Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-19, 17:40   #4051
kosmarka
Wtajemniczenie

Dot.: Loki, loczki i fale - wątek zbiorczy

Wiem dlatego napisałam, że tamte warunki nie oddadzą piekna twoich włosów, to drugie choć małe jest o wiele lepsze - i o to chodzi .

A ja dziś wypróbowałam metodę z youtube - tu na naszym wątku nie znalazłam wpisów, by któraś z was tak robiła (cchyba, że przeoczyłam lub niedoczytałam - to z góry przepraszam): umyte włosy rozczesane , po kolei począwszy z tyłu głowy nawijam na palec małymi pasmami włoski by były zawinięte woków siebie. I tak nawijam na całej głowie wszystkie włosy, potem dalej wilgotne ugniatam delikatnie w bawełnianej chustce, by sie lepiej lok uformował.
Następnie już standardowo pod chustkę podniesione na czubku włosy zostają na jakieś 1 h potem zdjemuję chustkę - są lekko wilgotne-ale tylko troszkę, wówczas biorę spinkę-klips taki mniej więcj na 6-7cm i wsuwając go we włosy unoszę je przy skórze na czóbku głowy (biorę 3 klipsy-kupić można we fryzjerskim). Jak wyschną włosy zdejmuję spinki i wówczas nie mam ulizanych na czóbku tylko podniesione tak jak trzeba.

Mam nadzieję, że wyobraziłyście sobie, jeśli nie to może następnym razem pokarzę przy myciu jak to wygląda .
W załączeniu włos po zwinięciu na mokro (na zdęciu już trochę przeschł).
Mój wniosek i spostrzerzenie - jak nawijam na palec robiia się charakterystyczne ścieżki i bardziej widoczne sprężynki. Jak suszę standardowo są to po prostu fale.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mokry.jpg (43,1 KB, 74 załadowań)

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:12   #4052
misia_bella
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie odnośnie odbudowy, regeneracji włosów kręconych. Bardzo długo prostowałam włosy prostownicą, przy czym bardzo o nie dbałam. Teraz przestałam prostowac i chce wrócic do swoich dawnych loków, ale zauważyłam, że kręcą sie one zdecydowanie mniej, a spod (czyli włosy przy karku nie kreca sie wcale. Nie wiem czy przez regularne maltretowanie swojej czupryny skatowalam włosy na amen? Używałam juz wielu odżywek z różnych półek, kupiłam sobie suszarke z jonizacją i dyfuzorem, ale włosy dalej są taki nijakie. Wyglądaja troche ja stara, niezadbana trwała. Normalnie załamka
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:20   #4053
tulipanna.
Zakorzenienie

Metoda mycia odzywka - przerzucenia sie w pelni na takie mycie, sprawdza sie tylko przy wlosach z lokami. Fale musza modyfikowac ta metode i stosowac dosc regularnie szampon, bo niestety zbyt latwo ulegaja obciazeniu.

Co do poprawy skretu. Owszem, przede wszystkim nawilzenie, czyli mycie odzywka i stosowanie odzywki bez splukiwania nawet po takim myciu. Jednak wlosy z lokami, nie falowane, powinny tez stosowac wspomagacze skretu. Nie znam zadnego dostepnego w polsce, ktory bylby bez silikonow. Najlepszy i najlepiej nadajacy sie do metody CG i mycia odzywkowego to cotton seed z The Body Shopu, zawiera tylko jeden rozpuszczalny w wodzie silikon. Ale jednak jest to silikon - moje wlosy nie lubiace sie z nimi kiepsko reaguja na stosowanie nawet tak lekkiego silikonu w kosmetyku. Choc bede jeszcze robic drugie podejscie i sprawdzac ten zwiekszacz skretu w innych konfiguracjach.

Niektore z dostepnych w curlmarcie swietnie spisza sie przy myciu odzywka, jednak jest to zamowienie troche w ciemno. Radzilabym zwracac uwage na sklad, czy wystepuje MAGNESIUM SULFATE w takich zwiekszaczach, bo sporo osob uzyskuje przy tym skladniku super skret i gigantyczne napuszenie. Wlosy sa owszem bardzo pokrecone, jednak wygladaja jak suche. Oczywiscie jest tez druga czesc osob, ktora uzyskuje genialne efekty przy Magnesium Sulfate. Ten skladnik zawieraja np produkty do stylizacji firmy JESSICURL.

Obiecuje, ze wpis o pielegnacji i pogodzie pojawi sie najpozniej do wtorku.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:20   #4054
kosmarka
Wtajemniczenie

Tulipana widze, że byłaś pierwsza
Jeśli uważasz, że po mimo prostowania włosy nie wyglądają aż tak mocno zniszczone to ich nie obcinaj ale zalecałabym jakieś 2-4cm i tak podciąć.
Po drugie musisz teraz bardzo mocno zacząć je nawilżać - oleje przed myciem (kokosowy, migdałowy i wile innych) potem mycie najlepiej szamponem dla dzieci, maski nawilżające.
Wzmocnij włosy też od środka - pokrzywa, skrzyp, drożdże.
Nastaw się równiez na mycie odżywką, dziewczyny polecają poprawia to skręt-ja zaczynam od następnego mycia.
No i przede wszystkim cierpliowści na pewno nie odzyskają kondycji po 3 tygodniach, ale różnicę już pownnaś zauważyć .
Powodzenia

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-10-19 o 18:24 Powód: dopisek
Stary 2008-10-19, 19:53   #4055
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kosmarka, nie wiem jak Ty nawijasz włosy na palca, mi to nigdy nie wychodzi :P

Ja to się wieczorami modlę,żeby wilgoci nie było Nie wiem jak przetrwam jesień
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:04   #4056
tulipanna.
Zakorzenienie

Do mnie ukladanie wlosow poprzez nawijanie ich na palce nie przemawia w ogole. Pochlastalabym sie, gdybym w taki sposob miala ukladac je po kazdym myciu. Nie dosc, ze to czasochlonne, to jeszcze niewiele ma wspolnego z wydobywaniem z wlosa jego maksimum. Taka zabawa raczej narusza naturalna teksture. Wlasnie wyczytalam ostatnio, ze nawet suszenie dyfuzorem z glowa spuszczona w dol jest zakazane w calej metodzie CG i w gruncie rzeczy wcale sie temu nie dziwie. Od jakiegos czasu nie suszylam w ogole i zastanawialam sie dlaczego schnace na powietrzu wlosy maja coraz ladniejszy, intensywniejszy skret. Otoz dlatego - nie ingerowalam w niego w zaden sposob, ktory wymuszalby jakas zmiane i wlosy wracaly do swojej naturalnej postaci. To do mnie przemawia, bo nie wymaga poswiecania wlosom polowy zycia. Nawet jesli traktuje je jako swoje hobby i przywiazuje do nich duza wage, nie chcialabym aby zdominowaly moja codziennosc.
Stary 2008-10-20, 09:46   #4057
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kosmarka, nie wiem jak Ty nawijasz włosy na palca, mi to nigdy nie wychodzi :P Ja to się wieczorami modlę,żeby wilgoci nie było Nie wiem jak przetrwam jesień
No rmalnie nawijam - takiego skręta robię-swobodnego .
Wilgoś napewno będzie-modlitwy nic nie dadzą - taka pora roku .

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Do mnie ukladanie wlosow poprzez nawijanie ich na palce nie przemawia w ogole.
Nawet jesli traktuje je jako swoje hobby i przywiazuje do nich duza wage, nie chcialabym aby zdominowaly moja codziennosc.
To nawijanie nie było wcale takie pracochłonne - trwało może 5 min. Na każde pasemko włosów trzy kółeczka palcem - nie skręcałam ich tak, żeby sok leciał .

Ja też nie chciałbym żeby moja pielęgnacja i hobby włosowe mną zawładnęły, póki co dobrze się bawię i nie zawalam przez nie innych obowiązków i przyjemności.
Nawinęłam raz tak na spróbowanie - mi się podobało i co jakiś czas będę powtarzała ten rytuał .

Stary 2008-10-20, 10:21   #4058
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
No rmalnie nawijam - takiego skręta robię-swobodnego .
Wilgoś napewno będzie-modlitwy nic nie dadzą - taka pora roku .

To nawijanie nie było wcale takie pracochłonne - trwało może 5 min. Na każde pasemko włosów trzy kółeczka palcem - nie skręcałam ich tak, żeby sok leciał .

Ja też nie chciałbym żeby moja pielęgnacja i hobby włosowe mną zawładnęły, póki co dobrze się bawię i nie zawalam przez nie innych obowiązków i przyjemności.
Nawinęłam raz tak na spróbowanie - mi się podobało i co jakiś czas będę powtarzała ten rytuał .
Wiem o jaki sposób chodzi, prezentował go już jakiś czas temu bardzo znany fryzjer z Ouidadu. Wyrazam tylko swoja opinie. Metod na ulozenie wlosow i na konfiguracje pielegnacyjno-ukladajace jest mnostwo, kazdy ma jakis swoj patent. Ja jestem zboczoną CG i zdecydowanie opowiadam się za nie naruszaniem tekstury. To nie kwestia mocno/slabo, tylko czy w ogóle. Byc moze brzmie jak dewotka, ale po prostu widze, ze dziala jak nic do tej pory. Podobnie ascetycznie podchodzę do lokowek, papilotów, wałków, whatever. Ale zyje pod jednym dachem z dziewczeciem, ktore podkresla swoje loki gorącą lokówką i obie staramy się być tolerancyjne
Stary 2008-10-20, 10:39   #4059
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
... zyje pod jednym dachem z dziewczeciem, ktore podkresla swoje loki gorącą lokówką i obie staramy się być tolerancyjne
rozumiem.

Zgodzę się z jednym - jak włosy wysychają same naturalnie - kręcą się najładniej skręt jest najpiękniejszy

Stary 2008-10-20, 10:46   #4060
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
. To do mnie przemawia, bo nie wymaga poswiecania wlosom polowy zycia. Nawet jesli traktuje je jako swoje hobby i przywiazuje do nich duza wage, nie chcialabym aby zdominowaly moja codziennosc.
Jedne poświęcają dużo czasu, trudu i uwagi włosom ..inne paznokciom...jeszcze inne łażeniem codziennym po sklepach z ubraniami i szukaniem przecen

Pomagając ładniej podkręcić się włosom kręconym lub z falami wcale nie tracimy więcej czasu od tych kobiet które prostują lub układają codziennie swoje proste włosy
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 11:22   #4061
kosmarka
Wtajemniczenie

O tak słuszna uwaga kodeino , moje zabiegi na włosach między myciami sprowadzają się tylko do razdziennego przeczesania włosów poza tym kompletnie nic z nimi nie robię.

Stary 2008-10-20, 12:23   #4062
lele
Zakorzenienie

Kosmarko i po rozczesaniu ich nie wygladasz jak wiedzma? przepraszam za sformuowanie, ale ja mam po takiim zabiegu taka szope na glowie, ze az strach..

edit. jeszcze raz uwazaniej rpzeczytalam Twoj post i chodzi Ci o przeczesanie palcami, tak?
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 12:38   #4063
kodeina
Zakorzenienie

lele ja rozczesuję włosy tylko po myciu
a potem i tak je ponownie rano moczę aby "pozlepiały" się w falo-loki
Generalnie to wielki plus bo nie muszę wozić ze sobą ( gdy nie nocuję w domu) prostownic, suszarek i lokówek aby wygladać jak człowiek rano zwiążę włosy w kitkę albo zepnę spinką do góry i wyglądają ok

Edytowane przez kodeina
Czas edycji: 2008-10-20 o 13:52 Powód: literówka
Stary 2008-10-20, 13:00   #4064
Dau
Rozeznanie

moze ktoras z was ma rozeznanie, gdzie naziemnie, w warszawie ( jakies salony sklepy specjalistyczne) mozna kupic produkty matrixa?
Dau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:11   #4065
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dau Pokaż wiadomość
moze ktoras z was ma rozeznanie, gdzie naziemnie, w warszawie ( jakies salony sklepy specjalistyczne) mozna kupic produkty matrixa?
Chociażby w hurtowni fryzjerskiej przy ul. Koszykowej 60/62.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:21   #4066
Dau
Rozeznanie

o super, dzieki benek. czy to ten sklep przy koszykowej, jak sprzed lat ( od ponad siedmiu lat mieszkam za granica, tak tez nie jestem na biezaco co i jak zmienia sie w warszawie)
i czy ceny jakies przyzwoite?
spojrzalam w ineternecie. tam podaja jako nr. budynku - 53, czy chodzi o te sama hurtownie? cz ymozna tam tez zakupic farby i oksydanty? pewnie mozna)
Dau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:44   #4067
lele
Zakorzenienie

kodeino to tak samo jak ja..
Stary 2008-10-20, 13:56   #4068
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgodzę się z jednym - jak włosy wysychają same naturalnie - kręcą się najładniej skręt jest najpiękniejszy
Popieram Na samą myśl tego, że będę rano miała czas na umycie włosów i ich samowolne wyschnięcie mam banana na buzi bo wiem, że wtedy fale osiągną taki skręt jaki uwielbiam

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
l
Generalnie to wielki plus bo nie muszę wozić ze sobą ( gdy nie nocuję w domu) prostownic, suszarek i lokówek aby wygladać jak człowiek rano zwiążę włosy w kitkę albo zepnę spinką do góry i wyglądają ok
Pamiętam czasy, kiedy prawie zawsze nosiłam w torebce prostownicę To BYŁ mój przyjaciel Remington Kiedyś wracałam ciemnym parkiem i szło kilku podejrzanych typów,a u mnie w głowie: "tylko żeby nie ukradli torebki" :P
Stary 2008-10-20, 13:58   #4069
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam czasy, kiedy prawie zawsze nosiłam w torebce prostownicę To BYŁ mój przyjaciel Remington Kiedyś wracałam ciemnym parkiem i szło kilku podejrzanych typów,a u mnie w głowie: "tylko żeby nie ukradli torebki" :P
hehe uśmiałam się
Stary 2008-10-20, 14:26   #4070
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Kosmarko i po rozczesaniu ich nie wygladasz jak wiedzma? przepraszam za sformuowanie, ale ja mam po takiim zabiegu taka szope na glowie, ze az strach..

edit. jeszcze raz uwazaniej rpzeczytalam Twoj post i chodzi Ci o przeczesanie palcami, tak?
Przeczesuję grzebieniem o rzadkich zębach, palce się nie nadają (jak dla mnie), palcami zawijałam loczki na mokro). Po przeczesaniu grzebieniem wyglądam lepiej niż po deszczowym wilgotnym dniu -zdecydowanie. Rano po czesaniu wyglądałm lepiej niż teraz w pracy z puchem na czóbku głowy.
Jak wiedźma wygladam dzisiaj po wilgotnym poranku, dlatego spięłam już włosy.

A to dla tych z was, które nie wiedziały o co chodzi z tym nawijaniem na palec .
http://pl.youtube.com/watch?v=G1MS0_...eature=related

Nie patrzcie na ilość specyfiku który kładzie ta dziewczyna (na pozostałych partach widać) bo butla taka starcza jej chyba na 2 podejścia. Gada jak nakręcona (ja oglądałam bez dżwięku - w pracy nie ma głośników - i dobrze). Mi zdecydowanie krócej to nawijanie wychodzi .

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-10-20 o 14:56
Stary 2008-10-20, 15:22   #4071
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Jedne poświęcają dużo czasu, trudu i uwagi włosom ..inne paznokciom...jeszcze inne łażeniem codziennym po sklepach z ubraniami i szukaniem przecen

Pomagając ładniej podkręcić się włosom kręconym lub z falami wcale nie tracimy więcej czasu od tych kobiet które prostują lub układają codziennie swoje proste włosy
Ale ja nie doszukuje sie takich analogii, a to kto, czemu i dlaczego woli poswiecac czas to juz zupelnie osobna kwestia. Po prostu uwazam, ze dobra metoda pielegnacyjna to taka, ktora mozna efektownie i efektywnie stosowac kazdego dnia bez poswiecania wlosom duzej ilosci czasu. Tu "duza ilosc" jest kwestia wzgledna, bo dla mnie rano pół godziny to za dużo. 15min też.

Cytat:
Popieram Na samą myśl tego, że będę rano miała czas na umycie włosów i ich samowolne wyschnięcie mam banana na buzi bo wiem, że wtedy fale osiągną taki skręt jaki uwielbiam

Ja ten czas znajduje wieczorem, myje glowe i kiedy jestem zajeta innymi rzeczami wlosy schną. Pozniej spinam je na czubku, a rano wymagaja tylko wgniecenia odrobiny zimnej wody z czyms utrwalajacym skret.

Tez mialam takiego przyjaciela Ale oddalam go swojej kolezance, ktora zawsze znajduje powod, zeby wyprostowac bardziej swoje i tak proste z natury wlosy.
Stary 2008-10-20, 17:35   #4072
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Re: Grzywka i loki

Cytat:
Napisane przez olkaG Pokaż wiadomość
U mnie to samo w ogole nie jestem zadowolona Jedyne co robie z zWaxem to wcieram w skore glowy bo podobno przyspiesza porost wlosow

A gdzie kupilas olejek ze slodkich migdalow? Gdzies w sklepie czy w internecie?

Szkoda ze to nie jest metdoa dla mnie

olejek kupilam w internetowej aptece ww.☠☠☠☠☠☠☠ . Tanie rzeczy maja

myje wlosy odzywka mr potter i z kazdym razem sa coraz lepsze. Nie chce zapeszac ale chyba lupiez powoli znnika To byl lupiez kosmetyczny, kto wie moze to przez SLS/SLES.
Stary 2008-10-20, 18:21   #4073
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Re: Grzywka i loki

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
olejek kupilam w internetowej aptece ww.☠☠☠☠☠☠☠ . Tanie rzeczy maja

myje wlosy odzywka mr potter i z kazdym razem sa coraz lepsze. Nie chce zapeszac ale chyba lupiez powoli znnika To byl lupiez kosmetyczny, kto wie moze to przez SLS/SLES.
Swietnie Ja do dzisiaj nie wiem co powodowalo u mnie lupiez kosmetyczny, czy to silikony czy silne detergenty, w kazdym razie odkad odstawilam szampony - zniknal raz na zawsze.
Stary 2008-10-20, 18:39   #4074
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem.

U mnie w sumie też się ładniej kręcą, tylko jeden wielki minus. Mam przyklapnięte włosy przy skórze głowy. Brzydko to wygląda. Muszę delikatnie podsuszyć włosy suszarką z dyfuzorem (ale nie ma mokro, tylko jak już im niewiele brakuje do wyschnięcia, bo wtedy są loki uformowane) głowa w dół i o wiele lepiej wyglądają włosy.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 19:21   #4075
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczesuję grzebieniem o rzadkich zębach, palce się nie nadają (jak dla mnie), palcami zawijałam loczki na mokro). Po przeczesaniu grzebieniem wyglądam lepiej niż po deszczowym wilgotnym dniu -zdecydowanie. Rano po czesaniu wyglądałm lepiej niż teraz w pracy z puchem na czóbku głowy.
Jak wiedźma wygladam dzisiaj
ja tez jak na mokro czesze to takim grzbieniem.. no i palcami i palcami je rano troche ukladam. kolejny dowod na to, ze kazde krecone wlosy sa inne
Stary 2008-10-20, 19:27   #4076
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wiecie co ... ale ja tam się cieszę, że nie mam prostych :P
Stary 2008-10-20, 21:05   #4077
midori88
Przyczajenie

Question Dot.: Loki, loczki i fale - wątek zbiorczy

Witam chciałabym zapytać jak można zrobić fryzurę jaką załączam na zdjęciach, bardzo mi się spodobała x3 z Natury mam falujące grube włosy , więc i ciągłe ich prostowanie nie należy do przyjemności ^^" Chciałabym więc spróbować czegoś z falami, tylko że to by było moje pierwsze spotkanie z nimi... Przed erą prostowania nosiłam spięte włosy :P Proszę o rady na temat ułożenia takiej fryzurki i jej utrzymania , myśle że pierwszy raz musiała by mi to zrobic fryzjerka, żeby podobnie ściąć, prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (15,3 KB, 30 załadowań)
midori88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:28   #4078
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
U mnie w sumie też się ładniej kręcą, tylko jeden wielki minus. Mam przyklapnięte włosy przy skórze głowy. Brzydko to wygląda. Muszę delikatnie podsuszyć włosy suszarką z dyfuzorem (ale nie ma mokro, tylko jak już im niewiele brakuje do wyschnięcia, bo wtedy są loki uformowane) głowa w dół i o wiele lepiej wyglądają włosy.
też tak mam
szczególnie rano
Stary 2008-10-20, 22:42   #4079
Tessiasta
Raczkowanie

Ehh nieznoszę swoich włosów... kręcone, puszące się, grube włochy z którymi nic sięnie da zrobic :/ trochę zazdroszczę tym dziewczyną które mają proste włosy, bo wystarczy że je rano przeczeszą szczotką i już mają spokuj. Ja to rano 20 min. przed lustrem stoję i nakładam piankę do włosów żeby mi tak się nie puszyły :/ nienawidzę tego... a tak pozatym to dużo lepiej mi w prostych włosach niestety...
Znacie może jakieś specyfiki które ujażmią moje włosy?? Wiem co powiecie..."wyszukiwarka nie gryzie" ale mi się nie uśmiecha przeglądanie kilkuset postów

Pozdrawiam. Z góry dzięki za odpowiedź.
Tessiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 23:01   #4080
noname12345TPa
Gość

Potrzebujesz kosmetyków z silikonami. Tak, tak silikony dyscyplinują włosy. Dobre są np. szampony Matrixa, które to zawierają dużo składników z dimeticone.
Seria w zielonych butelkach jest do włosów kręconych.
Ja marzę o lokach - planuję trwałą po zapuszczeniu ich do ramion. Loki są dla mnie bardzo seksowne - marzę o takich w kolorze ciemnej czerwieni - machoniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości