Panny Młode 2009 cz. V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-09, 07:38   #4231
ania20m
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

Witam Dziewczynki

LilStar-piękna suknia

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 07:50   #4232
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
no niestety czytalam posty dosc pobierznie i tego nie zauwazylam (trudno nadrobic onad 10 stron z bolaca glowa). A mieli badac w stosunku do czego?
Nic się nie stało.
A te badania to apropo infekcji dróg moczowych.

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A jak to jest, czy do kościoła potrzebne jest bolerko jakieś czy coś co by zasłoniło ramiona? Bo byłam na jednym ślubie co panna młoda nie miała nic na ramionach tylko po prostu welon. No i zaczęłam się zastanawiać. Zwłaszcza że w lipcu może być gorąco.
A druga sprawa, co chciałybyście mieć sypane po wyjściu z kościoła? Ja myślę o płatkach róż. Przeczytałam gdzieś, że lepiej zasuszone, bo świeże płatki mogą pobrudzić, ale w sumie świeże chyba będą się lepiej prezentować no i nie wiem
Zdecydowanie dużo zależy od księdza. W moim rodzinnym mieście nawet z dekoltem suknia być nie może. Ksiądz uznaje tylko zabudowane i skropmne suknie! Dlatego polowa parafianek z Katedry uciekła na ślub do franciszkanów.
A jak ksiądz będzie miał objekcje, to pozostaje bolerko koronkowe albo z organzy. (takie przezroczyste)
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=452581089
[akurat to jest kiepsko uszyte]
A w kościele nawet w lipcu i tak jest chłodek.
Na zdjęciach slubnych dziewczyn czy to na allegro czy na stronach fotografów podobają mi się te z bolerkami kobietki i te bez. Ale te bez bardziej.
Jest jeszcze mosliwość że zamist bolerka te rękawki co kiedyś już pokazywałam doczepiane.

Moim bolerkowym faworytem jest takie bolerko:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=453669680

A co do płatków, my będziemy mieć żywe, nic nie pobrudzą róże nie brudzą.
Ale zastanawiałam się nad sztusznymi płatkami - wyglądają jak żywe.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
masz rację tylko gdzie znaleźć jakieś ładne bolerko
Ładne bolerko u krawcowej, albo w salonie ślubnym gdzie mają usługę szycia. Nawet wtedy materiał jkak przy sukni dostaniesz.
Jak będziesz miała suknię napoleonkę, to ona będzie miała rękawki więc bolekro tak niekoniecznie. A bolerko kup/wypożycz w razie gdyby była brzydka pogoda. Czasami w kwietniu są piękne i ciepłe dni.

Cytat:
Czytałam gdzieś, że ksiądz nie chciał właśnie ze względu na gołębie, które później paskudzą w okolicy.

A ja nie chcę bolerka, bo jak zrobi mi się gorąco w nim to zrobię się czerwona. Mam niestety cerę naczynkową
My również wybieramy płątki róż. W 2-3 kolorach.

Walc wiedeński to jakaś porazka. Tak się kręci po tym w głowie!
Zdecydowanie wole angielski.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 08:27   #4233
Maggie1983
Zakorzenienie

[quote=kliwia;9284440]

To bolerko jest fajne, jesli ktos ma problemy z ksiedzem, ktory dyktuje jak ma wygladac suknia-ono ladnie duzo zakrywa

ale nie wiem za bardzo jak wyglada suknia "napoleonka"???? wytlumaczcie-czy chodzi o takiego marszczonego ptysia???
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 08:28   #4234
massowa
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny )

Jako poszukiwaczki wymarzonej sukni, mam prośbę co myślicie o mojej sukni ... wczoraj podpisałam umowę, i na grudzień będzie w salonie do przymiarki ...

Poczatkowo miala być inna z firmy Mori Lee, ale cena jest zabójcza, więc zdecydowalam się na coś tańszego. ;-)

napiszcie jak Wam sie podoba, bo nie jestem na 100% przekonana ...

czekam na odpowiedzi )

pozdrawiam

http://annaisbridal.pl/kolekcja.php?k=luna

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 08:33   #4235
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

To bolerko jest fajne, jesli ktos ma problemy z ksiedzem, ktory dyktuje jak ma wygladac suknia-ono ladnie duzo zakrywa

ale nie wiem za bardzo jak wyglada suknia "napoleonka"???? wytlumaczcie-czy chodzi o takiego marszczonego ptysia???
Chodzi o czasy napoleońskie
[zalacznik]

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny )

Jako poszukiwaczki wymarzonej sukni, mam prośbę co myślicie o mojej sukni ... wczoraj podpisałam umowę, i na grudzień będzie w salonie do przymiarki ...

Poczatkowo miala być inna z firmy Mori Lee, ale cena jest zabójcza, więc zdecydowalam się na coś tańszego. ;-)

czekam na odpowiedzi )

pozdrawiam

klasyczna princeska ładna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slava.jpg (35,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stephane.jpg (40,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosane.jpg (28,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-10-09, 08:43   #4236
Maggie1983
Zakorzenienie

Massowa - ladna sukieneczka, taka prosta a zarazem z charakterkiem. taka suknia tiulowa to marzenie mojej przyjaciolki

Kliwia- dzieki za objasnienia juz wiem o co kaman. a propos-dzis do kawki mialam napoleonke -mniam a pupka rosnie
Stary 2008-10-09, 09:12   #4237
ania20m
Wtajemniczenie

Massowa-śliczna sukienka

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-09, 09:28   #4238
kliwia
Zakorzenienie

ania20m żeby uniknąć wklejania linka do chomika, przy każdym poście. Wejdź w swój profil poprzez 'ustawienia'
Nastepnie wyszukaj - 'edytuj podpis' - w tam wklej linka do swojego chomika. i 'zachowaj zmiany' i już nie będziesz musiła wklejac. Samo się będzie dodawac do Twoich postów.
Stary 2008-10-09, 10:02   #4239
popscene
Wtajemniczenie

Ładne bolerka, tylko nie wiem czy jak będę miała koronkowe to czy to nie będzie za dużo tej koronki na mnie. Bo suknia też taka koronkowa, ale może martwię się bezpodstawnie.
A u nas w kościele latem też jest duszno. To nie jest taki duży typowy stary zimny kościół, tylko wybudowany parę lat temu malutki kościółek i potrafi tam być naprawdę hot.
Stary 2008-10-09, 10:02   #4240
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
Osobiście nie lubie za bardzo tego typu sukienek, ale ta nawet mi się podoba, wygląda wyjątkowo delikatnie i lekko
Stary 2008-10-09, 10:14   #4241
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Ładne bolerka, tylko nie wiem czy jak będę miała koronkowe to czy to nie będzie za dużo tej koronki na mnie. Bo suknia też taka koronkowa, ale może martwię się bezpodstawnie.
A u nas w kościele latem też jest duszno. To nie jest taki duży typowy stary zimny kościół, tylko wybudowany parę lat temu malutki kościółek i potrafi tam być naprawdę hot.
ja sobie chyba sprawi jakies satynowe bolerko, bo u mnie w cerkwii latem raczej chlodno jest, a nie chce kupowac bolerka tylko na jeden raz....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-09, 10:16   #4242
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc. Ja dzis caly dzien w biegu.

Dzis byly te zapisy na seminaria. Od 8 przyjmowali. Bylam w szkole o 7 i bylam... 72 w kolejce. Maskara. Dziewczyny od 5 ustawialy sie w kolejce. No i oczywiscie nie dostalam sie do tej babki co chcialam. Zapisalam sie trochę na chybił-trafił. Obym nie żałowała

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:19   #4243
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc. Ja dzis caly dzien w biegu.

Dzis byly te zapisy na seminaria. Od 8 przyjmowali. Bylam w szkole o 7 i bylam... 72 w kolejce. Maskara. Dziewczyny od 5 ustawialy sie w kolejce. No i oczywiscie nie dostalam sie do tej babki co chcialam. Zapisalam sie trochę na chybił-trafił. Obym nie żałowała
no to ładnie sie dzieje...zeby od 5 czekac.... heh... trzymam kciuki zeby dobrze było

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:19   #4244
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ja sobie chyba sprawi jakies satynowe bolerko, bo u mnie w cerkwii latem raczej chlodno jest, a nie chce kupowac bolerka tylko na jeden raz....
to też bardzo fajny pomysł!!!
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2008-10-09, 10:24   #4245
kliwia
Zakorzenienie

dobrze będzie wyglądać i gładkie i koronkowe pobelrko, lub takie na kształt etoli, nawet te rękawki by nienajgorzej wyglądały.
http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=50.martina
Dobrze uszyty i dopasowany będzie sprawiał wrażenie całości. A nie dodatku do sukni.
o tajk jak tuttaj:
http://www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=11.242
Stary 2008-10-09, 10:24   #4246
kasiaher
Wtajemniczenie

Witam
Jejku jak czytam te posty to normalnie aż mi jakoś dziwnie tu wchodzić i cokolwiek pisać. Ale OK
Maggie1983 pytałaś o @ no niestety 9 dni spóźnienia, boli mnie brzuch i podejrzewam że te wszystkie przeżycia wpłyneły również na funkcjonowanie mojego organizmu.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:26   #4247
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
ale bym pospala jeszcze a ty przed 9 trzeba bylo wstac buuu
wczoraj w nocy mialamniezla jadke z tzem..eh my to sie tak kochamy i tak sprzeczamy ze to naprawde....troche przegial z zazdrpscia wczoraj nio i sie skonczylo tak jak sie skonczylo, ale juz jest ok...
zaraz mykam robic golabki
kurcze widze jak wklejacie suknie ja mam upatrzone chyba z 10 i to rozne fasony nie wiem co wybiore, wkleje dwie ktore jakos mi najbardzoej przyadly ta pierwsza oczywisice w kolorze bialym i myslalam o tej rozyczce i dodtakach w kolorze takim blekitnym jasniutkim bo uwilbiam ten kolorcio myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E123.jpg (52,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg E123.jpg2.jpg (52,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg E30.jpg (49,9 KB, 16 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:29   #4248
popscene
Wtajemniczenie

O tu znalazłam jakieś bolerka:
http://www.morie-stylee.pl/sklep/dod...fcbe9d4916abb1
Stary 2008-10-09, 10:34   #4249
kliwia
Zakorzenienie

popscene te same sa na allegro

kasiaher czemu dziwnie?
Nie opisałas jak to się stało że się pogodziliście. albo ja przeoczyłam.
Bądź co bądź mam nadzieję, że Twój Tż będzie umiał sobie zasłużyć na Twoje zaufanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-09, 10:37   #4250
ania20m
Wtajemniczenie

Kliwia-dzięki za rade

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
Stary 2008-10-09, 10:37   #4251
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
popscene te same sa na allegro
No może
Tak czy siak będę musiała u siebie w salonie coś pogadać.
Stary 2008-10-09, 10:50   #4252
kennee22
Przyczajenie

[quote=Maggie1983;9272483]nie przejmuj sie - ja slubuje 6.06.09 i mam kosciol, sale, zespol! w tym m-cu mam nadzieje zalatwic kamerzyste i fotografa, w grudniu wybieram sie na runde po salonach i po swietach mamy zglosic sie do kosciola z papierkami. poki co sledze sobie suknie, bukiety, makijaze i zaproszenia-mamy zalozony folderek z podfolderkami, gdzie zapisuje to co mi wpadnie w oko. a w zeszyciku zapisuje jakies fajne pomysly na wesele itp. To naprawde dobry pomysl z zapisywaniem, bo u mnie np kiepsko z pamiecia

założylam kalendarz z rzeczami do zalatwienia...faktycznie pomocne bo u mnie również z pamiecia nie za dobrze...dzisiaj pojade zalatwić kościoł...maggie jezeli cos moge poradzic to spiesz sie z załatwianiem fotografa, bo terminów mało. wiem cos o tym bo własnie przez to przechodzilam...z kamerzysta sprawa jest podobna....wczoraj bylam ogladac suknie...i chyba mam juz wybranke mego serca...a i jeszcze jedno na suknie powiedziano mi w salonie ze czeka sie 4mce + miesiac na poprawki...dla swietego spokoju zamowie ja chyba wczesniej, zreszta pani w salonie powiedziała mi ze powinnam juz ja zamowić...
i jeszcze jedno im wiecej mierzysz sukienek tym wiekszego obledu mozna dostac i tym samym pozniej malo co sie podoba, dlatego chyba poprzestane na szukaniu sukien tylko skupie sie na tej która teraz mi sie spodobała.
buziaki
kennee22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:50   #4253
kaska87
Zakorzenienie

ale cisza dzisiaj ja ogladam te bolerka i nic mi się nie podoba a w kwietniu na pewno będę musiała mieć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 10:56   #4254
ania20m
Wtajemniczenie

jakoś spokojnie tu narazie ja też obejrzałam te bolerka i to pierwsze mi sie podoba z nich wszystkich

Stary 2008-10-09, 10:56   #4255
Maggie1983
Zakorzenienie

założylam kalendarz z rzeczami do zalatwienia...faktycznie pomocne bo u mnie również z pamiecia nie za dobrze...dzisiaj pojade zalatwić kościoł...maggie jezeli cos moge poradzic to spiesz sie z załatwianiem fotografa, bo terminów mało. wiem cos o tym bo własnie przez to przechodzilam...z kamerzysta sprawa jest podobna....wczoraj bylam ogladac suknie...i chyba mam juz wybranke mego serca...a i jeszcze jedno na suknie powiedziano mi w salonie ze czeka sie 4mce + miesiac na poprawki...dla swietego spokoju zamowie ja chyba wczesniej, zreszta pani w salonie powiedziała mi ze powinnam juz ja zamowić...
i jeszcze jedno im wiecej mierzysz sukienek tym wiekszego obledu mozna dostac i tym samym pozniej malo co sie podoba, dlatego chyba poprzestane na szukaniu sukien tylko skupie sie na tej która teraz mi sie spodobała.
buziaki[/quote]
no wiem, jak to z tym wszystkim jest! nam sie udalo sprawnie zalatwic sale, kosciol i zespol juz w marcu, wiec troche osiadlismy w oblokach myslac, ze juz o nic martwic sie nie trzeba u mnie tez ta praca nie pozwala sie skupic na zyciu prywatnym tylko mysle co i gdzie musze zrobic sluzbowo i jestem na kazdy gwizdek......ale moja szefowa wyjechala teraz na 3 tygodnie, wiec od poniedzialku szukam kamerzysty i fotografa-chce tylko pare fotek studyjnych, bo na plener pojedziemy z kolega, ktory ma super sprzet. ale musze i tak sie wziac za fotografa bo zalezy mi, by do niego jechac przed msza, wiec nie chce by ktos podkradl godzinke obiecuje wziac sie do roboty!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Witam
Jejku jak czytam te posty to normalnie aż mi jakoś dziwnie tu wchodzić i cokolwiek pisać. Ale OK
Maggie1983 pytałaś o @ no niestety 9 dni spóźnienia, boli mnie brzuch i podejrzewam że te wszystkie przeżycia wpłyneły również na funkcjonowanie mojego organizmu.
na pewno ze stresu-glowa do gory!!! ale informuj nas, jak sie @ laskawie pojawi
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-10-09 o 12:22 Powód: tradycyjnie post pod postem
Stary 2008-10-09, 11:01   #4256
ania20m
Wtajemniczenie

Maggie1983 - ja też założłam kalendarz i spisywałam tam wszystkie nr tel do zespołów, kamerzystów, itp ale kalenkarz stał sie za mały i przepisałam wszystko do zeszytu to bardzo ułatwia jak sie wszystko zapisuje

Stary 2008-10-09, 11:02   #4257
kliwia
Zakorzenienie

kaśka terraz nie oglądaj, zaczniesz jak będziesz mieć suknie, a może akurat panie w salonie Ci coś fajnego doradzą.
Stary 2008-10-09, 11:03   #4258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
jaka u was pogoda?? u nas mega słonce wiec wstałam, wsawiłam pranie, wstawiłam bułeczki do piekarnika na sniadanie, wykapalam się i przyszłam do was

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 11:04   #4259
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
jaka u was pogoda?? u nas mega słonce wiec wstałam, wsawiłam pranie, wstawiłam bułeczki do piekarnika na sniadanie, wykapalam się i przyszłam do was
u mnie też sliczie słonko świeci
Kliwa masz rację w końcu bolerko trzeba do sukni dobrac

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 11:04   #4260
kliwia
Zakorzenienie

u mnie świata nie widać taka mgła
Siora dzowniła z UK i mówiła że u nich też słoneczko świeci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości