Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 08:04   #2941
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Macie jakies problemy na spacerach z dzieckiem? Np nie chce spac, placze itp?

Mamy karmiace piersia:karmicie z 1ej piersi czy zawsze proponujecie tez dziecku 2ga?

Czy ktoras z Was probuje dziecko oduczyc ssania smoczka?Czy macie jakies problemy typu wypadanie, ciagle wstawanie w nocy itp ze macie ochote przykleic go plastrem
Mój na spacerkach śpi a nawet jak nie śpi to leży i się rozgląda - nie mamy z tym problemów.

Na razie nie oduczam smoczka, ale używamy go tylko do spania. Jak wypadnie to mu to nie przeszkadza, a czasem jak nie chce to za nic w świecie mu go nie wcisnę - nie chce i juz.

Cytat:
Napisane przez barbaratwarowska Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj gotowalam zupki dla Olci w wlasnie z dodatkiem dyni. ugotowalam na paezr dynie, ziemniak, marchewke, pietruszke i brokul i zmiksowalem wszystko, alez sie Olcia zajadala, a dugo zrobilam z marchewki, pietruszki, slodkiego ziamniaka i szpiznku i jutro zobaczymy jak jej bedzie smakowala.
ostatnio jadla tez zupke z kalafiorem ale chyba ja troche brzuzek bolal wiec narazie jej nie daje kalafiorka.
Czy wy do zupek dodajecie olowe z oliwek? bo ja tak i zastanawiam sie nad maselkiem i nie wiem czy jeszcze nie za wczesnie na nie co? jak myslicie?
Mam jeszcze jedno pytanko: Olcia za tydziej konczy 4 miesiace i je zupy juz ze wszystkich warzyw to czy moge dadac jej juz kaszke manna do zupki. a co myslicie o bananie i gruszkach i jagodach bo tu sa deserki od 4 mies. jablka z gruszka i baban z mango i jablka z jagodami ale ja sama nie wiem czy takiemu nalcowi juz mozna dawac takie rzecza, deserki sa z bobowity tylko maja ang. nazwe firmy ale maja takie same naklejki i wieczka.
Super te zupki - sama bym taką zjadła.
Co do oliwy to faktyczne trzeba odrobinę dodawać, ale nam pediatra poleciła się wstrzymac do skończenia 5 miesiąca - czyli już musze zacząć. Masełko tez może być ale Szymon jest na diecie bezmlecznej więc u nas odpada.
Co do deserków ze sloiczków - to faktyczne takie są - ja nawet wczoraj kupiłam sliwki - bo mały kpy 3 dni nie robił - ale obyło się bez słoiczka.
Takie owocki w słoiczkach są pasteryzowane więc może troszkę inaczej przyjmowane przez organizm niż świerze owocki, ale myślę że pomalutku i w małych ilosciach można próbować podawać - ja na razie podałam winogron ale taki z działki a nie ze sklepu - bo te sklepowe mogą zaszkodzić ze względu na nawozy opryski i inne takie które są dodawane żeby owoce ładnie wyglądały.

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
nasze jesienne wariacje i kąpielowe

dziś po 2 badaniu bioderek wszystko ok a pan doktor powiedział że ostatnia kontrola jak mała bedzie miała 10 -11 m-cy trzecie i ostatnie
Ślicznie wyglądacie - a jake masz nosidełko?

Cytat:
Napisane przez Mrowkasz Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko czy moge małemu zagęszczać każdą porcje mleka keikiem ryżowym, bo jak je samo mleko to nie zabardzo chce i zaraz jest głodny, a jak mu dam więcej mleka to ulewa??

Którą zabawkę wybrałybyście, bo nie wiem którą kupić??

http://www.allegro.pl/item450416095_...ci_jezdzi.html

http://www.allegro.pl/item452822527_...jny_somap.html
Teroretycznie można, ale uwaga bo ryż zatwardza i moga się pojawić problemy z kupką. Słyszałam że najlpiej zacząć od 1 posiłku z kaszką ryżową, ewentualnie możesz dodać kleik kukurydziany. A jakie mleko podajesz 1 czy 2?

Mi się podaba krokodyl.
Polecam też pianinko z fisher prica - super zabawka i akurat dla naszych pociech bo montuje ją się w łóżeczku i dziecko może bezpiecznie się nią bawić, a te zabawki to chyba dla ciut starszych dzieci.

Matrucca - jesteś skarbnicą wiedzy
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:14   #2942
karolakep
Zadomowienie

Sonia dzieki za odpowiedz
Zazdroszcze Ci ze dziecko nie placze za Toba jak je zostawiasz z dziadkami, ciociami itd... u mnie jakos to nie wychodzi, a jest jeszcze taka mala i nie ma mowy o leku separacyjnym.
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:16   #2943
sybillla
Zakorzenienie

mam nosidełko Infant activ ale nie polecam tyle sie naczytałam ze super ze dobre a koniec końców mi nie odpowiada strasznie obciąża jedną stronę lepiej zainwestować w takie z "krzyżakiem" na plecach
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:24   #2944
karolakep
Zadomowienie

W styczniu wracam do pracy, zastanawiam sie czy juz w listopadzie nie karmic malej z butelki odciagnietym pokarmem, zeby przywyczajala sie do jedzenia z butli i tego ze kto inny daje jej jesc niz matka.W listopadzie pewnie zaczniemy rozszerzac diete po 4tym (konsultacja z lekarzem).Po moim powrocie do pracy bedzie jadla juz stale pokarmy i pewnie nie zrezygnuje z piersi choc nie zawsze bede mogla ja nakarmic np wieczorem przed snembo bede pracowac na zmiany.W ogole nie wiem jak sie zabrac za przygotowanie dziecka do tego... Co poradzicie?
Stary 2008-10-15, 08:28   #2945
83monia
Zakorzenienie

gothika - jesteś wegetarianką więc może cię to zainteresuje. dostałam bezpłatną gazetkę a w niej bylo (cytuję):

Bobas wegetarianin?
Oboje meże nie jemy mięsa i chemy by nasz sybek (6 mies) również podzielił nasz styl żywienia. W jaki spoób komponować jego dietę?
Mięso to znakomite źrórdło białka ale to nie znaczy że nie można go niczym zastą[ić. Na poczatku rozszerzaj dietę smyka o warzywa, pote, w 8 mies, do zupki jarzynowej dodaj łyzeczkę dobrze rozgotowanej soczewicy czerwonej. taka codzienna porcja dostarczy dziecku odpowiednią porcję białka, wit z grupy B, potasu i żelaza. często tez podawaj kasze (np. gryczaną i jaglaną). nie rezygnuj przynajmiej przez pierwsze lata dziecka z podawania mu jajek i ryb.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:36   #2946
83monia
Zakorzenienie

Karola - ja wlasnie jestem w trakcie przygotowywania malucha do mojego powrotu (listopad) do pracy. po konsultacji z pediatrą przyzwyczajam do mleka sztucznego wiec bedziesz miala podobnie (tyle ze ty podasz swoje mleko). przyzwyczajam od wrzesnia do nowego mleczka i zupek - z mlekiem idzie mi gorzej ale juz sie jakos najada. mysle ze jak wracasz w styczni to spokojnie przez miesiac dziecko sie przyzwyczai do butelki. zacznij np. od jednego posilku (moze po poludniu?) z butli, w porze jak na 100% cie nie bedzie. i niech zawsze to bedzie jedna osoba o tej porze, dziecko sie przyzwyczai. zupki itp. podawaj zgodnie ze schematem lub zaleceniami pediatry - ja zaczelam od marchewki bo ma słodki smak i malemu trafiłam w kulinarne gusta moze zanim przejdziesz na mlek podaj tez herbatke z butli (jesli nie dajesz) a najlepiej by robił to ktos inny niż ty. ale nie za wiele - moje na sztucznym ma max 100ml pić bo herbatki (słodzone najczęsiej) odbieraja apetyt. powodzenia!
ps. bądz konsekwentna! nawet jesli dziecko bedzie wierzgało i wyło (jak u mnie) nie daj cycka. po 1-2 dniach zrozumie na czym polega jedzenie z butelki, a do tego czasu na 10000% nie schudnie jak zje np. później więcej mleczka.

wcoraj mały miał focha na pierś - musiałąm dać wieczorem butlę. spał do 4 rano... fajnie się tak wyspać... aż mnie kusi by codziennie mu tak dawać (mieszam sztuczne z moim).dzis znowu płącze przerazliwie... ząbki...

Stary 2008-10-15, 08:42   #2947
karolakep
Zadomowienie

83monia dzieki wielkie (Twoja wypowiedz wzielam do zakladek )jakbys miala jakies linki na ten temat bardzo prosze dla mnie powrot do pracy to stres mimo ze dopiero w styczniu wracam juz mnie gnebi sama mysl...

Asia co to znaczy ze podwyzszylas malemu oparcie w gondoli? tzn ze siedzi a nie lezy? nie czaje...Z gory dziekuje za odpowiedz.Problem spacerow nie dotyczy mnie a kolezanki, dziecko spi w wozku max pol godz i potem placz
Stary 2008-10-15, 08:51   #2948
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:

Mamy karmiace piersia:karmicie z 1ej piersi czy zawsze proponujecie tez dziecku 2ga?

Czy ktoras z Was probuje dziecko oduczyc ssania smoczka?Czy macie jakies problemy typu wypadanie, ciagle wstawanie w nocy itp ze macie ochote przykleic go plastrem

Bylam wczoraj u ortopedy, dalej cora musi nosic gacie ortopedyczne(wiekszy romiar)+ cieple oklady na pachwinke.Jest rzekomo bardzo duza poprawa ale jeszcze nie jest idealnie.Nastepna wizyta za 2 m-ce.
1. bywają, bo nie chce za długo leżeć, dlatego zaczynam nosić nosidełko
2. podaje jedną, zresztą drugiej by nie chciała
3. nie oduczam

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko czy moge małemu zagęszczać każdą porcje mleka keikiem ryżowym, bo jak je samo mleko to nie zabardzo chce i zaraz jest głodny, a jak mu dam więcej mleka to ulewa??

Którą zabawkę wybrałybyście, bo nie wiem którą kupić??

http://www.allegro.pl/item450416095_...ci_jezdzi.html

http://www.allegro.pl/item452822527_...jny_somap.html
krokodyl mi się podoba

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Mrowkasz a mi sie podoba krokodyl

Pytanie do dziewczyn mieszkającch w blokach
Czy zostawiacie wózek przed mieszkaniem na noc?
jasne że nie zostawiam, nawet na chwilę boję się zostawić przed blokiem, już kiedyś pisałam jak mojej kuzynce gwizdneli sprzed mieszkania, jak zostawiła na noc (najwyższe piętro)

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
gothika - jesteś wegetarianką więc może cię to zainteresuje. dostałam bezpłatną gazetkę a w niej bylo (cytuję):

Bobas wegetarianin?
Oboje meże nie jemy mięsa i chemy by nasz sybek (6 mies) również podzielił nasz styl żywienia. W jaki spoób komponować jego dietę?
Mięso to znakomite źrórdło białka ale to nie znaczy że nie można go niczym zastą[ić. Na poczatku rozszerzaj dietę smyka o warzywa, pote, w 8 mies, do zupki jarzynowej dodaj łyzeczkę dobrze rozgotowanej soczewicy czerwonej. taka codzienna porcja dostarczy dziecku odpowiednią porcję białka, wit z grupy B, potasu i żelaza. często tez podawaj kasze (np. gryczaną i jaglaną). nie rezygnuj przynajmiej przez pierwsze lata dziecka z podawania mu jajek i ryb.
dzieki, też dostałam tą gazetkę

mała mi ostatnio pokąsała sutka, to znaczy rano jej daję w łóżku tak przez sen i chyba źle złapała, mam zaczerwienionego naokoło, myśłalam ze to przejdzie, ale nie, zaczełam smarować bebanthenem, narazie nie pomaga

karolakep - monia ma rację; moja też nie łapała butli, a zależało mi by jadła z niej czasem, więc jej dawałam i dawałam i załapała, wcale długo to nie trwało
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:52   #2949
st_ella
Wtajemniczenie

mrowkasz kup kubeczek niech sie malec uczy ja juz pierwszy mam ale jeszcze nie testowaliśmy

z teściowa porażka... współczuję...

serio chcecie się rozstać?

Cytat:
żadnych... nawet w sklepie jest cichutka i wszystko ogląda albo robi buuu

Cytat:
karmicie z 1ej piersi czy zawsze proponujecie tez dziecku 2ga?
jak mam pełna cieżką pierś to widzę ze starcza z jednej... a inaczej proponuję druga moze dlatego stefcia jest taka grubiutka?? osiągnęła 8 kg...

Cytat:
Czy ktoras z Was probuje dziecko oduczyc ssania smoczka?
ja próbuję... najlepiej robić to w dzień i np na spacerz kiedy wózek kołysze... zresztą od mała jak tylko zasnela wyciagałam jej smoczek... bo to źle działa na gryz i późniejszą wymowe (naczytaąłm sie) w dzień zasypia bez smoka... possoe czasem palec...

..asia.. nie zosatwiam wózka prze drzwiami bo mieszkam w wiezowcu obskurnym sti w mieszkaniu...

martucca tak ja juz nie pije soków z kartonów bo są obrzydliwie słodkie tylko wyciskane... albo marwit albo sokowirówka...
nienawidze czerwonego buraka ale pije na zdrowie moje i STefcie poelcam
no no nie dobry wiking gryzie swoja mamusie rozumiem ten Twój ból z krzyskeim bo ja tez tak czasem mam ze jestem nie miła a potem ma wyrzuty sumienia...

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:53   #2950
Sonia11
Wtajemniczenie

karolakep - ja co do butli nie pomoge bo Szymon od 7 dnia życia jest karmiony miesznie więc akurat tego problemu nie miałam wracjąc do pracy. Jeżeli chcesz karmić nawet jak wrcisz do pracy to nie odstawiaj małej całkiem od cycka bo może się zdarzyc że mleka bedzie mniej - odciąganie laktatorem to nie to samo co mały ssak. Może tak jak pisze Monia - zastąp na razie 1 posiłek cyckowy butelkowym, a potem będziesz zwiększać ilość.
Stary 2008-10-15, 08:59   #2951
Sonia11
Wtajemniczenie

st_ella - widziałam że założyłaś wątek o spaniu. Ja wczoraj wieczorem wypróbowałam nową metodę - zastosowałam balsam na sen z serii johnson&johnson - wg informacji na opakowaiu dzieci lepiej po nim śpią. Efekt: mały jak zwykle obudził się o 1 i o 5 a dodatkowo jeszcze o 23 ale jak ładnie pachniał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 09:24   #2952
kmat
Rozeznanie

hej dziewczyny u nas mala poprawa - maly zrezygnowal z pobudki o 23. Od 3 dni budzi sie o 2 a potem o 5 ----- ufffff mamusia troche odpoczywa a no i walcze znowu z zapaleniem piersi

pozdrawiam
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 10:10   #2953
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem wypróbowałam nową metodę - zastosowałam balsam na sen z serii johnson&johnson - wg informacji na opakowaiu dzieci lepiej po nim śpią. Efekt: mały jak zwykle obudził się o 1 i o 5 a dodatkowo jeszcze o 23 ale jak ładnie pachniał

to nie będę próbowała tej metody
bardzo poprawiło mi to humor
dzięki

zacytuje twoja wypowiedz w wątku ze snem

Stary 2008-10-15, 10:18   #2954
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
83monia dzieki wielkie (Twoja wypowiedz wzielam do zakladek )jakbys miala jakies linki na ten temat bardzo prosze dla mnie powrot do pracy to stres mimo ze dopiero w styczniu wracam juz mnie gnebi sama mysl...

Asia co to znaczy ze podwyzszylas malemu oparcie w gondoli? tzn ze siedzi a nie lezy? nie czaje...Z gory dziekuje za odpowiedz.Problem spacerow nie dotyczy mnie a kolezanki, dziecko spi w wozku max pol godz i potem placz
a jakie linki by cie interesowały? zobacz też w poście https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...21&postcount=4 bo tam są linki zamieszczae już na forum (n.in. żywienie)

podnoszone oparcie-materac w gondoli http://www.maked.neostrada.pl/wozki/...etygondoli.jpg

Stary 2008-10-15, 10:47   #2955
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Mój mały dzis od rana podjarany,w super humorku.Codziennie się śmieje ale dzis jakoś bardziej
Byłam dzis u ginekologa,pobrała mi cytologie.Za 2 tyg. zabieg-wypalanie nadżerki.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 11:56   #2956
Sonia11
Wtajemniczenie

Oj Alusia - to chyba nieprzyjemny zabieg - gdzie będziesz robić? A nie zastanawialaś się nad mrożeniem to podobno mniej bolesne.
Stary 2008-10-15, 13:02   #2957
kmat
Rozeznanie

dziewczyny moj synus dzisiaj konczy 5 miesiecy a to pierwsze proby podnoszenia pupy
http://fr.youtube.com/watch?v=fg0FwYl9sc4
Stary 2008-10-15, 13:04   #2958
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nosidełko Infant activ ale nie polecam tyle sie naczytałam ze super ze dobre a koniec końców mi nie odpowiada strasznie obciąża jedną stronę lepiej zainwestować w takie z "krzyżakiem" na plecach
ja własnie wypróbowałam moje nowe nosidelko - mam to co Martucca polecała - z krzyżem na plecach. Super sprawa. Byłam w pobliskim sklepie, małej sie podobało i mi też

Cytat:
To takie cos co Monia pokazała w linku. Podwyzszam jej to oparcie (troszeczkę, tylko tak zeby coś widziała. I ona wtedy zadowolona jedzie. Czasm uśnie, to delikatnie jej opuszczam i wtedy jedzie na płasko.

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
jasne że nie zostawiam, nawet na chwilę boję się zostawić przed blokiem, już kiedyś pisałam jak mojej kuzynce gwizdneli sprzed mieszkania, jak zostawiła na noc (najwyższe piętro)
ja tez sie troche boję zostawiać, ale już mnie zaczyna denerwowac ta wielka karoca w domu. Co prawda mam duzy przedpokój, ale jednak sam widok mnie denerwuje.
Mieszkam w wieżowcu, na 11 piętrze niby mamy domofon...ale jednak się boję. Tylko zawsze musze dokładnie oczyszczac koła z piachu - to mnie wnerwia

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
hej dziewczyny u nas mala poprawa - maly zrezygnowal z pobudki o 23. Od 3 dni budzi sie o 2 a potem o 5 ----- ufffff mamusia troche odpoczywa a no i walcze znowu z zapaleniem piersi

pozdrawiam
jak to...znów masz zapalenie piersi...może Ci się zdaje ??
biedactwo
Stary 2008-10-15, 13:09   #2959
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny moj synus dzisiaj konczy 5 miesiecy a to pierwsze proby podnoszenia pupy

ale to jest słodkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 13:48   #2960
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!!!!

Mój synuś już od dłuzszego czasu podnosi pupę a robi to żeby się przekręcić na plecki. Ale zawsze jak pupa idzie do góry to głowa na dół a u Was to już wyższa szkoła jazdy - pewnie przymiarki do raczkowania
Stary 2008-10-15, 13:52   #2961
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj Alusia - to chyba nieprzyjemny zabieg - gdzie będziesz robić? A nie zastanawialaś się nad mrożeniem to podobno mniej bolesne.
Bedę robić u siebie.właśnie czytałam ,że mrożenie mniej boli...Jak będę odbierac wyniki cytologii i umawiać się z nią na zabieg to spytam o to mrożenie.Boje sie jak cholera bo po porodzie nie chce już żadnych bóli,stałam się jeszcze mniej odporna zamiast odwrotnie.
Dzis wchodziłam do gabinetu po kobiecie ,która miała wypalaną ,ale śmierdziało.
Stary 2008-10-15, 13:53   #2962
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
super!moj mały podnosi pupke,robi "mostek"od jakiś 2 tyg.
Ostatnio zaczął "wędrować"po łózeczku.Obkręca się według wskazówek zegara he he
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz1kkkkkkkkkk.jpg (65,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz1aaaaaaaa.jpg (49,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz1gggggggg.jpg (63,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-10-15, 14:01   #2963
Sonia11
Wtajemniczenie

Alusia - mi kiedyś lekarka dała skierownie na wypalanie do szpitala - nie wiedzialam że w gabinetach to prktykują - potem podobno trzeba na zwolnienie iść bo można się źle czuć. Ja się przestraszyłam tego wypalania i nie poszłam do szpitala tylko do innego gina a on mi wyleczył nadżerkę bez wypalania. Fakt że później się odnowiła, ale teaz jak byłam to gin mi powiedział że do 6 miesięcy po porodzie nie trzeba z tym nic robić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 14:05   #2964
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Alusia - mi kiedyś lekarka dała skierownie na wypalanie do szpitala - nie wiedzialam że w gabinetach to prktykują - potem podobno trzeba na zwolnienie iść bo można się źle czuć. Ja się przestraszyłam tego wypalania i nie poszłam do szpitala tylko do innego gina a on mi wyleczył nadżerkę bez wypalania. Fakt że później się odnowiła, ale teaz jak byłam to gin mi powiedział że do 6 miesięcy po porodzie nie trzeba z tym nic robić.
wiesz co ja juz sama nie wiem.kiedys miałam leczoną.była mała i wystarczyło załozyc lekarstwo.teraz po porodzie jest spora.2 mies. temu byłam na kontroli i powiedziała ,że jak karmię piersią to może sama zniknąć.Widocznie nie zmniejszyła się skoro nic nie mówiła.Nie chce czekac az sie sama zmniejszy bo marne szanse a teraz sie tyle słyszy o tym co sie może z tego zrobić.Ja ten zabieg będę miała płatny 200zł.Podobno mają dobry sprzet ,że mniej boli itd. no zobaczymy...
Stary 2008-10-15, 14:09   #2965
karolakep
Zadomowienie

gothika,stella,Sonia, Asia dzieki za odpowiedzi

Sonia rozbawilas mnie tym tekstem o balsamie

83monia
dzieki, w wolnej chwili poprzegladam te strony

kmat ale masz juz duzego syna cudny jest i przezabawnie podnosi pupe do gory hehe

alusia niezle wygibasy Twoj maluszek wyczynia
Stary 2008-10-15, 14:47   #2966
agulan82
Rozeznanie

Witajcie u nas nocki Zombi dalej trwają, ale chyba już tak zostanie i prawie się pogodziłam z wstawaniem co dwie godzinki poza nocką Julia jest aniołkiem roześmianym więc jakoś damy radę

kmat gratulacje moja Gwiazda tez już podnosi tyłeczek a jak leży na pleckach to obgryza sobie stópki

Ja karmię ogólnie z jednej piersi ale przed snem zawsze Julia chce więcej więc podaję drugą i zjada prawie wszystko mimo to i tak budzi się po dwóch godzinach

U nas spacery są ok Mała podziwi korony drzew i gada sobie z nimi
A co do ubierania to ogólnie ok ale jak mam zakładać np. kurteczkę to nie lubi wciągania rękawków i wtedy trochę marudzi poza tym ok

Od smoczka na razie nie oduczam ale jeszcze z dwa miesiące i będę to robiła. Mała ssie tylko smoczka gdy ma zasypiać więc myślę, że problemu większego z odstawieniem nie będzie.
A któraś z Was narzeka, że jej dziecko nie chce smoka. Moja Julia tez długo nie chciała, dopiero jak miała 3 miesiące i tydzień to dała się przekonać. Przez ten czas nazbierałam parę rodzajów smoczków, po prostu trzeba trafić zarówno z kształtem jak i z wielkością, ale ja na Twoim miejscu to już bym w ogóle nie dawała
Stary 2008-10-15, 15:22   #2967
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość
moja też tak bekałą

dziewczyny a jaką wodę dajecie do picia brzdącom?
czy filtrowana czajnikiem brita bedzie ok?
nie podaje mu samej wody do picia tylko herbatki ale nie filtruje wody
Cytat:

Mamy które już wróciły do pracy - jak przeżyłyście te 1 dni ja wraca pod koniec listopada ale już sie martwie ostatnio mała została z moją siostrą - straszny bek przez 1 godz nie mogła jej uspokoić a to ona ma mi jej pilnować jak wróce do pracy z mężem też ostatnio jak została to dała czadu aż zastęła ze zmęczenia nie wiem jak sobie z tym poradzić i jak ją przygotować na nasze rozstanie

Powiedzcie mi czy podajecie w nocy wodę zeby oszukać wasze dzieci? Tak żeby się wydłużył czas spania?
Sybilla ja dosc wczesnie zaczełam prace ,wiec Oliwier nie zdażył sie do mnie az tak przyzwyczić.On raczej z kazdym zostaje i nie ma problemuW nocy nie podaje nic ,bo on spi całą noc
Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Poniżej parę fotek weekendu:
1) z mamusią na ślubie kuzyna
2) rozdaję uśmieszki weselnikom
3) a tak podziwiam jesień w parku i rozmawiam z listkami
4) a tutaj kąpię się bo pora już iść spać
'Hehe przepraszam pomyliłam wątek:p miało być na "od płodzianki do mlekopijcy" hihi, a że podczytuję wasz wątek to przez pomyłkę je tu umieściłam.
werona dobrze ze pomyliłas ,bo śliczne zdjęcia wkleiłaś
Cytat:
Hej, ja wracam 3 listopada do pracy, echh ale będę ryczeć. Ale ja od początku przyzwyczajałam małego żeby był z kimś innym nawet parę godzin i jest luzik. Ale gorzej chyba ze mną, ja zawsze bardziej tęsknie niż on

Ponawiam pytanie: Ile po odstawieniu od piersi pojawił się Wam okres??
Jutro zrobię małemu pierwszą zupkę. planuje marchewkę+ziemniaczek+ łyżeczka oliwy i podam może 2 łyżeczki. Bo taki żarłok z niego że szokk. zobaczymy
Po miesiącu
Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
no to ładnie, aż wstyd mi z tymi pieluszkami, w sumie to ja też zmieniam co trzy godz., tylko pierwsza zmiana jest dopiero ok 10

dziewczyny - przygarniemy do siebie ZLOSNICĘ? Urodziła 11 lipca, to tylko parę dni różnicy a nie było jej na wizażu rok a mnie zna trochę jeszcze sprzed naszych ciąż, no i jest wegeterianką, myślę że jutro do nas zawita
Witam Złośnice
Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Mrowkasz a mi sie podoba krokodyl

Pytanie do dziewczyn mieszkającch w blokach
Czy zostawiacie wózek przed mieszkaniem na noc?
Asiu ja nie zostawiam ,wózek mam cały czas w aucie

Dawno mnie tu nie było ,ale przeczytałam wasze rozmowy bło cos że czasami mamy dosc ,uważam że po to jest to forum żebyśmy mogły swobodnie sie wypowiadać bo kazda z nas ma lepsze i gorsze dni.To że czasami mamy dosc to jest naturalne i jezeli któeś coś leży na wątrobie to jest super że sie z nami tym dzieli .Jeżeli nie bedzie szczerości to po co pisac o pierdołach to szybko nam sie tematy wyczerpią.
Osobiście mimo że pracuje to potrzebowałam zmiany i pojechałam na szoklenie az za Warszawe na 4 dni i zostawiłam męża samego z Oliwierem juz w pierwszym dniu powiedział mi przez tel nie rób mi więcej tego.Ale musze przyznać że z tego mojego wyjazdu sa same kożysci mam wiecej energi i mąż inaczej do Oliwiera podchodzi.
Pozdrawiam załączam zdjęcia
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 17:17   #2968
kmat
Rozeznanie

rannnyyyy godzine usypialam malego od dlkuzszego czasu mam problem z uspieniem malego popoludniu, czy ktoras z was ma ten problem? jak sobie z tym radzicie?

asia nie pomylialam sie z zapaleniem - bylam u lekarza, ale dzis ejst znaczna poprawa
braxa ale urosl twoj synek
Stary 2008-10-15, 17:36   #2969
83monia
Zakorzenienie

UWAGA! mamusie z ząbkującymi szkrabami!

sprzdaję informację o leku który cudownie pomógł dość problematycznej córce mojej koleżanki - lek homeopatyczny w granulkach:
Dagomed 43 Borax - na stany zapalne (często się robią od tarcia dziasełek) jamy ustnej
Dagomed 44 Chamomilla - na bolesne ząbkowanie
ja kupiłam dziś w aptece internetowej, bo podobno ciężko dostać własnie te leki (apteki nie sprowadzają za często - u mnie w mieście tylko 1 apteka ma i to nie zawsze)

a Arturek tak marudził i płakał że zasnął... zal mi go.. jeść nie chce bo go zęby swędzą i nawet butelka już go denerwuje...

kmat - ja mam problemy z uśpeniem po południu. zwykle się popłacze i wtedy dopiero zaśnie. a padnięty jest na maxa.

Stary 2008-10-15, 18:44   #2970
st_ella
Wtajemniczenie

ja również mam problemy z uśpieniem popołudniu...
dziś wcale jej nie usypialiśmy tylko wcześniej o półgodziny położyliśmy spać... utulał tata - po raz pierwszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości