Włosomaniaczki :D - część IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 09:47   #2341
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV

Nadrabiam szybciutko, bo mnie wczoraj cały dzień nie było...
W dodatku wpieniła mnie ta ananonda, czy jak jej tam. Po takich postach odechciewa mi się robić cokolwiek, tym bardziej, że naprawdę czasem nie dysponuję. Tu wyjazd, w pracy bajzel, a za pół godziny muszę jeszcze na konferencję iść

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Tylko pozazdrościć ! Z podróżą też będzie dobrze. Pamiętam, jak pierwszy raz stałam przed perspektywą dwunastogodzinnej podróży autobusem do Hiszpanii.
Tydzień przed miałam rajzefiber. Przeżyłam ! Były potem i dłuższe godzinowo podróże - też przeżyłam. Perspektywa wakacji pokona wszystkie trudności !
Będzie fajnie - zobaczysz ! I ile emocji ... Kosmetyków do pielęgnacji włosów nie zapomnij zapakować
Nie zapomnę a będa potrzebne, oj będą, może nawet uda mi się je zuzyć szybciej, niż tradycyjnie
Moja podróż "na oko" twać będzie jakieś 20 godzin - wliczając dojazd do lotniska i podróż przez Warszawę. Całe szczęście w wolnocłowej się pewnie zaopatrzymy w jakieś 'znieczulacze' po preferencyjnych stawkach [poza EU] więc liczę na odkimanie trudów początkowego etapu podróży.

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
Estelle musze powiedziec, ze wszędzie szukam tej pianki Lirene do mycia twarzy i nie moge znaleźć
Ja w Naturze kupowałam, zapytaj - może sprowadzą?

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
do Hiszpanii to bym nawet na motorze mogła jechać! a motorów baaardzo nie lubię...
Aj marzy mi się taka podróż. Do Francji. Na skuterze - jest o wiele wygodniejszy niż motor.
A znam takich, którzy sqtem całą Skandynawię objechali, o ciepłych krajach [Bułgaria, Grecja] nie wspominając. I jeszcze po wszytkim ów człowiek stwierdził, że mu tej jazdy mało

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
w ogóle impreza nie wyszła! No.. nie do końca-nie wyszła!
Meżulo poszedł spać i miałam go o 20 obudzić i zacząć przygotowania np. przebieranie, u mnie makeup etc.
Ale jak go obudziłam to mu chęć na wywijasy na parkiecie zmalała do 0. Jako że rzadko widzimy się moją bratową i bratem...Poszliśmy do sklepu , kupiliśmy CAŁKIEM PROMOCYJ NIE litr wódeczki ,soczki i cytrynkę i.... robiliśmy drineczki w domu. i wiecie że ten litr nam poszedł????

Ale nawet kaca nie miałam? Nie ma to jak wyborowa hihihi
Takie imprezki są najlepsze

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

ASIU (E) doradź mi!
Fryzjerka pofarbowała włoski by wyglądały jak ciemny blond i nawet jej to wyszło ale . boję się by nie przebijał za jakiś czas z pod fryzjerskiej farby ten wredny rudawy kolor !
Wymyśliłam że mogłabym stosować na włosy fioletową płukankę ale.. Nie wiem jak? i jak by zareagowała na naturalne włosy przy główce! ??

Aha i co jak kolorek się spierze? Niby fryzjerskie farby są mnie wytrzymałe? Farbować jakąś popielatą szamponetką? Czy jak??? wolałabym nie farbować bo mam już spore odrosty!
Co do płukanki, to niestety nie mam żadnego doświadczenia zapytaj może Truskawkowąwiosnę na PW?
Natomiast co do szamponetek - jeśli znajdziesz odcień mocno zbliżony do naturalnego, to można spróbować. Ale ja bym przetrzymała ten okres i nie ruszała koloru. Różnica nie powinna być duża.

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Ja tez sobie wymyśliłam, że będę z nich korzystać przez kilka lat po drodze na pewno nie pominę kilku innych par, ale ciiiii.. :P
Ja, zmuszona niejako przez okoliczności [miejsce w szafie] pewnie nie będę szukać nowej pary na zimę, no chyba, że trafi się absolutny hit bez którego nie będę mogła przeżyć. Ale póki co butów mam sporo, zwłaszcza kozaków przejściowych i letnich, czasem nie daję rady "przechodzić" we wszystkich w ciągu roku .

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie jak Wam powiem ze dzisiaj rano było u mnie -11 stopni Czy ta zima oszalała? Od razu z grubej rury, autko zazimowane, poczeka do marca na roztopy
Dzisiaj doszłam do wniosku że brakuje mi faceta, obliczyłam ze jestem sama 7 miesiecy, za długo, potrzebuje meskiego ramienia do tulenia
Kochana, dołącz do magicznego wielokąta Raz w tygodniu SEX masz jak w banku Już MY się Tobą odpowiednio zajmiemy

Cytat:
a myslisz ze jak zaniose to mi przed wywołaniem powiedzą czy wyjdzie dobra jakość?
Popytaj Kto pyta nie błądzi.

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
J
Cieszę się strasznie pogodą. Dziś nie spacerowałam długo, ale wczoraj byliśmy z Lubym na bardzo długim spacerze w trakcie zamieci.
Ooooo, też miałam kiedyś podobnie
Jak na złość wtedy jeszcze przygotowywaliśmy się do imprezy, siaty z zakupami mega ciężkie, i oczywiście "znów zima zaskoczyła drogowców". Autobus nie dał rady wjechać pod górkę, choć wcale stroma nie była, więc zmuszeni byliśmy drałować z całym ekwipunkiem dobry kawał drogi do domu. Zasypało nas, jak dwa bałwany, z 3 kilo śniegu chyba do domu przyniosłam

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 10:54   #2342
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Od razu udzielę się w temacie Hiszpanii- weźcie mnie ze sobą!! Prooooszęęęę Mogę podróżować na swoich własnych nóżkach

ooo widzę, ze sie grupa zaczyna organizować to moze nastepne spotkanie włosomaniaczek na Costa del Sol?

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Aj marzy mi się taka podróż. Do Francji. Na skuterze - jest o wiele wygodniejszy niż motor.
A znam takich, którzy sqtem całą Skandynawię objechali, o ciepłych krajach [Bułgaria, Grecja] nie wspominając. I jeszcze po wszytkim ów człowiek stwierdził, że mu tej jazdy mało
ja nie lubię motorów ani skuterów - nie podobami sie ten sprzet i nie wzbudza mojego zaufania. zdecydowanie wolę samochody
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 11:52   #2343
evangeline
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
obijam się zamiast uczyć do kolokwium, pięknieee... ;/ Ale na szczęście jeszcze kilka dni

Tak sobie właśnie myślę nad moją "listą marzeń" jeśli chodzi o prezenty gwiazdkowe i chciałam Was przy okazji zapytać - co Wy byście chciały znaleźć pod choinką?

(Tylko umówmy się, że są to tzw. marzenia REALNE, bo np. Porsche Cayman S to także moje marzenie, które jednak trochę na dzień dzisiejszy trąci groteską )

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 12:20   #2344
atsenka
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
obijam się zamiast uczyć do kolokwium, pięknieee... ;/ Ale na szczęście jeszcze kilka dni

Tak sobie właśnie myślę nad moją "listą marzeń" jeśli chodzi o prezenty gwiazdkowe i chciałam Was przy okazji zapytać - co Wy byście chciały znaleźć pod choinką?

(Tylko umówmy się, że są to tzw. marzenia REALNE, bo np. Porsche Cayman S to także moje marzenie, które jednak trochę na dzień dzisiejszy trąci groteską )
Ja perfumy rozświetlacz Laury Mercier i puder matujący ale jeszcze sama neiwiem jaki, dopiero przeglądam KWC

A tak w ogóle to witam w ten pochmurny dzień

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:00   #2345
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
ja nie lubię motorów ani skuterów - nie podobami sie ten sprzet i nie wzbudza mojego zaufania. zdecydowanie wolę samochody
A mnie zawsze lekko ciągnęło w te strony, ale... nie popieram wariackich jazd 200 na godzinę itp, brawury i głupoty.
A może jednak spróbujesz kiedyś skuretomanii?

Cytat:

Nie wiem
Tyle bym chicała Chociaż ostatnio to mam chrapkę na fiołkowego Blacka [wreszcie może kupię!!!], te paletki kolorowe [chociaż 40! ależ się napaliłam ], perłową perukę z loczkami [była już kiedyś na wątku; na inne peruki też bym sie nie obraziła ], gorset satynowy "zewnętrzny" - różne warianty [już upolowałam dobrą miejscówkę na takowe ] i bluzeczkę szyfonową z długaśnymi rękami [e-bay ]
Oczywiście oczywistą oczywistość, jaką są fajne kosmetyki do włosów pomijam

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Witaj
U mnie do południa słoneczko świeciło tak ładnie... a teraz znowu lipa

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:07   #2346
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:

Tylko pozazdrościć ! Z podróżą też będzie dobrze. Pamiętam, jak pierwszy raz stałam przed perspektywą dwunastogodzinnej podróży autobusem do Hiszpanii.
Tydzień przed miałam rajzefiber. Przeżyłam ! Były potem i dłuższe godzinowo podróże - też przeżyłam. Perspektywa wakacji pokona wszystkie trudności !
Będzie fajnie - zobaczysz ! I ile emocji ... Kosmetyków do pielęgnacji włosów nie zapomnij zapakować

Taak, czasy kiedy jeszcze nie było tanich linii lotniczych. Pamiętam dwu dobową podróż do Grecji, warto było! Od razu na pierwszej bezcłówce rum i wszystko szybko przeleciało

Cytat:
Dziewczyny, nic ciekawego : woda, bulwar, palmy, paella, tapas, cerveza... no i Cuba Libre. Takie poświecenie, jak podróż tam motorem {chyba, że ktoś lubi} lub piechotą {chyba, że ktoś lubi} nie adekwatne do oferowanych atrakcji. Wierzcie mi - są po tysiąckroć godniejsze uwagi miejsca.

Są ładniejsze i bardziej ciekawe miejsca od Hiszpanii (np. dla mnie Ameryka Południowa), ale ogólnie...tak dobrze jest wyjechać, poznać, zobaczyć coś nowego. Każda podróż ma w sobie taki dreszczyk emocji. No i kształci, pozwala poznać siebie. Lubię wyjeżdżać, lubię wracać do domu bogatsza o nowe doświadczenia... rozmarzyłam się.

Cytat:
Nie uwierzycie jak Wam powiem ze dzisiaj rano było u mnie -11 stopni Czy ta zima oszalała? Od razu z grubej rury, autko zazimowane, poczeka do marca na roztopy
Dzisiaj doszłam do wniosku że brakuje mi faceta, obliczyłam ze jestem sama 7 miesiecy, za długo, potrzebuje meskiego ramienia do tulenia

Virtual ładnie to napisałaś, tak szczerze, prosto. Życzę Ci tego z całego serca

Cytat:

mmm.. a ja mam za sobą cudowną kąpiel takie mini domowe spa
wypeelingowane ciałko i teraz jest takie mięciutkie i delikatne
rozpływam się
Peeling! Peeling zmienił moje życia ! Zawsze jak stosuję to czuję jakbym nie ścierała skórę, tylko wszystkie złe naleciałości tego świata, złe emocje Strasznie lubię taki pomarańczowy z Eris. Moim ulubionym był peeling z brązowym cukrem z Avonu, ale wycofali :/

jak często się 'pilingujesz' ?

Cytat:

Cieszę się strasznie pogodą. Dziś nie spacerowałam długo, ale wczoraj byliśmy z Lubym na bardzo długim spacerze w trakcie zamieci. W nocy natomiast ulepiłam przed klatką schodową sporej wielkości fallusa - niech się sąsiedzi przyzwyczajają do swojej przyszłej współlokatorki
Trochę gorzej z ślizgawicą. Zaliczyłam już bardzo konkretną glebę i mam faaajne siniaki
Hahah, też często lepię takie 'bałwanki' Polecam też na wiosnę oznaczyć w ten sposób teren pobliskiej piaskownicy

Cytat:
Hej dziewczyny,

Tym Porsche też bym nie pogardziła

Wiecie co... tak sobie myślę... wydawało mi się, ze w tym roku wszystko straciłam, wizję świata, przyszłości, którą budowałam konsekwentnie przez 4,5 roku... Faktycznie coś straciłam, ale ... widzę jakich wspaniałych ludzi mam wokół siebie; rodzinę, przyjaciół którzy są też jak rodzina właśnie, świat mi się wydaje czasem tak piękny, że aż boli, czuję, że mogę zrobić z życiem to, co zechcę... to jak łyk bardzo świeżego, zawracającego w głowie górskiego powietrza. I to jest najpiękniejszy prezent w tym roku. Możliwe, że w tym życiu.

Mówią, że co nie zabije, to wzmocni. Ja bym powiedziała, że wskrzesi

Z takich przyziemnych życzeń, chciałabym dostać perfumy Prady, ale nie zależy mi na tym jakoś specjalnie.

Cytat:
Witam

Ja perfumy rozświetlacz Laury Mercier i puder matujący ale jeszcze sama neiwiem jaki, dopiero przeglądam KWC

Dzień dobry u mnie wszystko zasypane, mam ochotę iść na sanki

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:21   #2347
atsenka
Zadomowienie

Porcelainn witaj
A wybierasz się może na zlot perfumomaniaczek w grudniu?

Instagram

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 13:27   #2348
Porcelainnn
Zadomowienie

Krakowski? Pewnie tak W ostatnią sobote nie byłam, trzeba będzie nadrobić
Edit: Zawitasz do nas?

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive

Edytowane przez Porcelainnn
Czas edycji: 2008-11-24 o 13:30
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:30   #2349
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam.

Mam przez Was ochotę na żel Palomy

A tak poza tym to dobrej nocki bo już chyba wszystkie poszły spać.

Cytat:
myślę, że tak

atsenka, ja jeszcze nie ale chyba już też zaraz się położę
musze sie wkoncu wybrac do fotografa, ale czasu brak
wymysliłam ze na święta przerobie moją fotke z przyjaciłką doklejając jeszcze jedno zdjęcie, wywołam na A4, oprawie w antyrame a z tyłu coś wygrawuje...
i to będzie dla niej prezent wtedy prezent nie będzie taki tandetny prosto ze sklepu

Cytat:
Nadrabiam szybciutko, bo mnie wczoraj cały dzień nie było...
W dodatku wpieniła mnie ta ananonda, czy jak jej tam. Po takich postach odechciewa mi się robić cokolwiek, tym bardziej, że naprawdę czasem nie dysponuję. Tu wyjazd, w pracy bajzel, a za pół godziny muszę jeszcze na konferencję iść

Nie zapomnę a będa potrzebne, oj będą, może nawet uda mi się je zuzyć szybciej, niż tradycyjnie
Moja podróż "na oko" twać będzie jakieś 20 godzin - wliczając dojazd do lotniska i podróż przez Warszawę. Całe szczęście w wolnocłowej się pewnie zaopatrzymy w jakieś 'znieczulacze' po preferencyjnych stawkach [poza EU] więc liczę na odkimanie trudów początkowego etapu podróży.

Ja w Naturze kupowałam, zapytaj - może sprowadzą?

Co do płukanki, to niestety nie mam żadnego doświadczenia zapytaj może Truskawkowąwiosnę na PW?
Natomiast co do szamponetek - jeśli znajdziesz odcień mocno zbliżony do naturalnego, to można spróbować. Ale ja bym przetrzymała ten okres i nie ruszała koloru. Różnica nie powinna być duża.

Ja, zmuszona niejako przez okoliczności [miejsce w szafie] pewnie nie będę szukać nowej pary na zimę, no chyba, że trafi się absolutny hit bez którego nie będę mogła przeżyć. Ale póki co butów mam sporo, zwłaszcza kozaków przejściowych i letnich, czasem nie daję rady "przechodzić" we wszystkich w ciągu roku .

Kochana, dołącz do magicznego wielokąta Raz w tygodniu SEX masz jak w banku Już MY się Tobą odpowiednio zajmiemy

Popytaj Kto pyta nie błądzi.

Ooooo, też miałam kiedyś podobnie
Jak na złość wtedy jeszcze przygotowywaliśmy się do imprezy, siaty z zakupami mega ciężkie, i oczywiście "znów zima zaskoczyła drogowców". Autobus nie dał rady wjechać pod górkę, choć wcale stroma nie była, więc zmuszeni byliśmy drałować z całym ekwipunkiem dobry kawał drogi do domu. Zasypało nas, jak dwa bałwany, z 3 kilo śniegu chyba do domu przyniosłam
o w naturze nie bylam
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:39   #2350
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Krakowski? Pewnie tak W ostatnią sobote nie byłam, trzeba będzie nadrobić
Edit: Zawitasz do nas?
Mam zamiar

Instagram
Stary 2008-11-24, 14:11   #2351
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Realne mówisz?
Chciałabym, żeby moje przyszłe mieszkanie było gotowe do przeprowadzki. To byłoby spełnienie wszystkich marzeń za jednym zamachem, w tym mojego obecnie największego: chcę Chow Chowa (zdjęcia w załączniku).

Prozaiczną listę udałoby mi się ułożyć. Widziałam ostatnio prześliczne kolczyki z kryształem wyglądające jak duże krople deszczu. Klasyka - to co lubię najbardziej. Stęskniłam się za Organzą First Light. Ostatnio przydarzyło mi się to co Porcelainn - dziewczyna podkupiła mi torebkę - zastanawiałam się o 10min. za długo Przeżyłam, bo bardzo, bardzo trudno jest mi znaleźć jakąś dobrą. Chodzę z tą samą od 5 lat, bo mi odpowiada i pasuje do wszystkiego, tamta mogła być godną następczynią Niestety nie ma jej już nigdzie i marne szanse, że będzie, choć naiwnie śledzę allegro Poza tym nic nie przychodzi mi do głowy. Zakupy książkowe zrobiłam (olbrzymie) sama, o dziwo żaden ciuch nie jest mi potrzebny. Hmmm.

Cytat:
Witaj w klubie.

EDIT:
Aaaa...coś wam pokażę, ale ciiiiiiiii Luby uczył się robić francuza
http://img74.imageshack.us/my.php?im...1122008or2.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chow-chow.jpg (32,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CHOW CHOW1.jpg (17,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chow-chow2h.jpg (20,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg askot1.jpg (83,4 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:24 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 14:36   #2352
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT:
Aaaa...coś wam pokażę, ale ciiiiiiiii Luby uczył się robić francuza
http://img74.imageshack.us/my.php?im...1122008or2.jpg
Super! Też mam taki niecny plan nauczyć tego mojego TŻ

EDIT: mój wymarzony pies to husky Jeżeli kiedyś "dorobimy" się z moim TŻ domu z ogródkiem to na pewno sobie takiego sprawimy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg husky15.jpg (21,7 KB, 2 załadowań)

WYMIANKA

Edytowane przez evangeline
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:39
Stary 2008-11-24, 14:52   #2353
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Też mam taki niecny plan nauczyć tego mojego TŻ

EDIT: mój wymarzony pies to husky Jeżeli kiedyś "dorobimy" się z moim TŻ domu z ogródkiem to na pewno sobie takiego sprawimy...
witaj w klubie mój wymarzony to też husky i tak strasznie marzyłam o tym psie i postanowiłam, że jak wyprowadze się z domu to napewno kupie właśnie huskiego, ale ostatnio myśle, że to głupie marzenie, chieć akurat rasowego pieska i chyba kiedyś wezme jakiegoś pieska ze schroniska
Stary 2008-11-24, 14:59   #2354
Jolie2601
Zakorzenienie

omg ale jestem ściorana
ale za to fajnie było- jestem już laborantką pelną parą- pracy jest multum ale jest fajnie, satysfakcjonująco- a 8 godzin ucieka jak diabli
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 15:02   #2355
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie mój wymarzony to też husky i tak strasznie marzyłam o tym psie i postanowiłam, że jak wyprowadze się z domu to napewno kupie właśnie huskiego, ale ostatnio myśle, że to głupie marzenie, chieć akurat rasowego pieska i chyba kiedyś wezme jakiegoś pieska ze schroniska
U mnie też zobaczymy, jak się życie potoczy - husky potrzebuje bardzo dużo ruchu i swobody, trzymanie takiego psa w mieszkaniu w bloku to raczej kiepski pomysł. A póki co, jak wyprowadzę się od rodziców, to przynajmniej kilka lat będę mieszkać właśnie w bloku.

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
omg ale jestem ściorana
ale za to fajnie było- jestem już laborantką pelną parą- pracy jest multum ale jest fajnie, satysfakcjonująco- a 8 godzin ucieka jak diabli
Tym lepiej, moim zdaniem nie ma nic gorszego, niż fakt, że trzeba musieć gdzieś być, a jest nudno do potęgi i czas wlecze się niesamowicie. Dużo bardziej wole, kiedy jest dużo do zrobienia Zauważyłam, ze po nudziarstwie jestem o wiele bardziej zmęczona, niż po faktycznie pracowitym dniu.

WYMIANKA
Stary 2008-11-24, 15:24   #2356
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze można wziąć huskyego ze schroniska
Co do schronisk - głupota ludzka boli, ale nie można się zadręczać. Inni ludzie są odpowiedzialni za krzywdę tamtych zwierząt. Istnieją adopcje internetowe, można pomagać schroniskom. Jeśli masz ochotę kupić rodowodowe zwierzątko i wychować je od małego - nie widzę problemu. Problemem są dla mnie pseudohodowle, rozmnażalnie sprzedające RASOWE pieski bez rodowodu za 600-800zł z możliwością dowozu do przyszłego właściciela i osoby, które bezmyślnie kupują z takich miejsc zwierzątka Kiedyś myślałam, że rodowód to snobizm, ale zmieniłam podejście.

A kojarzycie rasę Samoyed? Jest cudowna, trochę przypomina Huskyego, ale podoba mi się znacznie bardziej.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 15:33   #2357
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze można wziąć huskyego ze schroniska
Co do schronisk - głupota ludzka boli, ale nie można się zadręczać. Inni ludzie są odpowiedzialni za krzywdę tamtych zwierząt. Istnieją adopcje internetowe, można pomagać schroniskom. Jeśli masz ochotę kupić rodowodowe zwierzątko i wychować je od małego - nie widzę problemu. Problemem są dla mnie pseudohodowle, rozmnażalnie sprzedające RASOWE pieski bez rodowodu za 600-800zł z możliwością dowozu do przyszłego właściciela i osoby, które bezmyślnie kupują z takich miejsc zwierzątka Kiedyś myślałam, że rodowód to snobizm, ale zmieniłam podejście.

A kojarzycie rasę Samoyed? Jest cudowna, trochę przypomina Huskyego, ale podoba mi się znacznie bardziej.
huskiego w schronisku często znaleźć, a nawet jak jest to prędzej czy później znajduje dom, a ja postanowiłam, ze przygarne takiego który nie ma szans na adopcje, zwierzęta z rodowodem i tak prędzej czy później znajdują dom, a bardzo mało osób bierze psy ze scroniska a te pieski ze schroniska też potrzebują domu i bardzo często są jeszcze lepszymi przyjacielami od tych rozpieszczanych piesków, bo pewnie wiele przeszły...
Stary 2008-11-24, 15:42   #2358
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

uf wróciłam

A wyobraźcie sobie że wyszłam ok.11:30!
najpierw pojechaliśmy w kilka miejsc oglądać opony...potem jak już wybraliśmy miejscówkę to czekaliśmy 1,5 H
Myślałam że tam uświerknę, i jeszcze w połowie tego czekania wysiadło nam ogrzewanie w samochodzie

Potem wędrówka po jubilerach- Małż obiecał mi złoty pierścień na mikołajki!
Ale na początku to co mi się podobało to było za duże, a na moje malutkie paluszki były same brzydkie ...potem wędrówka do 2go i znowu nic, i powrót do pierwszego i ...w końcu bingo

Ale MÓJ LUBY musiała się biedny nacierpieć bo trochę marudziłam i bałam się że będzie na mnie potem zły
Cytat:

hm.. no dobra... to popytam Truskawke
Choć już pogrzebałam w necie i znalazłam wiele opinii co do "płukanki" SREBRZYK firmy kulpol..podobno jest lepsza niż ta Delii i nie barwi skóry na fiolet

aha...miałam wypowiedzieć się o maseczce Joanny- Nie wiem czy moje włosy kochają silikony Ale chyba ich nie niecierpiąi ta maseczka to moje nowe odkrycie roku ..Straznie mi się spodobała! mam cienkie włosy i łatwo u mnie o przylizanie. Ale po niej jest ok!
Maseczka ma bajrzasty zapach gdyby Joanna zrobiła taki balsam to z chęcią bym zrobiła sobie większy zapasik
Kolorek ma różowy i fajnie wygładza włosy...Z nawilżeniem włosisków tez jest nieźle... myślę że polubimy się z tą maseczką! Na prawdę MIIIŁEE zaskoczenie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Tak sobie właśnie myślę nad moją "listą marzeń" jeśli chodzi o prezenty gwiazdkowe i chciałam Was przy okazji zapytać - co Wy byście chciały znaleźć pod choinką
Po pierwsze...baty za lenistwo.. do książek Leniuchu
Po 2. ja już dostałam prezent Złoty pierścionek-taaki duuuży z wielgachną cyrkonią.

Ale chciałabym na gwiazdkę dostać również suszarkę z zimnym nawiewem powietrza i jonizacją!
Ale chyba powiem Mężusiowi żeby już mi jej ne kupował. Bo mamy ostatnio tyyle wydatków.A jeszcze kupno części do kompa nas czeka! i wykup prezentu dla moich rodziców(zamówiłam już przez neta) oraz wykup prezentów dla moich teściów!

Już nawet z bratem i bratową umówiłam się żeby nie kupowali nam nic bo my nie będziemy mieli kasy by im coś porządnego kupić! Życie

Cytat:
A mnie zawsze lekko ciągnęło w te strony, ale... nie popieram wariackich jazd 200 na godzinę itp, brawury i głupoty.
A może jednak spróbujesz kiedyś skuretomanii?

Nie wiem
Tyle bym chicała Chociaż ostatnio to mam chrapkę na fiołkowego Blacka [wreszcie może kupię!!!], te paletki kolorowe [chociaż 40! ależ się napaliłam ], perłową perukę z loczkami [była już kiedyś na wątku; na inne peruki też bym sie nie obraziła ], gorset satynowy "zewnętrzny" - różne warianty [już upolowałam dobrą miejscówkę na takowe ] i bluzeczkę szyfonową z długaśnymi rękami [e-bay ]
Oczywiście oczywistą oczywistość, jaką są fajne kosmetyki do włosów pomijam

Witaj
U mnie do południa słoneczko świeciło tak ładnie... a teraz znowu lipa

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:45
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 16:00   #2359
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Całe szczęście w wolnocłowej się pewnie zaopatrzymy w jakieś 'znieczulacze' po preferencyjnych stawkach [poza EU] więc liczę na odkimanie trudów początkowego etapu podróży.
Uważaj, nie przesadź, bo w tej wolnocłowej strefie Cię zostawią

Cytat:
co Wy byście chciały znaleźć pod choinką?
U mnie bez problemu - Rose Kashmirie - De Rosine lub Elle - YSL

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
świat mi się wydaje czasem tak piękny, że aż boli, czuję, że mogę zrobić z życiem to, co zechcę...

Cytat:
A kojarzycie rasę Samoyed?
Mój ulubiony biały pieszczoch ! Niestety ... Chociaż : nigdy nie mów nigdy !
O kotach nawet nie marzyłam. Miejsca jeszcze trochę jest !
Znałam czarnego ChowChow, który był niemożebnie i śmiertelnie zakochany w mojej suni - maltańczyku. Kiedy przechodził koło naszego domu, tak długo wył i nie chciał się ruszyć, aż jego ukochana wyszła do niego.

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2008-11-24 o 19:02
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 17:53   #2360
oleczka87
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Dzisiaj dostałam atak kolki w podbrzuszu na zajęciach, że myślałam, że zjadę. Promienował na lewą stronę. Raz na jakiś czas tak mam, ale nigdy takie silne to nie było. Zawsze myślałam, że to moja wątroba, a teraz poczytałam sobie tak objawy i znalazłam, że to mogą być kamienie . Dopiero teraz mi przechodzi, trzymało mnie parę godzin. I było napisane tak

Cytat: Szczególnie narażone są na nie osoby genetycznie obciążone skłonnością do kamicy, tzn. te, których rodzice lub dziadkowie cierpieli na tę dolegliwość. amica żółciowa to także problem kobiet, które rodziły czy zażywają hormonalne środki antykoncepcyjne (wysoki poziom estrogenów we krwi sprzyja tworzeniu się kamieni). .

Już nie wiem czy sobie wkręcam, czy nie. Babcia miała kamienie właśnie i mama też . Nawet nie mam kiedy iść do lekarza, do domu jeżdżę raz na miesiąc, a tu w Opolu się nie orientuje w tych lekarzach w ogóle. Ja mam dyskietkę, a tutaj jakieś książeczki mają

Idę dalej się uczyć, muszę nadrobic tutaj za jakiś czas wszystko, ale narazie nie mam kiedy :/. Ale od niedzieli nazbierałam już 4 piątki, więc idzie jak po maśle

Edytowane przez oleczka87
Czas edycji: 2008-11-24 o 18:00
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:33   #2361
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Cytat:

uuu no to ja sie pisze na to

Co do prezentowych marzen to ja mam jakos w tym roku niewiele
Code Armani, Rock'n Couture Valentino (ostatnio mam perfumowego fioła) laptop (taaa marzenie ściętej głowy) i pasujący do niego ekstra skórzany, czekoladowy ogromny fotek i retro biurko z litego orzechowego drewna.

Mam problem, mianowicie jak sobie dziewcyzny radzicie z jedzeniem w ciągu dnia na uczleni/ w szkole/ w pracy ? Okazuje sie ze jem jedną kanapke i dopiero w domu koło 18 cos normalnego, moj organizm szaleje, boli mnie głowa, żoładek, wszystko A nie mam gdze, ani nawet czasu zeby zjesc cos tresciwnego w trakcie
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:36   #2362
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam problem, mianowicie jak sobie dziewcyzny radzicie z jedzeniem w ciągu dnia na uczleni/ w szkole/ w pracy ? Okazuje sie ze jem jedną kanapke i dopiero w domu koło 18 cos normalnego, moj organizm szaleje, boli mnie głowa, żoładek, wszystko A nie mam gdze, ani nawet czasu zeby zjesc cos tresciwnego w trakcie
W szkole nie ma problemów- mamy długą, 20 minutową przerwę na obiad/kanapki. Jeżeli nie zdążę, to na jakiejś luźniejszej lekcji cichaczem jem pod ławką

Edit.
A co do prezentów... Wstyd się przyznać, ale nie mam jakichś specjalnych życzeń i wymagań Będę szczęśliwa z każdego, ale po części domyślam się, co dostanę od poszczególnych członków rodziny

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Edytowane przez Narek
Czas edycji: 2008-11-24 o 19:38
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:52   #2363
virtual_reality

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
W szkole nie ma problemów- mamy długą, 20 minutową przerwę na obiad/kanapki. Jeżeli nie zdążę, to na jakiejś luźniejszej lekcji cichaczem jem pod ławką

Edit.
A co do prezentów... Wstyd się przyznać, ale nie mam jakichś specjalnych życzeń i wymagań Będę szczęśliwa z każdego, ale po części domyślam się, co dostanę od poszczególnych członków rodziny
Ja tez wiem, czekolade od babci
Dlatego tez o spełnienie listy prezentów musze zadbać sama

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 19:58   #2364
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, ja to skarpetki dostaję co roku i mega ogromną piżamę

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 20:06   #2365
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj na imieniny dostałam od swojej 4 czekolady

a swoją drogą ja nie mam jakiejś listy życzeń- zawsze było coś co chcialabym dostać a w tym roku nic nie przychodzi mi do głowy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 20:30   #2366
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Jolie a teraz na inny temat, ale strasznie podziwiam cie za to, że idziesz do pracy nastawiona optymistycznie i lubisz to co robisz, bo to baaardzo rzadko się zdarza
Stary 2008-11-24, 20:36   #2367
evangeline
Zakorzenienie

Wiecie co dziewczyny...
czuje się do niczego, na własne życzenie pieprzę swój związek, konsekwentnie go niszczę tworząc wyimaginowane problemy... nie mam już siły na siebie, nie wiem jak się zmienić.

Chce mi się wyć, jestem beznadziejna.

Tylko Wam mogę o tym powiedzieć.

WYMIANKA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 20:42   #2368
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Ja na uczelnie biorę po pierwsze drugie śniadanie - jogurt do picia z batonikiem musli i sok. A jak mam zajęcia do późna - tak do 17 to biorę i obiad - pakuję sobie np. krokiety i jablko. Nie widzę najmniejszego problemu .

Cytat:
Wiecie co dziewczyny...
czuje się do niczego, na własne życzenie pieprzę swój związek, konsekwentnie go niszczę tworząc wyimaginowane problemy... nie mam już siły na siebie, nie wiem jak się zmienić.

To trochę bez sensu wymyślać problemy, ale wiem o co Ci chyba chodzi. Miałam tak jakiś czas temu w swoim związku. Co prawda daaawno, ale czepiałam się o wszystko i generalnie dużo psułam przez moje humory. A faceci po prostu są inaczej skonstruowani, często nie wiedzą, ale o co my się fochujemy, nie potrafią jasnowidzieć
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 20:42   #2369
virtual_reality

Cytat:
Wiecie co dziewczyny...

Napenwo nie jestes beznadziejna.
Jesli tworzysz problemy ktorych nie ma tzn ze nie czujesz sie w zwiazku pewnie i bezpiecznie. A to nie tylko od Ciebie zalezy.
Wybacz troche frojdowskie idee, ale mam podobny problem ze sobą
Stary 2008-11-24, 20:54   #2370
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość

To trochę bez sensu wymyślać problemy, ale wiem o co Ci chyba chodzi. Miałam tak jakiś czas temu w swoim związku. Co prawda daaawno, ale czepiałam się o wszystko i generalnie dużo psułam przez moje humory. A faceci po prostu są inaczej skonstruowani, często nie wiedzą, ale o co my się fochujemy, nie potrafią jasnowidzieć
wiem Oluś, wiem...

Cytat:
Napenwo nie jestes beznadziejna.
Jesli tworzysz problemy ktorych nie ma tzn ze nie czujesz sie w zwiazku pewnie i bezpiecznie. A to nie tylko od Ciebie zalezy.
Wybacz troche frojdowskie idee, ale mam podobny problem ze sobą
Tyle, że kwestia mojego bezpieczeństwa leży chyba tylko w mojej głowie... Czuję się beznadziejna dziewczyny, bo powiem Wam szczerze - mam dobre życie - wiele, bardzo wiele rzeczy naprawdę mi się udało, czy mówiąc kolokwialnie "trafiło" mi się w życiu, a ja chyba nie potrafię się nim cieszyć! Takie funkcjonowanie jest bez sensu, no niczego nie prowadzi, chyba, że to autodestrukcji... Nie potrafię sama sobie walnąć w łeb i powiedzieć 'dziewczyno, życie ucieka ci przez palce z takim myśleniem, obudź się'

Nie zrozumcie mnie źle, nie myślcie, że na 3 roku studiów uważam się za wielkiego psychologa i znawcę, ale już dość sporo osób w życiu wyciągnęłam - intuicyjnie - z bardzo ciężkich problemów egzystencjalnych... a sama nie potrafię poradzić sobie z czymś takim. Z wydumanym, idiotycznym, niepotrzebnym wymysłem.

WYMIANKA
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości