|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
może macie już taaaki staż, że wydaje mu się, że nie musi się starać? ![]() Cytat:
nawet dzisiaj rano taka wściekła byłam i mówię, ze znowu nie mam sie w co ubrać i w przyszłym miesiacu chyba nie bedziemy nic jeść, ale ja na zakupy ubraniowe muszę jechac , to on tylko: nie mam nic przeciwko
|
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Mówi, że jak coś chcę, to żebym kupowała. A ja czasami zastanawiam się po 5 razy, czy dana rzecz jest mi potrzebna, bo raczej oszczędna jestem. Kiedyś upatrzyłam sobie sukienkę, a tydzień wcześniej kupiłam sobie inną, no to myślę, że zadzwonię i zapytam, a on, że mam kupić jak mi się podoba Kupiłam Bardzo dobrze zrobiłam, bo jak czegoś szukam, to nigdy nie mogę znaleźć tego, co mi się podoba, więc w moim przypadku powinno być tak, że jak mi się coś podoba, a niekoniecznie tego szukam, to powinnam brać, bo prędzej czy później i tak mi się przyda
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() nie poznaje mojego meza znowu jak wrocil z nocki to zrobił mi pyszne sniadanko ![]() W zamian zazyczyl sobie kawe o 12, ale to sie da zrobic
|
|
|
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2975 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() Inutil Super ze z dzieciatkiem wszystko ok i czekamy na wyniki badan, ale na pewno taki Twoj urok i bedzie wszystko ok Trzymam mocno kciuki Cytat:
mam tak straszna ochotę od jakiegoś miesiąca ze czasem ciężko mi sie opanować a to bardzo źle dla mnie Co do psiaczka to nic specjalnego z nimi związku z ciąża nie robiliśmy. Miesiąc temu była tylko na sczepieniach które robi sie co rok Tylko tata ja częściej kapie bo to taki kochany kundelek i wszędzie wejdzie z ciekawości ![]() Cytat:
My "zaryzykujemy" bo wiem ze sa sprawdzone przez duza ilość naszych znajomych ![]() Cytat:
Moj TZ bardzo chetny do golenia a nawet do malowania paznokci ![]() Cytat:
Witaminki tez biore kwas foliowy i femibion 2 ostatnio kupilam je w super cenie za jedyne 30 zl promocja byla u nas w aptece i zaluje ze nie wziolam od razu wiecej opakowan Cytat:
Znajoma miala i bardzo chwalila. Super sie prowadzi jest dobrze wykonany i jest taki twardy ze mocno siedzi
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2977 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż słyszałam że najwięcej dzieci rodzi się od wiosny do jesieni a zimą to tak średnio więc mamy dobrze Cytat:
jak sam sobie coś kupuje to wybiera porządniejsze rzeczy, tym samym droższe. Co prawda robi to rzadziej niż ja. Mi z kolei szkoda kasy i wolę kupić w tej samej cenie np. 3 bluzki niż jedną zawsze to dwie więcej ![]() Cytat:
nigdy nie robiłam ale moje przyjaciółki mają i wyglądają Moja przyjaciółka, jakby miała mieć dziecko, to miałaby z całą depilacją święty spokój - kilka lat temu zrobiła sobie laserową depilację także okolic intymnych
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile ta przyjemność kosztuje?Cytat:
![]() aaa czy wy też jesteście w ciaży takie rozkojarzone? czasami to nie wiem co robię i mówię
|
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
![]() dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia. Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni). Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat
|
|
|
|
#2983 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz sie poki co swoboda ruchow Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zapomnial bidak, ze ja zawsze chodze na wosk ![]() Cytat:
ludziom ciezko sie ze mna dogadac... ja sama lapie sie na tym, ze ktos cos do mnie mowi, ja sie na niego patrze takim pustym wzrokiem, w glowie tysiac innych mysli i dopiero po jakims czasie docieraja do mnie slowa poza tym stalam sie jeszcze bardziej niezdecydowana "nie wiem", "moze" i "chyba" to wedlug tzta moje ulubione slowa od jakiegos czasu tez tak macie? ![]() anankee, totalnie sie zgadzam z tymi plusami znam wiele mam, ktore specjalnie celowaly na luty nikotynko, a co slyszalas o madalinskiego? podobno przyjaciel rodzicow tzta jest mega dobrym lekarzem i ma tam dyzury i chca,zebym tam rodzila i stamtad wziela polozna sama nie wiem...obily mi sie o ucho niezbyt dobre opinie ![]() u mnie po ostatnich dwoch paskudnych dniach nastal czas sielanki i blogostanu... wczoraj tz zabral mnie na zakupy i bez zadnego marudzenia ogladal ciazowe ciuchy,staniki i inne ciazowe duperele, zabral na pyszny obiad i kupil buciki na poprawe humoru w ogole bardziej sie stara i znowu sie kochamy ![]() piszecie tak o slodyczach z niemiec, a ja jeszcze zauwazylam, ze maja duzo lepsza chemie niz my proszki, szampony, plyny do mycia, kremy - wszystko jest lepsze niemieckie, chociaz niby firma ta sama... widac, jak roznie traktuja rynki :/ calusy mamusie i ich brzusie, milego dnia zycze a dla brzuchatek z warszawy lub okolic http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-23 o 11:15 |
||||||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny!
W niedzielę zaczęłam II trymestr i myślałam, że wymioty udało mi się zażegnać (pod koniec pierwszego już prawie nie tuliłam kibelka). A tu znowu to samo. wymiotuję codziennie Odnośnie słodyczy - macie rację, te niemieckie biją nasze na łeb na szyję - niestety. narobiłyście mi smaka gadaniem o tych słodkościach... Niedobrze. |
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień Dobry Mamusie... ...zwłaszcza niemieckie czekolady... pychaaaa. |
|
|
|
|
#2986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi, jeżeli urodzimu nasze skarby w zime... Po jakim czasie można z nimi wychodzic na powietrze??
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobity
|
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To samo płyny do płukania. A do kąpieli płyny pienia sie strasznie i nawet mydło piany nie zabija Mi sie tez styczniowa data porodu podoba Zostaje tylko luty taki zimy a w marcu juz moze być milusio Lepszy styczeń niż np. Listopad wtedy to tyle miesięcy deszczu śniegu i w ogóle jest tak ponuro itp.
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-08-23 o 11:44 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
słyszałam że dzieci nie należy przegrzewać moja znajoma urodziła w lutym a juz po tygodniu na spacery z małym chodziła w sumie to od pogody zależy choć ja nie wiem czy będę taka odważna coś mi się wydaje że na pierwszy spacer to zdecyduje się tak po ok 3 tygodniach
|
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że powinno się wychodzić dopiero po 2 tyg. Ale nie wiem. Pierwsze dziecko rodziłam w czerwcu więc na dworze byłyśmy juz na 3 dzien po wyjściu ze szpitala |
|
|
|
|
#2992 | |||
|
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie
Cytat:
A glukozę kochana zleca lekarz od 22 tygodnia ciąży, najczęściej pomiędzy 24 a 28 tygodniem trzeba ją zrobić. Info z wczoraj od pielęgniarki - też byłam ciekawa ![]() Cytat:
i wosk i pasta cukrowa jako depilacja nie są zalecane w ciąży a ja rzęsy miałam robione cudo tak to robiłam w krakowie u koleżanek kosmetyczek za 100 zł to można robić ![]() Cytat:
![]() o madalińskiego albo zachwyty albo jakieś traumatyczne przeżycia. Wiesz co szpital to opinia jak juz pisałam, żelazna też nie ma 100 % pozytywów, to samo inflancka, karowa, praski. Na Madalińskiego też można wykupić położną, są sale o podwyższonym standardzie i powiem Ci, że jakby ( odpukać) nie było miejsc na żelaznej to pojechałabym właśnie tam. Jak masz lekarza znajomego to się nawet nie zastanawiaj, zawsze będzie Ci łatwiej jak będziesz czyjąś protegowaną ![]() Aaaa co do plusów prywatnej położnej: - mamy opiekę już od 35-36 tygodnia 24/7, jak się cokolwiek dzieje, jest do kogo zadzwonić - w razie dużej liczby pacjentek ( zimowych dzieci też jest sporo jak czytałam, własnie przełom roku) to masz kogoś kto poświęca tobie i tylko tobie 100 % uwagi, - różnie można trafić na dyżurach, nie chcę opisywać porodu mojej siostry bo był dość nieprzyjemny, głownie z winy położnej - opieka położnej bywa, że nie kończy się na porodzie, ale tez czesto taka kobieta pomaga zając się noworodkiem - jakos ja się bede czuła bezpieczniej, wiedząc kto bedzie ze mna rodzic i znajac te osobe wczesniej niz nie widzac na kogo się trafi w szpitalu ![]() a ja jestem zła jak nie wiem co bo dzwonili z warsztatu i poprzedni mechanik, który robił mi auto, spieprzył mi klimatyzację i teraz mam kompresor prawdopodobnie do wymiany a to jest koszt 5-7 tysięcy |
|||
|
|
|
#2993 | ||||||
|
BAN stały
|
Czesc, a ja dzis sie w koncu wyspalam. Poszlam spac o 21.00 a wstalam o 6.00.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak bylismy w ASDZIE w sobote i kupowalam sobie pas ciazowy to zobaczylam bluzeczka ciazowa sliczna za 14 funtow i mowie mu ale ladna , no ale droga. A on " ja Ci kupie" ale zapomnial portfela takze teraz czekam do piatku i mu przypomne zeby nie zapominial o niej bo w tygodniu nie ma czasu tam jechac.
|
||||||
|
|
|
#2994 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Innym nie, ale mi pewne przez te wyczulone zmysły ![]() Cytat:
Ja oprócz kwasu foliowego biorę Elevit. Na początku brałam tylko kwas, ale lekarz powiedziała, żeby na wszelki wypadek witaminki brać i wskazała elevit. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2995 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a byla w 3. dobie na wizycie domowej. Najlepiej zaczekac tydzien No to nieciekawie, a nie mozesz do tego poprzeniego mechanika z reklamacja isc? |
|
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
ciężaróweczko ja urodziłam Emi 24 listopada, to był pierwszy dzień kiedy spadł śnieg
po tygodniu zaczęłam ją werandować, pierwszego dnia 15 minut, drugiego 30 minut, trzeciego 45, a następnego dnia to już wyszłam normalnie na spacerek taki 20 minutowy. Więc Emi 2 tygodni nie miała jeszcze. Wychodziłam z nią praktycznie codziennie do -10 stopni. Jak był większy mróz to sobie odpuszczałam.
|
|
|
|
#2997 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jako fryzjerka a kosmetyczke przedluzajaca rzesy mielismy ODRADZAM przedluzanie rzes. fajnie wygladaja przez pierwsze 2-3 miesiace pozniej jak odrastaja staja sie bardzo nie estetyczne. nie wolno ich malowac tuszem co nie pozwala zatuszowac granicy zrostu rzesy. musisz czekac az same zejda co trwa ok 1,5-3 miesiecy. jak chcesz miec fajne rzesy a przy okazji tokup sobie odżywke do rzes REVITALASH https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html . nie bede sie o niej rozpisywala ale produkt jest świetny uzywalam ja i kupa koleżanek-u nas zlej opinii nie ma. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem w 17 to jeszcze mam trochę czasu do tego badania
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do x-landera to mi też się bardzo podobają i właśnie mogel xq ma obracane siedzisko. Wiem, bo pisałam z tym pytaniem do tej firmy. Tylko ta cena to masakra jakaś ;/ |
|
|
|
|
#3000 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przy predkości załóżmy 140 km/h odpadłoby koło to byśmy się zabili. Okazało się, ze nie tylko koła nie dokręcili ale też jakaś metalowa obręcz była w feldze no i felga do wymiany (1600 zł). Pojechałam z reklamacją, zła jak 150, to gość kopnął koło i powiedział że teraz jest ok. Ja na to, że jest ok bo byłam u wulkanizatora 24h i naprawił bo przecież nie dało się autem jechać z tak niedokręconym kołem. Na to gość ze jak już działa to o co mi chodzi, oddał kluczyki i powiedział do widzenia. Ani przepraszam ani pocałuj mnie w d***.Więc jak się dzisiaj dowiedziałam, że oprócz koła niedokręconego i felgi mam teraz kompresor do wymiany no to przeciez... ileż można do sądu ich powinnam podać, ale raz musze znaleźć fakturę na to co robili, dwa nie wiem czy mam siłę ganiać za nimi. Ręce opadają.aaa na targi też się pewnie wybiorę ale patrzyłam na program to jest dla troszke starszych dzieci. No ale zawsze można wózki poogladac ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
ee mi nic nieestetycznie nie wyglądało. tuszem potem jak najbardziej mozna malować robiłam tak na swoim ślubie, tylko trzeba uważać przy zmywaniu i nie zmywać niczym oleistym, ja resztki rzes juz wyskubałam ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() wiesz właśnie ta znajoma twarz to dla mnie najważniejsze chyba. Zwłaszcza, że to pierwszy poród, nic nie wiesz co i jak a tak to masz kogoś kto dba tylko o ciebie. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

"
nawet dzisiaj rano taka wściekła byłam i mówię, ze znowu nie mam sie w co ubrać i w przyszłym miesiacu chyba nie bedziemy nic jeść, ale ja na zakupy ubraniowe muszę jechac , to on tylko: nie mam nic przeciwko

znowu jak wrocil z nocki to zrobił mi pyszne sniadanko 

więc trochę czasu... 

dziwnie się czuję, gdyby nie te kopniaki to bym nie wierzyła, że w ciąży jestem 

te hormony mnie wykończą! 
czy ja dużo wymagam, czy co?
dostaje wypłatę co tydzień, więc powinien sobie jakoś odłożyć czy coś... a nie, że słyszę, że nagle przypomniało się im coś, co trzeba spłacić do końca września, i kosztem tego, że nie kupi mi torebki o której trąbię (proszę) już 1,5 miesiąca