniej nie interesowałam się tą "gałęzią", tak dogłębnie. W najbliższym czasie poszperam
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Burn - korzystne napewno, ale w takich dzikich tłumach wolę się nie poruszać - ponoć ostatnio było czarno od ludzi
Zresztą ja jestem naciągara i co idę do sklepu w Magnolii to pytam o zniżki dla sprzedawców I czasem dają, czasem nie. Jutro na szczęście pracuję do 17:00, a reszta dziewczyn do 24:00. |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) są rewelacyjne |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
ale piekne słonce wyszło
![]() dzien dobry wszystkim ; ) |
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że LadyDior, o której pisała Angel, to jest nasza koleżanka wizażanka przecież, z Trójmiasta w dodatku, która tu na forum zagląda, pisze posty Jeśli zajrzy do Scent Baru i zobaczy, że Zuzuiunia naśmiewa się z jej nicku, który Zuziuni kojarzy się z brakiem gustu - bo niestety, ale tak ten post Zuzuiuni wygląda - to będzie jej przykro Tobie by nie było, gdybyś na takiego posta trafiła? No, jakoś w to nie wierzę |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
To ty ukradłaś ? O ty niedobra.... U mnie od rana smętnie i ponuro. Tymeno, no jak ty kusisz tą Weledą. Chyba mnie czeka zamawianie miniatur w bardzo niedługim czasie
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możemy uznać nicka "LadyDior" za jej własność, i że post Zuzi się do niej odnosi bo jest napisane dokładnie że Zuzia mówi tak na koleżankę która nosi złoto i nie ma gustu (dla mnie przesada ze złote, i biżuterią ogólnie jest w złym guście). Ja nie czuje tu ataku na LadyDior, robicie troszkę za dużo szumu... Z całym szacunkiem dla Lady Dior z naszego forum oczywiście. Uważam że nasze nicki nie mają tutaj możliwości całkowitej identyfikacji. Innaczej jakby Zuzia powiedziała coś w stylu: "Wszystkie Aśki to takie bezguścia" ok tu można się szarpać i obrażać... ale stwierdzenie że nazywa koleżankę ladydior (nie pisane w cudzysłowiu nawet!) nie jest niczym strasznym. Nie nakręcajmy wszystkiego - zrobiłyście z Zuzi (i tu jej nie bronie- uważam że każdy ma prawo do swobody słowa i wyznań) jakąś niewiadomojaką jędze i wredote... to dopiero jest NIE MIŁE. Czy Zuzia napisała "Ta LadyDior od nas z wizażu jest taka i taka"?? Nie więc o co wy się tutaj kłucicie snując jakieś domysły - jak dzieci ta - coś powiedziała i wszyscy niech na nią się obrażą.
Nakręciłyście sporą akcję z jednym nickiem... a co jak na czatach 3/4 lasek nazywa się LadyDior i robią z siebie pośmiewisko - mam uznać to za atak na "naszą LadyDior"??? Zastanówcie się trochę... NIE ZAPOMINAJMY ŻE "LadyDior" ma imię i nazwisko i to jest jej TOŻSAMOŚĆ!! |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli wyrażając je głośno świadomie kogoś rani? Prawo do swobody słowa i wyznań, ok, ale też szacunek dla innego człowieka!
Cytat:
Gdzie też to wyczytałaś?
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Homyku kogo ona rani? Uwziełyście się teraz na to że tak napisała o SWOJEJ koleżance - i jak to ma się do naszej "LadyDior" sorry ale uważam że nagrałyście troszkę to wszystko...
Pisanie że Zuzia urazi tym naszą koleżankę i że to jest złe - to jest dla mnie ocenianie Zuzi w sposób dla niej niemiły. Jędza i wredota - ja tak odebrałam czytając wasze ataki na Zuzie :/ |
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ataki? Co Ty wogóle piszesz
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Ataki na Zuzie że napisała tak o swojej koleżance - i teraz nasza "LadyDior" poczuje się po tym źle i nie miło. O to mi chodzi...
Uważam że "LadyDior" od nas nie ma żadnych podstaw by czuć się źle poprostu cała ta dyskusja tutaj wynikła z ednego zdania Zuzi...Ahh i Homyku wcale nie mówie tu o Tobie nie czuj się atakowaa przeze mnie - uogólniam całą tą nagonkę na jedno zdanie Zuzi... ja mam na roku dziewczynę na którą mówimy "Nimfa armaniego" bo nie nosi bielizny i ubiera się jak z pokazu mody... czyli teraz ktoś jak weźmie na wizażu taki nick - to ma poczuć się źle bo ja tak nazywam jakąś dziewczynę?
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu używałam Hydraphase Legere LRP i nawet dobrze się spisywał, antybakteryjny YOUNG AA też był dobry, ale szukam od 3 tygodni i nigdzie nie ma. Coś mnie zapycha, nie wiem co ![]() Nigdy nie miałam trądziku na policzkach, a teraz nie mogę się go pozbyć. Physiogel chwalony do tej pory nie radzi sobie z nawilżeniem, mimo ze mam raczej normalną w kierunku tłustej cerę. Suche skórki widoczne po nałożeniu podkładu, nic nie pomaga
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że najlepiej zostawić już ten temat. Kiedy dyskutuje się o gustach i gafie, to tak to sie kończy.
Angel napisała LadyDior o znajomej Wizażance, Zuzi skojarzyło się z inną osobą, to też napisała, co sobie pomyślała. Samo słowo nie ma wydźwięk neutralny, wszystko zależy w jakiej sytuacji zostanie użyte. Tak to jest ze słowem pisanym, że trzeba się czasem nagimnastykować, żeby być dobrze zrozumianym. A gust ma każdy - własny, głośne komentowanie, a zwłaszcza krytyka czyjegoś nie leży w dobrym tonie. Ja tego staram się unikać, no chyba, że ktoś wybitnie zwraca na siebie uwagę tym sposobem, to powiem raczej że jest odważny że tak się nosi, czy coś raczej nie pasuje do osoby. Przynajmniej jest kolorowo i różnie Chociaż to coraz rzadsze zjawisko, bo ostatnio widzę raczej wszędzie ksero. Ale to też mi nie przeszkadza, dopuki ktoś mnie nie kopiuje chociaż wątpię żeby znalazł się ktoś taki...Nie to ładne, co ładne, ale to co sie komuś podoba. A można było na samym początku napisać do Zuzi PW, że sytuacja jest taka a taka i jej wypowiedź może kogoś urazić, bo zostanie źle zrozumiana, że może trzeba coś poprawić, dopisać, żeby tak się nie stało. Mi też sie zdarzyło parę razy przezwać kogoś. W poprzednim miejscu, w którym mieszkałam, często przed blokiem przechadzała się taki typ. Dziwny trochę, nie uczył się, nie pracował, tylko chodził kilkanaście razy na dzień w ta i z powrotem pod moim oknem, albo godzinami siedział z chłopakami na ławce. Jak nikt nie widział to zaglądał do koszy na śmieci i wyciągał z nich zapalniczki chyba miał niezłą kolekcje. Do tego nosił przydługie włosy i ciemne ciuchy. Nazwaliśmy go Trashman. Nie ładnie? Ale nigdy nie używaliśmy tego określenia wśród osób, które mogłyby go znać. Tylko czasem, jak szedł, to się powiedziało: O, Trashman znowu idzie. Czasem można się też życzliwie z sytuacji uśmiechnąć. I tego wszystkim życzę.
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam trądziku na policzkach, takiej ilości na brodzie, jednak wysypało mnie po Effaclar K, próbowałam ten wysyp przetrwać, jednak na nic się to zdało, musiałam odstawić i teraz nie mogę się wyleczyć. Ponad pół roku się męczę. Podkłady w tym czasie zmieniałam, kremy też i nie wiem już co mi szkodzi ![]() Wrócę chyba do Hydraphase Legere LRP, jeszcze podczas jego używania było wszystko w porządku z tego co pamiętam. Już myślałam że mam to za sobą.
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam, ze moja skóra nie lubi agresywnych kosmetyków Blue, życzę aby jak najszybciej udało Ci się uporać z cerą
|
|
|
|
|
#4468 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, nie znam się za cholerę na biochemii kosmetycznej
Ale czy Effaclar K nie działa w pewnym stopniu na tej samej zasadzie jak na przykład Differin i nie wyciąga ze skóry wszystkich zanieczyszczeń? Ja po Differinie własnie coś takiego zaobserwowałam. Powychodziło mi świństwo i już nie wróciło ![]() Blue, mocno trzymam za poprawę kondycji skóry - bo wiem, że to trudna walka ![]() Własnie dzwoniła siostra, którą poprosiłam żeby po drodze zarzuciła sephorowej konsultantce tajnym muglerowskim hasłem Okazuje się, że kupon z "Pani" jest niezbędny, bo dziewczyny muszą się rozliczać z wydanych zestawów
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale La Roche-Posay są ok przyznam szczerze.
Od roku praktycznie jadę tylko na kremach aptecznych i liniach do cer wrażliwych bądź naczyńkowych. Kiedyś wcierała jak leci ( tzn. nie byle co) - ale nie było problemu. Teraz tragedia - większość kremów mnie po prostu szczypi.

Tobie by nie było, gdybyś na takiego posta trafiła? No, jakoś w to nie wierzę
) ataki? Co Ty wogóle piszesz
Stwierdziłam, ze moja skóra nie lubi agresywnych kosmetyków
za poprawę kondycji skóry - bo wiem, że to trudna walka