|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Witajcie Brzuszki
![]() ![]() Po 2 miesiącach zastanawiania się i szperania po necie, w ubiegły piątek wreszcie kupiliśmy wózek ![]() ![]() Ewa waży 1400 g i uwielbia w środku nocy sprawdzać moją czujność. Czy Wasze maluchy szaleją podczas jazdy samochodem? Moja mała wykonuje wtedy niezłe ewolucje, podobno z radości (tak twierdzi położna). Dowiedziałam się ciekawej rzeczy w szkole rodzenia. Położna powiedziała, że na obecnym etapie ciąży (6,7 miesiąc i dalej) panowie powinni podczas przytulanek zrezygnować z ssania i całowania piersi (kobiecych oczywiście ![]() ![]() Ja chyba jednak wolę kroplówkę, wiem tez dobrze co wolałby TŻ ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko kochana masz na 1 str wszytko
![]() j.kwiatek i jak kolor nie za razacy ?? tez chce zielen ![]() Prawie wszystkie piszecie o szkolach rodzenia a ja nie bede chodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Jukol ja uwielbiam zieleń w każdym wydaniu. Wózek ma kolorek wiosennych młodych listków (poezją powiało
![]() Nie musisz chodzić do szkoły rodzenia jesli nie chcesz a wybór lekarza to kwestia indywidualna. Wcale nie jesteś dziwna ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Raczkowanie
|
j. kwiatek gratuluję wózka. Widzę, że na wątku króluje kolor zielony
![]() Ciekawie masz w tej szkole rodzenia, a co do drażnienia piersi to czytałam na wrześniowo-październikowych jak w trakcie porodu położna się tym zajęła, oczywiście nie oralnie ale dziwnie to musiało wyglądać ![]()
#4475 |
Raczkowanie
|
A ja nie mam suwaczka i w ogóle nie widzę Waszych
![]() Gdyby nie zapytanie Stokrotki nawet bym nie wiedziała, że coś takiego powinno się wyświetlać pod postami Waszymi. Ja mam tylko linki, w które mogę kliknąć i wtedy pokazują się owe zaginione suwaczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
anja00 wszystko dobrze, bo na wizażu nie widać tych suwaczków tylko linki
![]()
#4477 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do twoich zdjęc... sa poprostu przepiekne ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
BAN stały
|
W końcu zawitałam na wątek... nadrobiłam czytanie i teraz już chyba aż takich zaległości nie bede juz miec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Nika czekamy na zdjecia
![]() Dzis prawdopodobnie przeprowadzamy sie do tesciow.Normalnie chce mi sie plakac i jestem przerazona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Rozeznanie
|
Ja go upolowałam na All. To jest firma Ladybird - sporo takich krąży, tylko trzeba się przyczaić, mnie się nawet udało z nowym, w normalniejszej cenie, ale trochę na niego polowałam. Upatrzyłam sobie go (no i te uszy ![]() ![]() Cytat:
Ten komplet jest nowy, kupiony na All. u użytkown. e-energia. Ale chyba już nie mają. Ale zobacz sobie, mają sporo fajnych ciuszków w przyzwoitych cenach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
heheh- tak- takuś nie chce być gorszy i brzucha też sobie zapuścił- niektóży sie nas pytaja czy będa bliźniki
![]() Nie zazdroszczę Wam secyzji na temat wózków, dobrze że ja mój mam już w zasięgu wzroku. Co do szkoły rodzenia to chodzę- bo nigdy nie miałam młodszego rodzeństwa ani nikogo gdzie mogła bym podejżeć jak takim szkrabem sie zająć- więc teraz mam okazję. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Musze sie pochwalić, że zostałam dziś magazynierem (mgr). To tak na szybko. Teraz idę odpocząć bo padam na ryj.
![]() |
#4483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacjeeee! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
Nika, moje serdeczne gratulacje i WSZYSTKIEGO NAAAAAAJ
![]() Passionfruit, oczywiście gratulki ![]() ![]() Jukol, może nie będzie tak źle... Główka do góry! ![]()
#4485 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. No dziś oblewanie mlekiem!
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko Cię podziwiam, że z maleństwem w brzuszku dałaś radę. Ja nie wiem czy bym dała, w piątek miałam rozprawę w NSA (tzn. firma w której pracuję) i odczytanie wyroku, na który czekałam 3 lata był dla mnie tak mega stresujący, że prawie przerwałam sędzinie pytaniem czy nie mogę usiąść - tak mi brzuchol stwardniał. A tu obrona! No gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Ja też bardzo serdecznie gratuluje tego magazyniera
![]()
#4491 |
Zadomowienie
|
Justynko no to lody baileysa za obrone. gratulacje
![]() ![]()
#4492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u mnie du-pa: WBC już 17,4, za to CRP nadal w normie, nawet jest go jeszcze mniej niż ostatnio. za to analiza moczu do kitu. Wyszedł mi wzmożony urobilinogen, leukocyty i jakieś nabłonki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Raczkowanie
|
Passionfruit gratuluję mgr
![]() Z drugiej strony ciąża to fajny okres na zdawanie egzaminów, bo przecież komsja nie może denerwować kobiety. Jeszcze by jej się coś stało ![]() ![]()
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
BAN stały
|
Passionfruit - gratuluję!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Weź przestań! Ja mam 19! Pamiętaj że jesteś przeziębiona!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
BAN stały
|
Hmmm...próbuje wkleic fotke ale nie wiem czy dam rade
![]() 1- sza z wesela 2- ga brzuszka 3 tyg temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
Passionfruit Gratulaaaacje!!! no to dzidzia ma mamę z tytułem naukowym
![]() Nika Wszystkiego naj naj naj lepszego!!! ![]() ![]() A w ramach zdrowej diety ciążowej opycham się właśnie kanapkami ze smalcem i zagryzam marynowanymi grzybkami ![]()
#4499 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...glukoza jednak jest paskudna. Babeczki sie smialy, ze mam lekarza sadystę, bo kazal mi od razu robić 75 z podwójnym pomiarem. Wcisnełam poł cytryny i całe szczęście, bo bym nie wypiła tego świństwa, blee.
Ciekawe, jak mi te wszystkie badania powychodza. Do tej pory było ok... Któras z was powtarzała Toxo? Pani MAGAZYNIER - GRATULECJE! ![]() freshona, wózek, który wybraliście (przynajmniej ta firma, bardzo podobny), miała kupić moja siostra. N jej wybił go z głowy i mala Anita jeździ właśnie Jane Nomad. Nie wiem, co się twojemu męzowi w nim nie podoba. Jest naprawde ładny, świetnie wykonany i mega-lekki, bo spacerówka waży 6,5 kg (u nich tez mialo to znaczenie, bo mieszkaja na 4 piętrze bez windy). Wózio ma świetne opinie i wcale sie nie dziwię. Cóż, mam nadziejel że wasz także będzie się świetnie sprawowała i mala będzie zadowolona ![]() Kombinezonik, który kupiła Skoja to przedmiot wielu westchnień, jest cudny...i gdyby nie ta cena...to pewnie też by lezał u mnie w szafce. Ale nawet za uzywany chcą spore pieniążki. Przebolałam i odpuściłam. Ale faktycznie-cudeńko. Jak mam kiepski humor, a czasem bez "okazji", to siadam sobie i przeglądam te fatałaszki dla malutkiej, ktore kupiłam. To takie przyjemne...(szurnięta jestem??)I mimo, że obiecuję sobie, że to już koniec, to wpada mi cos od czasu do czasu w oko i nie moge sie oprzeć ![]() Juz kiedys zadawałam to pytanie, ale jakos bez odpowiedzi pozostało...Zapytam w czwartek lekarza. Czy jak małe bardzo fika, to znaczy, że cos mu sie podoba, czy wręcz przeciwnie? Ostatnio Matylda z upodobaniem napastuje mój pęcherz i jakieś salta robi, bo nieraz czuję, jak się normalnie kotłuje w brzuchu, az mi sie cały rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Środowisko pochwy samo broni się przed infekcjami. Drobnoustroje chorobotwórcze nie mają warunków do rozwoju, jeżeli odczyn pochwy jest kwaśny. Decyduje o tym obecność w odpowiednich ilościach pałeczek kwasu mlekowego. Dlatego warto uzupełniać z zewnątrz ich zasoby w sytuacjach, w których kwaśność pochwy się obniża. Tak dzieje się w czasie występowania stanu zapalnego, podczas ciąży i po każdym stusunku, gdyż nasienie męskie zmienia odczyn pochwy na zasadowy. Wtedy można sobie pomóc, zakładając globulkę z bakteriami kwasu mlekowego, np. Lactovaginal. Wiedziały o tym już nasze babcie i po zbliżeniu płciowym robiły sobie irygacje z kwaśnego mleka. ....u mnie to był ostatnio powód, ale kefirek pomógł. Stosuję też Lactivaginal ![]() Passionfuit, gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.