Z³y ch³opak - rozterki Myszuni19. Zbiorczy. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-09-25, 10:40   #211
tenebra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 795
Dot.: pytanie trudne

Cytat:
Napisane przez tenebra Poka¿ wiadomo¶æ
W pocz±tkowym stadiach zwi±zku kontakt jest jak najbardziej wa¿ny, ale ja teraz bêd±c w powa¿nym zwi±zku nie wyobra¿am sobie przymusowych telefonów i kontaktów.
Owszem planujemy wspólne ¿ycie, wspólne mieszkanie. Przez pewien czas mieszkali¶my ze sob± i wtedy praktycznie w ogóle do siebie nie dzwonili¶my, bo po co? I tak siê widzieli¶my dzieñ w dzieñ. Nie musia³am jeszcze w trakcie 'roz³±ki' z nim gadaæ. Ka¿dy z nas ma ¿ycie - czê¶æ jest wspólne, ale czê¶æ nie i nie muszê na bie¿±co trajkotaæ co u mnie b±d¼ wiedzieæ co u niego. Je¿eli jest mi ¼le, mam problem/sprawê dzwoniê i rozmawiamy, ale ¿eby pisaæ ¿e 1 raz dziennie to konieczno¶æ to ju¿ paranoja. Je¿eli nie us³yszê jego g³osu to siê nie rozpadnê.

Ostatnio mój luby pojecha³ na weekend do swojej kole¿anki do innego miasta. Nie zadzwoni³ ani razu, tyle ¿e by³am z³a tylko o to ¿e nie zadzwoni³ czy dotar³ bezpiecznie. A to co tam robi³ i gdzie chodzi³ mog³am siê dowiedzieæ jak wróci i mi opowie. Jakby zadzwoni³ to fajnie, jak nie to te¿ dobrze.

tenebra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 10:47   #212
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

Ja nie wysy³am co chwilê SMS-ów. Na pocz±tku zwi±zku, w okresie randkowania kontakt bywa³ w zasadzie tylko w czasie randki, a potem nie czu³am potrzeby codziennie sie mu przypominaæ.
Dla mnie komórka/telefon s³u¿y tylko do kontaktów w pilnych sprawach i nie lubie jej u¿ywaæ bez wyra¼nej potrzeby.

amrgitta - teraz mieszkamy razem i w zasadzie jak ma³¿eñstwo (bo jako¶ preferujemy konkubinat z powodów niechêci do wesela
Kiedy on jednak nocuje u swoich rodziców jako¶ nie oczkuje aby mi wieczorami robi³ spowiedz z ca³ego dnia.

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 14:31   #213
GothicLolita22
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 153

Owszem, mia³am tak w jednym z poprzednich zwi±zków. I by³ to znak z jego strony, ¿e chce ten zwi±zek zakoñczyæ.
Stary 2008-10-09, 00:45   #214
sambrija
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261
Dot.: jak Go zachêciæ zeby nie ba³ siê mnie dotkn±æ?

echhh j a jestem z moim T¯ trzy miesi±ce, u nas wszytsko jawi sie ma³ymi kroczkami, wszystko powolyku, pierwszy poca³unek, za raczke to ja chwycilam go pierwsza,ma³o sie przytulamy a mi baaaaardzo tego brakuje, i chyab musze znim o tym jak najszybciej porozmawiac. bo zwariuje. pozdarwaim, i ne martwcie sie laseczki, oni chyb juz tacy sa ma³o wylewni w uczuciach i hestach.
Stary 2008-10-14, 17:18   #215
Myszunia19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 241
z³y ch³opak

gdy wasz ch³opak jest z³y na was i krzyczy na was co robicie zeby mu przeszlo? zeby w koncu sam sie do ciebie przytulil
Myszunia19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 17:23   #216
honney
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 143
GG do honney
Dot.: z³y ch³opak

Pogadaj z nim. Rozmowa zawsze dobrze robi. Albo po prostu powiedz, ¿e nie ¿yczysz sobie takiego traktowania twojej osoby... a tak w ogóle to o co posz³o??
Stary 2008-10-14, 17:29   #217
Myszunia19
Zakorzenienie

spedzilam cala niedziele sama i czekalam na niego. sie okazalo ze pije z kumplami. no i ja mu normalnie napisalam dobranoc a on "pa" a ja mu na to czy nie moze cos milszego. no i tak od slowa do slowa... wkurzyl sie ... powiedzial ze jestem jak mala dziewczynka co chce slyszec mile rzeczy i ze na mile trzeba sobie zasluzyc. no i ze jak tak ma wygadac nasz zwiazek to on dziekuje. no i ja sie pzestraszylam bo nie chce go stracic. no i napisalam mu pare smsow ze mi przykro ze tak mi powiedzial i takie tam i zebysmy sie nie gniewali. to on na mnie "ze jak male dziecko 100 smsow" no i ja rano dzwonilam do jego kumpla o kompa, kumpel mu powiedzial ze dzwonilam to ten moj od razu ze dzwonie po ludziach pytac o niego. no i nie odp mi od niedzieli a ja strasznie sie balam ze mnie zostawi. ...
Stary 2008-10-14, 17:29   #218
Marwari
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 079
GG do Marwari

mój T¯ nigdy na mnie nie krzyczy...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 17:41   #219
Lena_20
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 712

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Poka¿ wiadomo¶æ
spedzilam cala niedziele sama i czekalam na niego. sie okazalo ze pije z kumplami. no i ja mu normalnie napisalam dobranoc a on "pa" a ja mu na to czy nie moze cos milszego. no i tak od slowa do slowa... wkurzyl sie ... powiedzial ze jestem jak mala dziewczynka co chce slyszec mile rzeczy i ze na mile trzeba sobie zasluzyc. no i ze jak tak ma wygadac nasz zwiazek to on dziekuje. no i ja sie pzestraszylam bo nie chce go stracic. no i napisalam mu pare smsow ze mi przykro ze tak mi powiedzial i takie tam i zebysmy sie nie gniewali. to on na mnie "ze jak male dziecko 100 smsow" no i ja rano dzwonilam do jego kumpla o kompa, kumpel mu powiedzial ze dzwonilam to ten moj od razu ze dzwonie po ludziach pytac o niego. no i nie odp mi od niedzieli a ja strasznie sie balam ze mnie zostawi. ...
nie wiem co Ty z nim jeszcze robisz..

Moj na mnie nie krzyczy,czasem jak sie pokocimy,to jak jest troche wkurzony,to podniesie g³os ale zaraz przeprasza. Nigdy na mnie nie krzycza³.

Lena_20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 17:48   #220
Chii1986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 326

Cytat:
jeszcze go przepraszasz? za co, za to,¿e chamsko Ci odpisa³ na smsa a za tekst "na mi³e to trzeba sobie zas³u¿yæ" to bym go kopne³a w d*** albo mu tak powiedzia³a jakby na seks mia³ ochotê "ale na mi³e trzeba sobie zas³u¿yæ, kotku"

z jednej strony nie ma co zasypywaæ ch³opaka smsami ani pilnowaæ jak jest np. z kolegami ale z drugiej móg³by mi³o odpisaæ....

a co do tematu: moim zdaniem kulturalni kochaj±cy siê ludzie nie powinni krzyczeæ na siebie. Rozumiem przyp³yw emocji i krzyki podczas k³ótni- za to powinno siê przeprosiæ ale notoryczne krzyczenie na ukochan± osobê to tyrania i brak szacunku... gdyby T¿ na mnie krzycza³ to pewnie nie by³by ju¿ moim T¿tem....

tak wiec zamiast lataæ za nim i przepraszaæ mo¿e daj mu do zrozumienia,¿e to,¿e z nim jeste¶ nie znaczy,¿e tak bedzie zawsze....jak siê nie bedzie stara³ to mo¿e siê bardzo zdziwiæ... on jest chyba przyzwyczajony,¿e ma Cie na ka¿de zawo³anie
Stary 2008-10-14, 18:17   #221
Vivee
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 706

Przeczyta³am kilka w±tków za³o¿onych przez Ciebie...
I powiem tylko jedno: Kochana miej do siebie wiêcej szacunku...

Vivee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 18:32   #222
cytryna21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 330

u nas jak siê zanosi na k³ótnie , kiedy emocje ponosz± i czuæ ¿e za chwilê bêdzie burza to po prostu albo ja albo on wychodzi z domu. Wracamy do tematu pó¼niej jak ju¿ nam przejdzie z³o¶æ i przemy¶limy.
cytryna21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 18:44   #223
evil minded
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 317

O takie pierdo³y zrobi³ Ci tak± zadymê? I jeszcze te teksty "na mi³e trzeba sobie zas³u¿yæ", co ¶wiadczy o tym, ¿e uwa¿a siebie za pana i w³adcê!?
Dziewczyno, po co Ci taki ch³opak? Masochistk± jak±¶ jeste¶?

Na Twoim miejscu bym go zostawi³a, ale zrobisz jak zechcesz. Prawdopodobnie bêdzie standardowo, bêdziesz tkwi³a w coraz gorszym zwi±zku i traci³a czas i zdrowie psychiczne.
evil minded jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 18:46   #224
byliczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 876

Smutne to co piszesz. Czemu pozwalasz byæ tak traktowan±? I to przez chama jakich ma³o Dziewczyno opamiêtaj siê, zas³ugujesz na kogo¶ lepszego
Stary 2008-10-14, 18:57   #225
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 299

Jestes w trakcie tracenia faceta.
Szybciutko pokaz mu,ze nie jest pepkiem swiata.
Przestan sie odzywac- obraz sie na dobre i zamilcz jak kamien.
Nie przepraszaj go za g³upoty. Nie pros o nic mi³ego. Przestan byc bluszczem i zajmij sie soba.
Mysle,ze moze sie troche dusi w tym zwiazku i czuje sie kontrolowany. Szybciutko to zmien, bo odejdzie. Pokaz mu,ze jestes niezalezna i bez niego super spedzasz czas wcaleo nim nie myslac. I przestan pokazywac,ze az tak Ci zalezy, bo czuje,ze jestes na jego skiniecie.

A co do waszej k³otni, to pi³ z kumplami, aTy zwyczajnie mu przeszadza³as w meskich pogadankach piszac co chwile. Moze i kumple z tego zartowali.
Choc oczywiscie zachowa³ sie brzydko.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 19:09   #226
Dosiak
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 543

Cytat:
TWÓJ CH£OPAK CIÊ NIE KOCHA! i szuka pretekstu ¿eby siê rozstaæ. Wybacz, ¿e tak brutalnie, ale czytaj±c wszystkie twoje w±tki za³o¿one w sprawie tego samego kolesia nasuwa mi siê tylko taki wniosek. Poza tym zachowujesz siê jak desperatka, on ma Ciê wyra¼nie w d***e a Ty go przepraszasz W zwi±zku kochaj±cych siê ludzi nie trzeba zas³ugiwaæ na mi³e rzeczy. Czu³e gesty i s³owa wynikaj± z mi³o¶ci, po prostu.
Nie wiem ile jeszcze gorzkich s³ów musisz us³yszeæ od swojego T¿ ¿eby dotar³o do Ciebie, ¿e on Ciê w ogóle nie szanuje.
Dosiak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 19:15   #227
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 657

Twoj TZ Cie chyba za bardzo nie szanuje, ale i ty nie zachowujesz sie bardzo dojrzale.
Zadna kobieta nie powinna sobie pozwolic by facet na nia krzyczal. Za pierwszym razem powinno pasc wyrazne ostrzerzenie "nie podnos na mnie glosu."

Powinnas przeczytac "Dlaczego Mezczyzni Kochaja Zolzy". Mysle ze Ci ta ksiazka pomoze.

Edytowane przez eternalvoyageur
Czas edycji: 2008-10-15 o 16:33
eternalvoyageur jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 20:10   #228
honney
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 143
GG do honney

O takie byle co siê na Ciebie wydar³???() Eeeeeee.... To co¶ tu jest nie halo.

Dziewczyno ty nie pozwalaj byle komu na siebie krzyczeæ. Jak ma problem to niech sobie znajdzie kogo¶ kto nie bêdzie siê nim interesowa³ bo facet widocznie ma z tym problem.
A to ¿e potrzebujesz czasem jakiego¶ mi³ego s³owa to nie zbrodnia i to on powinien cie przepraszaæ.
Stary 2008-10-14, 20:38   #229
martha330
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 018

kochana tez czytalam inne Twoje watki i widze,ze wyraznie cos jest nie tak. zdaje mi sie,ze masz zbyt niskie poczucie wlasnej oceny,szanuj sie,nie daj sie TZ'owi. z tego co piszesz,to stwierdzam,ze nie zaslugujesz na takiego faceta,jakiego masz. tyle robisz dobrego,starasz sie,a w zamian zupelnie nic. zastanow sie powaznie,czy nadal chcesz byc w takim zwiazku,bez przyszlosci,albo inaczej z przyszloscia nic nie znaczaca???? moze bolec,ale po co wiecej cierpiec i zamartwiac sie.

martha330 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 21:02   #230
Myszunia19
Zakorzenienie

Ale wszystko jest super jak sie widzimy. Ciagle slysze jaka jestem cudowna. Tylko teraz on jest jakis strasznie nerwowy. Ma duzo problemow i moze przez to takie cos
Stary 2008-10-14, 21:07   #231
byliczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 876

Ile by nie mia³ problemów i jakich by nie mia³, to na jakiej podstawie mówi osobie któr± kocha ¿e zachowuje siê jak dziewczynka bo oczekuje czu³ych s³ówek? Sama pomy¶l.. zrobi³a by¶ co¶ takiego osobie któr± kochasz?
Stary 2008-10-14, 21:25   #232
Jeanne90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 842

Nie jest wart Twoich nerwów - pospolity cham. Rozumiem, ¿e mo¿esz go kochaæ, ale zobacz, jak on Ciê traktuje - zero szacunku. Dla mnie to nie do pomy¶lenia. Na Twoim miejscu przesta³abym 'baæ siê, ¿e go stracisz' tylko kopn±æ go w ty³ek. Dziewczyno, trochê szacunku do siebie, wiêcej pozytywnego my¶lenia. ¯yczê Ci szybkiego przejrzenia na oczy.
Stary 2008-10-14, 21:32   #233
qathe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 166

Cytat:
gdy wasz ch³opak jest z³y na was i krzyczy na was co robicie zeby mu przeszlo? zeby w koncu sam sie do ciebie przytulil
Wale focha i siê nie odzywam a¿ mnei nie przytuli

qathe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 21:35   #234
Serendipity
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 281

Nic nie robiê bo nigdy na mnie nie krzyczy i uwa¿am,¿e to bardzo niedobrze gdy facet krzyczy na swoj± kobietê.
To samo z reszt± w druga stronê.
Stary 2008-10-14, 21:39   #235
Marwari
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 079
GG do Marwari

ju¿ Ci tyle razy dziewczyny pisa³y co powinna¶ zrobiæ, tyle w±tków zak³adasz a i tak nic do Ciebie niestety nie dociera...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 22:03   #236
Madaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 803

Cytat:
Napisane przez Marwari Poka¿ wiadomo¶æ
mój T¯ nigdy na mnie nie krzyczy...
Moj tak samo. Tylko sprobowal by krzyczec....

A Myszyniu to juz nie pierwszy dziwny watek na temat twojego faceta. Zastanów siê naprawde czy go kochasz czy boisz sie samotno¶ci. Tyle zamrtwien i smutkow przez niego masz.
Madaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-14, 22:22   #237
monialisa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 138

Cytat:
Ale wszystko jest super jak sie widzimy. Ciagle slysze jaka jestem cudowna. Tylko teraz on jest jakis strasznie nerwowy. Ma duzo problemow i moze przez to takie cos
Widzê u Ciebie to, co zaczê³am zauwa¿aæ u siebie... Zachowujesz siê wobec niego jak mamusia. Usprawiedliwiasz go. Wiem, ¿e trudno to zmieniæ- sama jestem w podobnej sytuacji. Rozumiem, ¿e nie chcesz go straciæ, ale zastanów siê czy na pewno kto¶ traktuj±cy Ciebie w taki sposób zas³uguje na Twoje uczucie. Lepiej zdaæ sobie sprawê z tego teraz ni¿ za kilka lat.
Stary 2008-10-15, 00:08   #238
anka86
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

heh przykra sprawa, po przeczytaniu paru w±tków nasuwa mi siê na my¶l nastêpna pusta dziewczyna, która nie ma do siebie zero szacunku, w pe³ni oddaj±c siê facetowi, na ka¿de jego zawo³anie, tzn kiedy mu sie chce, bo za³osiê siê ¿e jest mi³y tylko wtedy gdy mu siê chce same wiecie czego. Te¿ przez to przechodzi³am prawie trzy lata by³am w takim zwi±zku, on rzuca³ mnie kiedy chcia³, a jak wraca³ to by³am w niebo wziêta ¿e siê mn± interesuje i wszystko mu wybacza³am, olewa³am innych super facetów czego teraz ¿a³uje, bo my¶la³am ¿e on sie zmieni itp, ale nic z tego... straci³am wiele szans, ale w koñcu z nim skoñczy³am i dobiero teraz rozumiem jakim by³ debilem, dopiero teraz do mnie to dociera gdy nie o¶lepia mnie zauroczenie. MAM NADZIEJE ¿E WAM SIê U³O¿Y, A JAK NIE TO ¿EBY¶ ZROZUMIA³A Z JAKIM DEBILEM SIê SPOTYKASZ, I ZADAJ SOBIE PYTANIE CZY CHCESZ TAK DO KOñCA ¿YCIA? zak³adam ¿e niewa¿ne ile wizazystki by pisa³y ¿e to idiota ty i tak masz to gdzies, ale przyjdzie dzieñ kiedy im wszystkim niestety przyznasz racje... bo czasem kiedy kierujemy sie tylko bezmy¶lnie uczuciem zakochujemy siê w nieodpowiednich osobach... tak czy inaczej powodzenia
anka86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-15, 03:26   #239
pani_smith
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 043

nie krzyczy.
a jak jest z³y nale¿y go zostawiæ samemu sobie. jak z³y przeze mnie, to przepraszam i zostawiæ samemu sobie.
wyja¶nianie czegokolwiek dopiero po och³oniêciu.

wróci³am
pani_smith jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-15, 06:38   #240
Flofferek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 670

tez czytalam watki Myszuni i jest mi bardzo przykro, jak moze ja ten jej chlopak? traktowac... bo wiem, ze Myszunia sie naprawde stara i chce, by bylo dobrze...

wydaje mi sie tez, ze do zerwania z kims takim tez trzeba dojrzec, nawet kosztem traktowania jak ... pamietam, jak ja bylam (3,5 roku jakos) z chlopakiem (moj pierwszy chlopak do tego i pewnie to mialo wielkie znaczenie), totalny psychol na wszelkie mozliwe spsooby. nie kochalam go, ale odejsc nie umialam... i tak meczylam sie tyle czasu, az w koncu po kolejnej klotni mialam totalnie dosc, ponad rok czasu sie leczylam z tego 'zwiazku'

najgorsze, ze Myszunia marnuje swoje najlepsze lata tez jestem za tym, bys go kochana rzucila w diabla, bo on doskonale wie, ze jestes na kazde zawolanie itd. ze jak chce, to cie ma, a jak nie chce to 'spadaj mala' takze Myszuniu prosze, nie daj sie tak traktowac.... i nie patrz tylko na to, ze jest cudownie jak sie zobaczycie, ma byc cudownie jak sie nie widzicie tez, bo zwiazek to jest i to i to...
Flofferek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.