Panny Młode 2010 cz. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-13, 23:18   #2611
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
eeee nieee
ja też tak mam co prawda nie dwa lata ale wydaje mi sie ze moj pierwotny typ pozostanie tym jedynym
Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Mam tak samo wiec sądze ze jest to normalne
No to odetchnęłam. Bo oglądam i oglądam i podobają mi sie różne inne, pod warunkiem, że są podobne do Lorny. Musze się przejechać do Madonny i zobaczyć czy ten model do mnie wogóle będzie pasował
Stary 2008-11-13, 23:31   #2612
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Belvedere to jest ta za stówę?
i wlasnie sie dowiedzialam, ze Chopin tez jest za stowke (bede w sobote mieszac z niego drinki). szkoda, bo takie ladne butelki maja ze pieknie by sie komponowaly na weselnym stole

Cytat:
I jaki w końcu kupiliscie ten zegarek?
ten czarny pierwszy (czany, okragly Jacques Lemans), ktory wszystkie uznalyscie za gorszy od drugiego
jednak na zywo to co innego i wydal nam sie ladniejszy/fajniejsz/bardziej elegancki od tego drugiego. TZ bardzo zadowolony. i mozna sobie posluchac jak w srodku chodzi i sie sam nakreca przy ruchu reka

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
udało mi się napompować to koło w samochodzie ale byłam z siebie dumna
brawo a to nie bylas na takiej gdzie sobie podlaczasz kabelek do kola i przyciskasz na barometrze plusa albo minusa i ci dopompowuje albo odpompowuje? bo to chyba niezbyt skomplikowane (zawsze jak jedziemy na Statoil dopompowac to sobie przyciskam )

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
narazie mówię pa pa i uciekam wypić troszkę drożdży bo to podobno takie dobre na włoski, ale jak sobie pomyślę jak to smakuję uhhhh no ale czego się nie robi by być PIęKnĄ
podziwiam ja bym sie chyba nie potrafila zmusic jesli jedynym argumentem bylaby uroda a juz na pewno nie do picia jakiegos obrzydlistwa

Cytat:
Przymierzyłam sobie sukienkę, którą kupiłam parę miesięcy temu i nawet metek nie odczepiłam, bo już miałam zamiar ja wystawić na allegro(chociaż nie wiem jak to sie robi), ale jest śliczna i postanowiłam, że idę w niej na Sylwestra i w życiu się jej nie pozbędę Na tego Sylwka się odpicuje, nie to co w zeszłym roku, same widziałyścieRocznica oświadczyn zobowiązujeJejku, najchętniej to już bym w niej gdzieś poszła

W ogóle mama była u fryzjera i ja bym tez poszła...ale mi się odwidziała grzywka, a tz mówi, żebym zrobiła...a wolałabym teraz, żeby w razie czego do wesela wrócic do obecnego stanuLain jakiej Ty farby uzywasz?Jakiejś nienieszczącej włosy skoro co miesiąc czy zwykłej?
ja sie na sylwestra odpicuje w cieple ciuchy na stok a jak nie bedzie sniegu to wlasnie dzis wyszla inicjatywa domowki u kolezanki w domu pod Krakowem. dom jest rewelacyjny na imprezy (juz niejedna w nim zaliczylismy), wiec mysle, ze bedzie to dobra alternatywa.

co do farb to farbuje najrozniejszymi zwyklymi farbami, ktore maja w swojej ofercie ciemny braz/czekoladowy braz. zazwyczaj L'Oreal Excellence Cream, Belle Color, Brillance. L'Oreal jest o tyle fajna, ze jest jej stosunkowo duzo w tej buteleczce i ma tez odzywke do nalozenia przed farbowaniem (a nie tylko po)

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny - muślicie, że to normalne, że od 2 lat ciągle podoba mi się jedna i ta sama suknia ślubna? Bo może ze mną coś nie tak...
powiedzmy, ze odkad zaczelam ogladac suknie slubne to ciagle podobaja mi sie podobne do siebie modele. 2 lata temu jeszcze sukien nie ogladalam

a ja wlasnie wrocilam ze spotkania z licealnymi psiapsiolami. i odkrylam miejsce z przepysznymi drinkami chyba bedziemy czesciej tam chodzic.
a TZcik byl taki mily, ze nie musialam sie tluc tramwajami tylko zawiozl i przywiozl mnie autkiem szkoda tylko, ze nie bylo tej kolezanki, ktora widze jako potencjalna swiadkowa wyczailabym jak dlugo ma zamiar zostac w tej Szwajcarii...

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-13 o 23:34
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 23:42   #2613
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Ahh dziewczynki co dziś był ciężki dzień... spóźniłam sie do pracy bo bus za [ozno przyjechał po czym kierownik mnie i jesio dwie kolezanki zawolal do siebie i okazalo sie ze chca z nami podpisac umowe na stale jako firma a nie agencja. i nie wiemy co zrobić.
Z TZ prawie wcale sie nie kontaktowałam bo jak ja wyjezdzalam do pracy to on dopiero wstawal i szybciutko do szkolki szedl. Jak wracalam z pracy to On juz byl w pracy bo nocki robi w tym tygodniu Brakuje mi go jak ja piernicze...
Cały dzień myślałam co tesciowa powie na oficjalne zareczyny....
A wesele jakoś mi dziś głowy nie zakszatało...

Jakos tak bym chcial napisac ze mam juz wszytsko ustalone ze tylko czekac a tu jeszcze niczego nie ma Wiemy narazie jaka orkiestra i kamerzysta i fotograf a co dalej??

zastanawiam sie nad zdjeciami plenerowymi... Tylko nie chce po slubie ani przed (kilka dni) Moze zostac przy tradycyjnych pozowanych?? Ehh za duzo to jak na jeden dzien wrażeń. Ide teraz sie pożądnie wyspać. A posty Kochane jutro przeczytam...
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 00:25   #2614
onaella
Zakorzenienie

dzięki Dziewczyny za slowa pocieszenia

już mi dużo lepiej Siadłam do moich ukochanych papierków, troszkę potworzyłam podopieszczalam te co już miałam, pododawałam napisy i teraz lerzą grzecznie zapakowane w celafonie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 08:45   #2615
can't be perfect
Wtajemniczenie

witam dziewczynki dzień mnie nie było a tu tyle stron mogłaby mi któraś z was skrocić o czym rozmawiałyście przez ostatnie 10 stron bo nie wiem czy czytać, a teraz troszke mało czasu mam...

kaśka i cio udała się Tobie ta pasta cukrowa?? ja ostatnio robiłam i wyszła mi taka fajna.. i bikini poszło za jednym pociagnięciem heh a kiedyś robiłam na ratyprzez 3 dni
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 09:02   #2616
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
witam dziewczynki dzień mnie nie było a tu tyle stron mogłaby mi któraś z was skrocić o czym rozmawiałyście przez ostatnie 10 stron bo nie wiem czy czytać, a teraz troszke mało czasu mam...

kaśka i cio udała się Tobie ta pasta cukrowa?? ja ostatnio robiłam i wyszła mi taka fajna.. i bikini poszło za jednym pociagnięciem heh a kiedyś robiłam na ratyprzez 3 dni
Czy mozecie dac linka do tej pasty na przykład z allegro??
Ciekawam co to
a akurat jestem na etapie modlenia sie do depilatora
Stary 2008-11-14, 09:09   #2617
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy mozecie dac linka do tej pasty na przykład z allegro??
Ciekawam co to
a akurat jestem na etapie modlenia sie do depilatora

po co masz kupować na all (nie ma linka) skoro mozna przygotowac to samodzielnie w domkuproszę link:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=depilacja

ja biorę 0,5 szkl wody, 3/4 szkl cukru, sok z połowy cytryny.. gatuję tak z 30 minut aż zrobi się taki ładny bursztynowy kolor.. przelewam do szkiełeczka, jak troszkę ostygnie i się zagęści biorę trochę łyżką, ugniatam jak platelinę aż nabierze taki jasniejszy kolor, nakładam na skórę i zrywamcała filozofia a kosztuje mnie grosze
Stary 2008-11-14, 09:12   #2618
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
po co masz kupować na all (nie ma linka) skoro mozna przygotowac to samodzielnie w domkuproszę link:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=depilacja

ja biorę 0,5 szkl wody, 3/4 szkl cukru, sok z połowy cytryny.. gatuję tak z 30 minut aż zrobi się taki ładny bursztynowy kolor.. przelewam do szkiełeczka, jak troszkę ostygnie i się zagęści biorę trochę łyżką, ugniatam jak platelinę aż nabierze taki jasniejszy kolor, nakładam na skórę i zrywamcała filozofia a kosztuje mnie grosze
Ja przepraszam, że tak głupio wypytuje.. ale czy to aby sie nei kruszy jak sie tak zrywa?? czy tego na jakimś bandażu nie robić?? albo innej pielusze??
i szkieleczkiem nazywasz szklanke??
Stary 2008-11-14, 09:14   #2619
gosica502
Wtajemniczenie

No hej dziewczyny ja to jednak z wami bede w stanie pisac tylko jak bede na stancji i laptopek bedzie tylko i wylacznie do mojej dyspozycji bo u mnie w domku to sie nie da
Co do sylwestra to ja z moim miskiem idziemy na...wesele i to do lokalu ktory chciala zarezerwowac _madziulka to w razie czego to mogę jakąs relację zdać
Dziewczyny ja też bym sobie tą pastę cukrową wypróbowała ale najpierw to bym musiała na allegro sobie kupić chyba bo gdzie ja takie coś ugotuję
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 09:22   #2620
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przepraszam, że tak głupio wypytuje.. ale czy to aby sie nei kruszy jak sie tak zrywa?? czy tego na jakimś bandażu nie robić?? albo innej pielusze??
i szkieleczkiem nazywasz szklanke??
nic się nie będzie kruszyć.. jak pasta zastygnie to jest twarda jak kamień, aby ją uzyć nalezy ją podgrzać, ja wkładam do gorącej wody ( a pastę trzymam w słoiku od dżemu)jak troszkę podgrzejesz to "wyskrobujesz" trochę pasty i ugniatasz jak platelinę jak będzie taka elastyczna tzn że nadaje się do uzycia jeżeli nie masz cierpliwości na ugniatanie możesz całkiem "rozpuscic" pastę i wtedy nakładasz ciepłą na depilowane miejsce,, przykładasz pasek materiału (np. płótno) i odrywasz.. też w ten sposób pozbedziesz się włosków

gosica ja gotuję póxnym wieczorem jak nikogo nie ma, bo wszyscy się ze mne śmieją hehe po ugotowaniu zalewam garnek ciepłą wodą i zostawiam na noc.. rano wszystkie pozostalosci w garnku się rozpuszczą i nie widać śladów zbrodni

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-14 o 09:25
Stary 2008-11-14, 09:24   #2621
lain
Zakorzenienie

dzień dobry
tez bym wyprobowala ta paste, ale przyznam, ze srednio mi sie chce bawic z gotowaniem tego
a po jakim czasie wloski odrastaja? czy musi byc jakas okreslona dlugosc wlosa zeby to je 'lapalo'?
Stary 2008-11-14, 09:29   #2622
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dzień dobry
tez bym wyprobowala ta paste, ale przyznam, ze srednio mi sie chce bawic z gotowaniem tego
a po jakim czasie wloski odrastaja? czy musi byc jakas okreslona dlugosc wlosa zeby to je 'lapalo'?
ja depiluję się raz na 3-4 tygodnie..a włoski nie muszą być długie.. moje zawsze mają 0,5 cm.. za pierwszym razem zapuściłam dłuższe.. ale im dłuższe tym bardziej mnie bolało więc 0,5 cm jak dla mnie ok

a gotowanie nie sprawia żadnego problemu.. nie musisz tego pilnować przez caly czas tylko w ostatnim etapie jak zaczyna się zabarwiać na bursztynowy kolor, ale nawet jak przypalisz to bedzie się nadawać nie mozna się zrażać.. ja stosowałam pastę kilka lat temu na nogi, bikini, pachy.. potem zaprzestałam, po jakimś czaise depilator, a teraz od 4 miesięcy stosuję pastę cukrową i depilacja to 20minut całe biki raz na 3-4 tygodnie więc wg mnie się opłaca i na pewnio do maszynki jesli hcodzi o bikini to nie wrócę

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-14 o 09:31
Stary 2008-11-14, 09:32   #2623
gosica502
Wtajemniczenie

Heheh no tak tylko u mnie taka sytuacja żeby nikogo nie było albo wszyscy spali się generalnie nie zdarza Chyba że gdzieś koło 1 w nocy ale wtedy to znowu wtedy ja śpię jak kamień Ale skusić się skuszę na pewno Idę robić sobie sniadanko
Stary 2008-11-14, 09:37   #2624
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Heheh no tak tylko u mnie taka sytuacja żeby nikogo nie było albo wszyscy spali się generalnie nie zdarza Chyba że gdzieś koło 1 w nocy ale wtedy to znowu wtedy ja śpię jak kamień Ale skusić się skuszę na pewno Idę robić sobie sniadanko
u mnie duzo osób w domku się kręci, ale jak rodzice gdzieś wyjadą czy coś i chata jest wolna to wtedy ją robię a robię ją raz na pół roku więc ta chiwla w tym okresie się znajdzie
Stary 2008-11-14, 09:44   #2625
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Tez bym spróbowała tylko tak jak gosica502 nie chce mi sie ego gotować... Ale musze się skosić. Głodna jestem a nie chce mis ie iść do kuchni zrobic śniadanie, a nikogo w domu nie ma zebym mogła się wyręczyć... Ehh juz pojde bo brzuszek zaraz mi przyrośnie do żeberek
Stary 2008-11-14, 09:46   #2626
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Muszę porzucic mój depilator i spróbować tą pastę. A nie wrastają Wam po niej włoski? Bo z tym mam problem po depilatorze.
Stary 2008-11-14, 09:48   #2627
gosica502
Wtajemniczenie

No właśnie bo z tego co pamiętam z używania depilatora to te wrastające włoski były... brrr :/
Jozia jedz jedz bo będzie chudziutka i się nie będzie miał Twoj TZ do kogo przytulic hehe
Stary 2008-11-14, 09:57   #2628
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie bo z tego co pamiętam z używania depilatora to te wrastające włoski były... brrr :/
Jozia jedz jedz bo będzie chudziutka i się nie będzie miał Twoj TZ do kogo przytulic hehe
mi po maszynce sie wrastały włoaski, a bikini to była jedna wielka masakra.. po paście mi się nic nie wrasta (bikini) po depilatoprze na nogach też nie bo stosuję peelingi i nawilżam skórę
Stary 2008-11-14, 10:00   #2629
kubusewa
Zakorzenienie

Ale jesteśmy wariatki.. nie dość że Najpiękniejsze Panny Młode to jeszcze wydepilowane pastą cukrową... to moze być pomysł na tytuł IV części naszych dywagacji
Stary 2008-11-14, 10:01   #2630
lain
Zakorzenienie

ja uzywam maszynki i nic mi nie wrasta dlatego obawiam sie czegos opartego na wyrywaniu, bo mam wrazenie, ze moze zaczac wrastac
no i ja nawet nie lubie miec 2 mm, wiec chyba musialabym to dosc czesto robic (a jak na razie wydaje mi sie to bardziej czasochłonne niz przejechanie maszynka)
Stary 2008-11-14, 10:02   #2631
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jesteśmy wariatki.. nie dość że Najpiękniejsze Panny Młode to jeszcze wydepilowane pastą cukrową... to moze być pomysł na tytuł IV części naszych dywagacji
Że niby jaki Wydepilowane pastą cukrową panny młode 2010??
HAHAHAHAHA Ubaw po pachy
Stary 2008-11-14, 10:07   #2632
Elitka4
Rozeznanie

Dżem dobry Kochane
Smacznego.

Ja też jestem zainteresowana tą pastą. Składniki do pasy to żaden problem. Tylko materiał do zrywania nie wiem skąd wziąść.

Okay, to narazie. Też idę na śniadanko.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 10:12   #2633
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Nie no tak źle to jeszcze nie będzie Ma się do czego przytulać jeszcze
Stary 2008-11-14, 10:42   #2634
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ja kiedys zrobilam i włoski wcale nie chciały mi się przylepiac Tylko później cała się kleiłam

Cytat:
ja depiluję się raz na 3-4 tygodnie..a włoski nie muszą być długie.. moje zawsze mają 0,5 cm.. za pierwszym razem zapuściłam dłuższe.. ale im dłuższe tym bardziej mnie bolało więc 0,5 cm jak dla mnie ok
0,5cm To ja chyba nigdy takich nie zapuszcze, bo jak mam 1-2 mm to już siegam bo maszynke

Cytat:
Że niby jaki Wydepilowane pastą cukrową panny młode 2010??
HAHAHAHAHA Ubaw po pachy
Lepiej nie
Stary 2008-11-14, 10:44   #2635
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska87 flossman odpisał ile ta roble kosztuje? Mnie nie odpisali. Nieładnie.
właśnie nie TZ chciał dzwonic i zapytac, ale mu nie pozwoliłam
Cytat:
bolało jak nie wiem co ale, ale...to był pierwszy raz i może dlatego tak bolało, ja robiłąm to na ciepło-tak jak woskiem tylko troche mi pojedyńczych hejrów zostało

a tak wogóle to cześć Lejdis

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 10:45   #2636
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
0,5cm To ja chyba nigdy takich nie zapuszcze, bo jak mam 1-2 mm to już siegam bo maszynke
Mam ten sam objaw.. BArdoz rzadko "udaje mi się" zapuscić takie długie
A tak apropos:p wiem, że to dziwne.. ale czy Wasi faceci przykrócaja sobie włoski że tak powiem łonowe??
To częsta praktyka za granicą - chodzenie z ogolonymi jajkami- ale wiem, że polscy chłopcy uważają to za dziwactwo??
Jak jest u Was?? jesli moge zapytac :P
Stary 2008-11-14, 10:50   #2637
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Mam ten sam objaw.. BArdoz rzadko "udaje mi się" zapuscić takie długie
A tak apropos:p wiem, że to dziwne.. ale czy Wasi faceci przykrócaja sobie włoski że tak powiem łonowe??
To częsta praktyka za granicą - chodzenie z ogolonymi jajkami- ale wiem, że polscy chłopcy uważają to za dziwactwo??
Mój mnie się pytał kiedyś czy ma sobie skrucić ale mu powiedział żeby tego nie robił... Jak to oni musza miec a my nie....
Stary 2008-11-14, 10:51   #2638
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze TZ mnie nie zabije za to, ze pisze o tym na forum publicznym
tak, skraca sobie wloski lonowe a robi to glownie dla mnie
estetycznie to wyglada i jest wygodniejsze w dzialaniu
Stary 2008-11-14, 10:52   #2639
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tak samo Kiedys poprosilam o zgolenie i tak juz zostało bo mu się spodobało
Stary 2008-11-14, 10:52   #2640
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja swojego przekonać nie mogę a na pewno mnie udusi i obrazi sięsmiertelnie jak sie dowie, że piszę o tym z Wami ..I owszem zgadzam siez Toba lain w ostatnim zdaniu
Kurna no.. muszę go namówić....

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości