|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Wiem, że nikt nie rozmawia o cenach. Ale jednoznacznie da się wyczuć o co chodzi. Szczególnie z perspektywy pewnego "doświadczenia"
![]() Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
cóż, z drugiej strony patrząc, jak kogoś stać na auto na 60tys i książki za 4 (???????) to co tak skąpi na pierścionek????
![]() mam zamiar pogadać w łóżku z tż o pierścionku - i bynajmniej nie o cenach zobaczymy co osiągnę... tą akcję w galerii odbieram jako dobry znak ![]() dobranoc moje drogie, teraz już naprawdę! jeszcze pasjansik tylko.... ![]() słodkich snów
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem troche inaczej to wszystko. Moim zdaniem jej Tż olał sobie całkowicie sprawe. Nie wiem, ale ja ja rozumiem. Na każdym kroku problem
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
i ja zycze spokojnej nocy moje drogie!
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc!
|
|
|
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
2 i 2
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Jaka szkoda ,że ja do Was nie dołączyłam wczoraj bo po tym jak rozbeczałam się ,że klucze zgubiłam poszłam spać reaguje jak kobieta w ciąży zbyt emocjonalnie a zaczęło się od przedwczoraj od TŻta. A kluczy nie zgubiłam ale spanikowałam. ![]() Może ta pogoda tak działa na mnie dobijająco , że mam czarne myśli odnośnie tego co będzie chyba nie ja jedna na tym wątku narzekam na pogodę Dzisiaj piątek a mi się wydaje ,że sobota. Jutro chrzciny i pytanie do Was kochane , co wypada założyć matce chrzestnej (przyszłej ) ? planuję czarne spodnie lub brązowe i do tego żakiecik jakiś tylko jaki kolor a no i nie wiem czy mogę założyć kurtke czy raczej płaszcz wypada? zieloooona jestem w tych sprawach POMOŻCIE
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, eureka!
Tydzień myślenia i chyba w końcu wymyśliłam o co chodzi .. bo wszystkie inne rozwiązania do tej pory mi się kupy nie trzymały ... Otóż może zabrzmi to dziwnie .. ale mój TŻ ma wybitne kłopoty z odpowiedzialnością za cokolwiek ... I może tu się uśmiechniecie ironicznie "no dopiero coś takiego zauważyła", ale już piszę w czym rzecz: Po 1 z racji wieku trochę mu pobłażałam, wychodziłam z założenia, że on ma jeszcze prawo do odrobiny beztroski, do tego, żeby do pewnych rzeczy dość samemu, żeby dojrzeć przy mnie, ale nie w taki sposób, żebym ja go musiała wychować - wiecie o co chodzi. A po 2 - on po prostu jest MISTRZEM w unikaniu odpowiedzialności, potrafi tak pięknie mówić o tym, co by chciał zrealizować, potrafi też po prostu po mistrzowsku odwrócić kota ogonem i zwalić wszystko, każdą pierdołę na kogoś innego, jakieś czynniki zewnętrzne, pogodę itd itp. I praktycznie całe jego ostatnie zachowanie wynika właśnie z tego strachu przed odpowiedzialnością jakąkolwiek .. nawet to, że obraża się na mnie za to, że ja się obrażam - no kurdę tak ciężko mu jest powiedzieć "przepraszam kochanie, nie pomyślałem, że to Cię może urazić" - bo to już jest przyznanie się do winy ... Dużo by pisać .. wszystko właściwie co on robi i jak robi można tym wytłumaczyć .. Muszę się zastanowić co z tym zrobić, bo to nie jest błahostka, i obawiam sie, że jak do niego nie dotrze to, że MUSI się zmienić i wziąć swoje życie w swoje ręce to ja ciągle będę tak krążyć i czekać i koniec końcem albo się zniecierpliwię i odpuszczę albo ... wyląduję u teściów jako trzeci rodzic ... ehhhhhh
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
inc0gnit0 moze mała separacja, zeby sobie przemyślał to i owo? masz mozliwosc na kilka dni wrócenia do domu i nie odzywania sie do niego?
|
#1420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do ubrania - ja byłam chrzestną w lany poniedziałek ostatni, trochę inna pogoda, ale za ciepło nie było i zdecydowanie obstawiam za czymś eleganckim - czarne/brązowe spodnie, do tego W TAKIM SAMYM KOLORORZE, jak dla mnie oczywiście, żakiet, pasująca bluzka - nie musi być koniecznie biała takie przełamanie, nawet czerwonym, też może być dobre i płaszcz. rodzice na pewno będą eleganccy, w kościele może być zimno - ja bym czuła się niezbyt komfortowo stojąc przy wystrojonych rodzicach w kurtce. chyba że masz jakąś wyjściową kurtkę ![]() Cytat:
Cytat:
witam wszystkie miłe panie
|
|||
|
|
|
#1421 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy nie powinno być NAJWAŻNIEJSZYM kryterium to, czy dana osoba ma talent???Mam nadzieję, że mimo wszystko nie zrezygnowałaś ze spiewania?? ![]() Cytat:
![]() Karolco, ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() M A R U U U D Z Ę Ę Ę Ę... ![]() ![]() Aelitko, sukienka jest super... dokładnie al'a lata 20 i już teraz życzę super zabawy bo nie wiem, czy przed wieczorem uda mi się tu zajrzeć...No a akcja przed sklepem jubilerskim... ahhhhh... coś się zaczyna dziać... kuj żelazo, póki gorące widzisz, a tak mówiłaś, że zostaniesz na tym wątku na zawsze A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Ja już mam dziś lepszy humorek, pobeczałam sobie wczoraj i od razu lepiej ale jak przeczytałam Wasze posty,to widzę, że nie tylko ja miałam kiepski nastrój... to musiał być wpływ pogody - i tej wersji się trzymajmy
Edytowane przez zviezdocka Czas edycji: 2008-11-21 o 07:57 |
|||
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
a wczoraj wieczór miałam jeszcze coś zagadać a propos tego jubilera,ale oczywiście zdygałam
mimo to, od słowa do słowa zeszło na ten temat (już nie pamiętam, chyba nawet on coś rzucił), zapytałam co to się stało, bo przecież jeszcze tydzień temu twierdził ze właściwy czas nie nadszedł... to mi powiedział, że przecież nie wywali kasy na coś co mi się nie będzie podobało i będzie za duże albo za małe brzmi to fatalnie, jak teraz napisałam, ale powiedziane zostało tonem żartobliwym i lekko wrednym, on tak lubi:P a przetłumaczyć można na coś w stylu : "kochanie, chciałem się po prostu dowiedzieć co ci się podoba, no i rozmiar wypadałoby znać, żeby potem nie było problemów...." ![]() więc generalnie pozytywnie ![]() ale oczywiście to nic nie znaczy, jeszcze ze 2 lata tu posiedzę
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
my ostatnio oglądalismy razem ceny mieszkan, ale są powalające
z wynajmem nie lepiej wcale.....np mieszkanie 2 pokojowe 1200zł ![]()
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
to i tak mało. ja w zeszłym roku, jak jeszcze mieszkałam z koleżanką w kawalerce - blok z lat 70 i standard mieszkania pozostawiający wiele do życzenia.... - płaciłyśmy 1000zł (na pół oczywiście
) plus rachunki, które wychodziły tak ok 150zł. to był pokój z kuchnią, a w kuchni taki "aneks", gdzie miałam szafkę na książki i biurko ![]() za dwa pokoje i kuchnie, bdb warunki, też rok temu - 1600zł plus rachunki. uroki krakowa??
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, nie nadążam za wami
Także na począek gratulacje dla już zaręczonych, tych którym sie zdeklarowano albo deklaracja nastąpi Ja wczoraj mialam rozmowe na temat pirscionka, pwiedzialam,ze nie musi byc z brylantem ale zeby byl ladny i zeby bylo go widac Pozniej o slubie, zartem rzucilam,za ile lat...no ale odpowiedzial,ze niczego nie bedzie przeciagal. Takze powolutku rozgladam sie za sukienka, bo z tym bede miala najwiekszy problem...w ogole to chyba sie boje sukienki ogladac i o tym myslec...jeszcze sie cos pochrzani i dupa bedzie. I tak zle i tak niedobrze, dogodzic babom
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Wow, Malgosiub... to ja widzę, że u Was już baaaardzo poważne plany
![]() ![]() pięknie oby każda z nas miała takie "problemy" - wybieranie sukni, welonu, zaproszeń itp, itd... ![]() Czyżby ten wątek była jakis magiczny??... ja też tak chcę ![]() PS> i nic się nie pochrzani!! będzie dobrze, co to za pesymizm?! Twój TŻ mówi o pierścionku już całkiem serio, a Ty co za czarne scenariusze wymyślasz?! NIE WOLNO i koniec!
Edytowane przez zviezdocka Czas edycji: 2008-11-21 o 08:25 |
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
hihih, ja jestem taki czarnowidz
mysle, ze byloby tu mniej kbiet, gdyby wszystkie swoim dziadorkom prosto w oczy powiedzialy czego chca...Kiedys, dawno temu bylam z facetem, ktory po 5 miesiacach zaczal gadac o slubie. Ja tematu nie podlapalam bo czulam,ze gdyby mowil powaznie, to by sie oswiadczyl, a nie pytal kiedy slub bierzemy. No ale zapewnail,ze chce, wiec czekalam na oswiadczyny...minal rok i nic. Zaczal 2 raz takie gadki, wiec juz sie wkurzylam i powiedzialam,ze najpierw niech sie oswiadczy w koncu. oczywiscie tego nie zrobil. Jak zapytalam po kilku miesiacach od 2 jego gadki co z oswiadczynami, to sie na mnie wydarl, ze ja go naciskam itd. Wiec spokojnie odpowiedzialam,ze ani razu nie mowilam nic o slubie, wiec co on pieprzy. Chcial,zebym sie wyprowadzila, wiec sie wyprowadzilam. Wrocilam do rodzicow, bo wtedy jeszcze mieszkania nie mialam. Wiedzialam juz,ze to koniec, i tak sie stalo...co sie pozniej okazalo...mial juz inna. Nie umial sie rzyznac to aczal wymyslac i odwracac kota ogonem. Dlatego jestem raczej nieufna, dopoki gadka nie znajdzie odzwiercidlenia w dzialaniu...
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
taka natura kobiety
na przekór sobie i innym....... ![]() malgosiu, gratuluje i zazdroszcze, jak ja bym juz chciala moc wybierac sukienke! i zadnych pesymistycznych wizji - jak juz tak mowi to wszystko bedzie dobrze!!
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
mieszkam w małej mieścinie i zarabiam 900zł, wiec na moja kieszeń to za duzo ![]() Tz niewiele wiecej, wiec póki co sprawa z zawieszeniu
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no mam nadzieje... niestety sukienka ktora mi sie podoba nie jest dostepna w Szczecinie, bede musiala do Koszalina jechac jesli sie na nia zdecyduje. Możecie looknąć na internecie, suknia cosmobella, model 7242
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dziwczyny jak wy tu szybko piszecie
nie nadążam za wami heh.Malinko moja imienniczko gratuluje deklaracjiU mnie nudy, wczoraj też sobie pobeczałam, bo stwierdziłam, że jestem beznadziejna... okres dostałam i mi się na żale zebrało. Dziś mam zamiar zabrać TŻta do galerii żebyśmy pooglądali pierścionki hihi
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry Dziewczynki
![]() ja na wszystko machnęłam już ręką... wczoraj rozwinęła się dyskusja między moją mama a TŻ ... mama zaczeła sie wypytywac kiedy ślub itp...a Tz jak to on zaczal sie wymigiwac... mama stwierdzila ze nie jest pewny ze chce ze mna byc na to on sie dalej wyklocal ze najpeirw musi skonczyc studia i dopiero wtedy bedzie mogl byc odpowiedzialny na druga osobe... mowil ze go nie stac w razie czego na zone (choroba itp) tylko tak naprawde to wydaje mi się, że sporo rodzin w polsce (zona i maz) zarabiaja razem tyle co on jeden...no ale moze ja zyje w jakis innych realiach i sie nie znam... tak czy siak wyszlo ze slub za min. 2 lata ja siedzialam cicho podczas dyskusji i jedno jedyne pytanie krazylo mi po glowie....'ale keidy zareczyny..?'
Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2008-11-21 o 09:35 |
|
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może właśnie powinnaś była powiedzieć ok, ale zaręczyć się możemy, cokolwiek byle nie siedzeć cicho. Ja na początku miałam opory ale później już byłam tak zmęczona tym czekaniem i jego "chcę ale nie teraz" że nie wytrzymałam i z grubej rury. Naprawdę facetami trzeba czasami potrząsnąć. |
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przez to nie mozemy razem zamieszkac.....![]() Cytat:
![]() a witam wszystkie! od rana zaczynamy maraton pisania. widze,ze u wiekszosci klaruje sie sytuacja,co do zareczyn i ewentualnie przyszlego slubu- malgosiab super!
|
|
|
#1435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swoją wymarzoną kiedyś już wklejałam... =)Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak bym się zachowała... z jednej strony mówi całkiem logicznie, odpowiedzialnie, chce być w stanie sprostać ewentualnym problemom... [nie mam pojęcia ile zarabia teraz to pomijam]. może, skoro ma takie zdanie, po prostu powiedz mu czego oczekujesz? że ze ślubem możesz jeszcze troszkę poczekać, że nie marzysz o marmurach w domu i kawiorze na śniadanie , że liczą się dla ciebie pewne deklaracje i jeśli naprawdę planuje z tobą swoje życie, niech to okaże... ślub za dwa lata - super, ja bym mu chyba jednak powiedziała, że w takim razie spodziewasz się teraz oświadczyn ![]() ale to tylko moje zdanie =) u mnie w domu przy moim tż się na ten temat nie mówi - kiedyś mama żartem rzuciła, że mógłby się już zdecydować, bo się już do niego przyzwyczaiła i nie wie czy innego by tak polubiła pod koniec zdania zauważyła, że wszedł już do pokoju [ale nigdy tego nie skomentował, więc nie wiem czy słyszał ]buziaki!!!
|
|||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mojej kolezanki z Poznania, ta cena za 2 pokoje byla niska, wiec to bedzie zawsze sprawa indywidualna ![]() ja nie chce brac pokoju, podczas gdy za sciana mieszka ktos inny, to wole sie juz w domu przemeczyc
|
|
#1437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on dokladnie wie ze mi o zareczyny tylko chodzi bo juz nie raz o tym rozmawialismy tylko udaje ze nie wie.... jak to przed wczoraj powiedzial.....czeka na moment kiedy najmniej sie bede tego spodziewac.....to nic ze mowi tak od 2 lat
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe, też to słyszałam niestety na mówieniu się skończyło, miałam wrażenie,że mnie zbywa i tyle. No ale trzeba być dobrej myśli
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie masz racje,co miasto,to innaczej sobie licza,poki co trzeba bylo zrezygnowac z tego pomyslu mam nadzieje,ze TZ nie rozmysli sie,co do zarczyn chociaz ![]() a prospos galerii ![]() my nie ogladalismy na zywo pierscionkow,tyle w necie,ale moj rozmiar juz zna,wie co mi sie podoba uuuuu,poszlabym z nim na zakupy,ale dzis w pracy jest i jak przyjedzie do mnie na obiad,to bedzie zmeczony. tylko do przytulania sie bedzie nadawal
|
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie jedynie rozmowa, rozmowa, rozmowa. a jak nie podziała i nie pójdzie na kompromis, albo nie przekona mnie sensownie do swoich racji - to koniec. niestety. Cytat:
ale spoko, Twój chłopak wydaje się zainteresowany, mój szerokim łukiem omija tego typu sklepy ![]() Cytat:
ach, wybierać suknię ślubną... ![]() wiecie co, u mnie też z mieszkaniem lipa. a mieszkanie z ukochanym jest dla mnie w tej chwili ważniejsze niż zaręczyny. bardzo chciałabym móc już być przy nim w nocy, razem gotować, kłócić się i wiecie, żyć z nim. zaręczyny... marzę o nich, ale jestem taka szczęśliwa z lubym, że są one na dalszym planie |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

chciałam fotę wkleić...
a no i nie wiem czy mogę założyć kurtke czy raczej płaszcz wypada? zieloooona jestem w tych sprawach POMOŻCIE 

czy nie powinno być NAJWAŻNIEJSZYM kryterium to, czy dana osoba ma talent???
coś się zaczyna dziać... kuj żelazo, póki gorące 

Ja wczoraj mialam rozmowe na temat pirscionka, pwiedzialam,ze nie musi byc z brylantem ale zeby byl ladny i zeby bylo go widac
nie nadążam za wami heh.
i przez to nie mozemy razem zamieszkac.....