|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
no wlasnie...ja wiem,ze on sie boi jak chlera bo traktuje takie sprawy powaznie, moze nie jest na to gotowy w tym momencie ale trudno, ja nie bede czekala az facet 34 letni dorosnie, juz powinien byc dojrzaly a nie sie chowac w skorupce. Cas pokaze, ma jeszcze miesiac
|
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
no 34letni powinien
![]() chociaż znam i prawie 50latkow, ktorzy bynajmniej nie zachowuja sie jak dojrzali mezczyzni.. wiec nigdy nie wiadomo =) a moze po prostu sie boi takiej, jakby nie bylo,odpowiedzialnosc? hmmmmm nic procz rozmowy ci nie doradze, moj TŻ ma 24 lata a ja tez od niego wymagam [ha ha] odpowiedzialnosci i decyzji, moze nie powinnam?
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
No nie ma reguly na ten gatunek. Takze narazie pozostaje mi cierpliwe czekanie i zalenie sie tutaj
ale nie ukrywam,ze mi smutno od wczoraj jak cholera, bo nawet jesli powiedzial cos czego nie mysli, to powinien sie do tego umiec przyznac albo ugryzc sie w jezyk. Albo, jesli czuje,ze nie chce tego, powinien mi o tym wprost powiedziec a nie grac na zwlike...co za dziady :/
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki
tak przypadkiem sie na Was natknelam i mysle sobie hmmmmm ze ja Was wczesniej nie znalazlam, jak bylam tak samo zdesperowana jak wy!!! NIe przejmujcie sie na kazda przyjdzie czas. Ja czekalam na zareczyny 9 lat 5 m-cy i 4 dni w dniu zareczyn ja mialam 24 lata a moj TZ prawie 28, wiec uwierzcie ze moje nerwy byly na skarju wyczerpania, ale sie doczekalam i jestem pewna ze z Wami bedzie tak samo. Takze glowy do gory, szczegolnie te co maja staz 2+letni i 22 lata |
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
oni zwyczajnie pewnych rzeczy nie dostrzegają..... nie dociera do nich, że coś, co dla nich znaczy niewiele nam może zrujnować świat
![]() mi mama zawsze powtarza, że do facetów jak do ostatnich tłuków trzeba mówić, prosto, jasno, wyraźnie i dosłownie ![]() powiesz, że marzysz o czymś delikatnym i poruszającym zmysły, mając na myśli piękną koronkową bieliznę widzianą ostatnio przez was na wystawie, a on chcąc ci sprawić przyjemność zapoda ci lody z super dodatkami i z ulubioną polewą..... co zrobić
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w moim zwiazku uwielbiam takie chwile z tym ze moj Tż nie lubi chodzic do kosciola probowalam go jakos na to namowic ale on nie nie i nie a to tak cudownie wyglada jak para idzie razem do kosciola
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ahhhh dziękuję ![]() czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle?? wg mojego suwaczka jesteśmy razem 7 lat, 8 miesięcy i 12 dni (naciągane, kiiiiij, zawsze mnie to drażni ), jeszcze mamy czas?? ![]() ahhhhh ja nie chcę ślubu w 2011 ![]()
|
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
haha, no tak, mi to juz wszyscy mowia,ze prosto, jasno na temat, chce na spacer, mwic,ze chce na spacer isc, dzis, zaraz najlepiej, a nie w nocy
hahaha, jak dobrze,ze mozna tu sobie pogadac z innymi kobitkami juz mi troche lepiej, ale i tak zal w sercu jakis ciagle mi siedzi...
|
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakis konkretny powód że nie w 2011? Czy poprostu za długo? Ja się boje ze mi przyjdzie stanąć na ślubnym kobiercu gdzies koło 2013....ech. Przeciez to jeszcze lata świetlne... Wiecie co, zaczynam się bardzo bardzo martwić bo TZ dalej milczy. Chyba zadzwonie do kogoś kto z nim pracuje bo to już jest mało zabawne ![]() Maggie powiem Ci że wbiłaś mi nóż w plecy Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie do tego zacnego grona
|
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Tu jest fajnie
mozna marudzic i marudzic i nikt Ci nie powie,ze zrzedzisz albo czepiasz sie ehehehe, ale mam dzis humor...
|
|
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
za długo!!!!! wtedy będziemy już razem DEKADĘ!!!!!!!!!!!!
przecież to koszmar jakiś !!!! ![]() zadzwoń, jeśli Cię to ma uspokoić. ja bym pewnie dzwoniła...... |
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
moja kolezanka, bedac w 7 miesiacu ciazy nie mogla sie dodzwonic do swojego ukochanego. Ojciec mowil,ze wyszedl gdzies tam, tam gdzie mial byc go nie bylo, ta cala w nerwach...okazalo sie,ze zostawil oba telefony w aucie i siedzial sobie z kolega na laweczce w parku i gadal...oni czasem nie mysla, chyba nawet bardzo czesto nie mysla...
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
No i juz niedługo bedziesz mogła mowic do TZ: a pamiętasz jak w pierwszej dekadzie naszego związku....
![]() Dobra dzwonie
|
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
O matko,jak to brzmi
ale przynajmniej po 10 latach jest sie blizej zareczyn, niz po 2 jak ja
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Zostawił telefon na piętrze bo sie ładuje. A on siedzi gdzieś w piwnicach i płytki układa. Normalnie jakbym mogła to bym go teraz zastrzeliła. Ale ulżyło, nie powiem
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Nie no spokojnie, mi chodzilo o to,ze juz jest na pewno blizej niz myslisz
jakbym ja miala zekac 10 lat(czyli jeszcze 8), to bym miala lat 36 i moglabym zapomniec o dzieciach raczej...
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzn generalnie między 20 a 30, ze wskazaniem na 25, chociaż ja mam 23 i już bym mogła
|
|||
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
slyszalam,ze po 30-tce, glownie dla faceta to najlepszy wiek ponoc ale patrzac jak moj dziadorek w wieku 34 lat sie nie ogarnia, to teraz chyba najlepszym wiekiem jest 40...:/ a tak powaznie to to juz indywidualna sprawa obojga, jakie maja podejscie do zycia, sytuacje materialna, bo to tez wazne, aby miec za co zyc a nie u rodzicow katem pomieszkiwac. Moja kolezanka miala taka sytuacje, raz u jej rodzicow, raz u tesciow, na ich lasce i nielasce. Takze chyba to nie tak latwo powiedziec, jaki wiek najlepszy.
|
|
|
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście uwazam tak jak Ty że jestem w wieku wręcz idealnym żeby wyjsc za mąż ![]() Czyli 24. |
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
no to wszystkie czekamy dalej
|
|
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wczoraj bylismy bo moj TZ zabral sie z ojcem wiec isc musial ... co tydzien na mszy jestesmy, ale nigdy na calej po kazaniu wychodzimy na groby do naszych rodzin tez fajne chwile ...ja bym chciala slub w 2012 bo wtedy ma byc Euro u nas ... i tak powaznie to ta data mi odpowiada za 2 lata zareczyny a za 4 slub ... fajnie sie tak planuje tylko gorzej to w zycie wprowadzic ale coz... i na nas pora przyjdzie
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem 3lata i 3miesiace , mam 22 Tz 27
dekady bym nie zniosla nie ma sil, nie wiem jaki dla nich problem kupic ringa - mieliby swiety spokoj znow na jakis rok,dwa . taka mala rzecz a jak by ucieszyla![]() ![]() ![]() daremni sa
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
kurrrdde jakoś te 20parę lat temu łatwiej się te śluby brało, moi rodzice nic nie mieli, u rodziców nie mieszkali i dali radę, uhhhhh
nastąpiło jakieś przewartościowanie wszystkiego.... tak jakby nie ważne było to, żeby być z kochaną osobą, a to, JAK być... ahhh jaka ja mądra jestem
|
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie...ale oni sa z marsa...nie mysla tak jak my. A szkoda...
|
|
|
|
#867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)a dla kobietki 23-24 (mam 20)
|
|
#868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
tez ladny staz
![]() Cytat:
dla mnie odpowiedni wiek...hm....dla kobiety ok 24-25..ja mam 22,no prawie 23 ;p a moj TZ jest mlodszy,wiec wieku nie podaje....tu;p Cytat:
![]() ooo tak,tez podziwiam te wytrwalosc i stalosc ![]() Cytat:
![]() przeciez razem razniej i te same problemy,wzloty i upadki...sasasa..... :ee k:Cytat:
glowa w gore idzie ale az tylu lat to bym chyba nie wytrzymala,chyba ze na skraju cieprliwosci i nerwowego wykonczenia Cytat:
Cytat:
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-11-17 o 14:00 |
||||||
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
przyznam szczerze,ze jeszcze pare lat temu myslalam ze majac lat 23 bede juz zona
nierealne juz w tym momencie, a co do tego ze nie chce 2011.. jakos przeraza mnie, ze to jeszcze tak dlugo, wiem, ze jestem mloda piekna i biedna ale 2010 stanowi dla mnie jakas granice...niedawno jeszcze 2009 bralam pod uwage.... uhhhhhh poza tym 2011 jakos tak nieladnie wyglada co to za pomysl, dwucyfrowe na koncu......
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez myslalam,ze jak bede miala 23 lata,to dopiero bedzie...slub,wesele itp,ale niestety...teraz wyznaczam granice na 25 lat! no 2011 to dlugo,a 2013 jeszcze dluzej ja nie wytrzyam.....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

tak przypadkiem sie na Was natknelam i mysle sobie hmmmmm ze ja Was wczesniej nie znalazlam, jak bylam tak samo zdesperowana jak wy!!! NIe przejmujcie sie na kazda przyjdzie czas. Ja czekalam na zareczyny 9 lat 5 m-cy i 4 dni w dniu zareczyn ja mialam 24 lata a moj TZ prawie 28, wiec uwierzcie ze moje nerwy byly na skarju wyczerpania, ale sie doczekalam i jestem pewna ze z Wami bedzie tak samo. Takze glowy do gory, szczegolnie te co maja staz 2+letni i 22 lata 

probowalam go jakos na to namowic ale on nie nie i nie a to tak cudownie wyglada jak para idzie razem do kosciola

hahaha, jak dobrze,ze mozna tu sobie pogadac z innymi kobitkami 

Together forever