|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Oj Józia niemożliwe żeby wszystko co tylko jest dostępne było zarezerwowane na cały 2010rok!!!
musisz włączyć dopalanie i rozejrzec sie jakie są jeszcze lokale w okolicy, jakie orkiestry, a jak nie to ślub może być też w grudniu w Święta co to za różnica jaka data??? może być i listopad byle by tylko był to ślub z własnym tżcikiem![]() ja juz we wrzesniu usłyszałam że mam się decydowac od razu bo juz ktoś pytał o moją orkiestrę i salę wiec na nic nie czekałam tylko buch i do kalendarza się zapisałam, teraz juz prawie 3 miesiące od zaręczyn minely i pewnie tez zespół i sala pozajmowana gęsto.. bo jednak jest to popularne miejsce u mnie na wieksze wesele a zespół to juz całkiem! dlatego ja nie wiem jak Kasia może spać spokojnie jak jej ślub za niecałe 1,5 roku
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie wiem na co wy czekacie moje panny... zamiast siedziec teraz na wizazu to ja bym przetrząsała okoliczne fora internetowe i oferty sal i zespołów i szukała po znajomych telefonów itp i zamawiała póki jest jeszcze czas bo same widzicie jakie jest zainteresowanie i to każdy dzień może zmienić sytuacje że nasza wymarzona miejscówa zostanie zajęta... i wcale zaliczki nie są od razu wszedzie potrzebne. u mnie na przykład pani włascicielka zapisuje do kalendarza osoby ale nie ma jeszcze cennika dlatego podpisanie umowy i wpłata zaliczki jest odłożona w czasie- no ale termin jest i zespołu tak samo i kamerzysty. juz 3 razy dzwoniłam czy aby na pewno jestem w kalendarzu hehehe i już pani od razu odpowiada zanim jeszcze zdążę zpytac czy jestem hehehe dlatego teraz czekam cierpliwie na jej telefon. a wy dziewczyny to na nic nie czekajcie tylko dzwoncie i zaklepujcie terminy bo dopiero potem bedzie płacz jak nic nie znajdziecie interesującego..
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na kieleckiej wsie najpopularniejsi są bracia janusz i ich torty http://www.braciajanusz.pl/
Blicklów i Banatkiewiczów nawet nie wspomnę
|
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ja też stoję w miejscu i nie mam niiiic. Ślub również w kwietniu Przeraża mnie to trochę. Bo za wesele płacimy sami, odłożone mamy 5-6 tyś. No ale co z tego jak to dopiero z 40% (optymistycznie 50 :P)Ja się boję że zarezerwuje, popłace zaliczki i bęc nie będę mieć za co reszty zapłacić. Eh i tak odwlekam i odwlekam to łażnie po salach coby się nie zdołować cenami ![]() Edycja no i przed ślubem ściągam aparat=kolejny wydatek 1000zł na retencję ( No! Dlatego nie myślę o ślubie bo mi się smutno robi od wydatków :P Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-18 o 19:48 |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na forum Kielce też przewywam zreszta od grudnia się tam przeprowadzam ![]() Lain yes, też u braciszków ślubuję, a Ty również w tym klasztorze będziesz ślubowac?? ![]() szana staramy się chociaż podstawy załatwić teraz a potem resztę
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
tak sobie przeczytałam co dziś napisałyście i jedna rzecz mnie zdziwila, a mianowicie ten szwedzki stół ![]() Weźcie mi powiedzcie jak to jest, bo jak te wszystkie przystawki są na tym swedzkim stole i ludzie sobie tam podchodzą i biorą to co jest na nim, to co jest na stołach przy których goście siedzą ![]() przepraszam, za to pytanie ale kurcze niegdy się z czymś takim nie spotkałam
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć w moim rozumieniu szwedzki stół(np. na imprezkach) jest jeden i specjalnie sie do niego podchodzi by coś zgarnąć dla siebie
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2008-11-18 o 20:12 Powód: :przy gościach |
||
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzei chodzisz do orto, że masz tak drogo za apart retencyjny?Ja mam w ortomanii 350 za jeden łuk, czyli 700 zł za obydwa. Cytat:
Hmm ja mam cos o nazwie zimna płyta, więc rozumiem, że to będzie w na stołach stało, a nawet jeśli będzie rozwiązane w formie szwedzkiego stołu to spoko, tylko trzeba ludziom powiedzieć, że tak jest - my jak byliśmy u znajomych to prawie nikt nie wiedział, że jest szwedzki stół, bo był w kącie jednej z sal Dlatego ja jeśli będę miała ta zimna płytę w formie szwedzkiego stołu dopilnuję, żeby każdy był poinformowany, że to jest i gdzie to jest A na stołach sa wtedy ciasta, napoje i owoce chyba tylko.
|
||
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Onaella przejrzałam sobie twój wątek z karteczkami i wpadłam na genialny pomysł hehe wszystkie dziewczyny z naszego wątku zamówimy u ciebie zaproszenia ślubne hehehe co ty na to?
podoba mi się ta karteczka którą zrobiłaś dla tżcika i mogłabym miec takie zaproszenia ślubne pewnie taniej by wyszło niż w sklepie za niedorzeczne sumy a przy takiej ilosci dziewczyn nieźle byś zarobiłą hehehe ja sama bym ze sto zamówiła tylko biedulko musiałabyś ślub przesunąć żeby nam to wszystko zrobic ale pomysł był genialny nie przyznacie???
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło mi to słyszeć, że sie podobają a pomysł doprawdy wspaniały ![]() tamte kartki na wątku to raczej z początków były i nie są takie rewelacyjne. Mam sporo nowych ale narazie nie chcę tam wstawiać, ale pokazę Wam kilka przykładowych tutaj. Myślę, że są już lepsze niż tamte. Z resza same ocencie tylko poobrabiam zdjęcia i wstawiam, to może akurat zainspiruje Was
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2008-11-18 o 20:27 |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tysiak przy budżecie 12 tyś to dużonasz fotograf w sumie też bierze tysiak (zaliczki) Nic no trzeba będzie się sprężyć. Tak sobie głośno narzekam ![]() A orto Kapera w Krakowie (drogi - łuk ma za 2 tyś, wizytę za 150 zł, a retencję 500 /plus za wizytę/)
|
|
|
|
|
#3133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a z jakiej cukierni byla ta pani? bo ta co mi mowila byla z Buczka. i chyba mi bardziej na reke zeby bylo na styk niz zeby cos zsoatawalo, bo ja tego jesc na pewno potem nie bede
![]() co do tortów to mi sie podoba taki jak w zalaczniku. pasowalby do reszty bo mysle o tym zeby sale dekorowac na ecru-bordowo. jako bukiet miec czerwone rozyczki poprzekladane bialymi stefanotisami, i pare bialych kwiatuszkow we wlosach ![]() co do ciast to raczej zostawimy decyzje mamom. bo ja na pewno ciast jesc nie bede, a TZ pewno tez nie, bo nigdy nie widzialam zeby na jakims weselu jadl ciasto (srednio to do wodki pasuje )Cytat:
)tez troche nie rozumiem czekania z rezerwacjami. duzo to nie kosztuje (mnie np. jak na razie nic), a wiadomo ze predzej czy pozniej trzeba to zrobic, wiec dlaczego nie predzej przynajmniej ma sie swiety spokoj, a nie szuanie na gwalt innej sali.Cytat:
nawet raz dzwonili do TZa czy dalej jestesmy zdecydowani na ta sale, bo juz sie zglosili inni chetni na nasza date i chcieli sie upewnic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe wlasnie sie dzis dowiedzialam, ze zajecia ktore olalam dwa tygodnie temu nawet sie nie odbyly, wiec nadal mam jedna nieobecnosc do wykorzystania hehe, ma sie ta intuicje
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-18 o 20:31 |
||||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
ok to ja czeka na mały pokaz dzieł jakie by mogły się nadawać na zaproszenia ślubne
mogłabys suknię slubną sobie kupic najbardziej wypasioną z pronovias jakby ze 20 dziewczyn zamówiło po sto zaproszen hehehe może i my jakiś interes zrobimy wspólny?? tylko co ja bym mogła robic hmmm chyba smalec tżtowi podbierac i bimberek hehehe
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Pani orto też z tym panem pracuje. Cytat:
![]() ładny ten Twój tort, mi sie jeszcze podobają te dwa (z czego ten jednokolorowy mógłby mieć bordowe różyczki): Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-18 o 20:44 |
|||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny jest problem... dostałam maila że od przyszłego tygodnia zaczynam prawdopodobnie kurs księgowości no i jak źle terminy mi poustawiają to nie będę mogła uczestniczyć w tym roku w targach ślubnych
bo kurs trwa 7 godzin i w soboty i w niedziele wiec prawdopodobnie nie pójdę na te targi... a tak bardzo chciałam sobie pooglądać te ślczności!!!! i się pocieszyć razem z tżtem... a tak lipa jak nie wiem co... w sumie nic konkretnego jeszcze nie potrzebuję ale to taka frajda by była... a tu trzeba sie bedzie uczyc mega usypiających rzeczy... no ale co zrobic jak to siła wyższa chciałam to mam...może za rok...................... ..................
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wy tak o tych terminach piszecie to ja się zastanawiam czy sama nie zapłacę tych zaliczek bo sie zaczynam bać
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci że śmiało możesz na nich napisać zaproszenia ślubne i sprzedawac je po 5zł hehehe
wyglądają bardzo profesjonalnie naprawdę jak z galerii zaproszen ślubnych w necie!! tylko pewnie ręczne robienie cię drogo wychodzi co? no i pewnie sporo czasu zajmują więc 2000 zaproszen nie będziemy aż zamawiac hehe ale jak przyjdzie co do czego to może Onaella będzie już miałą swój sklep internetowy i wtedy solidarnie zamówimy sobie zaproszenia a z jakim sercem będą robione! specjalnie dla nas w 2010 roku bedziesz juz miała przynajmniej ze sto stałych klientek jak ci reklamę zrobimy
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Kasiu ja tak myślałam że może powinnaś zaklepać to co trzeba wstępnie a z teściami się spotkacie jak wrócą i im powiecie że terminy goniły itp... bo teściowa zanim wróci to juz bedziesz miała wolne tylko w 2011 roku sale... no nie wiem ale ja to bym spokojnie spac nie mogła jakbym wiedziała że nie mam jeszcze sali a ślub za mniej niż 1,5 roku... no ale moze ja jakas przewrazliwiona jestem
![]() idę się kąpać dziewczyny bo chyba dzisiaj przemarzłam.. i mnie gardło rozbolało i kicham i w ogóle się czuje taka rozbita.. trzeba było juz w tej kurtce zimowej dzisiaj isc.. no ale juz uprasowałam i od jutra nie ma bata... czapa na głowe, szalik po uszy i jak bałwan bede chodzic
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tak, czy drogo wychodzi robienie to ciężo powiedzieć. Ja mam sporo materiałów w domu i jakos na raz tego nie kupuję więc może tego tak nie odczuwam, choc jak się wybiorę na papierkowe zakupy to potrafię wydać naprawdę sporo Wszystko zależy od ilości materiałów i czasu jaki trzeba na powstanie A co do czasu to muszę się przyznać, że póki co nie patrzę na niego Po prostu robiąc to odstresowuję się i co najważniejsze uwielbiam wycinać, przykelajć, sklejać itp i sparwia mi to ogrom przyjemności |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tam, nie ma co rozkminiać, tż wraca z obczyzny w grudniu to i w grudniu będziemy załatwać (tzn, styczniu bo grudzień to święta ;P)Edycja; a co do orto, pan K jest całkiem dobry ale przez to zadziera trochę nosa (no i się ceni :/) A jak długo nosisz aparat? i masz już orientacyjną datę ściągnięcia?? Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-18 o 21:11 |
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubie takie kwiatowe wzorki jak na karteczce z napisem sto lat![]() Jak juz któraś galeria sie Toba zainteresuje to daj linka to zrobimy szturmowe zakupy Twojej kolekcji ![]() Cytat:
![]() 4 miesiące noszę A w styczniu zakładam dół. Aparat ściągam na pewno przed ślubem, bo wtedy stuknie dwa latka na górę i półtora roku na dół.Wiecie co, wybierałam dzis zdjęcia z wakacji do albumu, album ma chyba miejsce na 40 zdjęć a ja wybrałam 80 Musze policzyć ilę sie w nim zmieści
|
||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to może na wakacje za granicę do pracy pojedźcie?? jak sie trafi tak dobrze jak ja to i 8 tysiecy w miesiąc sie zarabia... to juz jest cos... i wtedy ty i tż popracujecie miesiąc i macie wesele!! my tak robimy że jezdzimy na miesiąc wakacji, zarabiamy kaske i wracamy i jeszcze na wakacje jedziemy i poodpoczywamy w domku troche
bo na 3 miesiące to za długo jak dla mnie... ale warto sie rozejrzec juz teraz za fajną pracą na wakacje bo inaczej z wesela nici jak musicie to sami finansowac..... musicie siąsc z karteczką i podliczyc realnie ile jestescie w stanie odłożyc do terminu slubu i ewentualnie przesunąc go np o pół roku.. zamiast kwiecien to październik na przykłąd...
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
tancerka, dobrze mówisz
![]() Ja byłam teraz u tża na wakacje w Irlandii. No ale on wraca do Polski. Zresztą nie pozwoliłabym mu dłużej zostać, musi się już chłopak ustatkować. Ja sobie tak marudzę dziołchy dać to darmy radę, jak coś to mnie tż na barana z urzędu zaniesie ![]() No i ile odłożymy to też ni wiadomo teraz - ja bez pracy (bo dojeżdżam 80 km do uczelni) on teraz wraca. Żeśmy sobie pokomplikowali
|
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A górę po tych 4 miesiącach mam juz prawie prostą![]() A jak aż tyle dojeżdżasz to nie lepiej mieszkac w Krk? |
||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
uuu za granicą to się zarabia i wiecej no ale te 8 tysiaków w skandynawii to minimum
dlatego warto się zakręcic za robotą.. w anglii koleżanki przez 3 miesiące tyle zarobily albo i mniej wiec wazne jest tez miejsce, bo po co charowac 3 miesiące jak za tą samą kasę mozna popracowac tylko miesiąc... ja to w sumie tak przypadkiem trafiłam na pracę bo tż miał pojechać z kumplem ale jak przysedł ostatni tydzien przed odjazdem to mu się rozbeczałam że jak ja tyle wytrzymam bez niego no to tż mówi "pakuj się kochanie jedziesz ze mną" i zabrali mnie z tym kumplem w samochod hehe.. rodzice na zawał mało nie padli bo uwazali mnie za jakąś królewnę czy co co umie tylko sobie z kosmetykami poradzic, ale jak się okazało szło mi lepiej niż tżtowi przez kobiece i zwinne paluszki hehehe i rodzice jak zobaczyli ile po niecałym miesiącu przywiozłam to znów im szczęka opadła i to jeszcze niżej niż jak im mówiłam że się pakuję i za 3 dni jadę 1,5 tysiąca kilometrów samochodem z tżcikiem do pracy hehehe ale we dwoje to się tak fajnie pracowało- nagadalismy się za wszystkie czasy, w nocy sobie razem spalismy i było nam cudownie a przy okazji nam jeszcze za to płacili
|
#3149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc góra styczeń przeprowadzam się do Krakowa Cytat:
![]() ja po LO zdecydowałam się na wyjazd i to była najlepsiejsza decyzja - poznałam tża ![]() Ps. Dobranoc! Jutro pobudka 5.rano
Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-18 o 22:04 |
||
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem coś o utrzymaniu mieszkanka, bo tż wynajmuję i masakra, co miesiąc jak płaci to mówi, że z ciężkim sercem ta kase oddaje, bo to naprawdę dużo Ale co robić.Tancerko no to kozak jesteś I faktycznie tak mozna pracować gadając z tż![]() Ja tez juz uciekam, bo jutro wstaję o barbarzyńskiej porze Papa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

musisz włączyć dopalanie i rozejrzec sie jakie są jeszcze lokale w okolicy, jakie orkiestry, a jak nie to ślub może być też w grudniu w Święta
co to za różnica jaka data??? może być i listopad byle by tylko był to ślub z własnym tżcikiem
jak jej ślub za niecałe 1,5 roku

.

Dlatego ja jeśli będę miała ta zimna płytę w formie szwedzkiego stołu dopilnuję, żeby każdy był poinformowany, że to jest i gdzie to jest

- łuk ma za 2 tyś, wizytę za 150 zł, a retencję 500 /plus za wizytę/)

dać to darmy radę, jak coś to mnie tż na barana z urzędu zaniesie