|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: najnudniejszy film....
Jedna z ekranizacji książek Agathy Christie na DVD. Chyba "Uśpione Morderstwo". Zmieniono fabułę i głównych bohaterów, tworząc z tego może nie tyle zły film, co nie do strawienia dla miłośnika książek pani Christie. Zabraliśmy z mężem film jadąc do teścia na wieś na parę dni. Mąż usnął w pierwszej połowie filmu, ja tez nie zdzierżyłam i wyłączyłam. Obejrzałam za drugim podejściem.
Gdyby ktoś chciał sobie pooglądac wydane przez Amercom ekranizacje filmów z panną marple, to radzę uważać - w ekranizacjach z Geraldine McEwan pozmieniano fabułę do tego stopnia, że w jednym z filmów zmieniono wręcz osobę mordercy (szczęka mi opadła i od tej pory wszystkie ekranizacje oglądałam z duża podejrzliwością), a ogólnie to w prawie każdym odcinku popjawiały się wątki homoseksualne, na siłę i nie pasujące do pani Christie... ![]() Co do Wiedżmina - zgadzam się z Kotą. Dorzucam też "Faraona" - o ile książka jest genialna, a film jest wiernym odwzorowaniem ksiązki, to w ekranizacji zabrakło jakiejś pasji, namiętności, które targały bohaterami... ![]() Ekranizacje powieści Jane Austen - chociaż lubię filmy kostiumowe, pani Austen średnio przypada mi do gustu. Filmowo i ksiązkowo.
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Nie obejrzałam w życiu wielu filmów, ale tylko na jednym wyszłam z kina, bo nie byłam w stanie go dalej oglądać - był to "Solaris" Andrieja Tarkowskiego. Półtorej godziny męczarni, walka ze snem, czasami przegrywana, czasami wygrywana. Byłam kosmicznie (
) rozczarowana.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie cierpie takich stwierdzeń... najnudniejszy film jaki oglądałam to "The ten", dotrwałam do końca, bo czekałam na coś odkrywczego, ale to był zmarnowany czas. katastrofa.
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś nagrywałam sobie różne puszczane o nieludzkiej porze, a podobno dobre filmy. Nagrałam i dzieła von Triera: "Tańcząc w ciemnościach" i "Przełamując fale". Obejrzałam oba do końca, czekająć, aż olśni mnie geniusz reżysera. Daremne czekanie, próżny trud podpierania powiek zapałkami. Nikt mnie nie namówi, żebym obejrzała jeszcze kiedykolwiek cokolwiek tego reżysera, możecie mnie zjechać za ignorancję
![]() Co do sporu o "Władcę Pierścieni": każdy ma prawo do własnej opini... ja jednak fanką gatunku nie jestem, ani książek tego typu nie czytałam, ani filmów nie oglądałam, natomiast wszystkie trzy części "Władcy" w wersji reżyserskiej obejrzałam po prostu zafascynowana i strasznie żałowałam, że to tylko 11 h i 20 min
Edytowane przez havana Czas edycji: 2008-12-01 o 12:56 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, ja się wynudziłam nieziemsko na filmie, którym generalnie tłumy się zachwycają
"Braterstwo wilków" kompletnie mnie nie porwało, ziewałam od początku do końca ^^''
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
My z mężem niedawno mieliśmy małą serię nieudanych filmów (on dostał je od koleżanki z pracy, podobno świetne filmy):
1. 2 dni w Paryżu - w zasadzie w tym filmie chodzi o nic... 2. Zakochany Paryż - film chyba miał być ambitny i pokazywać różne oblicza miłości, ale dla mnie był nudnawy. 3. Mamma Mia - to był 1 film w moim życiu, gdzie chciałam wyłączyć już około połowy, film jest jak dla mnie jedną wielką przereklamowaną klapą, dobrze, że nie poszliśmy do kina bo oglądając w domu przynajmniej mogliśmy się powygłupiać Ponadto stratą czasu są dla mnie wszystkie filmy typu "batmany" i "bondy" (chociaż stare bondy nawet lubię jako takie odmóżdżacze, poza tym śmieszą mnie teraz te bondowe wynalazki z lat 70-tych) oraz inne filmy akcji z fabułą tak przewidywalną, że nie muszę ich oglądać żeby wiedzieć jak się zakończą. Natomiast najbardziej w życiu zmęczył mnie film Cube. Na pewno bym go drugi raz nie obejrzała...
|
|
#37 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gladiator faktycznie nieco przereklamowany wg mnie, ale jednak niezly film. Tajtanika nie widzialem. Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast o Batmanie, to piszesz po prostu androny, bo nikt mi nie wmowi, ze przewidzial co sie bedzie dzialo w Nolanowskich Batmanach: Begins i The Dark Knight. Inna sprawa - wiekszosc filmow ma przewidywalne zakonczenie, po prostu. Od filmow akcji, przez komedie po romanse. Kjub mnie tez mocno zmeczyl
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak postanowiłam zrobić, a mamy jeszcze jeden jakiś film z Paryżem... ale postanowiliśmy go odłożyć, zdecydowanie odłożyć...
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Może wiele wizażanek w tym momencie mnie zlinczuje ale dlamnie nudne były "Wakacje Jasia Fasoli" -wręcz nie mogłam się doczekać końca, Jasia zawsze namiętnie oglądałam ale dlamnie film był zupełnym nie taktem -naliczyłam raptem dwa ciekawe momenty.
Edytowane przez women101 Czas edycji: 2008-12-01 o 16:59 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do Larsa dorzucam Jima. Jima Jarmuscha. Niektóre jego filmy bardzo lubię: Noc na Ziemi, Kawa i papierosy, Ghost Dog, czy (prawie) ostatnio Broken Flowers, ale już oglądając Truposza, Poza prawem, Mystery Train, czy zwłaszcza Nieustające wakacje - myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Filmy Allena nudne?
Chyba pierwszy raz słyszę (tzn. widzę ) taką opinię. ![]() A ja znam wielu których Allen nuży |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gdybyś napisała, że np Broken Flowers są nudne...
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
27 sukienek i Przed ołtarzem .Te pół godziny,które wytrwałam przy obu to i tak sukces.
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;-))Ale nie napiszę tak , kiedy Biluś Murray jest taki słodki w Broken... i każda z pań. Zresztą ja się Ciebie Kota nie boję. Nie po tym śnie, w którym bardzo energicznie przekonujesz mnie do produkcji bollywoodzkich Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2008-12-01 o 19:39 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj nie moglam sobie przypomniec tytulu tak samo Miedzy slowami,nudne ale nie najnudniejsze Bill Murray mnie irytuje na starosc(jego starosc,nie moja )sposob grania nazwijmy to minimalizm byl zabawny do czasu.Strasznie mnie denerwowal kiedy siedzial na kanapie jak mumia w BF![]() (a co tylko ja mam sie denerowac?? )wg mnie wymienione tu tytuly Allena,Triera,Pozegnanie z Afryką to b.dobre filmy ) Do Bondów chyba nigdy sie nie przekonam,po 1 dlatego ze nie przepadam za filmami sensacyjnymi ,po 2 dlatego ze jak slysze Bond to juz robie ZZzzZZZzzzz |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biluś ( patrz, jak ładnie ujmuje jego imię Anuschka) na kanapie i nudny .Dla mnie to on jak siedzi na kanapie ogłupiały z oczami w słup to i tak jest boski.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Tam gdzie rosną poziomki. Wiem, że autor osławiony i film bardzo pozytywnie recenzowany, ale nigdy jeszcze tak bardzo nie chciałam, żeby film się jak najszybciej skończył.
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A "Pożegnanie z Afryką" - cóż, nie twierdzę, że to zły film - ale śmiertelnie mnie zanudził. Zresztą później próbowałam przeczytać też książkę - poległam. ![]() Ojej. Ja znowu uwielbiam. Wiadomo, miał filmy lepsze i gorsze, ale żeby nudne. Dobra, dobra, nic nie mówię już.
|
|
|
#49 |
|
perfumove love
|
Zdecydowanie nudzą mnie głupiutkie amerykańskie komedie, typu "American Pie" (jedynkę zmogłam, dalszych części już nie), "Eurotrip" itp. Brr.
Znudził mnie też "Hostel", przykład typowego durnego gore. Bondy mnie nudzą nie mo że bnie :P odkąd nie gra w nich Sean. |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
"Pachnidło"! Nie pamiętam filmu, przy którym się tak wynudziłam, a mój M. razem ze mną :P
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brosnan akurat jest fajnyale ja nie o tym,wlasnie leci Złoty paluszek hehe no i postanowilam dac mu szanse I co widze James caluje sie z babka,z tylu idzie facet z kijem ,James widzi to w zrenicy kobiety(!) no niewazne.Facet robi zamach,a ten zaslania sie babka ktora dostaje cios!I na dodatek jak probuje wstac z podlogi,on oczywiscie jej nie pomaga ,bierze marynarke i wychodzi mowiac "szokujace" no halo Wkurzyl mnie juz w 1 minucie filmuCzytalam ,ze te nowe Bondy z Craigiem sa inne i odeszly od schematow,mniemam ze moze sa lepsze dzieki temu?? Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-12-01 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie "najnudniejszy" - ale jeden z tych, który mnie mocno rozczarował - odtwórcą głównej roli jest mój ulubiony aktor, a film obejrzałam dwa razy... w nadziei, że może inaczej go odbiorę...
ale nie... Schmidt - http://schmidt.filmweb.pl/ |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki przypadkowy, zwyczajny, szary, pełen głupst, beznadziei, niemożnosci porozumienia, trochę groteskowy, bardzo ludzki.... |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Dżejms dziękuje.
![]() Cytat:
![]() W ogóle pewnie wszyscy myślą przez ten av, że jestem jakąś fanką Bondów. A to tak wszystko wyszło zupełnie przez przypadek...
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2008-12-01 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Bess, a czy w ktorymś z filmów o Bondzie z Brosnanem Bond nie dał kobiecie w szczękę? Pamiętam taki urywek z ktoregos filmu. Brr... dla mnie Bond to wzór dżentelmena, który nawet gdy go kobieta uderzy, nie odda, ale spojrzy takim wzrokiem, który wbija w ziemię
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiemPisalam,ze Brosnan jest fajny jako Brosnan nie Bond ![]() Cos tam slyszalam o jego przedmiotowym traktowaniu kobiet no ale bez przesady,nie spodziewalam sie ze tak to wyglada Poza tym nigdy nie ogladalam tych Bondów tak dokladnie,zawsze 1 okiem 1 uchem,lecial gdzies w tle Teraz nie ma nic lepszego w tv wiec staram sie sledzic akcje i widze ,ze juz poderwal 3cią
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
AGA :)
|
Niczego nie żałuję - Edith Piaf myślałam że będzie ciekawy, jednak wynudziłam się. Kilka momentów mnie tylko zaciekawiło.
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
21 gramów - strasznie nudne to było
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda... jest to zwyczajny, codzienny obraz... niestety do mnie nie przemówił ![]() teraz zastanawiam się nad naprawdę nudnym filmem... i jakoś nic nie przychodzi mi do głowy... ![]() może jestem zbyt mało wymagająca....
|
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te z Craigiem sa duzo lepsze. Heh. Mamy juz Wladce Pierscieni, Przeminelo z Wiatrem, Casablance a teraz jeszcze 21 Gramm
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

) rozczarowana.

). jaki byl jego tytul???
nie cierpie takich stwierdzeń... najnudniejszy film jaki oglądałam to "The ten", dotrwałam do końca, bo czekałam na coś odkrywczego, ale to był zmarnowany czas. katastrofa.

, gdybyś napisała, że np Broken Flowers są nudne...
;-))
.
Zresztą później próbowałam przeczytać też książkę - poległam.