|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VI
eccentriic
ajjrisz - świetne opisy, podkradam! ![]() MySmallCornerInSky dzięki za uznanie, bardzo mi jest miło! ;* Opisy: przestrzelona jakimś nieostrożnym słowem nie mogę nie zwinąć się z bólu.. zbyt wiele snów odpływa bezpowrotnie.. dawkujesz mi siebie jak lek na przetrwanie.. i tylko wiem, że bez ciebie nigdy więcej nic nie będzie.. porcja ciepłych złudzeń przenika do serc.. ile jeszcze we mnie wiary, ile jeszcze we mnie samym sił, na nowe dni, ile szans.. chciałoby się zacząć jeszcze raz, chciałoby odnaleźć zmarnowany czas.. jeżeli słyszysz nie zwlekaj, niech wreszcie będzie wspaniale.. ósma zero pięć, wysadziłem się w powietrze.. zastrzeliłem się październikiem w łeb.. dzieli nas rzeka niewypowiedzianych marzeń i dzieli nas rzeka zwyczajnych spraw.. przemija czas, przemija, nie zbliża nas.. amfetamina ma gorzki smak.. mała Ty wierz dławi mnie tlen, a każdy dzień wymyka się.. na całe szczęście wiem jak rade dać bez wiary.. czemu mnie zostawił? czemu się oddalił? tak mi przykro, chciałbym jeszcze raz.. Coma! <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki! Proszę pilnie coś, co wzbudziło by w Moim R. zazdrość, coś delikatnego, ale dającego do myślenia.
![]() ![]() ![]() Dziękuję. ![]() ![]() * * * * Serca przepełnione miłością nigdy daleko od siebie nie odejdą. Znaczysz dla mnie 'wszystko'. Miłość: rzeczywistość w krainie fantazji. 'Miłość jako nasionko leśne z wiatrem szybko leci, ale gdy drzewem w sercu wyrośnie, to chyba tylko razem z sercem wyrwać można. ' Są myśli namiętne, które rozbudzają zmysły. Język składa się z mięśni. Posiłujemy się? Ktoś, kto mówi, że miłość nie przynosi strachu, nigdy nie był zakochany. Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń. Szczęście. Do kwadratu. Bo kto powiedział, że Wielka Prawdziwa Miłość nie istnieje? Chodź ze mną, a pokażę Ci taką miłość... Milion świetlnych lat od Ciebie... 'Wiesz? Dziś próbowałam namalować niebo. Musiało mieć głębię. Dobrze, że pamiętam Twoje oczy. Było mi łatwiej.' <3
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() braliśmy to dziś na polskim :P;* Trochę ode mnie ;* `.Bez Ciebie tracę siebie... Odebrałeś mi nadzieję.. może kiedyś Cię odnajdę... ;( I nie słyszałeś mnie... I nie rozumiesz jak.. Spacery wieczorem i Twoja uśmiechnięta buzia ;* Ty idealny, a ja idealnie zakochana <3 A ja myślę wciąż o Tobie częściej... To dla Ciebie moje słowa... Porwę Cię kochanie na przeciwny kraniec świata... Bo miłość do Ciebie jest jak opętanie ;*
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo ii opisy; ) * Strasznie mi to wszystko jedno. *Nie dorabiaj marnej ideologii. Ot, mam to gdzieś.i tyle. *Bezkompromisowa, nie ma nic do stracenia.. *Optymistycznie. I w dupie mam wszystko co nie jest cacy. *mam to gdzieś. Żadnych objaśnień. Odsyłaczy. Przypisów. Haseł. *Powiedz mi, po co te kombinacje? *Be Right Back I'm Ignoring your ugly face and eating ice cream; DD zaraz wracam, ignoruję twoją paskudną twarz i jem lody.. *odpieprzyłeś komedię. [nie znasz? nie oceniaj. znasz - szanuj.] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabieram ![]() ___________ zamknięty w biegłości moich palców czym jestem i czym jest moja miłość ku tobie zanurzona we włosach twoich
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
właśnie wtedy gdy człowiek myśl, że jest wolny, zakuwają go w kajdany..
oto jest dziwne opętanie człowieka przez człowieka.. nie dziwi się niczemu dziś, do ludzi często się uśmiecha, przeklina też gdy jest jej źle i gdy wiary w siebie brak.. tak bardzo chce pokonać strach pofrunąć i nie upaść znów, a może w tych upadkach tkwi jej tajemnica jak żyć? im bardziej mnie nienawidzisz tym bardziej Cię do mnie ciągnie.. bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości.. udawaj, że mnie kochasz, bym mogła spojrzeć w oczy tym, którym przyrzekałam, że nic nas nie rozłączy.. dobrowolnie umieramy z miłości każdego dnia.. pospolita ta śmierć.. - a ty jak się masz? - spytał Puchatek. - nie bardzo się mam - odpowiedział Kłapouchy - już nie pamiętam czasów, żebym jakoś się miał.. milion myśli w głowie i tylko jedna osoba w sercu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Tak chce żebyś zniknal z powierzchni ziemii.
kiedy nie ma cię, nie ma trochę mnie. razem dopełniamy się, zwykle nie jest źle. na tym nic nie kończy się, jeśli szukasz, znaleźć chcesz, może coś wydarzy się, może nie, a któż wie otwórz oczy, zobacz sam. przed nami mgła. I z utęsknieniem czekam na ten dzień, Kiedy będę mógła znów zobaczyć Cię. intelektu siła słabnie gdy mnie wzrokiem łowisz, nie mam mocy, która twoje zmysły oswobodzi,
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
Psze bardzo
![]() "Dobre chwile dzisiejszego dnia są smutnymi wspomnieniami jutra." "Wiem, że nie wiesz ile życie naprawdę jest warte." "Reggae jest rzeką miłości stworzoną dla tych, którzy wiedzą czym jest miłość." ![]() Oczywiście - Bob Marley ![]()
![]() |
#3879 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() a piosenka Mesajah - Każdego dnia ![]() polecam również Ładna i cfana oraz Tak musi być
Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane;*
cudowne opisy maice.. znow ukradlam duuuzo... i mam taka małą prośbe... potrzebuje jakis opisow, ktore zacheca do glosowania w wyborach na przewodniczącego szkoły na mojego kumpla... prooosze;* nie wymieniam zadnych oosb, by nie "wymuszac" na kims spelnienia prosby oraz dlateog, ze bardzo Was wsyztskie kocham;*;*;* coś doe mnie: najboleśniej przemija to, co chcielibyśmy żeby trwało Zawsze ludziom się wydaje, że w innym miejscu będzie lepiej dobrane z uczuc marzenia szepcza o Tobie milczeniem "Czasem zło przychodzi pod maską dobra, lecz jego prawdziwym celem jest szerzenie zła" " Po prostu być, urzeczywistniać sny.. " kto mówi coś w co nie wierzy - do wiarygodnych nie należy... "w życiu piękne są tylko chwile" 'czasami najpiękniejsza prawda to szaleństwo' Wojna? Ze mną? Gratuluje odwagi, wspólczuję głupoty. problemy usuwam po męsku - kijem baseballowym. Zapraszam do gry ;] znajdź własnego faceta, od mojego się odklej. Zarezerwowany dla mnie. Pachnący mną. Nie szuka innej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
![]() z filmów ![]() ''Nawet gdybym chciał, nie zapomniałbym'' <Step Up Taniec zmysłów "Ja odejdę, ale ty nie..." <PrisonBreak> "Ty jesteś dobra w tej grze, ale na nie chce w nią grać" < HSM2 "Prawda to dziwka, a tu ja jestem jej alfonsem" <Czas Surferów Przyjaciół trzymaj blisko, wrogów jeszcze bliżej..<.( PRISOB BREAK>) - Wiesz co?? - Co?? - Śmierdzisz (sąsiedzi) Obiecaj mi, że się we mnie nie zakochasz.... ok ok.. ( hmm .. nie pamiętam z jakiego to filmu ) optymistyczne ![]() "Światem nie rządzi nienawiść! Światem rządzi miłość!" naiwna.? niee. Oko za oko. Ząb za ząb, To czego dupa za pieniądze? ;D Żyj jak chcesz, niczego nie żałuj.Chciałeś, wybrałeś...ej w dupę mnie pocałuj=) 100% szaleństwa, ZERO zobowiązań !!! ![]() Dziś się schodzą drogi dwie ![]() różne ![]() Piękna? Śliczna? Idealna? Dla Ciebie Kotku nie osiągalna. Koniec pogaduszki...Poszłam przytulić się do poduszki : ) ;*DOBRANOC Lubię patrzeć na swoje powieki od spodu... ![]() Kto Mnie Kocha, Kto O Mnie Myśli, Niech Mi Się Dzisiaj W Nocy Przyśni !! ;-** <33 Karaluszki pod poduszki...jeśli będą Was gryść mozecie do mnie przyjść" Nazwałam go aniołem, a on był gorszy od diabła "... Myślę, myślę... I co jeszcze nic nie wymyśliłam ; DD Gdy Ci smutno ---> puść bąka .
#3882 |
Przyczajenie
|
[quote=societygirl17;94228 55]* Z Nimi zawsze jest świetnie. | Wycieczka.
* Podbijamy [miasto]. * Będzie super. Bo z Nimi ![]() * Wycieczkowo. Z moimi Misiakami ![]() * Bo klasowe wycieczki są najlepsze ![]() * Fun. With my class :P. * Wycieczka, wycieczka, wycieczka.! Z moją kochaną [klasa] * Nawet niewygodny autokar nie będzie przeszkodą.! I tak będę się świetnie z Nimi bawić ![]() * A jutro będzie piękny dzień, zabawny dzień. * Wycieczkuję się ![]() ![]() _________________________ ______ Dziękuję , są super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ------------ Tyle mogę Ci dać. Tylko wyciągnij do mnie ręce. Obudzimy się wtuleni. W południe lata. Spójrz! Twoje niebo odbija się w moich oczach. ON: Dla ciebie poszedłbym na koniec świata! ONA: A zostałbyś tam? Ludzie są braćmi. Świat jest dostatecznie duży. Dla wszystkich. Co z Nami będzie? Tylko w Twoich dłoniach skołatane serce wolniej bije.
słowo bliskie opisania tego, co teraz czuję, tej dziwnej mieszanki bólu, przyjemności, strachu i radości, które przepełniają mnie jednocześnie." ![]() Edytowane przez 12 Stonka Czas edycji: 2008-10-21 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Raczkowanie
|
WhenYouComeBackToMe- miło mi że podoba Ci sie moj podpis
![]() ![]() trochę zabawnych.. by Czarek Pazura ![]() ~~ mężczyzna.. dodatek do żebra ~~ nie można już powiedzieć łysy.. wybiorczo kędzierzawy ~~ szczerbaty.. nie on jest oszczędnie uzębiony ~~ kurdupel.. skąd Obywatel Kompaktowy i inne.. ~~ Z drobniutkich zdarzeń składa się każde, nawet całkiem okazałe życie. ~~ I smutek nagły w kącikach marmurowych ust... ~~ Ogarnia mnie strach, bo wiem ile mnie minęło.. ~~ rzeka czasu.. ~~ nie zobaczysz..jak bardzo ciężko mi iść, gdy zmierzch twą zakrył mi twarz
-musisz lubić Dziś to Dziś Ciebie polubi. A o Wczoraj zapomnij to ono zapomni o Tobie... - a o jutrze też coś masz? - o Jutrze nie wolno. Ono nie jest nasze... o świcie do każdego przyjeżdża wóz i przywozi mu jego Jutro. Ale wcześniej nie wolno tego dotknąć, bo nie wiadomo czy będzie Twoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
#3887 |
Raczkowanie
|
'mówiłeś mi...wierzyłam, kłamałeś mi...dopiero teraz to zauwazylam'
Słowa puste splamione.... Obietnice nie spełnione... . Nie chcę już Twoich kłamstw,złych obietnic,fałszywych rad Słowa wypowiedziane..... Obietnice bez pokrycia. w miękkich ustach uśpione obietnice... Samo czekanie jest nadzieją Ile Cię trzeba dotknąć razy żeby się człowiek poparzył? * Albo przystopuj z gadką, Albo zamień swoje puste słowa na czyny. * Bo faceci już tak mają... Gdy przyjdzie co do czego, to pękają... * Obiecywać to każdy potrafi ^^ * Czy ty zrobiłeś kiedyś tyle, ile mówisz? pozwól , że chociaż raz będę miała ostatnie zdanie . i tak czuję się przegrana ( pewnie niektóre się już powtarzały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
paulinciatbg :
Kod:
a piosenka Mesajah - Każdego dnia :-) polecam również Ładna i cfana oraz Tak musi być ________ ode mnie coś z damskiego ' rapu' : Lilu. mała ma plan na sound dałam wam 'ała' stan ! ;D na miłość mówię teraz pull up don't come again.. uuu..mieścisz mi się pod paznokciem właśnie. im większy się sobie wydajesz ,tym bardziej malejesz ! Kiedy wchodzę do klubu krzyczysz: au!ou! ; D Na koncercie nie trzęsę tyłkiem, lecz parkietem ;d wszystkie ladies tak jak ja łapią oddech na raz (:
I gdzie są te dla których rap to nie R.Kelly, Które jara styl Cosmo, ale tego z paneli. Które wolą spalić lolka nad Wisłą, Niż mieć sporo bubli, które lśnią i błyszczą. Które chcą czuć, nie gonić za pozycją..." hę?... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
BAN stały
|
CZemu tak jest oni tyle razy nas krzywdzą a my ? my im wybaczamy
![]() ![]() Opisy : Chcę jeszcze jeden raz poczuć ciepłą skórę Twojej brzoskwiniowej dłoni, Daję Ci moją łzę. Zrozum co czuję - pustkę Ty jesteś jak powietrze, dla mnie jak życia sens. Nie obiecywałam , że zostanie dawałeś mi odczuć, że nie jestem Tobie obojętna. Nasze Spotkanie takie zimne i chłodne, najpiękniejszy obraz świata namalowany ciepłymi kolorami... Bądź pewien, że tak szybko nie zapomnę. Nie potrafię okazywać uczuć przy Tobie. Wolę, żebyś myślał, że jestem na Ciebie zła, niż żebyś widział w moich oczach tęsknotę i ból zakochała się w Tobie nachalna wariatka.. nie wyobrażam sobie bycia z kimś kto nie odwzajemnia mych uczuć . |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Raczkowanie
|
laski ubóstwiam <333 nie będę wymieniała nickami, bo po prostu w 130 stronie to się zakochałam <33 hyhy ;****
prośba ![]() _ czasem mi odpierdala. w woli ścisłości, dla mnie nie ma miłości - nie. nie ma miłości.. ;]] nie pokocham Cię - nAra! ;]] zawsze dziewica - okazała się dziwką ;]]
Edytowane przez paulaa_91 Czas edycji: 2008-10-21 o 18:20 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz zjeżdżaj i pozdrów swego kumpla. Widzisz co straciłeś? Żegnaj. Z unnej beczki: Ale Ty nigdy nie poddasz się... Nie wierz nigdy, tym co ciągle udają i ciągle uśmiechają się. i nagle skończy się, to wszystko w co wierzysz, co kochasz, zasypie śnieg. Dziki uniesie cię wiatr, opuści Cię nagle, uderzy, ufałeś mu tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W twarz zaśmiać się światu, tak donośnie, bezczelnie! na zewnątrz jednak nic. Pełen zachwyt, oczy w gwiazdy. Egoistycznie upiję się w samotności mym szczęściem. chcę żyć! Tu i teraz. Nie wtedy. TERAZ. Jestem sama. Ale walczę jak trzystu! Cieszę sie chwilą, bo tą chwilę moge stracić Takich jeleni jest pełną. Mężczyźni mają sto sposobów, żeby się zemścić. Kobiety mają jeden, ale ten wart jest wszystkich Waszych! Chcę znów zaufać nie dostawać ciosów w plecy Bo życie to chwila ja tą chwilą chcę się cieszyć dość mam wspominania. Liczy sie tylko tu i teraz! Z usmiechem na ustach patrze w przyszłość! Prawdziwą twarz mężczyzny poznaję się, gdy się z nim zrywa. Nie wiem czy pomogłam, ale sie starałam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
BAN stały
|
Hej skarby
![]() mam znowu zadanie dla Was ![]() Bo jest taka sprawa że mój chłopak..w ogóle sie do mnie nie odzywa w ciągu dnia. tzn . nie pisze esów ani nie dzwoni tak jakby w ogóle o mnie nie myślał ![]() ![]() ![]() Miałybyście coś o tym ? ![]() może : RealGirl89 Zadziczona KupMiLizaka kee styrana AnusiaPn TiScatteroUnaFoto societygirl17 agatee <333 i przepraszam że nie dodalam zadnych opisow ale naprawde brak weny ![]() ![]() dziękujeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*tak jak teraz jest, chciałabym, aby było zawsze.;DD *I przyrzekła sobie ogarnąć kilka jeszcze takich spraw.. *. Kiedyś skrzywdziłeś-teraz sam będziesz krzywdzony. *100% szaleństwa to jest jej opcja . *nie dorabiaj marnej ideologii. ot, nie kocham. i tyle. *-gorrrrrrrąco! och, jak dobrze, ze mnie nie kochasz ; DD *nie dla każdego i nie pytaj dlaczego. *I żałuję tamtych słów. Że nie opuszczę, że do końca, że zawsze. *Zamknij za sobą drzwi zostaw klucz wolę być sama niż nieszczęśliwa *hey i lost my heart and went to look for it, if u find it before i do, please don't break it! thanx buh bye zgubiłam moje serce i poszłam je poszukać, jeśli znajdziesz je wcześniej niż ja, proszę nie zepsuj go! dzięki, pa *Oczywiście, że jest fajnie. Już mi nie zalezy; DD. Czemu pytasz? *Czasem nawet potrafisz spieprzyć coś na korzyść kochanie; DD *a kiedy znajdziesz siłę, by ze mną zawsze być, zostawię wtedy Cie. *jakby to powiedzieć.. let's go out tonight. *I ch*j z nim; DD - pomyślałam, bo myślę raczej zwięźle. *trzeba kolekcjonować mocne wrażenia ;D *"Chcesz ze mnie kpiĆ? Nie poczułem nic,daj bis" ;D * chodzi o to by sie sprobowac zdystansowac - to jest motto! * zamknij morde pasztecie. olewam cie! *A on... Widzisz, on okazał się tylko idiotą. *wyluzuj koleś weź zimny prysznic . *gó*no prawda, może jestem przeziębiona, ale moje życie w dalszym ciągu jest cudowne. *a poza tym to i tak mam najku*walepiej. Moze któryś sie przyda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Kochane a cos o tym ze mowil ze mu zalezy , ze bylo tak pieknie przez miesiac (pierwszy) a teraz mowi ze che czasu, ze nie wie co bedzie dlaej, nie wie czego chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
czeeść dziewczyny. ;***
mam prośbę. jakieś opisy o tym, że może coś z tego będzie. <3 że jest cudowny. ` dyskretne i takie mniej. ; )) ![]() styrana rebellious TiScatteraUnaFoto eccentriic nastychick Twoja Imaginacja agatee kee Domiiniisiia ZAKLETA KSIEZNICZKA frizz Plotkaraaa Marcelinkaaa AnusiaPn snowball societygirl17 MySmallCornerInSky abunee WhenYouComeBackToMe i reszta. <3 wiem, że były takie opisy, ale za bardzo nie mam czasu szukać. więc byłabym wdzięczna gdyby któraś z was pomogła. ;** ![]() ![]() buziak. ;**
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Czy naprawde tak mało mysli o mnie towarzyszy Ci w ciągu dnia?.. *Bo czasem wydaje mi się,że.. wszystko jakby blednie bez Twoich słów .. *Wiesz .. czuję jakbym była mniej ważna.. *Czasem wystarczy kilka słów. Mała iskierka radości <3 Nie wiem czy pomogłam kochanie .. :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
Uciec ponad wszystko prosto w objęcia Aniołów .
![]() tylko w snach mnie tu nie ma..tylko w snach czuje radość Chodź ze mną chociaż zupełnie nie wiem dokąd Chodź ze mną by sens nadać życia krokom Serce które zwątpiło w istnienie dobra
![]() |
#3900 | |
BAN stały
|
Cytat:
CZemu ten telefon milczy ? CZyżbyś o mnie już zapomniał ? ![]() Cisza ![]() Czekam kiedy ten telefon w końcu zadzwoni ![]() Tylko czasami gdy słyszę dżwięk telefonu myślę , ze to Ty .! Moje serce mocniej wali gdy słyszy telefon i znów rozczarowanie ![]() Z upragnieniem czekam aż zadzweonisz.. Mam delemat : czy myslisz o mnie tylko wtedy gdy się odzywasz ? Nie odzywasz sie , a ja > ja tyle chciałabym Ci napisać ![]() Czyzbyś myślał o mnie tylko przed snem ? A nasze rozmowy ? Gdzież one są ..? Tyle rozmów przed nami , a Ty ? MAsz to gdzieś .. Pierwsza taka rozmowa bez żadnego tematu , a dalej ? dalej cisza :9 rzadko ze soba rozmawiamy , a ja tego potrzebuje :/ Tylko tyle mi przycchodzi na mysl sa takie nijakie ale staralam sie i dzieki za wyróżnienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.