|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Cytat:
Ja mam tak samo, wogole mnie nie ciagnie, strasznie mnie plecy bola a co dopiero jeszcze jakies wygibasy robic
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swego czasu mialam jeszcze bole miednicy, chodzic nie umialam... teraz mnie boli jak stane w rozkroku, ale chodzic moge Miala ktoras z Was juz cesarke ??? Moja pierwsza ciaza wlasnie tak sie zakonczyla i zastanawiam sie, jak bedzie tym razem
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem do tego stopnia niezdecydowana, ze nawet imienia dla malej jeszcze nie mam No to wytulaj mezusia za wszystkie czasy
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
A co tu taka cisza?
i gdzie sie podziały moje koleżanki z początku listy? Alliayah, Becia itd.. poszłyście walczyć o podium po kryjomu ?Widze temat przytulanek na tapecie... u nas tez była posuch cała ciąże praktycznie ze wzgledu na krwawienia (8 i 16 tydz) a potem nisko usadowione łożysko... potem sie baliśmy a teraz jest suuuper.. i tak se myśle ze to jest pozytywna strona tego ze mala nie chce wychodzić to sie poseximy chociaż (jak wyjdzie znów tzeba bedzie odpuścić) co prawda moja zwinnoś jest praktycznie zerowa ale wyposzczonemu męzowi to nie przeszkadza![]() aha czop mi odczhodzi... ale nosem mam katar i popękane naczynka w nosie czyli galaretka z pasemkami krwi jak nic
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
a mój mąż nie chce się teraz ze mną sexić
bo mówi że się teraz boi żebym za wcześnie nie urodziła przeczytał w jakiejś książce że od 32 tygodnia się nie powinno i sobie ubzdurał i tylko mnie przytula ![]() scorpionec a może ty urodzisz hehehe przez nos jak Ci czop tamtędy odchodzi no coś dziewczyny poznikały może rodzą
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj u lekarza, oznak zbliżającego się porodu nie widać, a tak bym chciała wcześniej.. Jutro zaczynam 38 tydzień.
Aha - piąty raz potwierdził że dziewczynka (taką mam bezwstydnicę w brzuszku)
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie nie poddajemy. Cytat:
tyle ze nie jest podbarwiona krwia wiec nie wiem co o tym myslec. Nie nadazam z czytaniem Was. Duzo mam roboty w tych ostatnich dniach...
|
||
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
asiak1981 super że wszytko dobrze
aaliyah to wszytko wygląda na to że odchodzi Ci czop śluzowy i niedługo pewnie zobaczysz swoje maleństwo ![]() u mnie cały czas leje deszcz buuuuuuu taka paskudna ta pogoda że chyba będę dzisiaj pół dnia leżała ale mam zapas mandarynek więc nie uschnę |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko niech sie ta panienka pospieszy bo mi maz we wtorek wyjezdza w delegacje. ![]() Poza tym ciagle mnie przeczyszcza. Wy tez tak macie? I mam mdlosci...
|
|
|
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
Ja od 2 tygodni mam ogromny apetyt na jabłka (dobrze że akurat sezon, więc jem po kilka sztuk dziennie, m.in. zauważyłam że pomaga na pieczenie w przełyku) i sok pomarańczowy (mogłabym pić hektolitrami). Wy też macie teraz jakieś szczególne apetyty?
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
ja też ostatnio często biegam do ubikacji, wcześniej miałam straszne problemy a teraz parę razy dziennie! a jeśli chodzi o apetyt to tylko owoce owoce i jeszcze raz owoce pochłaniam je dosłownie
ja w sumie zawsze uwielbiałam i nie wyobrażałam sobie dnia bez owoców ale teraz to bije rekordy! a jeszcze bardzo lubię różne sałatki a reszta mogłaby dla mnie jedzonka nie istnieć |
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przeczyszcza od jakiś 2 tyg... sikam tez co 5 min po 5 ml
![]() czop podobno też może odejść zarówno 2 tyg wcześniej jak i w dzień porodu.. mała zamiast 120 ruchów na godzinę wykonuje ok 6-12 więc tez zaczela sie lenić na maxa.. przestałam się dopatrywać oznak porodu bo tylko nie potrzebnie się napalałam w pon mam wizytę jak dotrwamy i okaze sie ze szyjka nie skrócona to dopiero beda jajca ![]() zara jadę oglądać puffki (zdam relacje jak wrócę) i jak dam rade to może jakąś lampkę dokupię do pokoju.. |
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z sokiem to musze niedługo chyba skończyć bo wydaje mi się, że trochę za dużo go pochłąniam. Chyba lepsza byłaby woda A my wczoraj kupiliśmy wreszcie ciemne łóżeczko i materacyk dla Matiego A dzisiaj wybieram sie jeszcze na zakupy do Smyka bo na szkole rodzenia dostaliśmy takie 2 paczuszki z ulotkami, próbkami i w jednej z nich był kupon rabatowy właśnie do Smyka. 20% zniżki na wszystko - czyli będę już mogła dokupić resztę prakujących rzeczy. A teraz uciekam prasować |
|
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś zaczynam 38 tydzień, ciekawa jestem ile jeszcze synuś będzie chciał w mamusinym inkubatorku posiedzieć, pewnie długo, bo co żle mu tam??? |
|
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek1211 zrób zdjęcie łóżeczka z zawartością i nam zaprezentuj
ja właśnie rozmawiałam z mężusia siostrą i oznajmiła mi że znowu dzisiaj dostaniemy reklamówkę z ciuszkami dla Igorka bo ich synuś rośnie intensywnie |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Skorpionec! Czekam na relację ws. worków, bo dziś chcemy już zamówić. Mój mąż jak już sobie coś ubździ to jest w gorącej wodzie kąpany i chciałby wszystko natychmiast. No, ale w tym wypadku nie mam nic przeciwko. ![]() A ja mam po prostu wilczy apetyt. Tylko bym jadla i jadła... Jabłka owszem, ale generalnie mam apetyt na wszystko. Szkoda tylko, że ta pieprzona zgaga mnie tak dobija... No i oczywiście dziś zauważyłam na wadze, że to moje jedzenie nistety się odbija na kilogramach... No, ale olać to!
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Prezentuję
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Gosiaczek1211,pieknie to łóżeczko wygląda ![]() aaliyah,wygląda na to,że zbliża się TEN dzień ![]() Sniezynka21,ja miałam cesarkę,ale 8 lat temu,więc już nie powinno byc problemów .Wtedy w szpitalu mówili mi,że jak następnym razem chcę rodzic siłami natury,to musze poczekac min. 4 lata.Ostatnio się pytałam sojego lekarza, na jaki poród się zanosi, powiedział,że nie widzi na razie przeciwskazań do naturalnego porodu.Chociaż poprzednim razem nie dośc,że łożysko miałam już niewydolne,to moja szyjka w ogóle nie reagowała-nie było rozwarcia nawet po kroplówce. Więc może ta moja szyjka jest jakaś upośledzona czy co? Zobaczymy,co będzie to będzie,chociaż bardziej boję się normalnego porodu,bo takiego jeszcze nie miałam,a przy cc wiem,czego mam się spodziewac...
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z odrobinka krwi i podbrzusze ciagnie jak na okres ... ja nie wiem czy w weekend czasem nie wyląduje na porodowce
|
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mi sie już snil twoj porod to co bedzie jak sie naprawde zacznie...
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek1211 ale boskie to łóżeczko i pościel śliczności !!!!!!!!!!!!!
becia trzymam kciuki z moim Igorkiem za Twojego niech chłopak wychodzi na świat
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
becia_leszno czyli zaczyna się walka o srebro
Tak się niewinnie od Niobe zaczęło ale jak już się rozkręci to jedna za drugą będzie wieści słała. Ale cudownie. Córcia Niobe jest prześliczna. Madzia ma już swój Skarbek przy sobie. To która następna w kolejce??
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny boli mnie w pachwinach i starsznie mi niedobrze. W ogole jakos tak "inaczej" sie czuje...
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
aaliyah a może ty się dzisiaj rozpakujesz
|
|
|
|
#420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tż usiadl to stwierdzil ze bierzemy dwa powstrzymałam go i kupilśmy jeden czerwony 3xl ![]() aha pani polecała wersję w skorze (eko skorze) bo te jeansowe czy mechate maja gorsze wlasciwości jesli chodzi o układ kulek tzn kulki sie gorzej w nich układają super i jak elegancko Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale dziewczyny do dzieła niech coś sie dzieje my z Iga wycofujemy sie z wyścigu... czekamy na pufkę.. no i na weekend impreza się szykuje to chetnie sie "rozerwiemy" po za tym wykurzanie jest calkiem fajne i dziecko nie placze po nocach![]() o i bym zapomniała mam wieści od an.ka.b ma rozwarcie 1.5 cm wczoraj próbowali odłączyć ją od kroplówki i przejśc na leki ale zaczeły się skurcze więc znów na stałe jest podpięta do kroplówki (24/24) i wygląda na to ze tak pozostanie nadal trzymamy kciuki |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

?
ale sie nie poddajemy. 

No i oczywiście dziś zauważyłam na wadze, że to moje jedzenie nistety się odbija na kilogramach... 
z odrobinka krwi i podbrzusze ciagnie jak na okres ... ja nie wiem czy w weekend czasem nie wyląduje na porodowce