Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-30, 18:18   #631
gryx82
BAN stały

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Rozmawiałam i stąd humor byle jaki... bo nic nie osiągnęłam rozmową
Może odpuścić na "jakiś czas"?

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ponieważ "pewne stereotypy mówią", że cheerleaderki są puszczalskie i gópie, a więc dziś będzie taki a nie inny avatar (przez analogię do tego, co miałam i mam na głowie) Poza tym ta cheerleaderka przynajmniej się rusza, w przeciwieństwie do niemrawego flaminga
No w końcu "coś" się rusza

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Gryksie, Córko D`artagnana - Wasze avatary poprawiły mi humor. Świetne są, każdy w swoim stylu
Uwielbiam poprawiać ludziom humor, dziękuję

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Jesteś pewien? Dzikie piski, rozwalanie kupek liści, szukanie najładniejszego liścia dnia i robienie zdjęć wszystkiemu co spada z drzew i co pod nimi leży. Nadal chętny?

Boję się tych "dzikich pisków"

Cytat:
Oto moja zdobycz i przyczyna nagłej poprawy nastroju: klik. Perełka, marzyłam o niej kilka lat. Chyba będę z nią spać ;]
W oryginale też potrafisz?

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Black Cashmere plus kropelka Safrana.
Czterdzieści godzin w pracy i pięć godzin snu.
Naturalnie piszę to z pracy, z której nie wiem, kiedy dokładnie wyjdę
Łomatko! Tak nie można

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Sin zdechł.
Jeśli zapach jest nieładny i nietrwały, to brak trwałości jest chyba zaletą, czyż nie?
Zaiste, ogromna to zaleta

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie Wynik badania był dobry, jestem przeszczęśliwa.
Super!

---

Nadgarstkowo Baldessarini Ambre z próbkowej wymiany
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:26   #632
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nadgarstkowo Baldessarini Ambre z próbkowej wymiany
I jak i jak? Szalenie podoba mi się klasyczny Baldessarini, czasem marzę jeszcze o paru mililitrach - dla siebie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:28   #633
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Nature Millenaire

Niech ta próbka się nie kończy
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:30   #634
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, Rachelko...Mogę ze swojego punktu widzenia ewentualnie. Mnie akurat niewiele do szczęścia potrzeba - budzę się rano wyspana (przynajmniej czasami), nic mnie nie boli - jest dobrze, myślę sobie. A potem robię sobie kawę z cynamonem albo bez, wychodzę na balkon i podglądam "nasze" podwórkowe koty jak się przeciągają na trawie, pogapię się w niebo, sąsiad mnie zauważy, powie dzień dobry... I już wiem, że cokolwiek się stanie, to będzie dobrze. I nie ma innej opcji.
Nie lubię się rozczulać nad sobą, bo to do niczego dobrego nie prowadzi, staram się cieszyć tym, co mam.
Mam koleżankę, naprawdę dobra z niej dziewczyna, ale zawsze jest coś nie tak u niej - słońce świeci źle, deszcz pada - też źle, a to za wcześnie poszła spać, a to za późno... Coraz częściej łapię się na tym, że mam ochotę dać jej przyjacielskiego kopa w tyłek i powiedzieć: A ogarnij ty się, kobieto w końcu. Jesteś młoda, zdrowa, żyjesz w czasach pokoju, masz dach nad głową, pracę. Zobacz, ile powodów do szczęścia...
To się rozpisałam.

Zaraz rozpakuję paczkę, którą przed chwilą dostarczył kurier i będę pachnieć. Jak ja będę cudownie pachnieć
Anuschko- ladnie napialas- ja mam dokladnie tak samo.
Wiem co to zycie w strachu, wiem co to jest przemoc, ze strony najblizszej osoby, znam bol i choroby- dlatego nie mam wielkich wymagan i ciesze sie z najdrobniejszych spraw; kiedy moge podniesc sie z lozka, o wlasnych silach i po prostu...zyc.
Nigdy nie rozczulam sie nad soba, a wrecz odczuwam wyrzuty sumienia, ze tak mi dobrze, podczas gdy tyle cierpienia wokol. I wlasnie to czyjes cierpienie zaprzata mi mysli od lat.....

A pachniesz przepieknie- Paloma to jeden z najwspanialszych zapachow, jakie poznalam
--------------------------------------------

Za mna kolejny pracowity czwartek, na szczescie jutro juz dzien wolny
Pachnialam dzisiaj Patchouli Patch i Coconem

A propos Sin D.Basha- dla mnie to popluczyny po Innocencie Na szczescie nie sugerowalam sie nazwa perfum, (znajac juz 4 wcielenia Lucifera) dlatego nie przezylam rozczarowania, podczas testow

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-10-30 o 18:34 Powód: dopisek o Sin
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:32   #635
gryx82
BAN stały

Cytat:
I jak i jak?
Ambrowo

Coś mi ten zapach przypomina, wiem to...

Cytat:
Szalenie podoba mi się klasyczny Baldessarini, czasem marzę jeszcze o paru mililitrach - dla siebie
To prawda - ciepły, klasyczny, bezpieczny zapach

Zużyłem próbkę... w maju '03
Stary 2008-10-30, 18:34   #636
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Ambrowo
Muszę powąchać przy najbliższej okazji. Klasyka zresztą też

Frank Zappa

Stary 2008-10-30, 18:42   #637
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
W oryginale też potrafisz?
Nie... Ale mam teraz cholernie mocną motywację, żeby się nauczyć

--

Do Encre Noire dołączył Terre. Marzy mi się mała flaszka...

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:52   #638
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie... Ale mam teraz cholernie mocną motywację, żeby się nauczyć
Trzymam więc , świetna sprawa

Chociaż... francuski to nie moja bajka

---

Olśniło mnie! Baldessarini Ambre to brat Bolero

Edit: Czuję kadzidło

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2008-10-30 o 19:36 Powód: "poczucie"
Stary 2008-10-30, 19:15   #639
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
A moją miłością sprzed wielu lat - Palomą Picasso edp. Tak naprawdę to od niej zaczęła się moja miłość do perfum. Potem przychodziły kolejne fascynacje i Paloma jakoś zeszła na dalszy plan, ale stara miłość nie rdzewieje...
Kilka dni temu poczułam, że tej jesieni ta dziwaczna flaszka musi być w końcu u mnie
Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
A pachniesz przepieknie- Paloma to jeden z najwspanialszych zapachow, jakie poznalam
Anuschko, Katt, ostatnio Nasturcja obudziła moje wspomnienia, wklejając zdjęcie Palomy Picasso do wątku o perfumach na wieczór, a teraz widze, że tutaj też się ten zapach przewija
Z Palomą jest o tyle śmieszna historia, że ja tego zapachu nie znam
Gdy był on jeszcze względną nowością, a ja byłam dziecięciem nawet nie nastoletnim widywałam tą butelkę na toaletce siostry mojej mamy. Ciocię obdarzałam całym dziecięcym ogromem szacunku i uwielbienia, nigdy nie odważyłam się powąchać, czy nawet poprosić o zgodę Mimo, że do perfum mojej mamy w domu miałam pełny dostęp, flakoniki mogłam wąchać i obmacywać do woli, to te, przez swoją niedostępność, były dla mnie jakieś takie wyjątkowe

Edytowane przez taiwa
Czas edycji: 2008-10-30 o 19:16
taiwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 19:16   #640
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:

Cytat:
......Mnie akurat niewiele do szczęścia potrzeba - budzę się rano wyspana (przynajmniej czasami), nic mnie nie boli - jest dobrze, myślę sobie. A potem robię sobie kawę z cynamonem albo bez, wychodzę na balkon i podglądam "nasze" podwórkowe koty .......

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Wiem co to zycie w strachu, wiem co to jest przemoc, ze strony najblizszej osoby, znam bol i choroby-.........

---------------------------
Anuschko gratuluje Palomy

Pachne Must

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 19:48   #641
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Kropko, piękny av

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziś zimno i wieje u mnie, więc założyłam ocieplacza - Hypnotic Poison Elixir
Wiało i to jak, wirujące liście sięgały drugiego piętra, reklamówki piątego. Było przy tym ciepło.

Cytat:
Gryksie, Córko D`artagnana - Wasze avatary poprawiły mi humor. Świetne są, każdy w swoim stylu

...
Anuschko, cieszę się,ze chociaż w taki sposób przyczyniłam sie do poprawy Twojego humoru

Cytat:
Z nerwów zostawiłam gdzieś mój pachnący szaliczek (tzn. nie pachniał sam z siebie, tylko perfumami które zazwyczaj miałam na sobie ) ehh... może się znajdzie, jeśli ktoś sobie nie przywłaszczył (jakiś fetyszysta na przykład )
Velvetpiękna i pokrzepiająca wiadomość

Cytat:
...

Uwielbiam poprawiać ludziom humor, dziękuję
...
Twój konik jest przezabawny(ale ma charakter zawadiaka jeden), juz na sam jego widok micha uśmiecha mi sie od ucha do ucha

_______

NU pachnę, pasował do aury i palących się zniczy.

Edytowane przez Córka D'artagnana
Czas edycji: 2008-10-30 o 19:49
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 19:48   #642
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pewien? Dzikie piski, rozwalanie kupek liści, szukanie najładniejszego liścia dnia i robienie zdjęć wszystkiemu co spada z drzew i co pod nimi leży. Nadal chętny?
Nie tylko ja kocham jesień i szuranie w liściach?

Cytat:
Dziś
Oto moja zdobycz i przyczyna nagłej poprawy nastroju: klik. Perełka, marzyłam o niej kilka lat. Chyba będę z nią spać ;]
Też się dzisiaj wzbogaciłam o książkę i cieszę się jak gupek

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Black Cashmere plus kropelka Safrana.
Czterdzieści godzin w pracy i pięć godzin snu.
Naturalnie piszę to z pracy, z której nie wiem, kiedy dokładnie wyjdę
Aragonte...

BC. Dużo BC
Stary 2008-10-30, 19:52   #643
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
? Dziś

--

..
Rachelo, gratuluję Ci takiego "poprawiacza nastroju".Wybór lektury świadczy o tym, że jestes szalenie wrazliwą i inteligentną osobą, a co za tym idzie, ciężko czasami zakceptowac realia naszego bytu. Witaj w klubie

Pachnę coraz piękniejszym Obcym

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2008-10-30 o 19:54
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 20:10   #644
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Tak się dziś wkurzyłam, że musiałam sobie poprawić humor w tempie natychmiastowym. Słodka mrożona kawa nie pomogła więc zafundowałam sobie obchód Sephory. Poddałam oględzinom nową limitowaną serię pielęgnacyjną Sephory Luxe Noir Piękne czarne opakowania skrywające specyfiki o jeszcze piękniejszej woni. Wącham to to i nachodzi mnie myśl pt "na pewno znam ten zapach, już kiedyś coś takiego dokładnie testowałam. To zapach jednych z niszowych perfum, których kiedyś miałam próbeczkę...". Zaduma trwała 10 sekund. To Tobacco Vanille Toma Forda Jest tam mleczko do ciała, galaretka do masażu i peeling - wszystkie z połyskującymi drobinkami - oraz bezdrobinkowy żel pod prysznic. Pięęęękne. Zaraz wskakuję pod prysznic z żelem pod pachą a na wieczorną imprezę wymaszczę się połyskującym balsamem.
Aniołku zaciekawiłaś mnie tą serią. Aż się jej bliżej przyjrzę przy najbliższej wizycie w sephorze

Cytat:
To bardzo dobre wieści

Cytat:
Nie wiem, Rachelko...Mogę ze swojego punktu widzenia ewentualnie. Mnie akurat niewiele do szczęścia potrzeba - budzę się rano wyspana (przynajmniej czasami), nic mnie nie boli - jest dobrze, myślę sobie. A potem robię sobie kawę z cynamonem albo bez, wychodzę na balkon i podglądam "nasze" podwórkowe koty jak się przeciągają na trawie, pogapię się w niebo, sąsiad mnie zauważy, powie dzień dobry... I już wiem, że cokolwiek się stanie, to będzie dobrze. I nie ma innej opcji.
Nie lubię się rozczulać nad sobą, bo to do niczego dobrego nie prowadzi, staram się cieszyć tym, co mam.
Mam koleżankę, naprawdę dobra z niej dziewczyna, ale zawsze jest coś nie tak u niej - słońce świeci źle, deszcz pada - też źle, a to za wcześnie poszła spać, a to za późno... Coraz częściej łapię się na tym, że mam ochotę dać jej przyjacielskiego kopa w tyłek i powiedzieć: A ogarnij ty się, kobieto w końcu. Jesteś młoda, zdrowa, żyjesz w czasach pokoju, masz dach nad głową, pracę. Zobacz, ile powodów do szczęścia...
To się rozpisałam.
Anuschko prezentujesz podejście bardzo podobne do mojego

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość

Irkax, zakochujesz się w Molecule01 coraz bardziej, jak widzę. Ja mam z kolei totalny odwrót od tego zapachu i to wcale nie dlatego, że na mnie nie pachnie. Pachnie i to bardzo intensywnie Jednak zaczęła mnie okrutnie drażnić jego chemiczność
Tak, zakochuję się, a właściwie już się zakochałam
Na mnie Molekuły nie są sztuczne nic a nic (wiem, że składnik jest chemiczny ).
Są ciepłe, płoche, wręcz intymne.

Po prysznicu będzie Cinema

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 20:36   #645
maja79
Wtajemniczenie

Santorio
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 20:58   #646
neonka28
Zakorzenienie

Gloria cudnie,błogo, z trenem

Pozdrowienia od Madelaine

Ja caluje Katty p-13, Angelka,Kota,majke,Homyka ,Hexx,wspaniałą E,Kattarine i wszystkie pyszczki perfumeryjne
Stary 2008-10-30, 21:00   #647
Agia*
Rozeznanie

Na przekór pogodzie pachnę dziś Oblique Play Mimo koszmarnego bólu głowy bardzo dobry dzień dziś miałam. Niby nic specjalnego się nie wydarzyło, ale poprawiłam dziś humor kilku osobom i generalnie wysyłałam w świat pozytywne fluidy - aż sama jestem z siebie zadowolona

Santorio współczuję i rozumiem doskonale - kilka miesięcy temu również zakończyłam wieloletni związek. Będzie dobrze, zobaczysz
Stary 2008-10-30, 21:02   #648
tharoon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...Dziekuje. Bylam ciekawa, bo opinie na temat T4T sa bardzo rozne.Ja naleze do zwolennikow. ...
Proszę, ja też należę do zwolenników i pomyśleć, że to strzał w ciemno.
Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
... Tharoon miło mi czytać, że lubisz pachnieć T4T i że tak ładnie się na Tobie układają. Ja też należę do smakoszy tej herbatki, a właściwie... słodkiej zakąski do herbatki Oby jak najszybciej udało Ci się upolować nową flaszeczkę ...
Postaram się coś upolować i jeszcze raz dziękuję za umożliwienie zapoznania się z tym zapachem .
Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Pradą Intense pachnę
Porcelanko co tak bez opisu sytuacji i nastroju ?? .

-----------------------------------------------------------------------------------------------
W dalszym ciągu Tsar
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 21:09   #649
kropka75
Zakorzenienie

Anuschko, Córko D'artagnana - dziękuję Wam bardzo.

Cytat:
To się rozpisałam.
Bardzo jest mi bliskie takie podejście. Nie znoszę ciągłego utyskiwania.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 21:24   #650
agnyska81
Zakorzenienie

Santorio - witaj Mam nadzieję, że skoro tak to widzisz to jeszcze nie wszystko stracone

Grysiu, Madzik, zabójcze macie avatary

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Gratuluję Aguś.
Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Agnysko, gratuluję flaszki!
Cytat:
Tralalala, gratuluję
Dziękuję Dawno mnie tak żaden upolowany zapach nie cieszył.

Pachnę Vanille Abricot i Chocolovers. Słooodko

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 21:33   #651
taka taka
Zakorzenienie

pachniałam Ogródkiem Nilowym .... moooocno pachniałam
pasował do kłopotów, do zapachu jesiennego lasu, do zawodowego spotkania w kawiarni .... do wszystkiego pasował

ja też z tych cieszących się życiem czasem na siłę , ale nieraz nachodzi mnie dół i chce mi się marudzić, jęczeć i narzekać
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 21:35   #652
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Z nerwów zostawiłam gdzieś mój pachnący szaliczek (tzn. nie pachniał sam z siebie, tylko perfumami które zazwyczaj miałam na sobie ) ehh... może się znajdzie, jeśli ktoś sobie nie przywłaszczył (jakiś fetyszysta na przykład )
Gratuluję, ze wszystko pomyślnie!

A fetyszysta już pewnie usypia przy szaliczku

Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość

Porcelanko co tak bez opisu sytuacji i nastroju ?? .
I tu mnie masz, Tharoonie . Wypadłam z formy. Nie wiem kiedy wrócę.

* * *

'Yesterdays' Davisa. Nie pachnę.

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive

Edytowane przez Porcelainnn
Czas edycji: 2008-10-30 o 21:37
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 21:44   #653
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dziękować Ja mam w zanadrzu jeszcze jeden avatarek, taki specjalnie dla Gryxia, ale nie wiem, czy go użyć, wszak Gryksiu to przecież taki wstydliwy młodzieniec

Co do utyskiwania - nie narzekam, że pada, że słońce za mocno świeci, że sąsiad mi nie odpowiedział dzień dobry,że kawa za zimna, a kałuże za mokre... Ale faktem jest, że nie czuję się szczęśliwa - i jestem na takim etapie, że nie wiem, jak to zmienić Chyba sama muszę dojrzeć do jego odnalezienia, choćby i w błahych rzeczach.

Pachchnę hydrolatem różanym - wypsikałam się cała Cudny zapach

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-10-30 o 21:44 Powód: zapomniałam "w":D
Stary 2008-10-30, 22:18   #654
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Wrocilam z zakupow wreszcie zadowolona z sukiena i pantofelkami w grafitowym kolorze nie skromnie powiem, ze razem wyglada to bosko jeszcze tylko jakas mala torebeczka koktajlowa by mi sie przydala. Na zakupach pachnialam Amour a teraz dwiema kropelkami Poeme mojej Haneczki bo taka mnie ochota na nie naszla
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 22:19   #655
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Córka D'artagnana Pokaż wiadomość
Twój konik jest przezabawny(ale ma charakter zawadiaka jeden), juz na sam jego widok micha uśmiecha mi sie od ucha do ucha

Edit: Zrozumiałem, po co ta pierwsza emotka...

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Nie tylko ja kocham jesień i szuranie w liściach?
Wolę już zimę i trzaskające mrozy od pogody takiej, jak dzisiejsza

Cytat:
Też się dzisiaj wzbogaciłam o książkę i cieszę się jak gupek
Jaką?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Fajne, nie?

Cytat:
Dziękować Ja mam w zanadrzu jeszcze jeden avatarek, taki specjalnie dla Gryxia

Cytat:
ale nie wiem, czy go użyć, wszak Gryksiu to przecież taki wstydliwy młodzieniec
Będę udawał, że nie zauważyłem tej ironii

---

Pachnę Zabójczym Pudrowym Cynamonem, czyli Diesel 0+
Stary 2008-10-30, 22:29   #656
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Lolitka EDP
Stary 2008-10-30, 22:31   #657
tulipanka
Zakorzenienie

Oriental Summer.
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 22:40   #658
agaa13
Zakorzenienie

Kattarino, Anuschko pięknie napisałyście.

na noc Gaiac.

dobrej nocy wszystkim życze...
Stary 2008-10-30, 22:59   #659
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran

Cat Deluxe At Night Naomi Campbell
Stary 2008-10-30, 23:48   #660
zeldee
Raczkowanie

theorema esprit

i nadgarstkowo - boudoir wieczorową porą ;-)
zeldee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości