Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 20:21   #571
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
To ja sie przyłączam Też niedawno połknęłam tą trylogię. Ciekawe kiedy wyjdą kolejne trzy tomy - kontynuacja Tak poza tym to czekam na kolejne tomy:
- "Z mgły zrodzony" Sandersona
- "Oko jelenia" Pilipiuka
- "Wojny świata wynurzonego" Troisi
- "Septimus Heap" Sage...

jak dla mnie to za wolno je wydają . Tak sobie myslę, że podwyzszam średnia krajową w czytaniu książek, bo 20 to już w tym roku z lekka połknęłam

Żałuję, że "Age of the Five" jest u nas tylko w wersji oryginalnej Język mnie nie odstrasza, ale cena i owszem
Nightime,
mozesz podac tytuł serii - kotynuacji Gidii - baaaardzo mi sie podobało
Tez zawyzam srednia czytania, łykam jakies 2-3 na miesiąc

Co do age of the five - mam z biblioteki, za duzo czytam by wszystko kupowac i czytam jak leci, bez znaczenia jaki jezyk pl czy ang

Reszte sobie zapisze i bedzie ci czytac podczas karmienia piersią

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Siemianowice też takie białe
O nawet nie wiedziałam, że jeszcze ktoś ze Śląska sie udziela - jestem z Katowic
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 20:45   #572
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Nightime,
mozesz podac tytuł serii - kotynuacji Gidii - baaaardzo mi sie podobało
Tu masz linki do tematu:
http://http://www.trudicanavan.com/a...php?pg=books49
http://http://adventuresdawn.com/series/show/212

Wynika z tego, że niedługo powinien ukazać sie pierwszy tom serii, ale znajac życie to mozna liczyć nawet na pół roku opóźnienia

U nas w bibliotece to obcojęzyczne książki to właściwie jak igły w stogu siana mozna szukać. Poza tym to niestety ale nowości wydawnicze maja sie podobnie.

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66

Edytowane przez Nightingle
Czas edycji: 2008-11-23 o 20:48
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 20:58   #573
arleta110
Raczkowanie

Hej kobitki Nareszcie usiadłam...dziś miałam gości, potem wyjazd (a raczej wyprawa-przeprawa przez śnieg) do rodziców na obiadek, a teraz padam z nóg. Kurcze jak mały będzie chciał niespodziewanie wyjść to jak będzie taki śnieg to chyba w śniegu urodzę, a do szpitala mam ponad 50km!!!! No ale sąsiad ma samochód z napędem na 4 koła więc jakby co będzie OK. A poza tym drugi sąsiad pracuje w gminie i ma pług na podwórku to mi śnieg poodgarnia

Odnośnie mięśni Kegla, wejdźcie na www.corewellness.pl - można tam zamówić bezpłatną płytę DVD z ćwiczeniami! Bardzo fajna, polecam

A co sądzicie a pasach poporodowych? Ja chyba zakupię pas Pani Teresa - na allegro jest ich sporo...

Zmykam przed TV i ślę Wam wszystkim buziaczki słodziaczki
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:15   #574
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Tu masz linki do tematu:
http://http://www.trudicanavan.com/a...php?pg=books49
http://http://adventuresdawn.com/series/show/212

Wynika z tego, że niedługo powinien ukazać sie pierwszy tom serii, ale znajac życie to mozna liczyć nawet na pół roku opóźnienia

U nas w bibliotece to obcojęzyczne książki to właściwie jak igły w stogu siana mozna szukać. Poza tym to niestety ale nowości wydawnicze maja sie podobnie.
Dzieki Ci O Wielka - takie wspaniałe wiadomości, już się nie moge doczekać i zacieram łapeczki

Musze poczytać troszku więcej o tych co Ty wspominałaś
Książki z polecenia są najlepsze
Jesteś wycałowana po stópkach

Takie wspaniałe wiadomości na koniec niedzieli - a ostatnio ktoś mi do tyłka nasolił i mam humory jak baba w ciąży Chyba poród się zbliża wielkimi krokami.....
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:16   #575
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

miałam taki pas ,uzywałam go po ciąży i musze przyznac,ze jest niewygodny i co chwile trzeba go poprawiac.ostatnio przeczytałam ,ze wcale nie jest dobrze kiedy nosi sie taki pas poniewaz osłabiaja sie i niepracuja nasze miesnie!
przemyslałam to i faktycznie chyba tak jest!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:35   #576
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Unhappy Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Ja znow po zastrzyku,nie ma juz gdzie wbijac.
Jutro znow mam usg dziecka,ktg 2 razy dziennie,puls 2 razy dziennie
Boje sie ze cos nie tak,ze spr non stop moje dziecko
Jezu zeby tylko bylo zdrowe,wykoncz sie tutaj
Boje sie,tak strasznie sie boje...

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:39   #577
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość
Hej kobitki Nareszcie usiadłam...dziś miałam gości, potem wyjazd (a raczej wyprawa-przeprawa przez śnieg) do rodziców na obiadek, a teraz padam z nóg. Kurcze jak mały będzie chciał niespodziewanie wyjść to jak będzie taki śnieg to chyba w śniegu urodzę, a do szpitala mam ponad 50km!!!! No ale sąsiad ma samochód z napędem na 4 koła więc jakby co będzie OK. A poza tym drugi sąsiad pracuje w gminie i ma pług na podwórku to mi śnieg poodgarnia
A co sądzicie a pasach poporodowych? Ja chyba zakupię pas Pani Teresa - na allegro jest ich sporo...

No co Ty w jakim śniegu chcesz rodzić, przecież mamy się spotkać na porodówce
O pas poporodowy zapytam lekarza, ale tez coś słyszałam, że nie jest tak pieknie jakby się wydawało

Zeżarłam właśnie budyń waniliowy na kolację i już mi dobrze, chyba zmykam pod kołderkę...buziaki mamusie

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:41   #578
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Sandruniu na jakim oddziale lezysz?
bo jak ja lezałam tydzien to meczyli do przesadymyslałam ,ze predzej zejde z tego swiata niz urodze.

Stary 2008-11-23, 23:05   #579
anna1593
Raczkowanie

bylam dzis u kolezanki w szpitalu ogladac swiezo wyklute dziecie. ladniutka, wlochata dziewuszka. mloda dupeczka dla mojego Maksa.
porod miala jak marzenie, o 2 sie obudzila, o 5 do szpitala, 10.30 dziecko na swiecie. mowila, ze nie ma sie czego bac. tez bym tak chciala.
jak ja juz chce zeby byl luty... a tak musze czekac i uczyc sie do egzaminu.

Sandra, trzymam kciuki za nereczki

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 01:13   #580
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Dobry wieczor!
Wszystkie mamuski juz pewnie spia.
Wpadne do Was jutro.
Dobranoc!
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 02:04   #581
skoja
Rozeznanie

Cześć dziewczynki! Ja jak zwykle o późnej porze. Kurcze! Jak czytam o tych lekkich porodach - to tak zazdroszczę. Starałam się nie myśleć o porodzie, ale chyba już zaczynam się denerwować.
Sandrunia! Naprawdę! Jesteś wielka! Instynkt mówisz - no mnie sie wydaje, że mam duuuży instynkt i chyba nie do końca wiedziałabym co zrobić -własnie takiej mojej bezradności się boję, że maleńka będzie płąkać - a ja nie będę wiedziała dlaczego i nie będę potrafiła jej pomóc...
Ja dziś mimo niedzieli, w końu się zmobilizowałam i odwaliłam kawał roboty, prześwietliłam i pozamieniałam zawartość wszystkich szaf w domku, żeby zrobić miejsce dla młodej, zarobiłam się po uszy, ale to dlatego, że juz zaczęłam się stresować, że nie zdążę ze wszystkim przed porodem i może przez tą kawę, którą dzisiaj wypiłam
Krolowa - gratuluję odbioru chatki! Teraz tylko szybko póki masz brzuszek załatwiaj kredyt
Wczoraj mieliśmy zajęcia w szkole rodzenia na oddziale porodowym - tam gdzie chcę rodzić - i muszę Wam powiedzieć - właściwie napisać, że jestem pozytywnie zaskoczona, poza tym, że stresa dostałam.
Pokoiki są 1 osobowe, łóżko duże i całe mobilne na pilota, można podnosić dowolną część. W sali jest piłka, pufsakwa, i łazienka z prysznicem - a położna zachęcała do wspólnych kąpieli z Tż - tylko wczesniej żeby ją poinformować - że trochę dłużej zejdzie KTG centralnie sterowane, tak, że nawet jak nie będzie nikogo w sali - to i tak widzą co się dzieje. Wszystko byłoby ok, gdyby nie ten wrzask rodzącej mamusi w przerwie między pytaniami dało się słyszeć głośne przełykanie śliny przez mamuśki i ci zestresowani tatusiowe na korytarzu czekający na obejrzenie swoich pociech. Widzieliśmy Mateuszka, który miał godzinę - maleństwo i ponoć ważył ponad 4 kg!
Super, że mogłam zobaczyć tą porodówkę, tylko, że czasem się zdarza, że przymykają izbę przyjęć - i mogą czasem nie przyjąć rodzącej - trzeba wtedy zmienić szpital - czego sobie nie wyobrażam, bo moja położna jest własnie z tego.
Kupiłam sobie własnie szlafroczek na allegro - no to jeszcze mi zostaną staniki i z tych większyc zakupków dla siebie będzie już prawie wszystko. Wczoraj zamówiliśmy z Tż też wózeczek i fotelik. No trochę ruszyliśmy do przodu
Ja chętnie przeczytałabym nową książkę Browna, na któą czekam już od 2 lat, pozostałe przeczytałam. Ostatnio skończylam "Wielkiego gracza" Grishama - ale się trochę rozczarowałam, teraz czytam "język niemowląt" T. Hogg i pewnie coś do tego dorzucę - może dam Grishamowi jeszcze jedną szansę - mam kilka pozycji do wyboru.
Idę dalej szukac prezentów dla rodzinki pod choinkę!
Dobranoc! Kolorowych snów!
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 06:49   #582
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

siobhan1 - Też nie wiedziałam że z katowic jesteś ja dokładnie to rejony Bytkowa ale to i tak już podlega do siemianowic.

No i standardowo spać nie umiem, wczoraj wstałam przed 11.00 ale byłam w szoku strasznym jak zerknełam na zegarek. Ale ogolnie calutki dzień miałam senny i taki jakis nie za bardzo.
Praktycznie wieczorem wziełam się za poszukiwanie prezentu dla mamy na urodziny i zamówiłam na all teraz z niecierpliwoscia czekam na przesyłke. Mężusiowi tez juz zamówiłam prezencik na święta wiec w sumie zostaje mi tylko tata ale z nim to ja co roku nie mam zadnego problemu

Za równy miesiąc już swieta jak ten czas szybko leci, pamietam jak wymyslalam w tamtym roku co bedziemy na Sylwka robic a tutaj juz kolejny roczek zbliza sie ku koncowi - tym razem nie mam zadnego problemu z wymysleniem imprezki sylwestrowej hihi... biała sala mysle ze do godziny 0.00 i tak nie doczekam wiec moze mnie obudza na ta chwilke i spowrotem wroce do lozka...no chyba ze mała bedzie chciala jakos hucznie zapoczatkowac nowy rok to juz wogole nie bedzie problemu ze sala na ta noc

Wracam do lozka przynajmniej polezec sobie - po szczerze to od siedzenia na krzesle od kilku dni boli mnie okropnie pod brzuchem. Ostatnio bylismy u znajomych przesiedzialam ok 3-4 godz ( z wizytami w ubikacji bo bez tego ani rusz) jak wstałam myslałam ze urodze taki paskudny bol mnie dopadl i od tamtej pory widze ze to powraca godzinka na siedzaco i juz mnie boli. Wiec poki co ide lezec

Edytowane przez Nika.83
Czas edycji: 2008-11-24 o 06:50
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:33   #583
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pod opieką kochana, wszystko będzie dobrze. Musi być.

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Wracam do lozka przynajmniej polezec sobie - po szczerze to od siedzenia na krzesle od kilku dni boli mnie okropnie pod brzuchem. Ostatnio bylismy u znajomych przesiedzialam ok 3-4 godz ( z wizytami w ubikacji bo bez tego ani rusz) jak wstałam myslałam ze urodze taki paskudny bol mnie dopadl i od tamtej pory widze ze to powraca godzinka na siedzaco i juz mnie boli. Wiec poki co ide lezec
Mam tak samo. Długie siedzenie = ból.
Stary 2008-11-24, 09:13   #584
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
Olimpia kochana na kiedy Ty masz termin ??
jakos nie mogę sobie zdać sprawy ,że to już tuż,tuż..

Termin mam na 7 stycznia a mój gin powiedział na ostatniej wizycie ze od 24 grudnia mogę już siedzieć jak na szpileczkach a ja juz siedze ale by było jakby mnie złapało na święta, fajnie zobaczymy co teraz powie ide do niego w piątek , a ty Nimfetka chyba masz na 8.02 czyli prawie równy miesiać po mnie

Właśnie zgrywam zdjęcia na kompa i jak tylko skończą się zgrywać to wtedy wrzóce zime w słupsku

Nimfetka a oczekujesz córeczki czy synka???
Olimpio będe miała dziewczynkę
rzeczywiście równy m-c po Tobie Ty już będziesz tulic maleństwo a ja będe rodzić ehhh

Cytat:
Napisane przez zasada nr 001 Pokaż wiadomość
Nimfetka ja tez tam bede rodzila. Moze sie spotkamy... A do jakiego lekarza chodzisz jeśli moge zapytac?
Dziś mam wizytę u Ordynatora Juszczyka a na kiedy masz termin ??słyszałaś ,ze w ujastku znieczulenie jest darmowe???
buziaczki!

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
dzieki Kellysss
to samo znaczenie znalazlam w necie
ludze sie ze odcinanie wisielca znaczy zupelnie odwrotnie

fotka ze spacerku
noooo pieknie,pięknie i fajna kanapa w lesie

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość

Odnośnie mięśni Kegla, wejdźcie na www.corewellness.pl - można tam zamówić bezpłatną płytę DVD z ćwiczeniami! Bardzo fajna, polecam

Ja myslałam również o pasie,żeby go kupić ale...

Cytat:
Kochana no cóż tu dużo pisać ja jedynie życze znów odwagi,cierpliwości musi byc dobrze wkoncu jesteś pod opieką medyczną .

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
miałam taki pas ,uzywałam go po ciąży i musze przyznac,ze jest niewygodny i co chwile trzeba go poprawiac.ostatnio przeczytałam ,ze wcale nie jest dobrze kiedy nosi sie taki pas poniewaz osłabiaja sie i niepracuja nasze miesnie!
przemyslałam to i faktycznie chyba tak jest!
i własnie ale....co do pasów też tak słyszałam wiec chyba trzeba bedzie się zgłębić w temat ....

a ja dziś do Ginka !! 16,:15 heheh mam nadzieje,że bedzie wszystko wporzadku.

Kochane ale mam takie zmartwienie ....nie jestesmy z TZ w formalnym zwiazku ja z innego miasta pochodze,nie wiem jak to bedzie przy zapisywaniu dziecka w szpitalu -jesli chodzi o nazwisko i poźniej sprawy z UC ,zameldowaniem itp....ma któraś z Was może widzę na ten temat?
Stary 2008-11-24, 09:38   #585
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

hej
Wczoraj prawie caly dzien sie uczyl Tz ja tez powinnam ale wolalam robic ozdoby na choinke No i zamowilimsy wozek ma byc w ciazu 2-3 dni Chyba dzis zrobie male porzadki bo dalej ciuszki malego leza w kartonach
Dzis u nas 30 tydz a o 13 do lekarza juz nie moge sie doczekac potem na miasto z mama dzien zleci a ja znow sie nie ucze ... buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 09:44   #586
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość

Dziś mam wizytę u Ordynatora Juszczyka a na kiedy masz termin ??słyszałaś ,ze w ujastku znieczulenie jest darmowe???
buziaczki!

termin mam na 4 stycznia ale cos mi sie wydaje ze mala pozniej przyjdzie na swiat. To super ze znieczulenie jest za darmo mialam wlasnie w srode pytac mojego lekarza o to. Ale za to za porod rodzinny sie placi.

A powiedzcie mi bierzecie swoje polozne czy zdajecie sie na opieke z przydzialu?
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 09:48   #587
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
bylam dzis u kolezanki w szpitalu ogladac swiezo wyklute dziecie. ladniutka, wlochata dziewuszka. mloda dupeczka dla mojego Maksa.
porod miala jak marzenie, o 2 sie obudzila, o 5 do szpitala, 10.30 dziecko na swiecie. mowila, ze nie ma sie czego bac. tez bym tak chciala.
jak ja juz chce zeby byl luty... a tak musze czekac i uczyc sie do egzaminu.

Sandra, trzymam kciuki za nereczki
taki poród to ja tez chce!
na temat porodu zdania sa podzielone ale jezeli poród trwa krótko to zazwyczaj kobieta mówi ,ze poród to pestka a jeszcze jak ma zzo to juz wogole gorzej z ta druga wersją.

Stary 2008-11-24, 09:50   #588
Olimpia24
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Witam dziewczynki
Kochane ale mam takie zmartwienie ....nie jestesmy z TZ w formalnym zwiazku ja z innego miasta pochodze,nie wiem jak to bedzie przy zapisywaniu dziecka w szpitalu -jesli chodzi o nazwisko i poźniej sprawy z UC ,zameldowaniem itp....ma któraś z Was może widzę na ten temat?

Nimfetka- myślę że wtedy dziecko ma nazwisko matki i jest zameldowane tam gdzie matka , tak mi się zdaje ale nie jestem pewna. Kurcze a gdzieś w necie szukalaś????

Ja oczywiście dopiero wstałam i chcialam sobie zrobić kanapeczke a tam chleba nie ma a tak mi sie niechce schodzić że ojej. U mnie znowu pruszy i to dosc mocno. Kurcze dziewczynki niektóre z was piszą że starają się nie myślec na temat porodu a ja normalnie nie moge . Cały czas myśle , w ciągu dnia chyba z 1000..... razy a nawet jak w nocy sie przebudzam to pierwsze co mi wchodzi na mysl to to co by bylo jak mnie tak w nocy bole złapią i zaraz mysle o calym porodzie. Boze moja glowa chyba spuchnie od tego myslenia.
A jak u was dziewczynki poranek??
Stary 2008-11-24, 09:57   #589
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczynki

Nimfetka- myślę że wtedy dziecko ma nazwisko matki i jest zameldowane tam gdzie matka , tak mi się zdaje ale nie jestem pewna. Kurcze a gdzieś w necie szukalaś????

Ja oczywiście dopiero wstałam i chcialam sobie zrobić kanapeczke a tam chleba nie ma a tak mi sie niechce schodzić że ojej. U mnie znowu pruszy i to dosc mocno. Kurcze dziewczynki niektóre z was piszą że starają się nie myślec na temat porodu a ja normalnie nie moge . Cały czas myśle , w ciągu dnia chyba z 1000..... razy a nawet jak w nocy sie przebudzam to pierwsze co mi wchodzi na mysl to to co by bylo jak mnie tak w nocy bole złapią i zaraz mysle o calym porodzie. Boze moja glowa chyba spuchnie od tego myslenia.
A jak u was dziewczynki poranek??

buuuu ja tak nie chce
Stary 2008-11-24, 09:57   #590
ariellina
Rozeznanie

hej mamusie!!
czy u was nadal tak bialo jak u mnie? jest pieknie. ja dzis jade na zakupy. teraz sie upiekszam makijazem

[quote=Olimpia24;9839623]Witam dziewczynki

wydaje mi sie,ze mozna nadac dziecku nazwisko ojca,jezeli wyraza na to zgode. nie ma z tym zadnego problemu.
Stary 2008-11-24, 10:00   #591
passionfruit
Zakorzenienie

nimfetko, musisz wybrać się z TŻ do Urzędu Stanu Cywilnmego,żeby tz uznał dziecko. Możecie to zrobić już teraz (przed porodem). Wtedy dziecko będzie miało naziwsko tż i w akcie urodzenia w rubryce ojciec nie będzie "nieznany" albo coś w tym stylu.
Stary 2008-11-24, 10:03   #592
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
nimfetko, musisz wybrać się z TŻ do Urzędu Stanu Cywilnmego,żeby tz uznał dziecko. Możecie to zrobić już teraz (przed porodem). Wtedy dziecko będzie miało naziwsko tż i w akcie urodzenia w rubryce ojciec nie będzie "nieznany" albo coś w tym stylu.
[QUOTE=ariellina;9839676]hej mamusie!!
czy u was nadal tak bialo jak u mnie? jest pieknie. ja dzis jade na zakupy. teraz sie upiekszam makijazem

Cytat:
Witam dziewczynki

wydaje mi sie,ze mozna nadac dziecku nazwisko ojca,jezeli wyraza na to zgode. nie ma z tym zadnego problemu.

czyli już teraz TŻ może załatwić to ze mną w Urzędzie Cywilnym ??? a może wiecie czy bedzie mi potrzebny jakis dokument np odpis aktu urodzenia itp.? czemu dopiero teraz o tym pomyslałam??
Stary 2008-11-24, 10:08   #593
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Nimfetka jezeli urodzilas sie w tym samym miescie co USC to nic nie potrzebujesz.

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 10:09   #594
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Nimfetka jezeli urodzilas sie w tym samym miescie co USC to nic nie potrzebujesz.
no własnie Jukol ja jestem z Kielc tam się urodziłam a Jarosław jest z Krakowa.
Stary 2008-11-24, 10:11   #595
passionfruit
Zakorzenienie

Tak, już teraz możecie jechac z TŻ do usc i to załatwić. Nawet będzie łatwiej jesli zrobicie to przed porodem i bezpieczniej (pod względem prawnym) dla Ciebie i dziecka.
Twój Tż musi mieć pełną zdolność do czynności prawnych, a Ty musisz wyrazić zgodę na uznannie. Nie jestem tylko pewna, w którym usc nalezy to zrobić. W przypadku dziecka już narodzonego jest to usc właściwy ze względu na miejsce zamieszkania dziecka, aale przed porodem chyba usc w miejscu zamieszkania matki. Ale nie dam za to głwoy, równie dobrze może być to dowolny usc.
Stary 2008-11-24, 10:16   #596
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Tak, już teraz możecie jechac z TŻ do usc i to załatwić. Nawet będzie łatwiej jesli zrobicie to przed porodem i bezpieczniej (pod względem prawnym) dla Ciebie i dziecka.
Twój Tż musi mieć pełną zdolność do czynności prawnych, a Ty musisz wyrazić zgodę na uznannie. Nie jestem tylko pewna, w którym usc nalezy to zrobić. W przypadku dziecka już narodzonego jest to usc właściwy ze względu na miejsce zamieszkania dziecka, aale przed porodem chyba usc w miejscu zamieszkania matki. Ale nie dam za to głwoy, równie dobrze może być to dowolny usc.

Dziękuje kochane za przyblizenie mi tematu a wiec za informacje jednakże lepiej bedzie jak zadzwonie do USC i tam się dowiem.Tylko niech mama TŻ wyjdzie do sklepu,nie chcę żeby słyszała o czym rozmawiam i gdzie dzwonie i jak na złość kręci się ona po domu jak nie wiem co..chyba coś intuicyjnie przeczuwa.......
Stary 2008-11-24, 10:24   #597
Glizda87
Rozeznanie

nimfetko poszukaj informacji w neci bo jest mnustwo na ten temat tego ze malenstwo moze miec nazwisko ojca jestem pewna i najlepiej bedzie jak wybierzecie sie do usc juz teraz podpiszecie wspolnie oswiadczenie ze dziecko ktore ma si urodzic jest dzieckiem tz, ze on je uznaje i chce zeby nosilo jego nazwisko
Stary 2008-11-24, 10:28   #598
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
nimfetko poszukaj informacji w neci bo jest mnustwo na ten temat tego ze malenstwo moze miec nazwisko ojca jestem pewna i najlepiej bedzie jak wybierzecie sie do usc juz teraz podpiszecie wspolnie oswiadczenie ze dziecko ktore ma si urodzic jest dzieckiem tz, ze on je uznaje i chce zeby nosilo jego nazwisko
Glizdko własnie tak zrobie...
Stary 2008-11-24, 10:29   #599
mumi24
Zadomowienie

Hej mamuśki

U mnie śniegu niestety trochę ubyło, ale jeszcze napada
nie chce mi się siedzieć samej w domu, chyba pojeżdzę z tż po klientach
nie mam pomysłu co na obiad, nie mogę już patrzeć na mięso..może placuszki z jabłkiem

Wklejam fotki milusiego śpiworka Boryska do wózka, nasz świeży zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 112408101251.jpg (66,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 112408101332.jpg (72,2 KB, 22 załadowań)

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 10:54   #600
bezsenność
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Jukol! - masz haszczaka? U mnie takowy własnie grzeje sie w domu odsypiając nockę, tylko mam jakąś taką mniejszą wersję.Pochwale sie moja "kruszyna" od przodu Nio duzy jest w porownaniu do wiekszosci i w styczniu juz 9 lat skonczy a wredota z niego straszna juz niedlugo cale dnie bedzie w kojcu siedzial.Twoj tez taki wniebowziety jest widzac snieg ??Udanej imprezy
Wspaniały! Ja mam suczkę, może przy okazji wrzucę jej fotosa. Czy lubi śnieg? hmmm - tylko jak jest na spacerze, a tak to tylko dupsko w domu grzeje . Dziwny ten jój husky. Moja ma 2,5 roku - młoda, głupia, kochana, wredna...eh typowa baba.

Pani z Hebatą- juz myślałam że kanapę zabierasz ze sobą na spacery!

U mnie zima juz skapuje i spływa. Szkoda troszku.
Wczoraj byłam na 18- w sumie 40 km od nas- tam to była zima! Zaspy normalnie!
Cały czas siedzieliśmy przed stołem poganiani przez gospodarzy aby spożywać. Młodego hyba przygniotłam pełnym żołądkiem i prawie wcale sie nie ruszał. Poźniej wyciągnęłam młodziez na spacer, tak wiało i tak mroziło że nie wiem czy przez 5 minut byliśmy na dworzu. Jak wróciliśmy chcaiałam męzola wyciągnąc z psem na drugi spacer ale tak żle sie poczułam że polknęłam gorącą herbatę i poszłam lulu.

Dziś chyba zrobie sobie dietę, cały czas mi sie w głowie kreci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości