|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
są już czereśnie????? bo ja uwielbiam ![]() Ciekawe co tam u Nerolki ![]() Nerolka czekamy na wieści z domu
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale internet jest . A najblizszy autobus 7 km.
|
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że jest super moj 2 latek się miesci i głowa mu nie wystaje![]() a jaki kupujecie kolor?
|
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18zł za kg...
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tego w końcu są lekarze! skąd ktoś może wiedzieć, czy to co się z nim dzieje jest groźne czy nie.... a już zwłaszcza ciężarna! |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ze u mnie od 18 cały czas leje jak z cebra?
Agulaa ohoo to niezłe przeprosiny. I Ty to wszystko zjesz, tyle kg? ![]() ![]() podziel się, nie bądź żyła.. czereśnie, truskawki..już niedługo i już będę miała swoje 4metry od domuAgunia poleż ja laski radzą, jak nie przejdzie to jedź, tzn dzwoń po karetkę może jak nie dasz rady kierować. |
|
|
|
#3071 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas dzionek superancki, zapowiadali burze ale sonce tak swiecilo, umylismy samochod, pozniej zrobilismy grilla i ja sie zdrzemnelam na kocyku, a druga polowka- wielki hazardzista, grala z dziadkiem i tata w tysiaca. Dziubku jeszcze raz napiszesz, zes wielka, to normalnie przeloze przez kolano i w pupe dam. Widzialam zdjecia i sciemniasz rowno ![]() Natka gratulacje z zakupionego wozeczka. dziewczyny a dzidzius bedzie tez w polo market, za 11 zeta 1,9kg a w kauflandzie persil sensitiv 3 kg za 19,99zl
|
|
|
#3072 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje zakupu! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wozka, to my mamy po dziewczynach Jane Nomad z 2007 roku, w tym roku juz chyba tego modelu nie ma. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-05-21 o 21:40 |
||||||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po całym dniu
![]() próbuję Was właśnie nadrobić ![]() Lilka, zdrówka!!! Mam nadzieję że będzie dobrze! Brumek, gratuluję 3 trymestru ![]() Cytat:
![]() My pół dnia spędziliśmy w Krakowie, m.in. zakupy itp, bo po niedzieli TŻ ma jakiś dziwny wyjazd z pracy ![]() W Krakowie burza była solidna...nienawidzę burzy ale za to końca świata nie było a czekałam na niego przy kawie mrożonej A w drodze powrotnej kupiłam w mojej ulubionej Biedronce rajstopki niemowlęce po 2 zł ![]() Nóg nie czuję po całym dniu, tyle schodziliśmy, ale za to teraz sobie was czytam a kochany TŻ mi masaż stóp robi
|
|
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
agunia ja miałam tak samo więc dobrzę Ci radzę. Gnaj na IP albo wzywaj karetkę. Ja jeszcze trochę bym poleżała a zaczęłaby się akcja porodowa. Jak przyjechałam na izbę to miałam skurcze na 40% a krzyż mnie jeszcze nie zaczął boleć. Proszę Cię o jedno: jak nospa nie pomaga ani leżenie to nie zwlekaj!
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Zostawić was na jeden dzień i 10 stron do nadrobienia
![]() Więc ja tam na szybciutko i na moment wpadłam się przywitać ![]() Dzisiaj mieliśmy remont pokoju i właśnie skończyliśmy Na szczęście wszystko udało się zrobić w jeden dzień, więc jutro będziemy się już tylko relaksować Tylko dzięki dzisiejszym porządkom strasznie napięty brzuch mam, ale mam nadzieję że przejdzie
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazal wziąć jeszcze nospę, leżeć i na razie obserwować. Ewentualnie brać 4 dawkę cordafenu. Poczekam jeszcze tak jak mówi, a jak coś to pewnie będę coś działać. Dziękuję Wam raz jeszcze za rady |
|
|
|
|
#3077 |
|
Przyczajenie
|
U mnie też dzisiaj pracowity dzionek, zamontowałam na wszytskich oknach moskitiery, bo od kilku dni wszelkie stworki zmartwione chyba moja samotnościa, postanowiły mi potowarzyszyć, i gdzie nie spojrzałam to jakies owady, robale itp:/
Co do wkładek to polecaja lovi za to odradza się zdecydowanie bella. Ale to chyba kwestia gustu i oczekiwań, każdemu co innego może przypasować. Wózek mamy roan marita. FAjnie się prowadzi, jednak mega ciężki gdy się go złoży i trzeba włożyc do samochodu. ale z racji ze mieszkamy praktycznie w lesie to ważne było dla mnie terenowe zawieszenie ale myślę ze szybko zaopatrzę sie w lekka spacerówke na wypady do miasta. No i roan ma duuużą gondolkę, a to też było dla mnie ważne.
|
|
|
|
#3078 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szczęściara !!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za remoncik tylko uważaj na siebie Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-21 o 22:15 |
|||||||
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam po całym dniu na swiezym powietrzy, bylismy na działce u znajomych, na grillu, nad jeziorkiem. Oczy mi sie same zamykaja
a psy spią jak kamienie ![]() Cytat:
Jaki kolorek wziełaś, ten ciemy ze zdjęcia? Ile zapłaciłaś za komplet z fotelikiem? Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() ja nadal przeziebiona ![]() doszedl kaszel a katar nie odpuszcza staram sie lezec jednak dzisiaj wybralam sie na dzialke i spotkalam dwa cudne jeze mieszkaja sobie chyba gdzies w poblizu i pod deskami znalazly schronienie przed sloncem wieczorkiem najadlam sie grilla, na chwilke poszlam, bo po deszczu sie ochlodzilo i nie chcialam jeszcze bardziej sie przeziebic milych snow
|
#3081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czemu chcesz sprzedać? Chcesz kupic inny? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Mam pytanie do doświadczonych mam: na SR położna polecala nam takie wielorazowe wkladki laktacyjne, mowiła że ona będąc w ciąży takich używała i te jej najbardziej przypadły do gustu, bo przepuszczają powietrze... Czy ktoraś z Was może używala i może cos na ich temat napisać? |
||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Natka pierwszy raz słyszę o wielorazowych wkładkach laktacyjnych
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wkleić linka
Dokładnie o tych z Aventu koronkowych mowiła http://allegro.pl/avent-wielorazowe-...611049860.html
|
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Bo jak rozumiem to trzeba je prać. Na początku zanim laktacja się unormuje to dużo wkładek idzie. Są takie momenty, że nawet jak się schylisz dziecko przewinąć np. na tapczanie to może Ci nagle polecieć mleko albo jak usłyszysz płacz dziecka , nawet przez sen może Ci mleko polecieć jak pierś niechcący przyciśniesz. Ale to tylko moje zdanie, może któraś mama używała i była zadowolona.
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam dopiero z działki
![]() Matko, ale sobie daliśmy popalić, padamy oboje na nosy... Ale dużo zrobiliśmy Poza tym pogoda była doskonała, mimo że zapowiadali burze. A tu cały dzień niebo bez jednej chmurki i 28 stopni. Raj na ziemi ![]() Ktoś pytał o wkładki laktacyjne - ja kupiłam Tommee Tippee. Nie mam jeszcze z nimi doświadczenia rzecz jasna, ale widziałam same pozytywne opinie. Mimo że są ciutkę droższe niż inne, to ponoć sprawują się rewelacyjnie. Brunetko - my wózek kupujemy na 100% Mutsy Transporter. A co do Twojego męża - mi ten X Run też się podobał ![]() Lilka - trzymaj się dzielnie kochana ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Kolinka łobuzico, może to Ty mnie zaraziłaś, co? ![]() ![]() Bo od trzech dni tez mnie katar męczy i gardło boli, a dziś to już jakieś apogeum. Nawet kropelka powietrza mi do nosa nie wlatuje tak jest zapchany Śmieję się że calusieński sezon jesienno-zimowy nawet nie kichnęłam, a teraz w upały coś mnie dopadło A najgorsze w katarze jest dla mnie to że się nos tak boleśnie obciera od wycierania ![]() No, ale to tylko katar i pewnie za 1-2 dni przejdzie I z tą myślą idę powoli spać No, może nie tyle spac, co kłaść się i rozwiązywać krzyżówki. To mój codzienny usypiający rytuał
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-22 o 00:33 |
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
A my wróciliśmy z kina, byliśmy na "Wodzie dla słoni", a teraz padam i boli mnie żołądek od zbyt dużej ilości popcornu...
Dobranoc |
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
spac nie moge meza niema u kolegi dzis nocuje ja sama nieumiem spac i do tege jeszcze nogi mnie strasznie swedza a jutro rano trzeba wstac niewiem jak tego dokonam
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
życzę miłej niedzieli smacznego rosołku,udanych grilli i wycieczek oraz odpoczynku![]() Brunetko ja mam quinny speedi-taki x run tylko ze skrętnym kołem,może taki?my właśnie używamy na siostrzenicy nasz wózek i jest super szczególnie w terenie
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez Dzien Dobry!
Pogoda przepiekna, Wam tez takiej zycze! Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
W poprzedniej ciazy tez mialam pessar i raczej sie nie oszczedzalam, ale na basenie nie bylam, jakos nawet mnie nie ciagla, dlugo pracowalam, a po pracy trzeba bylo sie dzieckiem zajac.
No ja myślałam, żeby z Bartkiem iść na basen a zwłaszcza, że takie upały są...![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- a teraz ja mam problem z tym cytowaniem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

najadłam się straaaasznie

ALE ON ZAPROTESTOWAŁ I CHCE X RUN!!!!!!!!!! Co ja mam robić ?????
Ale internet jest
. A najblizszy autobus 7 km.

18zł za kg...

Zakończone: 2

ja każdego dnia sprzątam na raty, jedynie mamie mówię żeby odkurzyła i umyła podłogę

zębole