|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
Cytat:
hihi.. moja mama ma taki album z młodości i jest poprostu fantastyczny ![]() Strobiluska witam ponownie i wogóle to pamiętam Cię ale baaardzo dawno się nie odzywałaś dlaczemu? Daysy no cóż takie jest życie, jest wiele ludzi którzy dorobili się na nieszczęsciu innych, radzilabym twojemu TŻ'towi zmienic czym prędzej to prace, napewno szybko znajdzie coś nowego, a później będzie żałował tylko tego, że tak późno zmienił prace i dawał się tamtemu kolesiowi wykorzystywac. Rosette to dobrze, że już nie boli
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Daysy ja teraz szukam pracy i jeste jak jest...ale powiem Ci, że ostatnio poszłam na rozmowę do ekskluzywnego butiku z bielizną, bo szukali kogoś na pół etatu. Na wstępie Pani zapowiedziała, ze szukają kogoś na stale i czy mam zamiar wyjechać gdzieś na dłużej w wakacje 2009 (nic nie wspomniałam o slubie), a ja daję jej lekko do zrozumienia, ze jestem na piątym roku i nie interesuje mnie dożywotnie sprzedzwanie staników. Ona do mnie, że praca jest 3 - 4 razy w tygodniu po 11h!!! I uwaga za 700zł pln!!! Myślałam, ze padnę. To w sumie wychodzi coś 150h miesięcznie, a ja miałabym pół etatu i jeszcze ta kasa. A najśmieszniejsze jest to, że babka patrzy w cv i z tekstem: "No wiedzę, ze pani blisko mieszka, o i pewnie z rodzicami, to 700zł pani starczy" ![]() ![]() Nie pojawiłam sie tam więcej...
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
On juz szuka czegoś, zresztą nie będzie robił na kogoś... to znaczy wiem że jak się zakłada interes to po to żeby na nim zarabiać ale nie tym kosztem który robi to on ...
Mam koleżankę, która może u swojego TŻ zapytać o pracę dla mojego bo tam poszukują do cięcia płyt meblowych i ich oklejania.Tam z umową 1350zł na rekę więc super ! ![]() Tylko jestem ciekawa czy weźmie mojego TŻ , bo oczywiście rozmowę kwalifikacyjną będzie musiał przejść a jak się szefowi nie spodoba to klapa i musi szukać dalej... Jejku już mnie to o taką nerwice doprowadza że mam "globus histerikus"<---- to termin medyczny kulki w gardle która siedzi i nie można jej przełknąć ... czyli na skutek silnego stresu zwężenie się przełyku... |
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ też zatrudnia pracowników i ja w ogóle nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji jak opisujesz. U nas po prostu nikt by nie przyszedł do pracy jakby nie dostał umowy. Wszyscy walczą o swoje i nikt nie da się wykorzystywać. A jeszcze po pracy im różne rozrywki fundujemy typu kręgle, łyżwy, firmowe piwo itp. żeby byli zadowoleni Teraz są takie czasy, że pracowników trzeba szanować i o nich dbać bo jak nie to zaraz przechodzą do konkurencji albo wyjeżdżają, więc to co wyprawia szef Twojego TŻ to jakaś kompletna paranoja ... ja bym nie odpuściła.
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze... nasz jest jedynym księdzem w tej parafii od kilkudziesięciu lat i co najwyżej na emeryturę pójdzie...
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę a jednak sa uczciwi ludzie
![]() Ale ja już tu pisałam , że on ma jakieś plecy w Ispekcji Pracy, zresztą on ma chyba jakieś ciemne powiązania i dlatego nikt mu nie podskakuje. Super temat do gazety... Motley szkoda , że ta Wasza firma nie jest tu bliżej mnie bo chętnie bym się zatrudniła... A czym się zajmujecie? |
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
firma informatyczna... chyba nie mogę tu podać nazwy ani adresu strony ale jak chcesz to mogę Ci wysłać na priv
|
|
#3818 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Azzz Wam zazdroszcze tych ksiezy
U nas w parafii wikary na slubach gada o tym, ze slubowanie jest nie modne, ale za to modne sa rozwody, proboszcz liczy tylko i wylacznie na kase... Byl u nas na kolendzie i pod koniec wizyty, gdzie wszystko co sie powiedzialo zapisywal powiedzial: "a gdzie jest kasa??" Ehhhh niestety, ale slub bedzie w mojej parafii, bardzoooooooooo chcialam tego uniknac
|||||||||||||||||||||
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to mój TŻ miał by u Was super bo jest informatykiem i zna się na poligrafi, robi serwisy komputerowe i całą resztę
![]() Jasne możesz dac na priv ![]() Motley a może checie u nas odział otworzyc
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-13 o 12:02 |
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już Wam pisałam, wesele robimy w Trzęsaczu i zaraz naprzeciwko naszej sali stoi sobie kościółek, nie duży, stary, bardzo klimatyczny. No to pomyśleliśmy sobie, że super się składa, miejsce nam się podoba no to bierzemy ślub tutaj. I co? Dzwonimy do proboszcza a on nam mówi, że ten kościół należy do jakiejś organizacji kościelnej i ślubów udzielają tam tylko członkom tej organizacji i ich rodzinom . W pobliskich miejscowościach są oczywiście kościoły ale już nie takie klimatyczne tylko nowoczesne i w ogóle mi się nie podobają... a zresztą jak sobie wymarzyłam tamten kościółek to już nawet Kaplica Sykstyńska by mi się nie podobała ![]() Smutno mi teraz... muszę się przejechać nad morze i obejrzeć te kościoły
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się moj kościół wygląda jak fabryka... i też tam nie chciałam ale juz pal licho niech będzie zresztą i tak byśmy musieli zapłacić tu tak jakby za slub żeby nam pozwolenie wydali licencję na ślub w innej parafi. No przecież nie mogą być stratni...
wejdzie na google i tam wpiszcie Kościół Św. Józefa Robotnika Kielce W srodku hala robocza na zewnątrz fabryka. Zresztą ja pracuję tu obok kościoła i widzę go 8 godzin dziennie. |
|
|
|
#3822 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Motley yyyy dosyc dziwne, zeby kosciol byl tylko dla "wybranych" jeszcze o czyms takim nie slyszalam, szczerze mowiac hmmmm
Obyscie znalezli rownie klimatyczny kosciolek ![]() U mnie to sie mama uparla, ze nikt nie bedzie jezdzil gdzies itd porazka ale coz zrobic...
|||||||||||||||||||||
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Motley ja to na Twoim miejscy bym przeszła się do tego kościoła i pogadała z kimś... wiesz tu na tym polu kościołów też jest konkurencja i nie za bardzo chcą tak odstępować młode pary itd. Jeżeli nie wiesz o co chodzi chodzi o kasę !
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kasiaher co taka minka na początek dnia skwaszona???
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Chora jestem cały czas
nie mam siły ![]() Chyba mnie deprecha jesienna dopada...
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w załacznikacznikach otoczenie i wnetrze kościółka, w którym bierzemy ślub. Przód jest murowany ale cała reszta jest drewniana. ma swój klimat i charatkter. Poza tym jest malutki i otoczony drzewami
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
uuu nie martw się będzie ok
Pogoda fakt przyprawia o nienajlepsze samopoczucie ale zrób sobię dobrą herbatkę to Ci przejdzie ![]() Byłaś u lekarza bierzesz coś na to wstrętne choróbsko? Twin--maid Super ten kościółek
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-13 o 12:56 |
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystko co sie da ,u lekarza nie byłam
tz równiez
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Brałas na katar sudafed- mnie zawsze pomaga.
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
ania20m o dziwo wcale, ale za pierwszym razem z TŻ trochę poleciało
zdziwił się chłopak, ale raczej pozytywnie, że to jednak on![]() Cytat:
Cytat:
![]() no coś Ty |
||
|
|
|
#3833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj wielki cię nie było! ja pracuję na przeciwko kościołaCytat:
racja |
|||||
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie pamiętam której z Was sie podobału suknie z poprzecznymi falbankami na spódnicy, ale w kolekcji margaret są też takie suknie
![]() http://www.gracja.poznan.pl/margaret.php
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Ale akcja mój TŻ pokłócił się z szefem!!!!
Ten szef do niego niech się Pan nie denerwuje jakoś to załatwimy , firmy narazie nie stać na umowy itd. A TŻ na to że co mnie to obchodzi, ja się żenie za kilka miesięcy i ja nie będę w tej firmie wegetował i oglądał się czy mi do pierwszego na chleb starczy! A jak Pana nie stać na pracownika to ja odchodzę ulzy się Panu! Mnie nie zależy na takiej pracy , ja tu robię jak wół w polu a nic z tego nie mam nawet do lekarza iśc nie mogę a umowa na pół etatu mnie nie urządza i w ogóle to odchodzę przy pierwszej nadarzającej się okazji!!!!! Tak go zatkało podono i mówi żeby się nie denerwował że jeszcze jutro z nim porozmaiwa a TŻ na to : Ja już nie mam ochoty na rozmowy bo za dużo ich było a nic się nie zmieniło! Ja nię będe się upokarzał bo nigdy do Pana o podwyżkę nie prosiłem i nie będe się płaszczyć bo to jest Wasz obowiązek mnie zarejestrować. No nie wiedział co ma powiedzieć bo tak się TŻ wkurzył że już tamten wlał się rozłączyć!!!!
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym brak mi systematyczności, próbowalam się bezskutecznie odchudzać i kicha, no to wróciłam tu, żeby miec komu się wyżalić :p
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedys przed laty bylam po uszy zakochana przez parenascie lat w pewnym chlopaku pozniej zakochalam sie w tż-cie i zaczelam z nim byc...po poltora roku jak juz bylam zakochana na maksa w tż-cie odezwala sie ta dawna moja niespelniona milosc ucieszylam sie ale tylko kolezensko... kochalam juz tak mocno tż-ta ze nie myslalam o zadnym innym a dawna milosc juz wyparowala gadalismy codziennie i bylo na prawde po przyjacielsku po jakims miesiacu zapytal sie mnie ten kolega czy nie pojade z nim i jego kumplami do innego miasta do galerii ja mowie ok dzwonie do tż-ta mowie z kim jade i gdzie tż sie zgodzil ja wychodze przed dom patrze a ten kolega jest sam mowie ze koledzy nawalili i nie jada zapytal sie czy mam ochote pojechac nad jeziorko pospacerowac i pogadac no to ja sie zgodzilam bylo oki.. spacerowalismy gadalismy ale nagle on zaczal sie przysowac do mnie...i mowic mile rzeczy ze zle zrobil ze nie chcial byc ze mna wczesniej ze jestem taka piekna itd ja zamurowana na maksa..nie wiedzialam co powiedziec a on nagle podszedl i mnie pocalowal ja bylam w takim szoku ze nie wiedzialam co mam robic i po prostu nic nie zrobilam...ani nie oderwalam sie od niego, ani nie walnelam w pysk ( a bylam juz zareczona z tż-tem ) dopiero po chwili zdalam sobie sprawe z calej sytuacji... on chcial czegos wiecej.. ja zazadalam zeby mnie odwiozl do domu nie odzywalam sie do niego cala droge.. choc mialam ochote zlapac go za reke i powiedziec ze kochalam go tak dlugo a on nie chcial tej milosci... a teraz juz jest za pozno.. ale nic nie powiedzialam sumienie nie dawalo mi spokoju zadzwonilam do tż-ta i mu powiedzialam o wszystkim chcial go pobic na szczescie nie doszlo do tego tz wiedzial ze to nie moja wina..ale bylo mu przykro a mnie do dzis gryza glupie wspomnienia ktorych chcialabym zeby nie bylo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Już mnie mogę doczekac się jutra
![]() Pojade na te Targi Mody Ślubej, najbardziej jestem ciekawa tego wsytawcy z Chin ciekawe czy będzie miał tanio... jak nie to najpierw zmierzę u niego spisze model a brat mi na eBayu zamówi hehehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

... ja bym nie odpuściła.

tz równiez
zdziwił się chłopak, ale raczej pozytywnie, że to jednak on