![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :(((
no ale co mam zrobic... powiedziec sobie ot tak ktoregos dnia... wybaczam mu, zrobil co zrobil ale wybaczam? nawet jak to zrobie, to wiem, ze nie bedzie to szczere. moze kiedys, nie teraz... jeszcze nie teraz.... memu pierwszemu bylemu wybaczylam po 5 latach? nie bylam w stanie wczesniej
![]() im dluzej o tym mysle, to bardziej chodzi o mnie, nie o niego. ehh, wiem, ze lamentuje, ale ostatnio znow mam takie okropne tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
BAN stały
|
Flofferku,poprostu przez to że eks dał o sobie znać,wspomnienia powróciły,zaczełaś rozmyślać/rozstrząsać to od nowa,że tyle Was lączyło,że się skończyło i teraz znowu to przeżywasz.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Rozeznanie
|
Mi to się wydaje że on Ciebie zdradzal, bo skad raptem taka reakcja i jeszcze tak chamsko sie do Ciebie odnosi;/ ale moze się mylę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wybaczyłam swojemu eks i chyba już tego nie zrobie. I dobrze się z tym czuje, nie mam z nim kontaktu. Raz wysłala mi zaproszenie na n-k więc olałam go z góry na dól. Porpstu zero kontaktu. Nie myśle o nim i nie przywołuje żadnych wspomnień. Zreszta znalazłam już swojego tego jedynego, tamten wbrew pozorom wcale nim nie był. Flofferku głowa do góry, ułozy sie jeszcze wszystko ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie nie jest to nic nienormalnego. Jak rozstałam się z exem prawie 2 lata temu to władały mną podobne emocje. Ale ciągle w środku powtarzałam sobie, że wszystko się ułoży. Mam wspaniałych znajomych, którzy pomogli mi w tym trudnym boju z samym sobą i z tym brakiem, który długo siedział we mnie niezapełniony... Pewnego dnia wszystko wróci do normy. Tak po prostu jesteśmy skonstruowane. Wszystko będzie dobrze- ty też w to uwierz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie tak wydaje, ze przez durny sms zaczelo to wracac ![]() ![]() Cytat:
jedynie dzieki temu, ze sama 'grzebalam' to tu to tam, zaczelam sie dowiadywac jaki byl, co robil, jak mnie oklamywal i wlasnie to, ze sie dowiedzialam, pomoglo mi przezyc jakos to wszystko, bo najpierw nie moglam sie pogodzic, ze bylo tak milo, tak sie niby kochalismy, a tu bum.. zreszta wszystko jest chyba w watku opisane ![]() Cytat:
no nic, nie wiem co mam pisac, bo jest mi naprawde bardzo zle, a nie chce sie powtarzac, marzy mi sie obudzic sie ktoregos dnia i nic a nic nie pamietac z tego co bylo miedzy nami, chociaz bylo milo.... przeraza mnie, ze bede juz sama. nie mam gdzie poznac chlopaka, na dyskotekach same mlodziaki, wiekszosc moich obecnych znajomych to ludzie mlodsi 2-3 lata, zreszta na palcach 1 reki moge policzyc stanu wolnego i to dziewczyny ![]() jak mi sie sesja skonczy, to chce poszukac sobie pracy, moze sie uda dwoch, cokolwiek by nie myslec, bo wakacje beda najgorsze, prakrycznie kazdy wyjezdza, wczesniej byl on w wakacje i nie bylo problemow, a teraz... nikt nei chce nikogo brac na przylepe ![]() ale dziekuje za wsparcie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Raczkowanie
|
Kiedy przejdziesz jedną górę, wtedy wyłoni się następna - trudno znaleźć równe błonie.
Edytowane przez ewik8513 Czas edycji: 2008-12-29 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do niego nie dzwonie, nie odzywam sie praktycznie od poczatku, jedynie przez ok 2 tygodnie, te pierwsze, chcialam sie cokolwiek dowiedziec dlaczego... no coz, nie zaslugiwalam na to ![]() moj eks nie cierpi, ma sie dobrze. znalazl sobie laske z dzieckiem, wiec sie ustawil brzydko mowiac (na 90% nie mogl miec dzieci). moze to brzmi jak zazdrosc, bo w pewien sposob tak zazdroszcze, ze ulozyl sobie super zycie, a mnie wykorzystal, upokorzyl, bla bla bla... a niech sie kochaja, ale zeby mnie jak szmate nie traktowal ![]() wiem, ze wiele dziewczyn tez dostalo ostro w kosc przez eksow, nawet kilka moich kolezanek, ale w wiekszosci ukladaja sobie zycie, a ja nie moge ![]() ja poprostu chcialabym normalnei zaczac zyc, bez zbednego dolowania sie, wstac i pomyslec jaki ladny dzien albo cokolwiek, byle by sie usmiechnac naprawde szczerze ![]() moze by bylo tez latwiej (juz nie wiem czy pisalam o tym czy nie), gdybym miala pewnosc, ze go nei spotkam...mieszkamy na 1 osiedlu, codziennie przejezdzam autobusem kolo jego bloku i modle sie by go nie bylo. widzialam go kilka razy, mijalam, czesc nie powiedzial ani razu, raz sie odwrocil perfidnie i zaczal sie smiac z kolegami, innym razem takim wzrokiem na mnie spojrzał, jakbym byla najgorsza rzecza na swiecie i nie przesadzam ![]() ![]() SMoK171 tak teraz lasnie uwazam. przez to mialam kilka spiec z kolezanka. ona miala mi za zle ze tak mowie, a ja mowilam, jakby ciebie ktos tak rzucil, w taki sposob postapil, to bardzo mozliwe, ze podobnie bys uwazala (podobne zdanie do mojego maja 3 nasze kolezanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
to straszne co piszecie
tyle ludzi walczy o życie, zmagając się z chorobą itp. a Wy takimi słowami niedoceniacie daru, który otrzymałyście życie to wartość bezccena Flofferek za dużo jadu, żalu masz w sobie, staraj sie pokochać samą siebie i dobrze siebie traktować
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
... mam dosc myslenia, ze inni maja gorzej, bo to mi nie pomaga (tak sie pocieszalam, mowilam, ze nie jestem taka czy taka, czy mam dom, rodzine ktora mnie kocha)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
BAN stały
|
Flofferku,rozumiem cię doskonale co przeżywasz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
nie chce wyjsc na chama bez uczuc... ale naprawde w tym momencie jest mi tak zle, ze zbytnio nic mi nei pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Zadomowienie
|
Czytałam Twój wątek od początku jeszcze w grudniu ubiegłego roku. Mam wrażenie, nie umniejszając nic z Twoich traumatycznych przeżyć, że Ty po prostu LUBISZ być nieszczęśliwa. Czujesz się skrzywdzona,rozżalona i wciąż to rozpamiętujesz, myślisz, analizujesz. Minęło już pół roku, a u Ciebie jakby...wciąż to samo. Dziewczyny nieustannie Cię pocieszają, ale to na niewiele się teraz zda, to nie zmieni Twojego życia. Moim zdaniem problem nie leży w Twoim Ex, ani w innych ludziach tylko w Tobie. Cały czas oglądasz się za siebie zamiast spojrzeć w przyszłość, polubić siebie (jak napisała koKOro) i po prostu skupić się na tym co jest w Twoim życiu pozytywne. Wiem, że łatwiej to napisać niż wykonać, ale nie ma innego sposobu, inaczej staniesz się smutną, zgorzkniałą i sfrustrowaną osobą i wtedy trudniej Ci będzie spotkać fajnego faceta, bo swoją postawą będziesz odpychała ludzi od siebie.
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi, naprawde sie staram... ale ostatnio jest tak do kitu, ze nei wytrzymuje, do tego dochodzi sesja, zreszta co ja bede pisac. co do twej pogrubionej wypowiedzi, to wlasnie o to mi chodzi, u mnie dalej to samo, dlatego postanowilam napisac, nie wiem po co, ale chcialam gdzies to wyrzucic z siebie.... przy znajomych raczej nie pokazuje, jak mi smutno, nie raz slyszalam, ze mnie podziwiaja, bo ja taka silna i w ogole usmiechnieta, ale co z tego, to tylko udawanie... zapisalam sie na kursy, skupilam sie na wielu innych rzeczach, ale to nie to samo... boje sie, ze jeszcze drugie tyle musi uplynac zanim jakos bedzie u mnie normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kursy nie nauczą Cie jak radzić sobie ze swoimi emocjami, z własną psychiką i sercem. Zajrzyj w siebie i przyglądaj się też innym czerpiąc motywacje i przykład, że można. Nie Ciebie jedną spotkało takie przeżycie, a wielu ludzi sobie różnie z tym radzi. Wręcz niektórzy, jako nową szanse. Warto nad tym popracować. Nie nad tym co pomyślą inni, bo piszesz, że masz dość sztucznego uśmiechania, tylko nad tym co Ty czujesz i co chcesz czuć. Musisz uważac bo takie użalanie się uzależnia pomyśl o rzeczach, które Cie cieszą, a pozniej pomysl czy nie warto walczyc a po kolejne naucz sie słuchać innych ludzi
![]() |
![]() |
#1248 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sylwia0002 Czas edycji: 2008-07-23 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego Ci zycze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochana
![]() Jestes bardzo dzielna, że dajesz sobie rade, podziwiam ![]() Znajdziesz sobie chłopaka, który będzie Cię baaaardzo kochał ![]() 3maj się ! ![]()
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1254 |
Wtajemniczenie
|
Hehe
![]() Szukałam innego wątku i przypadkowo znalazłam ten :P
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skoro wątek został odgrzebany, minął już prawie rok od tamtego zdarzenia... Co u Ciebie autorko wątku?
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1258 |
Raczkowanie
|
Moja kolezanke wlasnie zostawil chlopak po 4 latach.... tez mam chlopaka i jestesmy razem 4 lata w sumie my jestesmy tydz do przodu z rocznicami.....i tak sie zastanawiam teraz co ja mam jej powiedziec?czy w ogole istnieja slowa zeby byly w tym momencie odpowiednie?czy w zyciu nie mozna byc niczego pewnym?dlaczego los funduje nam takie niespodzianki. Zaznacze ze oni byli para idelana, zwiazek co prawda na odleglosc ale weekendy wszystkie wspolne, zostalo jeszcze tylko 0,5 roku zeby byli razem 24h bo ja z nia studiuje i juz jestesmy na ostatnim roku. najlepsze jest to ze nie bylo powodu do zerwania cos jak przypadek Floffereka, zrobil to dzis przez gg, dupek nie ma odwagi spojrzec jej w oczy. Nie chce jej pocieszac bo to do niczego. Dziewczyny porzucone powiedzcie mi co moge zrobic dla niej, nigdy nie bylam w takiej sytuacji i mam nadizeje ze nie bede ale naprawde widze ze jednak nie mozna byc niczego pewnym. Planowali slub, chcieli dziecko w czerwcu miala juz do niego jechac i zamieskzac razem bo w innym miescie ma prace. Nie rozumiem go. Byla miloscia jego zycia, jak ich widzialam to dla mnie byli przykaldem prawdziwiej milosci a on to skonczyl bo ona miala za duzo "fochow"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.