Scent Bar VI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-08, 22:37   #1351
vesenka
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Ja mam taki "nocniczek" (0,6l) na herbate
też mam, mój nawet wyglądem jest zbliżony do nocnika

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a myslalas o tym zeby sie zapisac na jakis kurs samoobrony karate czy innych sztuk walki jesli sie nie czujesz pewnie w swojej okolicy? flaszka perfum sie raczej nie obronisz szkoda na psikanie zloczyncom w oko- chyba ze jakims antyperfumem
Ja nawet nie mam czasu w miarę regularnie chodzić na basen, a co dopiero jeszcze na kurs. Do psikania w oko nieprzyjaźnie nastawionym jednostkom świetnie nadają się próbki dezodorantów w sprayu i torebkowe wersje lakieru do włosów.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-11-08 o 22:44
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 22:41   #1352
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz- w tym dziwactwie nie jestes sama
a jesli chodzi o pozyczanie pieniedzy - moj maz jest taki sam. wszyscy wiedza ze jak trzeba kasy zapomogowo-pozyczkowej to jak w dym do niego. ale powiem ci ze na obcych-tzn odleglych znajomych nie przejechal sie tak jak na najblizszych przyjaciolach w tej kwestii...
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 22:44   #1353
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Rób, rób, pyszne jest...i nie da się go zepsuć jeszcze bardziej niż babki Smacznego!
A jak mi urośnie?

Termoobieg czy bez?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 22:47   #1354
glamourous
Zakorzenienie

a tak na marginesie to co jest z tym wizazowym zegarem? pokazuje godzine do przodu chyba- mozna to jakos zmienic
bardzo to nie w porzadku - ostatnio w pracy tak ciezko pracowalam na wizazu- i w pewnym momencie sie zdziwilam jak spojrzalam na czas- ze juz tylko pol godzinki i do domu a to sie okazalo ze to poltorej godzinki..bardzo mnie to rozczarowalo...

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A jak mi urośnie?

Termoobieg czy bez?
to zaprosisz cookie monster czy jak sie zwal ten ciasteczkowy potwor z ulicy sezamkowej

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-11-08 o 23:10 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
Stary 2008-11-08, 22:51   #1355
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
A jak mi urośnie?

Termoobieg czy bez?
masz rację. Mi ostatnio nie wiedzieć czemu urosło (może przez to,że czekolada z biedronki była i ciężko powiedzieć co w niej było oprócz kakao) ale też było dobre, coś jakby babka czekoladowa wyszła

Najczęściej termoobieg, ale bez też wychodzi

edit: glamourous na dole każdego posta masz funkcję edytuj. Warto z niej korzystać, bo post pod postem ciężko się czyta

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-11-08 o 22:54
Stary 2008-11-08, 22:52   #1356
glamourous
Zakorzenienie

Gryx a powiedz mi jedno czy ty moze testowales Eau des Merveilles na sobie? bo cos mi sie kojarzy ze wspominales testowanie Smoka na meskiej skorze- wybacz jesli zle kojarze nie poczynaj mi tego za zle. ciekawi mnie jak to na panach by pachnialo a moj sie nie chce zgodzic na testowanie- a znienacka go atakowac nie chce

Cytat:

edit: glamourous na dole każdego posta masz funkcję edytuj. Warto z niej korzystać, bo post pod postem ciężko się czyta
przepraszam nie obczailam co do czego sluzy ale wyrazam skruche i obiecije poprawea dupa teraz nie wiem jak te 2 posty polaczyc razem nie bij prosze

Czas edycji: 2008-11-09 o 16:47 Powód: post pod postem
Stary 2008-11-08, 23:02   #1357
gryx82
BAN stały

Cytat:
ostatnio w pracy tak ciezko pracowalam na wizazu...

Cytat:
to zaprosisz cookie monster czy jak sie zwal ten ciasteczkowy potwor z ulicy sezamkowej
Cookie Monster czyli nasza Madziczka

Cytat:
masz rację. Mi ostatnio nie wiedzieć czemu urosło (może przez to,że czekolada z biedronki była i ciężko powiedzieć co w niej było oprócz kakao) ale też było dobre, coś jakby babka czekoladowa wyszła
Zobaczymy

A w kwestii czekolady - ja na Lindt'a się szarpał nie będę Mam sentyment do poznańskiej Goplany

Cytat:
Gryx a powiedz mi jedno czy ty moze testowales Eau des Merveilles na sobie? bo cos mi sie kojarzy ze wspominales testowanie Smoka na meskiej skorze- wybacz jesli zle kojarze nie poczynaj mi tego za zle.
A nawet gdybyś przypisała mi uwielbienie Kouros'a - nie byłoby problemu Smoka testowałem, EdM

Cytat:
ciekawi mnie jak to na panach by pachnialo a moj sie nie chce zgodzic na testowanie- a znienacka go atakowac nie chce
A zaatakuj go znienacka, albo... we śnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-08, 23:05   #1358
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
To fajowo
(Choc mysle, ze to zapewne dlatego iz na Forum nie obnazam sie za bardzo i niewiele osob mnie tutaj zna, a co za tym idzie, nie dziwi sie moim decyzjom zyciowym czy pogladom)
Kasiu, ja chyba troszeczkę wiem. Więc moge się wypowiedzieć
Jesteś moim zdaniem całkiem normalna osobą, napewno nie excentyczną. Tylko jesteś bardziej wraźliwa niż inni - w pozytywnym sensie. Bardziej przejmujesz się tym, co innym po prostu "wisi" - a to świadczy tyle, że jesteś po prostu DOBRYM CZŁOWIEKIEM.

Kurczę, nie chciałam Ci tak nasłodzić, ale nic innego napisać się nie da

Ja własnie przeczytałam wyniki oceny rozwoju procesów integracji sensorycznej mojego Syna , i jestem przerażona - mnóstwo pracy nas czeka.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 23:13   #1359
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Małpa
Bo Cię upomarańczowię!

Cytat:
przepraszam nie obczailam co do czego sluzy ale wyrazam skruche i obiecije poprawea dupa teraz nie wiem jak te 2 posty polaczyc razem nie bij prosze
Przeczytaj TEN wątek

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 23:14   #1360
glamourous
Zakorzenienie

a nie masz w planach przetestowania? bo mi moj drogi powiedzial ze pachne jak facet (EDM) a ze ten zapach uwielbiam i nie maialabym nic przeciwko temu zeby on nim tez pachnial...chyba... no wlasnie o to chodzi ze Bog wi co z tego na meskiej skorze wyjdzie- szukam kogos z odwaga Lenina kto by to wyprobwal...ja rozumiem ze skora skorze nierowna ale hormony chyba tez swoje robia

Dzika Truskawko- dzieki o Gromowladna

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2008-11-08 o 23:16
Stary 2008-11-08, 23:21   #1361
Betty83
Zakorzenienie

Vesenko, ja ostanio piekłam ciasto marmurkowe (skład taki chyba sam co na babkę, ale do jednej części dodaje się kakao). Łapałam składniki na oko, wrzuciłam do robota, wymieszałam, przelałam do keksówki i jak się już piekło, to sobie przypomniałam, że nie dodałam proszku do pieczenia....
W jakim szoku byłam jak ciasto nawet wyrosło i się dobrze upiekło...
Widocznie trafiłam na mieszkanie z bardzo dobrym piekarnikiem.....
Ale jakie to mieszkanie, to wyszło w krótkim czasie od wynajęcia. Co jakiś czas odwiedza mnie policja, czy dzielnicowy, wypytuje o syna właścicielki lub sąsiada, przychodzą podejrzane typy oddawać pieniądze (żeby odzyskać dowód osobisty), dzwonią inni dziwni ludzie z podejrzanymi sprawami, którym musze tłumaczyc, że wyjechała, krążą plotki, że właścicielka taki bimber pędziła, że nawet policjanci się u niej zaopatrywali (to by wyjasniło odwiedziny dzielnicowego jak się tylko wprowadziliśmy, pewnie pomyślał, że wróciła )..... Czasem cyrki, ale czasem się trochę boje....

Princessko, Sabbath, ja właśnie takie smęty lubię najbardziej gotyk też.
Mój się ostatnio nie mógł nadziwić, jak mogę słuchać Cocteau Twins kiedy mi smutno, i jeszcze mi po tym smutek przechodzi. On ich muzykę nazywa "dół nieprzeciętny".... A ja mam jakieś odwrotne reakcje, wtedy dociera do mnie, że ktoś ma jeszcze gorzej ode mnie
Chociaż przy "All That Matters Now" Breathless, nawet ja wymiękam.... A wydawało mi się zawsze, że najsmutniejszy zespół na świecie to Camel i ich Harbour Of Tears....

Ach, Sabbath, growl, to ja mam od natury, teraz to bym chciała tak bardziej klasycznie.
Często bywało tak:
po chwili rozmowy...
- Ale masz głos/wokal! Jestes przeziebiona/piłaś wczoraj itp..
- Dzięki, nie jestem, normalnie mam taki.
- Zaśpiewaj coś!
- Ale co. Nie wiem. Nie umiem...
- Wiem! Zaśpiewaj growlem!
Takich miałam fajnych kolegów, już się nawet nie czerwienię jak słyszę takie komentarze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 00:07   #1362
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Bo Cię upomarańczowię!
To już wolę ugrejpfrutowanie

Cytat:
a nie masz w planach przetestowania? bo mi moj drogi powiedzial ze pachne jak facet (EDM) a ze ten zapach uwielbiam i nie maialabym nic przeciwko temu zeby on nim tez pachnial...chyba... no wlasnie o to chodzi ze Bog wi co z tego na meskiej skorze wyjdzie- szukam kogos z odwaga Lenina kto by to wyprobwal...ja rozumiem ze skora skorze nierowna ale hormony chyba tez swoje robia
Przetestowanie? Nigdy nie ciągnęło mnie do "hermesów", ale jeśli nadarzyłaby się okazja, to bym se testnął

Jest w Sephorze?
Stary 2008-11-09, 00:14   #1363
Sabbath
Wiedźma

Zgodnie z Waszymi zaleceniami pachniałam Black Tourmaline.
Ilość komplementów umiarkowana. Znacznie więcej zebrał mój tyłek w nowych spodniach.
Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Sukienku w codziennym uzytku moglyby byc bardzo upierdliwe Choc z drugiej strony sa mega kobiece
Latem super wygoda. zamiast pięciu szmat zakładasz dwie: majtki i sukienkę.
I glany koniecznie. Uwielbiam zestawianie: leciutka sukienusia plus potężne glaniory.

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Dres dresem... ja z kolei usłyszałam ostatnio od pewnej mhrrocznej koleżanki "o nie, robisz się ostatnio taka słodziuuutka" ( a ja miałam na sobie po prostu bluzkę w motylki )
No, bluzeczka w motylki to rzeczywiście jest coś.
Nigdy nie miałam i nie przewiduję w najbliższym półwieczu.

Cytat:
kleiki i kaszki, najlepiej owocowe, są pyszne, szczególnie na diecie
Powiedziałabym, że są pyszne, pod warunkiem, że nie jesteś na diecie. Wówczas tracą na atrakcyjności.

Cytat:
Ostatnio wylądowałam na takiej imprezie w czerwonym gorsecie, na to czarnym koronkowym topie, polarowej bluzie, jednej koronkowej rękawiczce za łokieć i beżowych, flanelowych spodniach od piżamy w misie Sama się prawie posikałam jak się zobaczyłam w lustrze Reszta towarzystwa wyglądała nie lepiej Tylko sąsiedzi kumpla, u którego była impreza dziwnie patrzyli jak wychodziłyśmy z przyjaciółką z samochodu
Cudne!

Cytat:
Chyba tym, ze wiekszosc moich zachowan budzi mniejsze lub wieksze zdziwienie osob postronnych. Nie znaczy to, ze od razu przejmuje sie ich opiniami, ale meczy mnie, (tak "meczy", to chyba dobre okreslenie) tlumaczenie, np. dlaczego wybralam taka, a nie inna prace,( tzn. odrzucilam lepiej platna, na rzecz bardziej fascynujacej-imo), dlaczego bez trudu przychodzi mi przekazanie pieniedzy zupelnie obcym, potrzebujacym ich osobom, dlaczego mam do kogos obcego zaufanie, dlaczego robie sobie klopot i poszukuje kosmetykow nietestowanych na zwierzetach,etc.
Katt, ja przyznaję, że w takich sytuacjach odwracam role.
Uważam, że zachowania, które opisujesz są normalne i właściwe.
Niech konieczność tłumaczenia się odczuwają ludzie, którzy mogąc realizować swoje pasje wybierają nudę i marazm, odmawiają pomocy potrzebującym, używają kosmetyków testowanych na bezbronnych zwierzętach etc.

Tak myślę. Przynajmniej oficjalnie.
Bo niestety, poczucie bycia freakiem każdego z nas chyba czasem dopada. Staram się nie ulegać.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Jesteś moim zdaniem całkiem normalna osobą, napewno nie excentyczną. Tylko jesteś bardziej wraźliwa niż inni - w pozytywnym sensie. Bardziej przejmujesz się tym, co innym po prostu "wisi" - a to świadczy tyle, że jesteś po prostu DOBRYM CZŁOWIEKIEM.
Fav, w byciu ekscentrykiem nie ma niczego złego. Wręcz przeciwnie.

Cytat:
Ja własnie przeczytałam wyniki oceny rozwoju procesów integracji sensorycznej mojego Syna , i jestem przerażona - mnóstwo pracy nas czeka.
Dacie radę.

Cytat:
Dzika Truskawko- dzieki o Gromowladna
Banowładna.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Mój się ostatnio nie mógł nadziwić, jak mogę słuchać Cocteau Twins kiedy mi smutno, i jeszcze mi po tym smutek przechodzi. On ich muzykę nazywa "dół nieprzeciętny".... A ja mam jakieś odwrotne reakcje, wtedy dociera do mnie, że ktoś ma jeszcze gorzej ode mnie
Chociaż przy "All That Matters Now" Breathless, nawet ja wymiękam.... A wydawało mi się zawsze, że najsmutniejszy zespół na świecie to Camel i ich Harbour Of Tears....
Królewna zwykle dziwi się kiedy słucham Dead Can Dance. Mówi, że to dołujące.
A gdzież DCD dołujące?!

Cytat:
Ach, Sabbath, growl, to ja mam od natury, teraz to bym chciała tak bardziej klasycznie.
Często bywało tak:
po chwili rozmowy...
- Ale masz głos/wokal! Jestes przeziebiona/piłaś wczoraj itp..
- Dzięki, nie jestem, normalnie mam taki.
- Zaśpiewaj coś!
- Ale co. Nie wiem. Nie umiem...
- Wiem! Zaśpiewaj growlem!
Takich miałam fajnych kolegów, już się nawet nie czerwienię jak słyszę takie komentarze.
Jak ja Ci zazdroszczę!
Ja mam głos o oktawę wyższy niz normalni ludzie. pasmo przenoszenia wyłapywalne w każdym tłumie. No masakra.
Marzy mi się zachrypnięty, niski głos...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 01:11   #1364
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Zgodnie z Waszymi zaleceniami pachniałam Black Tourmaline.
Ilość komplementów umiarkowana. Znacznie więcej zebrał mój tyłek w nowych spodniach.
No bo tyłek masz znakomity
Cytat:
Latem super wygoda. zamiast pięciu szmat zakładasz dwie: majtki i sukienkę.
I glany koniecznie. Uwielbiam zestawianie: leciutka sukienusia plus potężne glaniory.
Mi też się podoba. Sama nie noszę glanów, ale podoba mi się jak widzę tak ubrane kobiety/dziewczyny
Cytat:
Fav, w byciu ekscentrykiem nie ma niczego złego. Wręcz przeciwnie.
To też, ja wcale nie mówię, że jest. Ale pewnie nie każdy chce nim być. Ja nie miałabym nic przeciwko gdyby mnie za taka uważano, ale niestety, jestem zbyt normalna
Cytat:
Dacie radę.
Nie ma innej opcji
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę!
Ja mam głos o oktawę wyższy niz normalni ludzie. pasmo przenoszenia wyłapywalne w każdym tłumie. No masakra.
Marzy mi się zachrypnięty, niski głos...
Tzn. taki jak ja mam od kilku dni pewnie. Zawsze się złoszczę, kiedy mi mija przeziebienie i chrypka zanika - teraz mam taką fajną.
Za to nasz Krzyś dzięki swoim guzkom na strunach głosowych, bedzie miał taką juz zawsze. Rośnie nam mały Joe Cocker

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2008-11-09 o 01:13
Stary 2008-11-09, 01:26   #1365
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
O to to! Będziesz miała na sobie mój ulubiony zestaw Uwielbiam golfy, noszę je zarówno do jeasnów, jak i do krótkich spódnic, warunek jest jeden- musza być baaardzo dopasowane Swoją drogą uważam, że fajnie zestawiony taki golf, może być o niebo bardziej sexy, niż bluzka z gigantycznym dekoltem
Dokladnie, mam wrazenie nawet, ze taki obcisly golf tak podkresla to co piekne, ze bardziej kusi niz dekolt Szczegolnie lubie polaczenie golf+jeansowa miniowka+szpilki z zaokraglonym czubkiem. To wg. mnie takie sexowne, ale nie nachalne

Cytat:
Ja dzisiaj jestem obłędnie sexowna w dresowych spodniach i lekko wyciągniętej koszulce z błyszczącym napisem Million Dollar Girl I co jest ktoś bardziej dresiarski Wszystko dlatego, że narzeczony wyjechał na wyprawe survivalową, więc słomiana wdowa ze mnie
Napis na koszulce masz swietny Swoja droga, gdyby tak sie zastanowic, to takie rozciagniete ciuszki i dresowe spodnie moga byc sexi-pobudzaja wyobraznie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ja jestem!
mam wyciągnięte na maxa na kolanach dresowe spodnie, poplamiona sosem pomidorowym bluzkę i dziurawą bluzę Everlast mojego faceta,ha!
Uwielbiam chodzic w bluzach mojego TZ Akurat to, uwazam za naprawde sexowne, szczegolnie jesli spodni akurat brak

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
I ja, i jai

Mam na sobie wściekle różowy, rozciągnięty i pomechacony golf, wełniane getry z dziurą na udzie, z przodu i wełniane skaprety - naciągacze. Do tego lekko potargane włosy i zero makijażu, co oznacza, że mam oczy jak szparki i straszę trupią bladością Seks aż ze mnie kipi po prostu
Hmm... Kusicielka Dziura na udzie ruszy kazdego A to, ze bez makijaz to plus, policzki mozna swobodnie calowac
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 01:27   #1366
princeska69
BAN stały

Cytat:
Iwo- jam tez slomiana wdowa dzisiaj ( i az dziwnie sie z tym czuje, bo uwielbiam spedzac czas z moim malzonkiem)
Z tym, ze nie jestem ubrana w dres- dlatego, ze mam cieplo w domu i pomykam sobie jeno w szorcikach HelloKitty- "zamaseczkowana" blotkiem juz od pepka.
A co do golfikow- rowniez mam tak jak Ty - czarny megadopasowany golf, to podstawa mojej garderoby. Troche z przymusu, (chirurg-partacz zostawil mi na szyi okropna blizne), ale glownie z zamilowania do prostoty ubioru.
Moje ulubione "wdzianko imprezowe", to nader skromna, dopasowana sukienka mini, z golfem wlasnie. Robi piorunujace wrazenie
A jakiego blotka uzywasz? Ja kiedys mielam boskie, ale nie wiem jaka to firma bo dostalam sporo odlozonego od kolezanki mamy. No a teraz glupio mi zapytac co to bylo, bo moze pomysli, ze chce jeszcze HelloKitty jest boska, a szorciki jakby nie patrzec-sexowne sa

Cytat:

Pomówmy o srokach
Byłam dziś na giełdzie biżuterii, z której wyszłam bogatsza o dwie pary kolczyków, naszyjnik i broszkę
Jakis czas temu mialam totalna bizumanie, ale naszczescie teraz ograniczam sie do lancuszka od rodzicow, pierscionka od TZ a na wyjatowe okazje, zakladam cos tam wiecej. W tej chwili jednak najcenniejsze sa dla mnie kolczyki od kolegi, ktory jest juz tylko w moim sercu...

Cytat:
Nooo... Na przykład ja, słynąca z pesymizmu i skłonności samobójczych jestem fanką gotyku
Truskawko, bo zaczne sie o Ciebie bac

Cytat:
O matko boska!

Ja też mdleję jak mi pobierają. A jak jestem przy pobieraniu komuś innemu to okiem nie mrugnę...
Ja nie bede opisywac, jak potrafie zareagowac sluchajac o tym jak komus cos lekarze robili. Autentycznie kilka razy mialam od samego sluchania mroczki przed oczami. A kiedys chcialam byc dermatologiem

Cytat:
Ehhh, co do innych kobiet, to im strasza jestem, tytm bardziej mam wrażenie, że prawdziwa przyjaźń, oraz zrozumienie płynące z czystej sympatii, to uczucia, którymi ludzie się coraz rzadziej obdarowują
To smutne, ale niestety bardzo prawdziwe. Sama tez mam takie wrazenie, mimo mojego jeszcze niezbyt dlugiego zycia. Mam nadzieje, ze z roku na rok nie bedzie gorzej
Stary 2008-11-09, 01:27   #1367
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
A myslałam, że tylko ja wpadłam na genialny pomysł założenia szlafroka (niebieski w białe chmurki) na sweter i spodnie od dresu jak dobrze wiedziec, ze nie jestem sama i do tego w takim prześlicznym towarzystwie do tego mam włosy upięte na czybku głowy i łyse czoło, zeby mi się maseczka nie kleiła do grzywki - normalnie cud, miód i orzeszki
A ja mam niebieska pizamke w chmurki Choc w tej chwili leze w czerwonej satynowej koszulce od babci Cukierka Uwielbiam ja (babcie oczywiscie)

Cytat:
Wracam z zakupami z całodobowego, a tu przed jednym z bloków na osiedlu kilka radiowozów, masa policji, panowie z ochrony, karetki. Gdy sąsiad spytał czy było jakieś włamanie usłyszał tylko,że znacznie gorzej. Co się stało nie wiadomo , bo policja nie udziela takich informacji... Ciekawe czy można się tego gdzieś dowiedzieć? Wiecie? Moją dzielnicę ciężko nazwać najbezpieczniejszą w mieście i chciałabym wiedzieć co się dzieje. Przecież do włamania nie przyjeżdża chyba tyle policji, w tym tych ubranych na czarno panów...no i jeszcze te karetki Przecież ja i bez tego boję się iść śmieci wynieść, bo śmietnik jest w piwnicy
Jakby nie patrzec to stalo sie cos powanego Ale mam nadzieje, ze wszystko sie szybko wyjasni i bedziesz spokojniejsza. Smietnik w piwnicy to najwieksza glupota, jaka mozna wymyslic no chyba, ze jakis ochroniarz pelnilby tam non stop dyzur.

Swoja droga, dla mnie takie sytuacje sa na porzadku dziennym, ale wkoncu jestem sasiadka Dziada No w zasadzie to powinnam powiedziec, ze bylam bo jego juz nie ma.

Cytat:
Ja mam caly kompelt w kolorach teczy

Cytat:

Kiedy mi jest smutno, to slucham starych piosenek a Lady in Red to jeden z tych "naj" Zawsze pomaga

Czas edycji: 2008-11-09 o 16:57 Powód: zamknięcie cytatu
Stary 2008-11-09, 07:49   #1368
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Chyba tym, ze wiekszosc moich zachowan budzi mniejsze lub wieksze zdziwienie osob postronnych. Nie znaczy to, ze od razu przejmuje sie ich opiniami, ale meczy mnie, (tak "meczy", to chyba dobre okreslenie) tlumaczenie, np. dlaczego wybralam taka, a nie inna prace,( tzn. odrzucilam lepiej platna, na rzecz bardziej fascynujacej-imo), dlaczego bez trudu przychodzi mi przekazanie pieniedzy zupelnie obcym, potrzebujacym ich osobom, dlaczego mam do kogos obcego zaufanie, dlaczego robie sobie klopot i poszukuje kosmetykow nietestowanych na zwierzetach,etc.

Wiem, ze to nie sa jakies kwestie zycia i smierci, ale przyjemnie spedza mi sie czas z ludzmi, ktorzy bedac odmienni ode mnie- jednoczesnie nie dziwia sie niczemu, przynajmnie nie daja temu wyrazu, zadajac dziesiatki nietaktownych pytan.
Nie narzekam, tylko tak glosno mysle, (co zreszta nie jest "w moim stylu"- tzn. takie publiczne rozmyslanie
[I]Kattarino - mam prawie tak samo. Prawie - bo raz, że także męczy mnie takie tłumaczenie się z moich decyzji życiowych (trafnych, mniej trafnych). Tylko, że jestem już na takim etapie, że zaczęłam się tym przejmować i każdą taką "napaść", "atak", "fukanie" zdarza mi się ciężko odchorowywać. Nie wiem, co się ze mną stało, ale łatwiej mi dokopać niż kiedyś Co nie znaczy, że ulegam, tłumaczę się - wręcz przeciwnie - stawiam się, bronię, ale i tak potem w samotności to przeżywam i czuję niesmak, że zostałam zaatakowana o rzecz, o którą w życiu nie przyszłoby mi się czepiać innych (np. tak jak piszesz - czemu ktoś ma taką a nie inną pracę itd.)
Cytat:
Madzik, czy ja się mogę podpisać pod Twoją wypowiedzią?

Cytat:
Świetny pomysł
Cytat:
Cookie Monster czyli nasza Madziczka
Tak, to ja - we własnym futerku
Cytat:
Królewna zwykle dziwi się kiedy słucham Dead Can Dance. Mówi, że to dołujące.
A gdzież DCD dołujące?!
Moim skromnym zdaniem, nie jest Podoba mi się ich"Into the Labirynth".
Cytat:
Hmm... Kusicielka Dziura na udzie ruszy kazdego A to, ze bez makijaz to plus, policzki mozna swobodnie calowac

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-11-09 o 07:53
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 09:54   #1369
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Nie mam bardzo pięknej buzi na składzie aktualnie.
Ale dziękuję.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba
Masz interesującą twarz, a to znacznie ważniejsze, bo można z niej sporo wydobyć. Jeśli jest tylko śliczna, ale płaska, to znacznie gorzej - i na zdjęciach i w rzeczywistości.

Cytat:
Dlatego swego czasu wybierałam tylko dentystów w okularach.
Polubiłabyś mojego (nie tylko wszystko się odbija, ale gość jeszcze tłumaczy co, jak i po co).

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to podobają mi się wszelkie gorsety, ale wydaje mi się, że wygląda się w nich lepiej, mając jakiś bardziej konkretny biust do wyeksponowania niż mój
Wcale nie - gorset jest po to, by wyeksponować i podkreślić, a nawet zrobić - biust i talię. Musi być tylko dobrze skrojony, mieć odpowiednie, wyprofilowane fiszbiny i często plusem jest wiązanie (choć to już nie wymóg).
To tak dla ciekawości - wklejam gorset, na który ostatnio "choruję"... Ale prawie 3 stówki za coś, co założę od wielkiego picu...

Cytat:
Wiesz, to Twoje "z wiekiem" zabrzmialo jakbys mial 60tke na karku
No wiesz, sądząc po wielu avka

Cytat:
Moja ulubiona czekolada (nie wiem czy dalej jest produkowana),to kokosowa z Goplany - z wiórkami. Nie z nadzieniem, ale z wiórkami upchanymi w całej tabliczce. Mniammm...
A moja ze skórką pomarańczową (z kawałkami ), chyba też Goplany (ja wzrokowiec, a nie mam je na podorędziu )

Cytat:
Napoleon?
No i grunt to skojarzenia - przypomniałam sobie w tym momencie, że od tygodnia wybieram się poszukać czapki

Cytat:
a moge dolaczyc do kola slomianych wdow? moj mezus tez dzis pracuje i nie bedzie go wczesniej niz przed 3cia nad ranem?
Prawie cały listopad siedzę sama. TŻ niby jest od piątku w domu, ale wczoraj i dziś na studiach cały dzień... Potem przez tydzień jest na miejscu, a potem - Łódź i Lwów (3 tyg. łącznie)
Przyzwyczaiłam się już do jego wyjazdów, ale zawsze jakoś mi tak...

Cytat:
aha i ponoc dobra na cellulitis- zewnetrznie
Jako peeling

Cytat:
Do psikania w oko nieprzyjaźnie nastawionym jednostkom świetnie nadają się próbki dezodorantów w sprayu i torebkowe wersje lakieru do włosów.
Ja nosiłam pieprz na psy (w sklepach myśliwskich można kupić). Niezłe cholerstwo, skuteczne, tylko trzeba bardzo uważać jak wieje wiatr. I na szczęście (po teście na koledze, który chciał być dowcipny i o 22, w dość ciemnej alejce, złapał mnie nagle za ramię nie odzywając się wcześniej) nie zostawia uszkodzeń (owszem podrażnia mocno oczy, ale po mocnym przepłukaniu, na drugi dzień miał zaczerwienione, mówił, że trochę pieką, ale funkcjonował normalnie).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hestia_Basque_Black.jpg (27,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Hestia_Basque_Black_back.jpg (29,4 KB, 14 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 09:59   #1370
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
No, bluzeczka w motylki to rzeczywiście jest coś.
Nigdy nie miałam i nie przewiduję w najbliższym półwieczu
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że motylki były czarne

Spadam jeździć. Tym razem z mamą
Udanej niedzieli wszystkim

Edytowane przez melkmeisje
Czas edycji: 2008-11-09 o 11:36 Powód: cytat
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:07   #1371
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość

Ja nosiłam pieprz na psy (w sklepach myśliwskich można kupić). Niezłe cholerstwo, skuteczne, tylko trzeba bardzo uważać jak wieje wiatr. I na szczęście (po teście na koledze, który chciał być dowcipny i o 22, w dość ciemnej alejce, złapał mnie nagle za ramię nie odzywając się wcześniej) nie zostawia uszkodzeń (owszem podrażnia mocno oczy, ale po mocnym przepłukaniu, na drugi dzień miał zaczerwienione, mówił, że trochę pieką, ale funkcjonował normalnie).

szczerze mowiac chyba mu sie nalezalo? gratuluje refleksu- ja bym pewnie ducha wyzionela jakby mnie ktos znienacka zlapal w ciemnym zaulku- a o pieprzy pewnie bym zapomniala.
co tam dzis ciag dalszy pizama- dres party- czy sie ubieracie jakos przyzwoiciej z okazji niedzieli?
ja wybywam z domu- malzonek zaproponowal zebym jeden dzien popracowala u niego w firmie- oczywiscie wiadomo jak mnie na to skusil- bedziesz sobie mogla kupic nowe perfmy! no to jak moglam odmowic...
sluchajcie tyle was jest na tym forum moze mi ktos wrzuci slowko co do trwalosci i ogoniastosci NR edp i L'Instant Guerlaina- jak juz mam robotac caly dzien to musze sie motywowac wizja buteleczki przed oczami...z testow na nadgarstku wyszla mi super trwalosc guerlaina, srednio na jeza NR- ale ogoniastosci jakos nie zaobserwowalam... a taka juz dziwna jestem ze jak pojde do perfumerii to sie wstydze testowac calosciowo. Zdania na KWC podzielone wiec szukam waszej opinii
Stary 2008-11-09, 10:25   #1372
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
szczerze mowiac chyba mu sie nalezalo? gratuluje refleksu- ja bym pewnie ducha wyzionela jakby mnie ktos znienacka zlapal w ciemnym zaulku- a o pieprzy pewnie bym zapomniala.
Mieszkałam tak, że to była jedyna droga od tramwaju i choć właściwie było bezpiecznie (przez trzy lata nic się złego nie stało ), to po pewnych wydarzeniach, które były w pobliżu trochę się bałam... No i zawsze jak spóźniłam się wieczorem na autobus (był taki, co podwoził mnie niemal pod klatkę, ale wieczorem jeździł co ok. 40 min), to w prawej kieszeni miałam ten pieprz i trzymałam go w ręce Więc to co zrobiłam było niemal odruchem, a gość wykazał się głupotą po prostu

Co do trwałości perfum - wszystko zależy od skóry... Na mnie L'Instant jest raczej przyskórny i po 3-4 godzinach go nie ma, więc zdania będą podzielone jak w KWC

Ale miła niespodzianka mnie spotkała - robiłam wczoraj 3 raz zakupy u pewnej Angielki na Ebayu (kupuję u niej tusze, bo ma takie, których u nas nie ma, albo np. nie ma w wersji wodoodpornej i pudry Loreala w wersji C2 ).
Powinnam zapłacić za przesyłkę 5 funtów, a tymczasem w PayPalowej fakturze mam 0 za przesyłkę

Edytowane przez annmarie
Czas edycji: 2008-11-09 o 10:35
annmarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:36   #1373
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Co do trwałości perfum - wszystko zależy od skóry... Na mnie L'Instant jest raczej przyskórny i po 3-4 godzinach go nie ma, więc zdania będą podzielone jak w KWC
dzieki- dlatego nie chce otwierac watku bo i tak mi powiecie- testuj testuj testuj
Stary 2008-11-09, 10:50   #1374
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Kurcze ktoś mnie... sprawdza?
Wydzwaniają do mnie pod pretekstem pomyłki i próbują wyciągnąc nazwisko. Raz facet czy to sklep internetowy, raz babka czy tu Baśka. Tylko zapominają zmienic numer z którego dzwonią..

Po co to komu???

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:06   #1375
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Jaka mialaaaam noc.

moja kumpela sie cieszy ja w dolinie.

Szlo normalnie az na jednej piosence moja kumpela rozwalila o kant butelke i szklem zaczela sie ciac. Zareagowalam dosyc szybko, wywloklam z szmaty. Z tym, ze po takich wydarzeniach ze wstawionej przchodze w stadium - pijana.

niech ktos trzyma mnie z daleka od R, i jego z daleka ode mnie.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:42   #1376
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
co tam dzis ciag dalszy pizama- dres party- czy sie ubieracie jakos przyzwoiciej z okazji niedzieli?
Ja, wczorajszy dzień spędziłam dosłownie w pidżamie ( eee no inaczej, miałam koszulę nocną a pod nią jeszcze spodenki od pidżamy ) i w łóżku. Dziś ubrałam się prawie jak do ludzi - bo czekam na miłego gościa .... Gościu przybywaj - pokurujemy się razem
Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Wydzwaniają do mnie pod pretekstem pomyłki i próbują wyciągnąc nazwisko. Raz facet czy to sklep internetowy, raz babka czy tu Baśka. Tylko zapominają zmienic numer z którego dzwonią..

Po co to komu???
Stary 2008-11-09, 11:53   #1377
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny, polejcie i mnie
O widzisz dopiero przeczytałam...ech ten mój refleks..

Cytat:
Pomówmy o srokach
Byłam dziś na giełdzie biżuterii, z której wyszłam bogatsza o dwie pary kolczyków, naszyjnik i broszkę
Uuuułaaaa uwielbiam broszki, zreszta uwielbiam wszystko co sie błyszczy

Cytat:

Mówiłam, że będzie dobrze

Ja wiem, że się cieszy, ale jak ma nie biegać jeszcze, to niech lepiej nie biega. Niech się wszystko dobrze zrośnie, to się wyhasa za wszystkie czasy
Nie wypuszczamy go, tylko przy okazji wyjścia na siusiu chwilkę pobiega i się pocieszy.

Niedziela jak zwykle nudna...no bo co można robic w niedziele

Dzisiaj już słyszałam jak mówi się o sylwestrze...nie powiem ja tez już myślałam..pewnie będzie jak rok temu...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 12:09   #1378
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
To też, ja wcale nie mówię, że jest. Ale pewnie nie każdy chce nim być. Ja nie miałabym nic przeciwko gdyby mnie za taka uważano, ale niestety, jestem zbyt normalna

Nie jesteś normalna, ale świetnie się maskujesz.

Cytat:
Moim skromnym zdaniem, nie jest Podoba mi się ich"Into the Labirynth".
Mnie się podoba każdy kawałek, byle śpiewała Lisa, a nie Brendan.

Cytat:
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba
Masz interesującą twarz, a to znacznie ważniejsze, bo można z niej sporo wydobyć. Jeśli jest tylko śliczna, ale płaska, to znacznie gorzej - i na zdjęciach i w rzeczywistości.
A, że interesująca, to nie zaprzeczam.

Cytat:

Po co to komu???
Na podstawie niektórych wątków na Wizażu dopuszczam możliwość, że to jakaś zazdrosna babina, która znalazła Twój numer przetrzepując komórkę chłopaka
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 12:17   #1379
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:

Na podstawie niektórych wątków na Wizażu dopuszczam możliwość, że to jakaś zazdrosna babina, która znalazła Twój numer przetrzepując komórkę chłopaka

hmmm... ale ja mam kumpli.. homoseksualnych !
Mimo to też podejrzewam te opcję, pieron wie kto ma mnie w komórce, a może byłam jedną z wielu sprawdzanych osób?

Edytowane przez Yola
Czas edycji: 2008-11-09 o 12:19
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 12:35   #1380
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
To tak dla ciekawości - wklejam gorset, na który ostatnio "choruję"... Ale prawie 3 stówki za coś, co założę od wielkiego picu...
świetny jest, ale jak na coś co założyłabym pewnie raptem kilka razy za drogi

Cytat:
To lepsze rozwiązanie niż mój lakier do włosów. Na wszelki wypadek kupię.

Cytat:
Zobaczymy

A w kwestii czekolady - ja na Lindt'a się szarpał nie będę Mam sentyment do poznańskiej Goplany
Poznańska Goplana to teraz część Nestle i części moich ulubionych czekolad już nie robią. A mogliby wypuścić na polski rynek studencką

Cytat:
Vesenko, ja ostanio piekłam ciasto marmurkowe (skład taki chyba sam co na babkę, ale do jednej części dodaje się kakao). Łapałam składniki na oko, wrzuciłam do robota, wymieszałam, przelałam do keksówki i jak się już piekło, to sobie przypomniałam, że nie dodałam proszku do pieczenia....
W jakim szoku byłam jak ciasto nawet wyrosło i się dobrze upiekło...
Widocznie trafiłam na mieszkanie z bardzo dobrym piekarnikiem.....
Ale jakie to mieszkanie, to wyszło w krótkim czasie od wynajęcia. Co jakiś czas odwiedza mnie policja, czy dzielnicowy, wypytuje o syna właścicielki lub sąsiada, przychodzą podejrzane typy oddawać pieniądze (żeby odzyskać dowód osobisty), dzwonią inni dziwni ludzie z podejrzanymi sprawami, którym musze tłumaczyc, że wyjechała, krążą plotki, że właścicielka taki bimber pędziła, że nawet policjanci się u niej zaopatrywali (to by wyjasniło odwiedziny dzielnicowego jak się tylko wprowadziliśmy, pewnie pomyślał, że wróciła )..... Czasem cyrki, ale czasem się trochę boje....
A ja się czasami zastanawiam czy część producentów do mąki nie dodaje proszku do pieczenia
A odwiedzin współczuję. Ja jakiś czas mieszkałam na przeciwko meliny i co niektórzy delikwenci zamiast tam, to dobijali się do mnie o różnych godzinach... Były też takie sytuacje,że nie mogłam wyjść z domu bo jeden facet gonił drugiego po korytarzu z siekierą... Dlatego trochę przewrażliwiona jestem
Cytat:

Po co to komu???
Cytat:

Sabbath ma rację, gdyby to była jakaś poważniejsza instytucja to by zdobyła Twoje dane bez takich "podstępów"
Ja bym skorzystała z jakiejś budki telefonicznej, zadzwoniła pod ten numer i odstawiła podobną szopkę... Albo w razie kolejnego telefonu wypytała dokładnie w jakiej sprawie ta osoba dzwoni, o co właściwie jej chodzi i po prostu powiedziałabym, że nie życzę sobie takich telefonów

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-11-09 o 12:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości