Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 16:15   #811
massowa
Raczkowanie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009

Ide zaraz na miasto w poszukiwaniu fryzjera
trzymajcie kciuki :P

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:18   #812
violisia
Zadomowienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jak sobie dobrze przypominam, to Ty jesteś z Rybnika, więc podobne przekonania mamy co do wyglądu ślubu i wesela
Fryzurkę zrobię u kobietki, która zajmuje się moimi włosami już jakieś 2 lata- to zwykły salon w Niedobczycach .
Makijaż prawdopodobnie u kosmetyczki w Wodzisławiu. Podobno przyjeżdża do domu, więc to jest wielki plus
Dokładnie Rybulko jestem z R-ka, a jak nazywa sie ta fryzjerka, bo ja tez czesac bede sie w niedobczycach hihi zwykly salonik ale kobitka ma reke, i fryzury nawet atom nie ruszy

Jak bedziesz juz miala namiary na ta wizazystke to napisz na prw, bo ja ciagle kombinuje co z makijazem
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:33   #813
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

Rybulka Ty mi z nieba spadłaś bo ja powoli zaczynalam czuc sie juz wyobcowana ze tak wiekszosc ma nie w ten dzien, albo przed seje itp.

a teraz pytanko, zdradz tajemnice u kogo bedziesz robila fryzurke i makijaz bo my z tych samych okolic jestesmy
pozdrawiam
ja tez bede miala w dniu slubu plener.. wiec jestesmy juz nie ma co sie lamac mi sie ta opcja podoba

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się podoba taka fryzura sądzicie że jakie muszę mieć włosy długie czy zdążę zapuścić
sliczna fyzura

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
po za tym dostałam stypendium naukowe i ciesze sie jak dziecko

Super gratuluję
gratuluje

a do mnie dzwonili z uczeni ze jestem w 5 % najlepszych studentow i czy chce takie zaswiadczenie to mi umoza 20% kredytu studeckiego ale sie ucieszylam super.. nic niemusze pisac ani zalatwiac sami mi wystawia
Stary 2008-10-22, 16:41   #814
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Piszcie tu też o zwyczajach jak to u Was wygląda , wiem, że jest na to odzielny wątek... ale my tu tak we własnym gronie wymieńmy się doświadczeniami ?
U nas jest podobny zwyczaj z tym, że tłucze się porcelane i sprząta i młoda i młody

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
o takim określeniu jeszcze nie słyszałam
ja tez nie dobre
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a do mnie dzwonili z uczeni ze jestem w 5 % najlepszych studentow i czy chce takie zaswiadczenie to mi umoza 20% kredytu studeckiego ale sie ucieszylam super.. nic niemusze pisac ani zalatwiac sami mi wystawia
fajowsko
Stary 2008-10-22, 16:48   #815
Daysy85
Zakorzenienie

U mnie to w sumie w mieście nie ma takich za bardzo zwyczajów ...
Błogosławieństwo tak jak wszędzie , bramki robią na klatkach albo Młodych z klatki nie chcą wypuścić, czasem robią koronę czyli takie ozdoby na około drzwi od klatki...
Na wsiach czy mniejszych miejscowościach to fajniej jest bo bramka np. jest taka że chłop furą na środek wyjeżdża młuckę robią na ulicy, sznur przwieszają od płota do płota i pieluchy na nim...
Na wsiach do tej pory szczególnie ludzie starsi na weselu śpiewają ludowe przyśpiewki.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:00   #816
kasiaher
Wtajemniczenie

u mojego tż jest tak że grają i spiewają przyśpiewki moja rodzina jest z mazur więc też jest taki obyczaj . U nas przyśpiewki będą napewno sporo się tego nauczyłam będąc na 10- ciu weselach od strony mojego TŻ. Będzie wyprowadzanie z domu zarówno jego jak i mnie a oboje mieszkamy w blokach. Mnie się to podoba mam mieć przystrojone piętro i orkiestra będzie mnie sprowadzać po schodach grając , a mieszkam na 9 pietrze. Sam mi to zaproponował a mnie się to spodobało . Mimo że jestem z miasta wystawne i eleganckie wesela to nie dla mnie. Sala też jest piękna ale mnie zależy na tym żeby sę dobrze goście i my młodzi bawili, nie będę patrzeć na to jeśli się komuś nie spodoba np. granie przy stołach.

Daysy85 ja równiez jestem z Kielc i powiem ci że rzeczywiście nie ma takich zwyczajów, ale rodzina mojego TŻ jest z Radomia więc u nich troszkę tego jest. Przynajmiej w tej rodzinie.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:36   #817
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
SAS
przyznaj się skąd jesteś
Ja z samych Kielc ale rodzinę mam też "obok" i serio nigdy nie byłam na ślubie wczesniej niz na 16
ja tez jestem ze swietokrzyskiego i teznie slyszalam o slubach wczesniek niz o 16

Cytat:
w moim regionie to zwyczaj tłuczenia szkła pod domem panny młodej w przeddzień wesela. Przychodzą sąsiedzi, znajomi i tłuką szkło na szczęście dla młodej pary. Panna młoda musi to potem zamieść, a pan młody w tym czasie polewa wódeczkę
Fajne
Cytat:
Ja nie tylko miseczki ale wkładki powiększające biust , push up i wiele wiele innych bo mój rozmiar biustu to BMW
Bez Mała Wklęsłe

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:39   #818
Daysy85
Zakorzenienie

To się teraz przyznaj dokładniej skąd jesteś
Stary 2008-10-22, 17:41   #819
martucha84
Zakorzenienie

u nas tez jest tluczenie porcelany... i ewno sasiadki mi ten zwyczaj przypomna dzien wczesniej....
nosi sie tez kołacze - ciasta do sasiadow.. azby sie podzielic szczesciem

no i sa tez bramy ale to czesto mlodsza czesc sasiedzka po jakas flache na wieczor sie ustawia
a co do wyprowadzenie to tez jest taki zwyczaj i ja takze z niego skorzystam
Stary 2008-10-22, 17:46   #820
Daysy85
Zakorzenienie

U mnie też jest zwyczaj wyprowadzania Panny Młodej z orkiestrą ale z powodu tego , że mam Dj nie będzie tego
Stary 2008-10-22, 18:33   #821
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacharel^ Pokaż wiadomość
(...)
DZIEWCZYNY, jak to jest z sukniami... na ile wcześniej trzeba ją kupic... ślub mamy w czerwcu... i się tak zastanawiam... czy już poszukiwac w salonach czy na razie Internet wystarczy...
To zależy od sukni. Te z kolekcji zagranicznych są sprowadzane i to zajmuje ok. 3-4 miesiące plus oczywiście jeszcze czas potrzebny na przymiarki.
Ja mam ślub w połowie maja i już mam zamówioną suknię i czekam aktualnie na jej sprowadzenie.
Wydaje mi się, że mogłabyś już zacząć rozglądać się po salonach.

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
(...)
My jak na razie sie zastanawiamy nad obraczkami. Ale zaraz z TZ bede musiala pogadac, bo nie wiem, czy bedziemy kupowac czy przetapiac swoje zloto...
My przetapialiśmy swoje złoto. Obrączki wyszły naprawdę piękne i niczym nie różnią się od tych, jakie moglibyśmy kupić w sklepach jubilerskich. A zaoszczędziliśmy ok.1000 zł.

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
(...)

A teraz z innej beczki:
I - czy zamierzacie chodzić na solarium przed ślubem ?
II - ile wczesniej należy szukać fryzjerki i umówić się na próbne czesanie
III - malujecie się same czy może u kosmetyczki?
i chyba tyle narazie ;P
I - na pewno będę chodzić na solarium. Mam jasną karnację, więc żeby przyzwyczaić skórę zacznę już w lutym prawdopodobnie.
II - z tym też mam problem. Nie wiem u kogo się czesać. Nie znalazłam jeszcze fryzjerki, która idealnie by trafiła w moje oczekiwania co do fryzury. Mam jedną, która rewelacyjnie ścina włosy, ale w tym przypadku niewiele mi to pomoże.
III - malować mnie będzie moja znajoma, która jest kosmetyczką. Malowała mnie też w tym roku na wesele brata i byłam bardzo zadowolona.

Któraś z Was pytała o welon. Mój welon będzie długi do bioder i na całości będą rozsiane maleńkie kryształki. Nie wyobrażam sobie iść bez welonu. Kiedy przymierzałam suknie, to bez welonu ten strój był jakiś niekompletny. Z welonem dopiero czułam się jak prawdziwa panna młoda

Sesję będziemy mieć w niedziele po ślubie. Mój brat miał w trakcie wesela sesję w studiu i niezbyt mi to odpowiadało, bo nagle musiałam wyjść (byłam świadkiem) i zniknąć na ponad godzinę zostawiając tż na weselu.
Fakt faktem będę musiała się drugi raz czesać i malować, ale mogę liczyć w tej kwestii na moją kuzynkę fryzjerkę, która i tak będzie nocować u mnie po weselu. I przynajmniej będę miała pretekst, żeby założyć jeszcze suknię i nie będę się stresować, że się ubrudzi.
Stary 2008-10-22, 19:12   #822
massowa
Raczkowanie

Byłam u fryzjerki i komsetyczki , i powiedziały mi ceny i kiedy mogę przyjść się zapisać. A wiec tak dwa miesiące przed ślubem. Makijaż 50 zł, jak będe chciała mogę prosić o makijaż próbny.
Juz sie doczekać nie mogę
niestety nie mam nadal upatrzonej fryzurki ;(

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 19:28   #823
kliwia
Zakorzenienie

ociecana fotka z Londynu.
Nawet nie zauwazylyscie ze bylam ech [oprocz zielonego motylka]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30small.jpg (47,9 KB, 57 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 19:37   #824
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
E tam,zauważyłyśmy Ja zaobserwowałam,że im mam bliżej do ślubu,tym mniej sukienek mi się podoba... Jak nie myślałam o ślubie to mnóstwo mi się podobało,a teraz...Chyba starość ze mnie wychodzii robie się zrzędliwa
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 19:52   #825
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zauwazylam juz wrocilas?myslalam ze na troche dluzej pojechalas i jak wrazenia?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 19:53   #826
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
U nas jest podobny zwyczaj z tym, że tłucze się porcelane i sprząta i młoda i młody
A u nas na śląsku to z kolei nie ma tluczenia dzien przed itp tyle ze tlucze sie w dniu slubu juz na sali kieliszki zazwyczaj pan mlody zamiata a pani mloda zbiera to potem

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
u mojego tż jest tak że grają i spiewają przyśpiewki moja rodzina jest z mazur więc też jest taki obyczaj . U nas przyśpiewki będą napewno sporo się tego nauczyłam będąc na 10- ciu weselach od strony mojego TŻ. Będzie wyprowadzanie z domu zarówno jego jak i mnie a oboje mieszkamy w blokach. Mnie się to podoba mam mieć przystrojone piętro i orkiestra będzie mnie sprowadzać po schodach grając , a mieszkam na 9 pietrze. Sam mi to zaproponował a mnie się to spodobało . Mimo że jestem z miasta wystawne i eleganckie wesela to nie dla mnie. Sala też jest piękna ale mnie zależy na tym żeby sę dobrze goście i my młodzi bawili, nie będę patrzeć na to jeśli się komuś nie spodoba np. granie przy stołach.
u nas nie graja( przynajmiej sie z tym nie spotkalam ani razu), sa za to tzw wykupiny-pan mlody daje na tace i jest to przewaznie jakas bizuteria ktora potem panna mloda zaklada , hmmm bramy tez sa u nas, i roznoszenia kołacza. no i ja bym dorzucila ten plener jak juz wspomniala rybulka goscie byliby zdziwieni jakby para mloda nie pojechala na sesje

jak mi sie cos jeszcze przypomni to oczywiscie dopisze
Stary 2008-10-22, 19:56   #827
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjerki i komsetyczki , i powiedziały mi ceny i kiedy mogę przyjść się zapisać. A wiec tak dwa miesiące przed ślubem. Makijaż 50 zł, jak będe chciała mogę prosić o makijaż próbny.
Juz sie doczekać nie mogę
niestety nie mam nadal upatrzonej fryzurki ;(
Witam dziewczyny...znów mam tyle zaległości, że pewnie ich nie nadrobię, ale staram się o was pamiętać
widzę, że przygotowania u większości was idą pełną parą. My z TŻ-em poprzestaliśmy na ustaleniu godziny w kościele...teraz jeszcze tylko czekam na wzory zaproszeń, które ma mi podrzucić kuzynka koleżanki z pracy i w tym roku to chyba wszystkobyć może pokusze się jeszcze o wybranie sukni...albo chiciaz jakiejś przymiarce

ale mam jedno nurtujące mnie pytanie...poradzcie...dos tałam szczepionke przeciwko grypie i mam dylemat szczepić się czy się nie szczepić...przyznam, że zamiast szukać u zasadnień na necie wolę poznać wszę opinię waham się ponieważ słyszałam opinię, że lepiej aby młode kobiety, które jeszcze nie mają dzieci (a planują wniedalekiej przyszłości) nie szczepiły się. czy coś wiecie na ten temat

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 19:56   #828
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
A u nas na śląsku to z kolei nie ma tluczenia dzien przed itp tyle ze tlucze sie w dniu slubu juz na sali kieliszki zazwyczaj pan mlody zamiata a pani mloda zbiera to potem
Ja właśnie czytałam gdzieś, że to na Śląsku dzień przed tłucze się porcelanę i takie tam. Może inne dziewczyny ze Śląska się wypowiedzą.
Stary 2008-10-22, 20:00   #829
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja właśnie czytałam gdzieś, że to na Śląsku dzień przed tłucze się porcelanę i takie tam. Może inne dziewczyny ze Śląska się wypowiedzą.
a dokładniej na górnym śląsku
Stary 2008-10-22, 20:35   #830
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
To się teraz przyznaj dokładniej skąd jesteś
Suchedniow, ale mieszkam sobie w Kielcach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 20:42   #831
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja zauwazylam ale myslalam ze bedziesz dluzej..

Cytat:

u nas nie graja( przynajmiej sie z tym nie spotkalam ani razu), sa za to tzw wykupiny-pan mlody daje na tace i jest to przewaznie jakas bizuteria ktora potem panna mloda zaklada , hmmm bramy tez sa u nas, i roznoszenia kołacza. no i ja bym dorzucila ten plener jak juz wspomniala rybulka goscie byliby zdziwieni jakby para mloda nie pojechala na sesje

jak mi sie cos jeszcze przypomni to oczywiscie dopisze
jak sie nietlucze ja mieszkam na gornym slasku i tlucze sie dzien przed slubem.. w domu u panny mlodej a dokladniej przed drzwiami.... i wykupiny tez sa i daje mlody kase i wszystko co masz...

Cytat:
no wlasnie tak tak tlucze sie wczesniej... dzien przed

Cytat:
a dokładniej na górnym śląsku
ja tez.. tychy
Stary 2008-10-22, 21:00   #832
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Suchedniow, ale mieszkam sobie w Kielcach
A ja mam stamtąd Dj'a
W Ostojowie, na Berezowie i Skarżysku mam rodzinkę więc znam te klimaty aha i na kleszczynach, Michniowie , i na Kamieńcu
Stary 2008-10-22, 21:09   #833
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Rybulko jestem z R-ka, a jak nazywa sie ta fryzjerka, bo ja tez czesac bede sie w niedobczycach hihi zwykly salonik ale kobitka ma reke, i fryzury nawet atom nie ruszy

Jak bedziesz juz miala namiary na ta wizazystke to napisz na prw, bo ja ciagle kombinuje co z makijazem
No proszę! Kurczę, teraz zapomniałam imienia tej dziewczyny... Ale taka młoda, uczennica technikum jeszcze .

Jak juz dostanę numer telefonu do kosmetyczki, to dam Ci znać

A z której dzielnicy Rybnika jesteś?

Cytat:
(...)
Martuś, co za wspaniała wiadomość! Boże, co za zaszczyt! I ta duma! Serdecznie Ci gratuluję

Cytat:
u nas tez jest tluczenie porcelany... i ewno sasiadki mi ten zwyczaj przypomna dzien wczesniej....
nosi sie tez kołacze - ciasta do sasiadow.. azby sie podzielic szczesciem

no i sa tez bramy ale to czesto mlodsza czesc sasiedzka po jakas flache na wieczor sie ustawia
a co do wyprowadzenie to tez jest taki zwyczaj i ja takze z niego skorzystam
Widzę, że jednak bliżej Katowic, Zagłębia, to inne zwyczaje, bo u nas tłuczenia nie ma Tu violisia może potwierdzić
Jest kołacz, są bramy, wykupiny Nie ma tez u mnie wyprowadzania panny młodej

Cytat:
Byłam w Londynie 6 lat temu- miło wspominam Suuuuper było! Ty też pozwiedzaj tej Anglii jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
(...)
ale mam jedno nurtujące mnie pytanie...poradzcie...dos tałam szczepionke przeciwko grypie i mam dylemat szczepić się czy się nie szczepić...przyznam, że zamiast szukać u zasadnień na necie wolę poznać wszę opinię waham się ponieważ słyszałam opinię, że lepiej aby młode kobiety, które jeszcze nie mają dzieci (a planują wniedalekiej przyszłości) nie szczepiły się. czy coś wiecie na ten temat
W tym temacie nie będe pomocna, bo nigdy nie brałam szczepionki przeciwko grypie, ani sie tym bardzo nie interesowałam...

Cytat:
Cytat:
(...)
jak sie nietlucze ja mieszkam na gornym slasku i tlucze sie dzien przed slubem.. w domu u panny mlodej a dokladniej przed drzwiami.... i wykupiny tez sa i daje mlody kase i wszystko co masz...
(...)
Widocznie różnie jest w różnych częściach Górnego Śląska Ja też przecież stamtąd, a nie tłucze się u mnie porcelany
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 21:09   #834
violisia
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie tak tak tlucze sie wczesniej... dzien przed
a ja widzisz sie z tym nie spotkalam w moich okolicach hihi to teraz trzeba segregacje co miasto to obyczaj hihi
Stary 2008-10-22, 21:10   #835
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
super fajnie by było skorzystać z takiego kredytu jeśli oczywiście potrzebne ci pieniądze

Cytat:
zauważyłam, ale nie komentowałam, z braku czasu...
pozdrawiamy z Polski

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
nie poradze, bo się nie znam, ale wiem, że powikłania po grypie są bardzo poważne i taka szczepionka mogłaby skutecznie ochronić przed nimi. No nie wiem, naprawdę, ja nigdy nie szczepiłam się przeciwko grypie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 21:15   #836
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja się raz tylko zaszczepiłam i nigdy więcej tego nie zrobię. tak mnie złożyło po tym szczepieniu że myślałam, ze umrę... w życiu taka chora nie byłam- chyba wtedy własnie miałam prawdziwą grypę...
ale to pewnie zalezy bo moj tz szczepi się co rok- nie reaguje tak na sszczepienie jak ja ale i tak sie przeziebia tak samo jak przed szczepieniami. poza tym na zajeciach nam tłumaczyli lekarze ze oni osobiscie nie polecaja w ogole tych szczepien- sa produkowane za granica- zazwyczaj w stanach i na zupełnie inne szczepy wirusów niz wystepuja u nas wiec takie sczzepienie jest bez sensu (to zdanie kilku lekarzy- nie jednego )
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 21:16   #837
Daysy85
Zakorzenienie

Ja sądzę że idź z tą szczepionką do lekarza i powiedz mu o swoich obawach ...
Jeżeli nie ma przeciwwskazań zaszczepisz się
Stary 2008-10-22, 21:16   #838
violisia
Zadomowienie

Cytat:
No proszę! Kurczę, teraz zapomniałam imienia tej dziewczyny... Ale taka młoda, uczennica technikum jeszcze .

Jak juz dostanę numer telefonu do kosmetyczki, to dam Ci znać

A z której dzielnicy Rybnika jesteś?
(...)
Widzę, że jednak bliżej Katowic, Zagłębia, to inne zwyczaje, bo u nas tłuczenia nie ma Tu violisia może potwierdzić
(...)
Widocznie różnie jest w różnych częściach Górnego Śląska Ja też przecież stamtąd, a nie tłucze się u mnie porcelany
potwierdzam jak juz wczesniej wspomnialam
Stary 2008-10-22, 21:45   #839
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuś, co za wspaniała wiadomość! Boże, co za zaszczyt! I ta duma! Serdecznie Ci gratuluję

moze to tez zalezy od tego jak wychowni byli rodzice.. bo moi sa ze tak powiem ze wsi i oni mi takie zasady wpioli. .w tyychach mieszk wiekszosc osob zatrudnionych do fiata.. wiec sa zlepki z roznych okolic miast regionow.. i powstala taka zlepiana tradycja wiec to moze bardziej od tego zalezy
a co do kredytu to tez sie ciesze
Cytat:
a ja widzisz sie z tym nie spotkalam w moich okolicach hihi to teraz trzeba segregacje co miasto to obyczaj hihi
ano dokladnie

Cytat:
super fajnie by było skorzystać z takiego kredytu jeśli oczywiście potrzebne ci pieniądze
nie poradze, bo się nie znam, ale wiem, że powikłania po grypie są bardzo poważne i taka szczepionka mogłaby skutecznie ochronić przed nimi. No nie wiem, naprawdę, ja nigdy nie szczepiłam się przeciwko grypie
ja juz z nieo skorzyslalam.. teraz bede go splacac dokladnie za 2 lata.. i dlatego dzwonili eby mi 20% umozyc

co do szczepionki to moja mama sie szczepila i zachorowala miala chyba najgorsza grype w zyciu... ale lekarz powiedzial ze to wszytko zalezy od organizmu ona sie szczepila w lisopadzie i to podobno jest za pozno.. bo waga! wirus juz szaleje najczesniej masz go w sobie a jak sie zaszczepisz to go wzmocnisz czy jakos tak.. lepiej wrzeien poczatek pazdziernika i wtedy one dzialaja najlepiej i sie niechoruje... no ale hmm idz do lekarza i zobacz co on ci powie...
Stary 2008-10-22, 21:49   #840
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
moze to tez zalezy od tego jak wychowni byli rodzice.. bo moi sa ze tak powiem ze wsi i oni mi takie zasady wpioli. .w tyychach mieszk wiekszosc osob zatrudnionych do fiata.. wiec sa zlepki z roznych okolic miast regionow.. i powstala taka zlepiana tradycja wiec to moze bardziej od tego zalezy
(...)
A no tak, pewnie to z tego powodu. Zlepiana tradycja
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości