Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 14:58   #3721
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Która to Paulina C.?
To Scio
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:00   #3722
Daysy85
Zakorzenienie

Tak to Scio
Dziewczyny ale mnie gowa boli już mnie tak przyatakowało że masakra!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:02   #3723
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
No to mi podpoweidzcie co wpisałyście żebym miała pogląd

azis ano miałam chrzest w innej parafii i bierzmowanie w innej- miasto to samo.
Mama jutro pojdzie się czegoś dowiedziec
No to lepiej się dowiedz jaka u Ciebie jest sytuacja w tej kwestii

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:08   #3724
agnusek22
Wtajemniczenie

Dziewczynki

Jeden dzień człowieka nie ma, a tu tyle nadrabiania od rana nie wchodziłam na wizaż, bo uparłam się, że napiszę kilka stron do pracy magisterskiej i udało mi się napisać 5 , chociaz tyle, bo z pracą zaodową to narazie kiepsko...

Jeśli chodzi o imię do bierzmowania, to wybrałąm Sarę, co prawda moja katechetka stierdziła, że Sara śięta nie była, ale miałam silny argument, bo Sara urodziła dziecko w wieku 98lat, więc na sój sposób śięta musiała być

Kolorystyka na sali bedzie taka jak mojego ślubnego bukietu, a nad tym jeszcze myślę

Sciowiem co czujesz, bo też kiedyś popełniłam błąd...po trzech latach...tż wybaczył i oświadczył mi się. Wiedziałam, ze tylko jego kocham...było mi ciężko, głupio źle...miałąm przy sobie cuownego faceta, który zrozumiał, wybaczył i w dodatku ośiadczył mi się w tak piękny sposób...długo czułam się źle,ale dzięki jego miłości podniosłąm się i jestem szczęśliwa!!! Kiedyś też mówiłam "nigdy nie zrobię tego czy tamtego" i nie potępiajcie mnie za to co napiszę, ale dopóki się nie stanie oko w oko z tą sytuacją, to takie gdybanie można włożyć między kartki...zrobilo mi się smutno,ale smęcić nie będę, bo za 10 miesięcy zostanę Panią N. !!!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:13   #3725
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny ale mnie gowa boli już mnie tak przyatakowało że masakra!
Mnie ostatnio głowa jakoś często poboluje... To prawopodobnie niskie cisnienie, a poza tym bardzo duzo czytam i z tego tez to może być...

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
(...)
Jeden dzień człowieka nie ma, a tu tyle nadrabiania od rana nie wchodziłam na wizaż, bo uparłam się, że napiszę kilka stron do pracy magisterskiej i udało mi się napisać 5 , chociaz tyle, bo z pracą zaodową to narazie kiepsko...
(...)
Gratuluje napisania tych kilku stron. Ja też sie zabieram chyba od przyszłego tygodnia... Mam nadzieję, bo to juz najwyższy czas, choc mój promotor jakos nas nie pospiesza... Narazie mam bibliografię i wstęp, a to już 21 stron!
Stary 2008-11-12, 15:14   #3726
Daysy85
Zakorzenienie

Sara jasne że musiała byc świeta!
Poza tym jak by nie była święta czy błogosławiona to ksiądz by Cię zaprosił na rozmowę i jemu musiałabyś udowodnić , że jest taka święta czy błogosławiona.
Tak jak ja to miałam bo wybtrałam błogosławioną o imieniu Delfina
a chciałam Mortycja z Adamsów ... ale niestety nie zgodzil się ksiądz
Stary 2008-11-12, 15:15   #3727
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o imię do bierzmowania, to wybrałąm Sarę, co prawda moja katechetka stierdziła, że Sara śięta nie była, ale miałam silny argument, bo Sara urodziła dziecko w wieku 98lat, więc na sój sposób śięta musiała być

od razu święta, może się po prostu dobrze trzymała
A ja wybrałam imię Patrycja

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:20   #3728
agus87
Zakorzenienie

aha okej
Stary 2008-11-12, 15:21   #3729
kliwia
Zakorzenienie

motley miło mi że moje imię nosisz jako 3

Rybulka jak możesz mieć wstęp skoro go się pisze na końcu - bo jest o wiele łatwiej ?
Ja muszę popracować nad planem pracy. Skserowałam sobie już 3 książkii, wydzieram artykuły z gazet itp.
Może w weekend będzie mi się chciało...
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:23   #3730
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Daysy, a co się stało? Możemy jakoś pomóc?
A ja mam taki "mały" kłopot. Od ponad 4 lat noszę aparat ortodontyczny ( przez 8 miesięcy co prawda był zablokowany, bo byłam w Stanach, ale to nadal 3, 5 roku wychodzi). No i powinnam byłą mieć go już zdjętego dawno- najpierw ortodontka mówiła że w czerwcu, później w październiku a jeszcze później w grudniu. Ostatnio się wkurzyłam i ja opierniczyłam, bo ciagle zmienia termin, ja widzę że teraz zamiast lepiej to od 2-3 miesięcy zęby wyglądają coraz gorzej, nigdy nie miałam szpary między jedynkami a teraz mam chyba z 4 mm, poważnie. A ten babsztyl przyparty do muru stwierdził, że w lutym może skończy, ale jeszcze nie zamknie mi dziury między jedynkami i nie można wtedy będzie zdjąć aparatu. No to co do choinki niby będzie skończone??? Powiedziałam tej francy, że jak dla mnie to jest naciąganie i że nie mam zamiaru jak jakaś pokraka do ślubu iść, bo z tego wychodzi, że ona mi nie zdejmie na kwiecień tego żelastwa. No i powiedzcie mi co mam zrobić?? bo nie chodzi już o ortodontkę, z tą krową to sama sobie poradzę, przynajmniej do czegoś mi się mój zawód przyda, ale kłopotem są te makabryczne zęby. Wyglądam jak jakiś pasztet i nie wiem co z tym zrobić
Ta Twoja ortodontka to rzeczywiście jakaś naciągara! współczuję, bo wiem co czujesz. Gdzieś czytałam, że aparat ortodontyczny powinno się nosić 2-3 lata ale nie dłużej, no chyba, że ktoś ma masakrycznie wykrzywione zęby i zgryz. Na Twoim miejscu poszłabym skonsultować się z innym ortodontą. To niemożliwe, żeby proste zęby znowu się wykrzywiały, ona na pewno zrobiła to celowo. Niestety niektórzy ortodonci własnei tak się wycwanili i wykorzystują nieświadomych pacjentów:/ Trochę ściemy i zarabiają. Nie uwierzycie, ale mój kolega z liceum ma już aparat 7 albo 8 lat i strasznie się dziwię, że on nic z tym nie robi. Z aparatem przyszedł już do liceum, a od tego czasu minęło już 6 lat, a ponoć już w gimnazjum zakładał. To jest dopiero oszukiwanie pacjenta!!!
Ja swojemu ortodoncie powiedziałam od razu, że chcę założyć aparat, żeby mieć proste zęby do ślubu i mam na to rok i 8 miesiący. Więc nie ma wyboru i musi się starać, żeby zdążyć, chociaż wiem, że to też zależy od moich zębów i on nie może mi zagwarantować, że zdążę. Ale jestem dobrej myśłi, bo zęby mam już proste, tylko została mi mała szpara po usuniętej 5tce.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ciekawy pomysł z przystrojeniem auta, ale ja bym zrezygnowała z przystrojenia dachu. Dla mnie wystarczyłaby maska i klamki
I tak właśnie chcę zrobić, tzn ozdobić tylko maskę, szybę i klamki

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kochana, ja bym Ci doradziła iść do onkologa zamiast do ginekologa, tym bardziej, że nie może się tam doczekać, aż te babska Cię zarejestrują. Ja jestem pod stałą kontrolą onkologa, mam za sobą 2 zabiegi usuwania guzka piersi. Jeśli bierzesz tabletki anty, to tym bardziej idź I nie przejmuj się na zapas

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
nie wiem czy chce o tym mówić, chociaż z drugiej strony chcialabym sie wygadac, ale boje sie ze mnie potepicie.

zdradzilam go
Scio, współczuję i Tobie i TŻ, bo to naprawdę niemiła i przykra sytuacja dla Was obojga. Najważneijsze, że TŻ Ci wybaczył, teraz powinnaś mu dać szczególnie dużo ciepła i miłości, żeby zrozumiał, że tylko on się liczy w Twoim życiu szkoda troszkę, że Tż musiał się o tym dowiedzieć. Czasami warto czegoś nie mówić, bo można przez głupotę stracić zaufanie do końca życia do najbliższej nam osoby.

Cytat:
A mam na imię Wiktoria z bierzmowania
To tak jak ja

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jeja jeja nie oszczedzilyscie mnie ani troche Przejrzalam tylko na szybko co napisalyscie bo niestety dom caly w remoncie i musze trzymac lapka na kolanach i nie mam zbyt duzo czasu

Popscene gratuluje znalezienia pracy A na te studia sie w koncu zapisalas czy nie??

Mam dziewczyny straszna zalamke Przed wyjazdem do Anglii Tż dał mi wisiorek po swojej mamie (ona juz nie żyje i Tż mi go dał mówiąc ze jego mama mu go kiedyś dala i powiedziala zeby dal kobiecie swojego zycia....) no i mi sie tak milo zrobilo i w ogole i od tej pory nosilam ten wisiorek zawsze ze soba w torebce (Tż o tym nie wiedział) no i jakis tydzien temu zrobila mi się dziura w kieszonce w torebce tak że wszystko co tam mialam wpadalo mi pod podszewke ;/ no ale spoko az do wczoraj gdy chcialam zaszyc dziurę. Wyjelam wszystko z torebki a tu nie ma mojego wisiorka Bylam przekonana ze pewnie jest gdzies pod podszewka, rozprulam pol torebki ale niestety go tam nie ma normalnie masakra Nie wiem co mam teraz zrobic, powiedziec Tżtowi (on nigdy nie pytal gdzie ten medalik) czy nic nie mowic Tż mnie chyba zabije jak się dowie przeszukalam juz wszystko, jest male prawdopodobienstwo ze go wyjelam z torebki jak bylam w bb, ale ono jest naprawde niewielkie...najprawdopod obniej go zgupilam normalnie sie zalamie
Na razie nie mów o tym TŻ, bo może jeszcze się znajdzie. Poszukaj wszędzie gdzie tylko możesz, a jak nie znajdziesz, to dopiero potem mu powiedz.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:28   #3731
motley
Zadomowienie

Cytat:
motley miło mi że moje imię nosisz jako 3

Rybulka jak możesz mieć wstęp skoro go się pisze na końcu - bo jest o wiele łatwiej ?
No to masz bardzo piękne imię
Ja też zaczęłam pisać swoją pracę od wstępu. Tylko, że ja sobie sama wymyśliłam tytuł i doskonale wiedziałam od początku do końca o czym chcę napisać

Stary 2008-11-12, 15:29   #3732
Daysy85
Zakorzenienie

Mam wielki plisssss moje Gwiazdki ....
Pamiętacie jak pisałyśmy o pudełeczkach podzękowaniach ???
Przeszukałam z 30 stron i nie mogę znaleźć szablonu na takie pudełeczko , które jest prostokątne i ma obydwa boki tak składane do siebie nie ta babeczka tylko to co pisałam , że próbkę w nim miałm ... jak by ktoś mógł jeszcze raz wkleić szablon... obiecuję że je na 100 % zapiszę jak bedę w domu
Stary 2008-11-12, 15:33   #3733
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mam nadzieję, że to nic takiego, ale faktycznie lepiej to sprawdzić

Cytat:
A jakie macie imiona od bierzmowania... przyznac się co wymysliłyście
Faustyna

Cytat:
czesc, dawno mnie nie bylo, od soboty, duzo siewydarzyło przez ten czas, oj dużo o mały wlos nie popełniłam najwiekszej głupoty w życiu. O maly wlos nie zniszczylabym wszystkiego.

Czasem trzeba wszystko stracic, zeby docenic to co sie ma.

Czuje sie beznadziejnie, skrzywdzilam TZ i to bardzo, na razie nasz ślub wisi w stanie zawieszenia, nie wiadomo co z nami dalej będzie.

I to wszytsko przeze mnie...
nie zadręczaj się już, najważniejsze, że Tż wykazał dobrą wolę i pomimo tego, że go zraniłaś wybaczył. Teraz rób wszystko żeby odbudować to co was łączyło.
PS uważam, że kobieta nie zdradza dla kaprysu, zabawy, czegoś musiało brakować w waszym związku skoro do tego doszło...

Cytat:
Mam dziewczyny straszna zalamke Przed wyjazdem do Anglii Tż dał mi wisiorek po swojej mamie (ona juz nie żyje i Tż mi go dał mówiąc ze jego mama mu go kiedyś dala i powiedziala zeby dal kobiecie swojego zycia....) no i mi sie tak milo zrobilo i w ogole i od tej pory nosilam ten wisiorek zawsze ze soba w torebce (Tż o tym nie wiedział) no i jakis tydzien temu zrobila mi się dziura w kieszonce w torebce tak że wszystko co tam mialam wpadalo mi pod podszewke ;/ no ale spoko az do wczoraj gdy chcialam zaszyc dziurę. Wyjelam wszystko z torebki a tu nie ma mojego wisiorka Bylam przekonana ze pewnie jest gdzies pod podszewka, rozprulam pol torebki ale niestety go tam nie ma normalnie masakra Nie wiem co mam teraz zrobic, powiedziec Tżtowi (on nigdy nie pytal gdzie ten medalik) czy nic nie mowic Tż mnie chyba zabije jak się dowie przeszukalam juz wszystko, jest male prawdopodobienstwo ze go wyjelam z torebki jak bylam w bb, ale ono jest naprawde niewielkie...najprawdopod obniej go zgupilam normalnie sie zalamie
ja bym chyba od razu z rykiem wielkim Tż opowiedziała o tym co się stało, nie umiem niczego ukrywać. Tż będzie przykro, ale zrozumie

Cytat:
Ja na razie nic nie planuję... zobaczymy jak będziemy finansowo stać. Może jakies last minute?
albo pojedziemy trochę później nie bezpośrednio po ślubie tylko za 3 miesiące w październiku? Zresztą polska też jest piekna i może wyebierzemy się gdzieś tu może góry albo Bieszczady?
To wszytsko będzie zależeć od tego ile będziemy mieć pieniązków.
Ja tak cichutko marzę o Egipcie albo Czarnogórze???
my też chyba spędzimy naszą podróż w Polsce, chyba nie będzie szans na dłuży urlop niż kilka dni, więc będziemy musieli sie tym zadowolić. Z resztą nie zamierzamy z hotelu za bardzo wychodzić podczas tych kilku dni więc co to za różnica

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Ten sam kamerzysta byl na weselu na ktorym oboje z TZ złapaliśmy welon i TZ musznik. Np. KAmerzysta zaproponowal ze to ujecie mozna wrzucic na naszą płytke, albo nagrac jakieś ujęcie w miejscu gdzie sie poznaliśmy albo zaręczyny czy cos w tym stylu,(przed weselem) pokazywał nam jedna z plyt ktorej początek nagrany jest bardzo humorystycznie (Pan młody zaspał na ślub bo śniła mu sie pierwsza randka ze swoją Przyszłą żoną) Niewiem, może wy już spotkałyście sie juz z takimi sprawami może to jest już dośc popularne ale dla mnie to nowośc
fajny pomysł, nie widziałam czegoś takeigo

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A ja już od rana faszeruję się tabletkami uspokajającymi. Przed snem, chyba zjem troszkę więcej, bo noc będzie na pewno niespokojna
byle nie za dużo, bo zamulona będziesz i zrobisz złe wrażenie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:33   #3734
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Ja muszę popracować nad planem pracy. Skserowałam sobie już 3 książkii, wydzieram artykuły z gazet itp.
(...)
Bo u nas jest tak, że piszemy wstęp conajmniej 2 razy
Na początku pisania pracy i jak już skończymy pisac, to wprowadzamy do niego poprawki Ot poloniści
Ja skserowałam juz chyba tony książek... Ale jak się ma ponad 100 pozycji bibliograficznych, to tak jest

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
(...)
I tak właśnie chcę zrobić, tzn ozdobić tylko maskę, szybę i klamki
(...)
No to będzie pięknie
Stary 2008-11-12, 15:35   #3735
agus87
Zakorzenienie

a ja sie nie mam w co ubrac na andrzejki a nie usmiecha mi sie kupowac sukni na andrzejki, skoro na sylwka musze kupic

i co teraz mam zrobic, w domu mam sukienke turkusowa, a spodnic ani nic takiego nie mam
Stary 2008-11-12, 15:47   #3736
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie nie mam w co ubrac na andrzejki a nie usmiecha mi sie kupowac sukni na andrzejki, skoro na sylwka musze kupic

i co teraz mam zrobic, w domu mam sukienke turkusowa, a spodnic ani nic takiego nie mam
A w tej turkusowej nie chcesz iść?
Stary 2008-11-12, 16:00   #3737
agnusek22
Wtajemniczenie

Rybulka ja to się zabierałam do tego drugiego rozdziału jak sójka za morze ale cieszę sie, że napisałam te 5 stron. Zawsze to już 5 mniej A z tym, ze musicie pisać wstęp na dzień dobry, to przesada. Przecież wstęp właściwie jest opisaniem Twojej pracy, rozdziałów...u nas promotor zrobił casting i trzeba było napisć plan pracy, co ciekawsze sobie wybierał. Wyobraź sobie, że po napisaniu pierwszego rozdziału, cały plan poszedł w @$#%^& i zrobiłam nowy, oczywisie nie caly,ale musiałam go zmodyfikować, bo w pisaniu pewne rzeczy wychodzą. stąd uważam, że pisanie wstpu to syzyowa praca...ale się wymądrzam

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-12, 16:08   #3738
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka ja to się zabierałam do tego drugiego rozdziału jak sójka za morze ale cieszę sie, że napisałam te 5 stron. Zawsze to już 5 mniej A z tym, ze musicie pisać wstęp na dzień dobry, to przesada. Przecież wstęp właściwie jest opisaniem Twojej pracy, rozdziałów...u nas promotor zrobił casting i trzeba było napisć plan pracy, co ciekawsze sobie wybierał. Wyobraź sobie, że po napisaniu pierwszego rozdziału, cały plan poszedł w @$#%^& i zrobiłam nowy, oczywisie nie caly,ale musiałam go zmodyfikować, bo w pisaniu pewne rzeczy wychodzą. stąd uważam, że pisanie wstpu to syzyowa praca...ale się wymądrzam
U nas właśnie wstęp to nie jest pisanie o czym będziemy pisać w poszczególnych rozdziałach. Żeby wytłumaczyć, napisze tak:
- przy pracy licencjackiej, w której pisałam o książce "Z otchłani" Zofii Kossak Szczuckiej (książka ta to pamiętnik z pobytu w obozie zagłady) we wstepie pisałam m.in. o innych tego typu pamiętnikach w kraju i za granicą
- praca magisterska jest o Walerym Przyborowskim i bohaterach jego powieści dla dzieci i młodzieży. We wstepie do tej pracy pisałam o literaturze dla dzieci i młodzieży, jej szczególnie ważnych i poczytnych przedstawicielach, o jej krytykach itd. Będe ten wstep jeszcze musiała rozszerzyć o argumentację: dlaczego takie powieści, a nie inne, dlaczego tacy bohaterowie, a nie inni.

Także dla polonistów pisanie wstępu na początku tworzenia pracy i poprawianie, czy uzupełnianie tego potem, ma jednak sens
A to, że pomysł na pracę zmienia sie w trakcie jej pisania jest całkowicie normalne
Stary 2008-11-12, 16:13   #3739
agnusek22
Wtajemniczenie

A to inna sprawa, teraz wsio rozumiem

Wstęp jest u was faktycznie wstępem, choć jakby się uprzeć, to mogłabyś to potraktować jako pierwszy rozdział, nie?

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-12, 16:26   #3740
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
A to inna sprawa, teraz wsio rozumiem

Wstęp jest u was faktycznie wstępem, choć jakby się uprzeć, to mogłabyś to potraktować jako pierwszy rozdział, nie?
No dokładnie, mogłabym .
Za to w pierwszym rozdziale będę pisała o powieści historycznej jako gatunku, wiesz- kto zapoczątkował, jej cechy, przedstawiciele itd.
Stary 2008-11-12, 16:42   #3741
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzień dobry
przezyłąm pierwszy dzien w mojej pracy nowej
Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
U nas będzie kolor pomarańczowy/łososiowy
u nas tez-sala jest w takiej kolorystyce wiec reszte tez chcialabym tak zachowac...

Cytat:
u mnie tez prawdopodobnie bedzie przewazal lososiowo - ecru

kurde dziewczyny macie juz auto zamowione ? bo my wlasnie jestesmy na etapach umawiania sie ze znajomymi w tej kwestii
my mamy juz dawno autko- ciezko bylo znalezc bo my chcielismy takie zwykle- nie zadne retro ani limuzyny - a wszedzie własnie takie są... no ale sie udało..

Cytat:
czesc, dawno mnie nie bylo, od soboty, duzo siewydarzyło przez ten czas, oj dużo o mały wlos nie popełniłam najwiekszej głupoty w życiu. O maly wlos nie zniszczylabym wszystkiego.

Czuje sie beznadziejnie, skrzywdzilam TZ i to bardzo, na razie nasz ślub wisi w stanie zawieszenia, nie wiadomo co z nami dalej będzie.

trzymaj się kochna . Wierzę, że wszytsko się Wam ułozy i jakoś dojdziesz do siebie.... MOze to wydarzenie bardziej wzmocni Wasz związek

Cytat:
Scio na pewno wyjdziecie z kryzysu.

rosette A to są jeszcze ginekolodzy, którzy przyjmują na NFZ?? Myślałam, że wszytsko już prywatnie
Ja od początku chodze prywatnie, a i tak nie mogę się zapisać wtedy kiedy bym chciała, zawsze jakoś ma wolne terminy jak ja mam jajeczkowanie, a wtedy to nie widać jajników tak jak należy, bo pracują nad jajeczkami
Ale powiem Ci, że mnie też ostantio pierś bolała ale tylko jak dotknęłam. Przez okres i po nim, Tż nie mógł mnie nawet przytulić. Teraz sprawdziłam - nie boli.
Idź prywatnie, na cytologię, usg narządów i piersi. Zapłącisz z 200zł ale będziesz mieć wynik - od ręki i zero użerania się z niemiłą obsługą.
a ja tez chodzę do nfz- ale sama pilnuje kiedy mam zrobic badania, cytologie...Wiem, ze jakby sie cos dzialo to jednak wroce do mojej prywatnej gin. ale ze jest wszytsko ok to po prostu szkoda mi kasy...

Cytat:
jeja jeja nie oszczedzilyscie mnie ani troche Przejrzalam tylko na szybko co napisalyscie bo niestety dom caly w remoncie i musze trzymac lapka na kolanach i nie mam zbyt duzo czasu

Popscene gratuluje znalezienia pracy A na te studia sie w koncu zapisalas czy nie??

najpierw zadzwon do domku zeby poszukali a jak nie znajda to przyznaj się TZ . Po co sie zadreczac....

Cytat:
Aha, ja bym się na Twoim miejscu Samba przyznała. W sumie nie zrobiłaś tego celowo i nie miałaś złych intencji, nie powinien mieć do Ciebie pretensji.

A ja już od rana faszeruję się tabletkami uspokajającymi. Przed snem, chyba zjem troszkę więcej, bo noc będzie na pewno niespokojna
spokojnie- ja dałam jakos rade to i Ty dasz
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 16:45   #3742
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wieczór dobry, ja własnie wrocilam z pracy i musze Wam powiedzieć, ze dzisiaj zamowilismy zaproszenia

daysy kochana ściskam najmocniej jak umiem i trzymam mocnokciuki

musza być zrobione, bez nich slubu nie wezmiecie
jakie? pokaa

Cytat:
Tak piszecie o tych wszystkich papierkach potrzebnych do ślubu, to powiem Wam co się u mnie niedawno okazało...

Okazało się, że nie ma nigdzie adnotacji o tym, że byłam bierzmowana (ani w mojej parafii, ani tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana). Widać ksiądz z mojej parafii (który oczywiście już nie jest naszym proboszczem od 8 lat) nie doplinował tych spraw...
I teraz czeka mnie spisywanie jakichś protokołów, w obecności świadka bierzmowania i pod przysięgą...
Mam nadzieję, że więcej takich niespodzianek nie będę miała
ojjj... moze sie cos odnajedzie...

Cytat:
U nas będzie kolor pomarańczowy/łososiowy
my chcemy rudy i zieony

Cytat:
No i ja też dostałam Dyplomik, mały różanieć taką dziesiątkę jedną tylko i Katechizn Kościoła Katolickiego
I my mieliśmy takie ogniki przypięte z imionami jakie mamy

A jakie macie imiona od bierzmowania... przyznac się co wymysliłyście
agata

Cytat:

oj... bardzo mi przykro... powiedz tz wszytko co czulas jak teraz ci go brakuje... szczerze.. i ze zaljesz..

Cytat:

oj... powiedz tz... napewno bezie mu ciezko.. ale cie kocha i bezie z toba..

Cytat:
Nie wtedy siade z Mariuszem i powiem mu co czuje, czego mi brakuje itd.

Nigdy więcej nie chcę widziec tego smutku w jego oczach, nigdy więcej nie pozwole, zeby cierpiał.

kocham go... i spie*pr*yłam.

kupiłam mu wlasnie srebrna obroczkę, chciałam mu dać jakiś symbol tego, ze go kocham, nie wiem, czy to dobry pomysł, ale zrobilabym wszystko, zeby odzyskac jego zaufanie, bo dopiero teraz widze ile dla mnie znaczy, i ile dla mnie robi...

Moze musielismy sie zgubic, zeby na nowo sie znalezc...
oj...

Cytat:
Sambuś, dzięki
A szkołę zaczęłam Nie jest źle nawet

Podróż poślubna? Co tydzień mam inny pomysł
ja tez

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio głowa jakoś często poboluje... To prawopodobnie niskie cisnienie, a poza tym bardzo duzo czytam i z tego tez to może być...

Gratuluje napisania tych kilku stron. Ja też sie zabieram chyba od przyszłego tygodnia... Mam nadzieję, bo to juz najwyższy czas, choc mój promotor jakos nas nie pospiesza... Narazie mam bibliografię i wstęp, a to już 21 stron!
u nas tz wstep na koniec.. ale polonisci to polonisci
Stary 2008-11-12, 16:49   #3743
motley
Zadomowienie

Cytat:
Mam wielki plisssss moje Gwiazdki ....
Pamiętacie jak pisałyśmy o pudełeczkach podzękowaniach ???
Przeszukałam z 30 stron i nie mogę znaleźć szablonu na takie pudełeczko , które jest prostokątne i ma obydwa boki tak składane do siebie nie ta babeczka tylko to co pisałam , że próbkę w nim miałm ... jak by ktoś mógł jeszcze raz wkleić szablon... obiecuję że je na 100 % zapiszę jak bedę w domu
ja poza babeczką zapisałam sobie takie pudełeczka... nie wiem czy jest tu to, o które Ci chodzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (37,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (18,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (38,8 KB, 4 załadowań)

Stary 2008-11-12, 16:55   #3744
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
u nas tz wstep na koniec.. ale polonisci to polonisci
A otóż to
Stary 2008-11-12, 17:01   #3745
Daysy85
Zakorzenienie

Dzięki Rybulka
Ja chyba szukałam nie z tej strony co potrzeba i w końcu przeszukałam z 50 stron i mam też znalazałm ale wieeelkie dzięki

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-12 o 17:02
Stary 2008-11-12, 17:11   #3746
kasiaher
Wtajemniczenie

hey witam

Nie wiem czy nadrobię ale zdążyłam przeczytać o Scio współczuję ci bardzo, mam nadzieje że wszystko ułoży się dobrze, wydaję mi się że skoro wybaczył to też widział w tym jakąś swoją winę, że dopiero po tej sytuacji stwierdził że nic sobie nie wymyśliłaś rozmawiąjąc z nim wcześiej że jest ci źle. Z jednej strony cię rozumiem, byłam kiedyś w takiej sytuacji ale nie powiedziałam tego TŻ- owi zresztą wtedy się rozstaliśmy a ja chciałam się pocieszyć. Żałuje tego do tej pory. Ja zawsze wychodzę z tego założenia
" Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe..." twoja chwila słabości mogła się dla was bardzo źle skończyć, wierzę że będzie dobrze, z drugiej strony rozumiem cię bo czułaś się samotna i opuszczona.

My z TŻ postanowiliśmy zacząć remont nie długo. Najpierw planowaliśmy go po ślubie, ale stwierdził mój TŻ że możemy zacząć robić go teraz. Oglądaliśmy meble do kuchni, i krzesła, kabiny prysznicowe, płytki , panele. umywalki i szafki do łazienki. Tesciowa trochę krzywo na to patrzy, bo przecież skoro my zaczniemy robić ten remont teraz to misiek nie będzie zabardzo miał kasy na wesele, ale mój TŻ stwierdził że skoro zrobiła jego mama wesele w całości jego bratu, to po co on ma się wychylać i robić to sam, skoro też ma matkę która powinna mu pomóc. Ona myśli że to mój pomysł, ale TŻ wyprowadził ją z błędu. Powiedział jej że ma również drugiego syna i on liczy na to że mu pomoże, zobaczymy jak to się będzie miało później. Rzeczywiście sporo moglibyśmy zrobić przed ślubem, gdybyśmy mogli ładować pieniążki już w te mieszkanie, a nie w wesele
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 17:20   #3747
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
byle nie za dużo, bo zamulona będziesz i zrobisz złe wrażenie
No tak, jakoś teraz staram się nie stresować, nie wiem czy to zasługa tabletek, ale przeczytałam sobie zakres moich obowiązków i tak jakoś się uspokoiłam

Neska, opowiedz jak było

A ja idę ugotować TŻtowi ziemniaczki, dziś wraca później z pracy, bo bryczka nie chciała nam odpalić, chyba akumulator siadł
Stary 2008-11-12, 17:27   #3748
kasiaher
Wtajemniczenie

imprezka nawet się udała, ja oczywiście umierałam bo tak mnie brzuch bolał, że aż mnie skręcało. Tż mnie troszkę denerwował, ale dostał pstryka w nos i się uspokoił. W niedziele znowu umierałam, troszke się pokócilismy ale ok. A wczorak znowu mała sprzeczka ale też OK , cały dzien w łóżeczku. TŻ się troszkę denerwował bo bardzo chciał czynnie spędzić ze mną ten długi weekend, a tu @ , więc nici z jego niecnych planów. Oczywiście te czynne wypoczywanie, to nic innego jak przez cztery dni ciągłego sexu, ile się tylko da. No troszkę żałuję bo rzadko zdarzają mu się takie pomysły.
No dzisiaj już mogę więc zobaczymy jak zabierze się do sprawy.
Narazie jest w pracy i nie wiem kiedy skończy, mam nadzieje że nie długo.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 17:28   #3749
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Rybulka
Ja chyba szukałam nie z tej strony co potrzeba i w końcu przeszukałam z 50 stron i mam też znalazałm ale wieeelkie dzięki
Miło mi, ale podziękowania to się Motley należą
Stary 2008-11-12, 17:28   #3750
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No tak, jakoś teraz staram się nie stresować, nie wiem czy to zasługa tabletek, ale przeczytałam sobie zakres moich obowiązków i tak jakoś się uspokoiłam

Neska, opowiedz jak było

A ja idę ugotować TŻtowi ziemniaczki, dziś wraca później z pracy, bo bryczka nie chciała nam odpalić, chyba akumulator siadł
a było miło i sympatycznie, wszyscy mnie miło przyjęli (albo udawali ). wiadomo jak to pierwszy dzien. robolam wszytsko i nic i jeszcze bhp miałam.... oby tak dalej a bedzie dobrze i czas mi minął bardzo szybko Nie to co na sprzedawaniu spodni
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości