|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 24kg przy bliźniakach... ja tyle przytyłam przy jednym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to dobry wieczór ![]() Dziś miałam wczesną (o6.40) pobudkę bo jechałam na morfologię, popołudniu byłam na pobraniu wymazu, później się zdrzemnęłam i tak zleciało ![]() Kurcze... od kilku dni, boli mnie prawa pachwina ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ale dzisiaj emocje na wątku
![]() Eweska ![]() ![]() ![]() Matall mistrzyni w stopniowaniu napięcia ![]() Dla dobra twoich studiów do ktorego dnia kwietnia Eda w brzuszku ma jeszcze posiedzieć? A jak już dziewczynki kwietnióweczki urodzą to chyba nas nie zostawią.. i nie uciekną do odchowalni.. co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak mocno to tych nóg nie zaciskaj - masz rodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() musze jdnak dopytac jak to u nas jest. Cytat:
Cytat:
mój Tz grzebie przy "nowym" samochodziu ![]() zastanawiam sie co jeść ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() a co tam bedziemy robic same hmmm? ![]() jeszcze nie wiadomo ile nas kwietniówek będzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- aha........... jutro jade na badania......... rano ......... krew, mocz (czy moje leukocyty w końcu w normie) .......... i układ krzepnięcia, bo w piątek konsultacja z anestezjologiem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka; ale gdziś czytałam, że niewielka ilość białka może się pojawić w moczu
![]() ![]() Hmm nie wiem, czy urosept by Ci na to pomógł? Ja miałam kiedyś wszystkiego w moczu w brud i niezliczone ilosci (jedynie cukru nie było) i urospet postawił mnie na nogi, wszystko wyszło śpiewająco. Cytat:
![]() ![]() ![]() Catia, podpisac umowe z położna ??? aa rozumiem z położna, której płacisz, tak ? Mnie też pachwina często pobolewa i to od dłuższego czasu.. to chyba kwestia ułożenia Maleństwa? Dasz radę Słonko ![]() Ewesko, 24 kg, z takim słodkim obciążeniem w brzusiu to naprawdę niewiele. Moniqac, koszulki to chyba takie bluzeczki - a`la kaftaniki ? Ale ja tu chyba jako ostatnia powinnam się wypowiadac na temat ciuszków, bo wczoraj kupiłam pajaca fajnego Gabi z napisem BORN 2011 w HM i nie umiałam nazwać co kupiłam ![]() ![]() Nie wiem czy Gabrychy w to nie wystroję własnie na wyjście ![]() a do porodu.. tez jeszcze nie kupiłam nic, ale również nam mówili, ze cos krótkiego, że często kobiety po prostu jakiś t-shirt wkładają. Własnie, Wy wszystkie sobie "kupujecie" położna ?? Cholera, szkoda mi tych 8 stówek za samą położna.. wolę zapłacić za tą nowiutką, wypasioną salę porodową ![]() Zobaczę, chcę iść w niedzielę na dni otwarte. Shit, od 9.oo już sama siedze.. zwariowałabym bez Was ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Loluś, własnie myslalam o Tobie bo tak króciuśko tu z nami dzis byłas ![]() ![]() Moniqac, ja bede jadła 2 jajka na miękko plus kanapka ze schabem i pomidorem i sałatą.. Kasia łodzka narobiła mi smaka na jajka, wprawdzie ona jadła na twardo z majonezem ![]() ![]()
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Pożalę się jeszcze wam, że dzisiaj traumę przeżywam
![]() ![]() Wszystko przez mojego wielgachne nogi i wagę! Zaczęłam się pakować, bo już na święta do domu jedziemy, w sensie do miasteczka rodzinnego i przy pakowaniu ciuchów istny dramat przeżyłam! W żadne z zaplanowanych na święta rzeczy się nie mieszczę ![]() Sukienka, którą jeszcze by obleciała niestety musi stać się tunika przez moje grube nogi i okropne kolana.. Skończyło sie na tym, że musiałam do miasta lecieć i kupić nowe spodnie.. takie lepsze na święta ![]() Pierwsze co poleciałam do H&Mu z myślą, że jakies niedrogie do 12o zł kupię, ale oczywiście nic z tego, bo same byle jakie były.. a ja takie bardziej elegandzkie potrzebuję ![]() Ostatecznie kupiłam.. ale na półtora miesiąca przed porodem musiałam wydać dwie stówy na spodnie ciążowe!! ![]() Zła jestem na wydana kasę i na siebie, że taki grubas ze mnie ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-04-13 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak okaże się, że na porodówce żadna się nie będzie kwapić do wypełniania swoich obowiązków albo będą bardzo nieprzyjemne to TŻ je SKRZYCZY ! ![]()
![]() |
#2977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czuję się źle sama ze sobą. Nigdy w życiu nie ważyłam 60 kg, a tym bardziej 70 kg. Zresztą mam już więcej ![]() ![]() ![]() W święta pewnie też będe w nich mykać, bo już nic z ciuchów nie chcę kupować ( szkoda mi kasy ). Jakoś ten m-c ( a może i krócej ) przemęczę się. Nogi mam tak spuchnięte, że wyglądam prawie jak Fiona ![]() Ciekawe, jak mi pójdzie potem to zrzucanie kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam 2 znajome polozne, ktore prowadzily moja szkole rodzenia 450 im zaplacilam wiec tez beda inaczej parzec a jedna z nich pracowala z moja mama w szpitalu 25 lat ![]() zreszta ta polozna ktora akurat bedzie na dyzurze cos moze do kieszeni dostanie, ponoc chodza wtedy jak zylety ![]() ale mam bole@ do tego skurczybyki ![]() dzisiaj ycd a pozniej moze jakis horrror lookne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
daisyy no jakos nie uhonorowali, ale za to wszyscy pamietaja zawsze o moich urodzinach i niestety w TV zawsze mowia ile lat..bo przeciez teraz bedzie 30 rocznica stanu wojennego
![]() mamusia dziekuje ok, miesniak byl niegrozny ale dalej ma krwawienia wiec dostala antybiotyk i nowe hormony, Tatus no coraz gorzej niestetym, ale poki trwa leczenie tak sie bedzie czul az do listopada, ale mimo to obiecal ze przyleci zobaczyc wnuczke choc na dwa dni ![]() No wlasnie konstruktor musi byc, ale naprawde popros o kosztorys z dokladna wycena i naprawde nie ma problemu mozesz mi wyslac to nie jest zaden problem! ja sie wlasnie dowiedzialam ze kolejny moj artykul bedzie drukowany a gazetce architektonicznej!!! jeeeee w architektura murator! musze naniesc poprawki tylko! jeju jak ja lubie pisac , to takie moje hobby ![]() bede miala co robic jutro i moze w przyszlym tygodniu! ale sie ciesze! ![]() moniqac ja wzielam 2 pary body na kroki 56i 62 oraz dwie na dlugi 56/62, spodenki, 1 koszulke/kaftanik, bluze i tyle ![]() a dla siebie do porodu koszuli nie biore tylko na potem bo u nas w szpitalu daja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
Anulinka tyle, że ty przy mnie wyglądasz jak modelka w ciąży, a ja to ptrawdziwa CIĘŻARÓWKA
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że te dzisiejsze spodnie uda mi się później na Allegro sprzedać ![]() ![]() ![]() Anula81 a tak się zastanawiamm.. kiedy do Polski z Zosia palnujecie przyjazd? Mniej/więcej jak mała ile będzie miała? i wtedy autkiem, czy samolotem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Lolciu dyskutowalismy z TZtem na ten temat, rozmawialismy z wieloma znajomymi jak jest wygodniej, myslelismy o samolocie, bo myslelismy ze szkoda maluszka na taka dluga podroz(u nas to 1600 km plus promy) ale w koncu zdecydowalismy ze pojedziemy autem bo jednak bedziemy w pl ok 2-3 tygodni wiec potrzebujemy fotelika auta, wozka itp itd, zatem duuzo gratow, plus podobni z maluska dzidzia autem podrozuje sie duzo latwiej niz z wieksza, bo spi caly czas, karmi sie w autku, albo na przystankach, generalnie podobno nie ma problemu i my pojedziemy na pewno autkiem pod koniec albo w polowie lipca jak dzidzia bedzie miala 2,5 - 3 miesiaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
ale wieści
![]() agnieszka_pe25 niefart z tymi nogami ehh ![]() ewesko ![]() ![]() ![]() 24kasia86 o rany to 27 kwietnia już szpital jak coś ![]() matall ![]() ![]()
#2983 |
Zadomowienie
|
Anulka fakt, tutaj też nieraz dziewczynki pisały, że lepiej z maluszkiem jeździć w długie podróże, niż z większą dzidzią
![]() Czyli w wakacje mamy spotkanko w Krakowie ![]() ![]() ![]() Ddaaiissyy a u Ciebie jak zakupy? Łóżeczko już jest? Dużo Ci jeszcze brakuje? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-04-13 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Loluś, kupa kasa
![]() ![]() A nie chciałaś np legginsów i jakąś ładną tuniczke/ sukienkę ? Chyba mniej byś zapłaciła niż za spodnie ![]() I jeszcze raz powiesz o sobie błazen, to sie na Ciebie pogniewam !!!!!!! Jesteś sliczna i czy w ciaży czy nie, wyglądasz obłędnie ![]() ![]() ![]() enchantresss; no wlasnie, to ich psi obowiązek... boję sie tylko jednej rzeczy - że w tym samym czasie np 4 inne dziewczyny będą rodziły i tamte będą miały opłaconą położną a ja nie... to co ? No nic, jeszcze mam czas.. tzn tak mysle ![]() anulinka oj Fionka była całkiem całkiem ![]() ![]() ![]() Dla mnie podobnie jak dla Ciebie było szokiem przekroczenie magicznej cyferki 6 a potem 7 !! Będziemy zrzucac, musimy !! Dziewczyny mają już patent, buty reeboka formujące pośladki ![]() ![]() A na powaznie, pewnie przy dzidziusiach będziemy mieć taki zapiernicz i tyle pracy, że nie będzie czasu nawet na porządny posiłek a co dopiero na podjadanie ![]() anulka, racja... wszyscy wiedzą, ile masz latek hihi Gwarantuję Ci, że ja odtąd jak będę ogladała 13.12 tv to też już będę zawsze o Tobie pamiętała.. zawsze ![]() ![]() A To mami miała mieśniaczka? Ja też mam... długo leżała w szpitalu? Czy od ręki została do domku wypuszczona?? a za Tatusia mocno trzymam kciuki ![]() ![]() Ale mam słynna Kolezankę, pisze do muratora !! Wow !!!!!!!!!!!! Moje GRATULACJE Kochana !!! Byle kto, nie może tam pisac ![]() Masz jakiegoś linka do swoich artykułów? Jestem z Ciebie dumna ![]()
#2985 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze u Ciebie to 800zł to strasznie dużo :/ też by mi było szkoda ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissuś ty jesteś kochana i zawsze wiesz jak nas pocieszać
![]() Niestety w moim przypadku legginsy już teraz odpadają ze względu na grube łydki, rajstopy (do sukienki) również przez okropne kolana ![]() ![]() Przy kozakach jeszcze jakoś przeszło, ale teraz nie ma rady, trzeba chować.. A nigdy taka nie byłam ![]() Tyle dobrego z tych dzisiejszych zakupów, że mężusiowi koszulę fajną kupiłam w dobrej cenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Moderatoreska
|
Ale jestem zła :/ Chciałam pogadać dziś z tż-tem to oczywiście coś się poknociło z budkami telefonicznymi i nie mogę się z nim połączyć w żaden sposób
![]() Ciekawe czy znowu kilka miesięcy będzie problem bo tak samo było w zeszłym roku i problemy zaczęły się również w kwietniu jak skończył się sezon narciarski i najlepsze jest to że tylko ze skype nie da się połączyć ![]() ![]() No szlag by to trafił ![]() ![]() A tyle miałam mu do powiedzenia, wścieknę sie chyba zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
daisyy
![]() mamusia zostala wypuszczona tego samego dnia po zabiegu, a probka pobrana zostala wyslana do labolatorium ogolnie jest ok, tylko krwawienie wraca. co do moich artykulow to w necie glownie sa skroty ![]() ale np: http://www.architekturaibiznes.com.p...es&item_id=898 Lolus ja mam duzo znajomych mieszkajacych za granica i wszyscy potwierdzaja tez teze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
Eweska, ale to już kaput i nic nie da się zrobić?! Jejku rozumeim twoje zdenerwowanie pewnie chciałaś mężusiowi relacje co do wizytki zdać, a tu znok ehhh
Anula ![]() ![]() Ja w ramach swojej pracy też muszę publikować, ale to takie nudy, że poza recenzentem i studentami jestem pewna, że nikt tego nie czyta heh Typowe tekst naukowe, więc w sumei się nie dziwię.. Nawet moja mama przy mojej pierwszej publikacji po pierwszym akapicie poprosiła, czy mogłabym jej streścić, bo dłuży się jej jak czyta ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-04-13 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
o widze super wiesci po wizytach , dzieciaczki rosna jak szalone
![]() matall, tez czopa zgubilas, kurcze wszystkie gubimy a nie rodzimy ![]()
#2991 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pocieszam się tym, że moja waga tak skoczyła, bo mi się woda zatrzymuje w ogranizmie i tak puchnę. Cytat:
![]() Z tymi butami to dobry pomysł ![]() A zrzucać kg będziemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Eweska, wow niezła waga bliźniaków
![]() ![]() eee tam jakie wszystkie, chyba tylko jedna z nas ![]() ![]() Lolka, też mam doła przez wagę ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-13 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
eweska
![]() ![]() może to nic złego i jutro już pogadacie ![]() Loluś na pewno uda CI się sprzedać porządne spodnie na allegro !!! tam bardzo idą ciążowe ciuchy, a jak jeszcze takie eleganckie ![]() ![]() a nie chcesz sobie zostawić ich na następną dzidzię ![]() ja się wzięłam za porządki w szafkach, jedna szuflada graciarnia przejrzana ( pusto się w niej zrobiło ![]() Zosi pajace popakowałam do wywiezienia do teściów, bo za małe już powywalałam pół apteczki bo się okazało że większość przeterminowane, Zosi apteczka też ciut opustoszała ... muszę w końcu wybrać ciuszki do szpitala dla małej .... spakować kosmetyczkę ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
MoniaK a właśnie rzucił mi się w oczy twój bożonarodzeniowy avatarek heh
![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż chyba durniejszego avatarka niż ja to już nie można mieć hehe Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-04-13 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
uuu, a kiedy masz wizyte? Cytat:
![]() to taki czarny humor ![]() nienawidze byc od kogos uzalezniona ![]() ![]() kochane zawijam sie. dobranoc |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Nie wiem kiedy z nim pogadam teraz w niedziele zawsze dzwonię do niego do biura szefa, ale ja teraz nie wiem czy w niedzielę będę jeszcze w domu. a w tygodniu tylko na budkę dzwoniłam. Zła jestem, jedynie smski mogę mu wysyłać, ale to nie to samo co rozmowa, a on mi nic nie pisze bo to kosztuje a ja z netu wysyłam. Ech zawsze cos się musi zepsuć ![]() ![]() Nie wiem będę sprawdzać co z tymi budkami, jutro spróbuję jeszcze zadzwonić jak znowu facet będzie się odzywał to kicha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
Ewesko ale duże dzieciaki
![]() Andziotku super wiesci z wizytki, czyli jednak Gabi bedzie rozsądnych wymiarów ![]() Aga biedna tule ![]() Matall powiem tak WOW ![]() A ja dzisiaj z nudow postanowilam upichcic roladki z kurczaka wyszly pycha ![]() Jutro wizytka więc proszę o kciuki ![]() ![]() Mam jeszcze pytanko glownie do andziotki ale moze ktos jeszcze pomoże otoż zauważylam na piersi tzn na sutku takie dwie splaszczone krostki cos jak tarczka i jedna na udzie czy wiecie co to moze byc? sa o ton ciemniejsze od skory w tym miejscu, nie bola nie swędzą. Jutro oczywiscie zapytam ginki ale po ost wizycie to nie wiem czy ona sie zna na tym co robi :/
![]() ![]() Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-04-13 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
andziot a co dla Małej bierzesz do szpitala? jakie ciuszki?
eweska no szczególnie teraz rozmowa z mężem jest dla Ciebie bardzo ważna a tu takie coś... ![]()
#3000 |
Zadomowienie
|
Eweska oby jutro się udało..
![]() .. i nie denerwuj się kochana ![]() Andziotku patrz jak fajnie z ciuszkami (a propo pajaców) tyle rzeczy dla Gabi masz po Zosi.. a gdyby był synek, to trzeba byłoby dokupować ![]() ![]() Spodnie na drugą dzidzie? hm.. przez te nieprzespane od miesiący noce to ja nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko!! ![]() Zmieniłam avatarek ![]() ![]() A koniczynka na szczęście dla wszystkich, przy poradach się przyda ![]() aa.. i nie wiem czy ktokolwiek się zorientował, ale wcześniej na obrazku miałam chłopca i to był Lolek z bajki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.