|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-11-06 o 19:22 |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem, jestem. A ważyć się nie mam zamiaru, nie chcę żeby waga rządziła moim życiem. Ostatni raz ważyłam się w tamtym tygodniu i jak pisałam było 44.7 kg ![]() A u Ciebie Izuś jadłospisik bardzo ładny. Tylko widzę rzeczywiście humor coś nie tak. Ale nie łam się, jutro będzie lepiej Aaaaa i mam nadzieję, że ten humor nie jest spowodowany wagą? Ważyłaś się dziś? Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2008-11-06 o 19:39 |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alt ten humor jest spowodowany wlasnie m.in. perspektywa wazenia ech... co do pierwszego zdania rozumiem Cię, ale tu nie chodzi o to, żeby waga rzadzila Twoim zyciem. musisz ja kontrolowac, bo przeciez nie moze byc tak, e np. schudniesz zwaz sie koniecznie, musisz przybierac na wadze !!
|
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
zwiekszasz stopniowo, wiec niekoniecznie przytylas, a musisz i nie ma od tego odwrotu. poza tym, wyobrazam sobie jak wygladaja te 40cm w udzie
zwaz sie...
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
daawno się tu udzielałam. witam ponownie
![]() dalej ciągnę R, choć od jakichś 7 tyg. prawie nic nie schudłam. Postanowiłam wkleić swój jadłospis, tak na próbę. błędy, grzechy, ale spróbować nie zaszkodzi. Zresztą zauważyłam, że wiekszości eR-rek i tak nikt nie ocenia, wiec może i z moją będzie podobnie..:P Gdyby jednak komuś się zechciało to proszę o ocenę i ew. oszacowanie kalorii (more less ![]() śn (ok.6:30) : 200ml mleka 2%, 4 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki granoli orzechowej potem była caffe latte <3 II sn: ( ok.11)bułka kopytko (bez niczego, bo nie miałam rano czasu zrobić normalnej kanapki) III sn : (ok. 13:30)jogurt nat. z ziarnami zbóż Danone(150g) ![]() w ramach obiadu : (ok.15:30) bułka kopytko + jogurt bakuś waniliowy do picia chyba 200ml --> oczywiscie posiłek jakże pożywny na er poza domem.. ![]() kolacja (?) ( po 18) kilka(naście) małych placków z jabłkami, jogurt nat. (150g) z granolą orzechową (za dużo tych płatków, myślę, że jakieś 80g weszło.. i raczej nic więcej nie zjem dziś. przesadziłam. dzięki za ocenę, pozdrawiam
Edytowane przez niemaedytki Czas edycji: 2008-11-06 o 20:29 |
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
U/W
I śn : owsianka na mleku z musli, rafaelkami, 1,5 łyżki otrąb, jabłkiem, kawałeczkiem gruszki i większą połową kromki chleba pełnoziarnistego ( cała waży z 75g) II śn : a) 2 kromki dworskiego z pomidorowo cebulkowym serkiem twarogowym i plasterkami pomidora. b ) jogurt nat. z gruszką, kawałeczkiem jabłka, siemieniem lnianym i kilkoma łyżeczkami owsianki ze śniadania ( tak ze 3-4 do smaku ^^ ) O : ziemniaki polane kefirem, kawałek pieczonej piersi z kurczaka, pieczone udko, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Po obiedzie jabłko. P : kakao z miodem i orzechami włoskimi. K : kromka dworskiego posmarowana pastą z makreli, z plasterkiem sopockiej i pomidorem; marchewka. mógłby ktoś ocenić ? ^^
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, tylko u mnie jest tak, że ja byłam uzależniona od ważenia, robiłam to kilka razy dziennie i żeby się z tego wyplątać kazałam mamie schować wagę... A ona teraz nie chce jej oddać. Przytyć nie przytyłam, spodnie jak wisiały tak wiszą... A to, że muszę przytyć cóż, zdaję sobie z tego sprawę. A Ty Wiosenko ile ważysz i mierzysz??? Chyba też nie lepiej??? Co do wagi, pewnie w Twoim przypadku i tak zbytnio się nie zmieniła, więc głowa do góry i jutro rano wskakuj, a zobaczysz, że będziesz musiała jeść jeszcze więcej ![]() Ot i zrobił się OT |
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko co dzisiaj tak jakoś skromnie jak na Ciebie? Nie ma lodów w koktajlu i zupki :PP
Dobra czepiam się Moje PP: Śniadanie serek homo waniliowy 200 g, rozgnieciony banan + garść cini minis bułka grahamka 50 g z twarożkiem, masłem orzechowym i miodem II Śniadanie: Grahamka 50 g z nutellą i twarożkiem 2 wafelki hanuta Lunch Sałatka z Coffee Heaven: makaron penne, tuńczyk, oliwki, pestki słonecznika, pesto pomidorowe, dużo oliwy z oliwek Duża tiger latte Obiad: Omlet biszkoptowy z 3 jaj i 4 łyżek mąki orkiszowej z serkiem wiejskim, na to dużo płatków migdałowych i sos toffiee Deser: 3 pierniczki korzenne pełnoziarniste, szklanka mleka waniliowego :ślina: Kolacja: Grahamka: 1 połówka z paprykarzem sojowym, groszkiem i ketchupem, 2 połówka z sałatą, 2 plastrami piersi z indyka, serem żółtym i ogórkiem Po kolacji: Kieliszek wina białego mały, może ze dwie kuleczki ferrero rondnoir ![]() I...? |
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anyway, pamietaj, że nie chodzi o to bys trzymala wagę, a - przytyla!
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kawwaa brawo-tez lepiej Izuś co jest Słońce? P: Iśn- grahamka z masłem, sałatą , serem topionym, szynką i pomidorem, 2 ogórki, herbata...(mało dziś było )IIśn- kebab-bardzo duży, kubus kawałek jabłecznika, koktajl, 2 okienka gorzkiej czekolady O: zupa grzybowa z duuuużą ilością makaronu, ziemniaczki polane tłusczykiem z kotletem mielonym i duuuużą ilością buraczków, kompot mleko z miodem, paczka herbatników P: paluch z masłem, serem, smaczkiem, pomidorem, serek wiejski z ogórkiem, herbata, jabłko K: odsmażane ziemniaczki z mleczkiem----mega dużo ziemnaiczków teraz jem sobie paluszki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
'COś' z poniedziałku sponsorowane przez ponad 1-dniowy brak snu i podróż
![]() I.Parówka Jedynka,kromka gruba grahamki z żółtym ,serem, almette topionym .garść Naturals'ów, paprykowych, kawa z mlekiem II. 3 Petitki Go Musli, kawa z mlekiem III. Tortilla (5%tłuszczu IV. 3/4 porcji naleśnika gryczanego z warzywami,serem i tuńczykiem ,ble (odezwały mi się wspomnienia z ed :/) V. Duża i ciepła drożdżówka w La Fragola z niemożliwą ilością maku *_* ,Kahlua Latte w Coffee HeavenVI. szklanka kefiru potem padłam na ryj ze zmęczenia ;> 2400 Hmm dałoby się tym podkręcić zmizerniały metabolizm ?
|
|
|
|
#2683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A u Ciebie kikuś widać, że taki jadłospiś chorowitka Oczywiście pięknie sobie radzisz!! Trzymaj tak i wyjdziesz z tego dołka
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Ciebie w drugiej polowie dnia mniej niz zwykle chyba? 3mam kciuki za wagę
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
U
Śniadanie: owsianka z 6 łyżek płatków na mleku 2%, mandarynka, kefir 330ml. słodzony cukrem, fitella pomarańczowa, reszta mleka na ciepło przez słomkę biszkoptowa. II śniadanie: bułka żytnia z sałatką wiejską 200gr. bułeczka jogurtowa z bitą śmietaną Obiad: 3 gałki lodów, cytrynowe, ciasteczkowe i truflowe w biegu na podwieczorek Podwieczorek: pomidorowa z makaronem zabielana, kuleczki serowe sztuk 3, surówka, kawałek kurczaka (powybierałam w barze na co miałam chęć ) Kolacja: papryka, serek twarożkowy homogenizowany, ogórek kiszony, wielka buła trójkątna 150 g. hektolitry kawy...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcja
śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem, cebulą i paprykę, kromka chleba fitness II śniadanie: nesvita wiśniowa, łyżka białka sojowego w proszku Obiad: sałatka z gotowanej piersi kurczaka, makaronu razowego, ogórka, papryki zielonej i groszku z łyżeczką oliwy z oliwek; szklanka soku pomidorowego Podwieczorek: baton proteinowy czekoladowy Kolacja: sałatka z tuńczyka wsw (puszka tuńczyka wsw, pomidor, cebula, sałata). Gdyby ktoś ocenił byłabym wdzięczna
|
#2687 |
|
Przyczajenie
|
A mi sie nie chce jakos wierzyc w to spuchniecie i zebranie wody w organizmie, bo za długo trwa. A pozatym nie sole i ije 1 kawe dziennie. Doszlam do wniosku ze przyczyna mojego przytycia moze byc zmiana czasu jedzenia sniadania. Bo wczesniej ok 7 jadlam kilka ciasteczek, jogurt... a dopiero ok 10 pozadne sniadanie. MOze teraz jem za duzo w jedneym czasie... hmmm.
Dzisiejsze U: ok 7.30 2 kromki wieloziarnistego z serkiem topionym z szynka i puszka sardynek w pomidorach, garsc crunchów z migdalami i baton czekoladowy, kostka czekolady, kawa - za duzo jak na raz no nie... ok 10.00 owocki, warzywka herbatka o 13.15 duza kanapka- 2 kromki wieloziarnistego ze schaboszczakiem, 2 jablka - obiad w pracy... o 16.30 jogutr waniliowy i pomarańćz o 20.30 brokul... Do cholery przeciez to nie duzo... wiec czemu tyje???? Juz mi nawet chłopak powiedział ze mi sie pucki zrobily Auuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Limonka1987 uważam ,że bardzo fajne R ,jest miejsce przyjemnosci, warzywa itp
Tylko śniadanie jak dla mnie stanowczo za małe,a powinno być duże ![]() Mikron -za mało, a śniadanie w sam raz w koncu to najwazniejszy posilek.A dzis sie zważyłam (nie moglam wtyrzymac ) i waga jest juz w normie tyle co zawsze co za ulga nadal sie troche czuje spuchnieta ale jest o wiele lepiej.U: I. 4 łyżki owsianych górskich z bananem, 2 łyżki crunchy,3 łyżki rodzynek, śliwki suszone + pół szklanki mleka II. grahamka (100g): 1 połówka podpieczona, posmarowana łyżeczką dżemu domowego truskawkowego, druga z rzodkiewką,ogórkiem i szczypiorkiem ; 2 jabłka III. talerz zupy wielowarzywnej zabielanej, ok 200g ziemniaków z 2 jajkami ; troche pestek dyni IV. śledź w sosie pomidorowym , troche winogron, mandarynka V. ponad 100g sera białego +troche jogurtu nat. +warzywa |
|
|
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
P :
![]() ![]() I. 3 kromki razowca : 1 z miodem, 1 z masłem, serem żółtym,szynką i pomidorem,1 z serem białym i rzodkiewką ; szklanka soku pomarańczowego ; kawałek ciasta z orzechami i bitą śmietaną II. drożdżówka z budyniem i toffie,szklanka kakao; 2 jabłka , 2 mandarynki III. 6 pierogów z truskawkami, 6 pierogów z jagodami ; talerz fasolki po bretońsku ; kubek gorącej czekolady, 2 duże ciastka kruche w czekoladzie IV. 100g grahamka, sałatka z makreli wędzonej,ogórków,kukurydz y,groszku ; garść fistaszków,garść solonych nerkowców V. kawalek pizzy z szynką,serem, warzywami,pieczarkami i ketchupem ; jogurt wiśniowy 330g z garścią corn flakesów, garścią kulek czekoladowych i garścią bran flakesów VI. 6 racuchów z jabłkami posypanych cukrem pudrem, szklanka mleka ; 2 jabłka ; szklanka nektaru wieloowocowego VII. podjedzone przed spaniem: bułeczka maślana z miodem, 2 szklanki nektaru wieloowocowego , 3 kostki gorzkiej czekolady |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nikt mnie nie ocenił a szkoda bo wydaje mi się ze niby dobry jadłospis ułożyłam ale nie zdołałam tego wszystkiego zjeść,więc opuściłam podwieczorek a rano i tak czułam sie napchana,nie wiem może za duże te porcje czy... sama nie wiem.
Może uda się tym razem a więc moje RRRRRRRRRR na dziś Ś owsianka(szkl,mleka 3 łyżki pł.owsianych ,100gr sera białego,łyżeczka naturalnego kakao)jabłko 2Ś 2 kromki razowca z serkiem naturalnym(grubo)wędliną i warzykami,1 czekoladka(musiałam) O sałatka (tuńczyk,ryż brązowy,jajko,ogórek kisz.,papryka-to wszystko polane jogurtem nat z ziołami) P Może omlet z owockami i serkiem natur.? K tradycyjnie wiejski( ale z wiórkami i orzechami) I jak????Może ktoś na to spojrzeć,poradzić?? Mam pytanie co myślicie o słodzeniu melasą trzcinową??? |
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cóż... Mogę tylko powiedzieć: A nie mówiłam ![]() ![]() Wiosenko, ja się dziś zważyłam.... I nic mi nie przybyło, chyba nawet trochę spadło, pocieszam się tym, że to pewnie tylko wahania wagi, przynajmniej mam taką nadzieję.... ![]() Daj znać jak u Ciebie? |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pijesz chociaż te 1.5 l wody? |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie najważniejsze są dwie rzeczy, jeżeli idzie o zdrowe odżywianie: minimum 1,5l wody niegazowanej dziennie i równe przerwy między posiłkami.
oprócz tego: nie popijanie jedzenie (dopiero godzinę po), ostatni posiłek 2-3 godz przed snem.
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ważny jest też bilans kaloryczny, bo co to za U, w którym się je 1000kcal? To nawet za mało na redukcję...
|
|
|
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwszy raz tu cos wkalejm wiec prosze o ocene
![]() moje wczorajsze U 1 sniad: platki nestle fitness z jogurtem naturalnym , kromka zytniego chleba z serkeim topionym i pomidorem, herbata z cytryna i 2 lyzkami cukru 2 sniad (w szkole) jogurt truskawkowy i baton corny Obiad: makaron sojowy, z krewatkami i warzywami u chinczyka Kolacja: kromka chleba z lososiem, jablko nietypowo jak dla mnie wczoraj udalo mi sie nie zjesc czekolady i chyba dlatego zdecydowlalam sie tu wkleic jadlospis
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2008-11-07 o 15:52 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
To mój poczatek na wizażu i w tym temacie
więc witam was wszytskie ))Moja R: I : kromka chleba razowego ze słonecznikiem + mała grzanka razowa obydwie z serkiem twarogowym ze szczypiorkiem Light oraz posypane peskami dynii, kawa z mlekiem 0,5% II: jogurt Jogobella truskawkowa i mała gzranka razowa (10g) III: Szczupak pieczony w folii z cebulką (ok 150g) plus mnóstwooooo surówki naarzie tyle ale zaraz będzie reszta: (planuje) IV: Duże jabłko i kawa z mlekiem 0,5% V: Serek wiejski Light mój cel to - 5kg twale i świaodmosc tego co jem prosze o ocenę bo dopiero sie ucze zdrowo odżywiać )))))
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa, a nie mowilam? nie mozesz do tego dopuscic!!
u mnie po tygodniu na 3800kcal-4000 :OOOOOOOOO i dwoch dniach 3300 -> +400g
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-11-07 o 16:23 |
|
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troche mało kalorii.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Mam już 2 kg mniej 

alt ten humor jest spowodowany wlasnie m.in. perspektywa wazenia
zwaz sie koniecznie, musisz przybierac na wadze !!

no no

drożdżówka w La Fragola z niemożliwą ilością maku *_* ,Kahlua Latte w Coffee Heaven