Małe prezenty dla gości weselnych - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 12:32   #271
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: prezenty dla gości - prośba o waszą opinię na ten temat

Ale ja nie popadam w skrajności, wyrażam SWOJE zdanie, kazdy moze miec inne
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 12:53   #272
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Na jednym weselu dostalismy juz po weselu- recznie robiona kartke ze zdjeciem PM z nami;-) z wesela i z podziekowaniami

takie cos mi sie podoba
wszelkie rzeczy do jedzenia, picia, dlugopisy, aniolki i inne duperelki sa dla mnie bez sensu;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 13:49   #273
czarna_kiecka
Zakorzenienie

dziewczyny dzieki za wszystkie opinie - sa bardzo przydatne : )

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Chyba brak mi wyobraźni, bo zupełnie nie jestem w stanie wyobrazić sobie czegoś, co spełniałoby wymienione warunki Podobnie jak niektórym dziewczynom, jedyne z czym mi się kojarzy taki opis, to kurzołap
gdyby mial to byc kurzolap, to nie zakladalabym w tym celu nowego watku i nie tworzyla wokol tego ogolnych opisow, nie nazywala tez bym tego nowym pomyslem ; ) zapytalabym 'chcemy otworzyc biznes z kurzolapami, co o tym sadzicie ?"
nie dziwie sie, ze trudno Ci jest to sobie wyobrazic, bo to cos, czego faktycznie w sprzedazy jeszcze nie ma, tym samym nie spotkalas sie z tym jeszcze nigdzie
Stary 2014-06-10, 13:56   #274
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
gdyby mial to byc kurzolap, to nie zakladalabym w tym celu nowego watku i nie tworzyla wokol tego ogolnych opisow, nie nazywala tez bym tego nowym pomyslem ; ) zapytalabym 'chcemy otworzyc biznes z kurzolapami, co o tym sadzicie ?"
nie dziwie sie, ze trudno Ci jest to sobie wyobrazic, bo to cos, czego faktycznie w sprzedazy jeszcze nie ma, tym samym nie spotkalas sie z tym jeszcze nigdzie
A nie możesz po prostu napisać o co Ci chodzi zamiast krążyć wokół tematu?
Stary 2014-06-10, 14:11   #275
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz po prostu napisać o co Ci chodzi zamiast krążyć wokół tematu?
no nie, bo jak pisalam od samego poczatku, to kielkujacy pomysl na biznes, wiec nie chce obwieszczac go teraz w Internecie.
W dodatku zeby wyjasnic o co chodzi, potrzebuje dokladnych zdjec tej rzeczy, dopiero wtedy bedzie wiadomo o co chodzi, jak juz wszystko ruszy to na pewno zobaczysz i sie dowiesz
Stary 2014-06-10, 17:36   #276
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba brak mi wyobraźni, bo zupełnie nie jestem w stanie wyobrazić sobie czegoś, co spełniałoby wymienione warunki Podobnie jak niektórym dziewczynom, jedyne z czym mi się kojarzy taki opis, to kurzołap
ja widziałam szklane rurki z grawerem
kazdy moze taka w domu miec... uzywac... bez roznicy czy jest "Dziekujemy A&K" czy cos ale sie bedzie uzywało

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Na jednym weselu dostalismy juz po weselu- recznie robiona kartke ze zdjeciem PM z nami;-) z wesela i z podziekowaniami

takie cos mi sie podoba
wszelkie rzeczy do jedzenia, picia, dlugopisy, aniolki i inne duperelki sa dla mnie bez sensu;-)
wysle Ci poczta m&msa z moja facjatą (czyt. buzia)
Cytat:
no nie, bo jak pisalam od samego poczatku, to kielkujacy pomysl na biznes, wiec nie chce obwieszczac go teraz w Internecie.
W dodatku zeby wyjasnic o co chodzi, potrzebuje dokladnych zdjec tej rzeczy, dopiero wtedy bedzie wiadomo o co chodzi, jak juz wszystko ruszy to na pewno zobaczysz i sie dowiesz
do wrzesnia 2015 sie wyrobisz? bo moze mnie zainteresujesz
Stary 2014-06-10, 17:42   #277
PannaAgnieszka
Rozeznanie

sQuaara to jest wlasnie jeden z niewielu pomyslow, ktore lubie- bo kocham MM i sama mojemu K kupilam na urodziny spersonalizowane;-) i to jest fajne i pomyslowe;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 18:06   #278
sQuaara
Zakorzenienie

Agnieszka kupilas je na oryginalnej stronie mms?
bo zastanawiam sie czy jest jakas alternatywa niz tamte.. bo troche nas bedzie kosztowalo :O
ale musze miec!!! <3
Stary 2014-06-10, 18:20   #279
PannaAgnieszka
Rozeznanie

niestety na oryginalnej

a potem zastanawialam sie, czy w Londynie w ich sklepie nie byloby taniej- no ale juz nie sprawdzilam;-)
Stary 2014-06-10, 18:27   #280
paula54
Zakorzenienie

o, przypomniałyście mi - jedyny fajny prezent od młodych, jaki dostaliśmy i jaki wydaje mi się przydatny to zdjęcia. Tzn młodzi jak już odebrali zdjęcia od fotografa to każdemu przysłali płytkę (oczywiście taką kopiowaną) gdzie na okładce było ich zdjęcie i data ślubu a na odwrocie, że bardzo dziękują za obecność, zabawę i prezenty I to moim zdaniem jest fajne, bo teraz płytę cd można kupić za 50 groszy a często goscie się nie mogą doprosić o zdjęcia...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 19:22   #281
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja widziałam szklane rurki z grawerem
kazdy moze taka w domu miec... uzywac... bez roznicy czy jest "Dziekujemy A&K" czy cos ale sie bedzie uzywało

wysle Ci poczta m&msa z moja facjatą (czyt. buzia)

do wrzesnia 2015 sie wyrobisz? bo moze mnie zainteresujesz
bede to miala na uwadze ; )
a tak serio, to do wakacji pewnie bedzie juz wiadomo co i jak, ale przede wszystkim to po waszych wypowiedziach wszystko troche stanelo pod znakiem zapytania, po prostu wydawalo mi sie, ze teraz ludzie urzadzaja wesela bardzo 'na bogato' i w takim powiedzmy nowoczesnym stylu, a jednak okazuje sie, ze to nadal taka bardzo tradycyjna uroczystosc, stad w ogole watpie, czy to znajdzie nabywcow, w kraju z ktorego ten pomysl przyszedl sa chetni, ale to taki typowy zachodni kraj, wiec jest roznica w porownaniu do PL

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-10, 20:14   #282
201801191006
Konto usunięte

przyszedł mi do głowy korkociąg albo dziadek do orzechów albo ogólnie coś kuchennego

moim zdaniem obecnie wesela są nowoczesne dlatego właśnie nie daje się gościom aniołków z gipsu czy innego badziewia. jeśli twój pomysł jest faktycznie taki wow, to może i się uda. ale i tak jest to jedna z ostatnich rzeczy o której się myśli przy organizacji wszystkiego.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 20:25   #283
czarna_kiecka
Zakorzenienie

nie, nie, ale dziadek do orzechów fajny ; )
miałam na mysli z tym nowoczesne, że właśnie ta tradycja z dawaniem prezentów, na zachodzie bardzo popularna, sądziłam że u nas także się rozwija, a jednak to pozostaje tradycyjne dosyć i się nie zmienia, czyli właśnie ciasto / alkohol / zdjęcia
Stary 2014-06-10, 21:17   #284
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
o, przypomniałyście mi - jedyny fajny prezent od młodych, jaki dostaliśmy i jaki wydaje mi się przydatny to zdjęcia. Tzn młodzi jak już odebrali zdjęcia od fotografa to każdemu przysłali płytkę (oczywiście taką kopiowaną) gdzie na okładce było ich zdjęcie i data ślubu a na odwrocie, że bardzo dziękują za obecność, zabawę i prezenty I to moim zdaniem jest fajne, bo teraz płytę cd można kupić za 50 groszy a często goscie się nie mogą doprosić o zdjęcia...
I to jest to!!! Albo zdjęcie wspólne tej rodzinki/ pary z parą młodą z dedykacją i podziękowaniem na odwrocie
Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
przyszedł mi do głowy korkociąg albo dziadek do orzechów albo ogólnie coś kuchennego
moim zdaniem obecnie wesela są nowoczesne dlatego właśnie nie daje się gościom aniołków z gipsu czy innego badziewia. jeśli twój pomysł jest faktycznie taki wow, to może i się uda. ale i tak jest to jedna z ostatnich rzeczy o której się myśli przy organizacji wszystkiego.
Dokładnie, jedna z ostatnich rzeczy i w zasadzie zbędna.
Dodam jeszcze, że to co z zachodu nie zawsze jest fajne i lepsze- bo wspomniane aniołki, migdały czy 3 pralinki jako prezent, to...serio szkoda kasy. A w rzeczywistości są to drobiazgi rzędu kilku złotych, bo na nieco porządniejszą rzecz dajmy na to za 20 zł na osobę niewiele osób się pokusi. Już lepiej wyglądało by podełeczko czekoladek merci przy każdym talerzyku niż 5 migdałów...No ale rzecz gustu. Tym i innym tego typu upominkom mówię: NIE, szkoda kasy- tak samo jak szkoda kasy na zawieszki na wódkę lub naklejki ( choć naklejki są mniej polularne), takie ze śmiesznymi wierszykami lub z logo znanej marki przerobione na potrzeby wódki ( niby śmieszne, ale nie jara się tym nikt poza młodymi), widziałam nie raz i szkoda zachodu.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
miałam na mysli z tym nowoczesne, że właśnie ta tradycja z dawaniem prezentów, na zachodzie bardzo popularna, sądziłam że u nas także się rozwija, a jednak to pozostaje tradycyjne dosyć i się nie zmienia, czyli właśnie ciasto / alkohol / zdjęcia
Bo nie wszystko, co na zachodzie jest fajne, będzie i fajne u nas.
Nawet tu większość z nas jest za ciastem/ alkoholem/ zdjęciami niż "duperelkami", bo coś za kilka złotych to wiadomo...
Powyższe to rzecz sprawdzona i działa zawsze
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:27   #285
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
jak bardzo na zachodzie? pracowałam przy organizacji wesel w Stanach i tam ani widu ani słychu o takich prezentach
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 21:34   #286
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
jak bardzo na zachodzie? pracowałam przy organizacji wesel w Stanach i tam ani widu ani słychu o takich prezentach
na zach Europy
ps - fajna praca
Stary 2014-06-10, 21:59   #287
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Na koniec wesela pewnie ciasto i/lub wódka. A po weselu chciałabym wysłać podziękowanie za przybycie razem ze zdjęciem (lub kilkoma) ze ślubu . Młodym może mailowo, a starszym i bliskiej rodzinie pocztą tradycyjną.
O to to! To też miałam Po weselu paczka z ciachami, a później, jak już ostaliśy od fotografa zdjęcia, to każdy dostał zdjęcie z nami (były robione grupówki) w dużym formacie (jak dwie połączone pocztówki). Zdjęcia były przepiękne, a wywołane na papierze jedwabnym jeszcze ładniej sie prezentowały Wiele osób miało je później na półce postawionych

Autorko - no moim zdaniem wesela "na bogato" to już raczej przeżytek... Wiele osób stawia teraz na skromne, minimalistyczne uroczystości. Ja miałam wesele na niecałe 80 osób a i tak wydawało mi się wielkie :P Jakbym miałam robić drugi raz, to zrobiłabym na 20 i dużo skromniejsze (chociaż wypasów nie miałam niewiadomo jakich - w sensie fajerwerków, płonącego prosiaka czy czegoś tam jeszcze).

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 22:43   #288
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
O to to! To też miałam Po weselu paczka z ciachami, a później, jak już ostaliśy od fotografa zdjęcia, to każdy dostał zdjęcie z nami (były robione grupówki) w dużym formacie (jak dwie połączone pocztówki). Zdjęcia były przepiękne, a wywołane na papierze jedwabnym jeszcze ładniej sie prezentowały Wiele osób miało je później na półce postawionych

Autorko - no moim zdaniem wesela "na bogato" to już raczej przeżytek... Wiele osób stawia teraz na skromne, minimalistyczne uroczystości. Ja miałam wesele na niecałe 80 osób a i tak wydawało mi się wielkie :P Jakbym miałam robić drugi raz, to zrobiłabym na 20 i dużo skromniejsze (chociaż wypasów nie miałam niewiadomo jakich - w sensie fajerwerków, płonącego prosiaka czy czegoś tam jeszcze).
dzieki, ja wsrod rodziny i znajomych zupelnie nie mam wesel, juz samo wlasnie wesele jest przezytkiem ; ) takze to 'na bogato' bylo tak intuicyjnie, wydaje mi sie po prostu ze ludzie sa w stanie teraz wiecej przeznaczyc na wesele, niz dawniej, ale moze jednak bardziej to sie tyczy miejsca, ubioru etc a nie takich pobocznych rzeczy jak prezenty dla gosci
Stary 2014-06-11, 00:21   #289
paula54
Zakorzenienie

Ja myślę, że różnica między tym, co było kiedyś, a co jest teraz nie polega na kosztach jako takich, a na możliwościach. Bo kiedyś trudniej było o ładną, wymyśloną i wymarzoną suknię, nie było takiej mody na bukiety/biżuterie/dodatki/inne du.perele... zaproszenia były "na jedno kopyto", nikt nie robił sam, bo mało kto miał drukarkę (ba, mało kto miał komputer!). Nadal jednak większość par patrzy, żeby nie wydać jak najwięcej, ale teraz po prostu jest więcej opcji. A wcale nie trzeba wydawać kupy pieniędzy, żeby wesele było "z klasą"
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 01:25   #290
nutik
Rozeznanie

Na moje wesele przygotowaliśmy dla gości okulary i wąsy na patykach, ręcznie wycinane z tektury. Dużo było z tym roboty (moja biedna siostra mi bardzo pomogła i to po nocach dla mnie wycinała...potem miałam wyrzuty sumienia, że taka głupia moja fanaberia a ona nie spała). Za to mamy dużo bardzo fajnych zdjęć z wesela dzięki temu, a goście też mieli ubaw. Wiem, że można też takie coś gotowe kupić.
Osobno jeszcze dzieci dostały tam takie małe pakunki z różnymi słodyczkami.

Nie chciałam nic robić na siłę, żadnych tam aniołków, czy migdałów- ani to oryginalne, ani szczególnie cieszące gości. Myślałam o spersonalizowanych prezentach typu zdjęcie z gośćmi, ale za dużo roboty a za mało czasu, z resztą nie ze wszystkimi gośćmi miałam takie foto.

Myślę, że fajnym prezentem mogłoby być ciastko z wróżbą. Albo jakieś tam hasła generujące zabawy między gośćmi, np. że każdy gość dostałby jakąś zabawną misję na weselu, którą musiałby wykonać.

Faj
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 08:40   #291
sQuaara
Zakorzenienie

a ja wlasnie lubie te migdały dostawac na weselu
mniamnim
Stary 2014-06-11, 09:04   #292
PannaAgnieszka
Rozeznanie

myslalam od kilku dni- bo ja mam jednak slaba pamiec do rzeczy, ktore nie sa mi nie potrzebne

najgorszy prezent od PM na slubie ever dostalam jakies 5 czy 6 lat tem i to byl kurzolap- ale nie aniolek o nie- to byloby super-

ceraminczy misiek z serduszkiem na piersi ( jak ktos kojarzy kreskowke troskliwe miesie to cos takiego) a w serduszku zdjatka mlodych-a misiek w kolorze byl mniej wiecej kupo-trawiasty
fuuuuj
Stary 2014-06-11, 12:09   #293
myboyismine
Zakorzenienie

u nas tradycyjnie dawaliśmy pudełko z ciastami, najbliższej rodzinie wódkę O innych drobnych prezentach nawet nie mysleliśmy, bo jak dla mnie to zbędny wydatek, poza tym nigdy się z tym osobiście nie spotkałam.
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:25   #294
czarna_kiecka
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, widze ze kurzolapy to #1 na czarnej liscie prezentow
jak czytam o niektorych prezentach to widze ze lepiej nic nie dac, niz robic ludziom klopot dajac im cos brzydkiego, z czym nie wiadomo co zrobic pozniej

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że różnica między tym, co było kiedyś, a co jest teraz nie polega na kosztach jako takich, a na możliwościach. Bo kiedyś trudniej było o ładną, wymyśloną i wymarzoną suknię, nie było takiej mody na bukiety/biżuterie/dodatki/inne du.perele... zaproszenia były "na jedno kopyto", nikt nie robił sam, bo mało kto miał drukarkę (ba, mało kto miał komputer!). Nadal jednak większość par patrzy, żeby nie wydać jak najwięcej, ale teraz po prostu jest więcej opcji. A wcale nie trzeba wydawać kupy pieniędzy, żeby wesele było "z klasą"
na pewno masz racje, ja tak jak pisalam, w ogole nie mam wsrod bliskich osob wesel, takze tak tylko gdybam, slyszac czasem ile ludzie wydaja na wesela, dlatego sadze, ze tutaj se cos zmienilo, ale tak jak piszesz, to na pewno w wiekszosci kwestia tego, ze teraz za sama suknie pewnie jak ktos sie uprze, moze dac kilkadziesiat tysiecy, do tego dochodzi duzo opcji takich w ramach 'oprawy weselnej', typu muzyka, samochod dla PM itd...firmy sie przescigaja
Stary 2014-06-11, 19:01   #295
Linaewen
Zakorzenienie

My daliśmy dychę na parę, dajemy gościom świece z wosku pszczelego z informacją jak tego używać. I to będzie akcent bieszczadzki, z rodzinnych stron TŻ. Do tego idealnie wpisuje się w klimat rustykalny wesela.
Jeśli się gościom nie spodoba to trudno, jest parę szczegółów, które MUSZĘ mieć tak jak sobie wymyśliłam i koniec.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
bede to miala na uwadze ; )
a tak serio, to do wakacji pewnie bedzie juz wiadomo co i jak, ale przede wszystkim to po waszych wypowiedziach wszystko troche stanelo pod znakiem zapytania, po prostu wydawalo mi sie, ze teraz ludzie urzadzaja wesela bardzo 'na bogato' i w takim powiedzmy nowoczesnym stylu, a jednak okazuje sie, ze to nadal taka bardzo tradycyjna uroczystosc, stad w ogole watpie, czy to znajdzie nabywcow, w kraju z ktorego ten pomysl przyszedl sa chetni, ale to taki typowy zachodni kraj, wiec jest roznica w porownaniu do PL
No to chyba nie jest to taka straszna nowość na rynku...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 20:27   #296
szklaneczka25
Rozeznanie

My mieliśmy chińskie ciasteczka z wróżbą.
Koszt ciasteczka to ok. 50 gr i 30 gr zawieszka. wiec niecałe 1 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140528_006.jpg (129,1 KB, 97 załadowań)
Stary 2014-06-11, 22:51   #297
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My daliśmy dychę na parę, dajemy gościom świece z wosku pszczelego z informacją jak tego używać. I to będzie akcent bieszczadzki, z rodzinnych stron TŻ. Do tego idealnie wpisuje się w klimat rustykalny wesela.
Jeśli się gościom nie spodoba to trudno, jest parę szczegółów, które MUSZĘ mieć tak jak sobie wymyśliłam i koniec.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

No to chyba nie jest to taka straszna nowość na rynku...
a to dla ciebie rozumiem duzy problem, ze setki kilometrow od ciebie ktos juz to widzial i ma ?

szklaneczka
fajne te wróżby : )
Stary 2014-06-12, 03:57   #298
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
a to dla ciebie rozumiem duzy problem, ze setki kilometrow od ciebie ktos juz to widzial i ma ?

szklaneczka
fajne te wróżby : )
Żaden. Ale to Ty się kryjesz z pomysłem, bo jest taki nowatorski.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 17:42   #299
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

U nas było małe pudełeczko z Rafaello w środku przy talerzyku, na odchodne butelka wódki i wina na parę oraz ciasto w pudełeczku.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-06-12 o 17:43
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 10:42   #300
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
sądzę, że chciałabym, żeby to była dla gości pamiątka, a nie coś, co krótko mówiąc zjedzą i zapomną
Geneza tych prezencików dla gości jest taka, że w ten sposób DZIĘKUJE SIĘ za to, że przyszli. Taki dodatek do podziękowania słownego

To z zasady nie ma być pamiątka przypominająca, że byli na danej imprezie Przecież nie zapraszasz sklerotyków A wszelkie trwałe przedmioty mają ogromną szansę, żeby wylądować w pudle - chyba że rozdasz srebrne łyżeczki z grawerem, ale to raczej na prezent i to z innej okazji

Długopisy wydają mi się mało eleganckie

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!

Edytowane przez valaquenta
Czas edycji: 2014-06-14 o 10:55
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości