![]() |
#481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja niby genetykę przerobiłam - rozłożyłam ją na dwa tygodnie a przerobiłam w dwa dni. Tylko, że wszystkiego z niej nie pamiętam ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Konto usunięte
|
Choomik mam podobnie
![]() Co tydzień mam konwersatorium z historii starożytnej + kolokwium co dwa tygodnie z tego i jest to material duzy jak dla mnie bo ok 100 stron do opanowania w ciagu weekendu, ale im mniej się do tego przyłożę tym lepiej mi idzie - ostatnio cale ksero przeczytalam tylko 1 raz, podkreslilam kolorowym dlugopisem najwazniejsze rzeczy i potem tylko ze 4 razy przeczytalam te podkreślenia - bez powtarzania czy cos i dostalam 4+ <lol> A jak sie raz uczylam prawie ze na pamięć kułam to dostalam 4 - . Niby z pozoru różnica żadna ale widac po prostu wystarczy dac sobie troche luzu a efekt będzie taki sam albo i lepszy a wszystko bez stresu... ![]() Ja mam do siebie wyrzuty bo zaniedbuję angielski i powtorki z polskiego, ale amm tak duzo do nagrobienia z łaciny i greki ze juz nie daję rady z językowym materialem na studia i brak m czasu na nauke do matury ![]() Ide juz stąd, moze naucze sie chociaz kilku slówek. Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2008-11-19 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć teraz żałuję, że nie poszłam w tym roku na jakiekolwiek studia do Krakowa- może to śmieszne, może żałosne ale zawsze byłabym w tym samym mieście co ON ![]() ![]() ![]() Miałam się dzisiaj uczyć, ale jak zwykle nie wyszło. Może jutro wstanę z jakimś lepszym nastawieniem do życia.
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
11 grudnia mam egzamin teoretyczny, więc do tego czasu numerem jeden jest moja książeczka z testami
![]() ![]() Potem już NAPRAWDĘ zabieram się za naukę. Teraz nie mam kiedy się uczyć. Po prostu nie mam czasu ani siły. Wzięłam wolne na piątek, żeby się pouczyć na zaliczenie z anatomii i przepisać notatki na inne zajęcia w szkole. Eh ![]() Byle do stycznia, potem na parę miesięcy chyba odpuszczam pracę. A jak dobrze pójdzie, to w wakacje praca w Holandii ![]()
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja bo nic nie piszesz, a ja nie mam zamiaru tego z Ciebie wyciągać. Wiem, że medycyna wymaga wiele pracy. Dostanie się na nią jest strasznie trudne - jeżeli to jest Twoje marzenie to się go trzymaj. Byłabyś szczęśliwa męcząc się na jakichś studiach, ale będąc blisko Niego? Wątpię. W końcu zaczęłabyś mieć pretensje zarówno do siebie jak i do niego. Wiem, że czasem wszystko wydaje się beznadziejne a nasze wybory okazują się początkowo nietrafione. Ale po pewnym czasie okazuje się, że jednak nic strasznego się nie stało, że wszystko jakoś się ułożyło. Trzymam kciuki i za medycynę i za Was ![]() Ja ostatnio nabrałam wstrętu do nauki. Co siądę nad książką to włącza mi się się takie ziewanie, że mogłabym połknąć cały świat ![]() ![]() Dobra od jutra mocne postanowienie poprawy ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Twoja sytuacja... wiesz, ja na Twoim miejscu prawdopodobnie zrobiłabym to samo. Tak jak piszesz, są rzeczy ważne i ważniejsze. Ok, koniec już smęcenia, biorę się za naukę, bo w końcu za rok zostanę z niczym, bez niego i bez medycyny. A tak na marginesie, co się dzieje z gwiazdą89? Gwiazda89 odezwij się ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2008-11-21 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
hejka ja dzisiaj zdeklarowalam juz mature na maj
![]() Bardzo sie z tego ciesze i sie biore za zakuwanie porzadne,bo duzo nauki przede mna ![]()
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy się dziwili i nadal dziwią, że znaliśmy się tyle lat i nagle coś zaiskrzyło i jesteśmy razem. Więc niczego nie przekreślaj bo różnie się w życiu układa ![]()
![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I teraz pointa. Tak jak Ty stwierdziłam, że wypadałoby sprawę wyjaśnić. (I nie radze używać aluzji, bo mam wrażenie, że faceci ich nie rozumieją ![]() ![]() ![]() Najbardziej śmieszy mnie to ze wybrałam dokładnie taki moment w którym na 70% byłam pewna ze usłysze "nie" i w sumie osiągnęłam co chciałam. Czasem mam przebłyski, że chyba jednak lepiej nie wiedzieć, ale z 2 strony nie mam czego żałować. Cieszę się, że potrafiłam zebrać się w sobie, mimo że efekt był jaki był ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Jesli mowa o zbiegu okolicznosci (Chomik) to ja mam takieo znajomego, z ktorym relatywnie kontakt urwal mi sie kilka lat temu, ale caly czas na niego wpadalam- w Czestochowie, na ulicy, na Starowce, w sklepie, pod moim blokiem
![]() I mieszkalismy w zupelnie innych czesciach miasta, chodzilismy do innych szkol. Sytuacje byly co najmniej dziwne... :P Tak jakos mi sie przypomnialo. Za tydzien wysylam aplikacje na uni i bede Was prosic o trzymanie kciukow ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już zacznę trzymać kciuki na wszelki wypadek ![]()
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
U mnie to juz w ogole dziwne bylo
![]() I ta mina zszokowanego ![]() Mnie rowniez pula sie wyczerpala- watpie, bym kiedykolwiek go jeszcze zobaczyla, bo sie wyprowadzilam za daleko ![]() Dzieki za trzymanie kciukow ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W poniedziałek załatwiam staż. Mam już dosyć kłopotów z kasą ![]() ![]() ![]() Nija mam pytanie do Ciebie ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-11-22 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeglądałam segregator z ofertami stażu w specjalnym pokoju, w którym zajmują się tylko stażami, pani podawała mi różne oferty zaczynając oczywiście od tych, których nikt nie chce ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-11-22 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak skończę staż będę próbowała załapać się do restauracji, w mojej okolicy jest kilka nawet dobrych. Jedna dość blisko, obok kościoła, w niej są zawsze urządzane stypy i właściciel chyba dość chętnie przyjmuje osoby do pomocy. Na pewno nie chcę już pracy na pełen etat (staż to w końcu 8h dziennie), od stycznia stawiam na naukę, bo teraz już muszę porządnie zdać tę maturę i być spokojna o miejsce na studiach. EDIT: pochwalę się, że zaliczyłam anatomię na 5 ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2008-11-22 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mojej skomplikowanej sytuacji to, że tak powiem, nie ma już chyba o czym mówić. Tak jak przewidywałam, wszystko się skończyło zanim się zaczęło. I ok, niech tak będzie. Za dużo nerwów mnie to kosztowało, ale przynajmniej wiem, ze teraz to nawet nie jestem brana pod uwagę jako przyjaciółka- cóż. ![]() Wczoraj byłam na kursie i znowu zaskoczenie, bo znowu omawialiśmy temat, który ja w szkole miałam ledwie tknięty, a który jak się okazało może zająć całe 1,5 godz. a nie 15 minut jak miałam na lekcji i na korkach. Teraz to ja się w ogóle dziwie jak mogłam mieć te 67% z chemii skoro tylu tematów nie przerobiłam, albo przerobiłam " po łebkach". Teraz to wycisnę z tej chemii ile się da, człowiek się uczy na błędach.
![]() |
![]() |
#499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#501 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak klasyczna ![]() Włąsciwie nie mam problemów tylko z historią bo nie jest dla mnie problemem opanowanie jakeigos tam materiału, ale gorzej jest z greckim - ten język jest tak kosmicczny ze przez niego nie chce tego juz dluzej studiowac. Gdyby była sama łacina chętnie zrobilabym licencjat, ale łacina + greka to juz odpada niestety ![]() Ostatnio właśnie słyszałam ,że łacina na prawie jest jakaś "dziwna" i nie ma nic wspólnego z ta którą mamy na filologii i ze wiekszosć ma z nią problemy takze współczuję Ci. Wpadłam dziś na szalony pomysł... chcę wyzbyć się wszelkich mediów ![]() Postanowilam ze od jutra nie oglądam telewizji i nie korzystam z komputera do godziny 20 (do 20 sie ucze, od 20 takz esie ucze ale moge zagladac na gadu czy obejrzeć przy okazji jakis film)... Do tej pory funkcjonowałam tak że zaraz po przyjsciu do odmu włączałam telewizor lub komputer (albo jedno i drugie) zeby nie czuc sie samotną w domu (rodzice wracają ok 20)i przy tym sie uczylam ,ale ze nie byla to nauka efektywna bo ciagle cos mnie rozpraszalo postanowilam narzucic sobie rygor... Tylko nie wiem czy mi wyjdzie ![]() Cas wolny o ile taki sie znajdzie mam zamiar poswiecać na czytanie (ale nie lektur czego dawno nie robilam) i malowanie ![]() Tak jak któras z Was pisała wczesniej codziennie budze się z obawą, że nie poprawie matury (albo nie poprawię odpowiednio dobrze ). Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2008-11-23 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
Jestem nowa na tym forum
![]() co do facetów.. ja miałam opcje studiować dalej i byśmy się widzieli bardzo rzadko lub pozostać w swoim rodzinnym mieście,jeździć na kursy przygotowujące do matury do tego miasta gdzie on jest i widzielibyśmy sie co tydzień.miałam poprawić maturę i dostać się do tego miasta gdzie on. tak pomysł z maturą został tylko że ja też zostałam sama i to ani nie z powodu innej ani żadnego innego konkretnego.właściwie bez. a na kurs muszę jeździć i radzić sobie sama w obcym mieście. ahh dziwne to wszystko. no ale cóż. muszę być silna.moja rada dla każdej dziewczyny w naszym i podobnym wieku to nie kierować sie facetem a iść za swoimi marzeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Jestem, jestem moje Dziewczynki!
![]() Ostatnio miałam mało czasu (wolontariat, praca, nauka) ale o Was nie zapomniałam ![]() ![]() Co do nauki to jakoś to idzie, jakos... Muszę nadrobić wątek i wtedy napiszę coś obszerniejszego ![]() ![]() Do napisania ![]()
![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Ja troszkę poczytałam Ville'go, a później zachciało mi się formatowania komputera
![]() Jutro pół dnia pewnie zejdzie mi na bieganiu po urzędach. Więc nauki wiele nie tknę. Eh... Muszę się zmobilizować ![]() Durga ja podobnie kiedyś funkcjonowałam - tv i komputer. Teraz tv wcale nie oglądam, a na komputerze też często nie mam co robić. Poprzeglądam strony, posłucham muzyki i koniec. Łatwo jest z tego zrezygnować ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-11-23 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale z komputerem to jest dobry plan. Do 20 nie włączamy i tyle ![]() Czas wolny też trzeba będzie sobie wyznaczyć, bo się jakiś czas temu ambitnie za 2 instrument wzięłam, no i nad głosem też trzeba ciągle pracować, bo nie jest to jeszcze mój zamierzony poziom. Nie wiem jak jest z Twoim malowaniem, ale mi coraz wiecej osób wytyka, ze mi się to do niczego nie przyda. Mam takei przebłyski, zę przynaję im rację, ale to jest chyba silniejsze ode mnie ![]() Tak jak któras z Was pisała wczesniej codziennie budze się z obawą, że nie poprawie matury (albo nie poprawię odpowiednio dobrze ).[/quote]
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2008-11-23 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że do nas dołączyłaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Już myślałam, że o nas zapomniałaś- nie no żartuję oczywiście, wiem, że każdy ma swoje sprawy, ja nie pracuję a czasu mam mało a co dopiero pracujące dziewczyny. Co do zimy- bardzo jej nie lubię ![]() ![]() Odzywaj się częściej ![]()
![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
Ooooo widzę, że był tu poruszony bardzo ciekawy temat odnośnie tv i komputera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Ja chcę wiosnę i lato! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A mnie już powoli szlag trafia. Byłam sobie w UP i pani mi powiedziała, że został im tylko staż w sklepie z odzieżą i jako opiekunka dziecięca w szkole specjalnej. Postanowiłam spróbować z tym sklepem - podobno na tygodniu mam pracować po pięć godz. dziennie i w soboty 9-14. I tutaj zaczyna się przygoda: w urzędzie byłam przed 9 więc musiałam czekać godzinę aż ten sklep otworzą żeby pójść ze skierowaniem. Wykorzystałam to i poszłam do szkoły, polski do deklaracji dopisać (teraz się zastanawiam czy dobry poziom zaznaczyłam ![]() ![]() ![]() Koniec marudzenia ![]()
![]() |
![]() |
#509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja myślę, że się nie zrozumieliście - on nie wie jak się teraz zachować, a Ty nie chcesz być nachalna. Ale może się przełam. Tak jak przedtem pisałam - zwykła koleżeńska rozmowa o sprawach dnia codziennego. Ja właśnie wróciłam, cała przemarznięta ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.