Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 11:03   #601
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
siobhan1 - Też nie wiedziałam że z katowic jesteś ja dokładnie to rejony Bytkowa ale to i tak już podlega do siemianowic.
Moja rodzinka calusienka wywodzi sie z oklic Nikiszowca i Giszowca, wiec:
mogemy se spokojnie pogodac hihihihihih

Kupilismy wczoraj z mezusiem bilety dla rodzinki - wyglada na to ze bedziemy mieli nalot ludzi. Mam nadzieje, ze nie bede miala depresji poporodowej bo ich wszystkich pozabijam
Moja mama przylatuje 30/12 i bedzie do 24/1, potem moja tesciowa z 12letnia szwagierka 26/1 do 8/2. Mam nadzieje, ze sie nie wykoncze nerwowo....
Cos mi se wydaje, ze moze byc troszke ciezkawo jak caly czas jest ktos kto spi w salonie i nawet chwilki dla siebie nia masz. No i caly czas bedzie trzeba 'wygladac' i udawac przeszczesliwa.
Jasne, ze bede szczesliwa, ale bede i zmeczona, chyba bede miala w glebokim powazaniu co one sobie pomysla i bede sie zachowywac jakby ich nie bylo....

Cos nie mam ostatnio humoru, chyba sie poród zbliza wielkimi krokami....
Tez tak macie laseczki, czy to tylko mi tak odwala?
Cala ciaze bylo OK...
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:27   #602
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

córka z psina mojego brata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA130024.jpg (44,3 KB, 27 załadowań)

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:28   #603
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Cos nie mam ostatnio humoru, chyba sie poród zbliza wielkimi krokami....
Tez tak macie laseczki, czy to tylko mi tak odwala?
Cala ciaze bylo OK...
Oj... jak ja Cię rozumiem... Ja też już doszłam do wniosku, że mi się ciąża na mózg rzuciła... Pisałam Wam dziś o tym, ale niestety wazaż zjadł wszystko i mi coś tam odpisał no i kolejny powód do nerwów.
Ja ostatnio mam tak:
1. non stop ryczę (problem wielkości mrówki w 3 sekundy staje się rozmiarów sporego słonia)
2. jestem jakaś niezdarna (wczoraj tak zgrabnie przesunęłam 1,5 metrowego kwiatka w donicy - kielichu, że wylądaował na panelach i cała ziemia wysypała się na świeżo umytą podłogę i.... patrz p. 1.)
3. Mam nerwy kilka razy dziennie jak trzeba wyjść z psem, bo kurtka po założeniu swetra czy bluzy ledwo się dopina i nie umiem sobie zawiązać trekkingów (wczoraj wymyśliłam, że mąż mi je założy o 4,30 jak będzie szedł do pracy i będę w nich chodzić do popołudnia...)
4. Cały czas mam jakieś cholerne przeczucie (ze strachu przed tym czego nie chcę...), że urodzę w grudniu, a że coraz gorzej się czuję, brzuch twardnieje i poród śni mi się po nocach - jestem w stanie w to uwierzyć...
5. Mimo jedzenia od miesiąca magnezu mam takie kurcze mięśni nóg (stopy, łydki, piszczele, uda, biodra ), że normalnie mi nogi wykręca
6. ... pewnie znalazłabym jeszcze 1000 powodów do narzekania
aaaa przypomniało mi się:
7. mam dwa pierwsze małe rozstępy na brzuchu...

Ehhh uroki III tymestru...

Pozdrowionka dla Wszystkich

BASIA - czy mnie się wydaje, że jeszcze chwilę temu narzekałaś, że brzuch nie rośnie... hahaha piękny jest i sesyjka też cudowna, ale innej się po Tobie nie spodziewałam

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:35   #604
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

a to mój kochany psinek ,na całe szczescie rak okazał sie choroba od kleszcza babeszjoza -równie grozna ledwo co udało sie psa uratowac.zdjecie zrobiłam przed chwilka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB150025.jpg (52,6 KB, 15 załadowań)

Stary 2008-11-24, 11:39   #605
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
3. Mam nerwy kilka razy dziennie jak trzeba wyjść z psem, bo kurtka po założeniu swetra czy bluzy ledwo się dopina i nie umiem sobie zawiązać trekkingów (wczoraj wymyśliłam, że mąż mi je założy o 4,30 jak będzie szedł do pracy i będę w nich chodzić do popołudnia...)
To witaj w klubie. Też nie mogę dopiąć prawie żadnej kurtki. Jedna jest na styk więc pewnie jeszcze z 2 tygodnie i będe chodziła w kurtce TŻ, bo szkoda mi kasy na nową ciążową.
Trekingów też nie mogę zasznurować, a ze względu na pogodę kocham w nich chodzić. Chyba wypróbuję patent z wiązaniem przez tża

I na dodatek nadal nie mogę spać, pół nocy łażę po domu i kombinuje czym by się zająć żeby nie obudzić tża.
Stary 2008-11-24, 11:40   #606
freshona
Zadomowienie

Witam.
Od razu się przyznam, że czytam Was na bieżąco ale coś nie mam weny pisać.
Kasiu - Też mam obsesję, że urodzę w grudniu, choć staram sie o tym nie myśleć tak często. Brzuch na szczęście nie twardnieje ponad normę, ale za to wnerwiają mnie bóle fredki (a w zasadzie kości). Ileż można!
Z moimi nerwami także jestem na bakier. Ostatnio prawie poryczałam się w aucie, bo 1) jak ledwo dopiełąm zimową kurtkę już czułam sie jak słoń 2) z trudem wcisnęłam się za kierownicę, bo fotel mam przesunięty do przodu (160 cm wzrostu) 3) nie mogłam się schylić, żeby włączyć mój magiczny pstryczek w samochodzie 4) jak dopięłam pasy dopiero było mi "wygodnie"
Nawet myślałam, że daruję sobie jazdę i się przejdę - ale iść 1,5 km było ponad moje siły
Tak więc mogę zostać presesem klubu narzekających...

Z innych wieści- jutro idę na 3 ważne USG genetyczne. Proszę trzymać kciuki
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:46   #607
Seviljanka
Raczkowanie

Ja wchodzę w fazę narzekań i boję się, jak dam sobie radę ze wszystkim (mój ostatni post). Wiem, że dam bo muszę i jakoś inne kobitki wszystko przeżywają ale...
No i chyba zaczynają mi się problemy ze snem bo trzy noce pod rząd spałam bardzo ciężko, z przerwami

Siobhan, do mnie ma przylecieć Mama na dwa miesiące by pomóc. Przylatuje pod koniec stycznia. My nie mamy tu nikogo kto by to zrobił bo znajomi TŻ to wolne ptaki (dziecko dla nich to odległa przyszłość a teraz to głupota ) a ja się tu sprowadziłam dopiero dwa miesiące temu. Myślę, że dasz radę wytrzymać ale nie wiem, jaki charakter ma Twoja mała Szwagierka, oby była grzeczna

Krolowaa, śliczne psiaczki i piękna Córcia
Stary 2008-11-24, 11:50   #608
arleta110
Raczkowanie

Siobhan i Roxi, ja też mam odloty niestety...Mam myśli, że lada moment mogę urodzić, coś się tam sączy non stop i już mam dość. Poza tym mam straszną ochotę na przytulanki, nawet mi się śni, że to robię, a mężulek przestraszony, że od tego mogę urodzić coś będzie trzeba wymyśleć na wieczór...jakieś wyjście awaryjne

Uświadomiłam sobie, ze praktycznie nie mam pojęcia o tym jak pielęgnować dziecko, nie wiem czy się sprawdzę. Na szczęście szwagierka sprezentowała mi książkę Zawitkowskiego i nawet jest 3h pyta DVD, więc powoli zaczynam się szkolić. Znaczy mam zamiar zacząć

No i nie wiem co z tym pasem w końcu. Są bardzo pozytywne opinie na ich temat w necie. Kupić czy nie kupić??

Mumi, ja chyba będę na porodówce nr 3...ale zaraz jeszcze poszperam w necie i zobaczę dokładnie
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:57   #609
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
I na dodatek nadal nie mogę spać, pół nocy łażę po domu i kombinuje czym by się zająć żeby nie obudzić tża.
Ja zaczynam przygodę z nie przespanymi nocami i na razie wytrzymuję leżąc i myśląc Jak zacznę wstawać to TŻ będzie jęczał, że Maluszkowi nie daję spać i odpocząć. No, zobaczymy co będzie dalej...

Freshona - kciuki trzymamy
Stary 2008-11-24, 11:58   #610
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

dziewczyny nie obawiajcie sie tego ,ze za chwile urodzicie bo to wcale tak łatwo i szybko sie nie zaczyna.
mnie tez bola kosci fredzi ale co poradzic wydzieliny tez sporo ,kibelek odwiedzam co chwile i ciezko ze wszystkim,takie uroki ciąży
a kurtke nosze rozpietą a co tam ,wcale mi tak zimno nie jest! wole to niz namiot na siebie wkładac.

Stary 2008-11-24, 12:01   #611
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Ja zaczynam przygodę z nie przespanymi nocami i na razie wytrzymuję leżąc i myśląc Jak zacznę wstawać to TŻ będzie jęczał, że Maluszkowi nie daję spać i odpocząć. No, zobaczymy co będzie dalej...

Freshona - kciuki trzymamy
U mnie to brak snu spowodowany jest nocnymi godzinami urzędowania maluszka. Jak tylko się kłade i przestaję ruszać on zaczyna szaleć i to tak mocno że nie da się tego zignorować.
Stary 2008-11-24, 12:16   #612
freshona
Zadomowienie

No super. Właśnie odebrałam telefon i klnę tak, jak nigdy dotąd
Zadzwonili do mnie z pracy ( z jednej ze szkół) z pytaniem, czy już otrzymałam to świadczenie rehabilitacyjne i czy w związku z tym sekretarka musi odsyłać pismo do ZUS-u, które otrzymali na początku listopada.
No chyba mnie szlag trafi!!!!!
To ja czekam jak idiotka na jakąkolwiek informację z ZUS-u, a tu się dowiaduję, że się nie doczekam, bo mój zakład pracy nawalił, ma mnie w du.pie, bo im sie głupiego pisemka nie chciało wysłać.

Mam dziś humor spierniczony na cały dzień.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:25   #613
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość

Uświadomiłam sobie, ze praktycznie nie mam pojęcia o tym jak pielęgnować dziecko, nie wiem czy się sprawdzę. Na szczęście szwagierka sprezentowała mi książkę Zawitkowskiego i nawet jest 3h pyta DVD, więc powoli zaczynam się szkolić. Znaczy mam zamiar zacząć

Mumi, ja chyba będę na porodówce nr 3...ale zaraz jeszcze poszperam w necie i zobaczę dokładnie
Płyta z tej ksiązki jest ponoć super i sporo ułatwia, nie ma to jak obejrzeć akcje przewiajania na filmie niż na obrazkach, a ten facet zna się na rzeczy
mój mąż też boi sie przytulanek, żebym nie urodziła wcześniej
a co do porodówki to dalej nie wiem gdzie trafie, ale chyba na 2 to zależy też czy uda mi się umówić z moim lekarzem

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Moja rodzinka calusienka wywodzi sie z oklic Nikiszowca i Giszowca, wiec:
mogemy se spokojnie pogodac hihihihihih

Kupilismy wczoraj z mezusiem bilety dla rodzinki - wyglada na to ze bedziemy mieli nalot ludzi. Mam nadzieje, ze nie bede miala depresji poporodowej bo ich wszystkich pozabijam
Moja mama przylatuje 30/12 i bedzie do 24/1, potem moja tesciowa z 12letnia szwagierka 26/1 do 8/2. Mam nadzieje, ze sie nie wykoncze nerwowo....
Cos mi se wydaje, ze moze byc troszke ciezkawo jak caly czas jest ktos kto spi w salonie i nawet chwilki dla siebie nia masz. No i caly czas bedzie trzeba 'wygladac' i udawac przeszczesliwa.
Jasne, ze bede szczesliwa, ale bede i zmeczona, chyba bede miala w glebokim powazaniu co one sobie pomysla i bede sie zachowywac jakby ich nie bylo....
U mnie to samo, mam nerwy na samą myśl, że cała wielka rodzina tż zacznie mi po porodzie walić dzwiami i oknami, a mamy tylko jeden pokój i niech tylko mi ktoś zacznie kasłać czy kichać to wydeleguje do kuchni.....
a jeszcze boję sie ze nalot może rozpocząć sie w szpitalu, ja rozumiem dziadków że przyjdą w końcu to ich wnuk, ale te wszystkie ciotki itd. chyba
a i nie zamierzam niczego przed nikim udawać-będe zmęczona to tak powiem i niech sie wtedy ulatniają...ehh

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:28   #614
ariellina
Rozeznanie

dziewczynki
nie martwcie sie. wszystko jest z nami w normie. ja nie mam zlego humoru, ale tamten tydzien mialam jakies nerwy i z tego brzuch mnie bolal.

tez nie dopinam sie w zadnej kurtce.

wytargalam wiec jakas stara kurcine w kolorze oliwki i chode w niej na spacery.
nie mam zamiaru kupowac na pare tygodni nowego plaszcza. na inne wyjscia mama dala mi swoj kilkuletni, ale elegancki plaszcz. jestem w nim "majestatyczna" ale lepsze to, niz bym miala chodzic w rozpietej kapocie albo co gorsza - niz gdyby mial mi peknac zamek w najmniej oczekiwanej chwili

wiecie co?
moj maz ostatnio stwierdzil,ze dobrze ze jestem takim grubaskiem, bo juz zaden facet sie za mna nie obejrzy chyba troszke jest zazdrosny, nie? jest starszy prawie 9 lat, moze czuje sie zagrozony?

w ogole nie bylo go ostatnio prawie caly weekend i tak sie stesknil,ze myslalam,ze z tego wszystkiego zadusi mnie na smierc
Stary 2008-11-24, 12:39   #615
Olimpia24
Raczkowanie

Boże dziewczynki a już myślałam że jestem z tym sama i głupieje. Cały czas chodze nabuzowana i nie mogę sobie znleźć miejsca z nudów. Wszyscy pracują maja co robić a ja zostaje w domu z babcia na caly prawie dzien i glupieje. Babcia jak to babcia ma swoje lata bo 84 , i caly czas cos trzeba zrobic , caly czas cos mowi, caly czas cos nie tak i do tego te moje nerwy i wysiadam po prostu. Żadne inne myśli za mną nie chodzą tylko poród i że nie dam sobie rady i co wtedy zrobie albo ze nie wytzymam. Aż mnie chyba głowa zacznie boleć. I cały czas mam właśnie te nerwy. poszłabym sobie do sklepu kupić coś dla córusi ale nie mam z kim a samej to mi się w ogole niechce.
Czemu to jest wszystko takie dobijające i cieżkie???I kiedy się w końcu to zmieni. ????
I do tego malutka gdzieś mnie uciska w żebra bo 5 minut nie moge w normalnej ppzycji usiedziec bo tak zaczyna bolec w jednym miejscu ze ledwo daje rade a ile mozna lezec?? Ale ja narzekam dziewczynki sory ale muszę się komuś tez wygadać.
Stary 2008-11-24, 12:59   #616
Glizda87
Rozeznanie

To i ja sie przylaczam do klubu depresantek... Mi to sie nawet pisac nie chce taki mam humor... A wczoraj dostalam od mojej siostry sliczna karuzelke z pozytywka a moja najukochansza babacia powiedziala ze bedzie miala pierwsza prawnuczke i byc moze jedyna bo wiecej nie dozyje (tfu tfu tfu odpukac) dlatego ona chce zajac sie sprawa placenia za wozek mialam jej tylko pokazac jaki sobie wybralam bo musi go zaakceptowac naszczescie zielony tako jumper bardzo jej sie spodobal najpierw bylo mi troche glupio bo to jednak kupa kasy ale pozniej jak zaczela mi mowic jak bardzo jest szczesliwa i jak wiele to dzieciatko dla niej znaczy to sie zgodzilam
Stary 2008-11-24, 13:42   #617
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość

Kochane ale mam takie zmartwienie ....nie jestesmy z TZ w formalnym zwiazku ja z innego miasta pochodze,nie wiem jak to bedzie przy zapisywaniu dziecka w szpitalu -jesli chodzi o nazwisko i poźniej sprawy z UC ,zameldowaniem itp....ma któraś z Was może widzę na ten temat?
widze, ze dziewczyny udzielily Ci jakis informacji. ja znlazlam w ktoryms z numerow m jak mama info o rejestracji dzieci. jezeli chodzi o to, w ktorym usc zapisujesz dziecko, to ma byc on wlasciwy dla miejsca urodzeni czyli szpitala na podstawie pisemnego zgloszenia wystawionego przez lekarza. szpital sam je wysyla do usc.
a skoro nie jestescie malzenstwem, to dzieci ze zwiazkow pozamalzenskich formlnie nie maja ojcow, dopoki tata biologiczny ich nie uzna. moze to zrobic za zgoda matki przed kierownikiem usc. musicie sie oboje zglosic z dowodami i skroconymi odpisami swoich aktow urodzenia.
a odnosnie zameldowania to w momencie sporzadzania aktu urodzenia dziecko jest meldowane automatycznie u matki., usc przekazuje info do biura meldunkowego.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55

Edytowane przez anna1593
Czas edycji: 2008-11-24 o 13:43
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:45   #618
anna1593
Raczkowanie

aaaa, wozek nadchodzi, zaraz mi kurier go przyniesie...to mam zajecie na cale popludnie

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:50   #619
arleta110
Raczkowanie

Jeśli chodzi o wizyty rodzinne po porodzie, to już zapowiedziałam mężusiowi, że przez co najmniej tydzień nie chcę nikogo widzieć, no z wyjątkiem mojej mamy i teściowej, bo to super babka (tylko nadopiekuńcza, a to też mnie czasem wyprowadza z równowagi).
Bóle fredziowe? Jako takich nie miewam, no raz może tak mnie ostry ból zaatakował, taki przeszywający przez cały brzuch. Ale na szczęście to tylko jeden raz. Właśnie czytałam grudniowe M jak Mama - jest tam trochę o oddychaniu podczas porodu, ale tylko zdawkowo niestety.

Kurcze mam straszną ochotę na kino, ale najbliższe oddalone jest o ponad 50km Czyli pozostaje literatura obowiązkowa czyli o opiece nad dzidzią i jeszcze mam Coelho:Weronika postanawia umrzeć do przeczytania buziolki
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:27   #620
pani z herbata
Zadomowienie

o polecam Weronike, mi sie bardzo podobalo

nic mi sie nie chce a tu juz polowa dnia za mna i nic nie robione ufff

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:37   #621
nimfetka
Zadomowienie

dziewczynki zaraz lece do lekarzaaaaaaa
Stary 2008-11-24, 14:39   #622
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Witam Kochane

Ja właśnie zjadłam obiadek Dzisiaj przygotowałam gulasz, ziemniaczki i marchewke z groszkiem... Ale jutro zamierzam nalepić pierogów ruskich i z mięsem Strasznie za mna ostatnio chodzą, a jutro może w końcu sił mi na takie wyzwanie starczy

Tak poza tym to mam lenia... Z pralki wyjełam pranie z jakąś godzinę temu i tak leży sobie ono w misce, a ja nie mogę się zmotywować żeby pójść wywiesić je na balkonie

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:02   #623
Olimpia24
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Anna1593- super że masz już wózeczek ale musisz teraz z nim szaleć już sobie wyobrażam i fajnie. ja ze swoim będę na początku grudnia. Napisz koniecznie jak wrażenia

Ja też mam lenia a na obiad dzisiaj zrobiłam krokiety i czerwony barszczyk a od smazenia nalesnikow to mnie plecki bola ale za to pprzynajmniej mi dobre wyszly. Zrobiłam 38, to nawet troszke, a kto to zje to nie wiem

Nawet nic ciekawego w telewizji nie ma ani nic , dobrze ze dzisiaj M jak Miłośc lubie to jakby mozna bylo to bym z necika caly sezon zasyneła ale nie ma Ale moja mała mi sie dzisiaj kreci ja juz sama czuje ze ma tak malo miejsca bo jak tylko sie przekreca to czuje sie jakby mi miała skora peknac. A najbardziej czula skore mam kolo pępka i jak tam mnie gdzies kopnie to naprawde troche zaboli.

Wiecie co , fajnie tak bedzie jak juz wszystkie urodzimy poczytać sobie te nasze wspomnienia z ciąży tak jakby taki pamietnik wtedy napewno bedziemy to dobrze wspominac.
Stary 2008-11-24, 15:29   #624
bezsenność
Zadomowienie

Kasieńko- brzuch ruszył z siłą wodospadu, chwila moment i jak usiądę to do kolan mi sięgnie
Krolowa- wspaniała córcia i pieseczek zimą zadowolony

W kurtke tez sie z ledwoscia dopinam, Dobrze że moja mama miała pokażny romiar- tak więc pozyczyłam sobie od niej płaszcz i smigam. W razie czego mam jeszcze teściową ważącą 102 kg, może Ona mi coś pozyczy- heheheh ( sorki, ale nie cierpie drugiej "mamusi")
Stary 2008-11-24, 15:42   #625
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

[quote=roxi1980;9840691]
Ja ostatnio mam tak:
1. non stop ryczę (problem wielkości mrówki w 3 sekundy staje się rozmiarów sporego słonia)
2. jestem jakaś niezdarna (wczoraj tak zgrabnie przesunęłam 1,5 metrowego kwiatka w donicy - kielichu, że wylądaował na panelach i cała ziemia wysypała się na świeżo umytą podłogę i.... patrz p. 1.)

dopisałabym jeszcze ze sie brudze jak dziecko wszystko co jem jakimś cudem laduje na moich ubraniach... nie istotne to czy to zupa czy mieso czy nawet jakies czekoladowe ciacho. Caly jadlospis dnia laduje na brzuchu. Nigdy tak wczesniej nie mialam - wiadomo plamy sie zdarzaja ale bez przesady aby ciagle sie brudzic

arleta110 - tez polecam "WeronIka..." do kina tez bym sie wybrała ale jak pomysle o mojej czestotliwosci chodzenia do ubikacj to seans musialby sie przedluzyc o jakies dwie godziny a to chyba nie wchodzi w gre...

Ach...mnie to marzy sie jakas imprezka, koncert nie wazne co oby mocno grali i glosno...Znajomi z zespołu koniec swiata graja teraz u mnie w miescie ale gdzie ja pojde z takim brzucholem jak tam bedzie pełno maloletnich istotek skaczacych i bawiacych sie w mlynie. A graja w centrum kultury wiec miejsca tam malo. No coz... póki co młyny i koncerty moge zostawic dla mlodszych teraz trzeba mysleć jak mamusia - odpowiedzialnie...
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:12   #626
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
nimfetko, musisz wybrać się z TŻ do Urzędu Stanu Cywilnmego,żeby tz uznał dziecko. Możecie to zrobić już teraz (przed porodem). Wtedy dziecko będzie miało naziwsko tż i w akcie urodzenia w rubryce ojciec nie będzie "nieznany" albo coś w tym stylu.
tez musimy się wybrac.
Stary 2008-11-24, 16:25   #627
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Witam po weekendzie
i chcialam powiedziec ze tez mnie juz wszystko meczy drazni dobija i wogole wszystko jest do
Na weekend bylismy u mojej "ukochanej" tesciowej, ostatnio widziala mnie 3 tyg temu i teraz jak mnie zobaczyla powiedziala Boże ale ty jestes gruba... juz myslalam ze wiecej nie urosniesz i ze dzidzius zmiesci sie w tym brzuchu, a tu widze co innego... zalamka poprostu

A jesli ktos jest zainteresowany zakupkami dla CÓRECZKI:
http://allegro.pl/item488457224_nowa..._miesiecy.html

pozdrawiam zwlaszcza duze mamusie buzki
Stary 2008-11-24, 16:44   #628
Seviljanka
Raczkowanie

Stokrotka, a ciekawe jak Twoja teściowa wyglądała, gdy chodziła w ciąży z Twoim TŻ? Pewnie była laska nie z tej ziemi... Nie ma co się przejmować i trzeba przeżyć.

Nimfetka, jak tam po wizycie u gina?
Stary 2008-11-24, 17:18   #629
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
aaaa, wozek nadchodzi, zaraz mi kurier go przyniesie...to mam zajecie na cale popludnie
Anna jaki to wózeczek? chwal sie jak wrazenia, wklej fotki

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 17:46   #630
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Dziewczyny u mnie za oknem jest normalnie zamieć śnieżna... a sniegu to jest do kolan na pewno Takiej ilości śniegu to ja w zeszłym roku przez całą zimę nie widziałam, a my przeciez jeszcze jesień mamy

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości