Panny Młode 2010 cz. II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 19:14   #3121
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Oj Józia niemożliwe żeby wszystko co tylko jest dostępne było zarezerwowane na cały 2010rok!!! musisz włączyć dopalanie i rozejrzec sie jakie są jeszcze lokale w okolicy, jakie orkiestry, a jak nie to ślub może być też w grudniu w Święta co to za różnica jaka data??? może być i listopad byle by tylko był to ślub z własnym tżcikiem

ja juz we wrzesniu usłyszałam że mam się decydowac od razu bo juz ktoś pytał o moją orkiestrę i salę wiec na nic nie czekałam tylko buch i do kalendarza się zapisałam, teraz juz prawie 3 miesiące od zaręczyn minely i pewnie tez zespół i sala pozajmowana gęsto.. bo jednak jest to popularne miejsce u mnie na wieksze wesele a zespół to juz całkiem!

dlatego ja nie wiem jak Kasia może spać spokojnie jak jej ślub za niecałe 1,5 roku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:20   #3122
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Oj Józia niemożliwe żeby wszystko co tylko jest dostępne było zarezerwowane na cały 2010rok!!! musisz włączyć dopalanie i rozejrzec sie jakie są jeszcze lokale w okolicy, jakie orkiestry, a jak nie to ślub może być też w grudniu w Święta co to za różnica jaka data??? może być i listopad byle by tylko był to ślub z własnym tżcikiem

ja juz we wrzesniu usłyszałam że mam się decydowac od razu bo juz ktoś pytał o moją orkiestrę i salę wiec na nic nie czekałam tylko buch i do kalendarza się zapisałam, teraz juz prawie 3 miesiące od zaręczyn minely i pewnie tez zespół i sala pozajmowana gęsto.. bo jednak jest to popularne miejsce u mnie na wieksze wesele a zespół to juz całkiem!

dlatego ja nie wiem jak Kasia może spać spokojnie jak jej ślub za niecałe 1,5 roku
TANCERKO ja też nie mam nic załatwionego i tak jak czytam np jozia nic nie załatwiła-to mam w oczach strach

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:26   #3123
tancerka212
Zakorzenienie

ja to nie wiem na co wy czekacie moje panny... zamiast siedziec teraz na wizazu to ja bym przetrząsała okoliczne fora internetowe i oferty sal i zespołów i szukała po znajomych telefonów itp i zamawiała póki jest jeszcze czas bo same widzicie jakie jest zainteresowanie i to każdy dzień może zmienić sytuacje że nasza wymarzona miejscówa zostanie zajęta... i wcale zaliczki nie są od razu wszedzie potrzebne. u mnie na przykład pani włascicielka zapisuje do kalendarza osoby ale nie ma jeszcze cennika dlatego podpisanie umowy i wpłata zaliczki jest odłożona w czasie- no ale termin jest i zespołu tak samo i kamerzysty. juz 3 razy dzwoniłam czy aby na pewno jestem w kalendarzu hehehe i już pani od razu odpowiada zanim jeszcze zdążę zpytac czy jestem hehehe dlatego teraz czekam cierpliwie na jej telefon. a wy dziewczyny to na nic nie czekajcie tylko dzwoncie i zaklepujcie terminy bo dopiero potem bedzie płacz jak nic nie znajdziecie interesującego..
Stary 2008-11-18, 19:29   #3124
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

U nas na kieleckiej wsie najpopularniejsi są bracia janusz i ich torty http://www.braciajanusz.pl/
Blicklów i Banatkiewiczów nawet nie wspomnę
Stary 2008-11-18, 19:47   #3125
natj
Rozeznanie

Cytat:
ja to nie wiem na co wy czekacie moje panny... zamiast siedziec teraz na wizazu to ja bym przetrząsała okoliczne fora internetowe i oferty sal i zespołów i szukała po znajomych telefonów itp i zamawiała póki jest jeszcze czas bo same widzicie jakie jest zainteresowanie i to każdy dzień może zmienić sytuacje że nasza wymarzona miejscówa zostanie zajęta... i wcale zaliczki nie są od razu wszedzie potrzebne. u mnie na przykład pani włascicielka zapisuje do kalendarza osoby ale nie ma jeszcze cennika dlatego podpisanie umowy i wpłata zaliczki jest odłożona w czasie- no ale termin jest i zespołu tak samo i kamerzysty. juz 3 razy dzwoniłam czy aby na pewno jestem w kalendarzu hehehe i już pani od razu odpowiada zanim jeszcze zdążę zpytac czy jestem hehehe dlatego teraz czekam cierpliwie na jej telefon. a wy dziewczyny to na nic nie czekajcie tylko dzwoncie i zaklepujcie terminy bo dopiero potem bedzie płacz jak nic nie znajdziecie interesującego..
Ano na tża .
Ja też stoję w miejscu i nie mam niiiic. Ślub również w kwietniu

Przeraża mnie to trochę. Bo za wesele płacimy sami, odłożone mamy 5-6 tyś. No ale co z tego jak to dopiero z 40% (optymistycznie 50 :P)
Ja się boję że zarezerwuje, popłace zaliczki i bęc nie będę mieć za co reszty zapłacić.
Eh i tak odwlekam i odwlekam to łażnie po salach coby się nie zdołować cenami

Edycja
no i przed ślubem ściągam aparat=kolejny wydatek 1000zł na retencję (

No! Dlatego nie myślę o ślubie bo mi się smutno robi od wydatków :P

Edytowane przez natj
Czas edycji: 2008-11-18 o 19:48
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:47   #3126
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Witam i uciekam
trooskava jakbym już gdzieś Cię widziała.. na forum PM Kielce czy coś??
Uciekam laleczki do swojej szkołeczki ...
Kubusewa tak tak na forum Kielce też przewywam zreszta od grudnia się tam przeprowadzam

Lain yes, też u braciszków ślubuję, a Ty również w tym klasztorze będziesz ślubowac??

szana staramy się chociaż podstawy załatwić teraz a potem resztę
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:57   #3127
onaella
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

tak sobie przeczytałam co dziś napisałyście i jedna rzecz mnie zdziwila, a mianowicie ten szwedzki stół
Weźcie mi powiedzcie jak to jest, bo jak te wszystkie przystawki są na tym swedzkim stole i ludzie sobie tam podchodzą i biorą to co jest na nim, to co jest na stołach przy których goście siedzą

przepraszam, za to pytanie ale kurcze niegdy się z czymś takim nie spotkałam

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:12   #3128
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Słonko jak będę mogła się przenieść w czasie to z milą chęcią to uczynię, ale mieszkając poza PL nie da rady przeglądnąć np. jak wyglądają sale weselne, restauracje itp. Więc sama zrozumTeż nie jest mi happy że muszę czekać ,ale takie life
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

tak sobie przeczytałam co dziś napisałyście i jedna rzecz mnie zdziwila, a mianowicie ten szwedzki stół
Weźcie mi powiedzcie jak to jest, bo jak te wszystkie przystawki są na tym swedzkim stole i ludzie sobie tam podchodzą i biorą to co jest na nim, to co jest na stołach przy których goście siedzą

Na wesleach na których byłam to szwedzki stół był rozumiany w ten sposób że na każdym stole przy gościach na tacach były poustawiane śledziki, na kolejnej tacy wędliny a na jeszcze na innej tacy koreczki itp.
Choć w moim rozumieniu szwedzki stół(np. na imprezkach) jest jeden i specjalnie sie do niego podchodzi by coś zgarnąć dla siebie

Edytowane przez madziulka_
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:12 Powód: :przy gościach
madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:15   #3129
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Ano na tża .
Ja też stoję w miejscu i nie mam niiiic. Ślub również w kwietniu

Przeraża mnie to trochę. Bo za wesele płacimy sami, odłożone mamy 5-6 tyś. No ale co z tego jak to dopiero z 40% (optymistycznie 50 :P)
Ja się boję że zarezerwuje, popłace zaliczki i bęc nie będę mieć za co reszty zapłacić.
Eh i tak odwlekam i odwlekam to łażnie po salach coby się nie zdołować cenami

Edycja
no i przed ślubem ściągam aparat=kolejny wydatek 1000zł na retencję (

No! Dlatego nie myślę o ślubie bo mi się smutno robi od wydatków :P
ale zaliczki poza zaliczka za salę to ajkieś groszowe sprawy i nie każdy bierze. My za salę daliśmy 1000 zł zaliczki i myślę, że to maksymalna kwota jaką mozna dać na zaliczkę.
A gdzei chodzisz do orto, że masz tak drogo za apart retencyjny?Ja mam w ortomanii 350 za jeden łuk, czyli 700 zł za obydwa.

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Cześć DziewczynkoHmm ja mam cos o nazwie zimna płyta, więc rozumiem, że to będzie w na stołach stało, a nawet jeśli będzie rozwiązane w formie szwedzkiego stołu to spoko, tylko trzeba ludziom powiedzieć, że tak jest - my jak byliśmy u znajomych to prawie nikt nie wiedział, że jest szwedzki stół, bo był w kącie jednej z sal Dlatego ja jeśli będę miała ta zimna płytę w formie szwedzkiego stołu dopilnuję, żeby każdy był poinformowany, że to jest i gdzie to jestA na stołach sa wtedy ciasta, napoje i owoce chyba tylko.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:16   #3130
tancerka212
Zakorzenienie

Onaella przejrzałam sobie twój wątek z karteczkami i wpadłam na genialny pomysł hehe wszystkie dziewczyny z naszego wątku zamówimy u ciebie zaproszenia ślubne hehehe co ty na to? podoba mi się ta karteczka którą zrobiłaś dla tżcika i mogłabym miec takie zaproszenia ślubne pewnie taniej by wyszło niż w sklepie za niedorzeczne sumy a przy takiej ilosci dziewczyn nieźle byś zarobiłą hehehe ja sama bym ze sto zamówiła tylko biedulko musiałabyś ślub przesunąć żeby nam to wszystko zrobic ale pomysł był genialny nie przyznacie???
Stary 2008-11-18, 20:25   #3131
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella przejrzałam sobie twój wątek z karteczkami i wpadłam na genialny pomysł hehe wszystkie dziewczyny z naszego wątku zamówimy u ciebie zaproszenia ślubne hehehe co ty na to? podoba mi się ta karteczka którą zrobiłaś dla tżcika i mogłabym miec takie zaproszenia ślubne pewnie taniej by wyszło niż w sklepie za niedorzeczne sumy a przy takiej ilosci dziewczyn nieźle byś zarobiłą hehehe ja sama bym ze sto zamówiła tylko biedulko musiałabyś ślub przesunąć żeby nam to wszystko zrobic ale pomysł był genialny nie przyznacie???

miło mi to słyszeć, że sie podobają a pomysł doprawdy wspaniały

tamte kartki na wątku to raczej z początków były i nie są takie rewelacyjne. Mam sporo nowych ale narazie nie chcę tam wstawiać, ale pokazę Wam kilka przykładowych tutaj. Myślę, że są już lepsze niż tamte. Z resza same ocencie

tylko poobrabiam zdjęcia i wstawiam, to może akurat zainspiruje Was

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:27
Stary 2008-11-18, 20:28   #3132
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ale zaliczki poza zaliczka za salę to ajkieś groszowe sprawy i nie każdy bierze. My za salę daliśmy 1000 zł zaliczki i myślę, że to maksymalna kwota jaką mozna dać na zaliczkę.
A gdzei chodzisz do orto, że masz tak drogo za apart retencyjny?Ja mam w ortomanii 350 za jeden łuk, czyli 700 zł za obydwa.

tysiak przy budżecie 12 tyś to dużo
nasz fotograf w sumie też bierze tysiak (zaliczki)
Nic no trzeba będzie się sprężyć. Tak sobie głośno narzekam

A orto Kapera w Krakowie (drogi - łuk ma za 2 tyś, wizytę za 150 zł, a retencję 500 /plus za wizytę/)
Stary 2008-11-18, 20:28   #3133
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a nam pani pokazałam 5-cio piętrowy na 100 os
a z jakiej cukierni byla ta pani? bo ta co mi mowila byla z Buczka. i chyba mi bardziej na reke zeby bylo na styk niz zeby cos zsoatawalo, bo ja tego jesc na pewno potem nie bede

co do tortów to mi sie podoba taki jak w zalaczniku. pasowalby do reszty bo mysle o tym zeby sale dekorowac na ecru-bordowo. jako bukiet miec czerwone rozyczki poprzekladane bialymi stefanotisami, i pare bialych kwiatuszkow we wlosach

co do ciast to raczej zostawimy decyzje mamom. bo ja na pewno ciast jesc nie bede, a TZ pewno tez nie, bo nigdy nie widzialam zeby na jakims weselu jadl ciasto (srednio to do wodki pasuje)

Cytat:
Lain pisała, że liczy sie 150 g na głowę - ale wszystkiego czy jednego rodzaju???
wszystkich. wiadomo, ze sa amatorzy ciast, ale zazwyczaj te ciasta na weselach tak nie schodza, bo sa osoby ktore w ogole ich nie jedza (np. ja i moj TZcik)

tez troche nie rozumiem czekania z rezerwacjami. duzo to nie kosztuje (mnie np. jak na razie nic), a wiadomo ze predzej czy pozniej trzeba to zrobic, wiec dlaczego nie predzej przynajmniej ma sie swiety spokoj, a nie szuanie na gwalt innej sali.

Cytat:
u mnie na przykład pani włascicielka zapisuje do kalendarza osoby ale nie ma jeszcze cennika dlatego podpisanie umowy i wpłata zaliczki jest odłożona w czasie- no ale termin jest
u mnie tak samo
nawet raz dzwonili do TZa czy dalej jestesmy zdecydowani na ta sale, bo juz sie zglosili inni chetni na nasza date i chcieli sie upewnic

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Lain yes, też u braciszków ślubuję, a Ty również w tym klasztorze będziesz ślubowac??
tylko, ze ja w opactwie benedyktynow

Cytat:

na stolach sa talerzyki, serwetki, napoje, dekoracje, ewentualnie ciasta. a cala reszta na szwedzkim stole. uwazam, ze to dobre rozwiazanie, bo nie stoi na raz gora jedzenia tylko jest na biezaco donoszone swieze. no i na stolach jest wiecej miejsca, a wedrowka do szwedzkiego stolu sprawi, ze ludzie nie przyrosna do krzeselk tylko jakis ruch bedzie

hehe wlasnie sie dzis dowiedzialam, ze zajecia ktore olalam dwa tygodnie temu nawet sie nie odbyly, wiec nadal mam jedna nieobecnosc do wykorzystania hehe, ma sie ta intuicje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p_7.jpg (24,1 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:31
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:30   #3134
tancerka212
Zakorzenienie

ok to ja czeka na mały pokaz dzieł jakie by mogły się nadawać na zaproszenia ślubne mogłabys suknię slubną sobie kupic najbardziej wypasioną z pronovias jakby ze 20 dziewczyn zamówiło po sto zaproszen hehehe
może i my jakiś interes zrobimy wspólny?? tylko co ja bym mogła robic hmmm chyba smalec tżtowi podbierac i bimberek hehehe
Stary 2008-11-18, 20:38   #3135
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
też mi to przeszło przez myśl

Cytat:
tysiak przy budżecie 12 tyś to dużo
nasz fotograf w sumie też bierze tysiak (zaliczki)
Nic no trzeba będzie się sprężyć. Tak sobie głośno narzekam

A orto Kapera w Krakowie (drogi - łuk ma za 2 tyś, wizytę za 150 zł, a retencję 500 /plus za wizytę/)
no ale wtedy Wam ten tysiak odpada od tych dwunastu i zawsze jest to jakos rozłożone w czasie i mniej wali po oczach i kieszeni
Moja Pani orto też z tym panem pracuje.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a z jakiej cukierni byla ta pani? bo ta co mi mowila byla z Buczka. i chyba mi bardziej na reke zeby bylo na styk niz zeby cos zsoatawalo, bo ja tego jesc na pewno potem nie bede
z Buczka właśnie...może źle usłyszałam? Podobały mi sie ich torty. Wiesz co, chyba 3-pietrowy bo moi znajomi na 100 osób mieli 3-pietrowy - sprawdziłam na zdjęciu
ładny ten Twój tort, mi sie jeszcze podobają te dwa (z czego ten jednokolorowy mógłby mieć bordowe różyczki):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort buczek 2.jpg (21,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort buczek_.jpg (25,1 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:44
Stary 2008-11-18, 20:52   #3136
tancerka212
Zakorzenienie

oj dziewczyny jest problem... dostałam maila że od przyszłego tygodnia zaczynam prawdopodobnie kurs księgowości no i jak źle terminy mi poustawiają to nie będę mogła uczestniczyć w tym roku w targach ślubnych bo kurs trwa 7 godzin i w soboty i w niedziele wiec prawdopodobnie nie pójdę na te targi... a tak bardzo chciałam sobie pooglądać te ślczności!!!! i się pocieszyć razem z tżtem... a tak lipa jak nie wiem co... w sumie nic konkretnego jeszcze nie potrzebuję ale to taka frajda by była... a tu trzeba sie bedzie uczyc mega usypiających rzeczy... no ale co zrobic jak to siła wyższa chciałam to mam...
może za rok...................... ..................
Stary 2008-11-18, 20:52   #3137
onaella
Zakorzenienie

pokazę Wam te które miałam juz skopiowane.
Tylko oczywiście napisy to takie jak wymagała sytacja
I kilka razem wziętych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kartki 005.jpg (43,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartki 007.jpg (41,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartki 018.jpg (49,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartki 025.jpg (44,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartki 026.jpg (55,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartki 001.jpg (55,0 KB, 15 załadowań)

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-18, 21:00   #3138
kaska87
Zakorzenienie

jak Wy tak o tych terminach piszecie to ja się zastanawiam czy sama nie zapłacę tych zaliczek bo sie zaczynam bać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:04   #3139
tancerka212
Zakorzenienie

powiem Ci że śmiało możesz na nich napisać zaproszenia ślubne i sprzedawac je po 5zł hehehe wyglądają bardzo profesjonalnie naprawdę jak z galerii zaproszen ślubnych w necie!! tylko pewnie ręczne robienie cię drogo wychodzi co? no i pewnie sporo czasu zajmują więc 2000 zaproszen nie będziemy aż zamawiac hehe ale jak przyjdzie co do czego to może Onaella będzie już miałą swój sklep internetowy i wtedy solidarnie zamówimy sobie zaproszenia a z jakim sercem będą robione! specjalnie dla nas w 2010 roku bedziesz juz miała przynajmniej ze sto stałych klientek jak ci reklamę zrobimy
Stary 2008-11-18, 21:07   #3140
tancerka212
Zakorzenienie

No właśnie Kasiu ja tak myślałam że może powinnaś zaklepać to co trzeba wstępnie a z teściami się spotkacie jak wrócą i im powiecie że terminy goniły itp... bo teściowa zanim wróci to juz bedziesz miała wolne tylko w 2011 roku sale... no nie wiem ale ja to bym spokojnie spac nie mogła jakbym wiedziała że nie mam jeszcze sali a ślub za mniej niż 1,5 roku... no ale moze ja jakas przewrazliwiona jestem

idę się kąpać dziewczyny bo chyba dzisiaj przemarzłam.. i mnie gardło rozbolało i kicham i w ogóle się czuje taka rozbita.. trzeba było juz w tej kurtce zimowej dzisiaj isc.. no ale juz uprasowałam i od jutra nie ma bata... czapa na głowe, szalik po uszy i jak bałwan bede chodzic
Stary 2008-11-18, 21:09   #3141
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci że śmiało możesz na nich napisać zaproszenia ślubne i sprzedawac je po 5zł hehehe wyglądają bardzo profesjonalnie naprawdę jak z galerii zaproszen ślubnych w necie!! tylko pewnie ręczne robienie cię drogo wychodzi co? no i pewnie sporo czasu zajmują więc 2000 zaproszen nie będziemy aż zamawiac hehe ale jak przyjdzie co do czego to może Onaella będzie już miałą swój sklep internetowy i wtedy solidarnie zamówimy sobie zaproszenia a z jakim sercem będą robione! specjalnie dla nas w 2010 roku bedziesz juz miała przynajmniej ze sto stałych klientek jak ci reklamę zrobimy

powiem Ci tak, czy drogo wychodzi robienie to ciężo powiedzieć. Ja mam sporo materiałów w domu i jakos na raz tego nie kupuję więc może tego tak nie odczuwam, choc jak się wybiorę na papierkowe zakupy to potrafię wydać naprawdę sporo Wszystko zależy od ilości materiałów i czasu jaki trzeba na powstanie
A co do czasu to muszę się przyznać, że póki co nie patrzę na niego Po prostu robiąc to odstresowuję się i co najważniejsze uwielbiam wycinać, przykelajć, sklejać itp i sparwia mi to ogrom przyjemności

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-18, 21:09   #3142
natj
Rozeznanie

Cytat:
też mi to przeszło przez myśl

no ale wtedy Wam ten tysiak odpada od tych dwunastu i zawsze jest to jakos rozłożone w czasie i mniej wali po oczach i kieszeni
Moja Pani orto też z tym panem pracuje.
Aaa tak tak, ja myślałam bardziej że popłacimy zaliczki a pieniędzy żeby dopłacić resztę nie będzie i zaliczki stracimy

A tam, nie ma co rozkminiać, tż wraca z obczyzny w grudniu to i w grudniu będziemy załatwać (tzn, styczniu bo grudzień to święta ;P)

Edycja;
a co do orto, pan K jest całkiem dobry ale przez to zadziera trochę nosa (no i się ceni :/)
A jak długo nosisz aparat? i masz już orientacyjną datę ściągnięcia??

Edytowane przez natj
Czas edycji: 2008-11-18 o 21:11
Stary 2008-11-18, 21:24   #3143
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
pokazę Wam te które miałam juz skopiowane.
Tylko oczywiście napisy to takie jak wymagała sytacja
I kilka razem wziętych
ładniusieJa lubie takie kwiatowe wzorki jak na karteczce z napisem sto lat
Jak juz któraś galeria sie Toba zainteresuje to daj linka to zrobimy szturmowe zakupy Twojej kolekcji

Cytat:
Aaa tak tak, ja myślałam bardziej że popłacimy zaliczki a pieniędzy żeby dopłacić resztę nie będzie i zaliczki stracimy

A tam, nie ma co rozkminiać, tż wraca z obczyzny w grudniu to i w grudniu będziemy załatwać (tzn, styczniu bo grudzień to święta ;P)

Edycja;
a co do orto, pan K jest całkiem dobry ale przez to zadziera trochę nosa (no i się ceni :/)
A jak długo nosisz aparat? i masz już orientacyjną datę ściągnięcia??
E tam stracicie. Poza tym co to za nastawienie, he?
4 miesiące noszęA w styczniu zakładam dół. Aparat ściągam na pewno przed ślubem, bo wtedy stuknie dwa latka na górę i półtora roku na dół.

Wiecie co, wybierałam dzis zdjęcia z wakacji do albumu, album ma chyba miejsce na 40 zdjęć a ja wybrałam 80Musze policzyć ilę sie w nim zmieści
Stary 2008-11-18, 21:25   #3144
tancerka212
Zakorzenienie

dziewczyny to może na wakacje za granicę do pracy pojedźcie?? jak sie trafi tak dobrze jak ja to i 8 tysiecy w miesiąc sie zarabia... to juz jest cos... i wtedy ty i tż popracujecie miesiąc i macie wesele!! my tak robimy że jezdzimy na miesiąc wakacji, zarabiamy kaske i wracamy i jeszcze na wakacje jedziemy i poodpoczywamy w domku troche bo na 3 miesiące to za długo jak dla mnie... ale warto sie rozejrzec juz teraz za fajną pracą na wakacje bo inaczej z wesela nici jak musicie to sami finansowac..... musicie siąsc z karteczką i podliczyc realnie ile jestescie w stanie odłożyc do terminu slubu i ewentualnie przesunąc go np o pół roku.. zamiast kwiecien to październik na przykłąd...
Stary 2008-11-18, 21:32   #3145
natj
Rozeznanie

tancerka, dobrze mówisz
Ja byłam teraz u tża na wakacje w Irlandii. No ale on wraca do Polski.
Zresztą nie pozwoliłabym mu dłużej zostać, musi się już chłopak ustatkować.
Ja sobie tak marudzę dziołchy dać to darmy radę, jak coś to mnie tż na barana z urzędu zaniesie

No i ile odłożymy to też ni wiadomo teraz - ja bez pracy (bo dojeżdżam 80 km do uczelni) on teraz wraca.
Żeśmy sobie pokomplikowali
Stary 2008-11-18, 21:34   #3146
natj
Rozeznanie

Cytat:
ładniusieJa lubie takie kwiatowe wzorki jak na karteczce z napisem sto lat
Jak juz któraś galeria sie Toba zainteresuje to daj linka to zrobimy szturmowe zakupy Twojej kolekcji

E tam stracicie. Poza tym co to za nastawienie, he?
4 miesiące noszęA w styczniu zakładam dół. Aparat ściągam na pewno przed ślubem, bo wtedy stuknie dwa latka na górę i półtora roku na dół.
Na dół to sobie możesz zostawić; nie widać za bardzo. A jeśli miały by Ci zęby wrócić przez zły rozkład sił to by było nie fajnie
Stary 2008-11-18, 21:40   #3147
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny to może na wakacje za granicę do pracy pojedźcie?? jak sie trafi tak dobrze jak ja to i 8 tysiecy w miesiąc sie zarabia... to juz jest cos... i wtedy ty i tż popracujecie miesiąc i macie wesele!! my tak robimy że jezdzimy na miesiąc wakacji, zarabiamy kaske i wracamy i jeszcze na wakacje jedziemy i poodpoczywamy w domku troche bo na 3 miesiące to za długo jak dla mnie... ale warto sie rozejrzec juz teraz za fajną pracą na wakacje bo inaczej z wesela nici jak musicie to sami finansowac..... musicie siąsc z karteczką i podliczyc realnie ile jestescie w stanie odłożyc do terminu slubu i ewentualnie przesunąc go np o pół roku.. zamiast kwiecien to październik na przykłąd...
nie wiedziałam, że az tyle sie zarabia za granicą. Dobry pomysł dla tych, kt órzy sami finansuja wesele.

Cytat:
Na dół to sobie możesz zostawić; nie widać za bardzo. A jeśli miały by Ci zęby wrócić przez zły rozkład sił to by było nie fajnie
no wiem, w jak będzie potrzeba to na dół zostawięA górę po tych 4 miesiącach mam juz prawie prostą
A jak aż tyle dojeżdżasz to nie lepiej mieszkac w Krk?
Stary 2008-11-18, 21:54   #3148
tancerka212
Zakorzenienie

uuu za granicą to się zarabia i wiecej no ale te 8 tysiaków w skandynawii to minimum dlatego warto się zakręcic za robotą.. w anglii koleżanki przez 3 miesiące tyle zarobily albo i mniej wiec wazne jest tez miejsce, bo po co charowac 3 miesiące jak za tą samą kasę mozna popracowac tylko miesiąc... ja to w sumie tak przypadkiem trafiłam na pracę bo tż miał pojechać z kumplem ale jak przysedł ostatni tydzien przed odjazdem to mu się rozbeczałam że jak ja tyle wytrzymam bez niego no to tż mówi "pakuj się kochanie jedziesz ze mną" i zabrali mnie z tym kumplem w samochod hehe.. rodzice na zawał mało nie padli bo uwazali mnie za jakąś królewnę czy co co umie tylko sobie z kosmetykami poradzic, ale jak się okazało szło mi lepiej niż tżtowi przez kobiece i zwinne paluszki hehehe i rodzice jak zobaczyli ile po niecałym miesiącu przywiozłam to znów im szczęka opadła i to jeszcze niżej niż jak im mówiłam że się pakuję i za 3 dni jadę 1,5 tysiąca kilometrów samochodem z tżcikiem do pracy hehehe ale we dwoje to się tak fajnie pracowało- nagadalismy się za wszystkie czasy, w nocy sobie razem spalismy i było nam cudownie a przy okazji nam jeszcze za to płacili
Stary 2008-11-18, 22:02   #3149
natj
Rozeznanie

Cytat:
nie wiedziałam, że az tyle sie zarabia za granicą. Dobry pomysł dla tych, kt órzy sami finansuja wesele.

no wiem, w jak będzie potrzeba to na dół zostawięA górę po tych 4 miesiącach mam juz prawie prostą
A jak aż tyle dojeżdżasz to nie lepiej mieszkac w Krk?
A pewnie że lepiej, czekam tylko na tża bo nie dam rady utrzymać sama kawalerki. Dziś jest dokładnie miesiąc jak przyjeżdża
Więc góra styczeń przeprowadzam się do Krakowa

Cytat:
uuu za granicą to się zarabia i wiecej no ale te 8 tysiaków w skandynawii to minimum dlatego warto się zakręcic za robotą.. w anglii koleżanki przez 3 miesiące tyle zarobily albo i mniej wiec wazne jest tez miejsce, bo po co charowac 3 miesiące jak za tą samą kasę mozna popracowac tylko miesiąc... ja to w sumie tak przypadkiem trafiłam na pracę bo tż miał pojechać z kumplem ale jak przysedł ostatni tydzien przed odjazdem to mu się rozbeczałam że jak ja tyle wytrzymam bez niego no to tż mówi "pakuj się kochanie jedziesz ze mną" i zabrali mnie z tym kumplem w samochod hehe.. rodzice na zawał mało nie padli bo uwazali mnie za jakąś królewnę czy co co umie tylko sobie z kosmetykami poradzic, ale jak się okazało szło mi lepiej niż tżtowi przez kobiece i zwinne paluszki hehehe i rodzice jak zobaczyli ile po niecałym miesiącu przywiozłam to znów im szczęka opadła i to jeszcze niżej niż jak im mówiłam że się pakuję i za 3 dni jadę 1,5 tysiąca kilometrów samochodem z tżcikiem do pracy hehehe ale we dwoje to się tak fajnie pracowało- nagadalismy się za wszystkie czasy, w nocy sobie razem spalismy i było nam cudownie a przy okazji nam jeszcze za to płacili
Odważnie
ja po LO zdecydowałam się na wyjazd i to była najlepsiejsza decyzja - poznałam tża

Ps. Dobranoc!
Jutro pobudka 5.rano

Edytowane przez natj
Czas edycji: 2008-11-18 o 22:04
Stary 2008-11-18, 22:11   #3150
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
A pewnie że lepiej, czekam tylko na tża bo nie dam rady utrzymać sama kawalerki. Dziś jest dokładnie miesiąc jak przyjeżdża
Więc góra styczeń przeprowadzam się do Krakowa
o to fajnie, bo mi sie Ciebie żal zrobiło, że aż tyle musisz dojeżdzać Wiem coś o utrzymaniu mieszkanka, bo tż wynajmuję i masakra, co miesiąc jak płaci to mówi, że z ciężkim sercem ta kase oddaje, bo to naprawdę dużo Ale co robić.

Tancerko no to kozak jesteś I faktycznie tak mozna pracować gadając z tż

Ja tez juz uciekam, bo jutro wstaję o barbarzyńskiej porzePapa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości