Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 11:10   #331
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Matko...siobhan zazdroszczę, że masz termin prawie 2 miesiące przede mną. Wy juz prawie wszystkie będziecie rozpakowane, a ja i kilka innych dziewczyn będziemy jeszcze czekały.
Widzisz, ty jeszcze brykasz jak kózka a ja sie juz tocze
Zawsze sa plusy i minusy takiej sytuacji
A same na watku nie zostaniecie, bo bedziemy was odwiedzac i meczyc fotosami naszych klopsików

Cytat:
Napisane przez Basia242 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki
przychodze z dobrą wiadomościa
byłam dzis u lekarza na USG i jestem w 7 tygodniu ciazy
Widzieliśmy z mężem naszą mała fasolke
Gratuluje wspanialej wiadomosci!!!

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Ja dziś mam przeokropną zgagę!, Problem z łoładkiem- bo coś nie trawi i na dodatek strasznie mi sie odbija. Okropność.
Dzis skonczylam prasować pierwszą partię ciuszków.
Może któraś z Was jest w stanie powiedziec mi w co sie ubiera bobaska zabierając go ze szpitala?
-czapeczka,
-niedrapki
-skrpeteczki
-śpioszki, body, koszukę - wszytko na raz? Bawełniane wystarzy? Mam problem z tym, co ma sie znaeźć pod kombinezonikiem.
- kombinezon
Wiesz, sama sie nad tym zastanawialam i chya ubiore w body z krótkim, pajacyka bawelnianego, pajaca pluszowego, rekawiczki, czapeczka i kobinezonik - tak go zapakuje do fotelika. Mam tam jeszcze do niego spiworek, ale nie wiem czy nie bedzie za duzo. W koncy w Ire zima jest ok +5 stopni, wiec zadna tragedia

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
fakt od kiedy pije wode to zatwardzenia troche odpuscily ale za to puchne strasznie..i tak zle i tak niedobrze
Mnie sie wlasnie zatwardzenia zaczely bo lykam zelazo od jakich 3 tyg. Staram sie duzo pic, ale niestety puchne strasznie. zamiast plauszków mam juz serdelki a moje stopy to pletwy Co poradzisz.

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
A ja musze się poskarżyć!!!!!!!!!!!
cały brzuch mi się w rozstępach robi......a smaruje,wgniatam,masuje i co?? kur** co to jest?????
niechce,nie chce i dlatego pytam moze coś macie dobrego???heee???? na te pier****** rozstępy???przełknęłam uda,dupsko ale powiedziałam im wara od cycorków i brzuchola a tu co?????a tu jeszcze dwa m-ce((((((( jak ja będe wyglądać ?jakbym miała kombinezon na sobie,może jednak warto kupić drogą mustelle??
U mnie jak na razie rozstepów brak. Smaruje sie tylko wieczorem i tylko brzuchacza.
Mam za to stado rozstepów na pupsku i udach z mlodosci i nowe nie mialy by nawet szans sie wcisnac, taka mam skóre posiekana
Mam jeszcze 6 tyg, wiec zobaczymy jak bedzie

Cytat:
Miałam miesięzny okres wypowiedzenia, ale to nic nie ma do rzeczy. Mam wynająć 2 osiłków i go z mieszkania siłą"wyksmitować"? Eh..szkoda gadać z ludzmi tak jest. Zreszta i tak dostał od nas nie miesiąc na wyprowadzkę tylko 1,5 miesiąca.
Ja bym sie chyba do niego wprowadzilo, przeciez nie masz gdzie mieszkac a to twoje mieszkanie
Wiem, straszna ze mnie zlosnica

Tez mialam podoba sytuacje, tylko, ze mieszkali tam nasi znajomi i bylo to stranie niezreczne. Nie polacili nam odstepnego a na koniec nawet dzieki nie uslyszelismy...
No ale ludzie sa dziwni....
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:12   #332
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Hej kochane chcialam sie przywitac i lece do ksiazek wczoraj Tz tak fajnie mnie odpytal ze ogldal film ja zaczelam gadac dlupoty a on nic mowil "no dooobrze" wkurzyl mnie
Passionfruit wspolczuje czasen wydaje mi sie ze ludzie mozgow nie maja My od tesciow mielismy "dostac" jeszcze jeden pokoj a oni mieli sobie zrobic sypialnie w garazu i co nic nie robia.A tak sie zarzekali ze szybko i sprawnie to pojdzie ... Spimy na narozniku,ciuchy malego leza w kartonie ... suuuper.Chcialam urzadzac pokoj malenstwa i zonk bede go urzadzac chyba w lutym ... ehh
ehhhh widze,że mieszkaniowych problemów jest wiecej -myslałam,ze tylko ja je mam my mamy jeden pokój i z teściami przyszłymi dzielimy mieszkanie a wiec łazienke,kuchnie choć nawet źle nie jest.

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
dziewczyny ,które maja te ostatnie terminy nie martwcie sie ,ze zostaniecie same ! nigdy nie wiadomo która pierwsza urodzi!
co do rozstepów to kwestia genów i ilosci kolagenu w skórze,tutaj cudów nie ma .
przeciez kiedys nasze mamy,babcie nie miały kosmetykow dla kobiet w ciazy a jedne dostawaly te rozstepy inne nie.
ja narazie mam za soba połowe sukcesu ,zadnych rozstepow ale to nie znaczy ,ze po urodzeniu sie nie pojawia ...moja kumpela tak miała ,ze po urodzeniu pojawiły jej sie nagle.
jezeli miałabym inwestowac w dobry kosmetyk na rozstepy to pewnie kupiłabym kolagen ewentualnie jakis polecany z wyzszej pólki,na tym nie ma co oszczedzac...bo jak juz sie pojawia to koniec.
a co do musteli to nie jest podobno za dobra ale to opinie innych .

krolowa masz moze przykład kolagenu ??maść ,krem ??żel????

Edytowane przez nimfetka
Czas edycji: 2008-11-18 o 11:25 Powód: błąd
nimfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:15   #333
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Widzisz, ty jeszcze brykasz jak kózka a ja sie juz tocze
Zawsze sa plusy i minusy takiej sytuacji
A same na watku nie zostaniecie, bo bedziemy was odwiedzac i meczyc fotosami naszych klopsików

Ja bym sie chyba do niego wprowadzilo, przeciez nie masz gdzie mieszkac a to twoje mieszkanie
Wiem, straszna ze mnie zlosnica

Tez mialam podoba sytuacje, tylko, ze mieszkali tam nasi znajomi i bylo to stranie niezreczne. Nie polacili nam odstepnego a na koniec nawet dzieki nie uslyszelismy...
No ale ludzie sa dziwni....
hehe, brykam...no można tak powiedzieć, chociaż mój tż nazywa mnie teraz "swoją kuleczką".

A co do mieszkania...bez przesady..nie będe się wprowadzała i mieszkała z obcymi ludzmi. A ja jestem taka głupia i mam takie miękkie serce, że mi żal że nie mogą sobie czegoś zaleźć. Mój TŻ uświadamia mi, że znlaeźć mieszkanie na wynajem to nie jest bardzo trudna sprawa. Zwłaszcza, że mają 1,5 miesiąca na to.
Stary 2008-11-18, 11:22   #334
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Nimfetko znalazłam taki ,link ponizej .
jest tego wiecej ,najlepiej na spokojnie poszukac i porownac ceny.
ja tez zamierzam go sobie kupic a co przyszłej mamusce tez cos od zycia sie nalezy!
http://www.allegro.pl/item475370768_..._rozstepy.html

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:43   #335
Seviljanka
Raczkowanie

Kasiu - Roxi - serdecznie gratuluję Irokezika

Wszystkim dziewczynom baaaaardzo gratuluję zdrowych i ślicznych pociech

Ja mam dziś wizytę i mam nadzieję, że do Was dołączę...

Nimfetka, ja stosuję od początku raz dziennie dobrą oliwkę i nie narzekam. Skórę na brzuszku mam gładziusieńką, jak nigdy Ale fakt jest faktem, że mam mnóstwo starych rozstępów po nagłym schudnięciu w okresie dojrzewania i ich już nic nie ruszy. Może tylko nowych nie będzie, może.... Kremy to nie wszystko, z genetyką się nie wygra

Passionfruit - ja dość długo wynajmowałam mieszkanie i szczęścia nie miałam... Teraz stoi puste i na nas czeka, nie chcę ryzykować. Ale powiem Ci szczerze, że co swoje to dostałam w pupsko i nie warto mieć litości, szczególnie w Twojej sytuacji. Dałaś lokatorom wystarczająco dużo czasu, przykro mi bardzo ale niech się cieszą, że aż tyle. No i mogli się domyśleć co ich czeka skoro wiedzieli o Twoim brzuszku.

Basiu - tak miło czytać, że ktoś znowu zostanie mamusią Wielaśkie gratulki i buziole!

Sandrunia - przykro mi bardzo Nie dawaj się Kochana i trzymaj razem z Twoim Maluszkiem
Stary 2008-11-18, 11:49   #336
passionfruit
Zakorzenienie

Sevi, wiem że masz rację tak jak inne dziewczyny ale kurcze...mam wyrzuy sumienia. Normalnie szurnięta jestem. Mój TŻ chyba musi do nich jechac i z nimi pogadac powaznie.
Stary 2008-11-18, 12:14   #337
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Sevi, wiem że masz rację tak jak inne dziewczyny ale kurcze...mam wyrzuy sumienia. Normalnie szurnięta jestem. Mój TŻ chyba musi do nich jechac i z nimi pogadac powaznie.
Iwonko, tak będzie chyba najlepiej, gdy Twój TŻ wszystko załatwi. Kobiety w ciąży wszystko inaczej przeżywają... Masz dobre serduszko ale w tym świecie musisz myśleć również o sobie, o swoim Maluszku, przede wszystkim o Was bo prawda jest taka, że Ci ludzie nie docenią tego co dla nich robisz.
I tu ze mnie wychodzi jędza i zła baba ale ludzie mnie non stop uczą, jak żyć...
Stary 2008-11-18, 12:24   #338
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
I tu ze mnie wychodzi jędza i zła baba ale ludzie mnie non stop uczą, jak żyć...
Oj tam, nie jesteś jędza tylo masz rację.
Stary 2008-11-18, 13:01   #339
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Passionfruit a nie masz jakiegoś znajomego w policji, co by z Tobą poszedł na rozmowę... Wiesz mówić nic nie musi... wystarczy, że będzie wyglądać w swoim służbowym stroju Myślę, że wtedy termin mógłby im się wydać dziwnie realny

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:02   #340
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Nasze mieszkanie z tesciami nie jest zle.Ogolnie to dobrzy ludzie nie wtracaja sie itp ale wiadomo lepiej na swoim.Jedyne co mnie wkurza to to ze codziennie musi byc obiad.Jak bylam na swoim robilam kiedy mialam ochote a teraz tesciowa wparowuje mi do pokoju i" co dzis na obiad robimy" jak mowie ze nic to sie drze na mnie"dziewczyno jeeeeesc musisz za 2" My mamy 2 pokoje i 3-ci mielismy dostac,ale cos sie nie zapowiada w jednym spimy a w drugim mamy jeden wielki syf.Ciezko nam sie bylo przeniesc lacznie z rzeczami z kuchni,lazienki i 2 duuzych pokoi.

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:03   #341
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam, nie jesteś jędza tylo masz rację.
Madziu podpisuje sie wszystkimi 8 lapkami, które obecnie posiadam, pod tym co mówi Sevi.
Ludzie tacy sa, dasz im palca, chca cala reke. Przed porodem musisz miec spokój i poczucie bezpieczenstwa a nie ganiac po znajomych z wilgachnym brzuchem.
Uwierz w grudniu bedzie ci juz ciezko....
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:10   #342
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Passionfruit a nie masz jakiegoś znajomego w policji, co by z Tobą poszedł na rozmowę... Wiesz mówić nic nie musi... wystarczy, że będzie wyglądać w swoim służbowym stroju Myślę, że wtedy termin mógłby im się wydać dziwnie realny
Nie tam, aż do tego chyba nie będe musiała się posunąć Chociaż mój ż smiał się, że wynajmiemy 2 osiłków i pomożemy się naszym lokatorom wyprowadzić
Ale to są w gruncie rzeczy w porządku ludzie..tylko chyba trochę nie zaradni.

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Nasze mieszkanie z tesciami nie jest zle.Ogolnie to dobrzy ludzie nie wtracaja sie itp ale wiadomo lepiej na swoim.Jedyne co mnie wkurza to to ze codziennie musi byc obiad.Jak bylam na swoim robilam kiedy mialam ochote a teraz tesciowa wparowuje mi do pokoju i" co dzis na obiad robimy" jak mowie ze nic to sie drze na mnie"dziewczyno jeeeeesc musisz za 2" My mamy 2 pokoje i 3-ci mielismy dostac,ale cos sie nie zapowiada w jednym spimy a w drugim mamy jeden wielki syf.Ciezko nam sie bylo przeniesc lacznie z rzeczami z kuchni,lazienki i 2 duuzych pokoi.
My mieszkaliśmy z teściami 2 miesiące. Ogólnie nie było źle, ale jakbym miała teraz wrócic do teściów to bym sobie w nogę strzeliła chyba
Zresztą teściowa mówi, że mi się wcale nie dziwi.
Co na swoim to na swoim.

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Madziu podpisuje sie wszystkimi 8 lapkami, które obecnie posiadam, pod tym co mówi Sevi.
Ludzie tacy sa, dasz im palca, chca cala reke. Przed porodem musisz miec spokój i poczucie bezpieczenstwa a nie ganiac po znajomych z wilgachnym brzuchem.
Uwierz w grudniu bedzie ci juz ciezko....
Własnie tego się boję, przeprowadzka i remont z wilgachnym brzuchem to nie jest szczyt marzeń. Już zapowiedziałam rodzeństwu i szwagrom, że mają się szykować na pomoc w przeprowadzce. Sa bardzo chętni Ja będe wdawała polecenia, a oni będa pakowali kartony hihiii
Stary 2008-11-18, 14:23   #343
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Niestety cewnik sie zapchal.Wczoraj dostalam rozwolnienie,zaczelo robic mi sie slabo i mialam bole jakby jajnikow.Z placzem pakowalam torbe i do szpitala.Znow mam zastuj moczu.Beda mi znow na zywca wyciagac i wkladac nie zgodzilam sie!!!Jestem zalamana dziewczyny.Narazie leze na septyku,bo na patologii nie bylo miejsca.Lapie tu siec na moim I Phonie,ale nie wiem jak to bedzie.Blagam pomodlcie sie za mnie :-(

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:25   #344
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Passionfruit - nie masz się co przejmować lokatorami i tak dałaś im dłuzszy okres wypowiedzenia niz to przeważnie bywa. Mało kto teraz się delikatnie obchodzi z lokatorami. Tym bardziej ze masz pełne prawo do tego mieszkania a i tak powinni sie cieszyć ze duzo wczesniej wiedzieli o terminie - mieszkanie znaleść teraz to nie jest sztuka. Sama wiem coś na ten temat bo własnie pod koniec października wyprowadzałam sie z wynajmowanego mieszkania. I nawet bym nie pomyślała aby zwlekać był termin oki trzeba szanować zdanie właściciela. Tym bardziej ze na dzień dobry mieliśmy powiedziane ze jak włascicielka wróci to niestety nie przedłuzy nam umowy bo sama ma dziecko i musi gdzieś się podziać a trudno zeby mieszkała u kogoś jeśli ma swoje mieszkanie. To powinna juz być działka tego co u Ciebie wynajmuje ze znajac termin szuka czegoś innego albo i nie ale ogólnie sie wyprowadza w terminie i nie ma że boli.
Mysmy nawet przed terminem dali klucze i od listopada mieszkamy u moich rodziców. Mówi się trudno takie życie. Wiedzielismy na czym stoimy. Nie szukalismy niczego teraz, próbujemy starać się o swoje mieszkanie niż dawać kase do kieszeni komuś nieznanemu.
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:26   #345
jukol
Zakorzenienie

Oj Sandruniu alez musisz sie nacierpiec bidluko Bedzie dobrze kochana Trzymam kciuki

Olinek

Paulinka
Stary 2008-11-18, 14:29   #346
passionfruit
Zakorzenienie

Sandruniu, trzymam kciuki. Będzie dobrze kochana.
Stary 2008-11-18, 14:30   #347
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Będzie dobrze wszystkie mamusie są z Tobą!! A dziecko wynagrodzi Ci te problemy w ciąży i szybciutko o tym zapomnisz Musisz w to wierzyć!!!!
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:25   #348
kellysss
Zakorzenienie

ojejciu Sandruniu jak Ty sie meczysz kobitko... Wytrzymaj to...
Dasz rade... Musisz byc silną mamuśką.. Myśl ciągle o brzdącu, ze to dla niego to wszystko... Trzymaj sie cieplutko słoneczko

Passionfruit ja na twoim miejscu to niestety ale nie byłabym taka dobra...
KOBIETO PRZECIEŻ JESTEŚ W CIĄŻY !!!!!!!
Patrz na swoje maleństwo i siebie bo teraz wy jesteście
najważniejsi ... Wiem że nie można być bez serca ale w tym wypadku to Ci ludzie są bez serca że tak Cie zostawiają bez dachu nad głową...Mieli swój czas.. Niech oni ida mieszkać do znajomych albo teściów i tyle....

Nimfetka Ja jeszcze nie mam rozstępów i mam nadzieje ze mi nie wyjdą...
Też moim zdaniem to zależy od typu skóry...
Ale pomimo to od początku ciąży smaruję sie zawsze po kąpieli
oliwką dla dzieci i to dosyc grubo i czekam jakies 10 minut na
golaska az wsiaknie.... A oprócz tego to mam taki krem kupiłam go we
Włoszech takze niewiem czy w polsce jest ale mozesz sprawdzic..
Nazywa sie COLLISTAR NA ROZSTĘPY
DLA KOBIET W CIĄŻY,jest bardzo dobry.mam po nim taką aksamitną skóre i tym kremem smaruje sie raz dziennie na noc..

Ide robić jakieś jedzonko...Dzisiaj z TZ wstalismy troszke pózno także obiad mamy opóżniony
Buziolki i miłego dzionka

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-18 o 15:29
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:37   #349
Seviljanka
Raczkowanie

Sandrunia

Trzymamy kciukasy i pomodlimy się za Was.
Stary 2008-11-18, 15:49   #350
Żyrafka_81
Raczkowanie

Witam po długiej nieobecności

Przede wszytskim życzę Sandruni szybkiego powrotu do zdrowia, oby znalazło się jakieś dobre rozwiązanie i żebyś trafiła na mądrych lekarzy...

Ja dzisiaj wracam do świata żywych. Od piątku męczyłam się z grypą żołądkową
i prawie nie wychodziłam z kibelka. Dzisiaj jest już super, nawet może obiad ugotuję jakiś normalny bo na ryż już nie mogę patrzeć.
Wczoraj byłam u lekarza, maluch zdrowy, ułożony na nietoperza tylko ja mam się oszczędzać, bo wszystko wskazuje na poród grudniowy
Szyjka skrócona i rozpulchniona, ktg nie wykazało skurczów ale macica jest pobudzona
Nie dostałam żadnych leków, więc nie ma głupich - pakuję torbę do szpitala
Stary 2008-11-18, 15:56   #351
Glizda87
Rozeznanie

Sandrulka!!! : przytul: Wszystko bedzie dobrze!!!
Stary 2008-11-18, 16:10   #352
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Passiofruit jezeli wynajmowałas mieszkanie legalnie to trzeba zgłosic na policje i po sprawie! natomiast jezeli nie to juz mały problemik sie zaczyna bo jest okres chronny i nie mozna nikogo wywalic na bruk jezeli nie zapewnisz mu nowego lokum.
pozostaja grozby i usuniecie tych ludzi wbrew ich woli,innego wyjscia nie widze.
wiem ze łatwo radzic i sporo nerwów to kosztuje ciebie i dzidziusia ale czasami trafia sie tacy ludzie i z nimi trzeba krótko ...bo jak zobacza ,ze moga robic co im sie podoba to na głowe wejda..

Sandruniu pomodlimy sie za ciebie gdzie ten twój anioł stróż?

Stary 2008-11-18, 16:53   #353
Paula__22
Raczkowanie

Chciałabym was zapytac co sądzicie o takiej sytuacji. Zadzwoniła do mnie wczoraj moja psiapsiółka, ma termin na przyszły piątek, była wczoraj na wizycie i lekarz stwierdził że rozwarcie na 1 centymetr i że na pewno urodzi przed koncem tego tygodnia. Więc zapytała go czy bedzie przy porodzie, albo ewentualnie pod telefonem. Lekarz odpowiedział jej na to, że w środę od rana ma dyżur i że jak chce to moze przyjechac i będzie wywoływał poród. Co o tym sadzicie?? Przyjaciółka zastanawiała się co robić czy czekac aż poród się sam zacznie czy iść na wywoływanie, które i tak nie daje przeciez gwarancji że urodzi w ten dzień.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:10   #354
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Chciałabym was zapytac co sądzicie o takiej sytuacji. Zadzwoniła do mnie wczoraj moja psiapsiółka, ma termin na przyszły piątek, była wczoraj na wizycie i lekarz stwierdził że rozwarcie na 1 centymetr i że na pewno urodzi przed koncem tego tygodnia. Więc zapytała go czy bedzie przy porodzie, albo ewentualnie pod telefonem. Lekarz odpowiedział jej na to, że w środę od rana ma dyżur i że jak chce to moze przyjechac i będzie wywoływał poród. Co o tym sadzicie?? Przyjaciółka zastanawiała się co robić czy czekac aż poród się sam zacznie czy iść na wywoływanie, które i tak nie daje przeciez gwarancji że urodzi w ten dzień.
ja na jej miejscu skorzystałabym z takiej okazji ,skoro lekarz chce ja wziac pod swoja opieke to jak najbardziej nie bedzie z tym sama a wrazie koniecznosci poda jej inne srodki.
jak zacznie rodzic z nienacka i jej lekarza nie bedzie ? wtedy bedzie zdana na łaske innych obcych z którymi nie ma tak dobrych układów i nikt jej nie pomoze.
moja kolezanka rodziła kiedy jej lekarz miał dyzur i miała poród super,dał jej na przyspieszenie porodu i znieczulenie ,kumpela stwierdziła ,ze ona moze codziennie rodzic!miała opieke full wypas.
gdybym ja dostała taka propozycje to biegłabym do tego szpitala

Stary 2008-11-18, 17:39   #355
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Sandrunia Trzymaj się Słoneczko :przytu l:

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:46   #356
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
A ja jestem dziś zła, bo chcemy przeprowadzić się do swojego mieszkania, które wynajmujemy. Wczoraj wieczorem zadzwonił facet, który od nas je wynajmuje i powiedział, że do końca grudnia nie dadzą rady się wyprowadzić, a my mamy mieszkanie do końca grudnia więc od 1 stycznia jestem bezdomna...czad dosłownie.
Cytat:
Miałam miesięzny okres wypowiedzenia, ale to nic nie ma do rzeczy. Mam wynająć 2 osiłków i go z mieszkania siłą"wyksmitować"? Eh..szkoda gadać z ludzmi tak jest. Zreszta i tak dostał od nas nie miesiąc na wyprowadzkę tylko 1,5 miesiąca.
Cytat:
Własnie tego się boję, przeprowadzka i remont z wilgachnym brzuchem to nie jest szczyt marzeń. Już zapowiedziałam rodzeństwu i szwagrom, że mają się szykować na pomoc w przeprowadzce. Sa bardzo chętni Ja będe wdawała polecenia, a oni będa pakowali kartony hihiii

Sytuacja podobna do mojej. Też wynajmujemy komuś mieszkanie. Jak się okazało, że jestem w ciąży, to w lipcu-sierpniu daliśmy im czas na wyprowadzkę do końca października, czyli 3 miesiące. Ale oni uznali, że to za mało i będą tam mieszkać do końca grudnia. Byliśmy niedawno obejrzeć mieszkanie, w jakim jest stanie i co planować w związku z remontem (okazuje się że czeka nas w styczniu generalny remont całego mieszkania, łącznie z wymianą wszystkich instalacji ) to lokatorzy pytali na kiedy mam termin i sugerowali, że może jednak urodzę w już grudniu. Normalnie bez komentarza.

Także mnie też czeka pakowanie i przeprowadzka po nowym roku, już sie śmiałam, że od stycznia leże i zaciskam nogi żeby tylko maluszek się za bardzo nie pospieszył
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:53   #357
Basia242
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
GORĄCE GRATULACJE !!!!!! I WITAMY KOLEJNĄ MAMUSIE NA KIEDY TERMIN PORODU??
dziękuje wszystkim za gratulacje, termin porodu wychodzi mi na 29 czerwca
Basia242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:17   #358
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

nie wiem jak mozna nie miec sumienia i zajmowac mieszkanie kobiecie ciezarnej takim to myszy sie zalęgną ,bo kobiecie w ciazy sie nie odmawia!
u mnie było tyle sytuacji odmownych ,ze plaga myszy bedzie w całym trójmiescie

Stary 2008-11-18, 18:32   #359
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Niestety cewnik sie zapchal.Wczoraj dostalam rozwolnienie,zaczelo robic mi sie slabo i mialam bole jakby jajnikow.Z placzem pakowalam torbe i do szpitala.Znow mam zastuj moczu.Beda mi znow na zywca wyciagac i wkladac nie zgodzilam sie!!!Jestem zalamana dziewczyny.Narazie leze na septyku,bo na patologii nie bylo miejsca.Lapie tu siec na moim I Phonie,ale nie wiem jak to bedzie.Blagam pomodlcie sie za mnie :-(

trzymam kciukasy musi byc Sandruniu dobrze
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
ojejciu Sandruniu jak Ty sie meczysz kobitko... Wytrzymaj to...
Dasz rade... Musisz byc silną mamuśką.. Myśl ciągle o brzdącu, ze to dla niego to wszystko... Trzymaj sie cieplutko słoneczko

Passionfruit ja na twoim miejscu to niestety ale nie byłabym taka dobra...
KOBIETO PRZECIEŻ JESTEŚ W CIĄŻY !!!!!!!
Patrz na swoje maleństwo i siebie bo teraz wy jesteście
najważniejsi ... Wiem że nie można być bez serca ale w tym wypadku to Ci ludzie są bez serca że tak Cie zostawiają bez dachu nad głową...Mieli swój czas.. Niech oni ida mieszkać do znajomych albo teściów i tyle....

Nimfetka Ja jeszcze nie mam rozstępów i mam nadzieje ze mi nie wyjdą...
Też moim zdaniem to zależy od typu skóry...
Ale pomimo to od początku ciąży smaruję sie zawsze po kąpieli
oliwką dla dzieci i to dosyc grubo i czekam jakies 10 minut na
golaska az wsiaknie.... A oprócz tego to mam taki krem kupiłam go we
Włoszech takze niewiem czy w polsce jest ale mozesz sprawdzic..
Nazywa sie COLLISTAR NA ROZSTĘPY
DLA KOBIET W CIĄŻY,jest bardzo dobry.mam po nim taką aksamitną skóre i tym kremem smaruje sie raz dziennie na noc..

Ide robić jakieś jedzonko...Dzisiaj z TZ wstalismy troszke pózno także obiad mamy opóżniony
Buziolki i miłego dzionka

musze poszukać ..buuuu bo nie chce mieć takiego ciała....
Stary 2008-11-18, 18:45   #360
jukol
Zakorzenienie

U Was tez taka pogoda paskudna??U nas zimno sie zrobilo i tak strasznie wieje ze nawet nasz pies chojrak puka w okno balkonowe zeby go wpuscic do domu.A ja tak zle zaczelam sie czuc tj slabo mi i boli mnie tam gdzie serce ale po drugiej str muli mnie i wogole dziwnie sie czuje... Poza tym plakac mi sie chce bo ucze sie ucze a nic prawie nie umie

Olinek

Paulinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości