|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
mogemy se spokojnie pogodac hihihihihihKupilismy wczoraj z mezusiem bilety dla rodzinki - wyglada na to ze bedziemy mieli nalot ludzi. Mam nadzieje, ze nie bede miala depresji poporodowej bo ich wszystkich pozabijam ![]() Moja mama przylatuje 30/12 i bedzie do 24/1, potem moja tesciowa z 12letnia szwagierka 26/1 do 8/2. Mam nadzieje, ze sie nie wykoncze nerwowo.... Cos mi se wydaje, ze moze byc troszke ciezkawo jak caly czas jest ktos kto spi w salonie i nawet chwilki dla siebie nia masz. No i caly czas bedzie trzeba 'wygladac' i udawac przeszczesliwa. Jasne, ze bede szczesliwa, ale bede i zmeczona, chyba bede miala w glebokim powazaniu co one sobie pomysla i bede sie zachowywac jakby ich nie bylo.... Cos nie mam ostatnio humoru, chyba sie poród zbliza wielkimi krokami.... Tez tak macie laseczki, czy to tylko mi tak odwala? Cala ciaze bylo OK...
|
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
córka z psina mojego brata
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam tak: 1. non stop ryczę (problem wielkości mrówki w 3 sekundy staje się rozmiarów sporego słonia) 2. jestem jakaś niezdarna (wczoraj tak zgrabnie przesunęłam 1,5 metrowego kwiatka w donicy - kielichu, że wylądaował na panelach i cała ziemia wysypała się na świeżo umytą podłogę i.... patrz p. 1.) 3. Mam nerwy kilka razy dziennie jak trzeba wyjść z psem, bo kurtka po założeniu swetra czy bluzy ledwo się dopina i nie umiem sobie zawiązać trekkingów (wczoraj wymyśliłam, że mąż mi je założy o 4,30 jak będzie szedł do pracy i będę w nich chodzić do popołudnia...) 4. Cały czas mam jakieś cholerne przeczucie (ze strachu przed tym czego nie chcę...), że urodzę w grudniu, a że coraz gorzej się czuję, brzuch twardnieje i poród śni mi się po nocach - jestem w stanie w to uwierzyć... 5. Mimo jedzenia od miesiąca magnezu mam takie kurcze mięśni nóg (stopy, łydki, piszczele, uda, biodra ), że normalnie mi nogi wykręca ![]() 6. ... pewnie znalazłabym jeszcze 1000 powodów do narzekania aaaa przypomniało mi się: 7. mam dwa pierwsze małe rozstępy na brzuchu... ![]() ![]() ![]() Ehhh uroki III tymestru... Pozdrowionka dla Wszystkich BASIA - czy mnie się wydaje, że jeszcze chwilę temu narzekałaś, że brzuch nie rośnie... hahaha piękny jest i sesyjka też cudowna, ale innej się po Tobie nie spodziewałam ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
a to mój kochany psinek ,na całe szczescie rak okazał sie choroba od kleszcza babeszjoza -równie grozna ledwo co udało sie psa uratowac.zdjecie zrobiłam przed chwilka.
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trekingów też nie mogę zasznurować, a ze względu na pogodę kocham w nich chodzić. Chyba wypróbuję patent z wiązaniem przez tża ![]() I na dodatek nadal nie mogę spać, pół nocy łażę po domu i kombinuje czym by się zająć żeby nie obudzić tża.
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Od razu się przyznam, że czytam Was na bieżąco ale coś nie mam weny pisać. Kasiu - Też mam obsesję, że urodzę w grudniu, choć staram sie o tym nie myśleć tak często. Brzuch na szczęście nie twardnieje ponad normę, ale za to wnerwiają mnie bóle fredki (a w zasadzie kości). Ileż można! Z moimi nerwami także jestem na bakier. Ostatnio prawie poryczałam się w aucie, bo 1) jak ledwo dopiełąm zimową kurtkę już czułam sie jak słoń 2) z trudem wcisnęłam się za kierownicę, bo fotel mam przesunięty do przodu (160 cm wzrostu) 3) nie mogłam się schylić, żeby włączyć mój magiczny pstryczek w samochodzie 4) jak dopięłam pasy dopiero było mi "wygodnie" ![]() Nawet myślałam, że daruję sobie jazdę i się przejdę - ale iść 1,5 km było ponad moje siły ![]() Tak więc mogę zostać presesem klubu narzekających... Z innych wieści- jutro idę na 3 ważne USG genetyczne. Proszę trzymać kciuki |
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Ja wchodzę w fazę narzekań i boję się, jak dam sobie radę ze wszystkim (mój ostatni post). Wiem, że dam bo muszę i jakoś inne kobitki wszystko przeżywają ale...
No i chyba zaczynają mi się problemy ze snem bo trzy noce pod rząd spałam bardzo ciężko, z przerwami ![]() Siobhan, do mnie ma przylecieć Mama na dwa miesiące by pomóc. Przylatuje pod koniec stycznia. My nie mamy tu nikogo kto by to zrobił bo znajomi TŻ to wolne ptaki (dziecko dla nich to odległa przyszłość a teraz to głupota ) a ja się tu sprowadziłam dopiero dwa miesiące temu. Myślę, że dasz radę wytrzymać ale nie wiem, jaki charakter ma Twoja mała Szwagierka, oby była grzeczna ![]() Krolowaa, śliczne psiaczki i piękna Córcia
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Siobhan i Roxi, ja też mam odloty niestety...Mam myśli, że lada moment mogę urodzić, coś się tam sączy non stop i już mam dość. Poza tym mam straszną ochotę na przytulanki, nawet mi się śni, że to robię, a mężulek przestraszony, że od tego mogę urodzić
coś będzie trzeba wymyśleć na wieczór...jakieś wyjście awaryjne![]() Uświadomiłam sobie, ze praktycznie nie mam pojęcia o tym jak pielęgnować dziecko, nie wiem czy się sprawdzę. Na szczęście szwagierka sprezentowała mi książkę Zawitkowskiego i nawet jest 3h pyta DVD, więc powoli zaczynam się szkolić. Znaczy mam zamiar zacząć ![]() No i nie wiem co z tym pasem w końcu. Są bardzo pozytywne opinie na ich temat w necie. Kupić czy nie kupić?? Mumi, ja chyba będę na porodówce nr 3...ale zaraz jeszcze poszperam w necie i zobaczę dokładnie
|
|
|
|
#609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zacznę wstawać to TŻ będzie jęczał, że Maluszkowi nie daję spać i odpocząć. No, zobaczymy co będzie dalej...Freshona - kciuki trzymamy
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie obawiajcie sie tego ,ze za chwile urodzicie bo to wcale tak łatwo i szybko sie nie zaczyna.
mnie tez bola kosci fredzi ale co poradzic wydzieliny tez sporo ,kibelek odwiedzam co chwile i ciezko ze wszystkim,takie uroki ciąży![]() a kurtke nosze rozpietą a co tam ,wcale mi tak zimno nie jest! wole to niz namiot na siebie wkładac. |
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to brak snu spowodowany jest nocnymi godzinami urzędowania maluszka. Jak tylko się kłade i przestaję ruszać on zaczyna szaleć i to tak mocno że nie da się tego zignorować.
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
No super. Właśnie odebrałam telefon i klnę tak, jak nigdy dotąd
![]() Zadzwonili do mnie z pracy ( z jednej ze szkół) z pytaniem, czy już otrzymałam to świadczenie rehabilitacyjne i czy w związku z tym sekretarka musi odsyłać pismo do ZUS-u, które otrzymali na początku listopada. No chyba mnie szlag trafi!!!!! To ja czekam jak idiotka na jakąkolwiek informację z ZUS-u, a tu się dowiaduję, że się nie doczekam, bo mój zakład pracy nawalił, ma mnie w du.pie, bo im sie głupiego pisemka nie chciało wysłać. Mam dziś humor spierniczony na cały dzień. |
|
|
|
#613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mąż też boi sie przytulanek, żebym nie urodziła wcześniej a co do porodówki to dalej nie wiem gdzie trafie, ale chyba na 2 to zależy też czy uda mi się umówić z moim lekarzemCytat:
a jeszcze boję sie ze nalot może rozpocząć sie w szpitalu, ja rozumiem dziadków że przyjdą w końcu to ich wnuk, ale te wszystkie ciotki itd. chyba a i nie zamierzam niczego przed nikim udawać-będe zmęczona to tak powiem i niech sie wtedy ulatniają...ehh
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki
nie martwcie sie. wszystko jest z nami w normie. ja nie mam zlego humoru, ale tamten tydzien mialam jakies nerwy i z tego brzuch mnie bolal. tez nie dopinam sie w zadnej kurtce. wytargalam wiec jakas stara kurcine w kolorze oliwki i chode w niej na spacery. nie mam zamiaru kupowac na pare tygodni nowego plaszcza. na inne wyjscia mama dala mi swoj kilkuletni, ale elegancki plaszcz. jestem w nim "majestatyczna" ale lepsze to, niz bym miala chodzic w rozpietej kapocie albo co gorsza - niz gdyby mial mi peknac zamek w najmniej oczekiwanej chwili ![]() wiecie co? moj maz ostatnio stwierdzil,ze dobrze ze jestem takim grubaskiem, bo juz zaden facet sie za mna nie obejrzy chyba troszke jest zazdrosny, nie? jest starszy prawie 9 lat, moze czuje sie zagrozony?![]() w ogole nie bylo go ostatnio prawie caly weekend i tak sie stesknil,ze myslalam,ze z tego wszystkiego zadusi mnie na smierc
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Boże dziewczynki a już myślałam że jestem z tym sama i głupieje. ![]() Czemu to jest wszystko takie dobijające i cieżkie??? ![]() I kiedy się w końcu to zmieni. ????I do tego malutka gdzieś mnie uciska w żebra bo 5 minut nie moge w normalnej ppzycji usiedziec bo tak zaczyna bolec w jednym miejscu ze ledwo daje rade a ile mozna lezec?? Ale ja narzekam dziewczynki sory ale muszę się komuś tez wygadać.
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
To i ja sie przylaczam do klubu depresantek... Mi to sie nawet pisac nie chce taki mam humor... A wczoraj dostalam od mojej siostry sliczna karuzelke z pozytywka a moja najukochansza babacia powiedziala ze bedzie miala pierwsza prawnuczke i byc moze jedyna bo wiecej nie dozyje (tfu tfu tfu odpukac) dlatego ona chce zajac sie sprawa placenia za wozek
mialam jej tylko pokazac jaki sobie wybralam bo musi go zaakceptowac naszczescie zielony tako jumper bardzo jej sie spodobal najpierw bylo mi troche glupio bo to jednak kupa kasy ale pozniej jak zaczela mi mowic jak bardzo jest szczesliwa i jak wiele to dzieciatko dla niej znaczy to sie zgodzilam
|
|
#617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a skoro nie jestescie malzenstwem, to dzieci ze zwiazkow pozamalzenskich formlnie nie maja ojcow, dopoki tata biologiczny ich nie uzna. moze to zrobic za zgoda matki przed kierownikiem usc. musicie sie oboje zglosic z dowodami i skroconymi odpisami swoich aktow urodzenia. a odnosnie zameldowania to w momencie sporzadzania aktu urodzenia dziecko jest meldowane automatycznie u matki., usc przekazuje info do biura meldunkowego.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007101301201230.png http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55 Edytowane przez anna1593 Czas edycji: 2008-11-24 o 13:43 |
|
|
|
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
aaaa, wozek nadchodzi, zaraz mi kurier go przyniesie...to mam zajecie na cale popludnie
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wizyty rodzinne po porodzie, to już zapowiedziałam mężusiowi, że przez co najmniej tydzień nie chcę nikogo widzieć, no z wyjątkiem mojej mamy i teściowej, bo to super babka (tylko nadopiekuńcza, a to też mnie czasem wyprowadza z równowagi).
Bóle fredziowe? Jako takich nie miewam, no raz może tak mnie ostry ból zaatakował, taki przeszywający przez cały brzuch. Ale na szczęście to tylko jeden raz. Właśnie czytałam grudniowe M jak Mama - jest tam trochę o oddychaniu podczas porodu, ale tylko zdawkowo niestety. Kurcze mam straszną ochotę na kino, ale najbliższe oddalone jest o ponad 50km buziolki
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
o polecam Weronike, mi sie bardzo podobalo
nic mi sie nie chce a tu juz polowa dnia za mna i nic nie robione ufff
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki zaraz lece do lekarzaaaaaaa
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
![]() Ja właśnie zjadłam obiadek Dzisiaj przygotowałam gulasz, ziemniaczki i marchewke z groszkiem... Ale jutro zamierzam nalepić pierogów ruskich i z mięsem Strasznie za mna ostatnio chodzą, a jutro może w końcu sił mi na takie wyzwanie starczy ![]() Tak poza tym to mam lenia... Z pralki wyjełam pranie z jakąś godzinę temu i tak leży sobie ono w misce, a ja nie mogę się zmotywować żeby pójść wywiesić je na balkonie
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Anna1593- super że masz już wózeczek ale musisz teraz z nim szaleć już sobie wyobrażam
i fajnie. ja ze swoim będę na początku grudnia. Napisz koniecznie jak wrażenia Ja też mam lenia a na obiad dzisiaj zrobiłam krokiety i czerwony barszczyk a od smazenia nalesnikow to mnie plecki bola ale za to pprzynajmniej mi dobre wyszly. Zrobiłam 38, to nawet troszke, a kto to zje to nie wiem ![]() Nawet nic ciekawego w telewizji nie ma ani nic , dobrze ze dzisiaj M jak Miłośc lubie to ![]() jakby mozna bylo to bym z necika caly sezon zasyneła ale nie ma Ale moja mała mi sie dzisiaj kreci ja juz sama czuje ze ma tak malo miejsca bo jak tylko sie przekreca to czuje sie jakby mi miała skora peknac. A najbardziej czula skore mam kolo pępka i jak tam mnie gdzies kopnie to naprawde troche zaboli. Wiecie co , fajnie tak bedzie jak juz wszystkie urodzimy poczytać sobie te nasze wspomnienia z ciąży tak jakby taki pamietnik wtedy napewno bedziemy to dobrze wspominac.
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Kasieńko- brzuch ruszył z siłą wodospadu, chwila moment i jak usiądę to do kolan mi sięgnie
![]() Krolowa- wspaniała córcia i pieseczek zimą zadowolony ![]() W kurtke tez sie z ledwoscia dopinam, Dobrze że moja mama miała pokażny romiar- tak więc pozyczyłam sobie od niej płaszcz i smigam. W razie czego mam jeszcze teściową ważącą 102 kg, może Ona mi coś pozyczy- heheheh ( sorki, ale nie cierpie drugiej "mamusi") |
|
|
|
#625 |
|
BAN stały
|
[quote=roxi1980;9840691]
Ja ostatnio mam tak: 1. non stop ryczę (problem wielkości mrówki w 3 sekundy staje się rozmiarów sporego słonia) 2. jestem jakaś niezdarna (wczoraj tak zgrabnie przesunęłam 1,5 metrowego kwiatka w donicy - kielichu, że wylądaował na panelach i cała ziemia wysypała się na świeżo umytą podłogę i.... patrz p. 1.) 3. Mam nerwy kilka razy dziennie jak trzeba wyjść z psem, bo kurtka po założeniu swetra czy bluzy ledwo się dopina i nie umiem sobie zawiązać trekkingów (wczoraj wymyśliłam, że mąż mi je założy o 4,30 jak będzie szedł do pracy i będę w nich chodzić do popołudnia...) dopisałabym jeszcze ze sie brudze jak dziecko wszystko co jem jakimś cudem laduje na moich ubraniach... nie istotne to czy to zupa czy mieso czy nawet jakies czekoladowe ciacho. Caly jadlospis dnia laduje na brzuchu. Nigdy tak wczesniej nie mialam - wiadomo plamy sie zdarzaja ale bez przesady aby ciagle sie brudzic ![]() arleta110 - tez polecam "WeronIka..." do kina tez bym sie wybrała ale jak pomysle o mojej czestotliwosci chodzenia do ubikacj to seans musialby sie przedluzyc o jakies dwie godziny a to chyba nie wchodzi w gre... Ach...mnie to marzy sie jakas imprezka, koncert nie wazne co oby mocno grali i glosno...Znajomi z zespołu koniec swiata graja teraz u mnie w miescie ale gdzie ja pojde z takim brzucholem jak tam bedzie pełno maloletnich istotek skaczacych i bawiacych sie w mlynie. A graja w centrum kultury wiec miejsca tam malo. No coz... póki co młyny i koncerty moge zostawic dla mlodszych teraz trzeba mysleć jak mamusia - odpowiedzialnie...
|
|
|
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
i chcialam powiedziec ze tez mnie juz wszystko meczy drazni dobija i wogole wszystko jest do Na weekend bylismy u mojej "ukochanej" tesciowej, ostatnio widziala mnie 3 tyg temu i teraz jak mnie zobaczyla powiedziala Boże ale ty jestes gruba... juz myslalam ze wiecej nie urosniesz i ze dzidzius zmiesci sie w tym brzuchu, a tu widze co innego... zalamka poprostu ![]() A jesli ktos jest zainteresowany zakupkami dla CÓRECZKI: http://allegro.pl/item488457224_nowa..._miesiecy.html pozdrawiam zwlaszcza duze mamusie buzki
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Stokrotka, a ciekawe jak Twoja teściowa wyglądała, gdy chodziła w ciąży z Twoim TŻ? Pewnie była laska nie z tej ziemi...
Nimfetka, jak tam po wizycie u gina?
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny u mnie za oknem jest normalnie zamieć śnieżna... a sniegu to jest do kolan na pewno
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

ja dokładnie to rejony Bytkowa ale to i tak już podlega do siemianowic.

Adaś
), że normalnie mi nogi wykręca 
hahaha piękny jest i sesyjka też cudowna, ale innej się po Tobie nie spodziewałam 

coś będzie trzeba wymyśleć na wieczór...jakieś wyjście awaryjne

Dzisiaj przygotowałam gulasz, ziemniaczki i marchewke z groszkiem... Ale jutro zamierzam nalepić pierogów ruskich i z mięsem
Strasznie za mna ostatnio chodzą, a jutro może w końcu sił mi na takie wyzwanie starczy