proszę o obiektywną ocenę, nie wiem co robić - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 19:20   #31
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986
Dot.: proszę o obiektywną ocenę, nie wiem co robić

Cytat:
Napisane przez yaminishi Pokaż wiadomość
Akurat ja o życiu już trochę wiem (z własnych doświadczeń). Nie myl oceny subiektywnej z obiektywną. Jeśli oczekujesz głaskania po głowie, to trzeba było założyć taki temat wątku- może wtedy poczułabyś się lepiej.
Ja zapytam Ciebie z kolei czy byłaś w takiej sytuacji gdzie ojciec Cię porzucił a kochanka utrudniała ci z nim kontakt?(nie twierdze, że to robisz ale twoja postawa do tego zmierza)
Radzę ci trochę więcej pokory i refleksji nad własnym zachowaniem. Nikt nie urodził się idealny, warto nad sobą pracować.
Jeśli twój facet ignoruje twoje potrzeby a rozmowa z nim nic nie daje to powinnaś zastanowić się nad sensem tego związku. Żeby stworzyć dobre relacje 2 osoby muszą wykazywać chęć i zainteresowanie. W każdym bądź razie ograniczanie kontaktu z dziećmi to nie jest dobry pomysł, prędzej ograniczenie kontaktu z telewizorem...
nie nie bylam w takiej sytuacji,jego dzieci nie sa porzucone ,przeciez widuja sie w tygodniu czasem nawet codziennie ,czyli jeden dzien w tygodniu moglby mi poswicic czy to duze wymagania? a jesli mam wolny weekend raz na bardzo dlugo moglby ze mna spedzic ,tym bardziej ,ze mowi ze nie mamy dla siebie czasu i tu cutuje jego slowa"ja tez chce odpoczac"chodzi o to ze widujac sie z nimi w tygodniu niedziele mozna sobie odpuscic
zlotarybka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 19:28   #32
yaminishi
Zadomowienie

Edytowałam swój wcześniejszy post.
Nie wiem co możesz zrobić w takiej sytuacji, chyba jedynie poważnie z nim porozmawiać. Jeśli mu na tobie zależy to powinien chociaż spróbować coś z tym zrobić.
Stary 2008-10-24, 19:38   #33
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986

tak zgodze sie z toba ,sprobuje porozmawiac jak wroce z pracy zobaczymy czy bedzie chcial zmian w naszym zyciu
Stary 2008-10-24, 21:03   #34
martha330
Zakorzenienie

dla mnie jestes jak ptaszek na uwiezi. niby zakochana,szczesliwa,ale niecalkiem. jesli nie bedziecie rozmawiac,to do niczego nie dojdziecie. dla mnie tyle starszy facet moze mowic wiele rzeczy i wiele z nich moga byc tylko obiecankami lepszego zycia. dopoki nie ma rozwodu na papierku,widuje sie z zona,chocby wtedy gdy zabiera dzieci,to zawsze bedzie go cos z zona laczylo. czy tego chcesz,czy nie. nie masz pewnosci. to ze czasem rzuci,ze chcialby sie z Toba ozenic,to poki co slowa puszczane na wiatr. nie daj sie. mieszkacie razem - super,ale dogadajcie sie,bo mam wrazenie,ze jestescie dla siebie bardziej udreka niz przyjemnoscia. ustalcie obowiazki miedzy wami,zrobcie sobie czasem wolne. ok,masz swojego faceta,ale nie oznacza,ze ma on nic nie robic..........

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 22:18   #35
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotarybka1986 Pokaż wiadomość
sorry moge byc kazdym a nie kochanka ,to ze nie ma jeszcze rozwodu na papierku nie oznacza ze on ma zone i kochanke , jestem jego partnerka zyciowa mieszkamy razem od dawna .uwazasz ,ze kazda kobieta ktoraz zyje w konkubinacie jest kochanka?
No, z której strony by nie spojrzeć to jesteś tą trzecią w związku czyli kochanką.

Cytat:
widze ,ze jestes anty na takie zwiazki
Tak, jestem przeciw i chyba mało kogo to dziwi, jak widać to chociażby w tym wątku.
Zresztą polecam lekturę wątku "jestem z żonatym męzczyzną".

Cytat:
napisal na forum o swoim problemie.,oczekujac wsparcia niestety wypowiadaja sie osoby nie majace pojecja o zyciu,watpie czy ktoras z was byla kiedys w takiej sytuacjiP.S prosilam o obiektywna ocene
Jakiego wsparcia oczekiwałaś?

Nasza obiektywna ocena jest taka, że nie rozbija się czyjegoś małżeństwa i nie kręci nosem, gdy partner chce widywać się z dziećmi, gdy ma taką możliwość i ochotę, bo tobie przepadnie wieczór u jego boku (post pierwszy ).
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 06:43   #36
helenska
Raczkowanie

trudny związek , partner z przeszłością , duża różnica wieku Ty jako ta trzecia, odizolowana od rodziny i znajomych- może warto się zastanowić nad sensem trwania w takim związku...

być może powrót do znajomych pomógłby Ci uzmysłowić sobie źe jest możlwość wyboru innej drogi
helenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 11:35   #37
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
No, z której strony by nie spojrzeć to jesteś tą trzecią w związku czyli kochanką.

Tak, jestem przeciw i chyba mało kogo to dziwi, jak widać to chociażby w tym wątku.
Zresztą polecam lekturę wątku "jestem z żonatym męzczyzną".

Jakiego wsparcia oczekiwałaś?

Nasza obiektywna ocena jest taka, że nie rozbija się czyjegoś małżeństwa i nie kręci nosem, gdy partner chce widywać się z dziećmi, gdy ma taką możliwość i ochotę, bo tobie przepadnie wieczór u jego boku (post pierwszy ).
Dokładnie,nic dodać nic ująć.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 11:42   #38
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986

nie zgadzam sie z wszystkimi wypowiedziami ale duzo mi uswiadomiliscie ,troche zabolalo bo delikatni to nie jestescie no coz prawda boli ,takie zycie.
Stary 2008-10-25, 12:33   #39
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
widze ,ze jestes anty na takie zwiazki
Anty jakie zwiazki? Sypianie/mieszkanie z zonatym jeszcze facetem? Nie dziwie sie jej zupelnie I jak juz Fresa zauwazyla, jakby nie patrzec, to jestes jego kochanka.

Cytat:
napisal na forum o swoim problemie.,oczekujac wsparcia niestety wypowiadaja sie osoby nie majace pojecja o zyciu,watpie czy ktoras z was byla kiedys w takiej sytuacjiP.S prosilam o obiektywna ocene
Uwielbiam to. Nie zgadzasz sie z autorka watku, to nie masz pojecia o zyciu.

Oczekujesz obiektywnych opinii, przez obiektywne rozumiejac takie, ktore Ci przytakuja.

To ze ktos sie nie pakuje w takie sytuacje, nie swiadczy ze nie wie nic o zyciu... wg mnie wrecz przeciwnie...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 13:01   #40
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Anty jakie zwiazki? Sypianie/mieszkanie z zonatym jeszcze facetem? Nie dziwie sie jej zupelnie I jak juz Fresa zauwazyla, jakby nie patrzec, to jestes jego kochanka.

Uwielbiam to. Nie zgadzasz sie z autorka watku, to nie masz pojecia o zyciu.

Oczekujesz obiektywnych opinii, przez obiektywne rozumiejac takie, ktore Ci przytakuja.

To ze ktos sie nie pakuje w takie sytuacje, nie swiadczy ze nie wie nic o zyciu... wg mnie wrecz przeciwnie...
jesli ktos nie byl w takiej sytuacji jak ja nie jst w stanie tego zrozumiec o to chodzi
a gdybym mial ten nieszczesny papierek to wasze opinie byly by inne?
Stary 2008-10-25, 14:39   #41
bitter
Zadomowienie

Cytat:
jesli ktos nie byl w takiej sytuacji jak ja nie jst w stanie tego zrozumiec o to chodzi
a gdybym mial ten nieszczesny papierek to wasze opinie byly by inne?
oczywiście

ale nie ma rozwodu, więc nie są

swoją drogą to samobójcze, wiązać się z kimś kto ucieka przed żoną za granicę co taki człowiek jest w stanie zaofiarować? to raczej Ty, złotarybko robisz temu wiecznemu piotrusiowi panu za darmową gosposię, dzięki czemu on może leżeć przed tv i nic nie robić. trzeba było mu od razu powiedzieć: albo rybka albo pipka - tzn. albo rozwód albo mnie nie zwódź.

swoją drogą dziwię się jego żonie że jeszcze się z takim frajerem nie rozwiodła
Stary 2008-10-25, 17:19   #42
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986

jesli chodzi o tego FRAJERA to przeczytaj dokladnie o czym byl temat i co zawieral,zona ktora zdradza 3 lata faceta i on ma dalej z nia zyc!!??,chyba lepiej wyjechac i zaczac dorabiac sie od nowa,pomijajac fakt ze pracujac za granica nie bylo miesiaca zeby nie dbal o dzieci i nie martwil sie czy niczego i mnie brakuje!!
Stary 2008-10-25, 18:42   #43
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To jest właśnie zadziwiające, że jedyną słuszą a zarazem obiektywną opinią jest ta, która idzie po myśli osoby pytającej .

Cytat:
jesli chodzi o tego FRAJERA to przeczytaj dokladnie o czym byl temat i co zawieral,zona ktora zdradza 3 lata faceta i on ma dalej z nia zyc!!??,chyba lepiej wyjechac i zaczac dorabiac sie od nowa,pomijajac fakt ze pracujac za granica nie bylo miesiaca zeby nie dbal o dzieci i nie martwil sie czy niczego i mnie brakuje!!
Formalnie to on nadal z niż żyje .
Dziwne, dlaczego się z nią nie rozwiódł, powodów miał aż nadto, w końcu przez 3 lata przyprawiała mu rogi, na co on jeszcze czeka?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 19:43   #44
zlotarybka1986
Przyczajenie

GG do zlotarybka1986

w styczniu jest rozwod a myslisz ze tak hop siup mozna wziac rozwod w dodatku przebywajac za granica, jakbys nie wiedziala o opieszalosci sadow w polsce
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości