|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów Wam przybyło od czasu powstania forum? | |||
| ani jeden |
|
1 | 14,29% |
| 1 |
|
1 | 14,29% |
| 2 |
|
1 | 14,29% |
| 3 |
|
0 | 0% |
| 4 |
|
1 | 14,29% |
| 5 |
|
0 | 0% |
| 6 |
|
1 | 14,29% |
| 7 |
|
1 | 14,29% |
| 8 |
|
1 | 14,29% |
| 9 |
|
0 | 0% |
| 10 |
|
0 | 0% |
| 11-13 |
|
0 | 0% |
| 14-16 |
|
0 | 0% |
| 17-20 |
|
0 | 0% |
| powyżej 20 |
|
0 | 0% |
| moja kolekcja się zmniejszyła |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgubne działanie forum, czyli ile przybyło Wam flakonów? ;)
ja w sumie mam 10 flakoników i mam zamiar tej "magicznej" liczby się trzymać.
na razie mi sie to udaje.
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Oooj przybylo, przybylo
nie wiem dokladnie ile ani czy jest to w 100% zasluga forum, jednak na pewno mialo w tym swoj udzial obecnie mam na stanie 22 flakoniki (nie liczac tych, ktorycyh juz nie chce liczyc, np Kenzo Flower) i ta liczba ciagle i regularnie sie zwieksza jednak mam twarde postanowienie - nie schodze ponizej stanu kata 1500zl i jak na razie udaje mi sie w nim wytrzymac, chociaz kilkukrotnie byly takie okazje, ze az mnie sciskalo w zoladku |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Demoniku.
Chciałabym Ci serdecznie podziękować za złączenie mojego wątku, w którym zawarłam dwa różne pytania. Złączenie to spowodowało zagubienie mojego drugiego pytania co skutkuje niemozliwością uzyskania na ten temat wypowiedzi forumowiczek. Tytył wątku głównego jest co prawda częściowo powiązany z tym pytaniem, ale .. Ręce opadają. To był naprawdę genialny pomysł. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doprawdy? Możesz być pewna, że moje ręce opadają znacznie częściej - chociażby na widok zdublowanych wątków, które bez najmniejszego problemu można znaleźć przy pomocy wyszukiwarki i odświeżyć. Bardzo dużo czasu (który mogłabym przeznaczyć na pisanie postów lub całkiem prywatne sprawy, nie związane z Wizażem) zabiera mi "sprzątanie" forum i przykro mi, gdy widzę, jak wiele osób ma to w nosie. Sama założyłaś kilka wątków, które połączyłam z innymi o podobnej tematyce: - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...84#post2820884 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...16#post2819316 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...51#post2762651 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...12#post2762612 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...45#post2722145 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...96#post2630696 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...49#post2430349 Dodam tylko, że z tytułu moderowania nie dostaję żadnego wynagrodzenia. Dziękuję za słowa uznania.
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka jest Demonika rola na naszym forum, z ktora z reszta swietnie sobie radzi |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
archiwum jest pełne zdublowanych wątków które są i nikt ich nie łączy. Ponadto jeśli na zadam pytanie " Jaka jest u was pogoda " a moderator włączy je do wątku "Cztery pory roku" w którym jest kilkadziesiąt postu, to nikt nie odpowie na pytanie o pogodę, bo go nie zauważy. W wątku ile przybyło flakonów jest wiele różnych zagadnień. Moje pytanie dotyczyło doświadczeń forumowiczek jak wytrwać w postanowieniu niekupowania przez jakiś czas perfum. Być może interesuje to jakąś grupę osób. Niestety w tytule "Ile ci przybyło flakonów" nikt się go nie domyśli. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Sylwieto droga, jak już wiele Wizażanek przede mną stwierdziło, wyszukiwarka nie gryzie. Jesli chodzi o wytrwanie w postanowieniu nie powiększania swoich perfumowych kolekcji był na ten temat wątek pt. "Odwyk", był i taki "Perfumoholizm...". Przy odrobinie wysiłku na pewno znalazłabyś taki, do którego Twoje pytanie by pasowało
A co do subiektywnej oceny to moim zdaniem Demonik jest świetnym moderatorem a itak ma mnóstwo pracy na naszym forum...
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie proponuję połączyć ze sobą wszystkie wątki, w końcu każdy z nich jest o perfumach.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro uczestnik forum nie może wydać swojej opinii na temat funkcjonowania forum w momencie, gdy różni się ona od innych wypowiedzi, to faktycznie nie ma sensu. Zauważcie jedną rzecz, ja zwróciłam uwagę na fakt czynności moderatora wg. mnie błędny/niepotrzebny w mojej ocenie. Oczywiście mogę się mylić ale mam prawo do własnego zdania. Na moją opinię powstają wypowiedzi osób, które nie próbują zrozumieć sensu sytuacji, tylko bronią swojej koleżanki (bo jest koleżanką) uważają ja za jedyną nieomylną i zarzucają mi niewłaściwe zachowanie. Przejrzyjcie archiwum i zobaczcie ile tam się powtarza wątków, które nie są posklejane. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet po polaczeniu obu watkow, temu kto kliknie na tenze ,ukaza sie ostatnie wypowiedzi, ktore to wlasnie byly naszymi.Tak wiec pozostale wizazanki, po przeczytaniu ostatnich, aktualnych postow, beda udzielaly odpowiedzi raczej na nie niz na wczesniejsze. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przybyl ani jeden
A tak naprawde - kolekcja mi sie potroila dzieki obecnosci na forum, a wlasciwie nie dzieki mojej obecnosci na forum, a uleganiu wplywom. Ale nie zaluje, bo dziewczyny maja dobry gust i juz dawno dzieki nim zrezygnowalam z zakupu na przyklad Mariny de Bourbon na rzecz innych, ktorych jeszcze nie znam. |
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zgubne działanie forum, czyli ile przybyło wam flakonów? ;)
Ostatnio nie kupiłem żadnego.
Cały czas się zastanawiam i zmieniam decyzję co do zapachu który chcę kupić. Wynika to z tego aby nie kupować podobnych zapachów do tych które już posiadam. Unikam też zapachów popularnych. Ostatnio miało to być Allure Chanela i Kenzo pour home. Teraz to może być Carolina Herrera for men i 212. Co przyniesie czas jeszcze nie wiem. |
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Czas na moją malutką spowiedź
- jeszcze z pół roku temu byłam posiadaczką "całych" 2 flakoników perfum - tak, tak to naprawde jest możliwe. Pierwsze z nich to...bleh...CK One - kiedyś były straaasznie modne, wszyscy ich używali i ciocia mi kupiła , a drugie to Mademoiselle Coco Chanel . I to była cała moja kolekcja ...pół roku temu w poszukiwaniu fajnego babskiego forum natknęłam się na Wizaż i...w ciągu tylko pół roku moja kolekcja powiększyła się o 4 flakoniki i 2 w drodze . Uzależniłam się od forum prawie tak jak od kupowania perfum...ale zła na Was kochane nie jestem..oj nie
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Forum w minimalnym stopniu wpłynęło na mój zakupoholizm
, ale przyznać muszę, że ukierunkowało mnie i ograniczyło nietrafne wybory, a dzięki przemiłym dobrym duszom nawet przy braku perfumerii w mieście pojawiła się możliwość przetestowania zapachów |
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Mnie przybyło 6 flakonów. Do momentu poznania forum miałam 2 flakony. Ale dla mnie nie liczy się to, ile flakonów posiadam, ale ile dane mi było dzięki forum poznać. A odkryłam tyle pięknych zapachów...
|
|
|
|
|
#79 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lalesiu, Burn-it-up, Margot45, Sylwia.gda - dziękuję
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodam jeszcze, że na forum redakcyjnym istnieje wątek, w którym osoby chcące pomóc, a nie wytknąć niedopatrzenie, wklejają tzw. duble: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93963 ![]() Cytat:
Cytat:
--- Wracając do zadanych przez Ciebie pytań: Cytat:
Cytat:
--- PS Zamykam na czas jakiś sondę, bo widzę, że sfiksowała . Muszę się skonsultować w tej sprawie z Adminem.
|
|
|
#80 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Masz ode mnie trolla. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-10-02 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumoholiczki
Cytat:
Strasznie odkrywcze są i wybitnie wzbogaciły to forum ![]() Może tak zadasz sobie trochę trudu i przeczytasz chociaż kilka tematów? |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Mała spowiedź.
Moja przygoda z perfumami zaczęła się właśnie tutaj. Kupiłam na początek dwa flakony, setki. Zachwycałam się flakonami, byłam szczęśliwa i miałam ogromne wyrzuty sumienia, taki wydatek na raz, taka ogromna kwota. Schowałam głęboko w szafie aby nikt nie widział, wyrzuty sumienia stłumiłam potem kolejnymi zakupami. A teraz ile tego jest, i to "zasługa" forum. Patrząc na wpisy w tym wątku sprzed kilku lat i przybywanie perfum. Pochwalcie się ile tego macie? Ile przybywa w ciągu miesiąca, kwartału? Coś mi się wydaje że więcej niż w poprzednich postach.Tego ile przybyło od początku forum perfumy nie sposób zliczyć.
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
ja dobilam do 10 (w ciagu 2 lat na wizazu, troche mniej na perfumach) i od jakiegos czasu jestem na odwyku. Jak juz nie moge wytrzymac to kupuje cos np dla mamy
frajda dokladnie taka samaNiestety moj odwyk trwa juz ladne pare miesiecy i robi sie troche nerwowo. Znowy zaczelam sledzic "perełki z allegro"
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Weszłam tu aby pocztać Wasze wrażenia i podzielić się swoimi,może teraz jestem bardziej na bieżąco co w perfumach piszczy,ale moja nałoga perfumowa trwa bardzo długo.Kiedyś może miałam mniej funduszy na przyjemności(studia i takie tam)a teraz więcej testuję a mniej kupuję pełnowymiarowych.W ilości pełnowymiarowych nie przekraczam 30,nie liczę miniatur.
Forum ma działanie raczej poznawcze.I terapeutyczne Wielkim plusem jest to że powoli poznaję osoby które widzą perfumy i traktują to jak pasję i hobby. pozdrawiam! |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim - dla mnie forum nie ma działania zgubnego, ja już w szczególności Perfumy.
![]() Wizaż jest jednym z nielicznych miejsc, gdzie zaglądam regularnie, bo to takie kompendium wiedzy w pigułce. Mam problem z kotem- Wizaż, potrzebuję lepszego kremu - Wizaż itd itp Ale pewnie miało być o perfumach ![]() Moja perfumeryjna pasja zaczęła się przed odkryciem Wizażu, a Perfumy wygooglowałam szukając informacji o jakimś rzadziej spotykanym zapachu. Nie mogłam wręcz uwierzyć, że w jednym miejscu w sieci mogę spotkać aż tyle miłośników/miłośniczek perfum i pogadać z nimi o perfumach .Myślę, że bez mojej obecności na Perfumach przybywałoby mi flakoników mniej więcej w takiej samej ilości jak teraz (mam wyjątkową łatwość pływania na fali tsunami, jeśli chodzi o zapachy ). Być może byłyby to nieco inne zapachy, bo właśnie tutaj mogłam zobaczyć, co trafiło w gust osoby, która ma podobne zapachowe upodobania do moich, a tym samym sama zainteresować się danymi perfumami. Chociaż sama przeważnie czytam, wynajduję, kupuję/zdobywam próbki, czy testuję w perfumerii. Ile mam flakonów? Dokładnie nie wiem, muszę zrobić spis inwentarza, gdy wreszcie znajdę czas i chęć na obfocenie moich flakonów, ale jest ich z pewnością ponad 100. I genialnie się czuję z taką liczbą, bowiem moje serce jest bardzo pojemne, a sama liczba nie ma dla mnie znaczenia ( w sensie- nie przygniata mnie). Czasami przez 2-3 miesiące, a zdarza się, że i dłużej nie kupuje niczego, a czasami kupuje kilka, bywało, że i kilkanaście flakonów w miesiącu. Zależy to od mojego nastroju, od tego, co akurat wywąchałam i przetestowałam.
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dużo mówić, wszystko co mam przybyło mi pod wpływem forum.
No nie, prawie wszystko. Przyszłam tu z Sotto Voce, Nothing, klasyczną Gabrysią, Extase i Exclamation niebieskim. To tutaj odkryłam dobrodziejstwa allegro i po długim zapoznawaniu się z listą ówczesnych wiarygodnych sprzedawców, odnalazłam (nie do zdobycia w sklepie) utęsknione Joop Femme. Od niego się zaczęło, a potem poszło jak lawina. W sumie odkąd tu jestem nabyłam 27 flaszek. Średnio na miesiąc wychodzi jedna flaszka z małym ułamkiem. Dużo. Choć przy niektórych z Was to kropla w morzu.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-10-30 o 10:42 |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
staram sie nie przekraczac okolic 10 flaszek, bo juz teraz jest mi szkoda ze nie moge pachniec nimi wszystkim na raz, i ze musze wybrac codziennie czym bede pachiec
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... kiedy ja przyszłam 2 lata temu na Wizaż, miałam 1 flakon perfum - gdy się kończył, kupowałam sobie nastepny. Teraz mam jakoś około 25 flakonów i odlewek. Dwudziestopięciokrotne przebicie, nie ma co...
|
|
#89 |
|
spin doctor
|
Na forum "przyszłam" z dwiema flaszkami-Allure 50ml i Deep Red 30ml Teraz moja kolekcja liczy ponad 25 flakonów nie licząc ciągłych rotacji
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na forum jestem niedługo, bo od lipca tego roku, a przyszłam tu z 7 dużymi flakonami i kilkoma miniaturkami. Teraz mam 30 pełnowymiarowych flaszek, nie wspominając o kolekcji miniaturek i 10 sprzedanych nietrafionych zapachach. Sporo jak na parę miesięcy. Teraz już przyhamowuję, bo etap zachłyśnięcia się Wizażem, próbkami i nowymi zapachami mam już za sobą. Mniej więcej już wiem czego chcę i konsekwentnie do tego zmierzam. Staram się też cieszyć tym co mam, choć zdecydowanie bardziej ekscytuje mnie zdobywanie czegoś nowego. Ale to chyba norma na tym forum
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

na razie mi sie to udaje.

nie wiem dokladnie ile ani czy jest to w 100% zasluga forum, jednak na pewno mialo w tym swoj udzial
obecnie mam na stanie 22 flakoniki (nie liczac tych, ktorycyh juz nie chce liczyc, np Kenzo Flower) i ta liczba ciagle i regularnie sie zwieksza 
taka jest Demonika rola na naszym forum, z ktora z reszta swietnie sobie radzi
a itak ma mnóstwo pracy na naszym forum...

- jeszcze z pół roku temu byłam posiadaczką "całych" 2 flakoników perfum
- tak, tak to naprawde jest możliwe. 
Strasznie odkrywcze są i wybitnie wzbogaciły to forum