![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-21 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
masz tutaj, wirtualne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#1024 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-21 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
mój juz dostał wczesniej cos, ale to nie bylo planowane, tak jakos wyszlo, a zazwyczaj dajemy sobie prezenty
![]() w grudniu mam jeszcze imieniny wiec nawał prezencikow hihi
#1026 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() mnie wczoraj jakis dol wieczorem zalapal, bo ogladalam ten filmik z youtuba co jest tutaj gdzies na forum... ![]() ![]() ale dzis juz lepiej jest ![]() wczoraj wieczorem TZ napisal mi SMSa 'Kochanie co sie stalo, ze Ty caly dzien nie piszesz i nie dzwonisz' ![]() ![]() a co do prezentow to nigdy nie mam nic oryginalnego ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez myilussion Czas edycji: 2008-11-18 o 09:28 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Ja robie tylko mamie i bratu, tata akurat bedzie w rejsie a z dziadorkiem ustalilismy,ze w tym roku sobie darujemy. Zawsze jednak z nim ustalalam czy jest cos co by chcial, czy mam kombinowac sama i zazwyczaj sam mowil co by chcial dostac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
ja podchodze z rezewa do tych wszystkich filmikow i fotek w necie, bo znam takie gdzie na zdjeciu wszystko pieknie i ladnie a wiem jak jest na codzien
#1029 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-21 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
Nawiązując do tematu wątku... Ja też "zazdroszczę" zaręczonym dziewczynom. Znam się z moim TŻ 2 lata, oficjalnie ze soba jesteśmy ponad 1,5 roku. Mieszkamy ze soba od stycznia. w kwietniu okazało się, że jestem w ciąży. Lekki szok...ale zarazem wielka radość. On jest ode mnie o 5 lat starszy, był bardzo szczęśliwy, mówił, że był już gotowy na Dzidziusia, że już o tym czasem myślał. Pojawiły się pytania rodziny- kiedy ślub, a co z zaręczynami? Mama często pyta, czemu nie ma jeszcze tego pierścionka cholernego... A ja? Mam już dosyć słuchania- przez to często jestem zdołowana, nawiedzają mnie myśli typu, że on nie chce wcale ze mną spędzić reszty życia, że nie jest tego pewny... Ehhhh, musiałam się wyżalić, bo nie mam komu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
moze to dobrze ze woli sie upewnic a nie robic cos bo wypada? kiedy sie oswiadczy bedziesz wiedziala ze robi to z milosci
![]()
#1033 |
Przyczajenie
|
Ale on niby często zapewnia mnie, że kocha, że chce ze mną być... Wiem, że powinno mi to wystarczyć, że może za dużo oczekuje, powinnam być cierpliwa. Ale naokoło każdy pyta, ciągle jakieś wieści, że kolejny znajomy/znajoma się zaręczyli, planują ślub. To mnie najbardziej dobija, ta presja otoczenia... I to, że taka deklaracja jak oświadczyny dałaby mi poczucie bezpieczeństwa, stabilności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
87mArTuSia87 rozumiem, że naciski ze strony rodziny są ciężkie do zaakceptowania, ale szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby mój chłopak oświadczył mi się, gdy zajdę w ciążę, bo do końca świata myślałabym, że to był powód dla którego mi się oświadczył. Choćbym wiedziała, że mnie ogromnie kocha, że i tak by mi się oświadczył kiedyś, to nie mogłaby żyć z myślą, że dziecko przyspieszyło jego decyzję.
(choć jak kiedyś o tym rozmawiałam z lubym, to powiedział, że i tak mam mało do gadania i na pewno wtedy by mi się oświadczył bez wahania, bo nic nie trzymałoby go przy tym stanie kawalerskim, a nie dlatego, że dziecko go do tego zmusza...). Co do prezentu, mój ma dziś urodziny i kupiłam mu.... PLECAK :P bo mu się zepsuł... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówilas mu to tak jak tutaj nam piszesz?
![]() |
#1036 |
Przyczajenie
|
Nie mówiłam, nie nawiązałam nigdy tego tematu. Nie chce, żeby odczuł jakiś nacisk z mojej strony, chce, żeby sam do tego dojrzał. Tylko, że czasem dopada mnie taki nastrój, i ciężko sie robi, zwłaszcza, że nie mam dosłownie nikogo z kim mogłabym o tym porozmawiać.
W życiu nie pomyślałabym, że oświadczył się tylko z powodu ciąży. Wiem, że mnie kocha, a to by było dla mnie deklaracją, że jest gotowy zacząć tworzyc razem coś nowego- Rodzine. |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
mozesz tu sie wyżalic
![]() jego rodzina nie naciska ani nikt? moze na swieta Ci cos szykuje, kto wie ![]()
#1038 |
Przyczajenie
|
Jak byliśmy miesiąc temu na ślubie jego kuzynki, to pare osób z jego rodzinki też pytało, kiedy on poprosi mnie o rękę, ale pytanie zbył delikatnym uśmiechem i i zmieszaniem, i nic nie odpowiedział.
Na święta ja mu szykuje niespodzianke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
o widzisz, ale prezent mu dasz fajny
![]()
#1040 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mogę się dołączyć do was?
![]() Ja i mój TŻ jestesmy razem juz prawie 5 lat. Ja mam 21 lat a mój mich 23. Mieszkamy razem i studiujemy. Jesteśmy na 3 roku studiów. Uważam, że to juz czas by posunąć się krok do przodu. Nie mówię, że chce już ślub bo o tym myslę dopiero za 2- 3 lata. No, ale chciałabym być juz narzeczoną.. ahhh ![]() Mój TŻ zbiera kaskę na pierścionek i powiedział, że w tym roku akademickim mi się oświadczy. Ale kiedy to będzie? ![]()
#1041 | |
Rozeznanie
|
no no, w koncu doczytałam wszystko
![]() Cytat:
![]() [quote=inc0gnit0;9762888]Wiecie co, może nie zwracałabym nawet na to tak uwagi, w końcu nie jestem jakimś pępkiem świata i nie musi mi facet co 5 min mówić "kocham Cię" itp .. ale to po eXie mam traumę .. bo tak się z nim w sumie zaczęło - coraz mniej czasu dla mnie, coraz mniej okazywania uczuć, zapominanie o tym, co mu mówiłam, o tym, że mi miał w czymś pomóc itd itp ... Ja po prostu się zaczęłam bać .. że mój obecny TŻ też ma jakieś "ale" i stąd to olewanie mnie ...quote] - hmm skad ja to znam ![]() ![]() staram sie nie tracic optymizmu, przynajmnie przez kilka dni jeszcze.... motylek - jesli chodzi o przyjaciółki - to nie jestes sama(ja tez odczuwam ich brak), i masz nas, jesli to Cie pocieszy troche ![]() Małgosia - gratuluje odwagi, trzymam mocno kciuki za ciebie i zycze duzo siły wewnetrznej p.s. jak bym była w ciazy to nie chciałabym oswiadczyn, slubu, wolałabym poczekac/przełozyc to, taka jestem ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2008-11-18 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym wiadomo TZ - przyjaciel i kochanek, wszystko w jednym ![]()
![]() |
#1043 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przerwal dyskujsje,po czym w necie ogladalismy te stronki i ja juz sama nie wiem,do czego moj kochany TZ zmierza... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki za wsparcie! Cytat:
ze mna tez tak wczoraj bylo,ale juz mi przeszlo.. co do prezentow,to tez chcialam golarke,zeby bylo praktycznie,ale moj TZ powiedzial,ze nie chce ![]() ![]() och,moje drogie....tylko pare godzin tu nie zagladalam,a juz tyle stron przybylo. widze,ze nadeszly ciezkie czasy dla nas i potrzebujemy wsparcia jak nigdy! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam kuzyna, który w wieku 21 lat poznał dziewczynę (kobietę!!! ![]() aaaaa samą mnie to dobiło ![]() a 22 lata to przecież niewiele jak na faceta, szczególnie w związku z 28letnią kobietą... może to być nawet różnica oczekiwań, nie? młody fircek ![]() Cytat:
![]() bo np w naszym przypadku, gdybym teraz zaszła w ciąże, pewnie byśmy się pobrali.. ale wierzę w to, że byłoby to tylko przyspieszenie nieuniknoinego ![]() ojj masz, patrz jakie my fajne, i pogadać sobie z nami możesz, ponarzekać... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że powinnaś mu powiedzieć to wszystko, co tutaj piszesz, po prostu wytłumaczyć, na czym ci zależy i co czujesz.... będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() jesteś i tak w lepszej sytuacji niż np ja, bo Cię tż uświadomił że masz na co czekać ![]() ja tego nie wiem ![]() Cytat:
![]() ja tak naprawdę mam jedną przyjaciółkę i kilka bliskich koleżanek. reszta to tylko znajomi..... ![]() ale ostatnio czuję że nikt mnie nie lubi, koleżanki wychodzą sobie beze mnie i nawet mnie nie zapraszają, i siedzę sama, sobie a muzom....sobie a wizażowi ![]() ps aaa, no i oczywiście co z moim zaliczenie?? nico! NIE PRZYSZEDŁ FACET ![]() ale spoko, wszystko przede mna, o 18 ide na kolosa ![]() Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-11-18 o 13:01 Powód: pees |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
moj TZ ma swoje czasochłonne pasje, a moje przyjaciółki sa daleko....., kumpelki ze studów tez, całe towarzystwo sie po prostu porozjezdzało
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Wtajemniczenie
|
a skąd jesteś?
ja też czasem nie mam z kimś wyjść jak mam ochotę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
A jeśli chodzi o przyjaciółki to ja też ich nie mam
![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
bo tu mozna sobie narzucac ile sie na na TZ i nie ma zagrozenia ze do niego to dotrze
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.