|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to Scio
![]() Dziewczyny ale mnie gowa boli już mnie tak przyatakowało że masakra! |
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
Jeden dzień człowieka nie ma, a tu tyle nadrabiania od rana nie wchodziłam na wizaż, bo uparłam się, że napiszę kilka stron do pracy magisterskiej i udało mi się napisać 5 Jeśli chodzi o imię do bierzmowania, to wybrałąm Sarę, co prawda moja katechetka stierdziła, że Sara śięta nie była, ale miałam silny argument, bo Sara urodziła dziecko w wieku 98lat, więc na sój sposób śięta musiała być ![]() Kolorystyka na sali bedzie taka jak mojego ślubnego bukietu, a nad tym jeszcze myślę ![]() Sciowiem co czujesz, bo też kiedyś popełniłam błąd...po trzech latach...tż wybaczył i oświadczył mi się. Wiedziałam, ze tylko jego kocham...było mi ciężko, głupio źle...miałąm przy sobie cuownego faceta, który zrozumiał, wybaczył i w dodatku ośiadczył mi się w tak piękny sposób...długo czułam się źle,ale dzięki jego miłości podniosłąm się i jestem szczęśliwa!!! Kiedyś też mówiłam "nigdy nie zrobię tego czy tamtego" i nie potępiajcie mnie za to co napiszę, ale dopóki się nie stanie oko w oko z tą sytuacją, to takie gdybanie można włożyć między kartki...zrobilo mi się smutno,ale smęcić nie będę, bo za 10 miesięcy zostanę Panią N.
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Narazie mam bibliografię i wstęp, a to już 21 stron!
|
||
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Sara jasne że musiała byc świeta!
Poza tym jak by nie była święta czy błogosławiona to ksiądz by Cię zaprosił na rozmowę i jemu musiałabyś udowodnić , że jest taka święta czy błogosławiona. Tak jak ja to miałam bo wybtrałam błogosławioną o imieniu Delfina ![]() a chciałam Mortycja z Adamsów ... ale niestety nie zgodzil się ksiądz
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu święta, może się po prostu dobrze trzymała A ja wybrałam imię Patrycja
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
aha okej
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
motley miło mi że moje imię nosisz jako 3
Rybulka jak możesz mieć wstęp skoro go się pisze na końcu - bo jest o wiele łatwiej ? Ja muszę popracować nad planem pracy. Skserowałam sobie już 3 książkii, wydzieram artykuły z gazet itp. Może w weekend będzie mi się chciało... |
|
|
|
#3730 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swojemu ortodoncie powiedziałam od razu, że chcę założyć aparat, żeby mieć proste zęby do ślubu i mam na to rok i 8 miesiący. Więc nie ma wyboru i musi się starać, żeby zdążyć, chociaż wiem, że to też zależy od moich zębów i on nie może mi zagwarantować, że zdążę. Ale jestem dobrej myśłi, bo zęby mam już proste, tylko została mi mała szpara po usuniętej 5tce. Cytat:
![]() Kochana, ja bym Ci doradziła iść do onkologa zamiast do ginekologa, tym bardziej, że nie może się tam doczekać, aż te babska Cię zarejestrują. Ja jestem pod stałą kontrolą onkologa, mam za sobą 2 zabiegi usuwania guzka piersi. Jeśli bierzesz tabletki anty, to tym bardziej idź I nie przejmuj się na zapas![]() Cytat:
szkoda troszkę, że Tż musiał się o tym dowiedzieć. Czasami warto czegoś nie mówić, bo można przez głupotę stracić zaufanie do końca życia do najbliższej nam osoby.To tak jak ja ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też zaczęłam pisać swoją pracę od wstępu. Tylko, że ja sobie sama wymyśliłam tytuł i doskonale wiedziałam od początku do końca o czym chcę napisać
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wielki plisssss moje Gwiazdki ....
Pamiętacie jak pisałyśmy o pudełeczkach podzękowaniach ??? Przeszukałam z 30 stron i nie mogę znaleźć szablonu na takie pudełeczko , które jest prostokątne i ma obydwa boki tak składane do siebie nie ta babeczka tylko to co pisałam , że próbkę w nim miałm ... jak by ktoś mógł jeszcze raz wkleić szablon... obiecuję że je na 100 % zapiszę jak bedę w domu
|
|
|
|
#3733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że to nic takiego, ale faktycznie lepiej to sprawdzić
Faustyna Cytat:
PS uważam, że kobieta nie zdradza dla kaprysu, zabawy, czegoś musiało brakować w waszym związku skoro do tego doszło... Cytat:
Cytat:
więc co to za różnica![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku pisania pracy i jak już skończymy pisac, to wprowadzamy do niego poprawki Ot poloniści ![]() Ja skserowałam juz chyba tony książek... Ale jak się ma ponad 100 pozycji bibliograficznych, to tak jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie nie mam w co ubrac na andrzejki
a nie usmiecha mi sie kupowac sukni na andrzejki, skoro na sylwka musze kupic ![]() i co teraz mam zrobic, w domu mam sukienke turkusowa, a spodnic ani nic takiego nie mam
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
A w tej turkusowej nie chcesz iść?
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybulka ja to się zabierałam do tego drugiego rozdziału jak sójka za morze
ale cieszę sie, że napisałam te 5 stron. Zawsze to już 5 mniej ![]() ![]() A z tym, ze musicie pisać wstęp na dzień dobry, to przesada. Przecież wstęp właściwie jest opisaniem Twojej pracy, rozdziałów...u nas promotor zrobił casting i trzeba było napisć plan pracy, co ciekawsze sobie wybierał. Wyobraź sobie, że po napisaniu pierwszego rozdziału, cały plan poszedł w @$#%^& i zrobiłam nowy, oczywisie nie caly,ale musiałam go zmodyfikować, bo w pisaniu pewne rzeczy wychodzą. stąd uważam, że pisanie wstpu to syzyowa praca...ale się wymądrzam
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- przy pracy licencjackiej, w której pisałam o książce "Z otchłani" Zofii Kossak Szczuckiej (książka ta to pamiętnik z pobytu w obozie zagłady) we wstepie pisałam m.in. o innych tego typu pamiętnikach w kraju i za granicą - praca magisterska jest o Walerym Przyborowskim i bohaterach jego powieści dla dzieci i młodzieży. We wstepie do tej pracy pisałam o literaturze dla dzieci i młodzieży, jej szczególnie ważnych i poczytnych przedstawicielach, o jej krytykach itd. Będe ten wstep jeszcze musiała rozszerzyć o argumentację: dlaczego takie powieści, a nie inne, dlaczego tacy bohaterowie, a nie inni. Także dla polonistów pisanie wstępu na początku tworzenia pracy i poprawianie, czy uzupełnianie tego potem, ma jednak sens ![]() A to, że pomysł na pracę zmienia sie w trakcie jej pisania jest całkowicie normalne
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
A to inna sprawa, teraz wsio rozumiem
Wstęp jest u was faktycznie wstępem, choć jakby się uprzeć, to mogłabyś to potraktować jako pierwszy rozdział, nie?
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Za to w pierwszym rozdziale będę pisała o powieści historycznej jako gatunku, wiesz- kto zapoczątkował, jej cechy, przedstawiciele itd.
|
|
|
|
|
#3741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() przezyłąm pierwszy dzien w mojej pracy nowej ![]() u nas tez-sala jest w takiej kolorystyce wiec reszte tez chcialabym tak zachowac... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3742 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my chcemy rudy i zieony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
A otóż to
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Rybulka
![]() Ja chyba szukałam nie z tej strony co potrzeba i w końcu przeszukałam z 50 stron i mam też znalazałm ale wieeelkie dzięki
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-12 o 17:02 |
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
hey witam
Nie wiem czy nadrobię ale zdążyłam przeczytać o Scio współczuję ci bardzo, mam nadzieje że wszystko ułoży się dobrze, wydaję mi się że skoro wybaczył to też widział w tym jakąś swoją winę, że dopiero po tej sytuacji stwierdził że nic sobie nie wymyśliłaś rozmawiąjąc z nim wcześiej że jest ci źle. Z jednej strony cię rozumiem, byłam kiedyś w takiej sytuacji ale nie powiedziałam tego TŻ- owi zresztą wtedy się rozstaliśmy a ja chciałam się pocieszyć. Żałuje tego do tej pory. Ja zawsze wychodzę z tego założenia " Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe..." twoja chwila słabości mogła się dla was bardzo źle skończyć, wierzę że będzie dobrze, z drugiej strony rozumiem cię bo czułaś się samotna i opuszczona. My z TŻ postanowiliśmy zacząć remont nie długo. Najpierw planowaliśmy go po ślubie, ale stwierdził mój TŻ że możemy zacząć robić go teraz. Oglądaliśmy meble do kuchni, i krzesła, kabiny prysznicowe, płytki , panele. umywalki i szafki do łazienki. Tesciowa trochę krzywo na to patrzy, bo przecież skoro my zaczniemy robić ten remont teraz to misiek nie będzie zabardzo miał kasy na wesele, ale mój TŻ stwierdził że skoro zrobiła jego mama wesele w całości jego bratu, to po co on ma się wychylać i robić to sam, skoro też ma matkę która powinna mu pomóc. Ona myśli że to mój pomysł, ale TŻ wyprowadził ją z błędu. Powiedział jej że ma również drugiego syna i on liczy na to że mu pomoże, zobaczymy jak to się będzie miało później. Rzeczywiście sporo moglibyśmy zrobić przed ślubem, gdybyśmy mogli ładować pieniążki już w te mieszkanie, a nie w wesele
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, jakoś teraz staram się nie stresować, nie wiem czy to zasługa tabletek, ale przeczytałam sobie zakres moich obowiązków i tak jakoś się uspokoiłam
![]() Neska, opowiedz jak było ![]() A ja idę ugotować TŻtowi ziemniaczki, dziś wraca później z pracy, bo bryczka nie chciała nam odpalić, chyba akumulator siadł
|
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
imprezka nawet się udała, ja oczywiście umierałam bo tak mnie brzuch bola
ł, że aż mnie skręcało. Tż mnie troszkę denerwował, ale dostał pstryka w nos i się uspokoił. W niedziele znowu umierałam , troszke się pokócilismy ale ok ale też OK , cały dzien w łóżeczku . TŻ się troszkę denerwował bo bardzo chciał czynnie spędzić ze mną ten długi weekend , a tu @ , więc nici z jego niecnych planów. Oczywiście te czynne wypoczywanie, to nic innego jak przez cztery dni ciągłego sexu . No troszkę żałuję bo rzadko zdarzają mu się takie pomysły. No dzisiaj już mogę Narazie jest w pracy i nie wiem kiedy skończy , mam nadzieje że nie długo.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(albo udawali ). wiadomo jak to pierwszy dzien. robolam wszytsko i nic i jeszcze bhp miałam.... oby tak dalej a bedzie dobrze i czas mi minął bardzo szybko Nie to co na sprzedawaniu spodni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Narazie mam bibliografię i wstęp, a to już 21 stron!

na pewno wyjdziecie z kryzysu.
Myślałam, że wszytsko już prywatnie
(ani w mojej parafii, ani tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana). Widać ksiądz z mojej parafii (który oczywiście już nie jest naszym proboszczem od 8 lat) nie doplinował tych spraw...
. TŻ się troszkę denerwował bo bardzo chciał czynnie spędzić ze mną ten długi weekend