|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
a ja się tylko przywitam
i mykam..echh
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wiec to kewstia chyba tego ile sie doda cukru a nie mozna poprosic zeby zrobili mniej slodki niz zazwyczaj robia?![]() my na pewno najpierw poprobujemy tortow zeby gosciom jakiegos swinstwa potem nie wcisnac ![]() jak tylko w Stanach wyemituja to zaraz nastepnego dnia sciagam z torrenta ![]() Cytat:
![]() mi juz zostal tylko dziadek. i mam olbrzymia nadzieje, ze spokojnie sobie dozyje mojego wesela, a moze nawet prawnukow (super by bylo )a z tym banem to jaja jakies dobrze, ze juz jestes ![]() ja dzis zaliczylam uczelnie, ginekologa i jestem free tzn nie do konca, bo mam deadline do jutra rane zeby wyslac kobiecie zarys projektu badan marketingowych, ale cos tam naskrobie w miedzyczasie i bede odpoczywac
|
||
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
mam dziś okropny dzień
nie dość,że jestem chora to jeszcze robiłam obiad dla całej rodzinki i poparzyłam się,spaliłam 2 kotlety,wszystko mi wypadało z rąk...eh
|
|
|
|
#3184 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej dzięki wysokim rachunkom za roaming dostał teraz telefon w super cenie A tak normalnie to ona ma do mnie za darmo rozmowy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z resztą i tak zgubu albo nie sprawdzi.Cytat:
![]() ble, nie lubię ![]() Wiecie co, byłam z koleżanka w sklepie i jak taki dałnek stałam przy alkoholach i sie gapiłam jakie sa ceny wódek i win Później byłam z tatą i to samo
|
|||||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak apropos tych tortów... aż się boję wybierać..
Wiadomo jest wiele cukierni i tak dalej ale ciekawi mnie,czy jest w każdej możliwość spróbowania Wiecie jak się człowiek naoglądał amerykańskiej tellewizji to już mu się luksusów zachciewa.. ale jeśli o mnie osobiście chodzi, strasznie nie lubię ciężkich tortów...Takie .. kiedyś poczułam tę różnicę zamawiając tort na rocznicę rodziców, ale teraz nie pamiętam co i jak.. z cukierniami...A tej nowej co Wam wczoraj pokazywałam nieznam.. ok wszyscy ich chwalą i tak dalej.. ale wiecie.. gusta są różne Choć ok z jednej strony co sięnie zamówi i tak będzie ok (wedle słow mojego TZ) ale tak sobie pomyślałam.. moze i za 10 lat zapomnę smak tego tortu, ale kurna będą ślubne zdjęcia z tym tortem no to kurna nie moze być jakisbyle jaki Zastanawia mnie zamawianie u bliklów.. Bo tam jest napisane, że zamówienia skłądać na fax do Wawy, bądź na adres email... No ja nie wiem czy oni to jakoś centralknie zbierają a potem rozsyłąja regionalnie czy jak.. ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby wieźli mi torta z Warszawy skoro jest cukiernia w Kielcach Ach no i jeszcze jedno.. rozwaliło mnie jedno w ofercie braci janusz.. tort w kształcie pary młodej wystajacej spod kołderki.... Taki jakiś jarmarczny humor.. ale za to te rampki w kształcie schodów do nieba z Aniołkami.. Najgorzej, że napaliłam sięna torty bliklowe te takie jak Kasia pokazywała.. i o zgrozo dziękuję Bogu, że mam jeszcze póltora roku na podjęcie decyzji Samouciu ... ja CI powiem, że ja nie będę dałnić na monopolowym :P Mój TŻ będzie.. choć już optymistycznie załozyliśmy 17 -25 zł za butelki od 0,7 do 1 litra Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-19 o 16:26 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
przyszłam sie przywitać
ahhhhh......dziś kupiłam taki śliczny papier i śniezynki, że muszę je jakoś wykorzystać ![]() buziammmmm..... do później
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi o to, ze zmrozona wodka w butelce 0,7 bedzie dluzej stala na stole niz taka w butelce 0,5 (bo tak szybko jej nie wypija), wiec zdazy sie rozmrozic, goscie beda pili ciepla, a ciepla jest feee ![]() wiec dlatego ja wole kupic 0,5
|
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale orzechowy nieeeee, albo orzechowe lody fuuuuj![]() Cytat:
I na razie stawiam na Sobieskiego, chyba, że rodzice zarządzą Finlandię Ahaaaaa wiecie co, dziś rano słyszałam, że rodzice rozmawiali o weselu(bo ja wczoraj im powiedziałam jak sie ma sprawa z kosztami) i mama mówi: Ale absolutnie suknia nie bedzie wliczana w koszty wesela Normalnie sie oburzyli, żemy z tż tacy oszczędni. A później tata w aucie mi mówi, że suknię i garniak mamy osobno liczyć, więc odejmując cene ciuchów jesteśmy daleko daleko pod kreską![]() A i jeszcze odnośnie alko tak na tym monopolym się zastanawiałm czy by nie kupić drinków tj. Smirnoff Ice czy Bacardi Breezer, Sobieski też ma takie, ale nie pamietam nazwy, wiecie o co chodzi. Co myślicie? |
||
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie jakies przygotowywane fabrycznie drinki, szczegolnie, że o ile ja się orientuję.. w tych kolorowych buteleczkach jest szczątkowa ilość alkoholu.. a przynajmniej tak mi sięwydaje Nie mniej jednak wesele to jest wesele i prędzej przejdzie samogon niz drinki, Ludzie nie lubią wynalazków Co do smaku tortu.. No to być moze skuszę się na orzechowy.. Z całą pewnością nigdy nie na czekoladowy.. Najprędzej śmietankowy bądź waniliowy Byleby nie był robiony na ciężkim kremie tylko na ludzko ubitej śmietanie Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-19 o 16:54 |
|
|
|
|
#3193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my z TZem nie stolerowalibysmy torta czekoladowego albo tym bardziej owocowego (tu nawet mogloby sie to zakonczyc odruchem wymiotnym TZa ![]() Cytat:
a te butelkowane drinki nie dosc, ze calkiem srednie to jeszcze za ta cene zupelnie moim zdaniem sie nie oplacaja.Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-19 o 16:55 |
|||
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że tort owocowy jest z lekka niebezpieczny ze względów tak jak lain mówi (tudzież pisze
) odrruch wymiotny gwarantowany Owoce to bardzo wywrotowe że tak powiem skłądniki jedzenia i nie dość, że strasznie się bełtają z tymi wszystkimi kremami w torcie to jeszcze, mozę tak sięzdarzyć, że ktoś jest uczulony na jakis i co??wtedy konkretny gość mozę nawet n nie spróbować torta Twojego Ja nie wiem, ale raczej nie proponuję owocowych tortów,, jeszcze goście nie nadążą uciekać do sedesu i zabełtają CI sale... Ja bym nie ryzykowała Urażonych brakiem estetyki z gory przepraszam |
|
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy alkohol to chemia, a mi one smakują, na pewno je wole niz wódkę. Ale macie rację, nie ma co wydziwiać![]() My lubimy czekoladowy i taki w takim razie będzie - i tak się lituje nad gośćmi i nie robie marcepanowego Waniliowego ani smietanowego nie chcę, bo to cukier bez smaku dla mnie. Już bym wolała orzechowy. Może ten mój będzie cos ala czarny las/schwarzwald![]() Pistacjowe lody pychotka Ja w ogóle uwielbiam orzechy![]() Kubusewa nie wezmę owocowego, bo chyba na wesle nie pasuje, chociażby z tego względu - poza tym ta owocowa masa jest pseudo-owocowa Ale co do alergii to prędzej ludzie sa uczuleni na orzechy - moja koleżanka do tego stopnia, że puchnie jej przełyk i może sie udusić.
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-19 o 17:08 |
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki pracy kelnera sporo podejrzal i umie zrobic pysznosci bo czystej wodki to ja w ogole nie pije mam traumatyczne wspomnienia zwiazane z czysta i obrzydzenie gwarantowane na cale zycie tez uwielbiam pistacje dziwna zaleznosc - smaku orzechowego nie lubisz, a orzechy owszem
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z takich wódkowych drinów lubię caipiroskę W ogóle lubie drinki jejciu uwielbiam ehhhh Jak byliśmy kiedys w pergaminie to tak piliśmy coraz to inne, takie pyszne i kolorowe jej nie zapomne tamtej nocy Albo jak byłam z koleżankami w tajemniczym ogrodzie i wsuwałam lody z likierem arbuzowym Ale mi sie przypomniało W przyszłym tygodniu pewnie coś poimprezujemy to sie napiję![]() Nie lubie tylko lodów i tortów A orzechy, jejku strasznie lubię O, nie lubie przetworów, lubię czyste orzechy![]() Ja z kolei obrzydzenie gwarantowane do końca życia mam w przypadku żubrówki, po której przez kilka lat nie piłam soku jabłkowego Na szczęście sok mi przechodzi przez gardło ale jak poczuję zapach żubrówki o brrrr, albo cin cin rosso blech, albo Martini, brrrr Uwielbiam passoe, wódkę danzka z sokiem kaktusowym i więcej moich hitów mi nie przychodzi do głowy Ale ogólnie jeszcze lubie driny z grenadiną. Tak sie cały czas przymierzam do zakupienia oprzyrządowania do drinków i alkoholi, żeby próbowac robic różne pyszności, ale jakos zawsze na łatwiznę idę. Zaraz sobie luknę na necie na jakies różne fajne rzeczy i najwyżej poproszę Mikołaja
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znoszę żadnych grzybków, nic a nic, marynowane mi śmierdzą, smażone .. takie jakieśsą bleeeeeeeeee, a w zupie takie obślizgłe Za to tonami bym pochłaniałą faszerowane pieczarki .. nota bene własnej roboty ![]() A drinki.. no cóż ja na razie jestem na etapie wypróbowywania w knajpach martini bianco.. nie znam sięna żadnych drinkach.. bo z reguły i tak mi nie specjaln ie nie smakują bo ja lubię słodkie.. a likeiry.. jakoś mi nie podchodzą bo dla odmiany za słodkie Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-19 o 17:55 |
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mecenas za 1000 http://www.allegro.pl/item481111616_...ecenas_38.html ciekawe czy jest jakis haczyk
|
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle lubię, ale strasznie szybko wypijam i to moje picie drogo wychodzi![]() Cytat:
![]() A Twój tz pracował gdzies na rynku? Bo powiem szczerze, że jakos tak mi znajomo wyglądał na tych zdjęciach Ale to tez może dlatego, że mój M. ma podobnego kolegę![]() Mikołaj powiedział, że należy napisać list i on sprawdzi czy byłam wystarczająco niegrzeczna
|
||
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki nie wiem o czym pisałyście za duzo czytania
JA całe dnie siedze nad przygotowaniami. Już lista gości jest zrobiona... Kucharki, sala już zamówione. Zespół w sumie terz choc jestem za tym zeby jeszcze jednak posłuchać jak grają inne. Jutro kościół i fotograf a i kamerzysta To mi się podoba <jupi>A jeśli chodzi o drinki to lubie w kazdej postaci i kazde zwłaszcza ze spraitem:P mniam.
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-19 o 18:17 |
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby po drinkach ani po piwie nie powinno się mieć.. ale w sumei to samo tyczy się imprez suto rodzinnie zakrapianych..
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod Roza, Pod Krzyzykiem i w Barze 13 (tam gdzie jest Pasaz 13; to taki jakby bar nalezacy do klanu Likusow). moze gdzies ci sie tam przewinal, choc to juz dosc dawno bylo (ale mysle, ze wiele sie od tego czasu nie zmienil z wygladu )sadzac z opisu aukcji ewentualny haczyk wyszedlby przy kupnie. no a ja jeszcze do kupna sie nie zabieram mam nadzieje, ze za rok trafi sie podobna oferta ![]() cudownie by bylo
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-19 o 18:23 |
|
|
|
|
#3206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak pracował w banku to nie, bo ja na rynku tylko w bph byłam ze dwa razy. NIe wiem, pewnie ten kolega tż na niego promieniuje i mi sie tak wydaje![]() A napisz maila tak jak radzi Kubusewa, nic Ci nie zaszkodzi A zaspokoisz ciekawośc na przyszłośc
|
|||
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Może byćtak, żę ona ja sobie przywiozłą albo sprowadziła z zagranicy i dlatego ma tańszą.. a moze po prostu.. tak jawyceniła, by nie płacić dużego procentu allegro...
Nie wiadomo Powiem Wam, że porażają mnie ceny polskie w porównaniu z zagranicznymi... skąd oni taki kosmos biorą????
|
|
|
|
#3208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w poprzednim poscie dopisalam konkretnie w jakich miejsach, wiec jak w nich bywalas to calkiem prawdopodobne ![]() Cytat:
ale w BPH to akurat nie na rynku pracowal ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
Pisała Wam kiedys ze mam dwa tygodnie przed swoim weselem wesele u psiapsóły aleee ona nie miała nic załatwione jeszcze i wczoraj do mnie dzowniała ze byli w 5 salach co chcieli wesele i w kazdej cały czeriwec, sierpień, i wrzesień, paździrnik i w ostatniej było tylko wolne 2 paździrnik i zaklepali szybko, nieźle
dlatego ciesze sie ze bez pośpiechu sobie wczesniej rezerwacje zrobliśmy. A przed chwila dzwonił do mnie fotograf z pytaniem potwierdzenie daty slubu bo nasz termin jest strasznie oblegany, i powiedziałam ze na 100% go biezemy![]() kurecze jeszcze oriestry nie mam i chyba dzisiaj zadzownie bo moze ta co mam na oku tez juz zajeta bedzie
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sprawy organizacyjne stoja w miejscu, bo tak bez TZa to nic nie zalatwie, nie podpisze itp. wiec pewno cos ruszy dopiero w grudniu (w sumie zostala tylko orkiestra i kamerzysta, z czego orkiestra juz wsteonie zarezerwowana)
UEk przelal mi stypendium naukowe i to za 2 miesiace. co za zastrzyk gotowki ![]() no a na UJcie oczywiscie bajzelek i jeszcze nawet nie ma list stypendialnych podobno beda w poniedzialek... podobno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

i mykam..echh

), wiec to kewstia chyba tego ile sie doda cukru 
Też chce
i jako s o weselu mi sie nie chce myslec
tzn nie do konca, bo mam deadline do jutra rane zeby wyslac kobiecie zarys projektu badan marketingowych, ale cos tam naskrobie w miedzyczasie i bede odpoczywac
Ale przynajmniej dzięki wysokim rachunkom za roaming dostał teraz telefon w super cenie
głupi dziadek
wykłady nie sa obowiązkowe!
.. kiedyś poczułam tę różnicę zamawiając tort na rocznicę rodziców, ale teraz nie pamiętam co i jak.. z cukierniami...

) odrruch wymiotny gwarantowany Owoce to bardzo wywrotowe że tak powiem skłądniki jedzenia i nie dość, że strasznie się bełtają z tymi wszystkimi kremami w torcie to jeszcze, mozę tak sięzdarzyć, że ktoś jest uczulony na jakis i co??