Moja kolekcja perfum - część IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 10:28   #2221
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne poczatki

Hexx przede wszystkim, zazdroszcze Ci tej roznorodnosci, od swiezakow, po meskie zapachy

Laczy nas Pink Sugar i Wish. Winter Delice zazdroszcze ogromnie, choc nie znam
Princesko gdybys chciala poznac Winter Delice to jestem otwarta,szczegolnie zimowa pora wydobywa sie z nich prawdziwy potencjal

Nie lubie sie ograniczac zapachowo i nie dziele perfum na meskie/damskie zapach musi miec to cos co mnie uwiedzie i pozostanie-jestem zadowolona z obecnego stanu.

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Ano koniecznie Hexx, czas to zmienić
TM to ja się chyba pozbyłam zaraz po tym jak mi o mało co czaszki nie rozwalił ale muszę Ci powiedzieć, że ostatnio mi się trochę pozmieniało w gustach zapachowych ze wskazaniem na wonie cięższego kalibru, więc na te konto nawet Smoka zamówiłam, jak doleci i przeżyję to będę z siebie naprawdę dumna Szaleństwo
Basiu koniecznie i nie ma co o tym dyskutowac tylko trzeba dzialac
Daj znac jak spotkanie ze Smokiem przezylas bo mnie osobiscie rozczarowal nieco,chyba oczekiwalam czegos innego i na mojej skorze on delikatnieje,w kazdym razie szalu nie bylo.Choc moze za jakis czas zapragne potestowac go jeszcze raz

Yola dziekuje i tak mi sie cos wydaje,ze od Ciebie przyfrunal decant Rose Kashmirie?

Anka_res super,duuuuza i ciekawa kolekcja,jest kilka flakonow ktore Nas laczy niektore milo wspominam ale juz nie wroce i podzielam pasje Soir De Lune

Camila1983 gratuluje cudnego zbioru mam ogromny sentyment do Indian Summer-to byl pikeny okres

Kesly1 fajny zbior,bardzo zgrabn.Gratuluję
Stary 2008-11-24, 10:38   #2222
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Camilo1983 mamy wspólne Moon Sparkle, Magnetism, Pacific Paradise, Sheer Rose, Black XS, Amour mam mini, Ninę, Baby Doll, Midnight Fantasy, Princess mam odlewkę, Flowerbomb mam w wersji EDP.
Freya kiedyś miałam, czasem mnie męczyła, ale teraz chyba trochę tęsknię, muszę ją sobie przypomnieć.

kesly1 i u Ciebie widze posiadaną przeze mnie Ninę, Fantasy mam odlewkę, Zen miniaturę. Ładny zbiór.

anka_res ogrom wspaniałości. Jest czego pogratulować i pozazdrościć. Chętnie obejrzę dokładne zdjęcia kolekcji.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:06   #2223
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratuluje Wam wszystkim bez wyjatku. Swietne kolekcje! Przegladam sobie ten watek, czytam i zazdraszczam wszystkim bardzo mocno Chcialam sie i ja pochwalic aktualizacja swojej kolekcji, do ktorej doszlo troche slodkich zapachow - glownie pod wplywem Waszych opinii No i zebralam wczoraj swoje skarby i zaczelam przenosic, by je ladnie sfotografowac. Nie wiem czy pora pozna, czy co innego, ale roztrzaskalam 3 butelki perfum!!! Jestem dzis zalamana, zdruzgotana i w glebokiej depresji Czy ktorejs z Was tez sie to zdarzylo kiedys????!!! Buuuuu I to jeszcze co??? Bombke kwiatowa, nawet kropla nie zostala na przetestowanie na nadgarstku. Najpierw bombka i odlewka blv - jeszcze stalam jak wryta i patrzylam jak leca na plytki nie mogac uwierzyc a pozniej gdy jeszcze swoje skarby znosilam, to poszla buteleczka Clinique happy to be chyba potrzebuje dobrego psychologa i porzadnej grupy wsparcia
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:44   #2224
camelia111
Zakorzenienie

Wilka, nie zazdroszczę Ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, zdarza się każdemu

To pewnie przeznaczenie - Te zapachy podświadomie nie pasowały do Ciebie i masz miejsce na nowe nabytki w kolekcji
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:49   #2225
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluje Wam wszystkim bez wyjatku. Swietne kolekcje! Przegladam sobie ten watek, czytam i zazdraszczam wszystkim bardzo mocno Chcialam sie i ja pochwalic aktualizacja swojej kolekcji, do ktorej doszlo troche slodkich zapachow - glownie pod wplywem Waszych opinii No i zebralam wczoraj swoje skarby i zaczelam przenosic, by je ladnie sfotografowac. Nie wiem czy pora pozna, czy co innego, ale roztrzaskalam 3 butelki perfum!!! Jestem dzis zalamana, zdruzgotana i w glebokiej depresji Czy ktorejs z Was tez sie to zdarzylo kiedys????!!! Buuuuu I to jeszcze co??? Bombke kwiatowa, nawet kropla nie zostala na przetestowanie na nadgarstku. Najpierw bombka i odlewka blv - jeszcze stalam jak wryta i patrzylam jak leca na plytki nie mogac uwierzyc a pozniej gdy jeszcze swoje skarby znosilam, to poszla buteleczka Clinique happy to be chyba potrzebuje dobrego psychologa i porzadnej grupy wsparcia
biedna Ty

płaczę razem z tobą i ...

...zapisuję się do grupy wsparcia - choć nie wiem, jak CIę pocieszyć to chociaż przytulę wirtualnie

... może one po prostu zrobiły miejsce dla następnych pokoleń ?

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 11:54   #2226
Hexxana
Zakorzenienie

Wiko,przykra sprawa i wiem jaka to niemoc kiedy leci flakon z rak
Glowa do gory,moze nie byly Ci one pisane,nie wiem....ale taka sytuacja zawsze moze sie zdarzyc.

Stary 2008-11-24, 11:55   #2227
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Jak czytam takie historie to zawsze jestem w szoku. Ale nie z powodu współodczuwania wielkiej straty... Zawsze sobie wtedy myślę: a co z miejscem na które te ciężkie flachy spadają?!

Mnie parę tyg. temu spadła butelka perfum na kafelki w łazience. Nie stłukła się, za to zrobiła dziurę w kaflu. Miałam ochotę ją wyrzucić przez okno i pewnie bym tak zrobiła, gdyby takowe w kiblu było. Ryczałam ze złości pół dnia.

Ja chyba jestem jednak jakaś inna...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 12:08   #2228
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jak czytam takie historie to zawsze jestem w szoku. Ale nie z powodu współodczuwania wielkiej straty... Zawsze sobie wtedy myślę: a co z miejscem na które te ciężkie flachy spadają?!

Mnie parę tyg. temu spadła butelka perfum na kafelki w łazience. Nie stłukła się, za to zrobiła dziurę w kaflu. Miałam ochotę ją wyrzucić przez okno i pewnie bym tak zrobiła, gdyby takowe w kiblu było. Ryczałam ze złości pół dnia.

Eee tam ... to dlatego, że się nie stłukła. Jakby się stłukła ryczałabyś na trochę inny temat ...

Swoją drogą ciekawe jak pachniało (i pewnie jeszcze pachnie) u Wiki ...

Stary 2008-11-24, 12:08   #2229
Redhaired Witch
Nindżopesz

O kurde, Wika... Łączę się w bólu. Ja wczoraj roztrzaskałam dwie próbki (w tym Statkusa!) i już utrata tych 2 ml mnie wkurzyła.
Na szczęście niedługo święta, może Mikołaj przyniesie Ci nowe perfumy?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:16   #2230
martwa papuga
Zakorzenienie

Wiko współczuję bardzo to musi być paskudne uczucie...

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Lepszej jakości zdjęcia pronto, a porozstawiam gdzieś w tym tygodniu jak będę miała chwilę (akurat niedawno to robiłam bo robiłam sobie spis).
Anko, ależ zgromadzenie! Lubię takie stadne zdjęcia większych kolekcji

Na dużym zdjęciu nie wypatrzyłam nic wspólnego, ale piszesz o "obu" Pradach, więc jeśli zaplątała się wśród nich klasyczna EdP, to już jeden punkt zaczepienia. Oprócz tego Agent P. i Dolce Vita, a zazdraszczam Angela.

Piękna gromadka, gratulacje!
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:38   #2231
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
na tych zdjęciach jest wszystko co na chwilę obecną posiadam
wielkie nieba, ale tłum .... podziwiam, a mój niepokój perfumowy narasta

Cytat:
(oprócz tych paru<nastu> w Pl)
po czym (patrz avatar i druga część podpisu )

Gratuluję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 12:42   #2232
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Wiko, straszliwie mi przykro.
Naprawdę rozumiem, jak paskudne to uczucie, choć przyznaję, że klęska na miarę trzech buteleczek mi się jeszcze nie zdarzyła.
Zdarzyło mi się potłuc w hotelu buteleczkę, za którą dosłownie parę godzin wcześniej zapłaciłam 470 zł (niedostępne na Allegro, więc nie da rady kupić zapachu taniej) i byłam załamana. Pewnie nie pociesza Cię to szczególnie (bo niby czemuż miałoby) ale nie tylko Tobie zdarzają się takie straty.
Ściskam najserdeczniej, jak mogę...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:49   #2233
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
To pewnie przeznaczenie - Te zapachy podświadomie nie pasowały do Ciebie i masz miejsce na nowe nabytki w kolekcji
Oj, chcialabym tak myslec! Wczoraj to nawet sfotografowalam pozostale flaszeczki kazda z osobna, by wystawic na all i zrobic wyprzedaz

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
biedna Ty

płaczę razem z tobą i ...

...zapisuję się do grupy wsparcia - choć nie wiem, jak CIę pocieszyć to chociaż przytulę wirtualnie

... może one po prostu zrobiły miejsce dla następnych pokoleń ?
dziekuje

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

No gdyby mi jeszcze jakis kafelek pekl, to pewnie rzeczywiscie wywalilabym te flaszki. Choc u mnie nie bylo kawalka flaszki, wszystko rozsypalo sie w drobny pyl Inaczej cos bym tam ratowala, chocby na probke

Cytat:
Eee tam ... to dlatego, że się nie stłukła. Jakby się stłukła ryczałabyś na trochę inny temat ...

Swoją drogą ciekawe jak pachniało (i pewnie jeszcze pachnie) u Wiki ...
Lazienka pachnie pieknie. Zebralam to wszystko apaszka i szalikiem (tylko sie nie smiejcie). I dzis w pracy nos do apaszki troche przytulam i wmawiam sobie, ze to jednak nie moje zapachy blv mi nie szkoda, bo to tylko odlewka, mam jeszcze 20 ml, ale bombki i clinique - tak

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O kurde, Wika... Łączę się w bólu. Ja wczoraj roztrzaskałam dwie próbki (w tym Statkusa!) i już utrata tych 2 ml mnie wkurzyła.
Na szczęście niedługo święta, może Mikołaj przyniesie Ci nowe perfumy?
no wlasnie Mikolaj juz byl, ale moze przyjdzie jeszcze raz... w takiej sytuacji to chyba musialby serca nie miec, zeby znowu nie przyjsc

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Wiko współczuję bardzo to musi być paskudne uczucie...
Bardzo paskudne. Dziekuje Wam za wsparcie

Dziewczyny, sorry za odejscie od tematu, ale musialam sie komus wyzalic. Moj Szwagier skwitowal to krotko: "I iles tam pieniedzy poszlo w...." , no ale on tego nie rozumie. A zeby tak calkiem z tematu nie zbaczac, to wkleje zdjecie tego, co zostalo. Oczywiscie, "happy to be" na zdjeciu jeszcze jest ale w rzeczywistosci zostal tylko korek. Powiedzcie, ze to tez jest cos, plisssss
a swoja droga, gdy rozpaczalam najpierw po tych 2 flaszeczkach i rozbilam trzecia, przyszla mi idiotyczna mysl do glowy: "No popatrz, nie jest zle, mozesz jeszcze kilka zbic i co wtedy? Ciesz sie tym co Ci zostalo"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg perfumy najnowsze.jpg (32,1 KB, 281 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy najnowsze1.jpg (31,5 KB, 262 załadowań)

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2008-11-24 o 12:51
Stary 2008-11-24, 13:10   #2234
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Wspólczuje...To musi byc straszne przezycie...Gdyby jeszcze jedna buteleczka ale az trzy-to juz istny koszmar...Mi 3 tyg.tem wyleciala z rak Coco Chanel Mademoiselle.Pakowalam sie i to dosc w szybkim tempie.Gwaltownie szarpnelam flakonik i wylecial mi z rak...Doslownie zapiszczalam,zakrylam twarz dlonmi i nie chcialam patrzec na to co zostalo po tej nie taniej edt.Jakims cudem sie nie roztrzaskala...Bogu dziekuje,bo psychicznie bym tego nie zniosla...Pozdrawiam Perfumomaniaczki
P.S Wiki swietna kolekcja-tak kolorowo i cieplo Ja przy Waszych kolekcjach dziewczyny nadal jestem gola mam tylko 14 flakonikow a 4 zostawilam moim siostrom w Polsce Ale poluje na Hypnotic poison-tzn. probuje sie przekonac do tego zapaszku,bo do midnight poison nie potrafie

Edytowane przez trihomonas
Czas edycji: 2008-11-24 o 13:16
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:11   #2235
anka_res
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Witaj

Oj jak przykro, nie zazdroszcze utraty szczegolnie flowerbombki, coz jedyne co mozna w tej sytuacji powiedziec to zdarza sie - na pewno nastepna upolujesz.
Swoja droga jakies niemocne te perfumy, mnie jak Gucci 75 ml (kto mial w rece ten wie o jakim ciezarze mowa, hehe) spadl (a wlasciwie tylko nakretka!!! od flakonu) na zlew to zlew ucierpial znacznie bardziej niz nakretka...wzial i pekl.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 13:11   #2236
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Lazienka pachnie pieknie. Zebralam to wszystko apaszka i szalikiem (tylko sie nie smiejcie).
Nie będziemy się śmiać Ja bym pewnie jeszcze w sweterek starała się wetrzeć
Cytat:
Moj Szwagier skwitowal to krotko: "I iles tam pieniedzy poszlo w...."
To powiedz szwagrowi, żeby się nie mył, bo mydło zużywa (które przecież kosztuje) i prasy nie kupował, bo telegazetę może poczytać .. itd. Głupie gadanie, przecież specjalnie tego nie tłukłaś ...

A kolekcja jest OK - widzę, w dwóch przypadkach "mamusie z dzidziusiami" - czyli Organzę i Noa. Czyżbyś robiła tak jak ja : kupuję miniaturkę i jak zapach mi się podoba to dokupuję większą flaszkę, żeby nie była sierotką?

Dodam, że Noa to moja dawna (młodzieńcza) miłość, a mała Organza doprasza się towarzystwa kogoś większego (rozglądamy się za możliwością adopcji)

Stary 2008-11-24, 13:12   #2237
atsenka
Zadomowienie

Wika28 współczuję roztrzaskania flaszeczek ale reszta twojej kolekcji jest bardzo ładna Chętnie bym Ci coś podebrała
A i mam jedno pytanko. Co to za perumy na 1 fotce najwyższe? Taka przezroczysto-żółta stożkowata buteleczka ze złotawym korkiem? Dała mi je mama niedawno (zostało może z 1/3 butelki) ale naklejka pod spodem zdarta a ja niewiem co to za zapach

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:15   #2238
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
anka_res ogrom wspaniałości. Jest czego pogratulować i pozazdrościć. Chętnie obejrzę dokładne zdjęcia kolekcji.
Bluegirl, wrzuce dokladniejsze fotki w ciagu tygodnia. Przy okazji sama sobie dokladnie przypomne co mam. Dodam tylko ze staram sie dobierac elementy w sposob przemyslany, nie jak popadnie - to co mi sie naprawde podoba. Co ja poradze ze duzo mi sie podoba

hexxana, poza Soir De Lune jakie flakoniki mamy wspolne?

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2008-11-24 o 13:16
Stary 2008-11-24, 13:21   #2239
anka_res
Zakorzenienie

Red face Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość

Anko, ależ zgromadzenie! Lubię takie stadne zdjęcia większych kolekcji

Na dużym zdjęciu nie wypatrzyłam nic wspólnego, ale piszesz o "obu" Pradach, więc jeśli zaplątała się wśród nich klasyczna EdP, to już jeden punkt zaczepienia. Oprócz tego Agent P. i Dolce Vita, a zazdraszczam Angela.

Piękna gromadka, gratulacje!
Faktycznie jedna z Prad (chyba tego sie nie odmienia, jakos dziwnie brzmi?) to klasyczna EDP and druga wspomniana to Tendre. One sa duze, plaskie i stabilne wiec robia za podstawki pod inne flaszeczki Angela (mimo ze to moja wielka milosc) mam chwilowo dosc i musze odpoczac (od klasycznego bo nadal lubie inne wersje np. Innocent) - jak widac na zdj. wykanczam setke. To najstarszy okaz w kolekcji, pierwszy perfumowy prezent od TZ. Niezwykly zapach, ale w takiej ilosci moze zmeczyc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 13:25   #2240
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Powiedzcie, ze to tez jest cos, plisssss
Myślałam, że pokażesz nam ze trzy flakony na krzyż, a tu... Całkiem spore coś! Ale Lolita jeszcze się zmieści

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:04   #2241
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Princesko gdybys chciala poznac Winter Delice to jestem otwarta,szczegolnie zimowa pora wydobywa sie z nich prawdziwy potencjal

Dziekuje za propozycje Jestem umowiona z jedna z nowych dziewczyn na wymianke, ale gdyby z jakiegos powodu do niej nie doszlo to sie do Ciebie niesmialo odezwe

Cytat:
Kurcze, okropna sytuacja Mi sie do tej pory taka okropna strata nie zdarzyla, ale jak sobie wyobraze, ze jakas z moich flaszek rozbilaby sie i umarla smiercia tragiczna, to az mam lzy w oczach. Musisz koniecznie nadrobic straty z jakims bonusem

Skarbow naszczescie wiele zostalo i choc klimatycznie to zupelnie moje nie sa, to i tak gratuluje
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:15   #2242
greenaurie
Rozeznanie

Moja skromna kolekcja: ( dopiero od niedawna poczułąm magiczną magię perfum)
1. CK "Euphoria"
2. Naomi Campbel tzw. klasyczna
3. Burberry " touch for women"
4. Salvador Dali "Dalimix" <<moje ukochane
5. Body Fresh - mgiełka do ciała zielona herbata
6. Adidas "Fruithy rythm"
7. Malutkie, śliczne perfumy w kremiku w opakowaniu ok.4cm, owalnym i bladozielonym - są sprzed kilku lat, napis się starł(niedawno je wygrzebałam w szafce) - pomoże mi ktoś zidentyfikować?

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 09:41   #2243
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Wiko, straszliwie mi przykro.
Naprawdę rozumiem, jak paskudne to uczucie, choć przyznaję, że klęska na miarę trzech buteleczek mi się jeszcze nie zdarzyła.
Zdarzyło mi się potłuc w hotelu buteleczkę, za którą dosłownie parę godzin wcześniej zapłaciłam 470 zł (niedostępne na Allegro, więc nie da rady kupić zapachu taniej) i byłam załamana. Pewnie nie pociesza Cię to szczególnie (bo niby czemuż miałoby) ale nie tylko Tobie zdarzają się takie straty.
Ściskam najserdeczniej, jak mogę...
No to rzeczywiscie, moja strata przy czyms takim to zupelnie nic. Pocieszam sie tez, ze moje perfumki kupione byly okazyjnie, wiec az tak mocno po kieszeni nie dostalam. Gdybym stracila taka perelke i w dodatku tak kosztowna, to pewnie bylby powod do prawdziwych lez. Chyba wiem, co musialas wtedy czuc

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Wspólczuje...To musi byc straszne przezycie...Gdyby jeszcze jedna buteleczka ale az trzy-to juz istny koszmar...Mi 3 tyg.tem wyleciala z rak Coco Chanel Mademoiselle.Pakowalam sie i to dosc w szybkim tempie.Gwaltownie szarpnelam flakonik i wylecial mi z rak...Doslownie zapiszczalam,zakrylam twarz dlonmi i nie chcialam patrzec na to co zostalo po tej nie taniej edt.Jakims cudem sie nie roztrzaskala...Bogu dziekuje,bo psychicznie bym tego nie zniosla...Pozdrawiam Perfumomaniaczki
P.S Wiki swietna kolekcja-tak kolorowo i cieplo Ja przy Waszych kolekcjach dziewczyny nadal jestem gola mam tylko 14 flakonikow a 4 zostawilam moim siostrom w Polsce Ale poluje na Hypnotic poison-tzn. probuje sie przekonac do tego zapaszku,bo do midnight poison nie potrafie
Za Coco Chanel to ja bym pewnie z tydzien plakala, teraz wlasnie poluje min. na ten zapach

Cytat:
Witaj
Oj jak przykro, nie zazdroszcze utraty szczegolnie flowerbombki, coz jedyne co mozna w tej sytuacji powiedziec to zdarza sie - na pewno nastepna upolujesz.
Swoja droga jakies niemocne te perfumy, mnie jak Gucci 75 ml (kto mial w rece ten wie o jakim ciezarze mowa, hehe) spadl (a wlasciwie tylko nakretka!!! od flakonu) na zlew to zlew ucierpial znacznie bardziej niz nakretka...wzial i pekl.
No to widze, ze mialam wyjatkowe szczescie Moje kafelki w lazience sa w calosci i umywalka tez. Ale przenioslam juz swoje skarby znad umywalki Mnie tez zaskoczyla nietrwalosc tych butelek, bo zdarzylo mi sie ze jakas buteleczka poleciala na kafelki i nic jej sie nigdy nie przytrafilo a tu teraz wzielo i sie roztrzaskalo Tak naprawde to denka od butelek zostaly, sa jakies mocniejsze - postawilam sobie w pokoju, niech troche jeszcze pachnie

Cytat:
A kolekcja jest OK - widzę, w dwóch przypadkach "mamusie z dzidziusiami" - czyli Organzę i Noa. Czyżbyś robiła tak jak ja : kupuję miniaturkę i jak zapach mi się podoba to dokupuję większą flaszkę, żeby nie była sierotką?
Dodam, że Noa to moja dawna (młodzieńcza) miłość, a mała Organza doprasza się towarzystwa kogoś większego (rozglądamy się za możliwością adopcji)
Dokladnie tak wlasnie robie Aczkolwiek Noa gosci u mnie od kiedy pamietam i to zawsze 100 ml. Miniaturka doszla pozniej. To tez moja mlodziencza milosc - pierwsze perfumy, ktore dostalam od pierwszej milosci

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Wika28 współczuję roztrzaskania flaszeczek ale reszta twojej kolekcji jest bardzo ładna Chętnie bym Ci coś podebrała
A i mam jedno pytanko. Co to za perumy na 1 fotce najwyższe? Taka przezroczysto-żółta stożkowata buteleczka ze złotawym korkiem? Dała mi je mama niedawno (zostało może z 1/3 butelki) ale naklejka pod spodem zdarta a ja niewiem co to za zapach
zapewne chodzi Ci o L`Eau D`Issey Issey Miyake - to ta najwieksza buteleczka w ksztalcie stozka, z tym ze korek jest srebrny. Zloty korek ma j`adore, ktore stoi obok

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Myślałam, że pokażesz nam ze trzy flakony na krzyż, a tu... Całkiem spore coś! Ale Lolita jeszcze się zmieści
Do Lolity mnie naprawde zachecilas - mam juz upatrzona, tylko rozsadnie fundusze przeliczam az nie moge uwierzyc, ze taki slodziak mi sie spodobal, Aliena tez juz chyba powoli oswoilam - ma to cos!

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Kurcze, okropna sytuacja Mi sie do tej pory taka okropna strata nie zdarzyla, ale jak sobie wyobraze, ze jakas z moich flaszek rozbilaby sie i umarla smiercia tragiczna, to az mam lzy w oczach. Musisz koniecznie nadrobic straty z jakims bonusem
Skarbow naszczescie wiele zostalo i choc klimatycznie to zupelnie moje nie sa, to i tak gratuluje
Nawiasem mowiac, to jedna z tych buteleczek, ktore zbilam, kupiona byla dzieki Twojej uprzejmosci Princesko. Ale dzis juz mi przeszlo i juz nie rozpaczam, zwlaszcza ze jest ktos kto mnie rozumie Dziekuje wszystkim
Stary 2008-11-25, 10:32   #2244
kropka75
Zakorzenienie

Wika - kolekcja zapachowo nie moja, ale bardzo ładna. Gratuluję.

Cytat:
Nic z tych rzeczy.
Mnie właśnie wkurzyło, że ona się nie słutkła, za to kafel tak. Przy rozwalonej podłodze stłuczenie żadnej flaszki mi nie straszne. A nawet bardzo! chętnie bym zrobiła zamianę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 14:50   #2245
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:

hexxana, poza Soir De Lune jakie flakoniki mamy wspolne?
Soir De Lune mam miniature ale w pelni zaspokaja moje pragnienia wlasnie ze wzgledu na charakter tych perfum,jednak mimo wszystko naleza do kategorii,ktore bardzo lubie.

Z tego co dojrzalam to na pewno Wish,Intuition,Moschino,b ardzo lubie perfumy Clarinsa.

Przelotny romans mialam z Chance EDP i EDT ale to nie moj klimat,klasyczny Agent tez nie do konca spelnil moje oczekiwania Euphoria ze wzgledow na dziwaczne przeobrazenie na mojej skorze i nietrwalosc.Widze tez Lolkę L i choc podoba mi sie to na mnie jest zbyt slona
Dluzsza bytnosc zaliczyl Angel ale juz nie wroce do niego,Addict na poczatku mnie odrzucil-pozniej sie do niego przekonalam i ponownie mam awersje

Tyle dojrzalam

Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
Moja skromna kolekcja: ( dopiero od niedawna poczułąm magiczną magię perfum)
1. CK "Euphoria"
2. Naomi Campbel tzw. klasyczna
3. Burberry " touch for women"
4. Salvador Dali "Dalimix" <<moje ukochane
5. Body Fresh - mgiełka do ciała zielona herbata
6. Adidas "Fruithy rythm"
7. Malutkie, śliczne perfumy w kremiku w opakowaniu ok.4cm, owalnym i bladozielonym - są sprzed kilku lat, napis się starł(niedawno je wygrzebałam w szafce) - pomoże mi ktoś zidentyfikować?
Od czegos zawsze sie zaczyna
Wazne,ze dla Ciebie kolekcja jest wazna i istotna

To opakowanie perfum jest metalowe?bo kiedys taka serie mialo YR,bladozielone to bylo chyba Ode La Vie czy jakos tak,choc Neblina tez miala zielone opakowanie-chyba....najbardziej pamietam Cantate bo sama je mialam
Stary 2008-11-25, 19:58   #2246
greenaurie
Rozeznanie

Moja kolekcja jest dla mnie wszystkim ;p

Już miałam pisać, że to nie Neblina(patrzyłam na KWC i widze taaki duży flakon), kiedy wyciągnełam moje pudełeczko i udało mi się rozszyfrować starty prawie do cna napis - to rzeczywiście Neblina! Dzięki

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:41   #2247
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
Moja kolekcja jest dla mnie wszystkim ;p
Ja tak myślałem jak miałem trudny kilkunastomiesięczny okres w życiu ...
Perfumy to tak naprawdę nic nieznaczący dodatek... Ważni są ludzi. Żeby mieć komu powiedzieć miłe słowo.
Żeby mieć z kim żyć... Rodzina, TZ i przyjaciele... Właśnie w takiej kolejności...
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:49   #2248
anka_res
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez Camila1983 Pokaż wiadomość
Z niecierpliwością czekam na lepszą jakosc zdjec i na to, ze jednak będzie chciało Ci sie ten cały zbiór ustawic do zdjecia, bo jest co pokazac, oj jest
I już teraz widzę, ze jest czego zazdroscic
Fotki niedługo bo dzisiaj mi wcięło trzy (a byłam pewna że obfotografowałam wszystko

Ale najważniejsze- jak się cieszę że to forum istnieje! Już zaczynałam myśleć, że to tylko ja takiego "fioła" perfumeryjnego mam (oczywista w pozytywnym znaczeniu tego słowa;D

A żeby było zabawniej to mój mąż ma JEDNĄ flaszeczkę perfum (zgadnijcie od kogo, heh) i czuje się z tym doskonale od chyba 3 lat Aleśmy się dobrali...

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2008-11-25 o 21:56
Stary 2008-11-25, 22:09   #2249
rachell111
Zakorzenienie

A ja anko_res ( tez sie chyba nie odmienia co?) czekam tylko ktory z zapachow zapragniesz przeznaczyc na allegro tudziez inna forme komu komu bo ide do domu. Ale to tylko dlatego ze kolekcja imponujaca i mnie osobiscie bardzo odpowiada trafia w moje wsłasnie kształtujące sie gusta - dopiero zaczynam z perfumami. Czytałam gdzies Ciebie jak to puszczasz w swiat robiac selekcje w swoich zbiorach i od razu pobiegłam na allegro no ale juz tam nic dla siebie nie znalazłam także gdybys robiła porządki w perfumach to ja chętnie pomogę posprzątać .
Na flowerbomb i Pradę skusiły mnie w szczególności Twoje recenzje. Szalenie ciekawa kolekcja - jeszcze raz szczerze zazdroszcze i gratuluję. Gapie sie w fotki - takie moje wirtualne window shopping.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:25   #2250
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wika28 - ja bym sie wytarzała na tej podłodze i to chyba całkiem powarznie oczywiscie przy tym wszystkim płacząc - tylko jakby to ktoś zobaczył to kiepsko w tym przybytku co by mnie potem zamkneli na pewno nie ma internetu ( jak i klamek ponoc) i nie miałabym jak zamawiac następnych.
A tak powaznie to rozumiem cie doskonale ja nawet ludziom nie podaje kawy w filizankach bo mi wszystko leci z rak a wiadomo wrzątek itd.

EDIT: AAAAAAAAAAAAAAAA: poważnie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości