Panny Młode 2010 cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 16:08   #871
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dokladnie tym samym sie kieruje. w miescie sa lepsze szkoly, wiekszy dostep do kultury itp. mieszkajac za miastem musialaby te dzieci wozic. choc nie ukrywam, ze swoja wygoda tez tu sie kieruje - w miescie mam pod nosem kino, knajpe, restauracje, fitness itp.

ja jak sie kiedys bede budowac to pod Krakowem za Kryspinowem (Samoa ty pewno mniej wiecej sie orientujesz sie jakie to rejony). do miasta jakies 20 pare kilosow, dosc blisko obwodnicy, wiec calkiem ok. no, ale dzieci trzeba by wozic, wiec to moze kiedys co prawda dociera tam autobus MPK i pelno busow, no ale malych dzieci samych przeciez nie puszcze zeby sobie do miasta jechaly

ufff alez dlugi post
ja jeszcze kieruje sie moją wygodą - ktos będzie musiał te dzieci wozićAle powiem Ci tak - mieszkam koło Niepołomic - szkoły są bardzo dobre, basen, tenis, jakies tam knajpki na rynku więc jest ok jak dla rodzinki z dziećmi. Chociaz z tymi kanjpakmi to jak raz poszłam z koleżnaka to we wszystkich pełno ludzi i wylądowałyśmy w restauracji na zamku, gdzie sie zdrowo nawaliłyśmyO i zamek jest - kulturaPuszcza jest na rowerek, na prawdę fajnie. Takie miasteczko z fajna infrasrtuktura mi odpowiada. A ma byc autostrada do krk za max dwa lata gotowa, więc my z tz rozważamy mieszkanie w Niepołomicach.
Kryspinów to ładne terenyI jakby co to chyba drogie, więc inwestycja dobra

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no w sumie wrocłąw też się nieźle "bawi" jesli o ceny działęk chodzi ok 100.000
a nasz kuchnia będzie 2 razy taka więc ok 30.000 pewnie podobają mi się czerwono-czarno-białe meble ale moda minie i co

TZ rodzice robili kuchnię taką małą bo w bloku i wydali 20.000 ale sprzęt z s...a czyli najlepszy i najdroższy meble też firmowe i jak przyszła ekipa montować to mało zawału nie dostali bo zmywara, kuchenka, mikrofalówka ok 10.000 a meble i dodatki drugie 10.000
MI sie podobaja takie drewniane kuchnie, takie brązowe, ciepłe, nie takie nowoczesne tylko takie jakby babciowe. mam nadzieję, że rozumiecieZ kamiennymi blatami ehhhhAle wyposażenie to majątek...

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:10
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:10   #872
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
jMI sie podobaja takie drewniane kuchnie, takie brązowe, ciepłe, nie takie nowoczesne tylko takie jakby baciowe. mam nadzieję, że rozumiecieZ kamiennymi blatami ehhhhAle wyposażenie to majątek...
no mi te się takie podobają i być moze moja taka będzie, bo moda się zmieni a ja z moją czerwoną zostanę zobaczymy jak to będzie jeszcze przez kilka lat pewnie nie będę robić nic z kuchnią

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:15   #873
szana
Zadomowienie

Dziewczyny ja Wam trochę zazdroszczę tego budowania się też bym chciała ale możliwości finansowe na to nie pozwolą jak narazie a jeśli można wiedzieć to skąd Wy bierzecie na to kasę?przecież to takie fortuny lecą...
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:17   #874
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja Wam trochę zazdroszczę tego budowania się też bym chciała ale możliwości finansowe na to nie pozwolą jak narazie a jeśli można wiedzieć to skąd Wy bierzecie na to kasę?przecież to takie fortuny lecą...
TZ dostał dom od rodziców więc my póki co ani złotówki nie wydaliśmy
za to całe wyposażenie sami sobie musimy zafundować trzeba ok 150.00-200.000zł

Stary 2008-11-03, 16:18   #875
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem Ci tak - mieszkam koło Niepołomic - szkoły są bardzo dobre, basen, tenis, jakies tam knajpki na rynku więc jest ok jak dla rodzinki z dziećmi.
w liceum chodzilam do klasy z dziewczyna z Niepolomic. podziwiam ile ona sie najezdzila tymi busami przez 3 lata a teraz na uczelnie dalej kontynuuje te wyprawy

Cytat:
Kryspinów to ładne terenyI jakby co to chyba drogie, więc inwestycja dobra
tzn. my mamy ziemie troche za Kryspinowem, obok Doliny Mnikowskiej
TZ jest zauroczony tamtejszymi widokami, no ale poki jestem mloda to widoki nie wystarcza...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:19   #876
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Samoa mpk tam dojeżdża więc to duże ułatwienie, śmignie się szybko czy autem czy autobusem miejskim i jest ok dostęp do kultury na pewno bedę miała bo 10km to tak naprawdę pikus mając samochod...

co do płytek itp to mój tż to taki pracuś że jak robota nie zrobiona to usiedziec nie może spokojnie wiec wiem że na pewno się nie będzie ociągał z pracą no i że wszystko będzie na najwyższym poziomie wykonania bo tż fuszerki nie znosi
a to spokoUlżyło mi na rzecz Waszych dzieciWiadomo, że jak sie robi dla siebie to chocby sie harowało do upadłego to i tak będzie to sprawiac przyjemnoścNIe chciałam, żebyś mnie zrozumiała tak, że tż zostawi robotę i się będzie ociągał

Cytat:
tą podłogę mój skarb sam robił-począwszy od zalania jej i zrobienia ogrzewania podłogowego aż po układanie płytek i zrobienia fug jestem z niego dumna! na tym naprawdę można zaoszczedzic...

ja z tżtem na początek chcemy zrobic sobie aby dół domu bo na caly kasy od razu nie bedziemy miec zeby urządzic, a z czasem zrobimy sobie górę. cale tynkowanie, malowanie, ocieplanie domu mój tż sam umie zrobic więc powolutku bedziemy to robic, a w tym czasie bedziemy mieszkac u rodziców i tym sposobem cięcia kosztów, mając pracę a nie musząc płacic za mieszkanie u rodzicow bedziemy sobie zbierc na chałupkę
fajnie, że Twój tz takie rzeczy potrafi, przyda sięWiele osób tak robi, że najpierw robi dół a w miare przypływu kasy górę.

Cytat:
no tak, ale wyjscie do teatru polaczone z romantyczna kolacja z butelka wina w restauracji odpada... chyba, ze stac kogos na wozenie sie za miastem taksowka
a ja tak wlasnie lubie. albo wyjscie do klubu na imprezke. wtedy tez jedna osoba pije, a druga jest abstynentem. my sie czasem z TZem tak wozimy jak jedziemy gdzies za miasto na grilla itp, ale takie srednio fajne to dla mnie.
dlatego najpierw pomieszkam sobie w miescie, a jak mi sie zachce lona natury to wyprowadze sie pod miasto i bede robic grilla albo domowki

moje najlepsze kolezanki wszystkie mieszkaja pod Krakowem. ile one sie nakombinuja zeby gdzies wyjsc i nie wrocic do domu o 22... albo sie uruchamia tate z autem (jesli sie da namowic) albo szuka noclegu u kogos w miescie (np. babcia mieszkajaca w miescie okazywala sie pomocna). troche to klopotliwe...

a to tak, romantico w miescie to problem, ale raz na jakiś czas i dla urozmaicenia można spać w hotelu
Oj, ja znam temat tatyZ tym, że mój chocby miał całą noc nie spać woli po mnie przyjechac niz żebym u tż spałaRacja, jest to uciążliwe. Ja mam własnie noclegownie u tżta i chętnego tatę, ale ludzie, którzy nie mają u kogo zostac to współczuję. jeszcze brat po mnie jeździ, z reguly zgarnia mnie jak wraca od znajomych, ale z nim nie ma problemu, bo on zawsze prowadzi, bo sie spotyka z kolegami na spotach takich samochodowych, więc jest no alcoholAlbo odwozi dziewczyny, więc mam transport.

Tez chodziłam do liecum do klasy z dziewczyna z NIepołomic i tez ja podziwiałam, tak jak teraz podziwiam ludzi eżdzących dzien w dzień busami. Tzn bardziej wspólczuję niz podziwiam...
Własnie dlatego wolałabym miec mieszkanko w mieście dla ewentualnych przyszłych studentów i jak będzie kaska to domek za miastem na starsze lata
Poza tym trzeba sie liczyć z większymi kosztami utrzymania - jedno tankowanie na tydzień...

Lain my z tżtem tez uważamy, że jesteśmy za młodzi na dom
Może tez dziewczyny macie inne pojęcie, bo wychowałyście sie w domach.
Ja mieszkałam w mieście w bloku całe życie i teraz mam porównanie z mieszkaniem poza miastem w domu. Komfort życia nieporównywalnie lepszy, ale te dojazdy to minus. Mój tz z kolei wychował sie w domu i jak przyszedł do krk na studia to znieśc nie mógł jak mu sie ktos nad głowa tłukł w bloku

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:27
Stary 2008-11-03, 16:21   #877
kaska87
Zakorzenienie

my ak idziemy na jakąś domówkę albo sami robimy to zazwyczaj śpimy w tym mieszkaniu gdzie jest imprezka
a jak wychodzimy na miasto to ja tam moge wcale alkoholu nie pić i moge za kierowcę robić

od kąd spotykam się z TZ, czyli jakieś 4,5 roku to ani razu u niego nie nocowałąm, on u mnie kilka razy tak jak rodzice byli na wakacjach mój tato nie pozwala :P jedną ma córunię w końcu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:23
Stary 2008-11-03, 16:25   #878
tancerka212
Zakorzenienie

hmmm kasy jeszcze nie ma natomiast są dobre chęci
jak już mówiłam my z tżtem koszty bedziemy ciąć jak się da własnie własnym wykonaniem, bo uzdolniony tż jest co nie miara, tata mój na pewno pomoże, teść też się ruszy jak zobaczy że drugi pracuje hehe
w czasie studiów trochę wyjezdzalam za granicę i pieniążki skrupulatnie odkładałam, w tym roku tez bym chciala wyjechac do pracy, a że już tam gdzie jezdzilam mam w razie co robote zalatwioną to są duże szanse. Liczę też ze z wesela uzbiera się jakas sumka. Wiem mniej wiecej jak to jest w mojej rodzinie. jak sie idzie na wesele to zawsze te 300zł od pary sie minimum dostaje, przynajmniej do tej pory tak bylo. Chrzestni i dziadkowie zawsze dają wiecej. Wiec jak chcemy miec z tżtem ok 160-180 osob na weselu to łatwo można policzyc jakich kwot mozna sie spodziewac... rodzice nam finansują wesele bo tak chcą a pieniądze z wesela są nasze. Przez pierwsze dwa lata planujemy pomieszkac w domu tesciów, gdzie za zaden wynajem itp nie będę musiala płacic, co najwyzej sie dorzucimy do ogrzewania itp, ale z młodych rodzice nie zedrą. Mój tż juz za pół roku konczy studia i zapewne gdzies poszuka pracy, ja po studiach tez mam nadzieje ze sie gdzies zalapię więc ponosząc koszty tylko na wyzywienie na pewno coś tez bedziemy sobie odkładac. na resztę weźmiemy kredyt, kupimy materiały i do dzieła ekipe zatrudnimy tylko do tego do czego naprawde bedzie trzeba a reszte powolutku sami bedziemy dzialac aby stan surowy stanął i potem sami juz damy sobie rade cale szczescie że tż ma juz dzialke bo bez tego byloby o wiele gorzej... mam nadzieje ze wszystko sie ulozy po naszej mysli....

a jeśli chodzi o te imprezy.. ja nie muszę pić alkoholu i jak trzeba to za kierownicę chętnie siąde więc z tym nie ma problemu a jesli chodzi o picie winka z tżtem to najbardziej lubimy sobie pic w domku tak żeby potem zrobic siup prosto do łóżeczka ja jak zaczynam alkohol pić to mi sie chce zaraz do poziomu zejść... wiec najbardziej uwielbiam pic w łóżku a na miescie soczek czy cole i tez sie swietnie bawie, mój tż takze wiec nie ma problemu dla nas samochod i kierowanie hehee

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:34
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:32   #879
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a jak wychodzimy na miasto to ja tam moge wcale alkoholu nie pić i moge za kierowcę robić
my sie tak tylko wozimy albo jak jedziemy gdzies za miasto np. na grilla i wtedy jakos tak na zmiane nie pijemy, albo np. TZ rozwozi mnie i kolezanki jak robimy babska impreze za miastem u jednej w domu, albo jak po niego jade jak ma jakies meskie spotkanko. ale jak idziemy gdzies razem to lubimy razem sobie pic i dobrze sie bawic

Cytat:
od kąd spotykam się z TZ, czyli jakieś 4,5 roku to ani razu u niego nie nocowałąm, on u mnie kilka razy tak jak rodzice byli na wakacjach mój tato nie pozwala :P jedną ma córunię w końcu
ja od ponad 7 lat ani razu nie nocowalam u TZa. ale to dlatego, ze on ma dosc religijna rodzinke i raczej bylby to dla nich skandal (choc chyba jakos przyjeli do wiadomosci, ze na tych wszystkich wyjazdach, a wyjezdzamy dosc czesto, to osobno nie spimy). za to TZ juz u mnie spal (ze mna w lozku) nie raz i nie jest to dla nikogo problemem. kiedys nawet bylismy z moimi rodzicami we Francji i tez razem spalismy (mielismy po 18 lat )

Cytat:
Mój tz z kolei wychował sie w domu i jak przyszedł do krk na studia to znieśc nie mógł jak mu sie ktos nad głowa tłukł w bloku
e to w moim bloku jest cichutko. sasiadow nie slysze
a i widok super, bo mieszkam w miescie, a widok z okna mam na drzewa i krzaczki bardzo relaksujacy

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:34
Stary 2008-11-03, 16:34   #880
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja od ponad 7 lat ani razu nie nocowalam u TZa. ale to dlatego, ze on ma dosc religijna rodzinke i raczej bylby to dla nich skandal (choc chyba jakos przyjeli do wiadomosci, ze na tych wszystkich wyjazdach, a wyjezdzamy dosc czesto, to osobno nie spimy). za to TZ juz u mnie spal (ze mna w lozku) nie raz i nie jest to dla nikogo problemem. kiedys nawet bylismy z moimi rodzicami we Francji i tez razem spalismy (mielismy po 18 lat )
osz Wy swoją drogą to jak miałąm te 14 lat to wydawało mi się, że Ci 18-sto latkowie to tacy dojrzali i dorośli sa haha a teraz sama mam prawie 22 i jakoś tak nadal dzieckiem się czuję

Stary 2008-11-03, 16:36   #881
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

No lain aż tak źle nie było na szczęscie, ale wiesz wolałabym uniknąć takich objawów.. CHoć fakt jest faktnastrój mi trochę zszedł i waga spadła pare kilo... ale póki co po prosstu uznaliśmy, że nie ma sensu.. skoro istnieje możliwośc takich objawó a ja po swoich ciotkach po mamie widze że takie mogęmiećtendencje nazwijmy je genetyczne.. to na co mi to..
Teraz jestem szczęsliwa.. piękna niezamężna bezdzietna bez tabsów... Po co to komplikować
Co do nocowanania.. hmm mój ojciec ma poza mną jeszcze 2 córki -ale z racji rozwodu z ich mamusią -znam je tylko z widzenia...osobiście never (chyba by je równo skręciło gdyby musiały - choc ja osobiście chcę je poznać)
Może dletego mój ojciec jakośtak w miarę liberalnie do tego podchodzi.. mimo, że teraz jestem jedynaczką i tak dalej.. ale w sumie co by nie było mam już 26 lat..
Moja mama hmmmmm jakośnigdy mi nie mówiłą no co Ty chyba żartujesz...
Gdy trzeba było na samym początku przenocować TZ bo zepsuło mu się auto Jakośnikt mu ani słowa nie powiedział u mnie w domu.. nawet tato mój pożyczył mu spodnie na egzamin bo jego spodnie nie dojechały z domu na czas
Myślę dziewczynki, że to kwestia Waszego wieku..Ile WY macie teraz lat 22 23... jak miałam tyl lat mój tato teżnie za specjalnie chciał abym nocowała poza domem zgadzał się tylko gdy mówiłam dokładnie gdzie idę z kim no i ewentualnie gdzie nocujemy u kogo... Inna sprawa, że ja od 5 lat niemal zrosłam się z komórkowym telefonem więc mająze mną stąły kontakt.. Kótry to ostatnimi czasy zaczał lekko poddawać się "brakowi zasięgu" i rodzice już rozumieją że jak jadę z TŻ to jadę z nim na dłużej
Choć fakt jest fakt, wolę żeby on nocował u mnie niż ja u niego...ale jeśli chodzi o samązgodęrodziców Ani jedni ani drudzy nie robiąproblemó... no to n tyle między wymianą oleju i filtrów Uciekam

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:45
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 16:40   #882
tancerka212
Zakorzenienie

ja u mojego tżta spałam kilka razy ale te kilka razy na palcach jednej reki moge policzyc no i za kazdym razem bylo to potajemne tak zeby moi rodzice nic nie wiedzieli rodzice tżta na takie nocowanie od czasu do czasu sie zgadzają ale mieszkac bez slubu by nam nie pozwolili

mój tż też nie dałby się w bloku zamknąc.. cale zycie mieszkal w domku i jak czasem u mnie na stancji nocuje to się tak stresuje a najbardziej nie może znieść jak sąsiedzi z góry sikają a u mnie słychać ten odgłos ahahaha wtedy to juz calkiem załamuje się nad sensem mieszkania w bloku ja tam cale zycie w bloku mieszkalam i mi to zupelnie nie przeszkadza i na sąsiadow uwagi nie zwracam ale jak tz chce dom to ja sie sprzeciwiac nie bede hehe tym bardziej ze to taniej wyjdzie niz mieszkanie w miescie w bloku
Stary 2008-11-03, 16:41   #883
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
my ak idziemy na jakąś domówkę albo sami robimy to zazwyczaj śpimy w tym mieszkaniu gdzie jest imprezka

ja tez mogę nie pićJa u tżta rzadko nocuje, bo jk mówie, że zostaję u niego tata mówi - ok, ale wiesz, że mi sie to niepodobaChociaz w sumie jak jesteśmy zaręczeni to już tak nie mówiZa to mama mówi, że nam sie krzywda nie stanie jak raz na jakis czas po imprezce zostane na noc. Normalnie tż jak u mnie spi to w pokoju gościnnym, a jak rodzice na wakacjach to u mnie w sypialni

Cytat:
. mam nadzieje ze wszystko sie ulozy po naszej mysli....
jak macie takie plany to na pewno dacie radę. racja, że kasa z wesela jeszcze będzie. Ja szczerze mówiąc nie spodziewam się kokosów, bo większość rodziny nie jest zbyt majętna i martwię się, żeby ci od tżta w ogóle przyjechali. Moi znajomi dostali cos 16 tys i narzekali, że mało ja tam sie nie nastawiam na kasęAle w sumie młodym na dorobku sie przydaDużo macie tych gosci - myślałam, że wiekszośc dziewczyn robi max 100 osób, później długo długo nic i onaella
Stary 2008-11-03, 16:42   #884
hałas
Wiele hałasu o nic.

Dziewczyny jak ja marzę o własnym domu. Ziemię już mamy w ładnej okolicy (jezioro, puszcza bukowa). Prezent od Dziadka TŻ.
W ciągu najblizszego roku mamy zamiar się wporwadzic do 3-pokojowego mieszkania w centrum miasta do kapitalnego remontu. Jest to forma zamiany z moją mamą której dołożyliśmy do 2 pokojowego mieszkania w nowym budownictwie.Uważam że i tak jesteśmy w bardzo komfortowej sytuacji bo nie musimy zaczynać o kredytu. (Kochana mama)
Budowe domu planujemy za parę lat jak bedziemy mieć dzieci w wieku szkolnym ze wzgledu na konieczność dojazdów do miasta.
Stary 2008-11-03, 16:42   #885
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli chodzi o te imprezy.. ja nie muszę pić alkoholu i jak trzeba to za kierownicę chętnie siąde więc z tym nie ma problemu a jesli chodzi o picie winka z tżtem to najbardziej lubimy sobie pic w domku tak żeby potem zrobic siup prosto do łóżeczka ja jak zaczynam alkohol pić to mi sie chce zaraz do poziomu zejść... wiec najbardziej uwielbiam pic w łóżku a na miescie soczek czy cole i tez sie swietnie bawie, mój tż takze wiec nie ma problemu dla nas samochod i kierowanie hehee
a to widze, ze 100% domatorzy
my jednak jeszcze nie do konca wyroslismy z imprezowania (ale to chyba zdrowo, po co sie za szybko starzec) i czasem jest problem. tzn. jak juz pisalam - wole jak razem imprezujemy i nadajemy na tych samych falach
a ja jednak na imprezie lubie sobie wypic cos mocniejszego bo jak sama nie pije to pijani ludzie naokolo wyjatkowo mnie irytuja

Cytat:
Dużo macie tych gosci - myślałam, że wiekszośc dziewczyn robi max 100 osób, później długo długo nic i onaella

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 16:44   #886
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo macie tych gosci - myślałam, że wiekszośc dziewczyn robi max 100 osób, później długo długo nic i onaella

no ja mam na +/- 70 osób

Stary 2008-11-03, 16:47   #887
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

no ja mam na +/- 70 osób
u mnie do 120 osób
Stary 2008-11-03, 16:50   #888
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
u mnie do 120 osób
u mnie lista pewnie jeszcze urośnie bo początkowo miało być 35 osób haha a teraz jest 69 ale pewnie na tym się nie skończy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:51
Stary 2008-11-03, 16:52   #889
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:

no ja mam na +/- 70 osób
ja na chwilę obecną mam jak Kasia..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 16:52   #890
hałas
Wiele hałasu o nic.

Cytat:
a to widze, ze 100% domatorzy
my jednak jeszcze nie do konca wyroslismy z imprezowania (ale to chyba zdrowo, po co sie za szybko starzec) i czasem jest problem. tzn. jak juz pisalam - wole jak razem imprezujemy i nadajemy na tych samych falach
a ja jednak na imprezie lubie sobie wypic cos mocniejszego bo jak sama nie pije to pijani ludzie naokolo wyjatkowo mnie irytuja
My też lubimy sie pobawic. Współczuje sąsiadom bo domówki to moja specjalność.
Spędziłam kilka imprez z TŻ na zasadzie któreś Nasnie pije. Sprowadza sie to do Tego że druga osoba ma kompletnie zniszczony wieczór ze wzg. na wspomniane nadawanie na tych samych falach.

Cytat:

no ja mam na +/- 70 osób
My planujemy +/- 80 osób
Stary 2008-11-03, 16:52   #891
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a najbardziej nie może znieść jak sąsiedzi z góry sikają a u mnie słychać ten odgłos ahahaha wtedy to juz calkiem załamuje się nad sensem mieszkania w bloku

a powiedzcie mi - bo chyba większośc z Was nie mieszka sama - gdzie Wy uprawiacie seks???Jak rodzice sa w domu w pokoju obok????Czy tż mają mieszkanka??
U mnie wszystkie koleżnaki mieszkaja bez rodziców, z tżtami albo tż maja mieszkania, wiec nie znam tematu seksu w domuAle Wy musicie sobie jakos radzić, tylko jak, jak mama może wejśćMoże niedyskretne pytanie, ale co mi tamCzysta ciekawość jak sie to logistycznie odbywa

No no, te dziewczynki z domkami i kaska od rodziców mają super start zapewnionyJa nie rozmawiałam z rodzicami o tym ile dostane zapomogi dla biednego młodego małżeństwa, wiem tylko, że na tyle na ile będa w stanie cosik dostanę
Stary 2008-11-03, 16:56   #892
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

a powiedzcie mi - bo chyba większośc z Was nie mieszka sama - gdzie Wy uprawiacie seks???Jak rodzice sa w domu w pokoju obok????Czy tż mają mieszkanka??
U mnie wszystkie koleżnaki mieszkaja bez rodziców, z tżtami albo tż maja mieszkania, wiec nie znam tematu seksu w domuAle Wy musicie sobie jakos radzić, tylko jak, jak mama może wejśćMoże niedyskretne pytanie, ale co mi tamCzysta ciekawość jak sie to logistycznie odbywa

No no, te dziewczynki z domkami i kaska od rodziców mają super start zapewnionyJa nie rozmawiałam z rodzicami o tym ile dostane zapomogi dla biednego młodego małżeństwa, wiem tylko, że na tyle na ile będa w stanie cosik dostanę
Ja jakośnie mam z tym problemów.. Co prawda jakośspecjalnie jawnie tego nie robimy no bo bez przesady.. ale nigdy mi sie nie zdarzylo żeby ktores z rodziców weszło do nas czy bez pukania czy jakośtak.. CO prawda mojemu tacie pare razy zdarzylo ise wpasc tak bez zapowiedzi i bez pukania.. ale ze akurat ogladalismy film.. no to powiedzmy ze sie nie liczy :P
Stary 2008-11-03, 16:57   #893
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Wy to pewnie u TZ fajnie Wam
my to u TZ(never u mnie) jak nikogo w domu nie ma
ja bym nuie umiała wiedząc, że ktoś jest w pokoju obok haha

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:58
Stary 2008-11-03, 17:03   #894
hałas
Wiele hałasu o nic.

Mamy na tyle wyrozumiałych rodziców że często nocujemy u siebie nawzajem. Wtedy czekamy na osłonę nocy. Nadmiernie korzystamy również z wszelkich urlopów, wyjazdów służbowych itp. (moja mama dość często wyjeżdża). No cóż każdy sobie radzi jak może
Stary 2008-11-03, 17:04   #895
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja jakośnie mam z tym problemów.. Co prawda jakośspecjalnie jawnie tego nie robimy no bo bez przesady.. ale nigdy mi sie nie zdarzylo żeby ktores z rodziców weszło do nas czy bez pukania czy jakośtak.. CO prawda mojemu tacie pare razy zdarzylo ise wpasc tak bez zapowiedzi i bez pukania.. ale ze akurat ogladalismy film.. no to powiedzmy ze sie nie liczy :P
do mnie robia puk puk i wchodzą, a przeciez nie krzyknę im: NIeeeeee nieee wchodźźźźźźź

Cytat:
Wy to pewnie u TZ fajnie Wam
my to u TZ(never u mnie) jak nikogo w domu nie ma
ja bym nuie umiała wiedząc, że ktoś jest w pokoju obok haha
No, my u tż na szczęście U mnie jest ten problem że z reguły ktos jest, oczywiście zdarzyło nam sie parę razy ale tak na szybciora A nawet jak rodziców nie ma, to i tak ja sie w domu nie mogę wyluzować więc w eksptremalnych sytuacjach u mnie i w mega stresie - dlatego pytam jak sobie radzicie, bo ja bym nerwicy dostała
Stary 2008-11-03, 17:06   #896
tancerka212
Zakorzenienie

hehe z tym sexem to rzeczywiscie ciekawe pytanie u mnie w domu nie ma mowy bo nie mam zamka w drzwiach do pokoju, ale u tżta drzwi sa na kluczyk więc nie ma problemu pokoik ma na piętrze a rodzinka w dzień siedzi na dole wiec mamy spokój święty a jak rodzinka idzie na górę spac to ja juz wtedy wracam do domku hehe jest tez opcja u mnie na stancji jak tżcik przyjezdza w odwiedziny a my też jakies dzikusy nie jestesmy sexualne hehe wiec aż tak często nie musimy się kochać przytulanko nam również dostarcza miłych wrażen jak nie ma jak się pokochac jakoś nie narzekamy na swoją sytuację hehe i jest nam dobrze tak jak jest ale nie ukrywam że po ślubie to się na pewno zmieni bo mój tż nie potrafi obok mnie spokojnie zasnąć nie potrafi i juz wiec jak kiedys bedziemy spac razem to ja nie wiem...;-D
Stary 2008-11-03, 17:07   #897
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No, my u tż na szczęście U mnie jest ten problem że z reguły ktos jest, oczywiście zdarzyło nam sie parę razy ale tak na szybciora A nawet jak rodziców nie ma, to i tak ja sie w domu nie mogę wyluzować więc w eksptremalnych sytuacjach u mnie i w mega stresie - dlatego pytam jak sobie radzicie, bo ja bym nerwicy dostała
mam tak samo jak Ty -u siebie niet i koniec
włąśnie u mnie też puk puk i mama wpada z sokiem z marchwki bo my bladzi jesteśmy haha

Stary 2008-11-03, 17:08   #898
lain
Zakorzenienie

Cytat:
TZ mieszka z rodzicami, ale ich pokoje sa na dwoch przeciwleglych koncach mieszkania, a TZ ma w drzwiach zamek. do tego dochodzi to, ze jak tylko pojawiam sie w mieszkaniu to tesciowie sie chowaja, wiec mamy spokoj i pewnosc, ze nie beda sie dobijac w miare glosna muzyka i jest ok
no i jak juz pisalam dosc czesto staramy sie wyjezdzac na weekendy, wiec wiadomo...

wlasnie mialam rozmowe z Lodzia TZ juz narzeka, ze slabo karmia i chyba schudnie jak sie na miescie nie poratuje jakims jedzonkiem. i cos Lodz jako miasto nie przypadla mu na razie do gustu. no ale moze jak trafi na oslawiona Piotrkowska to dostrzeze jakies plusy dobrze, ze mam 4 godziny darmowych rozmow do niego na ten miesiac
Stary 2008-11-03, 17:11   #899
tancerka212
Zakorzenienie

ja u siebie kiedys próbowałam z tżtem ale tak jak mówicie nie da się na maxa wuluzowac jak mama tata i siostra w pokoju obok siedzą i a to wpadają z jedzeniem a to z czym innym raz spróbowalismy kiedys ale jakos nam sie nie za bardzo podobalo bo sie na drzwi na zmianę spoglądaliśmy i juz wiecej nie próbowalismy, ale nie ukrywam że jak się nakryjemy kocykiem po samą szyję to nie siedzimy do konca grzecznie hehehe tz juz kilka razy zapinał spodnie w pośpiechu bo mamuśka z ciepłym jedzonkiem leci żeby nie wystygło
za to u tżta pełen luz!

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-03 o 17:14
Stary 2008-11-03, 17:21   #900
gosica502
Wtajemniczenie

Hehe oj dziewczynki dziewczynki
U mnie jest tak że u TŻ w domku never ever... A dlaczego? Bo on nie dośc że zamku w drzwiach nie ma to jeszcze na dodatek nie ma szyby w drzwiach nawet
Najczęściej się nam zdarza u mnie w domku jak się już mamusia i tatuś spac położą- między 22 a 23 na szczęście A brat mi zwisa hehe No a poza tym tak jak Tancerka wspominała to co 2, 3 tygodnie jest jeszcze stancja i tam mamy czas i pokoik tylko dla siebie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości