|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
może macie już taaaki staż, że wydaje mu się, że nie musi się starać? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() nie poznaje mojego meza ![]() ![]() W zamian zazyczyl sobie kawe o 12, ale to sie da zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() ![]() ![]() Inutil Super ze z dzieciatkiem wszystko ok i czekamy na wyniki badan, ale na pewno taki Twoj urok i bedzie wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do psiaczka to nic specjalnego z nimi związku z ciąża nie robiliśmy. Miesiąc temu była tylko na sczepieniach które robi sie co rok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj TZ bardzo chetny do golenia a nawet do malowania paznokci ![]() Cytat:
Witaminki tez biore kwas foliowy i femibion 2 ostatnio kupilam je w super cenie za jedyne 30 zl promocja byla u nas w aptece i zaluje ze nie wziolam od razu wiecej opakowan ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2977 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż słyszałam że najwięcej dzieci rodzi się od wiosny do jesieni a zimą to tak średnio więc mamy dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja przyjaciółka, jakby miała mieć dziecko, to miałaby z całą depilacją święty spokój - kilka lat temu zrobiła sobie laserową depilację także okolic intymnych ![]()
![]() |
#2978 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa czy wy też jesteście w ciaży takie rozkojarzone? czasami to nie wiem co robię i mówię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
![]() dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia. Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni). Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zapomnial bidak, ze ja zawsze chodze na wosk ![]() Cytat:
ludziom ciezko sie ze mna dogadac... ja sama lapie sie na tym, ze ktos cos do mnie mowi, ja sie na niego patrze takim pustym wzrokiem, w glowie tysiac innych mysli i dopiero po jakims czasie docieraja do mnie slowa poza tym stalam sie jeszcze bardziej niezdecydowana "nie wiem", "moze" i "chyba" to wedlug tzta moje ulubione slowa od jakiegos czasu tez tak macie? ![]() anankee, totalnie sie zgadzam z tymi plusami znam wiele mam, ktore specjalnie celowaly na luty ![]() nikotynko, a co slyszalas o madalinskiego? podobno przyjaciel rodzicow tzta jest mega dobrym lekarzem i ma tam dyzury i chca,zebym tam rodzila i stamtad wziela polozna sama nie wiem...obily mi sie o ucho niezbyt dobre opinie ![]() u mnie po ostatnich dwoch paskudnych dniach nastal czas sielanki i blogostanu... wczoraj tz zabral mnie na zakupy i bez zadnego marudzenia ogladal ciazowe ciuchy,staniki i inne ciazowe duperele, zabral na pyszny obiad i kupil buciki na poprawe humoru w ogole bardziej sie stara i znowu sie kochamy ![]() piszecie tak o slodyczach z niemiec, a ja jeszcze zauwazylam, ze maja duzo lepsza chemie niz my proszki, szampony, plyny do mycia, kremy - wszystko jest lepsze niemieckie, chociaz niby firma ta sama... widac, jak roznie traktuja rynki :/ calusy mamusie i ich brzusie, milego dnia zycze a dla brzuchatek z warszawy lub okolic http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-23 o 10:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny!
W niedzielę zaczęłam II trymestr i myślałam, że wymioty udało mi się zażegnać (pod koniec pierwszego już prawie nie tuliłam kibelka). A tu znowu to samo. wymiotuję codziennie ![]() Odnośnie słodyczy - macie rację, te niemieckie biją nasze na łeb na szyję - niestety. narobiłyście mi smaka gadaniem o tych słodkościach... Niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień Dobry Mamusie... ...zwłaszcza niemieckie czekolady... pychaaaa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi, jeżeli urodzimu nasze skarby w zime... Po jakim czasie można z nimi wychodzic na powietrze??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
czesc kobity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi sie tez styczniowa data porodu podoba ![]() ![]()
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-08-23 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
słyszałam że dzieci nie należy przegrzewać moja znajoma urodziła w lutym a juz po tygodniu na spacery z małym chodziła w sumie to od pogody zależy choć ja nie wiem czy będę taka odważna coś mi się wydaje że na pierwszy spacer to zdecyduje się tak po ok 3 tygodniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że powinno się wychodzić dopiero po 2 tyg. Ale nie wiem. Pierwsze dziecko rodziłam w czerwcu więc na dworze byłyśmy juz na 3 dzien po wyjściu ze szpitala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |||
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie
![]() Cytat:
A glukozę kochana zleca lekarz od 22 tygodnia ciąży, najczęściej pomiędzy 24 a 28 tygodniem trzeba ją zrobić. Info z wczoraj od pielęgniarki - też byłam ciekawa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja rzęsy miałam robione ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o madalińskiego albo zachwyty albo jakieś traumatyczne przeżycia. Wiesz co szpital to opinia jak juz pisałam, żelazna też nie ma 100 % pozytywów, to samo inflancka, karowa, praski. Na Madalińskiego też można wykupić położną, są sale o podwyższonym standardzie i powiem Ci, że jakby ( odpukać) nie było miejsc na żelaznej to pojechałabym właśnie tam. Jak masz lekarza znajomego to się nawet nie zastanawiaj, zawsze będzie Ci łatwiej jak będziesz czyjąś protegowaną ![]() Aaaa co do plusów prywatnej położnej: - mamy opiekę już od 35-36 tygodnia 24/7, jak się cokolwiek dzieje, jest do kogo zadzwonić - w razie dużej liczby pacjentek ( zimowych dzieci też jest sporo jak czytałam, własnie przełom roku) to masz kogoś kto poświęca tobie i tylko tobie 100 % uwagi, - różnie można trafić na dyżurach, nie chcę opisywać porodu mojej siostry bo był dość nieprzyjemny, głownie z winy położnej - opieka położnej bywa, że nie kończy się na porodzie, ale tez czesto taka kobieta pomaga zając się noworodkiem - jakos ja się bede czuła bezpieczniej, wiedząc kto bedzie ze mna rodzic i znajac te osobe wczesniej niz nie widzac na kogo się trafi w szpitalu ![]() a ja jestem zła jak nie wiem co bo dzwonili z warsztatu i poprzedni mechanik, który robił mi auto, spieprzył mi klimatyzację i teraz mam kompresor prawdopodobnie do wymiany a to jest koszt 5-7 tysięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||||||
BAN stały
|
Czesc, a ja dzis sie w koncu wyspalam. Poszlam spac o 21.00 a wstalam o 6.00.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak bylismy w ASDZIE w sobote i kupowalam sobie pas ciazowy to zobaczylam bluzeczka ciazowa sliczna za 14 funtow i mowie mu ale ladna , no ale droga. A on " ja Ci kupie" ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja oprócz kwasu foliowego biorę Elevit. Na początku brałam tylko kwas, ale lekarz powiedziała, żeby na wszelki wypadek witaminki brać i wskazała elevit. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2995 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() No to nieciekawie, a nie mozesz do tego poprzeniego mechanika z reklamacja isc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
ciężaróweczko ja urodziłam Emi 24 listopada, to był pierwszy dzień kiedy spadł śnieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jako fryzjerka a kosmetyczke przedluzajaca rzesy mielismy ODRADZAM przedluzanie rzes. fajnie wygladaja przez pierwsze 2-3 miesiace pozniej jak odrastaja staja sie bardzo nie estetyczne. nie wolno ich malowac tuszem co nie pozwala zatuszowac granicy zrostu rzesy. musisz czekac az same zejda co trwa ok 1,5-3 miesiecy. jak chcesz miec fajne rzesy a przy okazji tokup sobie odżywke do rzes REVITALASH https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html . nie bede sie o niej rozpisywala ale produkt jest świetny uzywalam ja i kupa koleżanek-u nas zlej opinii nie ma. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem w 17 to jeszcze mam trochę czasu do tego badania ![]()
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do x-landera to mi też się bardzo podobają i właśnie mogel xq ma obracane siedzisko. Wiem, bo pisałam z tym pytaniem do tej firmy. Tylko ta cena to masakra jakaś ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc jak się dzisiaj dowiedziałam, że oprócz koła niedokręconego i felgi mam teraz kompresor do wymiany no to przeciez... ileż można ![]() ![]() ![]() ![]() aaa na targi też się pewnie wybiorę ale patrzyłam na program to jest dla troszke starszych dzieci. No ale zawsze można wózki poogladac ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
ee mi nic nieestetycznie nie wyglądało. tuszem potem jak najbardziej mozna malować robiłam tak na swoim ślubie, tylko trzeba uważać przy zmywaniu i nie zmywać niczym oleistym, ja resztki rzes juz wyskubałam ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() wiesz właśnie ta znajoma twarz to dla mnie najważniejsze chyba. Zwłaszcza, że to pierwszy poród, nic nie wiesz co i jak a tak to masz kogoś kto dba tylko o ciebie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.