Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 20:13   #3061
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ehh i się doczekalam.... 2kg truskawek, 1kg czereśni, 2 pudełka brzoskwiń, 2kg mandarynek, 2kg bananów ahhhh takie przeprosiny to przyjmuje
Na kolacje zjedliśmy ryż z chińszczyzną najadłam się straaaasznie

są już czereśnie????? bo ja uwielbiam

Ciekawe co tam u Nerolki

Nerolka czekamy na wieści z domu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:14   #3062
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
On się uparł na tego x landera x run!!!!! Ale byliśmy go dzisiaj oglądać i okazało się, że wycofali je z produkcji bo niby słabo się sprzedawał !!!! I to jest dla mnie podejrzane!!!!! Niby cena była wysoka i podobno mało ludzi go kupowało. Więc zaproponowałam Tako Jumera ALE ON ZAPROTESTOWAŁ I CHCE X RUN!!!!!!!!!! Co ja mam robić ?????
Jak my oglądaliśmy wózki w sklepie, to XLander (tylko nie pamietam modelu) odpadł od razu ze względu na wagę. Ciężki był jak nie powiem co. Spróbuj go wziąźć na sensowne argumenty. W końcu to Ty będziesz więcej z tym wózkiem jeździć. Jak z wagą tych wózków, jak z funkcjonalnością, który łatwiej się rozkłada, ma większy kosz na zakupy, może Twój model będzie łatwiej wchodził do samochodu? Znajdź lepsze punkty swojego modelu, to Ci mąż nie odmówi - faceci lubią logikę, nie trafiają do nich argumenty "bo mi się bardziej podoba".
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:15   #3063
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja to już bym się zeschizowała i pojechała na IP, bo nie brzmi to ciekawie. Oczywiscie nie chcę straszyć, nie znam się ani nic takiego nie miałam, ale może warto podjechać????
Wiem,, że nie chcesz straszyć Pytam o Wasze zdanie, więc dziękuje za właśnie takie odpowiedzi
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
lez spokojnie, jezeli dostaniesz wyrazne skurcze to wtedy mozesz sie zacząc martwic, mozesz wziasc 2 tabletki nospy, wiec jezeli wzielas jedną to wez jeszcze jedna i nogi do gory.
Masz rację. Poleżę jeszcze, ewentualnie wezmę jeszcze nospę. Kurcze, nieżle się wrobiłam. Jestem teraz jakieś 32 km od IP, a u nas tylko ja jeżdżę autkiem, Tż nie jak coś to chyba zadzwonię po taxi. Tylko,czy trafi tutaj. Mam wrażenie, ze jestem na końcu świata Ale internet jest . A najblizszy autobus 7 km.
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:17   #3064
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mutsy 4 rider. Ale u nas to właściwie mąż z teściem wybrali, ja to tylko ledwie w kwestii koloru mogłam się wypowiedzieć. Na piankowych kołach.
Brunetka, ale o co dokładnie spieracie z mężem, jakie macie argumenty? Może jakoś pomożemy....

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A widzisz! No i masz te upragnione truskawki
My też mamy ten wózek uważam że jest super moj 2 latek się miesci i głowa mu nie wystaje
a jaki kupujecie kolor?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:21   #3065
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Masz rację. Poleżę jeszcze, ewentualnie wezmę jeszcze nospę. Kurcze, nieżle się wrobiłam. Jestem teraz jakieś 32 km od IP, a u nas tylko ja jeżdżę autkiem, Tż nie jak coś to chyba zadzwonię po taxi. Tylko,czy trafi tutaj. Mam wrażenie, ze jestem na końcu świata Ale internet jest . A najblizszy autobus 7 km.
Zawsze możesz zadzwonić na pogotowie i zapytać co robić, jak operator uzna że to poważnie brzmi, to wyśle karetkę. Najwyżej przyjadą i podadzą Ci jakieś leki, a jak trzeba będzie to Ciebie zabiorą.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My też mamy ten wózek uważam że jest super moj 2 latek się miesci i głowa mu nie wystaje
a jaki kupujecie kolor?
Już mamy - czerwony
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:22   #3066
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
są już czereśnie????? bo ja uwielbiam

Ciekawe co tam u Nerolki

Nerolka czekamy na wieści z domu
Własnie mnie mąż oświecił po ile te czeresnie..... 18zł za kg...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:23   #3067
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze możesz zadzwonić na pogotowie i zapytać co robić, jak operator uzna że to poważnie brzmi, to wyśle karetkę. Najwyżej przyjadą i podadzą Ci jakieś leki, a jak trzeba będzie to Ciebie zabiorą.
Przyznaje, że nie wpadłam na to. Poleżę jeszcze, ale jak cos to nie będę ryzykować.
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 20:25   #3068
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaje, że nie wpadłam na to. Poleżę jeszcze, ale jak cos to nie będę ryzykować.
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Dziewczyny mają rację od tego w końcu są lekarze! skąd ktoś może wiedzieć, czy to co się z nim dzieje jest groźne czy nie.... a już zwłaszcza ciężarna!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:27   #3069
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ooo! To jest dobry pomysł, nie wpadłam na to!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:32   #3070
patik87
Zakorzenienie

Wiecie ze u mnie od 18 cały czas leje jak z cebra?

Agulaa ohoo to niezłe przeprosiny. I Ty to wszystko zjesz, tyle kg? podziel się, nie bądź żyła.. czereśnie, truskawki..już niedługo i już będę miała swoje 4metry od domu ale już chce mi sie!

Agunia poleż ja laski radzą, jak nie przejdzie to jedź, tzn dzwoń po karetkę może jak nie dasz rady kierować.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:35   #3071
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja, ja Cię nauczę
Sama dopiero wczoraj do tego doszłam, co prawda brunetka mi podpowiedziała jak, ale minęło trochę, zanim zrozumiałam, o co chodzi

I tak, przy każdym poście na który chcesz odpowiedzieć, jest taka mała ikonka przy,,cytuj" - ,,wielocytuj"-taka książeczka, czy co tam jest narysowane. I zaznaczasz ją, przy każdym poście, na który chcesz odpisać, a potem na koniec zaznaczania przyciskasz ,,cytuj"
Ja naciskałam ,,odpowiedz" i dlatego nie wychodziło.
A potem w oknie odpowiedzi masz cytaty, które sobie wybrałaś, i między nimi odpisujesz swoje przemyślenia.

Mam nadzieję, że zrozumiałaś mniej więcej, bo chyba masło maślane mi wyszło
dziekuje i ja sie w koncu nauczylam

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
zrobiłam niedobrą zupę, w dodatku poparzyłam język
Jak można spieprzyć zupę szczawiową? tylko taka JA to potrafię...eh i co dam jeść mojemu zgłodniałemu mężowi?
pociesze cie ostatnio moja tez wyszla do dooopy :P

Cytat:
Ja już się załamałam Możecie napisać jakie wózki macie ??? Bo już się tak pokłóciłam z mężem, że mam dosyć wszystkiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze nie mamy ale chcemy kupic baby active jet na nowej ramie, caly wozek wazy 10 kg a to dla nas bardzo wazne, bo bede wnosic na pierwsze pietro. Na szczescie moj juz macha lapka jak mu pokazuje nowy wozek, bo od poczatku ciazy sporo sie ich przewinelo.

U nas dzionek superancki, zapowiadali burze ale sonce tak swiecilo, umylismy samochod, pozniej zrobilismy grilla i ja sie zdrzemnelam na kocyku, a druga polowka- wielki hazardzista, grala z dziadkiem i tata w tysiaca.

Dziubku jeszcze raz napiszesz, zes wielka, to normalnie przeloze przez kolano i w pupe dam. Widzialam zdjecia i sciemniasz rowno
Natka gratulacje z zakupionego wozeczka.

dziewczyny a dzidzius bedzie tez w polo market, za 11 zeta 1,9kg a w kauflandzie persil sensitiv 3 kg za 19,99zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 20:37   #3072
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
witam

nie dam rady Was nadrobic bo nie mam dostepu do neta, tylko tak z doskoku. ja nadal w szpitalu, odłączyli mnie po trzech dobach od kroplowi z fenoterolem i teraz jestem na tabletkach 1 tabl co 3 godz. Pozatym wszystko mi podaja jak wczesniej, dodatkowo kroplowke z magnezem jeszcze. Juz jestem taka poklota (4 weflon w ciagu 6 dni + badania i zastrzyki w dupsko, brzuch a teraz w uda) ze siniaki same.. Skurcze mam nadal ale mniej i rzadziej, tak ponad 20 na dobe nie wiem czy wogole ustapia i jak pytalam o wyjscie to ze nikt mnie z takimi skurczami nie wypisze bo zaraz bym wrocila z wieksyzmi spowrotem i ze dlugie lezenie mnie czeka cokolwiek to oznacza szyjka narazie trzyma, ale jest miekka i rozwarcie na opuszek. Leze na podniesionym lozku (z dupskiem w gorze). Trzymajcie kciuki zeby mnie jednak szybko wypuscili
Lilka obawiam sie, ze predko moga Cie nie wypuscic, ale lez, to dla dobra malenstwa, poza tym pomysl, ze nie masz malego dziecka w domu, to o tyle powinnop byc Ci latwiej tam wytrzymac.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wózek!
Gratulacje zakupu!

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny W stolicy jest okropnie gorąco marzy mi się wypad na basen, ale mam obawy.. czekam z nadzieją na deszcz mam ten pessar, ale lekarz powiedział, że plackiem leżeć nie musze jak dobrze się czuje.. poszła bym na basen, ale nie wiem czy mogę trochę popływać? czy takim wysiłkiem nie spowoduje skurczy albo czegoś? Co o tym sądzicie?
W poprzedniej ciazy tez mialam pessar i raczej sie nie oszczedzalam, ale na basenie nie bylam, jakos nawet mnie nie ciagla, dlugo pracowalam, a po pracy trzeba bylo sie dzieckiem zajac.

Cytat:
A tak mi się przypomniało, jakie wkładki laktacyjne polecacie? Albo może jakieś odradzacie?
Ja odradzam z Belli. U mnie sie nie sprawdzily.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy będą potrzebne w ogóle, bo z moich piersi nic a nic nie leci.
Chociaż wiem, że pokarm, może uaktywnić się później.
Z moich tez nic nie leci, a dwojke juz wykarmilam, wiec mysle, ze teraz pokarm tez sie pojawi.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
...i pojechalismy nad morze. pogoda cudna (mimo ze rano pochmurnie, potem 0 zachmurzeni!), wiatr nei wial ...
Potwierdzamta pogode nad morzem! Zadziwia mni to: rano padal deszcz, a po poludniu niebo bylo bezchmurne.

Cytat:
Ooooo... Ale zazdroszczę... Burza to jest to co tygryski lubią najbardziej. A ja zamiast tego leżę od dwóch godzin i zwijam się z bólu Czuję się jak miałabym dostać okres. Boli mnie naprawdę mocno podbrzusze i z tyłu plecy przy krzyżu zupełnie jak kiedyś w pierwszy dzień okresu.
Mamusie powiedzcie proszę, czy powinnam się martwić? Wzięłam już nospę i apap, ale boję się coś zaniedbać. Naprawdę mocny, okresowy ból podbrzusza i krzyża, ale może w ciąży może się zdarzyć? Jak przypuszczacie?
Nic nie odpuszcza po nospie? To faktycznie jak dziewczyny radza, albo podjedz na IP, albo zadzwon.

Co do wozka, to my mamy po dziewczynach Jane Nomad z 2007 roku, w tym roku juz chyba tego modelu nie ma.

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2011-05-21 o 20:40
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:41   #3073
aania_20
Zakorzenienie

Witam po całym dniu
próbuję Was właśnie nadrobić

Lilka, zdrówka!!! Mam nadzieję że będzie dobrze!

Brumek, gratuluję 3 trymestru

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U mnie z cycków nic nie leci helllołłłł nawet jak naduszę...to coś nie tak? boję się że sobie krzywdę robię bo mam takie biustonosze do dupy, ze tylko mnie duszą i szwy się odciaskają
Z tym akurat niestety się zgodzę, jak masz zły, wbijają się szwy czy fiszbiny, to można kanaliki przyblokować. Pomyśl nad jakimś właściwym

My pół dnia spędziliśmy w Krakowie, m.in. zakupy itp, bo po niedzieli TŻ ma jakiś dziwny wyjazd z pracy
W Krakowie burza była solidna...nienawidzę burzy ale za to końca świata nie było a czekałam na niego przy kawie mrożonej
A w drodze powrotnej kupiłam w mojej ulubionej Biedronce rajstopki niemowlęce po 2 zł

Nóg nie czuję po całym dniu, tyle schodziliśmy, ale za to teraz sobie was czytam a kochany TŻ mi masaż stóp robi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:48   #3074
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

agunia ja miałam tak samo więc dobrzę Ci radzę. Gnaj na IP albo wzywaj karetkę. Ja jeszcze trochę bym poleżała a zaczęłaby się akcja porodowa. Jak przyjechałam na izbę to miałam skurcze na 40% a krzyż mnie jeszcze nie zaczął boleć. Proszę Cię o jedno: jak nospa nie pomaga ani leżenie to nie zwlekaj!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:54   #3075
sygine
Zadomowienie

Zostawić was na jeden dzień i 10 stron do nadrobienia A jeszcze jutro mnie cały dzień nie będzie i poniedziałek spędzę na nadrabianiu zaległości
Więc ja tam na szybciutko i na moment wpadłam się przywitać
Dzisiaj mieliśmy remont pokoju i właśnie skończyliśmy Dwie ściany w pięknej zieleni Ale zmachana jestem jak pies Na szczęście wszystko udało się zrobić w jeden dzień, więc jutro będziemy się już tylko relaksować Tylko dzięki dzisiejszym porządkom strasznie napięty brzuch mam, ale mam nadzieję że przejdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 21:03   #3076
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
agunia ja miałam tak samo więc dobrzę Ci radzę. Gnaj na IP albo wzywaj karetkę. Ja jeszcze trochę bym poleżała a zaczęłaby się akcja porodowa. Jak przyjechałam na izbę to miałam skurcze na 40% a krzyż mnie jeszcze nie zaczął boleć. Proszę Cię o jedno: jak nospa nie pomaga ani leżenie to nie zwlekaj!
Dodzwoniłam się do mojego gina. Głupio mi trochę było, bo sobota i późno, ale powiedział, że bardzo dobrze, ze dzwonie, bo właśnie po to on jest i że zawsze jak coś to mam dzwonić. Powiedział, że ból jest możliwy z uwagi na to, że biorę cordafen. Tylko nie bardzo wiem, czy dobrze mu rodzaj bólu opisalam Kazal wziąć jeszcze nospę, leżeć i na razie obserwować. Ewentualnie brać 4 dawkę cordafenu. Poczekam jeszcze tak jak mówi, a jak coś to pewnie będę coś działać.
Dziękuję Wam raz jeszcze za rady
Stary 2011-05-21, 21:07   #3077
lisek230
Przyczajenie

U mnie też dzisiaj pracowity dzionek, zamontowałam na wszytskich oknach moskitiery, bo od kilku dni wszelkie stworki zmartwione chyba moja samotnościa, postanowiły mi potowarzyszyć, i gdzie nie spojrzałam to jakies owady, robale itp:/

Co do wkładek to polecaja lovi za to odradza się zdecydowanie bella. Ale to chyba kwestia gustu i oczekiwań, każdemu co innego może przypasować.

Wózek mamy roan marita. FAjnie się prowadzi, jednak mega ciężki gdy się go złoży i trzeba włożyc do samochodu. ale z racji ze mieszkamy praktycznie w lesie to ważne było dla mnie terenowe zawieszenie ale myślę ze szybko zaopatrzę sie w lekka spacerówke na wypady do miasta. No i roan ma duuużą gondolkę, a to też było dla mnie ważne.
lisek230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:14   #3078
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
eh.. no ja też boję się tego pływania, że coś a nóż może się stać... wczoraj pół dnia siedziałam (uczyłam się do kolokwium) i chyba Julcia się zbuntowała.. tak mi dała popalić w nocy, że hej nie mogłam spać bo tak jak by kopała mnie centymetr nad kością łonową.. te kopniaki były tak bolesne i częste, że mało się nie popłakałam.. miałam wrażenie, że mi za chwile wody odejdą... dziś się trochę uspokoiła, ale już boję się kłaść spać...
Ja mam ten sam problem ze sprzątaniem.. moja mama nienawidzi sprzątać, a Bartek jest za mały na to ja każdego dnia sprzątam na raty, jedynie mamie mówię żeby odkurzyła i umyła podłogę a tak to biegam sama ze szmatką i kurze wycieram, ogarniam łazienke
Idę oglądać Chichot losu
no to musisz się bardziej oszczędzać nie ma żartów

Cytat:
No i się właśnie pokłóciłam z moim J o wózek wkurzył mnie niesłychanie
uroki facetów !!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski, ale czad !!!! Dopiero wróciłam z działki na której złapała nas burza z gradem Siedzieliśmy w altance i było bosskooo Kocham burzę Udało mi się trochę poopalać na słonku, brzuszek w cieniu a ramionka i buzia na słoneczku więc grzecznie W klubie wrzucę fotkę i zrobiłam dla Was fotkę tęczy
no proszę a ja się burzy nie doczekałam szczęściara !!

Cytat:
Ja już się załamałam Możecie napisać jakie wózki macie ??? Bo już się tak pokłóciłam z mężem, że mam dosyć wszystkiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jedo fyn 4ds

Cytat:
On się uparł na tego x landera x run!!!!! Ale byliśmy go dzisiaj oglądać i okazało się, że wycofali je z produkcji bo niby słabo się sprzedawał !!!! I to jest dla mnie podejrzane!!!!! Niby cena była wysoka i podobno mało ludzi go kupowało. Więc zaproponowałam Tako Jumera ALE ON ZAPROTESTOWAŁ I CHCE X RUN!!!!!!!!!! Co ja mam robić ?????
Na koniec powiedziałam, ze w takim razie nie kupujemy wózka, a dziecko będę nosiła na rękach !!!
no to spróbuj inaczej, poszukaj na necie komentarzy do tego wózka może on ma jakiś feler i ludzie o tym pisali (dlatego został wycofany) jak mu przeczytasz opinie użytkowników (jeśli było z nim coś nie tak) to chyba nie wtopi kasy i nie narazi dziecka??!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziekuje i ja sie w koncu nauczylam

pociesze cie ostatnio moja tez wyszla do dooopy :P
Dziubku jeszcze raz napiszesz, zes wielka, to normalnie przeloze przez kolano i w pupe dam. Widzialam zdjecia i sciemniasz rowno
kochana jesteś ale to nie sciema niestety :prosta matematyka: 170 cm i 92kg

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Zostawić was na jeden dzień i 10 stron do nadrobienia A jeszcze jutro mnie cały dzień nie będzie i poniedziałek spędzę na nadrabianiu zaległości
Więc ja tam na szybciutko i na moment wpadłam się przywitać
Dzisiaj mieliśmy remont pokoju i właśnie skończyliśmy Dwie ściany w pięknej zieleni Ale zmachana jestem jak pies Na szczęście wszystko udało się zrobić w jeden dzień, więc jutro będziemy się już tylko relaksować Tylko dzięki dzisiejszym porządkom strasznie n

za remoncik tylko uważaj na siebie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-21 o 21:15
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:52   #3079
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam po całym dniu na swiezym powietrzy, bylismy na działce u znajomych, na grillu, nad jeziorkiem. Oczy mi sie same zamykaja a psy spią jak kamienie

Cytat:
Kupiliśmy wózek! Nareszcie koniec poszukiwań, wózeczek już czeka w sklepie na magazynie
Najładniejszy wózek jaki oglądalismy i wszystkim bede to powtarzała, jakby Sara mialaby sie urodzic grudzien/styczen to napewno bysmy go kupili!
Jaki kolorek wziełaś, ten ciemy ze zdjęcia?
Ile zapłaciłaś za komplet z fotelikiem?

Cytat:
Na koniec powiedziałam, ze w takim razie nie kupujemy wózka, a dziecko będę nosiła na rękach !!!
Nam sie TAKO nie podoba, taki duzy, masywny, mało zgrabny.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:10   #3080
Kolina
Zadomowienie

czesc

ja nadal przeziebiona
doszedl kaszel a katar nie odpuszcza
staram sie lezec jednak dzisiaj wybralam sie na dzialke i spotkalam dwa cudne jeze lubie jeze
mieszkaja sobie chyba gdzies w poblizu i pod deskami znalazly schronienie przed sloncem

wieczorkiem najadlam sie grilla, na chwilke poszlam, bo po deszczu sie ochlodzilo i nie chcialam jeszcze bardziej sie przeziebic

milych snow
Stary 2011-05-21, 22:36   #3081
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo... Ale zazdroszczę... Burza to jest to co tygryski lubią najbardziej. A ja zamiast tego leżę od dwóch godzin i zwijam się z bólu Czuję się jak miałabym dostać okres. Boli mnie naprawdę mocno podbrzusze i z tyłu plecy przy krzyżu zupełnie jak kiedyś w pierwszy dzień okresu.
Mamusie powiedzcie proszę, czy powinnam się martwić? Wzięłam już nospę i apap, ale boję się coś zaniedbać. Naprawdę mocny, okresowy ból podbrzusza i krzyża, ale może w ciąży może się zdarzyć? Jak przypuszczacie?
Ja bym jechala na IP, lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Mura3

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja miałam 2 dni Jane Unlimit i odesłałam a ten Navigrot super jest dzisiaj go oglądałam bardzo zgrabny

Ja sie zast czy Maclarena nie sprzedam
No ładny ładny, ale ta spacerowka niestety nie rozkłada się na leżąco i Pani raczej odradzała ze względu na to, że te wozki są od listopada na rynku i tak naprawde nie ma jeszcze o nich opini, a Mura jest sprawdzona, mówila że nie mieli na nią jeszcze reklamacji i to nas przekonalo. Padlo na Murę

A czemu chcesz sprzedać? Chcesz kupic inny?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Najładniejszy wózek jaki oglądalismy i wszystkim bede to powtarzała, jakby Sara mialaby sie urodzic grudzien/styczen to napewno bysmy go kupili!
Jaki kolorek wziełaś, ten ciemy ze zdjęcia?
Ile zapłaciłaś za komplet z fotelikiem
Wzieliśmy czarny komplet, to jest taki czarny z elementami szarego. Za całość 2749zł (gondola+spacerówka 2100 i plus fotelik osobno 649). Przez ten fotelik aż tyle wyszło. Ciekawa jestem jak nam się ta spacerówka sprawdzi (ten dziwny pałąk)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Mam pytanie do doświadczonych mam:
na SR położna polecala nam takie wielorazowe wkladki laktacyjne, mowiła że ona będąc w ciąży takich używała i te jej najbardziej przypadły do gustu, bo przepuszczają powietrze... Czy ktoraś z Was może używala i może cos na ich temat napisać?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:50   #3082
youyou
Zakorzenienie

Natka pierwszy raz słyszę o wielorazowych wkładkach laktacyjnych
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:54   #3083
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka pierwszy raz słyszę o wielorazowych wkładkach laktacyjnych
miałam wkleić linka Dokładnie o tych z Aventu koronkowych mowiła http://allegro.pl/avent-wielorazowe-...611049860.html
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:04   #3084
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam wkleić linka Dokładnie o tych z Aventu koronkowych mowiła http://allegro.pl/avent-wielorazowe-...611049860.html
Ja słyszałam o wielorazowych, ale jak ich jest 6 w pudełku to na dzień chyba bym na początku ze 3 opakowania potrzebowała. Bo jak rozumiem to trzeba je prać. Na początku zanim laktacja się unormuje to dużo wkładek idzie. Są takie momenty, że nawet jak się schylisz dziecko przewinąć np. na tapczanie to może Ci nagle polecieć mleko albo jak usłyszysz płacz dziecka, nawet przez sen może Ci mleko polecieć jak pierś niechcący przyciśniesz. Ale to tylko moje zdanie, może któraś mama używała i była zadowolona.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:38   #3085
brumek
Zakorzenienie

Wróciłam dopiero z działki
Matko, ale sobie daliśmy popalić, padamy oboje na nosy... Ale dużo zrobiliśmy

Poza tym pogoda była doskonała, mimo że zapowiadali burze. A tu cały dzień niebo bez jednej chmurki i 28 stopni. Raj na ziemi A wszystkie które mi tu mówią, że w Warszawie mogłoby popadać będę batem po tyłkach prać

Ktoś pytał o wkładki laktacyjne - ja kupiłam Tommee Tippee. Nie mam jeszcze z nimi doświadczenia rzecz jasna, ale widziałam same pozytywne opinie. Mimo że są ciutkę droższe niż inne, to ponoć sprawują się rewelacyjnie.

Brunetko - my wózek kupujemy na 100% Mutsy Transporter. A co do Twojego męża - mi ten X Run też się podobał

Lilka - trzymaj się dzielnie kochana

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja nadal przeziebiona
doszedl kaszel a katar nie odpuszcza
Kolinka łobuzico, może to Ty mnie zaraziłaś, co?

Bo od trzech dni tez mnie katar męczy i gardło boli, a dziś to już jakieś apogeum. Nawet kropelka powietrza mi do nosa nie wlatuje tak jest zapchany Śmieję się że calusieński sezon jesienno-zimowy nawet nie kichnęłam, a teraz w upały coś mnie dopadło
A najgorsze w katarze jest dla mnie to że się nos tak boleśnie obciera od wycierania

No, ale to tylko katar i pewnie za 1-2 dni przejdzie I z tą myślą idę powoli spać No, może nie tyle spac, co kłaść się i rozwiązywać krzyżówki. To mój codzienny usypiający rytuał

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-21 o 23:33
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:54   #3086
DaKaro
Zadomowienie

A my wróciliśmy z kina, byliśmy na "Wodzie dla słoni", a teraz padam i boli mnie żołądek od zbyt dużej ilości popcornu...

Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 00:56   #3087
editka2022
Rozeznanie

spac nie moge meza niema u kolegi dzis nocuje ja sama nieumiem spac i do tege jeszcze nogi mnie strasznie swedza a jutro rano trzeba wstac niewiem jak tego dokonam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 05:57   #3088
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

życzę miłej niedzieli smacznego rosołku,udanych grilli i wycieczek oraz odpoczynku

Brunetko ja mam quinny speedi-taki x run tylko ze skrętnym kołem,może taki?my właśnie używamy na siostrzenicy nasz wózek i jest super szczególnie w terenie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 06:25   #3089
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

To ja tez Dzien Dobry!

Pogoda przepiekna, Wam tez takiej zycze!

Cytat:
Mam pytanie do doświadczonych mam:
na SR położna polecala nam takie wielorazowe wkladki laktacyjne, mowiła że ona będąc w ciąży takich używała i te jej najbardziej przypadły do gustu, bo przepuszczają powietrze... Czy ktoraś z Was może używala i może cos na ich temat napisać?
Ja nie stosowalam takich, wydaje mi sie, ze musialabym miec wiecej opakowan niz jedno, zeby wkladki nadazyly schnac, aczkolwiek zawsze sie nad takimi zastanawialam...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 06:42   #3090
kindzia890
Raczkowanie

W poprzedniej ciazy tez mialam pessar i raczej sie nie oszczedzalam, ale na basenie nie bylam, jakos nawet mnie nie ciagla, dlugo pracowalam, a po pracy trzeba bylo sie dzieckiem zajac.

No ja myślałam, żeby z Bartkiem iść na basen a zwłaszcza, że takie upały są...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

a teraz ja mam problem z tym cytowaniem
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości