|
|
#331 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
![]() Zawsze sa plusy i minusy takiej sytuacji ![]() A same na watku nie zostaniecie, bo bedziemy was odwiedzac i meczyc fotosami naszych klopsików ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co poradzisz.Cytat:
Mam za to stado rozstepów na pupsku i udach z mlodosci i nowe nie mialy by nawet szans sie wcisnac, taka mam skóre posiekana ![]() Mam jeszcze 6 tyg, wiec zobaczymy jak bedzie ![]() Cytat:
![]() Wiem, straszna ze mnie zlosnica ![]() Tez mialam podoba sytuacje, tylko, ze mieszkali tam nasi znajomi i bylo to stranie niezreczne. Nie polacili nam odstepnego a na koniec nawet dzieki nie uslyszelismy... No ale ludzie sa dziwni.... |
||||||
|
|
|
#332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy jeden pokój i z teściami przyszłymi dzielimy mieszkanie a wiec łazienke,kuchnie choć nawet źle nie jest.Cytat:
krolowa masz moze przykład kolagenu ??maść ,krem ??żel????
Edytowane przez nimfetka Czas edycji: 2008-11-18 o 11:25 Powód: błąd |
||
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mieszkania...bez przesady..nie będe się wprowadzała i mieszkała z obcymi ludzmi. A ja jestem taka głupia i mam takie miękkie serce, że mi żal że nie mogą sobie czegoś zaleźć. Mój TŻ uświadamia mi, że znlaeźć mieszkanie na wynajem to nie jest bardzo trudna sprawa. Zwłaszcza, że mają 1,5 miesiąca na to.
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Nimfetko znalazłam taki ,link ponizej .
jest tego wiecej ,najlepiej na spokojnie poszukac i porownac ceny. ja tez zamierzam go sobie kupic a co przyszłej mamusce tez cos od zycia sie nalezy!http://www.allegro.pl/item475370768_..._rozstepy.html |
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu - Roxi - serdecznie gratuluję Irokezika
Wszystkim dziewczynom baaaaardzo gratuluję zdrowych i ślicznych pociech Ja mam dziś wizytę i mam nadzieję, że do Was dołączę... Nimfetka, ja stosuję od początku raz dziennie dobrą oliwkę i nie narzekam. Skórę na brzuszku mam gładziusieńką, jak nigdy Ale fakt jest faktem, że mam mnóstwo starych rozstępów po nagłym schudnięciu w okresie dojrzewania i ich już nic nie ruszy. Może tylko nowych nie będzie, może.... Kremy to nie wszystko, z genetyką się nie wygra ![]() Passionfruit - ja dość długo wynajmowałam mieszkanie i szczęścia nie miałam... Teraz stoi puste i na nas czeka, nie chcę ryzykować. Ale powiem Ci szczerze, że co swoje to dostałam w pupsko i nie warto mieć litości, szczególnie w Twojej sytuacji. Dałaś lokatorom wystarczająco dużo czasu, przykro mi bardzo ale niech się cieszą, że aż tyle. No i mogli się domyśleć co ich czeka skoro wiedzieli o Twoim brzuszku. Basiu - tak miło czytać, że ktoś znowu zostanie mamusią Wielaśkie gratulki i buziole!Sandrunia - przykro mi bardzo Nie dawaj się Kochana i trzymaj razem z Twoim Maluszkiem
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Sevi, wiem że masz rację tak jak inne dziewczyny ale kurcze...mam wyrzuy sumienia. Normalnie szurnięta jestem. Mój TŻ chyba musi do nich jechac i z nimi pogadac powaznie.
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu ze mnie wychodzi jędza i zła baba ale ludzie mnie non stop uczą, jak żyć...
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, nie jesteś jędza tylo masz rację.
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Passionfruit a nie masz jakiegoś znajomego w policji, co by z Tobą poszedł na rozmowę... Wiesz mówić nic nie musi... wystarczy, że będzie wyglądać w swoim służbowym stroju
Myślę, że wtedy termin mógłby im się wydać dziwnie realny
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze mieszkanie z tesciami nie jest zle.Ogolnie to dobrzy ludzie nie wtracaja sie itp ale wiadomo lepiej na swoim.Jedyne co mnie wkurza to to ze codziennie musi byc obiad.Jak bylam na swoim robilam kiedy mialam ochote a teraz tesciowa wparowuje mi do pokoju i" co dzis na obiad robimy" jak mowie ze nic to sie drze na mnie"dziewczyno jeeeeesc musisz za 2" My mamy 2 pokoje i 3-ci mielismy dostac,ale cos sie nie zapowiada
w jednym spimy a w drugim mamy jeden wielki syf.Ciezko nam sie bylo przeniesc lacznie z rzeczami z kuchni,lazienki i 2 duuzych pokoi.
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Madziu podpisuje sie wszystkimi 8 lapkami, które obecnie posiadam, pod tym co mówi Sevi.
Ludzie tacy sa, dasz im palca, chca cala reke. Przed porodem musisz miec spokój i poczucie bezpieczenstwa a nie ganiac po znajomych z wilgachnym brzuchem. Uwierz w grudniu bedzie ci juz ciezko.... |
|
|
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mój ż smiał się, że wynajmiemy 2 osiłków i pomożemy się naszym lokatorom wyprowadzić ![]() Ale to są w gruncie rzeczy w porządku ludzie..tylko chyba trochę nie zaradni. Cytat:
![]() Zresztą teściowa mówi, że mi się wcale nie dziwi. Co na swoim to na swoim. Cytat:
Ja będe wdawała polecenia, a oni będa pakowali kartony hihiii
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Niestety cewnik sie zapchal.Wczoraj dostalam rozwolnienie,zaczelo robic mi sie slabo i mialam bole jakby jajnikow.Z placzem pakowalam torbe i do szpitala.Znow mam zastuj moczu.Beda mi znow na zywca wyciagac i wkladac nie zgodzilam sie!!!Jestem zalamana dziewczyny.Narazie leze na septyku,bo na patologii nie bylo miejsca.Lapie tu siec na moim I Phonie,ale nie wiem jak to bedzie.Blagam pomodlcie sie za mnie :-(
|
#344 |
|
BAN stały
|
Passionfruit - nie masz się co przejmować lokatorami i tak dałaś im dłuzszy okres wypowiedzenia niz to przeważnie bywa. Mało kto teraz się delikatnie obchodzi z lokatorami. Tym bardziej ze masz pełne prawo do tego mieszkania a i tak powinni sie cieszyć ze duzo wczesniej wiedzieli o terminie - mieszkanie znaleść teraz to nie jest sztuka. Sama wiem coś na ten temat bo własnie pod koniec października wyprowadzałam sie z wynajmowanego mieszkania. I nawet bym nie pomyślała aby zwlekać był termin oki trzeba szanować zdanie właściciela. Tym bardziej ze na dzień dobry mieliśmy powiedziane ze jak włascicielka wróci to niestety nie przedłuzy nam umowy bo sama ma dziecko i musi gdzieś się podziać a trudno zeby mieszkała u kogoś jeśli ma swoje mieszkanie. To powinna juz być działka tego co u Ciebie wynajmuje ze znajac termin szuka czegoś innego albo i nie ale ogólnie sie wyprowadza w terminie i nie ma że boli.
Mysmy nawet przed terminem dali klucze i od listopada mieszkamy u moich rodziców. Mówi się trudno takie życie. Wiedzielismy na czym stoimy. Nie szukalismy niczego teraz, próbujemy starać się o swoje mieszkanie niż dawać kase do kieszeni komuś nieznanemu. |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Sandruniu alez musisz sie nacierpiec bidluko
Bedzie dobrze kochana Trzymam kciuki
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Sandruniu, trzymam kciuki. Będzie dobrze kochana.
|
|
#347 |
|
BAN stały
|
Będzie dobrze wszystkie mamusie są z Tobą!! A dziecko wynagrodzi Ci te problemy w ciąży i szybciutko o tym zapomnisz
Musisz w to wierzyć!!!!
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
ojejciu Sandruniu jak Ty sie meczysz kobitko... Wytrzymaj to...
Dasz rade... Musisz byc silną mamuśką.. Myśl ciągle o brzdącu, ze to dla niego to wszystko... Trzymaj sie cieplutko słoneczko ![]() Passionfruit ja na twoim miejscu to niestety ale nie byłabym taka dobra... KOBIETO PRZECIEŻ JESTEŚ W CIĄŻY !!!!!!! Patrz na swoje maleństwo i siebie bo teraz wy jesteście najważniejsi ... Wiem że nie można być bez serca ale w tym wypadku to Ci ludzie są bez serca że tak Cie zostawiają bez dachu nad głową...Mieli swój czas.. Niech oni ida mieszkać do znajomych albo teściów i tyle.... Nimfetka Ja jeszcze nie mam rozstępów i mam nadzieje ze mi nie wyjdą... Też moim zdaniem to zależy od typu skóry... Ale pomimo to od początku ciąży smaruję sie zawsze po kąpieli oliwką dla dzieci i to dosyc grubo i czekam jakies 10 minut na golaska az wsiaknie.... A oprócz tego to mam taki krem kupiłam go we Włoszech takze niewiem czy w polsce jest ale mozesz sprawdzic.. Nazywa sie COLLISTAR NA ROZSTĘPY DLA KOBIET W CIĄŻY,jest bardzo dobry.mam po nim taką aksamitną skóre i tym kremem smaruje sie raz dziennie na noc.. Ide robić jakieś jedzonko...Dzisiaj z TZ wstalismy troszke pózno także obiad mamy opóżniony Buziolki i miłego dzionka Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-18 o 15:29 |
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Sandrunia
![]() Trzymamy kciukasy i pomodlimy się za Was.
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności
Przede wszytskim życzę Sandruni szybkiego powrotu do zdrowia, oby znalazło się jakieś dobre rozwiązanie i żebyś trafiła na mądrych lekarzy... Ja dzisiaj wracam do świata żywych. Od piątku męczyłam się z grypą żołądkową i prawie nie wychodziłam z kibelka. Dzisiaj jest już super, nawet może obiad ugotuję jakiś normalny bo na ryż już nie mogę patrzeć. Wczoraj byłam u lekarza, maluch zdrowy, ułożony na nietoperza tylko ja mam się oszczędzać, bo wszystko wskazuje na poród grudniowy Szyjka skrócona i rozpulchniona, ktg nie wykazało skurczów ale macica jest pobudzona ![]() Nie dostałam żadnych leków, więc nie ma głupich - pakuję torbę do szpitala
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Sandrulka!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko bedzie dobrze!!!
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Passiofruit jezeli wynajmowałas mieszkanie legalnie to trzeba zgłosic na policje i po sprawie! natomiast jezeli nie to juz mały problemik sie zaczyna bo jest okres chronny i nie mozna nikogo wywalic na bruk jezeli nie zapewnisz mu nowego lokum.
pozostaja grozby i usuniecie tych ludzi wbrew ich woli,innego wyjscia nie widze. wiem ze łatwo radzic i sporo nerwów to kosztuje ciebie i dzidziusia ale czasami trafia sie tacy ludzie i z nimi trzeba krótko ...bo jak zobacza ,ze moga robic co im sie podoba to na głowe wejda.. Sandruniu pomodlimy sie za ciebie
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym was zapytac co sądzicie o takiej sytuacji. Zadzwoniła do mnie wczoraj moja psiapsiółka, ma termin na przyszły piątek, była wczoraj na wizycie i lekarz stwierdził że rozwarcie na 1 centymetr i że na pewno urodzi przed koncem tego tygodnia. Więc zapytała go czy bedzie przy porodzie, albo ewentualnie pod telefonem. Lekarz odpowiedział jej na to, że w środę od rana ma dyżur i że jak chce to moze przyjechac i będzie wywoływał poród. Co o tym sadzicie?? Przyjaciółka zastanawiała się co robić czy czekac aż poród się sam zacznie czy iść na wywoływanie, które i tak nie daje przeciez gwarancji że urodzi w ten dzień.
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zacznie rodzic z nienacka i jej lekarza nie bedzie ? wtedy bedzie zdana na łaske innych obcych z którymi nie ma tak dobrych układów i nikt jej nie pomoze. moja kolezanka rodziła kiedy jej lekarz miał dyzur i miała poród super,dał jej na przyspieszenie porodu i znieczulenie ,kumpela stwierdziła ,ze ona moze codziennie rodzic!miała opieke full wypas. gdybym ja dostała taka propozycje to biegłabym do tego szpitala
|
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Sandrunia Trzymaj się Słoneczko
![]() :przytu l:
|
#356 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sytuacja podobna do mojej. Też wynajmujemy komuś mieszkanie. Jak się okazało, że jestem w ciąży, to w lipcu-sierpniu daliśmy im czas na wyprowadzkę do końca października, czyli 3 miesiące. Ale oni uznali, że to za mało i będą tam mieszkać do końca grudnia. Byliśmy niedawno obejrzeć mieszkanie, w jakim jest stanie i co planować w związku z remontem (okazuje się że czeka nas w styczniu generalny remont całego mieszkania, łącznie z wymianą wszystkich instalacji ) to lokatorzy pytali na kiedy mam termin i sugerowali, że może jednak urodzę w już grudniu. Normalnie bez komentarza.Także mnie też czeka pakowanie i przeprowadzka po nowym roku, już sie śmiałam, że od stycznia leże i zaciskam nogi żeby tylko maluszek się za bardzo nie pospieszył
|
|||
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem jak mozna nie miec sumienia i zajmowac mieszkanie kobiecie ciezarnej
takim to myszy sie zalęgną ,bo kobiecie w ciazy sie nie odmawia!u mnie było tyle sytuacji odmownych ,ze plaga myszy bedzie w całym trójmiescie
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciukasy musi byc Sandruniu dobrzeCytat:
musze poszukać .. buuuu bo nie chce mieć takiego ciała....
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
U Was tez taka pogoda paskudna??U nas zimno sie zrobilo i tak strasznie wieje ze nawet nasz pies chojrak puka w okno balkonowe zeby go wpuscic do domu.A ja tak zle zaczelam sie czuc
tj slabo mi i boli mnie tam gdzie serce ale po drugiej str muli mnie i wogole dziwnie sie czuje... Poza tym plakac mi sie chce bo ucze sie ucze a nic prawie nie umie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

((((((( jak ja będe wyglądać ?jakbym miała kombinezon na sobie,może jednak warto kupić drogą mustelle??

chcialam sie przywitac i lece do ksiazek
wkurzyl mnie
My od tesciow mielismy "dostac" jeszcze jeden pokoj a oni mieli sobie zrobic sypialnie w garazu i co nic nie robia.A tak sie zarzekali ze szybko i sprawnie to pojdzie ... Spimy na narozniku,ciuchy malego leza w kartonie ... suuuper.Chcialam urzadzac pokoj malenstwa i zonk bede go urzadzac chyba w lutym ... ehh
Adaś
Ale fakt jest faktem, że mam mnóstwo starych rozstępów po nagłym schudnięciu w okresie dojrzewania i ich już nic nie ruszy. Może tylko nowych nie będzie, może.... Kremy to nie wszystko, z genetyką się nie wygra